Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sayin arkadaslar,

Uzuluyorum artik. Inkarcilik yapa yapa nerelere geldik buyrun gorun bakalim. Kuzey Irak'ta bir Kurt devleti fiilen vardir su anda. Bunu inkar etseniz de etmeseniz de vardir bu devlet. Ve cok yakin zamanda resmi olarak te ilan edilecektir zira bu nufusu ne olursa olsun her milletin en tabbi hakki. Yok eger birlik diyorsaniz kalkin sziler de Amerika Birlesik Devletleri misali bir Ortadogu Birlesik Devletleri modeline gidin. Ama zor olur cunku Turk Milliyetciligi, Arap Milliyetciligi, Fars Milliyetciligi had saffada bolgede. Hala Turkluk altinda OSMANLI modeli hayaller var bir cok vatandasin.

.

.

.

Saygilarimla,

Taner

Barzani ve PKK nin gövde gösterisinimi yapiyorsunuz burada.Ne olmus 200.000+30.000 asker,neyin hesabini yapmaya calisiyorsunuz.Gözdagimi vereceksiniz Türkiye'ye.Türkiye sizinle iyi gecinmese ne olur,ben bise söyleyeyimmi,Yunanli zor atti kendini Izmir'de denize siz Basraya kadar bile kacamazsiniz.Savasmaya yürek ister,Amerikanin kucaginda ancak Amerikali kadar güclü olur ve coluk cocugu katledersiniz.

***** ****** *****,en iyisimi siz kendinize dogru dürüst bir tarih kitabi yazdirin biraz gercekci olsun.

hadi güle güle simdilik..

Gönderi tarihi:

Neyseki bütün Kürtler bölücü değil ve sizin gibi düşünmüyorlar... Türkiye'de var olan 15 milyon Kürt içinde kendinize yandaş olarak en fazla 500 kişi bulursunuz. Barzani ve Talabaninin ne olduğunu bilen ve ülkesine bağlı Kürt asıllı kardeşlerimiz asıl size gereken cevabı verecekler.

Gönderi tarihi:

Ya kardesim neden hala inkar ediyorsunuz? Kurt halkinin cogunlugu benim gibi dusunuyor, ben Diyarbakir'dayetistim. Hic mi tanik olmadiniz binlerce insanin ayaklanmalarina (ben kendim sahit oldum defalaraca). Baristan ve birlikten yanayiz, ama kalkip ta boyle soven ve Milliyetci soylentiler yaparsaniz ve bizim komsu ulkelerdeki Kurt soydaslarimiza karsi tavir takinirsaniz ya da saldirirsaniz, benim gibi butun Kurtler size karsi sert tavir takinir. Ne yani oturup seyir mi edelim? Barzani ne kadar kotu olursa olsun gozunuzde Kurtlerin cikarlarini koruyor...

Simdi Tum Kurtler arasinda anonim bir referandum yapilsa emin olun ki PKK da, Abdullah Ocalan da, Barzani de, Talabani de tek tek halk kahramani ilan edilir. Turkiye'deki Kurtler olsun Irak yada Iran'daki Kurtler olsun hepsi Kurt kimliklerinin bilincinde. Dedigim gibi ne kadar inkar ederseniz edin durum bu. Simdi bunu nasil kendi leyhinize cevirip DOST olabalirsiniz Kurtlerle onun hesaplarini yapin! Birakin bu basit soven ve milliyetci nutuklari. Yil 2007, gecti bunlarin modasi artik yahu!

Taner

Gönderi tarihi:

Hesabi biz degil siz oturun yapin,hemde o büyük adamlarinizla.Bizim sizlere ihtiyacimiz yok,bizim sinirlarimiz bellidir.Diyarbakirda Türkte vardir.Yani Diyarbakir Türk ilidir.

Sizin Kürt olmaniz degil Kürtcü olmaniz cok önemli yani *****.Baskalarinin topraklari üzerine oturup Israilin cikarlarina hizmet vermek.

Size yinede dostca bir tavsiyede bulunayim, sakin Barzani veya Öcalana güvenerek biryeslere kalkismayin,onlar sizden önce iltica ederler koruyucularina.Olan sizlere olur.Bizim böyle bir amacimiz yok ama ****** bilmez daha fazla abartirsaniz o amaca hizmet etmis olursunuz.

Hadi ugurlar olsun

Gönderi tarihi:

Büyük İskender, ünlü filozof ve hocası olan zata danışır.

''Zaptettiğim topraklardaki insanları yönetimim altında tutabilmek için

neler yapmalıyım ''

1- Ülkenin ileri gelen insanlarını sürgüne mi göndereyim ?

2- Ülkenin ileri gelen insanlarını hapse mi atayım ?

3- Ülkenin ileri gelen insanlarını kılıçtan mı geçireyim ? diye sorar

Ünlü hocanın cevabı :

1- Sürgünde toplanıp sana karşı başkaldırırlar,

2- Hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar,

3- Onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla büyür, tahtını sallar.

Çözüm olarak şu nasihatı verir:

''İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin, birbirleriyle savaşınca hakem olarak kendini kabul ettireceksin ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın.''

Gönderi tarihi:
Büyük İskender, ünlü filozof ve hocası olan zata danışır.

''Zaptettiğim topraklardaki insanları yönetimim altında tutabilmek için

neler yapmalıyım ''

1- Ülkenin ileri gelen insanlarını sürgüne mi göndereyim ?

2- Ülkenin ileri gelen insanlarını hapse mi atayım ?

3- Ülkenin ileri gelen insanlarını kılıçtan mı geçireyim ? diye sorar

Ünlü hocanın cevabı :

1- Sürgünde toplanıp sana karşı başkaldırırlar,

2- Hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar,

3- Onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla büyür, tahtını sallar.

Çözüm olarak şu nasihatı verir:

''İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin, birbirleriyle savaşınca hakem olarak kendini kabul ettireceksin ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın.''

Cok guzel bir metafor olmus bu be hoca, agzina saglik.

Ve diger arkadaslarima da soyliyeyim: ben gunlerdir burada artik Kurtleri ve Kurt Hareketlerini yoka saymayin, uzlasin diyorum. Beni bolucu yaptilar, vatan haini yaptilar ve hatta Diyarbakir'i bile Turk ili yaptilar. Degil kardesim. yuzde 99'u Kurt olan bir il Turk ili olamaz.

Inkarcilikla, dogruyu ve hakki kabullenmemekle hic bir yere gelmedi Turk milleti ve devleti ve hic bir yere de gelemeyecektir. Bataktayiz. Bulun cikarin bakalim ayni davul ayni zurnayla halay cekerek. Yeter artik canim, yaziktir gunahtir. Ezilen hem Turk halki hem de Kurt halki.

Bir daha soyluyorum: Turkiye Kurtleri kendine dost olarak kazanamadikca hic bir zaman refah gorup batakliktan cikamayacaktir. Bunu goremeyenler ya cok tartisilan ve suclanan dis guclerin emelleri icin calisanlardir ya da *** ve ***** olanlardir...

Bizi yillardir disladiniz ne oldu, Kurt milli hareketi meydana geldi. Eger vaktinde ilimli ve adil davranilsaydi bu hareket ortaya bile cikmazdi ve simdi Kuzey Irak Kurtleri bile Turkiye'ye dahil olmak isterdi. Ama yok, sizler uc bes gerici milliyetcinin nutuklarini kendinize ilke sayip yok saydiniz, disladiniz bizleri yillarca. Kendi dilimizi konusamadik bu ulkede Ingilizce ve Almanca ogretilip yayinlanirken televizyonlarda. Kendi kimligimizi bile agzimiza alamadik, hep "Turksunuz" denildi ve dislandik. Hep bolucu denildi ve hep dislandik haklarimizi ariyoruz diye. Newroz bile aniden Turk bayrami ilan edildi, yillardir Newroz kulamalrimiz yuznden binlerce insan hapislere girdigi halde. Yeter artik be kardesim.

Bakin durm nerelere geldi. Siz hala ayni tas ayni hamam. Ama benim yine de umudum var. Aranizda umarim bir kac kisi vardir benim dediklerime katilan ve halklarin kardesligine inanan. ***** ***** ******...

Gönderi tarihi:
Cok guzel bir metafor olmus bu be hoca, agzina saglik.

Ve diger arkadaslarima da soyliyeyim: ben gunlerdir burada artik Kurtleri ve Kurt Hareketlerini yoka saymayin, uzlasin diyorum. Beni bolucu yaptilar, vatan haini yaptilar ve hatta Diyarbakir'i bile Turk ili yaptilar. Degil kardesim. yuzde 99'u Kurt olan bir il Turk ili olamaz.

Inkarcilikla, dogruyu ve hakki kabullenmemekle hic bir yere gelmedi Turk milleti ve devleti ve hic bir yere de gelemeyecektir. Bataktayiz. Bulun cikarin bakalim ayni davul ayni zurnayla halay cekerek. Yeter artik canim, yaziktir gunahtir. Ezilen hem Turk halki hem de Kurt halki.

Bir daha soyluyorum: Turkiye Kurtleri kendine dost olarak kazanamadikca hic bir zaman refah gorup batakliktan cikamayacaktir. Bunu goremeyenler ya cok tartisilan ve suclanan dis guclerin emelleri icin calisanlardir ya da *** ve ***** olanlardir...

Bizi yillardir disladiniz ne oldu, Kurt milli hareketi meydana geldi. Eger vaktinde ilimli ve adil davranilsaydi bu hareket ortaya bile cikmazdi ve simdi Kuzey Irak Kurtleri bile Turkiye'ye dahil olmak isterdi. Ama yok, sizler uc bes gerici milliyetcinin nutuklarini kendinize ilke sayip yok saydiniz, disladiniz bizleri yillarca. Kendi dilimizi konusamadik bu ulkede Ingilizce ve Almanca ogretilip yayinlanirken televizyonlarda. Kendi kimligimizi bile agzimiza alamadik, hep "Turksunuz" denildi ve dislandik. Hep bolucu denildi ve hep dislandik haklarimizi ariyoruz diye. Newroz bile aniden Turk bayrami ilan edildi, yillardir Newroz kulamalrimiz yuznden binlerce insan hapislere girdigi halde. Yeter artik be kardesim.

Bakin durm nerelere geldi. Siz hala ayni tas ayni hamam. Ama benim yine de umudum var. Aranizda umarim bir kac kisi vardir benim dediklerime katilan ve halklarin kardesligine inanan. ***** ***** ******...

yüzde 99 u Kürttür ama yüzde 5 i pkk lidir.

Kürt hareketi diye bir olay yoktur pkk terör örgütü vardir ve onun elebasisilarindan biri olan cocuk katili Öcalan ise daglarda yasadigi tatli zevklerin hayalleriyle avutuyor kendini.

Insanlarin kardesligi dese idin sana katilabilirdim ama halklarin kardesligi acaip ****** kokuyor.

Gönderi tarihi:

kurdistan fiilen var bunu anlayın ve hep barzaniyi suçluyorsunuz size ne kerkükten kerkük ırakın bir iç meselesidir barzani türkiyeyle iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyor ancak hep bir kürt düşmanlığı aşılanıyor ben adamların kürtçe bildiğim için konuşmalarının örneğin tamamını dinliyorum ama türkiyedeki tv.ler sadece içinden bir tek cümleyi çıkartıp veriyolar ve adamı türk ve türkiye düşmanı ilan ediyolar birileri çıkıp türk'ün türk'ten baska dostu yok dediğinde benim zoruma gidiyor bir kürt olarak.Ben asla türk düşmanı olmadım ve bir sürü türk dostum var ve benim dedemde bu ülke kurulurken savastı ancak şu sabit fikirler bizi uçuruma götürüyor türk'ün türk'ten baska dostu vardır bu dostta KÜRT'lerdir bunu anlayın artık...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Kuzey Irak'ta kurulacak herhangi bir devletin, Amerika ve AB çıkarları (ve illaki bağımsız kalacağız diye direnen ve kendini kürt hissedenler) haricinde bir gerekliliği yok. Bu bölgede oluşturulacak devlet ya da devletler hibe yoluyla maddi destek almadıkları müddetçe kalkınamazlar. Bu bölgeler enerji kaynağı olmak dışında (çok uzak bir gelecek düşünmediğiniz taktirde) yatırımlarla kalkındırılabilecek bölgeler değildir. Hayvancılık ve tarım yine ağırlıklı geçim kaynağı olacaktır. Alınacak maddi destek ise mutlaka birşeylerin karşılığında olacağı unutulmamalıdır. Böyle bir manzarada, bölgede ek bir devlet kurmanın o blge insanına bir katkısı olmayacağından ve insanca yaşam koşullarında bir iyileşme olmayacağı için mantığa dayalı bir gerekliliği de yoktur.

Zira bu, sırf bu sebeple kurulmamalıdır anlamına da gelmemelidir. Duygusal sebeplerle kurulacak bir devletin vatandaşları, ABD ya da AB ülkelerinin kendilerine sadece şefkat nedeniyle bir iyilik yapmak peşinde olmadıklarını bellemeleri gerekmektedir (yıllarca müttefiği olan ülkeleri ihtiyaç duymadıklarında bir anda sildikleri herkesçe biliniyor).

Gönderi tarihi:

oncelıkle ıragın toprak butunlugunden yana olmalıyız.ıraktakı halkların barıs ıcerısınde kardesce yasamalırını ısterız

eger ıllakı bır devlet kurulacaksa kurulacak olan bır kurt devletınden rahatsızlık duymamak gerekır.

abd desteklı kurt devletı adı altında 2. bır ısraıl devletı kurulmak ıstenıyor.bız kurulacak olan 2.ısraıl devletıne karıs olmamız gerekır.ırakta yasayan kurtler kendılerını abd ye karsı kullndırmasınlar.abd onlara gozlerını boyayarak devlet vaadederek bır teklıf yapıyor.ve bızı bırbırımıze dusman edıyor.aynı gecmıste ermenılılerle bızı bırbırımıze dusman ettırdıklerı gıbı.oynanan oyunlar hep aynı.ıraktakı kurtlerın sunu anlaamsını beklerım.abd nın bır cıkarı olmasa kımseye gunahını bıle vermez.ve abd buraya gecıcı olarak geldı bır gun ******* gıdecek bu topraklardan.ıraktakı kurlerı kullanacak ve ısı bıttıgı zaman kaldırıp bı kenara fırlatıp atacak.

Gönderi tarihi:

Eyvah ! neler ouyor burada arkadaşlar..K ırakta bir kürt devleti kurma çabaları ve bu devletin toprakları içinde Erzurum a kadar kuzeyde Artvin e kadar uzanan bir coğrafyayı kapsadığı 1987 lere dayanan bir haritada , o dönemin gazetelerinde boy boy yayınlanmıştı..Ve Abd deki askeri bir toplantıda kürdistan haritaları abd genarallerince bir brifingle yayınlanmıştı..Bu strateji belkide pkk nın varolmasından yıllar önce planlanmış bir stratejidir..Pkk niye var oldu..İşte bu bir Amerikan stratejisi..O yıllardan bugünümüze bu köprünün altından çok sular geçti..Türkiyede bilinçli yada blinçsiz bu oluşuma destek verdi..K ırakta kırmızı çizgilerin gerisinde Barzani ve talabaniyi desteklyerek bu oluşuma desdtek verdi bir nebze..Gerçekler acıdır ama bir kürt devleti öyle yada böyle kurulacak.. Burada önemli olan bizim kürt vatandaşlarımızın bu oluşuma yaklaşımlarıdır...

Bizim bazı kürt vatandaşlarımız Taner gibi..Bu oluşumu neden desteklerler anlamıyorum..Bu bölgede kurulacak bir kürt devletinin İsraile hizmet edeceği aşikardır..Buna rağmen yıllardır beraber yaşadığımız kurtuluş mücadelesi verdiğimiz Kürt vatandaşlarımız neden böyle bir oluşumu destekler anlamıyorum..

Planları çok basit, Gapı ele geçirmek, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sömürmek...İsrail gizli bir güç ve amerika ve ingiltere gibi devletler hizmetinde..Kabalacılar iş başında bu kadar basit, masonlar ve zenginler klübü..yeni dünya düzenleri..Yeni dünya kulağa hoş geliyor değilmi, ama HİÇ BOŞUNA BU YENİ DÜNYADA KÜRTLERE VE TÜRKLERE YER YOK..Amaçları bu değerli Kürt arkadaşlarım, hiç boşuna heveslenmeyin..Evdeki bulgurdan da olmayın...bu hataya düşmeyin..

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Sayin arkadaslar,

Uzuluyorum artik. Inkarcilik yapa yapa nerelere geldik buyrun gorun bakalim. Kuzey Irak'ta bir Kurt devleti fiilen vardir su anda. Bunu inkar etseniz de etmeseniz de vardir bu devlet. Ve cok yakin zamanda resmi olarak te ilan edilecektir zira bu nufusu ne olursa olsun her milletin en tabbi hakki. Yok eger birlik diyorsaniz kalkin sziler de Amerika Birlesik Devletleri misali bir Ortadogu Birlesik Devletleri modeline gidin. Ama zor olur cunku Turk Milliyetciligi, Arap Milliyetciligi, Fars Milliyetciligi had saffada bolgede. Hala Turkluk altinda OSMANLI modeli hayaller var bir cok vatandasin.

.

.

.

Yani ekonomik olsun, sosyal olsun, din acidan olsun ya da siyasi acidan olsun Kurtlerin kazanilmasi Turkiye'nin leyhinedir. Turkiye'yi daha da guclendirecektir.

Saygilarimla,

Taner

Taner bizler asla kürt kardeşlerimize karşı bir husumet beslemedik.Biz ayrıdan gayrıdan anlamayız.

Bu topraklarda büyüdük bedelini en asil şekilde ödmeye hazır olmalıyız.Sen kürt kökenli olabilirsin

ama fazlaca ütopik bir yapın ve bir o kadarda tarihsel zayıflığın var.İşin ciddiyet boyutundan bi haber

kişililere cevap yazmıyorum.Sonuçta dikkatli olmalıyız.Ve sen gerçekten bu nasihatın bir numaralı muhatabısın...

Umarım daha duyarlı olabilirsin.

Saygılarımla

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
kurdistan fiilen var bunu anlayın ve hep barzaniyi suçluyorsunuz size ne kerkükten kerkük ırakın bir iç meselesidir

Orda yaşayan Türkmen kardeşlerimiz var.Kerkük Irak kadar bizide ilgilendirir.Ben Irak ın toprak bütünlüğünden yanayım.Ayrıca abd olmayan sorunu çözmek için Irak a giriyor.Irak ın iç işlerine karışıyor.sesiniz cıkmıyor.......

Gönderi tarihi:
kurdistan fiilen var bunu anlayın ve hep barzaniyi suçluyorsunuz size ne kerkükten kerkük ırakın bir iç meselesidir barzani türkiyeyle iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyor ancak hep bir kürt düşmanlığı aşılanıyor ben adamların kürtçe bildiğim için konuşmalarının örneğin tamamını dinliyorum ama türkiyedeki tv.ler sadece içinden bir tek cümleyi çıkartıp veriyolar ve adamı türk ve türkiye düşmanı ilan ediyolar birileri çıkıp türk'ün türk'ten baska dostu yok dediğinde benim zoruma gidiyor bir kürt olarak.Ben asla türk düşmanı olmadım ve bir sürü türk dostum var ve benim dedemde bu ülke kurulurken savastı ancak şu sabit fikirler bizi uçuruma götürüyor türk'ün türk'ten baska dostu vardır bu dostta KÜRT'lerdir bunu anlayın artık...

Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.