Misafir ipek Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 İnsan çalışmak istedikten sonra bunun kimi nesi olmaz...Zaman yaratmak kadar da kolay bir sey yoktur... insanlar çok önenli bir şeyi yaparken çok güzel hazırlanmiştır herşey ona göre dört dörtlük tür ama yine de inşallah bir terslik olmaz diye dilekte bulunur bu bir huzur ve güven dir Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 insanlar çok önenli bir şeyi yaparken çok güzel hazırlanmiştır herşey ona göre dört dörtlük tür ama yine de inşallah bir terslik olmaz diye dilekte bulunur bu bir huzur ve güven dir Aynen, kendimizi rahatlatmak, psikolojik guc kazanmak icin olmadik seylere basvururuz. Bunlardan biri de dua'dir. Alıntı
Φ Aurelius Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 duaların gücü bir bilinmezlik durumunda(ne olacağı belli olmayan durumlarda) ya da herhangibir durumla oluşan çaresizlik anında ve güç yetirememe durumda oluşan, bu şekilde insanın bilinçaltını rahatlatan bir durum olabilir mi? dikkat edin dinin beslendiği kaynak korkudur.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Ben zaman yaratmak kolay dedim ama bunu ders çalışmak anlamında demiştim... o yüzden bende ilk olarak zaman kelimesinin üzerin de bi durayim dediydim la_boheme sonuc ta ne dua ettim, hersey yolun da, yada yoluna girer ...hersey güzel bir sonuca ulasir düsencesi.. nede ben calisdim cabaladim...hersey yolun da..hic bir zorluk la karsilasmam ...bir engel ile karsi karsiya gelmem ....düsüncesi. Nede zamani yaratmak kadar kolay bir sey yoktur.. düsünceleri bizleri kurtariyor "kurtariyor" diyim artik baska kelime bulamadim. ~~~ sadece eyer ki ic huzurunu, dua ettim basaririm artik' da...buluyor ise.. ici rahat ise ~~~ sadece eyer ki ic huzurunu, calisdim ...da buluyor ise.. ici rahat ise ~~~ bence herkezin kendi tercihidir zaman dedigimiz sey saten sonucu göstermektedir bugün degilse bile yarin senin tercihin her ne ise...icin hangisi ile huzurlu oluyor ise..icin rahat ise... herzaman derslerin de basarili olmani dilerim la_boheme saygilar Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 amerika da hastaların dua ile tedavilerine yardımcı olunan bir klinikler var.. bir arştırma yapılmış ve rahiplerin gelerek her gün düzenli arlıklarla dua ettiği hastalarda daha çabuk iyileşme görülmüş.. hangi din olursa olsun duanın gücü kendisini hiisettiriyor.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 amerika da hastaların dua ile tedavilerine yardımcı olunan bir klinikler var.. bir arştırma yapılmış ve rahiplerin gelerek her gün düzenli arlıklarla dua ettiği hastalarda daha çabuk iyileşme görülmüş.. hangi din olursa olsun duanın gücü kendisini hiisettiriyor.. Bir insana kırk gün 'sen delisin' derlerse o insan deli olur... Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Aynen, kendimizi rahatlatmak, psikolojik guc kazanmak icin olmadik seylere basvururuz. Bunlardan biri de dua'dir. Bir insana kırk gün 'sen delisin' derlerse o insan deli olur... bunlara inanıyoymusunuz saygılar Alıntı
Φ medeni Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 arkadaşım diyorsun ki insanlar çok ibadet ederse çalışamaz peygamber efendimiz insanların çalışmasını ihmal etmemeleri icin bu hadisi sölemiş şunu da belirtiyim insanlar gercekten samimi olup ibadet edecekse gün boyu çalışsa bile ibadet etmeye zamanı vardır islam dini kolaylık dini dir dünya icin ölmicekmiş gibi çalış ahiret icin yarin ölecekmiş gibi ibadet et Kırmızı yazı icin aşyadaki adrese istersen bak Kütibi Sidde 6 kitabı ipek arkadaşım ben demedimmi sana o hadis kesin sahtedir diye. Bak gördünmü dediklerim nasıl da bir bir çıkıyor? Sen o hadisi bilmezsin o hadis sahtedir. Bak adını bile yanlış biliyorsun. "Kütibi Sidde" kitabı değil "Kütübü Sidde" olmalıydı. Ben sana hadis sahtedir diyorum. Sen hala kalkmış bana sahte hadisi gösteriyorsun. Yalan o hadis inanma o hadise. Hadisler 2 çeşittir bazılar sağlam bazıları ise sahtedir ve yahudiler tarafından yazılmıştır. Yahudilerin hadislerinin yanında birde Çin malı hadisler vardır. Bu Çin malı hadisler ise hadislerin en dandik olanlarıdır. Bu senin bana gösterdiğin hadis Çin malı yani en dandik hadislerden biri. Bak ben sana sağlam hadis nasıl olur bir örnek vereyim: Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.” Buhari Tıp5/1, Hanbel 3/107,163 Bak ipek ben senin hadisine sahte dedim diye sende kalkıp benim hadisime sahte filan demeye kalkarsan kafir olursun. Zira "Buhari" gibi islam'ın temelini oluşturan ve adına "sahih" takısı takılmaya layik görülmüş birinin hadisine sahte diyen biri islamın nerdeyse bütün ibadet çeşitlerini yok ederek islamın en büyük düşmanı bir kafir olur. Buhari olmasa sen şu anda nasıl ibadet edeceğini bile bilemezdin. Ya gördünmü işte bak sağlam hadis dediğin böyle sağlam olur. Seninki sahte. Saygılar. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 ipek arkadaşım ben demedimmi sana o hadis kesin sahtedir diye. Bak gördünmü dediklerim nasıl da bir bir çıkıyor? Sen o hadisi bilmezsin o hadis sahtedir. Bak adını bile yanlış biliyorsun. Kütib arkadaşım medeni dikkat ettiysen form da bu tip harf hatası ola biliyor ama siz benim neyi işaret ettiğimi fevkalade anladın sanıyorum saygılar Alıntı
Φ Aurelius Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 EĞER kullarım sana Benim hakkımda sorular sorarlarsa -(bilsinler ki) Ben çok yakınım; dua edenin yakarışına her zaman karşılık veririm: Öyleyse onlar da Bana karşılık versinler ve Bana inansınlar ki doğru yolu bulabilsinler. (2/186) duaya karşılık verileceği belirtiliyor ama ben çevremde kendi çabası dışında dua edipte istediğini elde eden çok az kişi tanıyorum.onalarda bir hristiyanın yahudinin hatta putperestin duasının kabulu kadar sayıdadır. ama dua edipte tam zıttı daha kötü duruma düşenlerin sayısı daha fazla.. bu durumda; 13/14. Gercek dua ve ibadet ancak O'nadir. O'ndan baska cagirdiklari putlar kendilerine hicbir cevap vermezler. Durumlari, suyun agzina gelmesi icin avuclarini ona acmis bekleyen adamin durumu gibidir. Hicbir zaman suya kavusamaz. Iste kafirlerin yalvarisi da boyle, bosunadir. (Rad Suresi) düşünceler sizin.. Alıntı
Φ Aurelius Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Bu durumda müslümanlarda mı kafir? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.