Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 müslüman olmayan bir insanın sonsuza kadar cehennemde yanması bana pek mantıklı gelmiyor çünkü hristiyan ülkelerinde doğan insanlar hristiyan olacaklar hadi akıl fikir vermiş diyorsunuzda bu adaletmi yani hristiyansa hristiyanlık öğretiliyor ateistse ateizm budistse budizm sonuçta müslüman olma şansları müslüman olan ülkelerdeki insanlara göre çok daha az hatta çok çok az birde ateist olupta çoğu müslümanlardan daha iyi olanlar var öylelerinide sırf benim varlığıma inanmadı diye cehennemde yakmak öyle büyük bir varlığa yakışacak birşey değil dediğinize göre Allah çok büyük kimsenin akıl edemeyeceği şeyler bilir kimseye ihtiyacı yoktur kimsenin inancınada ihtiyacı yoktur e ozaman bu yakma hevesi nerden geliyor ısınmak için odunmu yaratıyor insanları bitaraftanda düşünüyorumki bu dünya nasıl olmuş canlılar nasıl olmuş kimsenin yapamayacağı birşey bunlar ozamanda bir yaratıcı arıyor gözler farklı birşey benim görüşümde kitaplar bu düşüncelerle yola çıkılarak insanlar tarafından yazılmış çünkü denildiği gibi kusursuz bir varlık yazsaydı bu kitapları kusursuz kitaplar yazardı ve 4 cilt değilde tek cilt olurdu ve peygamberlerin hadislerinede gerek kalmazdı hiçbir ateistin veya başka dinlerden olan birinin yorum yapmasına fırsat vermezdi kul yapısı nedir kusurludur illaki bir kusuru vardır bu kitaplarda kul yapısı işte konuşturuyor bizleri Taş Yürekli, teşekkürler katkın için. Güzelce özetlemişsin. Yakma hevesi, Muhammed'in kişiliği ile ilgili bir sorun. Senin de söylediğin gibi, insana bile yakıştırılmayan işkenceleri varsa eğer Tanrı'ya yaptırtmak, ona yakıştırmak ayıptır, hakarettir. Saygılar. Alıntı
Φ iSLAMCI1980 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 YÜCE ALLAH ateistleri ebediyen Cehenneme atacaktır ateizme son yaşasın YÜCE ALLAHIN BİRLİĞİNE VARLIĞINA inananlar ve HZ.MUHAMMED S.AV. inanan müslüman kardeşlerim Alıntı
Φ iSLAMCI1980 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Ne diyelim....*****liginda bukadari isde... Yine foruma girip,yuce allahin isgence ve siddetinden bahseden biri... Evet inanin musluman kardesleri,bari siz yuce allahin atesinden kurtulun!!! YÜCE ALLAH BÜYÜKTÜR senin o yazdıkların daha *****dır YÜCE ALLAH ona inanan ve müslüman olan KURANI KERİME inanıp ona göre yaşayan kullarına CENNETİ verecektir ne olursunuz böyle yazılar yazıpta YÜCE ALLAHI sanki işkenceci gibi göstermeyin ALLAH dediğin gibi işkenceci olsa bu dünyada sana ve senin gibi inanmayanlara işkence ederdi o kadar BÜYÜK ve O kadar YÜCE ki senin gibi onu yok sayanlara bile nefes aldırıp verdiriyor ALLAH istemedikçe yaprak bile kımıldayamaz o yüzden bir gün bu yazdıklarımı dünyada olmassa öldükten sonra anlayacaksın ama nafile iş işten çoktan geçmiş olacaktır ALLAHIM BÜYÜKSÜN YÜCE RABBİM . Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 YÜCE ALLAH BÜYÜKTÜR senin o yazdıkların daha *****dır YÜCE ALLAH ona inanan ve müslüman olan KURANI KERİME inanıp ona göre yaşayan kullarına CENNETİ verecektir ne olursunuz böyle yazılar yazıpta YÜCE ALLAHI sanki işkenceci gibi göstermeyin ALLAH dediğin gibi işkenceci olsa bu dünyada sana ve senin gibi inanmayanlara işkence ederdi o kadar BÜYÜK ve O kadar YÜCE ki senin gibi onu yok sayanlara bile nefes aldırıp verdiriyor ALLAH istemedikçe yaprak bile kımıldayamaz o yüzden bir gün bu yazdıklarımı dünyada olmassa öldükten sonra anlayacaksın ama nafile iş işten çoktan geçmiş olacaktır ALLAHIM BÜYÜKSÜN YÜCE RABBİM . Ne farkeder ha dünyada ha ahirette. Asıl önemli olan ahirette olması değilmi. Size göre bu dünya geçici ahiret ise ebded değilmi.İşkence ahirette olunca zevklimi, eğlencelimi oluyor? Alıntı
Φ iSLAMCI1980 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Ne farkeder ha dünyada ha ahirette. Asıl önemli olan ahirette olması değilmi. Size göre bu dünya geçici ahiret ise ebded değilmi.İşkence ahirette olunca zevklimi, eğlencelimi oluyor? ALLAH hiç bir yarattığına ona inanınca cehenneme atmıyor işkence çektirmiyor zalimlere bu dünyada yaptıklarının cezasını orada çektirecektir ahirette bu dünyadaki inkarcılar zalimler ve yalancılar ayetlere iftira edenler içindir cehennem kuşkusuzki ALLAHın rahmetide çoktur örneğin sen şu an müslüman olupta ALLAHA inansan ve tevbe etsen YÜCE ALLAHA gerçekten inansan ve ona göre yaşasan eminimki YÜCE YARADANDA seni bağışlar ama böyle inkar ettiğin sürece bu çok zor Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2007 ALLAH hiç bir yarattığına ona inanınca cehenneme atmıyor işkence çektirmiyor zalimlere bu dünyada yaptıklarının cezasını orada çektirecektir ahirette bu dünyadaki inkarcılar zalimler ve yalancılar ayetlere iftira edenler içindir cehennem kuşkusuzki ALLAHın rahmetide çoktur örneğin sen şu an müslüman olupta ALLAHA inansan ve tevbe etsen YÜCE ALLAHA gerçekten inansan ve ona göre yaşasan eminimki YÜCE YARADANDA seni bağışlar ama böyle inkar ettiğin sürece bu çok zor İnanmayanlara işkenc ediyormuş demekki. Öyleyse allahı işkenceci gibi tanıtmayın diye kızmana gerek yok. sen şu an müslüman olupta ALLAHA inansan ve tevbe etsen YÜCE ALLAHA gerçekten inansan ve ona göre yaşasan eminimki YÜCE YARADANDA seni bağışlar ama böyle inkar ettiğin sürece bu çok zor Yok sağol ben almayayım. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ALLAH hiç bir yarattığına ona inanınca cehenneme atmıyor işkence çektirmiyor zalimlere bu dünyada yaptıklarının cezasını orada çektirecektir ahirette bu dünyadaki inkarcılar zalimler ve yalancılar ayetlere iftira edenler içindir cehennem kuşkusuzki ALLAHın rahmetide çoktur örneğin sen şu an müslüman olupta ALLAHA inansan ve tevbe etsen YÜCE ALLAHA gerçekten inansan ve ona göre yaşasan eminimki YÜCE YARADANDA seni bağışlar ama böyle inkar ettiğin sürece bu çok zor bizim yaptığımız Allaha inanmamak değil insana inanmamak bu insana neden inanmıyoruz çünkü bize kendi hayal gücüyle yarattığı Allaha inanmamızı istiyor. Eğer bir yaratıcı varsa bu kitaplara inanarak ona yanlış yapmıyoruz. Çünkü kuranı kerimde bahsedilen Allah kendisinin azabından korkmamızı istiyor ona kulluk kölelik etmemizi istiyor. Beyin vermiş düşünme demiş kader yazmış oynama demiş bana inan yoksa yakarım demiş birsürü çelişki var size nasıl inandırıcı geliyor bunlar? burayı iyi okuyun Kuranı kerim insanlara neden gönderilmiş? Allah onu bilmemizi ona inanmamızı ona kulluk etmemizi istediği için değilmi? öyleyse bir karar verin önce Allah herkesin ona inanmasını istemişse neden başaramamış başarısız bir Allah olurmu? istememişse bazılarını yakmak istemiş demek oluyor. O istemeden yaprak kıpırdamaz diyende sizsiniz. Bu nasıl olacak peki buyrun siz seçin istemişmi istememişmi? yoksa istemem yan cebime mi demiş? Alıntı
Φ Elaşina Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Slm herkez, Abraham'a cevap vermek istiyorum, diyorsunki Allah isteseydi bizi ona inandirabilirdi evet doru Allah isterse herseyi yapabilir, ama Allah herseyi kontrol ederse herkez melek olurdu, kotuluk olmazdi, dunya cennet olurdu, yani insanlar robot gibi olurdu bu cok sacma, bi insanin Allaha inanmamasi Allahin basarisizligi degil kendi basarisizligidir, dusunun bi eger Allah yok ise muslumanlarin buyuk bir sey kaybettigini soyleyebilirmisiniz, yani bosu bosuna kendilerini kisitladilar, ibadet ettiler peki bu kisitlamalar ve ibadetler cok zor bi ismi benim icin hayir ve ayrica bi Ateistin ben bu dunyada istedigimi yaptim ve cok mutlu oldum diyebilcegine inanmiyorum yani biz Allaha inananlarin bu dunyada cok bir sey kaybettigini soyleyemeyiz ama eger Allah var ise vay Ateistlerin haline, bence Allaha inananlar daha kazancli cikiyor tabiki o yuzden bi insan Allaha inanmayi secmiyor benimkisi bir ornekdi, Ateistlerin insanlari dinsiz etmek icin uydurduklari sacmaliklari biliyoruz sahte ayetler, evrim teorisi insanlarin maymundan geldigine inananlarin bide gelip dincilerle urasmasi cok komik, gelelim Aurel'e kendisini cok iyi tanirim AtheTurk sitesinin kurucularindan biri, kendisi Turkiyeyi cok sever youtube, Dailymotionda Turkiye ile ilgile guzel videolari var ama cogu Fransizlar gibi sozde soykirima inanan biri ok inanmakda serbest ama kendi forumunda Islamiyete kufur ettigini biliyormuydunuz, Danimarkanin karikaturlerini destekler, siir kitabi yazacakdi beceremedi diye Turkiyedeki Escinseler uzerine bir kitap yazmayi dusunen bir gavur yooo kizmayin bana gavur denilmesinden cok hoslanir Onun yasasin Ateizm demesine hic sasirmadim ! Hem Allaha inanmiyorsunuz hemde cennete girmek istiyorsunuz yok yaaa Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 İnanmayanlara işkenc ediyormuş demekki. Öyleyse allahı işkenceci gibi tanıtmayın diye kızmana gerek yok Bu iş şuna benzedi katakuta.. Kötü not alan öğrenci hiç bir zaman bu nota kendinin sebep olduğunu söylemez, öğretmen verdi der. Ama iyi not alınca ben aldım der.. Eğer ben her zerrede aşikar olan yaradanımı inkar edersem yada düşman kesilirsem, yarın onun huzuruna vardığımda bütün olacakları göze alıyorum demektir.. Bu durumda, yok işkenceci yok şöyle yok böyle demenin bir anlamı yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Bu iş şuna benzedi katakuta..Kötü not alan öğrenci hiç bir zaman bu nota kendinin sebep olduğunu söylemez, öğretmen verdi der. Ama iyi not alınca ben aldım der.. Eğer ben her zerrede aşikar olan yaradanımı inkar edersem yada düşman kesilirsem, yarın onun huzuruna vardığımda bütün olacakları göze alıyorum demektir.. Bu durumda, yok işkenceci yok şöyle yok böyle demenin bir anlamı yok.. Saygılar.. Allahın çocuklara, çocuk olduğunu,insanlarla s..... k yarıştırdığını, kendisine yağcılık çeken insanlara ihtiyacı olduğunu biliyorum sedat bey hatırlatmana gerek yoktu. Alıntı
Φ Elaşina Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 ******* biz Allaha yag cekmiyoruz verdigi nimetler icin tesekur ediyoruz, asil siz Ateistler oldugunuzde ceheneme girmemek icin Allaha ne yaglar cekeceksiniz onu gormek isterdim, bide imzanda "Dine giren insanda, akıl, bilim, insanlık kalmaz" diyorsun ya belli sizin bizden nekadar akilli ve insancil oldugunuz, bilimide coook iyi biliyorsunuz, Darwinizm babanizin insanlari kandirmak icin neler yaptigini cok iyi biliyoruz, Ateistlerin cogu maymundan geldigine inanirlar, bir ornek Toplama Kemiklerle Oluşturulan "Sözde Ata" Piltdown Adamı yalan cikdi, Bir de Coelacanth balığı olayı vardır ki tam bir komedidir, Francis Galton Öjeni vahseti, din dusmani Friedrich Nietzsche vahseti bu ********** hepsi Ateistdir, Naziler irkcilik kafatasi olcumleri arastirin gorursunuz hepsi Ateistlerden cikma, akliniza insanliginiza hayranim hahaha Biz Muslumanlar bilime inaniyoruz saten bilim bizden yana, mesela Big Bang bilim gitikce bizi hakli cikariyor, siz cikita muzunuzu yemeye devam edin Darwin babanizi uzmeyin ! Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 ******* biz Allaha yag cekmiyoruz verdigi nimetler icin tesekur ediyoruz, asil siz Ateistler oldugunuzde ceheneme girmemek icin Allaha ne yaglar cekeceksiniz onu gormek isterdim, bide imzanda "Dine giren insanda, akıl, bilim, insanlık kalmaz" diyorsun ya belli sizin bizden nekadar akilli ve insancil oldugunuz, bilimide coook iyi biliyorsunuz, Darwinizm babanizin insanlari kandirmak icin neler yaptigini cok iyi biliyoruz, Ateistlerin cogu maymundan geldigine inanirlar, bir ornek Toplama Kemiklerle Oluşturulan "Sözde Ata" Piltdown Adamı yalan cikdi, Bir de Coelacanth balığı olayı vardır ki tam bir komedidir, Francis Galton Öjeni vahseti, din dusmani Friedrich Nietzsche vahseti bu ********** hepsi Ateistdir, Naziler irkcilik kafatasi olcumleri arastirin gorursunuz hepsi Ateistlerden cikma, akliniza insanliginiza hayranim hahaha Biz Muslumanlar bilime inaniyoruz saten bilim bizden yana, mesela Big Bang bilim gitikce bizi hakli cikariyor, siz cikita muzunuzu yemeye devam edin Darwin babanizi uzmeyin ! +1 ************* Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Slm herkez, Abraham'a cevap vermek istiyorum, diyorsunki Allah isteseydi bizi ona inandirabilirdi evet doru Allah isterse herseyi yapabilir, ama Allah herseyi kontrol ederse herkez melek olurdu, kotuluk olmazdi, dunya cennet olurdu, yani insanlar robot gibi olurdu bu cok sacma, bi insanin Allaha inanmamasi Allahin basarisizligi degil kendi basarisizligidir, dusunun bi eger Allah yok ise muslumanlarin buyuk bir sey kaybettigini soyleyebilirmisiniz, yani bosu bosuna kendilerini kisitladilar, ibadet ettiler peki bu kisitlamalar ve ibadetler cok zor bi ismi benim icin hayir ve ayrica bi Ateistin ben bu dunyada istedigimi yaptim ve cok mutlu oldum diyebilcegine inanmiyorum yani biz Allaha inananlarin bu dunyada cok bir sey kaybettigini soyleyemeyiz ama eger Allah var ise vay Ateistlerin haline, bence Allaha inananlar daha kazancli cikiyor tabiki o yuzden bi insan Allaha inanmayi secmiyor benimkisi bir ornekdi, Ateistlerin insanlari dinsiz etmek icin uydurduklari sacmaliklari biliyoruz sahte ayetler, evrim teorisi insanlarin maymundan geldigine inananlarin bide gelip dincilerle urasmasi cok komik, gelelim Aurel'e kendisini cok iyi tanirim AtheTurk sitesinin kurucularindan biri, kendisi Turkiyeyi cok sever youtube, Dailymotionda Turkiye ile ilgile guzel videolari var ama cogu Fransizlar gibi sozde soykirima inanan biri ok inanmakda serbest ama kendi forumunda Islamiyete kufur ettigini biliyormuydunuz, Danimarkanin karikaturlerini destekler, siir kitabi yazacakdi beceremedi diye Turkiyedeki Escinseler uzerine bir kitap yazmayi dusunen bir gavur yooo kizmayin bana gavur denilmesinden cok hoslanir Onun yasasin Ateizm demesine hic sasirmadim ! Hem Allaha inanmiyorsunuz hemde cennete girmek istiyorsunuz yok yaaa İşte bir müslümanın itirafı Allah isteseydi bizi ona inandirabilirdi evet doru Allah isterse herseyi yapabilir, ama Allah herseyi kontrol ederse herkez melek olurdu, kotuluk olmazdi, dunya cennet olurdu, Demekki allah dünyanın cennet olmasını ,insanların iyilik yapan melekler gibi olmasını istemiyormuş. Bu şu anlama gelir. Dünyadaki tüm kötülüklerin asıl sebebi, suçlusu allahtır.Çünkü böyle olmasını isteyen allah.Hem insanları kötülük yapmasını ,istiyor öyle programlıyor hemde öldükten sonra yallah cehenneme atıyor.Allahın psikolojik hastalığı var galiba. Arkadaş hızını alamamış devam ediyor ve diyorki bu cok sacma, Eğer aksi olsaymış ,yani allah insanları kötülük yapmayacak şekilde programlamasa imiş bu çok saçma olurmuş.Mantığa bakın. Hiç kimse kalkıpta allah kötülük yapanları cezalandıracak diye insanları kandırmasın.Allah sadece kendi sadistliğini tatmin etmek için yaratmış insanları.Bunun başka bir açıklaması yoktur. Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sayin katakuta o kadar anlamsizca sorular soruyorsunuzki... gercekten bu sorulari neye dayanarak soruyorsunuz anlamiyorum.. bir sandalyeye filanmi yoksa bir pc programinami ? acaba diyorum siz islam dinine inan kisileri bir program filanmi saniyorsunuz ? ki saniyorsunuz cunku cogunlukla kullandiginiz cumle bu islam dinini vede diger dinleri yasiyan her canli bir programdir ve her birinin ayri bir tasarimcisi vardir buna cikiyor bu.. sanirim boyle dusunuyorsunuz... hindistanlilari program haline ineklermi getirdi ? ateistleri program haline maymunlarmi getirdi ? soyledigin sozler bunlara cikiyor yanlis anlamayin lutfen beni Saygilar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sayin katakuta o kadar anlamsizca sorular soruyorsunuzki... gercekten bu sorulari neye dayanarak soruyorsunuz anlamiyorum.. bir sandalyeye filanmi yoksa bir pc programinami ? acaba diyorum siz islam dinine inan kisileri bir program filanmi saniyorsunuz ? ki saniyorsunuz cunku cogunlukla kullandiginiz cumle bu islam dinini vede diger dinleri yasiyan her canli bir programdir ve her birinin ayri bir tasarimcisi vardir buna cikiyor bu.. sanirim boyle dusunuyorsunuz... hindistanlilari program haline ineklermi getirdi ? ateistleri program haline maymunlarmi getirdi ? soyledigin sozler bunlara cikiyor yanlis anlamayin lutfen beni Saygilar.. Katakutanın sorduklarının yanıtı bu yukarıda yazdıklarınız olmadığının sizinde farkında olduğunuzu sanıyorum... Ama yinede bunları yazmışsınız... Bir kaç ileti yukarıdaki, yazılanları tersten okuyarak sığ yanıtlar üreten şahsiyetlerin maymun resimli geyikleri sizin de üzerinizde etkili oldu da, sizde, foruma geldiğinizden bu yana aklı başında yazılar yazma çabalarınızı bir kenara bırakarak, bu güne kadar korumaya çalıştığınız seviyenizi aşağılara çektiğinizin farkında değil misiniz?... Eğer yazıları anlamak yerine tersten okuyarak bir sonuca ulaşmak söz konusu ise... son iletinizden şu çıkarımlarda bulunabiliriz... İnekler Hindistanlıdır... Bütün Maymunlar ateisttir... Ayrıca diğerlerinin değişiyle ateistlerin atasıdırlar... *** Zavallı Hayvanlar aslında Tanrı kavramının da farkında değiller... Ama amaç bel altına çalışmak olunca, kişilere alayvari tekniklerle sataşmanın malzemeside yine onlar oluyor... Üstelik bunu yapanlar, kendilerince değerli kıldıkları inançlarını fütursuzca kullandıklarının ve inandıkları değerleri ayaklar altına aldıklarının farkında bile değiller... Bir şeye inanıp savunmak yada karşı çıkıp eleştirmek Maymun resimleri yapıştırmakla olmuyor... Herhangi bir konu hakkında eksik yada kulaktan dolma bilgilerle yaklaşımlar üretmek kişileri bu yaklaşım ve tavırlara sürüklüyor kendiliğinden... Bu kişiler, eğitimlerini sürdürürken edindikleri alışkanlıkları günlük yaşamlarına da yansıtıp, Bilgi edinerek düşünmenin yerine, fikir edinerek konuşmayı tercih ediyorlar... Yazdıklarından "Darvin'in Evrim teorisi" hakkında bir satır bile okumadıkları anlaşılan bu şahsiyetler, tartışabilmek ve karşılıklı görüşleri öne sürmek yerine, yaklaşımlarını maymunlar ve ateistler noktasına kadar getirerek geyik tarzlarını ve zeka seviyelerini sergiliyorlar... *** Aslında kişiler özlerinde var olan insani değerlerinin ve zeka seviyelerinin derecesini sergilemekte özgür... Birde bunu yaparken Bilgi sahibi olmadan fikir öne sürmeye kalkılınca... Ardından ister istemez yaklaşım, düşünce ve davranışlarda ki sığlıklar kendiliğinden ortaya dökülüveriyor... Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sayin Gece kusu tamam tavrimi acikca belirteyim biraz alayci yaklastim (yaklastigim konu ise onuda belirteyim neye dayanarak soyluyorsunuz bunlari bir sandalyeyemi diye cumlemde alayci yaklasimim olmustur..) cunku burdakilerde oyle geldi bana Allah (c.c) insalari benim inancimda programlamamistir Yaratmistir.. Sayin Katakutada ( olmasi gercekten onemli degil ona karsi bir baski yapiyormus gorunumu yaptim bu aralar bunu belirteyimde bende farkindayim oda yanlis anlamasin beni ) bunu soylemistir bende bunu ele alarak o iletimi yazmisimdir bir programlamadan bahsediyordu kendisi cunku Allah (c.c) insalari kotuluk yapmasin diye programlama yapmistir diyemeyiz (her birimizin ozgur iradesi vardir akli vardir iyi kotuden ayirabilme ozelligimiz vardir) yarattirmistir dememiz daha dogru olur farkindaysaniz biliyorsunuzki her programin ayri bir tasarimcisi vardir.. her inanis icinde inandigi seymi programlamistir bunu sormak istemistim kendisine.. yoksa o etinden sutunden yararlandigimiz hayvanlarin belirttiginiz gibi bu tur kavramlardan haberleri bile yoktur.. Saygilar... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Allahın çocuklara, çocuk olduğunu,insanlarla s..... k yarıştırdığını, kendisine yağcılık çeken insanlara ihtiyacı olduğunu biliyorum sedat bey hatırlatmana gerek yoktu. Bir amir emrettiğinde memurla memur mu olmuş oluyor..? Yav afedersinde bişey sorcam.. Eğer insanın ifrazat yollarından biri tıkansa bunu açmaya kadir midir..? Daha mini minicik mikropların virüslerin hakından gelememişiz nedir bu..? Gereçkten samimi olarak kendine dön vücuduna bir göz gezdir ve bunun evrimle olup olamayacağını düşün.. Ama lütfen bunu kendi kendine yap.. Eğer gerçekten "tamam bu beden bunca fonksiyonuyla tesadüfen oluşmuştur "dersen sen haklısın.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Bir amir emrettiğinde memurla memur mu olmuş oluyor..?Yav afedersinde bişey sorcam.. Eğer insanın ifrazat yollarından biri tıkansa bunu açmaya kadir midir..? Daha mini minicik mikropların virüslerin hakından gelememişiz nedir bu..? Gereçkten samimi olarak kendine dön vücuduna bir göz gezdir ve bunun evrimle olup olamayacağını düşün.. Ama lütfen bunu kendi kendine yap.. Eğer gerçekten "tamam bu beden bunca fonksiyonuyla tesadüfen oluşmuştur "dersen sen haklısın.. Saygılar.. Konu yaratıcı varmı yokmu değil,kuranın allahının tasviri. Bu tasviri ben değil,kuran yapıyor. Sürekli yaratılıştan örnekler verip,kuranın allahına bağlamaya çalışıyorsun.Nerden biliyorsun başka dinlerin tanrısının gerçek yaratıcı olmadığını.Eğer tanrı varsa sağolsun beni yaratmış.Ona yaranmak için günde beş kere takla atmamı,muhammed adında bir arabı örnek almamı,her sene bir ay kendime eziyet vermemi, bir taşın atrafını dönmemi,onun adınıı yüceeltmek için başka dinden olanları öldürmemi niye emretsenki? Alıntı
Φ ertugruld Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Selam, Ben bu sitede yeniyim. Ancak gördüm ki, kendini 'ateist' olarak tanımlayanlarla müslümanlar arasında burada hayli hararetli diyaloglar söz konusu . Bu diyalogları hayli garipsedim. Zira ateistler insan ******. ******* tartışılmaz. Müslümanlar Nas suresinde belirtildiği gibi şeytandan ALLAH'a sığınırlar. Bunlar kıyamet gününde boyunlarında zincir, gözleri yerde cehenneme sevk edilecek, kendilerine 'sizi bugün hakkında uyaran uyarıcı size gönderilmedi mi? diye sorulacak, ondan sonra da karınlarının kızgın sularla doldurulacağı, derilerinin yanacağı ateşe atılacaklardır. Ateistleri çok iyi tanırım. Kin ve nefret dolu ruhları sevgi nedir bilmez. Buradaki yazılarını da okumam. Güya bilimseldirler ama kalpleri gözleri ve bilinçleri mühürlü olduğu için her yerde hazır ve nazır olan Yüce ALLAH'ı görmezler, göremezler. Yeryüzündeki 2,5 milyar insan ******, onlar akıllıdır onlara göre. Kuran- ı Kerim'deki Big Bang, denizlerin bariyerle ayrılması, bal arıları, Bizanslıların galip geleceği gibi sayısız mucize kesmez onları....Atomdan galaksilere şaşılası, muazzam, mükemmel düzen onlara göre rastlantılar sonucu oluşmuştur. Gözleri, burunları, kulakları, elleri de her ne hikmetse tam da işlevsel biçimde, hiç bir gariplik olmaksızın yerli yerindedir. Doğadaki mükemmel uyum ve tasarım kendi kendine öylesine oluşuvermiştir. Bu savlara 5 yaşındaki çocuklar bile güler doğallıkla ama bunlar bir sürü saçmalığı ciddi ciddi öne sürerler.... Ama ne var ki her şey Yüce ALLAH'ın istediği şekildedir. 'Dileseydik her ruha rehberlik sağlardık....' (32/13) ALLAH yücedir, uludur.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Konu yaratıcı varmı yokmu değil,kuranın allahının tasviri. Bu tasviri ben değil,kuran yapıyor. Sürekli yaratılıştan örnekler verip,kuranın allahına bağlamaya çalışıyorsun.Nerden biliyorsun başka dinlerin tanrısının gerçek yaratıcı olmadığını.Eğer tanrı varsa sağolsun beni yaratmış.Ona yaranmak için günde beş kere takla atmamı,muhammed adında bir arabı örnek almamı,her sene bir ay kendime eziyet vermemi, bir taşın atrafını dönmemi,onun adınıı yüceeltmek için başka dinden olanları öldürmemi niye emretsenki? Konunun ne olduğunu gayet iyi biliyorum ve cevabımdada "Bir amir emrettiğinde memurla memur mu olmuş oluyor..?" dedim.. Ayrıca din'e peygambere ve Allah'a hakaretlerin dolu dizgin gidiyor.. Şurada kırmadan ve kırılmadan yazacaksan lütfen biraz daha tahammül göster.. -Namaz kılmak takla atmak değildir, inadığımız Allah'ın bir emridir ve belli tertip ve düzeni vardır.. -Hz. Muhammet (s.a.s) Araplar dışında milyonlarca insanında sevgilisidir.. -Oruç tutmak eziyet değildir aksine sağlık için çok faydalıdır, inamayanların bile sırf sıhhat için oruç tuttuklarını hepimiz biliyoruz.. -Kabe-i Şerif taş değildir, bir mabeddir, peygamber mirası olarak hem kutsi hemde tarihi bir değeri vardır.. -Kuran-ı Kerim kendi dininden olmayanları öldür diye emretmez iftira atıyorsun(savaş ve savunma halleri ayrı bir olaydır) Not: Sayın Katakuta Bu tür iddaların ve çıkışların müslümanları rencide etmekten öteye gitmiyor, yaptığın şey tartışma değil tahriktir.. Eğer yaptığın şey tartışma olsa teknik yazardın slogan hakaretler kullanmazdın.. Bu hakaretlerine karşın yinede cevap verdim, inan yada inanma ama lütfen küçük düşürücü, alaya alıcı yazılar yazma, bu sadece bir ricadır, lütfen... Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 ******* biz Allaha yag cekmiyoruz verdigi nimetler icin tesekur ediyoruz, asil siz Ateistler oldugunuzde ceheneme girmemek icin Allaha ne yaglar cekeceksiniz onu gormek isterdim, bide imzanda "Dine giren insanda, akıl, bilim, insanlık kalmaz" diyorsun ya belli sizin bizden nekadar akilli ve insancil oldugunuz, bilimide coook iyi biliyorsunuz, Darwinizm babanizin insanlari kandirmak icin neler yaptigini cok iyi biliyoruz, Ateistlerin cogu maymundan geldigine inanirlar, bir ornek Toplama Kemiklerle Oluşturulan "Sözde Ata" Piltdown Adamı yalan cikdi, Bir de Coelacanth balığı olayı vardır ki tam bir komedidir, Francis Galton Öjeni vahseti, din dusmani Friedrich Nietzsche vahseti bu ********** hepsi Ateistdir, Naziler irkcilik kafatasi olcumleri arastirin gorursunuz hepsi Ateistlerden cikma, akliniza insanliginiza hayranim hahaha Biz Muslumanlar bilime inaniyoruz saten bilim bizden yana, mesela Big Bang bilim gitikce bizi hakli cikariyor, siz cikita muzunuzu yemeye devam edin Darwin babanizi uzmeyin ! Elasina, buraya ateistlerin atasi diye bir maymun resmi gondermissin. Birisi de kalkip, hani su Muhammed karikaturleri var ya, onlardan birini gonderse hosuna gider mi acaba? Hic sanmiyorum! Hitler'in ateist olusuna gelince: Genelde insanlar Adolf Hitlerin'in ateizm, humanizm, veya eski bir Nordik pagan mitolojisine inandigi turden savlar ortaya atarlar. Fakat bu hos ama yanlis fikirlerin hicbiri dogru degildir. Hitler'in yakin adamlarindan, Alfred Rosenberg, Nordik mitolojisini propaganda amacli kullanmak gibi bir girisimde bulunduysa da, Hitler ve takipcilerinin boyle bir inancla alakalari yoktur. Hitler'in yazilarini okuyan biri, onun inancli oldugunu anlayacaktir. Hitler tanri, fanatizm, idealizm, dogma ve de propaganda hakkinda konusmustur ve kendi inanclarini sonuna kadar ictenlikle savunmustur. Alman toplumunun yahudilere karsi olan savasini ilahi sebeplere baglayarak hakli cikartmaya calismistir. En aciklayici sozlerinden birinde belirttigi gibi: "Bugun ben buyuk yaraticinin iziniyle hareket ettigime inaniyorum: Yahudilere karsi kendimi koruyarak, tanrinin savasini veriyorum." Hitler dinin farzlarini kilisenin ongordugu sekilde yerine getirmemis olsa da, acik bir sekilde Incil'in tanrisina inanmistir. Kendisi Katolik bir manastirda egitim gormustur. Gencken en buyuk hedefi bir papaz olmaktir. Felsefelerinin cogu Incil'den gelmektedir ve daha da baskin olarak Hristiyan Sosyal Hareketinden edinmedir. Cogu kisinin Hitler'in hristiyanlik uzerine goruslerini sorgulamislardir. Politik sebeplerden bazi Katolik papazlarina karsi tavir almis olsa da, Tanri inancini hic kaybetmemistir. Tarih boyunca bir cok hristiyan, farkli farkli sebeplerden papazlara karsi cikmislardir. Fakat bu, bir kimsenin Hristiyan ogretisine karsi oldugu anlamina gelmemektedir. Vatikan ve Papa'da zaten Hitler'i kiliseden kovmamis, tersine onu kutsamistir. Hristiyanliginin kaniti olarak: "Hristiyanlik inancim, kendimi tanrima ve kurtaricima bir savasci olarak sunmamdir... demistir. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Yeni ufuklara genişlemis bir akıl, bir daha asla önceki kalıbına dönmez. Acaba bu "AKIL" görünürmü,görünmezmi. Ve yahut kalıba dönmez demekle "MECAZ"mı yapılmak isteniyor yani "Aklın" kalıbımı olur eğer öyle ise (dağa,taşa,hayvana hülasa maddeye tapan) bilinen tarihin en eski devirlerinden beri var olan ateistler "şimdi 21. yüzyılda yaşayan"lar demekki "AKIL" ları önceki kalıplarından hiç çıkmamış şimdide darvinist "İLKEL ÇORBA" teorileri ile kendilerini avutuyorlar hayırlı yeni kalıplara. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Konunun ne olduğunu gayet iyi biliyorum ve cevabımdada "Bir amir emrettiğinde memurla memur mu olmuş oluyor..?" dedim..Ayrıca din'e peygambere ve Allah'a hakaretlerin dolu dizgin gidiyor.. Şurada kırmadan ve kırılmadan yazacaksan lütfen biraz daha tahammül göster.. -Namaz kılmak takla atmak değildir, inadığımız Allah'ın bir emridir ve belli tertip ve düzeni vardır.. -Hz. Muhammet (s.a.s) Araplar dışında milyonlarca insanında sevgilisidir.. -Oruç tutmak eziyet değildir aksine sağlık için çok faydalıdır, inamayanların bile sırf sıhhat için oruç tuttuklarını hepimiz biliyoruz.. -Kabe-i Şerif taş değildir, bir mabeddir, peygamber mirası olarak hem kutsi hemde tarihi bir değeri vardır.. -Kuran-ı Kerim kendi dininden olmayanları öldür diye emretmez iftira atıyorsun(savaş ve savunma halleri ayrı bir olaydır) Not: Sayın Katakuta Bu tür iddaların ve çıkışların müslümanları rencide etmekten öteye gitmiyor, yaptığın şey tartışma değil tahriktir.. Eğer yaptığın şey tartışma olsa teknik yazardın slogan hakaretler kullanmazdın.. Bu hakaretlerine karşın yinede cevap verdim, inan yada inanma ama lütfen küçük düşürücü, alaya alıcı yazılar yazma, bu sadece bir ricadır, lütfen... Saygılar.. tebrikler Sedat kardeş. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Acaba bu "AKIL" görünürmü,görünmezmi. Ve yahut kalıba dönmez demekle "MECAZ"mı yapılmak isteniyor yani "Aklın" kalıbımı olur eğer öyle ise (dağa,taşa,hayvana hülasa maddeye tapan) bilinen tarihin en eski devirlerinden beri var olan ateistler "şimdi 21. yüzyılda yaşayan"lar demekki "AKIL" ları önceki kalıplarından hiç çıkmamış şimdide darvinist "İLKEL ÇORBA" teorileri ile kendilerini avutuyorlar hayırlı yeni kalıplara. Sarigul, siz okuyup anlamayanlardansiniz galiba. Anlasaydiniz yukarida yazdiklarinizin ne kadar bos oldugunu gorurdunuz. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Sarigul, siz okuyup anlamayanlardansiniz galiba. Anlasaydiniz yukarida yazdiklarinizin ne kadar bos oldugunu gorurdunuz. Sayıne muki. doğru yazmışsınız " okuyupta anlayamayanlardan" olma durumu bana yazdığınız cevapta saklı. Saygılarımı sunarım. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.