Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ilmin temeli kaba müsahadeler degil,dahice yaklasimlarla elde edilen bilimsel düsünce tarzidir.Akilci bilimin sinirlari günümüzde cok genislemis,madde cizgisinin cok ötesine gecmistir.

19.asirda akilci bilim,madde bilimlerinin temsilcisi sanilirdi.Halbuki günümüzde fizik ve matematikteki:Einstein,Fermi,Broglie,Heisenberg gibi ehli kafalar her iki bilim dalinin da maddeye bagli olmadigini,buldugu her gercegi icelemeye mezun ve memur oldugunu,akilci bilime altin civilerle caktilar.

Akil-zaman-etki-cazibe gibi kavramlar madde ötesidir

Bilimsel düsünce:Evrenin yüce sanatini bilmim akil penceresinden seyrettirir bize,katiyen bagnaz degildir.Basi kiyaslar,dar fikirler onun engin ikliminde yasamaz.

Mesela;Insanlarinda gözü var,böceginde gözü var diye bir benzetis yaparak insani böcekle ayni sayfada seyretmez.Bilimsel düsünce güzel gözdekisanati,onun arkasindaki görme sanatini inceler.Oharikalar harikasi görme olayinin birbirinden muhtesem kompüter sistemlerini inceler.

Gözsüz gören rüyayi inceler.Önsezinin esrarini arastirir.yani insani kücülterek aramaz.Ondaki sonsuzluk sirrini iceler.Metodu akilci bilim esasina dayani.Ancak cözemedigi olayi akilci bilim yapiyorum diye yalanci kiliflara sigdirmaya calismaz.Aklin siniurlarinda genislikler arar.

Insanin mensei nedir?sorusuna gercek bilim adaminin verecegi cevap,*Bilinmemek*tir.

Dindar bir kimse insanin Allah tarafindan özel ve özenle yaratildigini,Ademden geldigimizi söyler.

Yüzeyde bilgisi olan maddeci ve herseyi bildigini sananlar,ya onun evrimle tek hücreden gelisip yüceldigini,yada yildizlardan gelmis olabilecegini söylerler.

Acaba gercek bilim adami son iki görüse neden katilmaz?

Cünkü o,bilimin isiginda evreni seyretmis ve evrimin bir baska canlidan insana yükselmesinin imkansiz oldugunu anlamistir.

Konuyu fazla dagitmadan sunu yazmayi gerekli görüyorum;Insan,madde-madde ötesi bir bütündür.Allah onu özel ve özenle yaratmistir.

Ne varki insanlari yalniz madde sanmak kadar,hayali ruhsal kaliplar uydurup bunlar pesinde esrarengiz masallar aramakta yanlistir.

Insan,madde ötesi yücelikleri maddesel bir sirda toplayan harika bir varliktir vede kesinlikle ebedidir.

Insan:Beden-Ruh-Nefs-Gönül dörtlüsünün sentezinden kuruludur.

ilk unsur madde,digerleri madde ötesidir.

Cocuklari bile kandiramayan maddeci masallarina karsi Allahin varligi bu dört unsurla sabittir.

saygilarla

• Cevaplar 505
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Insan:Beden-Ruh-Nefs-Gönül dörtlüsünün sentezinden kuruludur.

politika

kendinizi bilimsel ilan edip bilimden ayrı tutma çabalarınızı ilgiyle izliyoruz

...... Bilimsel düsünce güzel gözdekisanati,onun arkasindaki görme sanatini inceler.Oharikalar harikasi görme olayinin birbirinden muhtesem kompüter sistemlerini inceler.

peki gözün nasıl oluştuğunu incelemez mi ?

Allah yaratmıştır bu kantılanmıştır, bu nedenle biz sadece yapısının nasıl olduğunu inceliyoruz mu der ?

Gönderi tarihi:
Halbuki günümüzde fizik ve matematikteki:Einstein,Fermi,Broglie,Heisenberg gibi ehli kafalar her iki bilim dalinin da maddeye bagli olmadigini......

Yukarıdaki zırvaları alıntılayan siz, acaba isimlerini saydığınız fizikçilerin çalışmalarını bir defa olsun açıp okudunuz mu? Fizik biliminin maddeye bağlı olmadığını bırakın bu fizikçileri, akli yeterliliği yerinde ve ilkokul seviyesinde eğitim almış olan hiç kimse söyleyemez. Yukarıda ilgili fizikçilere atfen söylenenler alenen Y-A-L-A-N-D-I-R.

Akil-zaman-etki-cazibe gibi kavramlar madde ötesidir

Genel Görelilik ve Standart Model'in ne söylediği konusunda zerre fikir sahibi olmayan insanlardan başka ne beklenir ki?

Gönderi tarihi:

Sayın Yamyam..

Öncelikle öyle "keh keh keh" gibi alaylı bir üslupla tartışma etiğini yok etmeye hiç gerek yok..

İki yıldır çok şeyler gördüm burada..

İlk defa benden duyduğu konuyu bana satmaya kalkanları çok gördüm..

Maymun meselesine gelince..

Maymundan geldik diyenlerede cevabım hazır..

Ortak atadan geldik diyenlerede cevabım hazır..

Mikro düzeyde evrimi tartışacak olanlarlada her an tartışabilirim..

Şimdi diyeceksinki evrim teorisi maymundan geldik demez, ortak atadan geldik der..

Evrim teorisinin böyle olduğunu evrimi destekleyenlerden kaç kişi biliyor..?

Ortak ata olayı maymundan geldik olayından daha olasılık dışı..

Bunuda tartışmaya hazırım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

müminlerin evrimi algılaması ancak aşağıdaki linkteki gibi olur

*http://www.dusunencocuk.org/index.php/article/articleview/11/1/1/*

olasılık dışı değil, belki gerçek bu değildir, şuan bilemeyiz ama olasılık dışı değil

Gönderi tarihi:

Olasılık dışı değil demek için elinizde gerçekçi bilimsel bulgular olması gerekiyor..

Oysa şuan için böyle bir bulgu yok..

Bu durumda olasılık dışı değil demek, bilimsel bir yaklaşım değil, ideolojik bir yaklaşımdır..

Gönderi tarihi:
olasılık dışı demeniz için elinizde bilimsel bulgular olması gerekiyor

Boşver böyle mantık estantenelerini..:)

İdda sahibi iddasını kanıtlamalıdır..

Hani biz "Allah'ın olmadığını siz kanıtlayın" dediğimizde, idda sahibi sizsiniz, varlığını siz kanıtlayın diyorlardı değil mi..

Varsa bilimsel verilerin, ortak ata olayını açıklarsın olur biter..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sayın Yamyam..

Öncelikle öyle "keh keh keh" gibi alaylı bir üslupla tartışma etiğini yok etmeye hiç gerek yok..

İki yıldır çok şeyler gördüm burada..

İlk defa benden duyduğu konuyu bana satmaya kalkanları çok gördüm..

Maymun meselesine gelince..

Maymundan geldik diyenlerede cevabım hazır..

Ortak atadan geldik diyenlerede cevabım hazır..

Mikro düzeyde evrimi tartışacak olanlarlada her an tartışabilirim..

Şimdi diyeceksinki evrim teorisi maymundan geldik demez, ortak atadan geldik der..

Evrim teorisinin böyle olduğunu evrimi destekleyenlerden kaç kişi biliyor..?

Bunuda tartışmaya hazırım..

Saygılar..

Kralx, sana karşı üslubumun neden farklı olduğunu biliyorsun. Bir tartışmamızdaki etik olmayan tavırlarından sonra bendeki saygını yitirdiğini açıkça beyan etmiştim. Ben kindar biri değilim. Ancak aynı tavırları devam ettirdiğin sürece sana karşı üslubum da aynı olacaktır...

"Maymundan geldik" diyenlere vereceğin cevabı sen önce kendine ver. Evrimi destekleyenlerden hiç kimse maymundan geldiğini iddia etmez. Zira evrimi destekleyenler, evrim ile ilgili bilgilerini ne idüğü belirsiz kişilerden almaz, direkt olarak kaynağından, yani bilimsel yayınlardan alırlar. Sen bunu yapmadığın, evrim ile ilgili bilgilerini "Kendi bilgi ve niteliklerini veya mallarını överek karşısındakini kandıran, dolandıran biri"nden aldığın için bu tür hatalara düştün. "Evrimleşme varsa, günümüzdeki maymunlar ne ayak?" diye sorman da bunu gösteriyor zaten...

"Ben evrimi, biyolojiyi çok iyi biliyorum... Getirin kanıtlarınızı çürüteyim..Hodri meydan..." gibi söylemlerine genelde itibar etmedim. Zira biyoloji ağır bir bilimdir. Sağdan soldan, hele hele "Kendi bilgi ve niteliklerini veya mallarını överek karşısındakini kandıran, dolandıran biri" nden alınan bilgilerle çürütülecek bir olay değildir evrim. Ancak o kadar ısrar ettin ki, sonunda dayanamadım ve "madem bu konuda kendine bu kadar güveniyorsun, o zaman şu argümanı çürüt" diyerek aşağıdaki alıntıyı yaptım sana ;

Pekala kralx... Aşağıda mitokondrilerin evrimin kanıtı olduğunu gösteren bir makale var. Bunu yanlışla lütfen...

Evrimin sayısız kanıtlarından biri daha bulundu. Hücrelerimizin içinde mitokondri denilen, aynen bakteri biçiminde organeller vardır. Bunlar hücrelerin enerji santralleridir. Mitokondriler büyük ihtimalle milyarlarca yıl önce hücrelere girip orada kalmış ve hücreyle bütünleşmiş arkaik bakterilerdir.

Houston Tıp Fakültesi'nden S. Kaplan, bu tür bakterilerden Rhodobacter sphaeroides'in yüzeyinde TSPO adlı proteini buldu. ufak farklarla TSPO'ya benzeyen P18 proteini insanlarda sakinleştirici olarak kullanılan benzodiazepinlerin yapıştığı proteindir. P18 proteini mitokondrilerin yüzeyindedir. Demek ki mitokondrilerin ve arkaik bakterilerin yüzeyleri benzer yapıdadır; bu da mitokondrilerin milyarlarca yıl önce hücre içine girip orada kalmış ve hücrenin bir organeli halini alarak enerji üretmeye başlamış bakteriler olduğu tezini doğrulamaktadır. Hem bakteri TSPO, hem de mitokondri P18 proteini, çevrede O2 mevcudiyetinde fotosentez yaptırıcı genleri frenlemekte, enerji için O2 kullanmaktadır. TSPO geninden yoksun mutant bakteriler, ancak içlerine gen mühendisliği yoluyla pk 18 geni sokulduktan sonra O2 veya benzodiazepinler verilince enerji yapmaya başlamaktadır. Demek ki benzodiazepin grubu sakinleştiriciler, bazı genlere mesaj yollamak için O2 ile rekabet halindedir.

Peki sen ne yaptın? Aynen şunu:

Altını çizdiğim "büyük ihtimalle" sözü bilimsel değildir..

Sadece sanıdır..

Hadi öyle olduğunu farzetsek bile, Mitekontrilerin milyarlarca yıl önce hücrenin içine girmesi tesadüf mü olmuş..?

Saygılar..

Hani çok şey biliyordunuz Kralx bey? Hani ders verecektiniz? Neden bilimsel yanlışlama yolunu seçmediniz de, "tesadüf mü olmuş" diyerek birden 3. sınıf teist tartışmacı tarzına dönüş yaptınız?

Bakın sonra size ne demişim...

Yapmış olduğunuz bilimsel açıklamalar için ne kadar teşekkür etsek azdır...

Siz de buna mukabil ;

Bilimsel açıklama yapmadın yamyam..

Olayı basitize etmeyelim lütfen..

Alıntılamış olduğun yazıdan sadece ilk paragrafındaki bir yazıyı gösteriyorum..

Dedimya evrimciler binlerce kanıttan bahsederler ama kanıt dedikleri şeylerin içine girdiğimiz an karşımıza koskoca bir tesadüf çıkar..

Tesadüfün diğer bir adıda rastlantısaldır..

Saygılar..

diyerek engin bilimsel deneyimlerinize (!) dayanarak bu açıklamanın bilimsel olmadığı, kanıt sayılamayacağı gibi arkasına pusabileceğiniz bir duvar misali bir şeyler gevelediniz...

Sizin "bilimsel" dediğiniz açıklama nedir bayım? Söyleyin kendi bilim anlayışınızı da siz de rahat edin, biz de...

Bakın aşağıda size bir link veriyorum. Bu link, günlüğümde oluşturduğum ve bilim insanlarının (Dikkat edin, bilim insanı... Şarlatan değil...) evrim hakkında söylediklerinden oluşturduğum bir bölüm. Siz "evrim bilimsel değil" diye zırvalarken, bilim insanları sizin bu söylediklerinizin ne kadar geçersiz olduklarının cevabını veriyorlar zaten.

http://www.turkish-media.com/forum/blog/ya...dex.php?cat=192

Son olarak söyleyeceğim şudur ;

Evrim'i çürütebilecek insan Nobel'in bir numaralı adayıdır. Bugün hemen her ilimizde birer üniversite mevcutken, elinizdeki evrimi çürüttüğünü iddia ettiğiniz argümanlarınız ile derhal buralara müracaat edin. Emin olun, geçerli bir argüman sunabilirseniz sizi el üstünde tutacaklardır. Ama bunu yap/a/mıyorsanız, yeldeğirmenlerine karşı döğüşmeyeceksiniz. Zira bilimin ne dediği açık ve nettir. H.Y gibi "Kendi bilgi ve niteliklerini veya mallarını överek karşısındakini kandıran, dolandıran biri"nin de çarpıtmalarıyla değişecek değildir....

Gönderi tarihi:

Siz hala H.Y de misiniz..:))

Uzun yazılara gerek yok..

Sizden bilimsle bir makale istedim, yukarda alıntıladığın makaleyi getirdin..

Makale daha ilk paragrafta iptal oldu kendi kendine..:)

Ben daha neresine cevap vereyim..

O makaleyi aynen alıntılayayımda birlikte bir inceleyelim..

Birlikte bir bakalım bilimsellilk nasıl olurmuş..

Şimdi makel bu..

Madde madde inceleyelim..

Evrimin sayısız kanıtlarından biri daha bulundu. Hücrelerimizin içinde mitokondri denilen, aynen bakteri biçiminde organeller vardır. Bunlar hücrelerin enerji santralleridir. Mitokondriler büyük ihtimalle milyarlarca yıl önce hücrelere girip orada kalmış ve hücreyle bütünleşmiş arkaik bakterilerdir.

Houston Tıp Fakültesi'nden S. Kaplan, bu tür bakterilerden Rhodobacter sphaeroides'in yüzeyinde TSPO adlı proteini buldu. ufak farklarla TSPO'ya benzeyen P18 proteini insanlarda sakinleştirici olarak kullanılan benzodiazepinlerin yapıştığı proteindir. P18 proteini mitokondrilerin yüzeyindedir. Demek ki mitokondrilerin ve arkaik bakterilerin yüzeyleri benzer yapıdadır; bu da mitokondrilerin milyarlarca yıl önce hücre içine girip orada kalmış ve hücrenin bir organeli halini alarak enerji üretmeye başlamış bakteriler olduğu tezini doğrulamaktadır. Hem bakteri TSPO, hem de mitokondri P18 proteini, çevrede O2 mevcudiyetinde fotosentez yaptırıcı genleri frenlemekte, enerji için O2 kullanmaktadır. TSPO geninden yoksun mutant bakteriler, ancak içlerine gen mühendisliği yoluyla pk 18 geni sokulduktan sonra O2 veya benzodiazepinler verilince enerji yapmaya başlamaktadır. Demek ki benzodiazepin grubu sakinleştiriciler, bazı genlere mesaj yollamak için O2 ile rekabet halindedir.

1- "İlk cümle "evrimin sayısız kanıtları" diye başlamış..

Artık insanların direkt bilinç altına hitap etmek için bu söz moda oldu sayısız kanıt derler, ama bir tane getiremezler, nasıl sayısızsa..:)

2- "Mitokondriler büyük ihtimalle milyarlarca yıl önce hücrelere girip orada kalmış ve hücreyle bütünleşmiş arkaik bakterilerdir. " diye devam ediyor.. Bakın dikkat edin, bilimsle bir bulgu var mı burada yada kanıt mı bu..

"Büyük bir ihtimalle" sözü olasılık ifade eder, kesinlik ifade etmez..

Mitekontrilerin o hücreye girmesindeki etken nerede..? tabiki yok, çünkü insanlar bu kadar sorgulamazlar, kim soracak canım şimdi o mitekontri neden girmiş hücreye dimi.:) Anlat geç birde bilimsel de adına..

Evrim'i çürütebilecek insan Nobel'in bir numaralı adayıdır

Çürürmü hiç..:)

İdeolojik bir temeli olduğu için her çürütülen kanıttan sonra başka bir kanıt bulurlar (aslında adına kanıt derler) hemen o da çürütülür yine başka bişey bulurlar..:)

Bir zamanlar madde ve zaman mutlak salt sabitti, kuantum fiziği bu görüşü alt üst etti..

100 küsür işlevsiz organ nasıl olduysa işler hale geldi..::)

Homo habilis'in başına gelenler hakeza, hangi birini sayyım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

:) Sayın Aslan34...

Yazdıklarınızdan çok şey anladım...

Özellikle "Sosyal Bilimleri" ve hatta "Psikoloji"yi "Bilim" olarak görmemeniz çok şey bildiğinizi! anlatmaya yetiyor.

sosyal ve psikolojik olayları, fizik bilimi gibi degerlendiremezsiniz.

bilim olarak görmemek ayrı, fizik bilimi gibi görmemek daha başka.

devam edecegim.

Gönderi tarihi:
Sizden bilimsle bir makale istedim, yukarda alıntıladığın makaleyi getirdin..

Makale daha ilk paragrafta iptal oldu kendi kendine..:)

Hay aksi... Nedense bunu Dünya'nın bir numaralı bilim dergisi Science'ın hakem heyetinde bulunan prof.ler farkedememişler de, bizim biyoloji "üstad" ı kralx farketmiş...

Madde madde inceleyelim..

1- "İlk cümle "evrimin sayısız kanıtları" diye başlamış..

Artık insanların direkt bilinç altına hitap etmek için bu söz moda oldu sayısız kanıt derler, ama bir tane getiremezler, nasıl sayısızsa..:)

H.Y takipçisi biri için çok yerinde bir söz... keh keh keh..

2- "Mitokondriler büyük ihtimalle milyarlarca yıl önce hücrelere girip orada kalmış ve hücreyle bütünleşmiş arkaik bakterilerdir. " diye devam ediyor.. Bakın dikkat edin, bilimsle bir bulgu var mı burada yada kanıt mı bu..

"Büyük bir ihtimalle" sözü olasılık ifade eder, kesinlik ifade etmez..

"bu da mitokondrilerin milyarlarca yıl önce hücre içine girip orada kalmış ve hücrenin bir organeli halini alarak enerji üretmeye başlamış bakteriler olduğu tezini doğrulamaktadır"

Altı çizili kelime dizisi size ne ifade ediyor?

Mitekontrilerin o hücreye girmesindeki etken nerede..? tabiki yok, çünkü insanlar bu kadar sorgulamazlar, kim soracak canım şimdi o mitekontri neden girmiş hücreye dimi.:) Anlat geç birde bilimsel de adına..

Yerçekimine neden olan graviton nerede? yok.... Öyleyse yerçekimi yoktur. Bu mudur?

Kralx, sen "vücudunun falanca yeri mikrop kapmış" diyen doktorun, mikrop kapmasına neden olan etkiyi açıklayamadığından dolayı vücuduna mikrop girdiğini kabullenmeyecek misin?

Kralx boşuna debelenme...

Açık ve net olarak "falanca durum ile doğrulanmıştır" diyor. Eğer sen bu iddiayı çürütecek isen, "hayır efendim, şundan şundan dolayı yanlıştır" diyeceksin. Diyebilirsen tabii...

Gönderi tarihi:
Hay aksi... Nedense bunu Dünya'nın bir numaralı bilim dergisi Science'ın hakem heyetinde bulunan prof.ler farkedememişler de, bizim biyoloji "üstad" ı kralx farketmiş

Sen farkedemiyor musun..:)

H.Y takipçisi biri için çok yerinde bir söz... keh keh keh

Yine beklediğim üslup.. ama cevap tabiki yok..??..:)

"bu da mitokondrilerin milyarlarca yıl önce hücre içine girip orada kalmış ve hücrenin bir organeli halini alarak enerji üretmeye başlamış bakteriler olduğu tezini doğrulamaktadır

İkinci maddede belirttiğim şeyin aynısnı ifade ediyor..

Milyarlarca yıl önce girmiş..:) aklı varya mitekontrinin gireyimde ilerde şunu şunu oluşturayım demiş girmiş değilmi.:)

Kralx, sen "vücudunun falanca yeri mikrop kapmış" diyen doktorun, mikrop kapmasına neden olan etkiyi açıklayamadığından dolayı vücuduna mikrop girdiğini kabullenmeyecek misin?

Mikrop örneğiyle, mitekontrinin hücreye tesadüfen girmesi olayının uzaktan yakından alakası yok...

Kralx boşuna debelenme...

Debelenme sözü için özür dile arkadaşım..

Bu kadarıda fazla..

Böyle argo çıkışlarla bilmisel düşünceyi eşleştiremiyorum..

Herşeye rağmen saygılar..

Gönderi tarihi:

...

Özellikle "Sosyal Bilimleri" ve hatta "Psikoloji"yi "Bilim" olarak görmemeniz çok şey bildiğinizi! anlatmaya yetiyor.

Yukarıda yazmıştım: Bazı kavramların yeniden anlatılması gerekiyor sanırım. Özellikle "Bilim" kavramının...

Misal: 0-6yaş döneminin gelişimdeki önemini ve Gelişim dönemlerinde "8-16yaş" gibi bir dönemin olmadığını bilmiyorsunuz.

Misal: "Dini Telkin"lerin ve "Tanrı'yı Korkulacak Bir Şey" olarak lanse etmenin çocuk üzerindeki olumsuz etkisini bilmiyorsunuz. Ve ne yazık ki kabul etmesenizde Tanrı "Korkutularak" benimsetiliyor insanlara.

Misal: Doğmatizm'in "Felsefi" açıdan (ki Felsefenin terimidir aslen) anlamını bilmiyorsunuz.

Misal: "Sorgulama"yı "Hemhal Olmak" ile karıştırıyorsunuz.

Misal: "Yeni Bir Şey Söylemek"in "Verimlilik" demek olduğunu bilmiyorsunuz mesela. Çünkü sizin yaptığınız yeni "Bir Şey Söylemek" değil, anlamı oturmuş bir kavramın anlamını "Çarpıtmaktır".

Misal: Tanrı'ya olan inancın "Zaruret" olmaması gerektiğini de pek bilmiyorsunuz gibime geliyor... (Ya da ben yanlış anlıyor olabilirim, bunu kabul ediyorum...)

Saygılarımla...

Sayın Aslan34, benim hayatta "Doğmatik"lere özgü olarak gördüğüm tek şey; gerektiği gibi sorgulayamadıklarıdır.

Bakınız yola çıkışları: Gerçek Nedir? sorusu üzerinde olmaz. Sorgulamaları bu yönde değildir.

"Nasıl Daha Çok İnanırım" gibi bir mantık vardır. Yani daha çok inanmak için, inandıkları şeye şüphesiz, sorgusuz ve sualsiz inanabilmek için sorgularlar.

Sorgulamanın çok çeşitleri vardır:

-Yalanlamak için;

-Doğrulamak için;

-Doğruyu/Gerçeği bulmak için...

Önyargılar: Yalanlamak ve Doğrulamak için sorgulattırır. Ve Doğmatikler "Doğrulamak/Yalanlamak-Yanlışlamak" için sorgularlar...

"Doğrusunu Bulmak İçin" sorgulamazlar kısaca...

Bunun başka bir anlamı yoktur ve olamaz...

Mesela hep diyorum, bazı fikirler yada görüşlerde bu yüzden doğmalaştırılıyor...

Umarım anlaşılmıştır.

Saygılarımla...

bilim kavramını tekrar anlatmaya gerek yok, yok çünkü yeni bir tanım olmayacagını biliyorum, klasık tarifler.

sosyal ve psikolojik bilgi edinme yolları nesnel degildir sadece, yanılmaya payı yüksektir.

8-16 yaşı ironik olarak yazdım ve degiştirebilirim mesela 5-14, yani bunlar herkes için ölçü olamaz....insan potansiyel degişime her zaman açıktır..

'Tanrı korkusuyla' çocuk yetiştirmek kayda deger bir yorum olmasada, geneli ilgilendirecek bir etkiye sahip degildir.yanlış anlamayın ama siz müslümanları hiç tanımıyorsunuz, bayagı insanlardan bahsetmiyorum MÜSLÜMANları söylüyorum.

Dini telkin mi? adam dindarsa çocuguna ne telkin edecek, pek tabiki dini ; bu gayet dogal bunun aksini istemek bilimi bırakın ahlaki degil.

bana hıristiyan algılayışın dogmatizm tarifini yaparmısınız ?

hemhal olmak sorgulamanın üstündedir.

anlamı oturmuş bir kavramı degil, hıristiyan kültürün kavramını müslümanca düşünmek,varsa anlamlandırmak, ithal malı kavramlarla yerli malı kültürle düşünmeye çalışmak.

Allah'ın varoldugunun bilincine ermiş biri için, Tanrı inancı zaruridir, bunu hayatlarında yaşarken müşade edebilirsiniz, varsa bi kaç tanıdıgınız.

sen iyi biliyorsun, yok ben iyi biliyorum diye bir şey yok, varolan yazılanları anlamak...kelimelern neyi ifade ettigini anlamak.

hala aynı şeyi söylüyorsunuz, sosyal bilimler bilim olsada herzaman kesinlik içermez.

disipline düşünmeye fazla alışmayın , yaratıcılıgı öldüren kalıplardır..

incitmek söz konusu olmazda, başkalarını kendi kişisel deneyimlerinizle degerlendirmek ne kadar dogru olur bilemem..

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bilimsellikle ilgisi olmayan bir iki kisinin burada bilimi bilim adamlarini inkar etmesi trji-komik bir olay gercekten.Isimlerini verdigim bilim adamlari sizin neden Ateist olduklarini bile bilmeyecek kadar ilimden yoksun sözüm ona bilim adamlarinizi ilim diye suya götürür ve susuz geri getirirler.

Bir defa daha belgelendiki siz Allah'in kendisinide görseniz yine inanmazsini bu nedenle tartismak bence anlamsizdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Pardon cevabi gec yazdigim icin...

Oncelikle soylediklerim bos veya degil,bunlar benim dusuncelerim;onaylamak zorunda da degilsiniz..

aNcak cok tuhaf ki insanlarin dini sorgulamasi size kotu gelmis,burada benim beynimde hemen bir soru cikti?Sizin dininiz bu kadar mi

riskteki bole dusuncelerden korkuyorsunuz?Insanlarin Acaba demesi bu kadar mi zor?Insanlar ailesini,devleti,okulunu daha dogrusu iciçnde bulunduklarin herseyi sorgulamak zorundadirlar,aksi halde Insan olma ozelligimizi kaybederiz..Bu ozellik sizde iyi bilirsiniz ki "Dusunme," yetenegimiz....Eger siz insanalrin bu yetenegini sacma buluyorsaniz,Ben size bir sey diyemem,Yolunuz acik olsun...

Din sorgulanirken allah korkusu olmamali dedim cunku Eger insanlar Allahi karistirmazlarsa kendi mantiklarini devreye koyarlar...

Inancli kesimin sorgulayamamasinin en buyuk nedeni de ALLAH KORKUSU....Yani allah sorgulayan kullarini cezalandiriyor diye dusunuyorlar sanirim...

Oysa dusunebilen kullar daha makbul derim ben....

Saygilarimla...

insanların dini sorgulaması bize kötü gelmez bilakis çok iyi olur, hem kim neye inanıyor ortaya çıkar daha ne olsun, ah keşke şöyle alabildigine bir sorgulasalar özelde müslümanlar 'din'lerini.

Dini düşüncek insanlar ama Allah'ı karıştırmayacak, bu mümkün degil.

benim demek istedigim sadece şu ;

sahih bir dini inanca ulaşanlar emin olun sizden daha çok sorgulayıcıdır.

sizin örnekligini verdiginiz insanlar genelde 'din' konusunda alelade kimseler olsa gerek, müslümanlıgı ya kimlik kartından öte gitmeyen ya da geleneksel anlamda müslüman bir anne-babadan dogan ya da müslümanların oldugu bir yerde dogan ve bu yüzden kendine din olarak İslam'ı seçmiş kimseler sizin ve gibilerin söz konusu ettigi...yani miras kalmış bir dine sahip olananlar, bunlar miras yedi zaten bir atımlık mermileri var çogunun ve din onlar için ekstra birşey....olsada olur olmasa olur kabilinden yani....

inanın bizde aynı dertdeyiz bu insanlar için....

:)

Gönderi tarihi:
insanların dini sorgulaması bize kötü gelmez bilakis çok iyi olur, hem kim neye inanıyor ortaya çıkar daha ne olsun, ah keşke şöyle alabildigine bir sorgulasalar özelde müslümanlar 'din'lerini.

Dini düşüncek insanlar ama Allah'ı karıştırmayacak, bu mümkün degil.

benim demek istedigim sadece şu ;

sahih bir dini inanca ulaşanlar emin olun sizden daha çok sorgulayıcıdır.

sizin örnekligini verdiginiz insanlar genelde 'din' konusunda alelade kimseler olsa gerek, müslümanlıgı ya kimlik kartından öte gitmeyen ya da geleneksel anlamda müslüman bir anne-babadan dogan ya da müslümanların oldugu bir yerde dogan ve bu yüzden kendine din olarak İslam'ı seçmiş kimseler sizin ve gibilerin söz konusu ettigi...yani miras kalmış bir dine sahip olananlar, bunlar miras yedi zaten bir atımlık mermileri var çogunun ve din onlar için ekstra birşey....olsada olur olmasa olur kabilinden yani....

inanın bizde aynı dertdeyiz bu insanlar için....

Aman sayin aslan 34, size mi dustu bu insanlar icin dertlenmek. Birakin da Yaratan dertlensin bu konularda. Siz yormayin kendinizi bosu bosuna :stuart:

Gönderi tarihi:
Aman sayin aslan 34, size mi dustu bu insanlar icin dertlenmek. Birakin da Yaratan dertlensin bu konularda. Siz yormayin kendinizi bosu bosuna :stuart:

aaa şimdi oldumu muki

bırakın insanlar sorgulasın, bende la bohome katılıyorum,

siz dertleniyorsunuz ya , hemen yan çizmeyin.

Çok temelsiz bir iddia olmuş

ne yani her sorgulayan senin gibi mi ? düşünecek

temelsizmiş

yani bir sen sorguluyorsun hayatı

Gönderi tarihi:
yani bir sen sorguluyorsun hayatı

Allah korkusu ve cehennem korkusu vs olmadan sorgulamak gerekiyor

Bunun dışındaki sorgulamalar yapay olur ve korkak olur

Sorgulayan insanın hiçbir saplantısı ve şartlanması olmaması gerekiyor

biz hedef kitlemize bunu anlatmaya çalışıyoruz

saygılar

Gönderi tarihi:
Yukarıdaki zırvaları alıntılayan siz, acaba isimlerini saydığınız fizikçilerin çalışmalarını bir defa olsun açıp okudunuz mu? Fizik biliminin maddeye bağlı olmadığını bırakın bu fizikçileri, akli yeterliliği yerinde ve ilkokul seviyesinde eğitim almış olan hiç kimse söyleyemez. Yukarıda ilgili fizikçilere atfen söylenenler alenen Y-A-L-A-N-D-I-R.

Genel Görelilik ve Standart Model'in ne söylediği konusunda zerre fikir sahibi olmayan insanlardan başka ne beklenir ki?

Okumamis olsaydim isimlerini yazmazdim,siz ilmi inkar ediyorsunuz bu demektirki bilmeden yaziyorsunuz bir selekapilmis gidiyorsunuz nerede duracaginiz nereye carparak duracaginiz mechul.

Surasi artik bir gercek sayin yam yam,siz ne kadarda debelenseniz ne kadarda ilmi inkar etseniz o inkar ettiginiz ilim yaratilisi artik kabul ediyor.Gözlerinizi acin ve etrafiniza bakinin belki bir parca isik dolar gözlerinize.Siz davanizi savunabilmek ugruna bilim adamlarinin itiraflarini red ediyorsunuz halbuki onlar insanligin hizmetinde ilim yapiyorlar.Ama sizi yinede kutlamak isterim cünkü davanizda milim kipirdamiyorsunuz buda bir fazilettir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Allah korkusu ve cehennem korkusu vs olmadan sorgulamak gerekiyor

Bunun dışındaki sorgulamalar yapay olur ve korkak olur

Sorgulayan insanın hiçbir saplantısı ve şartlanması olmaması gerekiyor

biz hedef kitlemize bunu anlatmaya çalışıyoruz

saygılar

iyide dünya senin hedef kitlenden ibaret olamayacagına göre isteyen korkarak, isteyende sırıtarak düşünebilir.

tarafsız daha anlamlı şeyler yazsan diyorum.

hep üç dört kelimeyle kendini ifade ediyorsun ya da birilerine çiçek verip duruyorsun

Gönderi tarihi:
iyide dünya senin hedef kitlenden ibaret olamayacagına göre isteyen korkarak, isteyende sırıtarak düşünebilir.

ne yani tarafsız objektif insanlar korkarak düşüneblir mi demek istiyorsun !!!!

tarafsız daha anlamlı şeyler yazsan diyorum.

anlayan anlıyor, dikkat edersen, bir çok kimse seninle tartışmaya girmiyor, nedenini düşünmelisin

ama ben BAZEN seninle tartışmaya giriyorum, çünkü benim için sen bir düşünce bir fikirsin

hep üç dört kelimeyle kendini ifade ediyorsun ya da birilerine çiçek verip duruyorsun

yanılıyorun, forumu okursan kaç kelime yazdığımı kaba taslak anlarsın

ayrıca kimseye çiçek vermedim

Gönderi tarihi:
Okumamis olsaydim isimlerini yazmazdim,siz ilmi inkar ediyorsunuz bu demektirki bilmeden yaziyorsunuz bir selekapilmis gidiyorsunuz nerede duracaginiz nereye carparak duracaginiz mechul.

Surasi artik bir gercek sayin yam yam,siz ne kadarda debelenseniz ne kadarda ilmi inkar etseniz o inkar ettiginiz ilim yaratilisi artik kabul ediyor.Gözlerinizi acin ve etrafiniza bakinin belki bir parca isik dolar gözlerinize.Siz davanizi savunabilmek ugruna bilim adamlarinin itiraflarini red ediyorsunuz halbuki onlar insanligin hizmetinde ilim yapiyorlar.Ama sizi yinede kutlamak isterim cünkü davanizda milim kipirdamiyorsunuz buda bir fazilettir.

saygilarla

Bırakın okumayı, daha önce Einstein dışında saydıklarınızın adını bile duymadığınızdan eminim... Zaten Einstein'ın da yalnızca ismini duymuşsunuz, ancak çalışmalarından zerre haberiniz olmamış. Zira Einstein ortaya koyduğu "görelilik" ile zamanın kütleçekimi etkisi ile değişebileceğini göstererek, zamanın maddeden ayrı olarak değerlendirilemeyeceğini de göstermiştir.

Ben bilimi inkar ediyor değilim. Asıl siz, bilimi kendi çıkarları için mundar edenlere taraftar oluyorsunuz.

Tekrar ediyorum, isimlerinizi verdiğiniz fizikçilere atfen alıntıladıklarınız alenen yalandır. Bunu anlayabilmek için fiziğin ucundan/kenarından tutmuş olmak yeterlidir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.