Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Veee ithal doktorumuz da oldu, Meclisten geçti... Eeee ne demektir ithal doktor, söyler misiniz? 105 bin doktorun sağlık hizmetleri için yetersiz olduğunun kanıtı nedir? İlk basamak hekimliğini gerektiği gibi bir türlü gerçekleştiremeyen beceriksiz, ufuksuz yönetimler bunu nasıl ileri sürer? Bugüne kadar Hollanda'dan, İsveç'ten,Almanya'dan sağlık sorunları için Türkiye'ye gelen yurttaşlarımızı tanıdım. O gelişmiş ülkelerdeki iyi merkezlere ulaşamıyor, kendi dillerini konuşan yurtlarındaki doktorlara koşuyorlardı. Hangi yabancı doktorlar gelecek ve benim halkım ile anlaşacaktır? O insanlar ki anlattıkları hastalık hikâyesini sökmekte çok zorluk çekersiniz. Hangi akla hizmettir ithal doktor? Nerede ve nasıl çalışacaklardır, bunlar bilinmiyor. Kim karar veriyor anestezi teknisyenlerinin anesteziyolog yerine kullanılabileceğine? Nerededir bu yüksek koltuklarda oturanların üst düzey danışmanları, hastaneleri birer işletme haline getirmeye çalışan, sağlık hizmetlerini giderek özelleştiren hükümetin Sağlık Bakanı? Üniversitedeki öğretim üyelerinin özel hasta bakmalarına takılıyor. Tıp fakültelerini daha çok hasta bakmadıkları için eleştiriyor. Fakültelerin önde gelen görevi, araştırmadan hiç söz etmiyor. Performans uygulaması yüzünden hastalara bazı yerlerde sadece birkaç dakika ayrılabilmesi gerçeğini unutuyor... Halkın bu kadar kolaylıkla aldatılabildiği, küçümsenemeyecek sayıda entel ve medya mensubunun teslim alındığı, vatandaşın oyunun rüşvetle, sadaka ile satın alınıp, tehditle sindirildiği, ülkenin en namuslu, en iyi beyinlerine eziyet edilen bir düzen demokrasi filan olamaz. Tiksindirici ortamda demokrasiden söz edilemez... _________________________________________________________ Prf. Dr. sevgili Prof. Dr. COŞKUN ÖZDEMİR'e sevgi ve saygılarımızla. Alıntı
Misafir H@Y€LP€R€ Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 gerekiyoki ithal doktor getiriyolar.... türk doktorları bence gereken ilgiyi hastalara gostermiyorlar maalesef.(gün geçtikçede hastane skandalları ortaya çıkıyor )bundan olsa gerek benim görüşüm. yani bi nevi türk doktorların aklını başına getirmek bence... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 ithal doktor saçma ötesi bir fikir, bu ülkenin tıp fakültelerinden mezun olan gençlerimiz dışarıdan getirilecek doktorlardan daha eğitimli. Türk doktorlar hastalara gereken özeni göstermiyor deniyor, ithaller gösterecek mi? hastane ortamlarını düzenlemezsen, bir doktor günde yüzlerce hastaya bakmak zorunda kalırsa, yeterli hastane sayısı yoksa bu durum düzelmez, birde dilini bilmediğin doktorla beden dili ilemi iletişim kuracağız... Akp'nin burada yapmak istediği Arap sermayesini iyice piyasaya yerleştirmek, onlar önce doktorluk yapmaya gelecekler ardından burada hastaneler açacaklar, asıl niyet yine birilerine para kazandırmaktır. üstelik her yıl yüzlerce yeni mezun genç doktorlarımız olacak onları nerelere yerleştirmeyi düşünüyorlar... birde eczanelerde satılan ilaçları yeni çıkartılmak üzere olan bir kanunla Cüneyt Zapsu'nun sahibi olduğu for you isimli marketlerde satılmasının önünü açacaklar. onca mezun olan ve eczacılık okumak için senelerini veren eczacılar zarar edecek. ülkemizde ilaçlar zaten pahalı ve eczacılar reçeteli ilaçları satabilmek için sağlık bakanlığı ile anlaştılar çünkü devlet hastanelerinde muayene olmak için saatlerce beklemek istemeyen insanlar özel hastanelere gidiyorlar ama ilaç almak için sağlık bakanlığı hastanelerine gitmek zorundalar bu sebepten eczacılar ilaç satmakta zorlanıyorlar ve ssk dan alacaklarını tahsil etmeye çalışıyorlar şimdide rakip olarak marketler çıkacak karşılarına... bu ülkenin kendi sermayesini tüketenler hiç bir yatırım yapmazlarken yabancı sermayeye göz diktiler, sermayesi milli olmayanın hiç bir şeyi milli olmaz, milli olmayanın garantiside olmaz... yabancı sermaye elbette olsun ama yerli sermayenin önünü kesmeden ve ondan daha fazla olmadan. Atatürk o yüzden herşeyin milli olması gerektiğinin üzerinde ehemmiyetle durmuştur bilinir ki, milli olan kalıcıdır, yabancı olan güvenilmez... çünkü ne zaman terk edecekleri ve sermayeyi çekecekleri belli olmaz, bir anda kapital sıkıntısı yaşanabilir, ülkede büyük sıkıntılara sebep olabilir. zaten her şeyimiz ithal oldu, bir ithal doktorumuz eksikti oda tamam oldu... yerli olan neyimiz kaldı? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Tek kelimeyle cok güzel bir olay.,Meclisimizi Tebrik ediyorum Düşünmeden konuşmak, nişan almadan ateş etmeye benzer. İngiliz Atasözü Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ ATİLLA Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Doktorlarımız hastalara gerekli ilgiyi göstermiyor, bununla kalmıyor hastayı azarlıyor, moralini bozuyor ve MİNNET bekliyor. Sanki hastanın masraflarını kendi ceplerinden veriyorlar.Bu mudur hizmet? Bu resmen görevini ihlal etmektir. Gariban halkı bulmuşlar eziyorlar. Böylelerine karşı hakkını alabilen var-ama azınlıkta- ama neticede moralleri bozuluyor. Geri kalan kesimse tamamen eziliyor. Bu doktorların( doktorla kalsa neyse hemşireler...) burunlarının sürtülmesi gerekiyordu. Bir kaç tanesinin işine son vereceksin bak bakalım yapabiliyorlar mı bir daha. Yabancı doktor almak, "Yeni yasanın ardından ilk etapta dört bin yabancı doktorun başvurması bekleniyor. İlk yabancı doktorlar Batı Trakya, Irak, Afganistan, Suudi Arabistan kökenli olacak TBMM Genel Kurulu’nda, yabancı doktorların Türkiye’de çalışmasına olanak sağlayan yasanın ardından ilk etapta Türk cumhuriyetleri, Irak, Afganistan, Suudi Arabistan’dan dört bine yakın doktorun başvurması bekleniyor. CHP Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar yasayla birlikte YÖK’ün verilerine göre yaklaşık beş bin kişinin Sağlık Bakanlığı’na denklik almak için müracatta bulunacağını söyledi. Neşşar ‘Bu kişilerin çoğu Türki cumhuriyetlerinde tıp fakültesi bitirmiş öğrenciler olacak. Türkiye’ye talep daha çok bu ülkelerden oluyor’ dedi. TBMM Sağlık Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, yabancı doktor yasasıyla birlikte dört bini aşkın doktor beklediklerini söyledi. Türkiye’de tıp fakültesini bitiren iki bin civarında pratisyen hekim ile uzmanlığını burada yapan iki bin civarında uzman hekim olduğunu belirten Erdöl, Türkçe dil probleminin de fazla yaşanmayacağını ifade etti. Cevdet Erdöl ‘Çalışma izni verilecek doktorların çoğu Batı Trakya, Irak, Afganistan, KKTC kökenli. Bu nedenle dil sorunu fazla yaşanmayacak’ diye konuştu. YÖK’ün verilerine göre 2006 yılında 566 kişi tıp fakültelerini bitirerek Türkiye’de denklik almak için başvuruda bulundu. YÖK bu kişilerden 74’üne denklik verdi. UZMANLIK KURULU" çoğusu türk üniversitelerini bitirmiş bu demek oluyor ki burada çalışma hakları zaten var. sevgiler... SELAMETLE... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 çalışma hakları var ve gelecekler Türk doktorlarının yapamadığını mı yapacaklar, Türk doktorlarından bıkmışsınız galiba... beni Türk doktorlarına emanet ediniz diyen Mustafa Kemal zihniyetinden geldiğimiz noktaya bakın... Atatürk'ün önemsediği hiç bir şeyi önemsemeyenler, onun söylediklerinin tamamen aksini yapıyorlar, gittiğimiz çizgi meçhul? Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Eee ne olacaktı ithal ekonomibakanından sonra ithal doktor....:=)) Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 ithal doktor yasasından memnun olanlar bakalım gelecektede aynen bunları söyleyecekler mi? Türkiye'nin ithal doktora gereksinimi yok, yeterince doktoru var ancak sistemin yanlışlarından bu doktorlar ya insan üstü bir azimle çalışıyorlar ya da atanma bekliyorlar. bu yasa Türkiye'nin çıkarına değildir ve yakında anlaşılacak. ithal doktor getirmek muz ithal etmeye benzemez. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 çalışma hakları var ve gelecekler Türk doktorlarının yapamadığını mı yapacaklar, Türk doktorlarından bıkmışsınız galiba... beni Türk doktorlarına emanet ediniz diyen Mustafa Kemal zihniyetinden geldiğimiz noktaya bakın... Atatürk'ün önemsediği hiç bir şeyi önemsemeyenler, onun söylediklerinin tamamen aksini yapıyorlar, gittiğimiz çizgi meçhul? Selamlar Cok üzgünüm Yüce önderimizin O sözünü düsünmemistim o na saygisizlik yüce Türk insanina saygisizliktir fakat inanin konu O noktaya gelmiyor ,.!!! Öyle olsa herseyimiz,le Türkiyeye emanetiz o zaman demek oluyorki Türkiyemiz,de hersey yolunda.,!!!! öyle degilmi Demek oluyorki konu o noktaya gelmiyor . ÖYLE OLSA ATAMIZ DEMEZDi VEYA iSARET ETMEZDi BATIYA,.,!!! BATIYA YÖNÜMÜZ DÖNÜKSE ATAMIZIN SAYESINDE Demek oluyorki daha ATA,mizin sözlerine tam anlamiyla yerine getirememisiz onun icin alinan karar dogru FAKAT.,Gelecek DOKTORLARIN EN AZ YARISI BATIDAN gelmesi lazim !!!., Onlarin sistemi ister disiplin olmazsa olmazdir onlar icin,,sark usulü yoktur,,kaba kuvvet hic yoktur,.,yoksa ayni tas ayni hamam yürür,.!!! Dil konusu o kadar abartilacak konu degil ,,!!! Doktorlar icin hic degil enkisa zamanda ögrenirler ,.,Herseyden önce TIP Dili bile yeterlidir,.,.HASTAYI BAKMA KONUSUNDA INANIN ISARETLER BILE YETERLIDIR ,.,Doktor hastasini gördügü an teshisi kor eger DOKTOR ise ister inanin ister inanmayin AVRUPADAKI yurtaslarimizin emekli olduktan sonra dahi temelli dönememesinin nedeni SAGLIK sorunlari onlari korkutan Türkiyemizdeki saglik sorunlari yani Doktorundan tut ,,Hastanelerinden tut,,bakicilarina kadar hepsi bir felaket istiznaler haric tabiki güzel seylerde oluyor ÖZEL Hasteneler örnegin,.,!!! AMA konu o degil .,. Bir arkadasimizda demis yurtdisindan özel buraya geliyorlar .,. tabiki cikmayan candan ümüt kesilmez,.!!! icinde bulundugu hastaligi inanmak istemeyenler bir ümütte tabiki bir yerlere basvuracaktir,,bu canin tatli olmasindan kaynaklanmak,tadir Bir arkadasimizda Türkiyede yetisenler,vede Türk doktorlarimiza bir darbeymis gibi göstermekte hicde öyle degil REKABET güzel seyler yaratir,.,TEKELCILIGE karsi degilmiyiz,.!!!hem burda satilan birsey yok.,.,!!!REKABET VEDE INSANLIK Bir arkadasimizda,,cok güzel vurgulamis Türkiyede bakicilar(hemsireler) bile hastalarini tam anlamiyla bakmiyorlar ,, öyle zannediyorumki,.onlarda kendilerini doktor zannediyorlardir.,.,ilginc yani burda doktorlar.,kendini bir isci gibi hissetmeleri vede öyledirler,.,görev askida öyle olur.,.,sabah 7.de baslar.,aksam 19.,.kadar.,tabiki evine kacta gider orasi mechul,.cünkü onun.,daha ordan ayrilmasi var,.,., gelelim bakicilara(hemsireler) HEPSI BiRBiRiNDEN GÜZEL BAYANLARDIR HANi MELEK DiYiYORUZ YA O CiNSTEN ,.neyse konumuza dönelim.,ama gercekten güzeller.,., inanin hastalari 7.den 70,mise bir cocuk gibi bakarlar hastalarinin altini bir bebek temizliyormus gibi temizler,ler hic bir konu eksik kalmadan.,., hastani birak git gözün arkada kalmaz orda artik o bir cocuktur.,,cünkü onun orda herseye ihtiyaci vardir ,.,anne sefkatinden tut moraline kadar., Hastaneler piril pirildir,.tertemizdir vede mis gibi kokar temizlik görevlileri bir disiplin icinde zamaninda yaparlar hic bir hasta rahatsiz olmadan cogu zaten göremez ona göre ayarlanmistir,.,.SAYGI,,SEVKAT.,HASTAYA SAYGI.,,, Bir kisi rahatsizsa doktara gider doktor kontrol eder enaz istirahat verir biraz evde kal dinlen.,bir hafta en azindan yazar istirahat,.,bu bir ikincisi eger gercekten saglik sorunu varsa onu hemen teshis kor onu uzmanina gönderir o hastaliga yakin.,oraya gider ordada bir teshis konur orayi asarsa uzmanlik dalinda bir üst bölüme gönderir Anliyacaginiz hasta yerini bulur buldururlar,.,!!! eger bir hasta temmellik etmiyorsa,bizim vatandaslarda malesef bu vardir., BUNUN BiR DiLLE iLGiSi YOKTUR BU BIR SiSTEM MESELESiDiR,.,örnegin konu disi galatasaraya bakin.,fenerbahceye bakin galatasaray o takima 5.tane atardi,.,ama dersinizki fener galatasarayi hep yeniyor .,.,o isin TOPIK bölümü yani ninni kismi yazilacak daha cok sey var ,,. EGER ATAMIZ KENDiSiNi TÜRK DOKTORLARINA TESLiM ETMiSSE .,.,O BiR YÜCEDiR O BiR KAHRAMANDiR O BiR ÖNDERDiR yakisani yapmistir. Saygilar yamyam farnkfurt Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Atamizin dedikleri yerine getirilememistir diye bu noksanlari ithalle giderme hakkimiz varmidir yoksa bizlere düsen görev Atamizin dediklerinin yerine getirilmesi icin bizi yönetenlere demokratik tavrimizi koyarak *böyle yürümez arkadas*demek degilmidir.Atatürkcülüge sira geldiginde kimswe kimsenin Atatürkcülügünü begenmeyip ben daha Atatürkcüyüm kavgasi veriyor.nerede Türkiyenin Atatürkcü gencligi,bütün dünya gencligi ülkelerinin cikarlari söz konusu oldugunda demokratik tavirlarini koyarak seslerini duyurmaktadirlar.Bizde hangi gencligin sesini duyuyoruz. Doktorlar -belki iclerinde gercekten mesleklerini insanligin yüce cikarlari icin ifa edenleri vardir.-ayni aydinlar gibi hep halktan yüksek bir mesafede dururlar.Insanlarin sihhatleri degil cepleri ilgilendirir onlari.Bunlarin düzeltilmesi gerekir yoksa ithal edeceginiz doktorlar farkli olmayacaktir.Doktorlarimizin ilim yönü degil insani yönleri tartisilmalidir.Ben eminimki doktorlarimiz dünya siralamasinda ön siralardadir.Yeterki insanlarimiza karsi sicak olabilsinler. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Atamizin dedikleri yerine getirilememistir diye bu noksanlari ithalle giderme hakkimiz varmidir yoksa bizlere düsen görev Atamizin dediklerinin yerine getirilmesi icin bizi yönetenlere demokratik tavrimizi koyarak *böyle yürümez arkadas*demek degilmidir.Atatürkcülüge sira geldiginde kimswe kimsenin Atatürkcülügünü begenmeyip ben daha Atatürkcüyüm kavgasi veriyor.nerede Türkiyenin Atatürkcü gencligi,bütün dünya gencligi ülkelerinin cikarlari söz konusu oldugunda demokratik tavirlarini koyarak seslerini duyurmaktadirlar.Bizde hangi gencligin sesini duyuyoruz.Doktorlar -belki iclerinde gercekten mesleklerini insanligin yüce cikarlari icin ifa edenleri vardir.-ayni aydinlar gibi hep halktan yüksek bir mesafede dururlar.Insanlarin sihhatleri degil cepleri ilgilendirir onlari.Bunlarin düzeltilmesi gerekir yoksa ithal edeceginiz doktorlar farkli olmayacaktir.Doktorlarimizin ilim yönü degil insani yönleri tartisilmalidir.Ben eminimki doktorlarimiz dünya siralamasinda ön siralardadir.Yeterki insanlarimiza karsi sicak olabilsinler. saygilarla Merhaba sayin politika Evet noksanimiz varsa ithal et.,bu dogru,,bunu bütün dünya yapiyor,.tamam Atamizda bunun bilincinde,.,GiT ÖGREN DEMIS.,.tamam Doktorlarimiz dünya siralamasinda nasil birinci oluyor,.anlamadim.,insana saygisi olmayan meslegine saygisi olabilirmi Saygi hastanin cebindeki paraya göremi yansiyor,.,anlamadim Demekki hastalarimiza karsi sicak olamiyorlar.,.,kazanclarimi cok az.,.,onlardami birgünde köseyi dönmek istiyorlar Ben Avrupada görmedim bir insan meslegini köseyi dönecem diye secsin veya yapsin,,. Bizler hangi noktadayiz,,,.inanilir gibi degil,,. Eger senin dedigin gibi sicak olamiyorlarsa.,,onlarin o meslegi terk etmeleri gerekir..,. Köseyi dönmek isteyenlere yeni acilimda.,.,var..,Tarikatlari ,.,desteklemek,.,onlar.,.cok,.iyi kazaniyorlar,.,.onlara akan fonlar Ya anlamadim,,.bizler niye.,.,böyleyiz,., Atatürk,cü arkadaslari herkes tasliyor onuda anlamis degilim düne kadar zaten Atatürk,cü olarak kimse sahnede degildi Hep meydan güzel vatanimizi kemirenlerdeydi.,.Artik.,.buna dur diyenler,var .,.onlarin icinde,de ATATÜRK sevgisi var suclari bu vatani sevmek.,., onun icin Arap milliyetcileri bir yol bulmus bir tasla iki kus vurmak.,.,bu sevgiyi söndürmek.,., nasil söndürecekler,.,.yillardir deniyorlar.,.,Artik bu vatani savunanlar Atatürk sevgisiyle dolu olanlar ne yapmalari lazim onlari karsi cepheye cekmeli sizler Atatürkcüsünüz.,.,sizler Atatürkcüsünüz diye.,.hedefi kücültmek.,., cok ***ce sinsi oyun.,., ilk önce Türbanla vurmaya kalktilar tutmadi.,.,basörtüsüne cevirdiler.,.,neyse bunlar ayri konu.,., Arkadasim kisacasi.,.,.bu ülkede genclik ses cikaramaz cok yönlü saldiri var,.,.,önemli olan güzel gelismeleri sahip cikmak Doktorlar bu ülkeye calismak icin gelecek.,,bu cok güzel olay,,. isterimki cogu Avrupadan gelsin.,.,kültürlerini,de beraber getireceklerdir,.,bu kültür zenginligidir,.,.Avrupadaki doktorlar seve seve gelirler.,,onlar cünkü kazanclari bir felaket.,.,karinlarini zor doyururlar.,.,vede günlük calisma saatleri ortalama 12.saattir.,.,inaninki böyledir vede meslegin hakkini verirler sulandirmadan,.cünkü sululuk yoktur onlarda,,demek istedigim bizdeki haklari görürlerse adamlar meslegini döktürürler.,.,bizlerede örnek olurlar.,yoksa bizler daha cok bu camurlu yollarda yürürüz ,.,.Ama araplarin bilmiyorum.,.,!!! onlar ne getirir ne götürür.,., onlarida onlari taniyan arkadaslar anlatsin,.burda arap doktorlar var ama ben yanlarindan gecmem.,.cünkü yazsam atiyor dersiniz.,. kisaca sunu belirteyim benim bizim doktorlara bir sözüm yok onlara saygim var.,tamam onlarin eksikleri var burdada bir cok doktorumuz görev yapiyorlar,., örnegin bir eksik yönleri bir alman doktor hastasinla ondakika konusur bizimkiler bir dakka bir alman doktoru onbes dakka dis temizler bizimkiler disini niye fircalamiyorsun diye karsi ataga gecer,.,bir dakka temizler veya temizlemez,.,evet kültür farki ben inaniyorum kültürlerin kaynasmasi AVRUPAYI COK SEY KAZANDIRDI,.,,Evet bizimde bunu basarmasi lazim. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 efendi türkler Atamız batıyı işaret etmiş yada batıyı bize örnek vermiş değil aksine batı zihniyetini eleştirmiştir. ikincisi Türk doktorlarına emanet ediniz dediğine göre demek ki Türk hekimlerine güvendiğini belirtmiştir. Ben doktorlarımızın özellikle devlet hastanelerinde görev yapanların dünyanın ileri ülkelerindeki meslektaşlarından çok daha özverili olduklarını düşünüyorum. ve onlarla eşit şartlarda çalışmadıkları halde... daha fazla mesai yapıyorlar, daha çok hastaya müdahale ediyorlar, daha az kazanıyorlar, daha çok yoruluyorlar, doktorlarımızı eleştirirken onlarında insan olduğunu unutmamalıyız... bir kere bizim millet olarak gelişmiş bir duygumuz vardır, merhamet... bu hepimizde var, ülkemizin atlattığı doğal felaketlerde insanımızın nasıl bir yardımlaşma örneği ortaya koyduğunu deneyimledik... ithal doktor hakkında çıkartılan kanunun faydalı olacağını düşünmüyorum ve zaten böyle bir ihtiyacımız yok... sistemden kaynaklanan noksanlıklar var... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.