Φ Evrensel Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 İlgisiz kalamayız sevgili aslan34, Susamayız da. Sözkonusu ayette "eşlerinizle birlikte girin" dendiğine göre cennetin dışındaki eşlerden bahsediliyor demektir. Bunun saçma olduğunu elbette biliyoruz. İslamın özü bu değil, kuranın tamamı da bu değil, bunu elbette biliyoruz. Burda dikkat çekilen nokta Kurandaki müthiş çelişkilerden biri. Ama sizin bu çelişkilerden hiçbiriniz görememeniz normaldir. İnanç meselesi çünkü. İnanmışsınız bir kere, artık size en büyük çelikileri bile göstersek yine farketmez sanırım. Saygılarımla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 1 cennet bileti alana 1 bilet de bedava!!Biriniz cennetlik olun, öbürünüz bedava girsin. Eğer evliyseniz, yatırımlarınızı tek birinize yapın arkadaşlar. İki kişinin cennet çabasına gerek yok. ya siz ne yazdıgınızı bilmiyorsunuz ya da anlatmak istediklerinize uygun sözler kuramıyorsunuz. şimdi başından beri dedigim şu ; içerden ya da dışardan bunlar konunun özü degil ; hem kim bilir hem içerden hem dışardan ne fark eder... siz eşlerin cenneti gene eşlerinin sayesinde koşulsuz kazanacagını iddia ediyorsunuz. yok böyle birşey bu anlamda (cennetin) şartlar bellidir diyorum, eşler sadece eş olduklarından dolayı hiç bir ayrıcalık yoktur. aksini iddia ediyosanız buyrun yazınız. saygılar Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Sevgili aslan34, Tabiki yok böyle birşey. Meseleyi hala anlamadınızmı? Koşulsuz tabiki cennete girilmemesi gerekir. Ama buna göre Kuranda müthis çelişkili ayetler var. Buda onun hatalı yazıldığını gösterir. Anlayın artık yahu. kaç kere söyleyeceğiz? ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Yukarıya bakın, koşullu olması gerekirken, koşul koymayı unutmuşlar. saygılarımla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 ZUHRUF SÛRESİ/68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Yukarıya bakın, koşullu olması gerekirken, koşul koymayı unutmuşlar. saygılarımla sayın evrensel siz şimdi burada koşul göremediniz mi? başka ayetlerdekini geçtik bu ayetlerdekini göremediniz mi? bilmediginiz şeyler hakkında hüküm vermeyin gülünç kaçıyor kusura bakmayın lütfen Kur'an bütündür, en azından bunu göz önünde bulundurun ve inanmadan ve müslüman olmadan yedekten giriş yapılıyor anlamında ayetler varsa onları yazın saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Aslan34 kardeşimiz bütünlük dedi evet bir olay bir olgu bir anlatım bütünlük içinde ele alınmış.. 68-69 ve 70. ayetler bütnlüyor ve devam ediyor.. 71- Onların etrafında yiyecek ve içecekler altın tepsiler ve kadehlerle dolaştırılır. Orada canların çektiği ve gözlerin hoşlandığı herşey vardır. Siz orada ebedi olarak kalacaksınız. 72- İşte yaptıklarınıza karşılık size miras verilen cennet budur. 73- Orada sizin için bol bol meyveler vardır. Onlardan yersiniz. Örneğin siz bir konu anlatırken nasıl nokta koyup büyük harfle ikinci bir cümleye başlıyorsunuz, işte aynen öyle.. Zaten çelişkili diye önümüze getirdiğiniz bütün ayetler hep böyle.. Bilmiyorum artık bilerek mi yapılıyor bilmeyerek mi..? Saygılar.. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sayın evrenselsiz şimdi burada koşul göremediniz mi? Sevgili aslan34, Gördüm ama eşlerine değil kendilerine koşul gördüm. Şimdi anlaşıldı, Siz bu surenin 68,69'uncu ayetlerini 70.inci ayete koşul olarak görüyorsunuz. Fakat yanlış. Çünkü 68,69'uncu ayetler 70.inci ayetin koşulu olamaz. Nedenine gelince: ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” Yukardaki ayetlerde kimlere hitap ediliyor? Ayetlere inanan ve müslüman olan kullara değilmi? Evet, nasıl hitap ediyor onlara? "ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım!" Yanlışmı? değil dimi? Kime sesleniliyor? "Ayetlere inanan ve müslüman" olan insanlara. Evet şimdi kime seslenildiği tamamlandı. Ardından onlara ne diyor ? "Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de." Evet burda koşul var. Ama kime koşul var? Kulların kendilerine koşul var. Yani, ayetlere inanma ve müslüman olma koşulu var. Peki "ayetlere inanan ve müslüman olan" kişilerin eşlerine koşul varmı? hayır. Eşlerine koşul koyulsaydı ayet öyle değil, şöyle olurdu: "Ey eşleriyle birlikte ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de." Yada şöyle olurdu: "Ey hem eşleri hemde kendileri ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de." Oysaki bu ayetlerde eşlerinden hiçbir şekilde bahsedilmemiş. Eş konusu geçmemiş bile. Sadece müslüman olan ve ayetlere inanan kişilerin kendilerinden bahsedilmiş. İsterseniz bir daha bakın, eş konusu geçiyormu burda? ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” Peki bu ayetlere inanan kişilerin eşlerinin cennetlik olabileceği ne malum? Bir garantisi varmı? yok Zaten buna sizde itiraz etmiyorsunuz ve aynı fikirdesiniz. Evet, sanırım buraya kadar anlaştık? Bunlar 68,69.uncu ayetlerdi. Şimdi gelelim hemen ardındaki 70.inci ayete: 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Yukarıdaki 70.inci ayette "siz" diye kastedilen, "ayetlere inanan ve müslüman" kişilerdir. Peki ya eşleri? Eşleri ayetlere inanıyormu? yada müslümanlarmı? Onuda bırakın ayetlere inansalar ve müslüman olsalar bile, acaba yinede cennetliklermi? Hala "Ama 68,69.uncu ayetlerde koşul koyulmuş" dediğinizi duyar gibiyim. Lakin kime koşul koyulmuş? eşlerine mi? Tabiki HAYIR , eşlerine değil, kendilerine koşul koyulmuş. Yani koşul koyarken eşlerine de koşul koymamış, ama cennete girerken eşlerinizle birlikte denmiş. Koşul koyduğu esnada eşlerinden BAHSETMEMİŞ bile. İnsanoğuludur, yapar böyle hatalar. Bizde hata yapıyoruz zaman zaman. Ama bu hatanın kabul edilmesi yada düzeltilmesi gereklidir. Sevgili aslan34, Büyük bir ihtimalle siz hala tatmin olamadınız. Ama şuna da eminimki bir insan bu kitaba inatla inanmak istiyorsa eğer, kitabın içinde apaçık "Allah yoktur" yazsada, onu evirip çevirip yine inanır. O yüzden, bu topicte size artık cevap yazamayacağım için şimdiden özür dilerim. En son cevap yazan haklıdır ya(!) Buna dayanarak siz yine en son cevabı yazmak isteseniz bile bu topic'teki size en son cevabımdır. Saygı ve sevgilerimle. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sevgili Kralx, Beni ayetleri cımbızlamakla itham etmişsiniz ve suredeki ayetlerin devamını getirmişsiniz. Allahın ayetlerini cımbızlayan zaten çarpılır sevgili kralx, nasıl cımbızlayabilirim? Sevgili Kralx, Ben ayet cımbızlasaydım; 68,69 uncu ayetleri de buraya getirmez, sadece 70.inci ayeti getirirdim. Bakın ayetleri nasıl getirmişim? : ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Siz ne yapmışsınız? 70,71,72,73 vs ayetleri getirerek güya cımbızlamadan kurtarmışsınız, Getirdiğiniz devam eden ayetlerin konu bütünlüğü ile hiçbir ilgisi yok. olsaydı zaten onları da sizden önce ben getirirdim. 70.inci ayetteki yapılan hatayı ne öncesindeki ayetler, nede sonrasındaki ayetler malesef kurtaramıyor. Zaten bir ilginç nokta da şudur ki; bakıyorum birbirinizi hiç eleştirmiyorsunuz. Hepiniz kuranı bir başka türlü savunduğunuz halde, nedense birbirinize karşı hiç eleştiriniz yok. Biriniz "orda bahsedilen dünyadaki eşler değil, cennetteki eşlerdir" diyor buna itiraz edeniniz yok. Ama cennetteki eşler yorumuna itiraz etmediğiniz halde, dünyadaki eşlerden bahsedildiğini kastederek, eşlere de koşul getirilmiştir diyorsunuz. Böylece "cennetteki eşler" fikrini de farkında olmadan çürütmüş oluyorsunuz ama her ne iş ise, o fikrin sahibi de size itiraz etmiyor. Yani "Yeterki sen Kuranı savun da, istersen benim fikrime tam tersi biçimde savun" mantığı. Sanırım "cennetteki eşler kastediliyor" savunması tutsaydı, hepinizin savunması aynı şekilde olacaktı ama, baktınız ki o tutmadı, öyleyse başka türlü savunalım diyorsunuz. Bence buda tutmadı, siz en iyisi neyi deneyin biliyormusunuz? "Siz ve eşleriniz derken" yani siz ve tıpkı sizin gibi olanlar(Eşi benzeri) demek istiyor deyin. Birde onu deneyin. O da tutmazsa ben size yine başka tüyo veririm. Ah ben sizin tarafınızda olacaktımki, millet kuran nasıl savunuluyor bir görseydi Ekmek kuran çarpsınki, bütün ateistleri kaçırırdım bu forumdan. Saygı ve sevgilerimle sevgili Kralx. Pardon bir dakika!! Gerçi sizin için tüyo sayılmaz ama, konuya en son siz yazın da altta kalmamış olursunuz. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Zaten bir ilginç nokta da şudur ki; bakıyorum birbirinizi hiç eleştirmiyorsunuz.Hepiniz kuranı bir başka türlü savunduğunuz halde, nedense birbirinize karşı hiç eleştiriniz yok. Biriniz "orda bahsedilen dünyadaki eşler değil, cennetteki eşlerdir" diyor buna itiraz edeniniz yok. Ama cennetteki eşler yorumuna itiraz etmediğiniz halde, dünyadaki eşlerden bahsedildiğini kastederek, eşlere de koşul getirilmiştir diyorsunuz. Böylece "cennetteki eşler" fikrini de farkında olmadan çürütmüş oluyorsunuz ama her ne iş ise, o fikrin sahibi de size itiraz etmiyor. Yani "Yeterki sen Kuranı savun da, istersen benim fikrime tam tersi biçimde savun" mantığı. Sanırım "cennetteki eşler kastediliyor" savunması tutsaydı, hepinizin savunması aynı şekilde olacaktı ama, baktınız ki o tutmadı, öyleyse başka türlü savunalım diyorsunuz. Bence buda tutmadı, siz en iyisi neyi deneyin biliyormusunuz? "Siz ve eşleriniz derken" yani siz ve tıpkı sizin gibi olanlar(Eşi benzeri) demek istiyor deyin. Birde onu deneyin. O da tutmazsa ben size yine başka tüyo veririm. Ah ben sizin tarafınızda olacaktımki, millet kuran nasıl savunuluyor bir görseydi Ekmek kuran çarpsınki, bütün ateistleri kaçırırdım bu forumdan. Anlamakmı istemiyorsunuz yoksa gerçekten anlayamıyormusunuz? Bence sorun nedir biliyormusunuz sorun yazılan iletileri sağduyulu okumayışınız bir saplantı söz konusu ne yazılırsa yazılsın aksini idia etme dürtüsü. Diyorum ki size bir insan başka bir insanın yaptığı ibadetle cennete gi-de-mez. 69. Benim ayetlerime iman edip de samimi müslüman olan kullarım! 70. Girin cennete siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluklar içinde!" 72. İşte bu, sizin yaptığınız ameller sebebiyle mirasçı kılındığınız cennet! Kişi cenneti hak etmiştir cennete gitmiştir ve orda bir eşi olacaktır,cennet ahalinden. Karı koca her ikisi cenneti hak etmiştir tabi ki birlikte gidecekler,ister dışardan olsun isterse içerden sonuçta cenneti kazanmış olmaları gerekiyor. Bu arada Ah ben sizin tarafınızda olacaktımki, millet kuran nasıl savunuluyor bir görseydi Ekmek kuran çarpsınki, bütün ateistleri kaçırırdım bu forumdan. Bu idianızı biraz açarmısınız merağımı mazur görün siz diğer ateistlerden dahamı zeki olduğunuzumu ima etmek istediniz yada kuranı müslümanlardan dahamı iyi bildiğinizimi ima ediyorsunuz? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Ah ben sizin tarafınızda olacaktımki, millet kuran nasıl savunuluyor bir görseydi Ekmek kuran çarpsınki, bütün ateistleri kaçırırdım bu forumdan. Sevgili evrensel, Eğer taraf tutmaktan dolayı sakladığınız birşey varsa, bu gerçeğe ihanettir. Sizin gördüğünüz, bizlerin göremediği, bizi buradan kaçırtacak olan savunmayaı merak ettik. Ben de sana işte meydan diyorum. Saygılar. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sevgili evrensel, Eğer taraf tutmaktan dolayı sakladığınız birşey varsa, bu gerçeğe ihanettir. Sizin gördüğünüz, bizlerin göremediği, bizi buradan kaçırtacak olan savunmayaı merak ettik. Ben de sana işte meydan diyorum. Saygılar. Canımın içi, sevgili BrainSlapper, O bir şakaydı. Olurmu hiç öyle şey? Öyle bir düşüncem olsa, sizlerden önce kendime ihanet etmiş olurdum. Sevgili Suheda da sormuş ne manaya geldiğini, şu anda vaktim biraz dar ama az sonra ona cevap yazacağım. Onu görünce şakamda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sizi seviyorum BrainSlapper. Sonsuza kadar ihanet etmeyeceğim. En güzel dileklerimle. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Öyle bir düşüncem olsa, sizlerden önce kendime ihanet etmiş olurdum. Zaten yapmayacağını tahmin ettiğim için, dumur oldum. Altına, fındık reklamındaki gibi "yerseniz" diye not da düşmemişsin, ters köşeye yattım Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sevgili aslan34,Gördüm ama eşlerine değil kendilerine koşul gördüm. Şimdi anlaşıldı, Siz bu surenin 68,69'uncu ayetlerini 70.inci ayete koşul olarak görüyorsunuz. Fakat yanlış. Çünkü 68,69'uncu ayetler 70.inci ayetin koşulu olamaz. Nedenine gelince: ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” Yukardaki ayetlerde kimlere hitap ediliyor? Ayetlere inanan ve müslüman olan kullara değilmi? Evet, nasıl hitap ediyor onlara? "ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım!" Yanlışmı? değil dimi? Kime sesleniliyor? "Ayetlere inanan ve müslüman" olan insanlara. Evet şimdi kime seslenildiği tamamlandı. Ardından onlara ne diyor ? "Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de." Evet burda koşul var. Ama kime koşul var? Kulların kendilerine koşul var. Yani, ayetlere inanma ve müslüman olma koşulu var. Peki "ayetlere inanan ve müslüman olan" kişilerin eşlerine koşul varmı? hayır. Eşlerine koşul koyulsaydı ayet öyle değil, şöyle olurdu: "Ey eşleriyle birlikte ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de." Yada şöyle olurdu: "Ey hem eşleri hemde kendileri ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de." Oysaki bu ayetlerde eşlerinden hiçbir şekilde bahsedilmemiş. Eş konusu geçmemiş bile. Sadece müslüman olan ve ayetlere inanan kişilerin kendilerinden bahsedilmiş. İsterseniz bir daha bakın, eş konusu geçiyormu burda? ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” Peki bu ayetlere inanan kişilerin eşlerinin cennetlik olabileceği ne malum? Bir garantisi varmı? yok Zaten buna sizde itiraz etmiyorsunuz ve aynı fikirdesiniz. Evet, sanırım buraya kadar anlaştık? Bunlar 68,69.uncu ayetlerdi. Şimdi gelelim hemen ardındaki 70.inci ayete: 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Yukarıdaki 70.inci ayette "siz" diye kastedilen, "ayetlere inanan ve müslüman" kişilerdir. Peki ya eşleri? Eşleri ayetlere inanıyormu? yada müslümanlarmı? Onuda bırakın ayetlere inansalar ve müslüman olsalar bile, acaba yinede cennetliklermi? Hala "Ama 68,69.uncu ayetlerde koşul koyulmuş" dediğinizi duyar gibiyim. Lakin kime koşul koyulmuş? eşlerine mi? Tabiki HAYIR , eşlerine değil, kendilerine koşul koyulmuş. Yani koşul koyarken eşlerine de koşul koymamış, ama cennete girerken eşlerinizle birlikte denmiş. Koşul koyduğu esnada eşlerinden BAHSETMEMİŞ bile. İnsanoğuludur, yapar böyle hatalar. Bizde hata yapıyoruz zaman zaman. Ama bu hatanın kabul edilmesi yada düzeltilmesi gereklidir. Sevgili aslan34, Büyük bir ihtimalle siz hala tatmin olamadınız. Ama şuna da eminimki bir insan bu kitaba inatla inanmak istiyorsa eğer, kitabın içinde apaçık "Allah yoktur" yazsada, onu evirip çevirip yine inanır. O yüzden, bu topicte size artık cevap yazamayacağım için şimdiden özür dilerim. En son cevap yazan haklıdır ya(!) Buna dayanarak siz yine en son cevabı yazmak isteseniz bile bu topic'teki size en son cevabımdır. Saygı ve sevgilerimle. ZUHRUF. 68."Ey kullarım, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaksınız." 69. "Ki onlar, Benim ayetlerime iman edenler ve Müslüman olanlardır." 70."Siz ve eşleriniz cennete girin; 'sevinç içinde ağırlanacaksınız." Müslüman."İslam ansiklopedisi. MÜSLİM, MÜSLÜMAN İslâm dinini kabul eden, Allah'a teslim olmuş kişi. "Es.le.me" fiilinin ism-i faili olup "İslâm" ile aynı kökten gelir. İslâm lügatta itaat etmek, boyun eğmek, bağlanmak, bir şeye teslim olmak, kendini Allah'a vermek, ihlaslı davranmak, samimiyetle ve içten gelerek yönelmek, müslüman olmak, İslâm'a girmek; Yüce Allah'a itaat etmek, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in getirdiği din adına bildirmiş olduğu şeylerin hepsini benimsemek, şer'î hükümlere bağlılık göstermek, İslâmiyeti bir din olarak kabul etmektir (Bkz. el-Bakara: 2/112, 131-133; Âlu İmrân: 3/20, 83; en-Nisa: 4/125; el-Mâide, 5/44; el-En'âm: 6/14; en-Nahl: 16/81-83; el-Hacc: 22/34; en-Neml: 27/44; Lokman: 31/22, es-Sâffât: 37/103; ez-Zümer: 39/54; el-Fetih: 48/16; el-Cinn: 72/14). "İslâm" ile "müslim" veya "müsliman" kelimeleri arasında sıkı bir ilişki vardır. Bu sebeple, "İslâm" kelimesinin Iüğat ve ıstılah manasında zikredilen özellikleri taşıyan kimseye de müslim veya müsliman denilmiştir. Müsliman, Farsça "müslim''in çoğuludur. Halk dilinde bu kelime müslüman şeklinde kullanılmaktadır ve bu şekilde şöhret bulmuştur. Kur-'ân-ı Kerim'de iman ile İslâm, bazan aynı manada kullanılmış, bazan da farklı kavramlar olarak ele alınmıştır. İman ile İslâm, aynı manâda kullanılırsa; bu durumda İslâm deyince, İslam'ın gerekleri olan hükümlerin dinden olduğuna inanmak, İslâm'ı bir din olarak benimsemek ve ona boyun eğmek manâsı anlaşılır. İslâm çok geniş bir kavramdır ve kısaca "İhlâs, inkıyad ve teslimiyet" demektir. Teslimiyet ise üç türlü olur: Ya kalben olur ki; bu kat'î inanç demektir. Veya dil ile olur ki; bu da ikrardır. Ya da organlarla olur. Bunlar da ibadetlerdir. Bu üç şeklin en üstünü kalb ile olanıdır. İşte İslâm'ın üç şeklinden biri olan kalbin teslimiyet ve bağlılığına iman denilir. Matüridîler bu anlayıştan hareketle, imanla İslâm'ı bir telakki etmişlerdir. Kul. "İslam ansiklopedisi". KUL Kul, İnsan köle, abd. Allah'a tam bir teslimiyetle boyun eğen, emir ve yasaklarına titizlikle uyan, isyandan kaçınan insanı belirtir. Zuhruf suresinde "Ey kullarım" (çoğul Ayet-68) Müslüman olanlardır.(69. Ayet) Şimdi burada yok eşlerinizmi veya değilmi koşul varmı yokmu demek (Siyak,Sibak) ı bilmemek bir. İkincisi kasıtlı olarak kelime oyunu yapmak. Üçüncüsü Eşlerinizle derken demekki "Müslüman olan" Eşlerinizle demektir Zaten Müslüman olmayanın "CENNET" te ne işi var. Olay bundan ibarettir anlamayan olursa oda kişinin kendi sorunu ne yapalım. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Anlamakmı istemiyorsunuz yoksa gerçekten anlayamıyormusunuz? Aynı şeyi bu topicteki diğer islamcı arkadaşlar da söylüyorlar. Sizde anlatmaya çaba gösteriyorsunuz, onlarda çaba gösteriyorlar. Sizde anlamıyor diye kızıyorsunuz, onlarda kızıyorlar. Ama ben şimdi iki arada bir derede kaldım Hanginizinkini anlasam acaba? Birinizinkini anlasam öbürünüz darılacak. Çünkü birbirinize tamamen aykırı şeyleri anlatıyorsunuz. Biriniz cennetteki eş diyor, öbürünüz dünyadaki eş diyor. Kime laf yetiştireceğimizi şaşırdık artık. Bu idianızı biraz açarmısınız Açarım. diğer ateistlerden dahamı zeki olduğunuzumu ima etmek istediniz Hayır. yada kuranı müslümanlardan dahamı iyi bildiğinizimi ima ediyorsunuz? Bu da değil. Şimdi orda şakayla birlikte ne demek istediğimi anlatayım. Orda söylediklerim din savunanları eleştiri manasındadır. Hani o iletimde demiştim ya! "Kuranı bir böyle savunuyorsunuz, baktınızki tutmadı, bu seferde başka türlü fikirlerle savunuyorsunuz" diye! Orda demek istedimki; "mademki Kuranı bu şekilde; bir öyle, tutmadımı? birde böyle savunuyorsunuz. Ben müslüman olsam bunun daha alasını yapabilirdim." "Ekmek kuran çarpsınki, bütün ateistleri kaçırırdım bu forumdan." Bunun manası da, onları kendimden bıktırıp kaçırırdım demektir. Aynen bazı kişilerin yaptığı gibi, kuranı bir öyle, birde tamamen başka yorumlarla bir savunurdumki, en sonunda benden illallah ederlerdi. Gördüğünüz gibi siz hala diyorsunuzki; "ayetteki eşler, cennetteki eşlerdir". kralx, aslan34 ve diğerleri de "dünyadaki eşlerdir ama koşulludur" diyorlar. Fakat her nedense birbirinize itiraz bile etmiyorsunuz. Neden birbirinize itiraz etmiyorsunuz? Çünkü kuran savunulsun da nasıl savunulursa savunulsun mantığı güdüyorsunuz. Bende diyorumki, nasıl savunulursa savunulsun mantığına göre, kuranı ben savunsaydım, sizden alasını yapardım. Yani bu şekilde savunmak, marifet değildir demek istedim. En güzel dileklerimle sevgili Suheda.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 ...... Eşlerinizle derken demekki "Müslüman olan" Eşlerinizle demektir evet öyle anlaşılıyor Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sevgili sarıgöl, Zahmet etmişsiniz ama ben müslümanın ne demek olduğunu biliyorum. Bu yüzden o bölümlerden alıntı yapmıyorum. Üçüncüsü Eşlerinizle derken demekki "Müslüman olan" Eşlerinizle demektir Zaten Müslüman olmayanın "CENNET" te ne işi var. Tamam orasını biliyorum. Eşleri de kendileri de müslüman. Peki bütün müslümanlar direk olarak cennetlikmi? Eğer öyle ise; günah ve sevabın ne anlamı kalıyor? Saygı ve sevgilerimle. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sevgili sarıgöl,Zahmet etmişsiniz ama ben müslümanın ne demek olduğunu biliyorum. Bu yüzden o bölümlerden alıntı yapmıyorum. Tamam orasını biliyorum. Eşleri de kendileri de müslüman. Peki bütün müslümanlar direk olarak cennetlikmi? Eğer öyle ise; günah ve sevabın ne anlamı kalıyor? Saygı ve sevgilerimle. Değerli Evrensel. Kim demiş bütün "Müslüman" ların direk olarak "CENNET" e gideceğini? Buradaki ifade "CENNET" e girenlere "hak edenler". ZUHRUF. 68."Ey kullarım, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaksınız." 69. "Ki onlar, Benim ayetlerime iman edenler ve Müslüman olanlardır." 70."Siz ve eşleriniz cennete girin; 'sevinç içinde ağırlanacaksınız." Dikkatli okur ve bakarsanız Ayetler durumu açıklıyor. Teşekkür eder saygı sunarım. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” Varsayalımki bu ayetler bir koşul. Farzedelimki bir erkek ve eşi,ikside müslüman ikiside ayetlere iman ediyor. Müminun 101 Sura üflendiği zaman artık aralarında akrabalık bağları kalmamıştır; birbirlerini de arayıp sormazlar. Müminun 102 Artık kimlerin (sevap) tartılan ağır basarsa, işte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir. Müminun 103 Kimlerin de tartıları hafif gelirse, artık bunlar da kendilerine yazık etmişlerdir; (çünkü onlar) ebedi cehennemdedirler. Hiç bir insan dünyada iken ne kadar iylik ve kötülük yaptığının hesabını tutamaz.Dolayısıyla bir erkek ve eşi isteselerde aynı miktarda iyilik ve kötülük yapmış olamazlar,yani bu insan iradesinin dışındadır Tartı/hesap yapıldı.Diyelim ki erkek,in iylikleri % 55, kötülükleri ise %45 çıktı,cenneti hak etti.Eşinin ise % 60 kötülükleri çıktı,% 40 ise iyilikleri.Eşide cehennemi boyladı. Olamaz demeyin,trilyonlarca insanın içinde mutlaka hesapları böyle çıkan olabilir. Bu duruma göre erkek ve eşi cennete beraber giremiyor,velevki müslüman olup ayetlere inansınlar. Zuhruf 70- Siz ve eşleriniz cennete girin. Orada ağırlanıp sevindirileceksiniz." Dolayısıyla bu ayet havada kalıyor. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 en iyisi baştan başlayalım eş anlamında Arapça (zevc)kelimesinin çoğulu olan(ezvac) kelimesi kullanılmıştır. Arap dilinde bu kelime hem kadın hem erkek için müştereken kullanılır. ”(Ey Adem) sen ve eşin(zevcin) cennette oturunuz.”(Bakara/2), "Ey Adem bu şeytan sana ve eşin(Zevc)e düşmandır demiştik."(Taha/20) Ayetlerinde Ademden sonra hanımı için cinsiyet farkı olmaksızın zevc tabiri kullanılmıştır. Ayrıca Lisanül-Arap, Müfredatül Kuran, vb.. lügatların ilgili maddelerine de bakılabilir. Bunun yanında, Arap Dili, “taglib” adını verdiğimiz bir özelliğe de sahiptir: Sözcük anlamı, galip olan lafzı murad etmektir. Terim olarak: Bir şeyin diğer bir şeye aralarındaki münasebetten dolayı taglib edilmesi, diğerinden hiç söz edilmemesidir. Diğer şeyden söz edilmemesi, onun var olmadığı anlamını taşımaz. Araplar aralarındaki ilişkiden dolayı Anne ve baba için Ebeveyn derler. Bunun anlamı iki baba demektir. Burada iki baba yoktur. Sözü edilenlerden biri baba diğeri annedir. Aynı şekilde ay ve güneş için Kamareyn=iki ay derler. Safa ve merve tepeleri için Merveteyn=iki Merve tabirleri kullanılır. İşte bunun gibi Kuranda “Ey iman edenler” ifadesi erkeklere ait olan “ellezine” ile kullanılmıştır. Fakat bu ifadenin altında kadınlar da saklıdır. Nerede “iman edip salih amel işleyenleri” görsek “ İman eden erkek ve kadınlar” şeklinde anlamamız gerekir. Arap dilinin bu hususiyetini tartışmak ta doğru olmaz. Kur'an Arapça olarak indirilmiştir.. Böyle bir tereddüdü ortadan kaldırmak için Allah Teala Kuranın birkaç yerinde “ kadın ve erkek müminler” tabirini kullanmıştır. Tevbe/72 Fetih/5 Hadid/12 Kuran’ın pek çok yerinde Allah için erkeklere ait zamirler kullanılmıştır. Şimdi buradan Allah’ın erkek olduğu sonucuna varmak doğru olur mu? Elbette olmaz. Sonuç olarak, konuyu bir ayetle bitirelim: “Kuranı sana indiren O (Allah)tır. Onun içinde muhkem (tartışılmaz) ayetler vardır. Bunlar Kuran’ın esasıdır. Bir kısmı da müteşabih (Yorumlanabilir) ayetlerdir. Kalplerinde (şüphe) hastalığı olanlar, müteşabih ayetlerin peşine düşerler. Bununla, fitne ve tahrif amacı güderler. Halbuki o ayetlerin tevilini sadece Allah bilir. İlimde kökleşmiş olanlar ise, “Ona iman ettik, hepsi Allah katındandır. Bunu ancak aklı ve anlayışı olanlar anlayabilir. Rabbımız, bize doğruyu gösterdikten sonra gönüllerimizi Haktan batıla sapıtma. Katından bizler rahmet ver.Sen vermeyi seversin. Rabbımız, sen insanları asla şüphe etmediğimiz bir gün hesap için toplayacaksın. Zira Allah sözünden dönmez.” cevap mahiyetinde degil sadece kavramlar daha iyi anlaşılsın diye devam ederiz... konuyla alakalı yazalım arkadaşlar alakasız baltalamalar yapmayalı Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Tartı/hesap yapıldı.Diyelim ki erkek,in iylikleri % 55, kötülükleri ise %45 çıktı,cenneti hak etti.Eşinin ise % 60 kötülükleri çıktı,% 40 ise iyilikleri.Eşide cehennemi boyladı. Olamaz demeyin,trilyonlarca insanın içinde mutlaka hesapları böyle çıkan olabilir. Bu duruma göre erkek ve eşi cennete beraber giremiyor,velevki müslüman olup ayetlere inansınlar.Zuhruf 70- Siz ve eşleriniz cennete girin. Orada ağırlanıp sevindirileceksiniz." Dolayısıyla bu ayet havada kalıyor. bu yüzdelik meselesini başka başlıkta tartışmıştık oraya geçebiliriz yani bu mantık seni İslamdan uzaklaştırdıysa cık cık yazıkk Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 eğer eşlerden her ikiside cennete girecekse o zaman önce bunu onlarında dilemesi gerekir ya onlar eşleri ile olmak istemezlerse ne olacak? adil olmaz, eşleriniz derken anlatılan orada da insanların eşleri olacak demek. kadın cennette, erkek cehennemde ise kadın yalnız mı kalacak? hayır dünya hayatında olduğu gibi eşi olacak. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 İnanç meselesi çünkü.İnanmışsınız bir kere, artık size en büyük çelikileri bile göstersek yine farketmez sanırım. Saygılarımla sevgili evrensel madem farketmez...öyleyse bu çaba niye..sizde çelişiyorsunuz kendinizle.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 ZUHRUF SÛRESİ/68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” Varsayalımki bu ayetler bir koşul. Farzedelimki bir erkek ve eşi,ikside müslüman ikiside ayetlere iman ediyor. Müminun 101 Sura üflendiği zaman artık aralarında akrabalık bağları kalmamıştır; birbirlerini de arayıp sormazlar. Müminun 102 Artık kimlerin (sevap) tartılan ağır basarsa, işte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir. Müminun 103 Kimlerin de tartıları hafif gelirse, artık bunlar da kendilerine yazık etmişlerdir; (çünkü onlar) ebedi cehennemdedirler. Hiç bir insan dünyada iken ne kadar iylik ve kötülük yaptığının hesabını tutamaz.Dolayısıyla bir erkek ve eşi isteselerde aynı miktarda iyilik ve kötülük yapmış olamazlar,yani bu insan iradesinin dışındadır Tartı/hesap yapıldı.Diyelim ki erkek,in iylikleri % 55, kötülükleri ise %45 çıktı,cenneti hak etti.Eşinin ise % 60 kötülükleri çıktı,% 40 ise iyilikleri.Eşide cehennemi boyladı. Olamaz demeyin,trilyonlarca insanın içinde mutlaka hesapları böyle çıkan olabilir. Bu duruma göre erkek ve eşi cennete beraber giremiyor,velevki müslüman olup ayetlere inansınlar. Zuhruf 70- Siz ve eşleriniz cennete girin. Orada ağırlanıp sevindirileceksiniz." Dolayısıyla bu ayet havada kalıyor. MÜMİNUN SURESİ. 100) de [daha önce] gözardı ettiğim konularda dürüst ve erdemli işler göreyim!"Yoo, onun söylediği, şüphesiz, yalnızca [boş ve anlamsız] bir sözden ibarettir; çünkü [bir kere dünyayı terk etmiş bulunanların] ardında, yeniden diriltilecekleri Gün'e kadar [aşılması imkansız] bir [ölüm] engeli bulunmaktadır. 101) Ve sonra, [kıyamet] sûru üflendiği zaman, o Gün artık ne aralarındaki kan bağları işe yarayacaktır ne de birbirlerine (olup biten hakkında) soru sorabileceklerdir. 102) Ve [o Gün, iyi eylem ve davranışları] tartıda ağır gelen kimseler; işte kurtuluşa erişecek olanlar böyleleridir. 103) Ama tartıda hafif çekenlere gelince; işte, cehennemde yerleşip kalmak üzere kendi kendilerine yazık edenler de böyleleridir. Zuhruf suresi. 68."Ey kullarım, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaksınız." 69. "Ki onlar, Benim ayetlerime iman edenler ve Müslüman olanlardır." 70."Siz ve eşleriniz cennete girin; 'sevinç içinde ağırlanacaksınız. Velevki Müslüman da olsalar “GÜNAH” ı fazla olan (Cehenneme) gider. Ben Müslümanım garanti “Cennetteyim” kimse diyemez.Ve akrabalık bağı, yok dünyada kral dım, yok senin yüzünden,yok şu,yok bu hepsi hava “ADALET” yerini bulacak kim ne yapmışsa karşısında olacak Sevabı fazla olana “ödül” Günahı fazla olana da “ceza”. Öyle ben cennete giriyorum “EŞİM” de günahı fazlada olsa bile benimle gelsin lüksü yok geri gelişte yok pazarlıkta yok durum bu kimin işine gelirse. Dolayısı ile hiç bir Ayet havada kalmaz (haşa). Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 sevgili evrensel madem farketmez...öyleyse bu çaba niye..sizde çelişiyorsunuz kendinizle.. Sevgili Frozen, Çelişmiyorum. Benim bu çabam burdaki din savunan arkadaşları dinden çıkarmak için değil. Çünkü onların hemen hemen hepsi zaten kemiklemişler, artık onları dinden çıkarmak mümkün bile değil. Hiçbir şartta mümkün değil. Benim hedef kitlem en çok foruma misafir/ziyaretçi olarak giren vatandaşlardır. Bir ufak etken ise, din konularında din savunmayan diğer üyelerdir. Ama en çok ziyaretçilerdir. Çünkü bu site Türkiyede en çok ziyaret edilen 3-5 siteden biridir. Burda yazılanları yüzbinlerce kişi okuyor. Verdiğim cevaplar cevap verdiğim kişiden çok, onu okuyan ziyaretçi kişiler içindir. En güzel dileklerimle. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Velevki Müslüman da olsalar “GÜNAH” ı fazla olan (Cehenneme) gider. Ben Müslümanım garanti “Cennetteyim” kimse diyemez.Ve akrabalık bağı, yok dünyada kral dım, yok senin yüzünden,yok şu,yok bu hepsi hava “ADALET” yerini bulacak kim ne yapmışsa karşısında olacak Sevabı fazla olana “ödül” Günahı fazla olana da “ceza”. Öyle ben cennete giriyorum “EŞİM” de günahı fazlada olsa bile benimle gelsin lüksü yok geri gelişte yok pazarlıkta yok durum bu kimin işine gelirse. Dolayısı ile hiç bir Ayet havada kalmaz (haşa). Eğer ben ve eşim,allaha iman eden müslümanlar olduğumuz halde,eşim günahı fazla olduğu için cehenneme gidecekse bu ayet bal gibi havada kalır. ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de 70- Siz ve eşleriniz cennete girin. Orada ağırlanıp sevindirileceksiniz." Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Sevgili Frozen,Çelişmiyorum. Benim bu çabam burdaki din savunan arkadaşları dinden çıkarmak için değil. Çünkü onların hemen hemen hepsi zaten kemiklemişler, artık onları dinden çıkarmak mümkün bile değil. Hiçbir şartta mümkün değil. Benim hedef kitlem en çok foruma misafir/ziyaretçi olarak giren vatandaşlardır. Bir ufak etken ise, din konularında din savunmayan diğer üyelerdir. Ama en çok ziyaretçilerdir. Çünkü bu site Türkiyede en çok ziyaret edilen 3-5 siteden biridir. Burda yazılanları yüzbinlerce kişi okuyor. Verdiğim cevaplar cevap verdiğim kişiden çok, onu okuyan ziyaretçi kişiler içindir. En güzel dileklerimle. kemikleşmiş onları dinden çıkartmak mümkün değil ama niyet bu dimi? misafirleri etkilemek istemekte bir gayrettir. hiç olmazsa misafirleri dinden çıkartırım bir ihtimal diyorsun. bütün bu gayretler o yüzden yani misyoner çabalar, yandaş bulmalar çoğalmalar, bunları hedefliyorsunuz, sonra ne yapacaksınız örgütlenecek misiniz? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.