Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 teşekkür ederim arkadaşım zamansızlığı tarif edebilir misin Brain? an zamanın en kısa birimidir, "ol" ise an'dan da ötedir, ol tabirini Allah katında zamanın varolduğuna delil gösteremezsin, "ol" herşeyin andan öte meydana geldiğini anlatmak için zamanlı programda yaşayan biz insanların kolay anlaması için kullanılmıştır... Allah için var etmenin ne kadar çabuk ve kolay olduğunu anlatmanın ifadesidir. "Ol" ifadesi başlıbaşına zamanla alakalı bir fiildir. Ol denmeden önceki hal, ve sonraki hal. "Yarratmak" da zamanla alakalı bir fiildir Yaratmadan önceki hal ve sonraki hal. Bu isterse "an" dediğinin şeyin zentrilyonda biri kadar çnce ve sonra olsun, bu zamandır. Hiçbirşey yok. Ol dedi. Hiçbirşeyin yok olduğu an ile herşeyin var olduğu an arasında bir fark var değil mi? Yani yoklukla varlık arasında bir fark Ol demeden önceki ve ol dedikten sonraki anı düşünün. Ayrıca çabukluk da zamana göre ölçülür, hatırlayacağınız gibi. islamın düşüncesi gördüğün, duyduğun ve hissettiğinle sınırlı değil, aksine o maddecilerin algısıdır. görmedikler, duymadıkları, hissetmediklerini anlamayan, algılayamayan materyalistlerdir... İslam tasavvufunda madde ötesi bir felsefik arayıştır. hiç bir şeyin algımızla sınırlı olamayacağını düşünürler. bilimse bunu zaten kabul ediyor, bütün duyu organlarımız düşük kapasite ile işlev görüyor... ancak bilimin farklılığı şurda, ancak madde ve özellikleri üzerinde çalışma yapacağı için deneylemesi mümkün olan materyaller kullanır, ötesini araştırmak için elinde yeterli imkan yok... belki yakın tarihte algı ötesinide tespit edebilmek mümkün olcacaktır, bilime göre olasılıktır... Sevgili sardunyam, ilk iletimde ne demek istediğimi iyi ifade edemedim. Sayın sarıgöl sordu, cevapladım. Buz, su ve buhar örneği. Biz şu anda tek bir boyuttayız. Madde boyutu. Ve bütün kurallar bu boyut dikkate alınarak hazırlanmış. Buz örneğine bakınız yukarıda... Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 "Ol" ifadesi başlıbaşına zamanla alakalı bir fiildir.Ol denmeden önceki hal, ve sonraki hal. "Yarratmak" da zamanla alakalı bir fiildir Yaratmadan önceki hal ve sonraki hal. Bu isterse "an" dediğinin şeyin zentrilyonda biri kadar çnce ve sonra olsun, bu zamandır. Hiçbirşey yok. Ol dedi. Hiçbirşeyin yok olduğu an ile herşeyin var olduğu an arasında bir fark var değil mi? Yani yoklukla varlık arasında bir fark Ol demeden önceki ve ol dedikten sonraki anı düşünün. Ayrıca çabukluk da zamana göre ölçülür, hatırlayacağınız gibi. Sevgili sardunyam, ilk iletimde ne demek istediğimi iyi ifade edemedim. Sayın sarıgöl sordu, cevapladım. Buz, su ve buhar örneği. Biz şu anda tek bir boyuttayız. Madde boyutu. Ve bütün kurallar bu boyut dikkate alınarak hazırlanmış. Buz örneğine bakınız yukarıda... Saygılar. "ol" ifadesi zamanla şöyle alakalıdır, zamansızlığı hiç deneyimlemediğimiz için, bilmediğimiz için ötesini algılamamızın kolayını ifade eder... oysa kendisi zamansızlıktadır... yokluk ile varlık arasındaki an ifadesi zaman sürecini bilenler için çabukluktur, oysa Allah'ın sisteminde an yoktur, ol vardır... "ol" da söylediğim gibi hemen, ol'un içinde, kendi içerisinde varolmasıdır... Allah'ın ol demesinden öncesi ve sonrası zamanın olmadığı durumda algılanır... zamanın içerisinde anlamsızdır... yani bizler için anlamı kavranamaz... çabukluktan da ötedir.... başka birşeydir ama bunu ifade etmenin kelimeler içinde mümkünü yok... evet madde boyutundayız o yüzden ötesini tecrübe edemiyoruz, tecrübe edilmemiş bilgi ancak felsefik anlamda bir şey ifade eder. matematiksel ifadelerle yapılamaz.... en azından maddeden ayrı hiç bir şey bilmeyen bizler için... içinde bulunduğumuz evrende maddeden bağımsız bir mekan yok, olmadığından başka boyutlarını deneyimlememiz mümkün görülmüyor, ama uzay zamanlarında birden fazla zaman kavramı olduğunu biliyoruz... işte sırda onda gizli... dünyada yerçekimi olmasaydı ya da çekimgücü bu ölçüde olmasaydı sence madde bu kadar gelişirmiydi? canlı bulunmayan diğer gezegenlerin yerçekim kuvveti dünyanınkinden farklı ve canlılık sadece dünyada var... bu bile bir tasarımcının düzenini gösteriyor... eğer bütün evren aynı görecelikte ve etkide yayılmış olsaydı sizin inandığınız gibi tesadüfen... o zaman dünyanın diğer gezegenlerden farklı olmaması gerekirdi... her şey canlıların yaşam koşullarına göre ayarlanmış... elbette bunun tesadüf olma olasılığı evrenin bu denli devasa büyüklüğünde matematiksel olarak %'ye vurursak imkansızdır... selamlar Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Yaratılışla ilgili olan yevm bölünmez ve kavranamaz bir andır. İnsan için hayat ve zaman bu andan insanın algılayabildigi bir andır, öncesi ve sonrası yoktur. Yenm içinde ne dün ne yarın vardır, zamanın tümü bir andır.Ancak insanlarla ilgili olarak yevm, dünü, bugünü ve yarını olan bir zamana bürünür. Ancak kesinlik yoktur bu zamanda, izafidir. Söz konusu ayetlerin işte bu izafi yevmi kast ettigi çok açıktır.....Bize çok gelen zamanlar aslında ne kadarda kısa oldugunu belirtiyordur.... En iyi Allah bilir .. ''Allah vardı ve başka bir şey yoktu''... ''Her nereye dönerseniz, O yanınızdadır''... '' O her gün bir iştedir''... Bizim [bir şeyi] takdir etmemiz ve [onun meydana gelmesi] göz kırpması gibi bir anlık bir [fiil]dir.(Kamer;50) Allah'ın bir şeyi yaratmak istemesi ile onu yaratması arasında bir zaman farkı ve bir kavramsal farklılık yoktur, çünkü "O, bir şeyin olmasını istediği zaman ona sadece "Ol!" der -ve o (şey hemen) oluverir"..... Göz kırpma ile karşılaştırma, elbette ki yalnızca deyimseldir, yani insanın bazı şeyleri anında kavramasını ifade etmektedir. Ve bu oluş devamlı sürettedir, kesintisiz, bu herhangi bir ölçüye gelmez. Bir zerreyi yaratmak ile alemi yaratmak arasında hiç bir fark yoktur Allah için. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 "ol" ifadesi zamanla şöyle alakalıdır, zamansızlığı hiç deneyimlemediğimiz için, bilmediğimiz için ötesini algılamamızın kolayını ifade eder... oysa kendisi zamansızlıktadır... yokluk ile varlık arasındaki an ifadesi zaman sürecini bilenler için çabukluktur, oysa Allah'ın sisteminde an yoktur, ol vardır... "ol" da söylediğim gibi hemen, ol'un içinde, kendi içerisinde varolmasıdır... Allah'ın ol demesinden öncesi ve sonrası zamanın olmadığı durumda algılanır... zamanın içerisinde anlamsızdır... yani bizler için anlamı kavranamaz... çabukluktan da ötedir.... başka birşeydir ama bunu ifade etmenin kelimeler içinde mümkünü yok... Zaman kavramı yoksa Yaratmak eylemi de OLABİLEMEZ. "Ol" ifasxei başlıbaşına "zaman" ile bağlantılıdır. Süreç ifade eder. Tanrı katında zaman yok demek, Tanrı'nın yaratma eylemi yok demek gibi birşey. Tanrı katında "zaman birimi" yok derseniz, bunu tartışırız, ki Kuran zaman birimi de olduğunu söylüyor. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Zaman kavramı yoksa Yaratmak eylemi de OLABİLEMEZ."Ol" ifasxei başlıbaşına "zaman" ile bağlantılıdır. Süreç ifade eder. Tanrı katında zaman yok demek, Tanrı'nın yaratma eylemi yok demek gibi birşey. Tanrı katında "zaman birimi" yok derseniz, bunu tartışırız, ki Kuran zaman birimi de olduğunu söylüyor. BrainSlapper Sana katılıyorum Edindiğimiz bilgilere ve mantığa göre Zamansız hiçbir şey olmaz, Allah katında bile. Bunu yanlışlayacak bir durum çıkmadı şimdiye kadar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Zaman kavramı yoksa Yaratmak eylemi de OLABİLEMEZ."Ol" ifasxei başlıbaşına "zaman" ile bağlantılıdır. Süreç ifade eder. Tanrı katında zaman yok demek, Tanrı'nın yaratma eylemi yok demek gibi birşey. Tanrı katında "zaman birimi" yok derseniz, bunu tartışırız, ki Kuran zaman birimi de olduğunu söylüyor. Saygılar. zamanı yaratanda Allah zaten, o yaratmadan önce zaman diye bir kavram yoktu... yarattı var oldu... "ol" zaman ötesini ifade eder, ancak zamansızlığı bilmeyen için bunu kavramak zor... hepimiz için geçerli, ne zamansızlığı ne de mekansızlığı deneyimledik... Ancak Allah'a iman etmiş insanlar olarak söylediklerini anlamaya çalışıyoruz ve şüphesiz iman ediyoruz... bizim için doğru ancak Allah'a aittir ve tektir... Kuran zaman kavramını zamanlı yaşayanlar için yani evren için kullanır zaman ötesini yaşamakta olmayan bizlere neden bunu anlatsın ki, hiç görmediğin bir yeri ya da olayı kafanda ancak canlandırdığın kadar bilirsin o yüzden eksiktir, hatalıdır ama içinde doğruluk olmasıda mümkündür... Allah katında zaman yok demek yaratma eylemi yok demek olmaz, aksine her şeyi yaratan O olduğundan öncesi ve sonrasını kavramaya çalışırız... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Miraç hadisesi, Hz. Süleyman kıssası ve birazda rüya bu zaman ve mekan konusunu anlamamıza yardımcı olur. Rüyayı saymazsak digerleri iman konusudur tabiki..... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 zamanı yaratanda Allah zaten, o yaratmadan önce zaman diye bir kavram yoktu... yarattı var oldu... Sevgili sardunyam, sevgili çiçeğim, O yaratmadan önce zaman yoktu. Yarattı var oldu. Bu cümleyi birkaç kez oku lütfen. Yaratma eylemi, başlı başına zamanın varlığına delildir. Yokluktan varlığa geçişin arasında bir sınır var. Bir öncelik ve sonralık var. Bu öncelik ve sonralık da zamandır. Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Sevgili sardunyam, sevgili çiçeğim,O yaratmadan önce zaman yoktu. Yarattı var oldu. Bu cümleyi birkaç kez oku lütfen. Yaratma eylemi, başlı başına zamanın varlığına delildir. Yokluktan varlığa geçişin arasında bir sınır var. Bir öncelik ve sonralık var. Bu öncelik ve sonralık da zamandır. Saygılar. Sevgili Brain Yazdığım cümleyi bir kaç kez okudum akşama kadar bir kaç kez daha okurum. Karmaşık gibi gelmiş sanıyorum ama değil... Yaratma eylemi zamanın öncesini değil yaratılmış olanın sonrasını ifade eder...öncesi denilen durumu tasavvur edebilmek imkansız... daha öncede ifade ettim... bunu deneyimlemedik, kavrayamamamız bundandır... Allah'ın kendisi öncesiz ve sonrasızdır, zamansız ve mekansızlıktadır... bak bunu ifade edincede sanki bir yerdeymiş gibi bir anlam çıkartabilirsin ama bu sana kalmış çekmek istediğin manaya çekersin... Allah öncesiz ve sonrasızdır... Ezeli ve ebedidir, madde ise ezeli ve ebedi değil, zamanın kendisi de öyle... her şeyin bir başlangıç noktası var, zamanında başlangıç noktası var maddi evrenin yaratılması ile var olmuş bir kavramdır zaman... selamlar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Karmaşık gibi gelmiş sanıyorum ama değil... Yaratma eylemi zamanın öncesini değil yaratılmış olanın sonrasını ifade eder...öncesi denilen durumu tasavvur edebilmek imkansız... daha öncede ifade ettim... bunu deneyimlemedik, kavrayamamamız bundandır... Yokluktan varlığa geçişin arasında bir sınır var. Bir öncelik ve sonralık var. Bu öncelik ve sonralığa ne ad veriyorsun? Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Allah'ın kendisi öncesiz ve sonrasızdır, zamansız ve mekansızlıktadırbunuda deneyimledin mi ? nerden biliyorsun ? zamansız herhangi bir iş olmaz ? zaman saat/dakika/saniye değil sadece zaman = süre her şey bir "süre" içinde gerçekleşir, bu deneylenmiştir. İster geriye doğru bir süre ister ileri doğru bir süre ister insan için binlerce yıl, ister Allah için sadece bir an ne olursa olsun herşey bir süre içinde gerçekeşir ...... hiç görmediğin bir yeri ya da olayı kafanda ancak canlandırdığın kadar bilirsin o yüzden eksiktir, hatalıdır ama içinde doğruluk olmasıda mümkündür... Kedinizi ne kadar güzel ifade etmişsiniz Tamamen katılıyorum. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Yokluktan varlığa geçişin arasında bir sınır var. Bir öncelik ve sonralık var. Bu öncelik ve sonralığa ne ad veriyorsun?Saygılar. önce ikinize de günaydın evet sınır var ama bu maddenin var olduğu noktanın başlangıcına ait bir sınır... evrenden önce ne vardı sence, madde ezeli midir? bunuda deneyimledin mi ?nerden biliyorsun ? zamansız herhangi bir iş olmaz ? zaman saat/dakika/saniye değil sadece zaman = süre her şey bir "süre" içinde gerçekleşir, bu deneylenmiştir. İster geriye doğru bir süre ister ileri doğru bir süre ister insan için binlerce yıl, ister Allah için sadece bir an ne olursa olsun herşey bir süre içinde gerçekeşir Kedinizi ne kadar güzel ifade etmişsiniz Tamamen katılıyorum. deneyimlemediğimizi zaten söyledim... neden soruyorsunuz ki? e normal bizim bunu söylememiz biz Allah'a inandığımız için bütün bildirdiklerine iman ediyoruz... hiç çelişki yok değil mi? zamanın başlangıcı yok mudur sence? saniye, dakika, saat zamanın birimleri... güneş doğmaya başlıyor ve gün doğuyor, batıyor gün bitiyor, başka bir yerde bunun aksi oluyor, devinim işte budur... güneşin doğuşu günün başlangıcı olduğu gibi zamanında bir başlangıç noktası var... başlangıçsız her hangi bir madde gösteremeyiz.... kendimizi değil hepimizi ifade ettim... hiç birimiz zamansızlığı ve mekansızlığı deneyimlemedik, o yüzden tam anlamıyla kavrayamıyoruz, ancak bizler taraf olduğumuz için, Allah ne söylerse inanıyoruz... buna bu kadar şaşırmayın... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 deneyimlemediğimizi zaten söyledim... neden soruyorsunuz ki? elimizde veri olmadan bilemeyeceğimiz için sordum e normal bizim bunu söylememiz biz Allah'a inandığımız için bütün bildirdiklerine iman ediyoruz... hiç çelişki yok değil mi? bilinen bir şey yok ki, sadece iman var zamanın başlangıcı yok mudur sence? saniye, dakika, saat zamanın birimleri... güneş doğmaya başlıyor ve gün doğuyor, batıyor gün bitiyor, başka bir yerde bunun aksi oluyor, devinim işte budur... güneşin doğuşu günün başlangıcı olduğu gibi zamanında bir başlangıç noktası var... başlangıçsız her hangi bir madde gösteremeyiz....zamansız herhangi bir iş olmaz ?zaman saat/dakika/saniye değil sadece zaman = süre her şey bir "süre" içinde gerçekleşir, bu deneylenmiştir. İster geriye doğru bir süre ister ileri doğru bir süre ister insan için binlerce yıl, ister Allah için sadece bir an ne olursa olsun herşey bir süre içinde gerçekeşir hiç birimiz zamansızlığı ve mekansızlığı deneyimlemedik, o yüzden tam anlamıyla kavrayamıyoruz, ancak bizler taraf olduğumuz için, Allah ne söylerse inanıyoruz... bu mantığa "pes" diyorum Allah'ın söylediğini nerden biliyorsun ? Bak herşey iman işte bilimsel bir dayanak yok, hiçbir yapıcı bir veri yok, her şey önkabul ve şartlanmadan kaynaklanıyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 elimizde veri olmadan bilemeyeceğimiz için sordumbilinen bir şey yok ki, sadece iman var iman ispat aramaz, elinizde iman yoksa başka bişey yoktur bana göre... zamansız herhangi bir iş olmaz ?zaman saat/dakika/saniye değil sadece zaman = süre her şey bir "süre" içinde gerçekleşir, bu deneylenmiştir. İster geriye doğru bir süre ister ileri doğru bir süre ister insan için binlerce yıl, ister Allah için sadece bir an ne olursa olsun herşey bir süre içinde gerçekeşir bütün yazılarımı değerlendirerek yorum yapın, cımbızlamayın, hepsi bir bütündür... zamanı ve birimlerini biliyorum... diyorum ki, zaman başlangıçsız mıdır? bu mantığa "pes" diyorumAllah'ın söylediğini nerden biliyorsun ? Bak herşey iman işte bilimsel bir dayanak yok, hiçbir yapıcı bir veri yok, her şey önkabul ve şartlanmadan kaynaklanıyor. Kurana iman ediyorum ondan, bana o yetiyor... ondan daha mantıklı açıklama yapan başka bir bilgi kaynağı görmedim... pes diyebilirsiniz... zaten ben sizi ikna etmeye çalışmıyorum, bana ne siz inanın inanmayın ne çıkarım var... sen inanmama sebeplerini kanıt bulamamana bağlıyorsun, ben Kuran bana yetiyor diyorum... her şey imanda gizli, iman ettiğinde kafandaki tuhaf boşluk doluyor... bilimsel dayanak nerede olur, nasıl olur açıklamıştık... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Kurana iman ediyorum ondan, bana o yetiyor... ondan daha mantıklı açıklama yapan başka bir bilgi kaynağı görmedim... Ne kadar ilginç. Ben de Kuran kadar akla, mantığa mugayir bir kitap görmedim. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 iman ispat aramaz, elinizde iman yoksa başka bişey yoktur bana göre... ama imanın yayılması için, insan aranır, bu da öyle "ben iman ediyorum sende iman et" kadar kolay birşey değil bütün yazılarımı değerlendirerek yorum yapın, cımbızlamayın, hepsi bir bütündür... zamanı ve birimlerini biliyorum... diyorum ki, zaman başlangıçsız mıdır? sende bir bütün olarak değerlendirmelisin, bizim yazdıklarımızı sen inanmama sebeplerini kanıt bulamamana bağlıyorsun, ben Kuran bana yetiyor diyorum... her şey imanda gizli, iman ettiğinde kafandaki tuhaf boşluk doluyor... bilimsel dayanak nerede olur, nasıl olur açıklamıştık... Kur'anı okumak dinden çıkmak için iyi bir neden bak gördün mü, sandığın gibi değil herşey sana çok mantıklı gelmesi, herkes için geçerli değil dinden çıkanlar oluyor ve yayılıyorlar "benim inancım böyle ve ben doğru olduğuna inanıyorum" demen dinsizliğin yayılmasını engellemiyor saygılar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Ne kadar ilginç. Ben de Kuran kadar akla, mantığa mugayir bir kitap görmedim.Saygılar. bencede çok ilginç... ben görüyorum sen göremiyorsun... ama imanın yayılması için, insan aranır, bu da öyle "ben iman ediyorum sende iman et" kadar kolay birşey değilsende bir bütün olarak değerlendirmelisin, bizim yazdıklarımızı Kur'anı okumak dinden çıkmak için iyi bir neden bak gördün mü, sandığın gibi değil herşey sana çok mantıklı gelmesi, herkes için geçerli değil dinden çıkanlar oluyor ve yayılıyorlar "benim inancım böyle ve ben doğru olduğuna inanıyorum" demen dinsizliğin yayılmasını engellemiyor saygılar bu dinden çıkanların sorunu ne kadar çok olursanız bu o kadar haklı olduğunuzu mu gösterir...? evet zaten Müslümanlar büyük sona yaklaşırken bütün bu azmışlığın olacağını biliyorlar... ancak önemli olan sonuçtur... sanırım sizler o sonuçta bu söylediklerinize çok pişman olacaksınız... Kuranı okumak dinden çıkmaya yeter mi? hiç sanmam, dinden çıkmak isteyen bahaneyi bulur... bu seçimler beni ilgilendirmez... ben kendime bakarım... ne sizi zorlarım, ne sizin beni zorlamanıza izin veririm... eğer arayışınızda samimi olmuş olsaydınız, sonuca varmışsınız gibi konuşmazdınız... oysa kendi sonucunuza varmışsınız ve hala tarafsız olduğunuzu iddia ediyorsunuz... selamlar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 oysa kendi sonucunuza varmışsınız ve hala tarafsız olduğunuzu iddia ediyorsunuz... ben hiçbir sonuca varmadım, kanıt olmadan sonuca varılmaz mantıken bazı sonuçlara varsamda doğru düşündüğümü ispatlayamam ama en azından gerçeğin ne olduğunu görebiliyoruz gerçek ötesi şeyler hayal görmekle eşdeğerdir doğru mudur bilemem ama doğruymuş kesinmiş gibi başkalarına aktarılmasını elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum hayaller aleminde yaşamak isteyen yaşar, karışamayız ama bizim için asıl olan önce gerçeklerdir. insanları gerçeğe davet ediyoruz inanmış insan zaten inanmıştır, onu değiştirmek zordur bizim işimiz yeni nesille, çocuklarla, kafası karışık olanlarla buradan biz onlara hitap ediyoruz ve düşüncelerimize taraf oluşturuyoruz ne kadar etkili olduğumuz kendimizce belli, bu bizi mutlu ediyor saygılar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 ben hiçbir sonuca varmadım, kanıt olmadan sonuca varılmazmantıken bazı sonuçlara varsamda doğru düşündüğümü ispatlayamam ama en azından gerçeğin ne olduğunu görebiliyoruz gerçek ötesi şeyler hayal görmekle eşdeğerdir doğru mudur bilemem ama doğruymuş kesinmiş gibi başkalarına aktarılmasını elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum hayaller aleminde yaşamak isteyen yaşar, karışamayız ama bizim için asıl olan önce gerçeklerdir. insanları gerçeğe davet ediyoruz inanmış insan zaten inanmıştır, onu değiştirmek zordur bizim işimiz yeni nesille, çocuklarla, kafası karışık olanlarla buradan biz onlara hitap ediyoruz ve düşüncelerimize taraf oluşturuyoruz ne kadar etkili olduğumuz kendimizce belli, bu bizi mutlu ediyor saygılar ispat ispat ispat aylardır tartışıyoruz, imanın ispatı olmaz, ya inanırsın ya inanmazsın... peki ben sana şunu sorayım, sence nasıl oluştu bunca düzen, sen bu bilinçle bir hiç uğruna ve kendiliğinden mi geldin? ortalama 70 yıl yaşayacaksın, sonra öleceksin, bunca biriktirdiğin bilgi, yaptığın eylem, düşünce, fikir, boşuna mı? ne için yaşıyorsun? yaşamış olmak için mi? bu sorgulama yeteneğini nasıl kazandın maddeden mi? herşey sebepsiz ve sonuçsuz mu? milyarlarca yıl yaşamış gezegende her çağda insanlar bir inanç geliştirmişler yanlış doğru ama sonuçta hep bir Yaratıcı olduğuna inanmışlar... insanın içinde böyle bir dürtü olmasa ihtiyaç duyar mı inanmaya...? ve akıl sorguladığı şeyleri değerlendirirken dikkat eder olmayan şey sorgulanmaz... bunu düşündün mü? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 ispat ispat ispataylardır tartışıyoruz, imanın ispatı olmaz, ya inanırsın ya inanmazsın... buna karışan yok zaten, açıklamıştım ileti 43 te peki ben sana şunu sorayım, sence nasıl oluştu bunca düzen, sen bu bilinçle bir hiç uğruna ve kendiliğinden mi geldin?ortalama 70 yıl yaşayacaksın, sonra öleceksin, bunca biriktirdiğin bilgi, yaptığın eylem, düşünce, fikir, boşuna mı? ortalama 70 yıl içinde, insanlar(aile ve çevrede dahil tabi) tarafından memnuniyetle,iyiliklerle güzelliklerle hatırlanmak, yada hayata dair bir pozitif katkı sağlamaya çalışmak, hayatımın en güzel ve mantıklı amacıdır. 70 yıllık ömrümüz var başka ömrümüz yok en iyi şekilde yaşayıp yaşatmalıyız, gaye budur. İşte o zaman yaşamımız boşa geçmeyecektir. ve akıl sorguladığı şeyleri değerlendirirken dikkat eder olmayan şey sorgulanmaz... bunu düşündün mü? evet herşeyi düşündüm ve düşüncelerimi aklımı buraya yazıyorum. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 buna karışan yok zaten, açıklamıştım ileti 43 teortalama 70 yıl içinde, insanlar(aile ve çevrede dahil tabi) tarafından memnuniyetle,iyiliklerle güzelliklerle hatırlanmak, yada hayata dair bir pozitif katkı sağlamaya çalışmak, hayatımın en güzel ve mantıklı amacıdır. 70 yıllık ömrümüz var başka ömrümüz yok en iyi şekilde yaşayıp yaşatmalıyız, gaye budur. İşte o zaman yaşamımız boşa geçmeyecektir. evet herşeyi düşündüm ve düşüncelerimi aklımı buraya yazıyorum. bu sadece bir görüş, doğruluğu kanıtlanamaz... bilinmeyen birşeyden bahsediyoruz size göre... bende aksini düşünüyorum, iyi bir insan olmak, bütün insanlığa faydalı olmak, herkes tarafından sevilmek mümkün olmayabilir... yada iyi bir insan olursunuz da toplum bunun farkında olmayabilir... o zaman boşa yaşamış mı olursunuz? işte sizde düşünüyorsunuz ve burada yazıyorsunuz, bende düşünüyorum ve burada yazıyorum... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sardunyam bu sadece bir görüş, doğruluğu kanıtlanamaz... bilinmeyen birşeyden bahsediyoruz size göre... sizin kişisel görüşünüze göre kişisel görüşümü sundum, bilimsel bir olay yok bende aksini düşünüyorum, iyi bir insan olmak, bütün insanlığa faydalı olmak, herkes tarafından sevilmek mümkün olmayabilir... yada iyi bir insan olursunuz da toplum bunun farkında olmayabilir... o zaman boşa yaşamış mı olursunuz? evet, kimseye bir faydanız yoksa (en azından aile ve yakın çevrenize) boşa yaşamış olursunuz dünya hayatı ahiret hayatından daha mantıklıdır, çünkü yararlı ve mükemmel işler yapmanın en uygun yeridir cennet hayatı ise boştur, sonsuza kadar yeyip içmenin, gezmenin, seks yapmanın kimseye bir faydası yoktur, ve çok sıkıcıdır. işte sizde düşünüyorsunuz ve burada yazıyorsunuz, bende düşünüyorum ve burada yazıyorum... tabiki Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 *** sardunyamsizin kişisel görüşünüze göre kişisel görüşümü sundum, bilimsel bir olay yok evet, kimseye bir faydanız yoksa (en azından aile ve yakın çevrenize) boşa yaşamış olursunuz dünya hayatı ahiret hayatından daha mantıklıdır, çünkü yararlı ve mükemmel işler yapmanın en uygun yeridir cennet hayatı ise boştur, sonsuza kadar yeyip içmenin, gezmenin, seks yapmanın kimseye bir faydası yoktur, ve çok sıkıcıdır. tabiki tarafsız zaten farklı düşündüğümüz için böyle yorumluyoruz, ancak sonlu yaşamda elbette iyi şeyler yapmamız gerekli ama bu dünya bitecek ve asıl diğer yaşamda burada yaptıklarımızın muhasebesi yapılacak... siz yapılmayacak diyorsunuz o sizin meseleniz... nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşarsınız... cennet hayatı hakkında kesin hüküm vermişsiniz sonra şaşırmayın oraya gittiğinizde... ben cennetin kişilerin kendi isteklerine ulaştıkları yer diyorum, çünkü herkesin hayali, düşüncesi ve mutlu olma konusu farklı oluyor orada bizlere kendi dünyasal yaşamımıza ve bu yaşamda ki beklentilerimize göre bir yaşam armağan edilecek... tabi bu bir yorum... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 ben cennetin kişilerin kendi isteklerine ulaştıkları yer diyorum, çünkü herkesin hayali, düşüncesi ve mutlu olma konusu farklı oluyor orada bizlere kendi dünyasal yaşamımıza ve bu yaşamda ki beklentilerimize göre bir yaşam armağan edilecek... kaynak ? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 kaynak ? Kuran'da anlatılan cennet insanların rahat edeceği, huzur bulacağı bir yer... ancak din adamlarımızın yorumları bu kadarla sınırlı olmayacağını ifade ediyor... Allah insanın tabiatını bilir ve mutlu olacağı şeyleride... demiştim bu arada bu sadece bir yorum... nasip olurda gidersek aslını göreceğiz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.