Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 İyide Slapper bunlar benim istediğim cevaplar değil ki,sen kendince bir psikolojik profil çizmeye kalkmışsın Sorunun cevabı zaten kırmızı renkli yer, gerisi magazin/hikaye/senaryo kısmı. oysa benim sorularım bu boyutta değildi ki üstelik bir ayrıntıyıda gözden kaçırdın aynı dönemde onunla yaşayan insanlar neden onun peygamberliğini kabul ettiler,üstelik bunlar içerisinde kureyşin en önde gelen kabile reisleri bile var onların ne gibi bir çıkarı olacaktı ki yetim öksüz büyümüş bir adam için aileleri ile ters düşmeyi göze aldılar. İslam/Muhammed korkutma yoluna başvurmadan önce hiçbir aklıbaşında Kureyşli İslam'a katılmadı. Can ve mal derdi sahneye girdikten sonra müslüman oluyorlar büyükler. Yoksa onlardamı şizofrenik hastalardı?Slapper olaya senin dediğin boyuttan bakacak olursak Hz.İsa da ruh hastası olmalı değilmi?Hz.Nuh,Hz.İbrahim keza Hz.Adem den buyana gelmiş olan tüm peygamberlerde ruh hastası olmalı bu nasıl bir tesadüftür ki hemen hepsi aynı çizgide mücadele edip aynı şeyleri söyleyip durmuşlar bir örgütmü söz konusu fakat nasıl bir örgütse üzerinden 500 yıl geçsede biri çıkıp kaldığı yerden olaya aynen devam ediyor.. Adem, Nuh gibi karakterler uydurmadır. Tarihte hiçbr izleri yok. Farklı mitolojilerden biraraya getirilmiş unsurlardır. Keza, İbrahim ve Musa karakterlerinin de tek şahıs olduğu kesin değil. tevrat ve Kuran'daki bilgilere bakarak, İbrahimin ileri derecede şizofrenik olduğunu söyleyebiliriz. Kızkardeşi ile yatıyor. Hatta onla evleniyor. Belki de memleketinden kovulmasının nedeni bu. zenginleşmek için Karısını birsürü adama pazarlıyor. Sonra çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunlar şizofrenik belirtiler değil mi? Keza Musa da öyle, Bir Yahudi iel bir Mısırlı kavga ediyor. Gidiyor Mısırlıyı öldürüyor. Sonra kaçıyor. Daha sonraki bir vaka gösteriyor ki, Mısırlı ile kavga eden Yahudi, yani kendisi için cinayet işlediği adam beş para etmezin teki. Ama düşünmemiş, sadece Mısırlı mı Mısırlı, öldürmüş. Yusuf zaten başlıbaşına tam bri Yahudi hikayesi. Mısırlıları nasıl soyup soğana çevirdiğini anlatıyor. Bakın sadece İslam dininin geçmişi 1400 yıllık bir geçmiş ve bu dine bağlı yaklaşık 2 milyar insan söz konusu siz 2 milyar insanı ruh hastası bir adama tabi olmuş acizler olarakmı görüyorsunuz. Olay sizin algıladığınız kadar basit değil,dev bir insan topluluğundan bahsediyoruz,hadi bizi geçtik,tarihçiler,mealciler,muhaddisler,tefsirciler,alimler,ulemalar,ilahıyatcılar,kısacası hayatlarını bu dine ve bu dini araştırmaya adamış tüm insanlarıda tohmet altında bırakmıyormusunuz? Amerika da 300 milyon, ama bir deliye teslim ettiler başkanlığı. Almanlar da geri zekalılar değildi, ama Hitler onları yönetti. Stalin devrim konseyindeki, en köylü, en psikopat adamdı, ama o ele geçirdi iktidarı ve milyonları kesti. Siz doğru kabul etmiyorsunuz diye binlerce yıldır süregelen bir inanış yok sayılamaz. Yok saymıyoruz zaten, var. var olan kocaman yanlışa işaret ediyoruz. Hintlikler daha kalabalık, ama bu onların doğru yolda olduğunu göstermez. Hristiyanlar da kalabalık, bu da onların doğru olduğunu göstermez. Sorduğum tüm soruları bir insanın kendinizce psikolojisine yorup o çerçevede cevap vermişsiniz bu yetersiz ayrıca mantıklıda değil. İşin gerekçeli kısmı benim senaryom, başta yazıyor zaten. Biz sonuca, gerçek olana bakalım: Sıradan bir adam iken, sözü kanun olan, devlet başkanı diyebileceğimiz bir konuma yükselmiş. size sorduğum tüm o soruları ben kendime defalarca kez sorup durdum,ama ben daha tatminkar cevaplar buldum kendime. Bizimle paylaşınız. Peki hadi peygamberi geçtik tüm yaşamını dini araştırmaya adamış kişileri nasıl yorumlayacaksınız bir hadis için günlerce yol kat edip en sağlam kaynaklara ulaşabilmek için uğraşan insanların bu çabalarının ardında ki menfi çıkar sizce ne olabilir?. Sevap ve cennet. Allah yolunda "ilmi cihad". Kısacası sizin görmeyi başardığınız fakat şu 2 milyara yakın insanın göremediği şey nedir?? Sadece benim değil, diğer dinsizlerin, Müslüman olmayan herkesin gördüğü şey: Muhammed sıradan bir adamdır. fethullah Gülen, Cüppeli Hoca neyse, o da onlar gibidir. Eski çağın trendleri onu buralara kadar getirmiştir. Etrafına bir bak ailenden başla istersen kaç inançlıya karşı kaç inançsız var bir mukayese et sonra inançlı olanlara karşı kendi zekanı test et diyebilirmisin "ben tanıdığım tüm inançlılardan daha zekiyim ben görüyorum ama onlar görmüyor" Aileme baktım. Annem namaz kılar, ama yaşadığı şey islam değil. Annem benim için muammadır. Bende, Dinsizliğe giden tetiklemeyi yapan insandır, içimde kalan son inancı tuttan insandır aynı zamanda. Babam namaz kılmaz, hiçbir sureyi bilmez. Dünyanın en iyi adamlarından birdir. Saflık derecesinde iyidir. Beni bile sinir eder "saflığı" ile. Bütün çevreme baktım. Müslüman bir ülkede doğmuş olmasalardı, hiçbiri müslüman olmazdı. "Atalarımızı bu din üzerinde bulduk, öyle devam ediyoruz" mantığındalar. Slapper sadece düşün sorduklarımı düşün ve beni kendinle kıyasla ve bir kez daha neden ateist olmaya karar verdiğini gözden geçir. Dinsiz diyelim, daha doğru bir tabir olur. Ateist derseniz, beni onurlandırmış olursunuz. daha çok Agnostik bir tavrım var. Tanrı'nın varlığı ve yokluğu bilinemez diyorum. Ama bu forumda yazdıkça, kendi fikirlerim de gelişiyor. Ben bir müslümanım çok şükür,özentilerim yok,hırslarım hiç olmadı kimseye kendimi ıspatlama çabasında değilim,kimseyi belirli kalıplar içerisinde değerlendirmem ama ben inanıyorum tüm kalbimle tüm benliğimle ve bu duygu bana huzur veriyor,ne aydın olma gibi bir çabam var neden farklı görünme isteğim.Peki ben neden bu kadar çok savunuyorum inandığım şeyi ne kazanıyorum???????Sevgilerimle.. "Doğru tarafta olma inancının verdiği huzur ve mutluluk" diyelim mi ne kazandığınıza? tekrar yineliyorum: İnsanların neye inandıkları beni ilgilendirmez. Saygı duyarım. Bu inanç bireysel kaldığı sürece. Sevgiler. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 ..... peki tüm bunlar ona ne kazandıracaktı? Bu sorunun cevabı için aşağıdaki ayetlere bakmak yeterli olacaktır... 8/1- (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşi gelmekten sakinin, aranizi düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin." 7/158- (Ey Muhammed!) De ki: "Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranligi kendisine ait olan Allah'ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız." 33/50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. İktidar, Para, Kadın, Şan-şöhret.... Daha da ne olacak zaten? Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Öte yandan sara hastası olduğuna ilişkin rivayetler var. Sara hastalığı ve içine kapanıklığı birarada düşünürseniz işin vahametini anlayabilirsiniz. Ben burada not düşeyim mi brainslapper: şamanlar falan var ya hani. Bunlar hep sara hastası olma ihtimali yüksek kimseler. Çünkü tanımlamalar uyuyo. Mesela cinlerle yada ruhlarla falan irtibat kurulduğu anlarda yaşadıkları kıvanmalar debelenmeler böyle bir belirti. Sara hastalarının bir takım halüsinik görüntüler görmesi çok normal, çünkü beyin kısa devre yapıyo, kayış kopuyo yani bi an. Ama peygamberler sara mıydı bilmiyom. İddia var ama o tırans halindeyken ağzından köpük geldiğine dair bir rivayet falan duymadım. bide sara hastaları kıvranıyolar kriz anında, kendilerini kaybediyolar. peygamberlerde bu belirtiler var mıydı acaba? bide vahiy gelince devenin çökmesi olayı var, vahiyin ağırlığından dolayı. maddi bi ağırlık mı yoksa manevi bi ağırlık mı? Diyelim ki manevi: Deve imana mı geliyo da çöküyo? yani deveye ne di mi ayetten? o yürümesine baksa ya! Diyelim ki maddi: Vahiyin ağırlığımı var? Kaç kilo? sorular bunlar, kim cevap vercek? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Sorunun cevabı zaten kırmızı renkli yer, gerisi magazin/hikaye/senaryo kısmı. İslam/Muhammed korkutma yoluna başvurmadan önce hiçbir aklıbaşında Kureyşli İslam'a katılmadı. Can ve mal derdi sahneye girdikten sonra müslüman oluyorlar büyükler. Adem, Nuh gibi karakterler uydurmadır. Tarihte hiçbr izleri yok. Farklı mitolojilerden biraraya getirilmiş unsurlardır. Keza, İbrahim ve Musa karakterlerinin de tek şahıs olduğu kesin değil. tevrat ve Kuran'daki bilgilere bakarak, İbrahimin ileri derecede şizofrenik olduğunu söyleyebiliriz. Kızkardeşi ile yatıyor. Hatta onla evleniyor. Belki de memleketinden kovulmasının nedeni bu. zenginleşmek için Karısını birsürü adama pazarlıyor. Sonra çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunlar şizofrenik belirtiler değil mi? Keza Musa da öyle, Bir Yahudi iel bir Mısırlı kavga ediyor. Gidiyor Mısırlıyı öldürüyor. Sonra kaçıyor. Daha sonraki bir vaka gösteriyor ki, Mısırlı ile kavga eden Yahudi, yani kendisi için cinayet işlediği adam beş para etmezin teki. Ama düşünmemiş, sadece Mısırlı mı Mısırlı, öldürmüş. Yusuf zaten başlıbaşına tam bri Yahudi hikayesi. Mısırlıları nasıl soyup soğana çevirdiğini anlatıyor. Kuranı kerimde kafirleri dost edinmeyin diye müslümanların neden bu kadar çok uyarıldığını şu yukarda ki iletiyi okuyunca anladım,iftira,hakaret,kanıtsız delisiz suçlamalar.Kendilerinden olmayan herkese korkunç yakıştırmalar çok merak ediyorum slapper acaba beni bu kategorilerin hangisine yerleştirdin. Adem yok,Nuh yok,İbrahim sapık,Musa katil,Yusuf hırsız,Muhammed şizofren kanıt öyle tahmin ediyor arkadaşımız kendi şahsi görüşü peki ben bir müslüman olarak hangisiyim katilmi?sapıkmı?şizofrenmi?yoksa bende yokmuyum?belkide bilgisayarının sana bir oyunudur benim varlığım belkide yokum.... Bu arada İsayı atlamışsın gerçi merakta etmiyorum çünkü bir ikinci şoku kaldıramayabilirim. Dünyanın en tehlikeli insanları bana göre içerisinde Allah korkusu olmayan kişileridir,Allah korkusu eşittir vicdan muhasebesi bunları aşıp ben merkezci yaşayan herkes bence sakınılması ciddi bir tehlikedir. Soru sorduk arkadaşımızın verdiği cevaplara bak tüm peygamberleri yerden yere vurup "al işte senin inandığın ve tabi olduğun kişiler böyle"demiş şimdide kalkar zorunamı gitti derse şaşırma Mukkadesatın kutsiyetini idrak edemeyenlerle tartışırsan olacağı budur suheda bu sana mustehak..... İktidar, Para, Kadın, Şan-şöhret.... Daha da ne olacak zaten? Bırak yamyam yaaa sende şu yukardaki arkadaş gibi düşünüyorsan hiç yazmayayım sana istersen. Kaç paralık serveti vardı Hz.Peygamberin öldüğünde bir açıklada bizde öğrenelim şu ganimetlerden elde ettiği,kadın demişsin ikinci evliliğini 56 yaşından sonra yapmış bir adamın bu yaştan sonraki cinsel verimini tartışmaya bile gerek yok değilmi? Şan şöhret düşkünü olduğu içinmi sürekli bu dünyanın geçici olduğunu söyleyip durdu. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 ALINTI(yam_yam @ Mar 2 2007, 07:22 AM) İktidar, Para, Kadın, Şan-şöhret.... Daha da ne olacak zaten? (Süheda) Bırak yamyam yaaa sende şu yukardaki arkadaş gibi düşünüyorsan hiç yazmayayım sana istersen.Kaç paralık serveti vardı Hz.Peygamberin öldüğünde bir açıklada bizde öğrenelim şu ganimetlerden elde ettiği,kadın demişsin ikinci evliliğini 56 yaşından sonra yapmış bir adamın bu yaştan sonraki cinsel verimini tartışmaya bile gerek yok değilmi? Şan şöhret düşkünü olduğu içinmi sürekli bu dünyanın geçici olduğunu söyleyip durdu. Muhammedin 56 yaşından sonra cinsel yetersizliğini neye dayanarak söylüyorsunuz,o zamana kadar hatice ile evli olmasına mı? Muhammed hatice ile evli iken adeta bir besleme gibidir. zaten onunla evliliği de çıkar amaçlıdır. Zira muhammed yetim ve fakir biridir.Hatice otoriter ve zengin bir kadın olduğu için muhammedin onunla evli olduğu sırada başka kadınlara iltifat etmesi söz konusu bile olamaz,zira kendisini kapı dışında bulurdu, muhammed de bunu çok iyi biliyordu. Dünyanın geçici olduğunu söyleyip durması başkaları içindir,muhammed için değil.O sanki hiç ölmeyecekmiş gibi zengin olmaya çalışmış ve başarmıştır. Çok zengin bir kadın olan Hatice'den miras kalanlar *Ebubekir'in sağladığı mallar *Medinelilerin sağladığı mallar *Düşünülemeyecek kadar çok ganimetler: Medine yakınlarındaki Hurmalıklar; Hayber Hurmalıkları; Fedek Hurmalıkları bkz:( Sahih-i Buhari tecrid: 1288 nolu hadis ve Kamil Mirasın açıklamaları) *Humus (savaş ganimetinin beşte bir payı) *Ayetnip (Bazı savaş ganimetlerin tümü. Örnek: Nadiroğullarından Fedek Halkından elde edilen ganimet böyle olmuştur. F.Razi: 29/284; Kurtubi 18/19 ) *Ayet inip hakkında nüzul olan HAŞR SURESİ 6.AYET:6 - Allah'ın, onlardan peygamberine verdiği ganimetlere gelince siz onun üzerine ne at, ne de deve sürmediniz. Fakat Allah peygamberini, dilediği kimselerin üzerine salar. Allah her şeye kadirdir. Haşr Suresi 6. ayetin Tefsiri: Elde edilmesinde zorluk olmayan ganimete de fey' adı verilmiştir. Şer'an da fey', kâfirlerin mallarından müslümanlara dönen ganimet ve haraç gibi gelirler demektir. Denilmiştir ki ganimet, harb esnasında kâfirlerden üstünlük ve galibiyyetle alınan şeylerdir. Hükmü, Enfâl Sûresi'nde geçen "Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne..." (Enfâl, 8/41) âyeti gereğince beşte birdir. Fey' ise harp bittikten ve feth edilen yer Dar-ı İslâm olduktan sonra onlardan alınan mallardır. Hükmü, beşe bölünmeksizin hepsi müslümanların menfaatlarına uygun olan yönlere sarf edilir." âyette geçen zamirinden maksat, yurtlarından sürülen kâfirler, yani Benî Nadir'dir. Onlardan Resulullah (s.a.v)'a ganimet olarak verilenler de, bırakmış oldukları taşınır ve taşınmaz malların ganimet olmak üzere Resulullah'ın eline verilmesi ve tasarrufuna geçirilmesi demektir. SÜNNETE BAKALIM: Nadir Oğulları'nın malları, elde edilmesinde fazla zorluk çekilmeyen ganimet kabilinden bir fey' olarak kalmıştı. Sahâbîler bunun, Bedir'de olduğu gibi Enfâl Sûresi'de bulunan âyetlerin hükmü gereğince beşe bölünerek kalanın taksim edileceğini sanmışlardı. İşte bu âyetle bunun bilhassa Resulullah'a aid bir fey' olduğu beyan edilerek buyuruluyor ki, Allah'ın yurtlarından çıkarmakla perişan ettiği o kâfirlerden fey' olarak Resulü'ne iâde buyurduğu mala gelince siz ona ne at oynattınız ne de deve. HADİSE BAKALIM TEKRAR: Buharî, Müslim Tirmizî, Nesaî ve diğer kaynaklarda rivayet edildiğine göre, Hz.Ömer demiştir ki, "Nadir Oğulları'nın malları, Allah Teâlâ'nın, Resulü'ne ganimet olarak verdiği, elde edilmesi hususunda müslümanların ne at ne de deve sürmediği ganimet malı idi ve Resulullah'a mahsustu. Hz.Peyamber bu maldan ehlinin bir senelik nafakasını ayırdı, kalanını silah ve hayvanat ile Allah yolunda hazırlanmak için sarfetti. Nadir Oğulları'na karşı yapılan kıtal da ehemmiyetsizdir." (sÜNNET VE hADİS DIŞINDA yukarıdaki Ayet tefsiri Elmalılı Hamdi Yazırdan alıntılandı) * "De ki, ganimetler Allah ve Peygambere aittir. (Enfal, 8/1), *Muhammedin şahsi zengiliğinin DİĞER işaretleri: 60'tan fazla kölesi, 20 cariyesi; Karılarından Ayşe'nin bir andını bozması üzerine KENDİSİNE AİT OLANLARDAN 40 köle birden AZAD etmesi (Buhari; tecrid hadis no: 699 ve devamına dair kamil Miras'ın İzahı) *Veda Haccı öncesinde kendi hazinesinden 100 deve kuban kestiren, hatta bir kısmını da kendi kesen; bir kısmını da damadı Ali'ye kestirEBİLECEK bir dünyalığa sahip olması (Buhari ve Müslim'de Kitabu'l-hac'ca bkz). *Rukye: Nefes etme ve okuma sonucu Teda vi ettiği-yani E't-Tıbbün-nebevi'yi uyguladığı vakalarla doludur Kütub-u Sitte. Her defasında Rukye adı altında ücret aldığın: koyun sürüleri, kurutulmuş, yoğurt, et artık 'Şifa bulan'ın gönlünden ne koparsa, gücü ne kadarsa ÜCRET almıştır Muhammed (s.a.v). Uhruc duası ile (''Uhruc adevullah, ene resullullah!'') diyerek Cin çıkaran da bu Muhammed Mustafa'dır * El-Müellefetül Kulüb ve ganimetlerin büyüklüğüne örnek: Hevazin-Huneyn savaşında ganimet olarak elde edilenler Buhari'nin e's-Sahih'inde sayılıp dökülür: 6 bin kadın; 24 bin deve; 40 bin davar; 4 bin okiyye gümüş. Taberi ve Ceziri'ye göre düpedüz RÜŞVET VEREREK kabilenin ileri gelenlerinin Kalplerine İslama Isındıran (Yaşar Nuri terminolojisi ile) da bu Zat. EbuSüfyan'dan-Hars oğlu Ala'ya kadar 15 kişilik putataparlara İslama gelsinler diye 100'ER (YÜZ'ER) deve verende O. Kurana El-Müellefetül Kulüb diye de girmiş bu olay. Sahihi Buhari'de ve İbni İshak'da Cabir b. Abdullah rivayetine göre şunları okuyoruz: ''Benden evvel hiç kimseye (diğer nebilere) verilmedik beş şey, hep birden bana verilmiştir: 1-) Düşmanın kalbine korku salmak 2-) Yeryüzü bana namazgah kılındı 3-) Cihad yolu ile bana ganimet helal edildi (''Ganaim bana helal edildi'' Halbuki benden evvelki Nebilere helal değildi) 4-) Bana Şafaahat verildi 5-) Bütün kavimlerin peygamberi sayılmak (''Benden evvel her nebi hassaten kendi kavmine ba's olunurken; ben umum-ı nasa ba's olundum'') Buhari c.II s. 223 * Enfal suresi: 1 - Sana ganimetlerin bölüştürülmesini soruyorlar. De ki, ganimetlerin taksimi Allah'a ve Resulüne aittir. Onun için siz gerçekten mümin kimseler iseniz Allah'tan korkun da biribirinizle aranızı düzeltin. Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. (Elmalılı Meali) * De ki; enfâl (ganimet), Allah ve Resulünündür. Yani enfâl hakkında hüküm vermek Allah'a ve Resul'e mahsustur. Bunda kimsenin oyu ve onayı yoktur. Allah nasıl emrederse Resul de onu öylece tebliğ ve icra eder (Elmalılı Tefsiri) * Enfal suresi: 41- Şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığınız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere ve yolda kalmışlara aittir. Eğer siz Allah'a iman etmiş, hak ile batılın ayrıldığı o gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği o (Bedir) günü kulumuza indirdiğimiz âyetlere iman getirmiş iseniz bunu böyle biliniz. Ve biliniz ki, Allah, herşeye kâdirdir. (Elmalılı Meali) Kendi payından 1/5'den fakir fukara & garip gurebayı doyurmakla mükellef iken Seyyid-i Kainat genellikle bunları kendisine ve aile efradına sarfederdi: Örnek 1-) Hayber fetinden sonra hayber arazisinden çıkan bütün meyve, hububat cinsi ürünlerin önemli bir kısmını (Öksüz, yoksul, fakir ve gariplere d e ğ i l) Hane-i saadetine -kadınlarına kullanımlık- için göndertmiştir. Buhari: e's-Sahihlerden Abdullah İbn Ömer rivayetidir C VII Hadis no: 1052 Örnek 2-) Beni Nazır yahudilerindenele geçirdiği malları kendi ailesinin geçimine ayırmıştır. Sahih-i Buhari Cilt VII. S 332. * Cihad etmeden (at sürmeden) ele geçirilen ganimetleri HİÇ PAYLAŞMAZ DI: Haşr suresi: 6 - Allah'ın, onlardan peygamberine verdiği ganimetlere gelince siz onun üzerine ne at, ne de deve sürmediniz. Fakat Allah peygamberini, dilediği kimselerin üzerine salar. Allah her şeye kadirdir. (Meali) Haşr 6:. Buharî, Müslim Tirmizî, Nesaî ve diğer kaynaklarda rivayet edildiğine göre, Hz.Ömer demiştir ki, "Nadir Oğulları'nın malları, Allah Teâlâ'nın, Resulü'ne ganimet olarak verdiği, elde edilmesi hususunda müslümanların ne at ne de deve sürmediği ganimet malı idi ve Resulullah'a mahsustu. Hz.Peyamber bu maldan ehlinin b i r s e n e l i k nafakasını ayırdı, kalanını silah ve hayvanat ile Allah yolunda hazırlanmak için sarfetti." (Alusi Tefsiri) * Savaşa katılmış olan k a d ı n l a r a ganimetten (Ganaim) pay ayrılmaz (!). Bu konuda kadınlara hak tanınmamıştır. Buna karşılık savaşa katılan a t l a r a hak tanınmıştır. Örnek: Abdullah İbn-i Ömerden rivayetine göre Muhammed ganimet alınan mallardan her bir süvariye bir ''sehm'' (pay); ve süvarinin sahip bulunduğu ''AT'' için ise 2 ''sehm'' (pay) ayrılmasını öngörmüştür; böylece süvarilere 3 pay üzere ''nasib'' kılınmalarını sağlamıştır. Sahih-i Buhari Hadis no: 1635. C: X. * Bu ganimet konusu çok hassas bir mevzuudur: Bu ''Ganimet Siyaseti'' İslama taraftar ve saha kazandırmak açısından son derece yararlı olmuştur. Muhammed taraftarları Çete saldırıları, baskın, Mukatele ve Kıyımda meşruiyet ve ç ı k a r görerek kılıç sallamışlardır. * Ganimet derken tam olarak ne kastediliyor ve bu savaş ve Kıyımlar sonunda üleştirilen nedir. Bakalım neymiş: _Köle (Kadın ve çocuklar) _Cariye _Hurmalıklar, verimli-verimsiz bütün topraklar _ deve, at, koyun, kuzu ve her türlü davar _ gümüş - altın - gibi tüm mücevheratlar _Ele geçirilen silahlar * ''Hicri 3. yılda Muhayrık adındaki Sahabisi Muhammede vasiyet yoluyla 7 (y e d i ) Hurma bahçesi bağışlar'' (Muhammed Hamidullah; İslam peygamberi Bunları beyt-ül Mal'e (devlet bütçesine katıp fakir fukara-garip gurebayı doyuracak yerde, Kullanımı hane-i saadetine devretmiştir. Kadınları ve ev ahalisi ve kendisi bundan sebeplenmiştir. Bunları okuyan, işitenler ağlarlar camilerde. Veda Haccında 100 deve kişisel servetinden kestiren; Bayramlarda 2şer koç kestiren bir Nebii nerede ise yarı aç-yarı tok yaşar ve karnına ''açlıktan taş basarmış''... E's-Sahihlerden (Buhari hadislerinden) son çarpıcı bir örnek: ''Adamın biri peygambere gelip isstekte, yardım talebinde bulunuyor. Peygamberde o kişiye '' i k i d a ğ ı n'' arasını dolduracak kadar çok koyun verdi'' Bu bonkörlüğün sebebi: 'ganaim'. Haydan gelen (mal-mülk); Huy'a gider Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Dünyanın geçici olduğunu söyleyip durması başkaları içindir,muhammed için değil.O sanki hiç ölmeyecekmiş gibi zengin olmaya çalışmış ve başarmıştır.Çok zengin bir kadın olan Hatice'den miras kalanlar *Ebubekir'in sağladığı mallar *Medinelilerin sağladığı mallar *Düşünülemeyecek kadar çok ganimetler: Medine yakınlarındaki Hurmalıklar; Hayber Hurmalıkları; Fedek Hurmalıkları bkz:( Sahih-i Buhari tecrid: 1288 nolu hadis ve Kamil Mirasın açıklamaları) *Humus (savaş ganimetinin beşte bir payı) *Ayetnip (Bazı savaş ganimetlerin tümü. Örnek: Nadiroğullarından Fedek Halkından elde edilen ganimet böyle olmuştur. F.Razi: 29/284; Kurtubi 18/19 ) Bir şarkı var bilirmisin katakuta"geç bunları anam babam geç bunları"diye devam eder. Bir ateist siteden kopy paste ettiğin alıntıylamı beni ikna ediceksin üstelikte kelimesi,kelimesine,peki ben aynı şeyi yapsam nasıl olur islami sitelerden sayfalarca alıntı yapabilirim sana Efendimizin fakirliği ile ilgili hoşuna gidermi? İşte yararlandığın sitenin linki -http://portal.ateizm.org/modules.php?name=News&file=article&sid=139- Seninle neden tartışmaktan hoşlanmadığımı anlıyormusun.Hep diyorum ya kendine ait bir tek düşünceni şu foruma yazdığın gün ben dişimi kırıcam. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Bir şarkı var bilirmisin katakuta"geç bunları anam babam geç bunları"diye devam eder.Bir ateist siteden kopy paste ettiğin alıntıylamı beni ikna ediceksin üstelikte kelimesi,kelimesine,peki ben aynı şeyi yapsam nasıl olur islami sitelerden sayfalarca alıntı yapabilirim sana Efendimizin fakirliği ile ilgili hoşuna gidermi? İşte yararlandığın sitenin linki -http://portal.ateizm.org/modules.php?name=News&file=article&sid=139- Seninle neden tartışmaktan hoşlanmadığımı anlıyormusun.Hep diyorum ya kendine ait bir tek düşünceni şu foruma yazdığın gün ben dişimi kırıcam. Bir yerden alıntı olması neyi değiştirir?Ateist sitelerde kuran ayetleride var.Bu mantıkla ayetler içinde mi geç babam diyeceksiniz?.Alıntıda olsa, sizin kaynaklardan (ayet ve hadisler) derlenmiş bir yazı. islami sitelerdeki gibi delilsiz kaynaksız vaaz değil. Dişini kırmaya gerek yok becerebiliyorsan çürüt bu iddiları bak ben o zaman dişimi kıracam. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Adem yok,Nuh yok,İbrahim sapık,Musa katil,Yusuf hırsız,Muhammed şizofren kanıt öyle tahmin ediyor arkadaşımız kendi şahsi görüşü Sevgili suheda, buraya kanıtsız birşey yazmıyorum. MUSA Keza Musa da öyle, Bir Yahudi iel bir Mısırlı kavga ediyor. Gidiyor Mısırlıyı öldürüyor. Sonra kaçıyor. Daha sonraki bir vaka gösteriyor ki, Mısırlı ile kavga eden Yahudi, yani kendisi için cinayet işlediği adam beş para etmezin teki. Ama düşünmemiş, sadece Mısırlı mı Mısırlı, öldürmüş. Bakalım kanıt varmıymış.. Kasas Suresi: 14. Mûsa, yiğitlik çağına ulaşıp olgunlaşınca ona hikmet ve ilim verdik. Biz, güzel düşünüp güzel davrananları böyle ödüllendiririz.15. Halkının habersiz olduğu bir sırada kente girdi. Orada iki adam buldu, dövüşüyorlardı. Bu, Mûsa'nın halkından, şu da düşmanlarındandı. Kendi halkından olan, düşmanından olana karşı Mûsa'dan yardım istedi. Mûsa ona bir yumruk indirdirip işini bitirdi. Dedi: "Bu yaptığım, şeytanın amellerindendir. İnsanı saptıran açık bir düşmandır o." 16. "Rabbim, öz benliğime zulmettim, beni affet" diye yakardı da Allah onu affetti. Gafûr O'dur, Rahîm O'dur. 17. Dedi: "Rabbim, bana lütfettiğin nimete yemin ederim ki, bir daha suçlulara asla arka çıkmayacağım." 18. Kentte, korku içinde sabahladı, göz-kulak kesiliyordu. Bir de baktı ki, dün ondan yardım isteyen adam yine onu yardıma çağırıyor. Mûsa ona dedi ki: "Anlaşıldı, sen, tam azmış bir adamsın." 19. Mûsa, ikisinin de düşmanı olan adamı yakalamak isteyince o şöyle dedi: "Dün bir adamı öldürdüğün gibi, bugün de beni mi öldürmek istiyorsun? Sen yeryüzünde zorba olmaktan başka bir şey istemiyorsun. Barışseverlerden olmak gibi bir niyetin yok." Sevgili suheda, kanıt var mıymış, yoksa kendi şahsi görüşüm müymüş? YUSUF Yusuf zaten başlıbaşına tam bri Yahudi hikayesi.Mısırlıları nasıl soyup soğana çevirdiğini anlatıyor. Bakalım kanıt varmıymış. Yusuf Suresi 43-49: ...özetle Yusuf firavun'un bir rüyasını yorumluyor.54. Kral dedi ki: "Onu bana getirin, kendime özel dost edineyim." Yusuf'la konuşunca da şöyle dedi: "Artık bugün yanımızda mevkii olan, güvenilir bir dostsun." 55. Yûsuf dedi ki: "Beni ülke hazinelerine bakan yap. Ben iyi bir koruyucuyum; bilgiliyim." Kardeşlerinin erzak satın almak için Mısır'a geldiklerine ilişkin bilgi kırıntısı dışında Kuran'da Yusuf'un vezirlik dönemine ilişkin bir kayıt yok. Hikayenin orası atlanmış. Kıtlık yıllarında çevre ülkelerden kafile kafile gelip Mısır’dan erzak satın alırlar. Gelenler içinde Hz. Yusuf’un kardeşleri de vardır. Genesis 47/13-26 ayetlerinde Yusuf'un Mısırlıları nasıl soyup soğana çevirdiğini, mallarını, davarlarını, topraklarını ellerinden alıp, nasıl insanları köle durumuna düşürdüğünü, insanların ellerinden hayvanlarını, tohumluklarını ve topraklarını dahi alarak, esasen nasıl kıtlığın bizzat mimarı olduğunu görürüsünüz. Genesis/Yaratılış/Tekvin 47: 13 Kıtlık öyle şiddetlendi ki, hiçbir ülkede yiyecek bulunmaz oldu. Mısır ve Kenan ülkeleri kıtlıktan kırılıyordu. 14 Yusuf sattığı buğdaya karşılık Mısır'daki ve Kenan'daki bütün paraları toplayıp Firavun'un sarayına götürdü. 15 Mısır ve Kenan'da para tükenince, Mısırlılar Yusuf'a giderek, “Bize yiyecek ver” dediler, “Gözünün önünde ölelim mi? Paramız bitti.” 16 Yusuf, “Paranız bittiyse, davarlarınızı getirin” dedi, “Onlara karşılık size yiyecek vereyim.” 17 Böylece davarlarını Yusuf'a getirdiler. Yusuf atlara, davar ve sığır sürülerine, eşeklere karşılık onlara yiyecek verdi. Bir yıl boyunca hayvanlarına karşılık onlara yiyecek sağladı. 18 O yıl geçince, ikinci yıl yine geldiler. Yusuf'a, “Efendim, gerçeği senden saklayacak değiliz” dediler, “Paramız tükendi, davarlarımızı da sana verdik. Canımızdan ve toprağımızdan başka sana verecek bir şeyimiz kalmadı. 19 Gözünün önünde ölelim mi? Toprağımız çöle mi dönsün? Canımıza ve toprağımıza karşılık bize yiyecek sat. Toprağımızla birlikte Firavun'un kölesi olalım. Bize tohum ver ki ölmeyelim, yaşayalım; toprak da çöle dönmesin.” 20 Böylece Yusuf Mısır'daki bütün toprakları Firavun için satın aldı. Bütün Mısırlılar tarlalarını sattılar, çünkü onları buna kıtlık zorluyordu. Toprakların tümü Firavun'un oldu. 21 Yusuf Mısır'ın bir ucundan öbür ucuna kadar bütün halkı köleleştirdi. 22 Yalnız kâhinlerin toprağını satın almadı. Çünkü onlar Firavun'dan aylık alıyorlardı ve Firavun'un onlara bağladığı aylıkla geçiniyorlardı. Bu yüzden topraklarını satmadılar. 23 Yusuf halka, “Sizi de toprağınızı da Firavun için satın aldım” dedi, “İşte size tohum, toprağı ekin. 24 Ürün devşirdiğinizde, beşte birini Firavun'a vereceksiniz. Beşte dördünü ise tohumluk olarak kullanın ve kendiniz, aileleriniz, çocuklarınız yiyin.” 25 “Canımızı kurtardın” diye karşılık verdiler, “Efendimizin gözünde lütuf bulalım. Firavun'un kölesi oluruz.” 26 Yusuf ürünün beşte birinin Firavun'a verilmesini Mısır'da toprak yasası yaptı. Bu yasa bugün hâlâ yürürlüktedir. Yalnız kâhinlerin toprağı Firavun'a verilmedi. Sevgili suheda, kanıt var mıymış, yoksa kendi şahsi görüşüm müymüş? İBRAHİM Kızkardeşi ile yatıyor. Hatta onla evleniyor. Belki de memleketinden kovulmasının nedeni bu. zenginleşmek için Karısını birsürü adama pazarlıyor. Sonra çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunlar şizofrenik belirtiler değil mi? Bakalım iddiamız kanıtsız mı? GENESİS/Tekvin/Yaratılış 1210 Ülkedeki şiddetli kıtlık yüzünden Avram (Abraham/İbrahim'in önceki adı) geçici bir süre için Mısır'a gitti. 11 Mısır'a yaklaştıklarında karısı Saray'a, “Güzel bir kadın olduğunu biliyorum” dedi, 12 “Olur ki Mısırlılar seni görüp, 'Bu onun karısı' diyerek beni öldürür, seni sağ bırakırlar. 13 Lütfen, 'Onun kızkardeşiyim' de. Öyle ki, senin sayende bana iyi davransınlar, canıma dokunmasınlar.” 14 Avram Mısır'a girince, Mısırlılar karısının çok güzel olduğunu farkettiler. 15 Kadını gören Firavun'un adamları, güzelliğini Firavun'a övdüler. Kadın saraya alındı. 16 Onun hatırı için Firavun Avram'a iyi davrandı. Avram davar, sığır, erkek ve dişi eşek, köle, cariye, deve sahibi oldu. 17 RAB Avram'ın karısı Saray yüzünden Firavun'la ev halkının başına korkunç felaketler getirdi. 18 Firavun Avram'ı çağırtarak, “Nedir bana bu yaptığın?” dedi, “Neden Saray'ın karın olduğunu söylemedin? 19 Niçin 'Saray kızkardeşimdir' diyerek onunla evlenmeme izin verdin? Al karını, git!”20 Firavun Avram için adamlarına buyruk verdi. Böylece Avram'la karısını sahip olduğu her şeyle birlikte gönderdiler. *** GENESİS/Tekvin/Yaratılış 20 1 İbrahim Mamre'den Negev'e doğru göçtü. Kadeş ve Sur kentlerinin arasına yerleşti. Sonra geçici bir süre Gerar'da kaldı. 2 Karısı Sara için, “Bu kadın benim kızkardeşimdir” dedi. Bunun üzerine Gerar Kralı Avimelek adam gönderip Sara'yı getirtti. 3 Ama Tanrı bir gece düşünde Avimelek'e görünerek, “Bu kadını aldığın için öleceksin” dedi, “Çünkü o evli bir kadındır.” 4 Avimelek henüz Sara'ya dokunmamıştı. “Ya RAB” dedi, “Suçsuz bir ulusu mu yok edeceksin? 5 İbrahim'in kendisi bana, 'Bu kadın benim kızkardeşimdir' demedi mi? Kadın da, İbrahim için, 'O benim kardeşimdir' dedi. Ben temiz vicdanla, suçsuz ellerimle yaptım bunu.” 6 Tanrı, düşünde ona, “Temiz vicdanla bunu yaptığını biliyorum” diye yanıt verdi, “Ben de seni bu yüzden bana karşı günah işlemekten alıkoydum, kadına dokunmana izin vermedim. 7 Şimdi kadını kocasına geri ver. Çünkü o bir peygamberdir. Senin için dua eder, ölmezsin. Ama kadını geri vermezsen, sen de, sana ait olan herkes de ölecek, bilesin.” 8 Avimelek sabah erkenden kalktı, bütün adamlarını çağırarak olup biteni anlattı. Adamlar dehşete düştü. 9 Avimelek İbrahim'i çağırtarak, “Ne yaptın bize?” dedi, “Sana ne haksızlık ettim ki, beni ve krallığımı bu büyük günaha sürükledin? Bana bu yaptığın yapılacak iş değil.” 10 Sonra İbrahim'e, “Amacın neydi, niçin yaptın bunu?” diye sordu. 11 İbrahim şöyle yanıt verdi: “Çünkü, burada hiç Tanrı korkusu yok; karım yüzünden beni öldürebilirler, diye düşündüm. 12 Üstelik, Sara gerçekten kızkardeşimdir. Babamız bir, annemiz ayrıdır. Onunla evlendim. 13 Tanrı beni babamın evinden gurbete gönderdiği zaman karıma, 'Bana sevgini şöyle göstereceksin: Gideceğimiz her yerde, benim kardeşin olduğumu söyle' dedim.” 14 Avimelek İbrahim'e karısı Sara'yı geri verdi. Bunun yanısıra ona davar, sığır, köleler, cariyeler de verdi. Çocuk kesme cinnetini hepiniz biliyorsunuz, tekrar yazmayacağım buraya. Sevgili suheda, kanıt var mıymış, yoksa kendi şahsi görüşüm müymüş? LUT Genesis 1930 Lut Soar'da kalmaktan korkuyordu. Bu yüzden iki kızıyla kentten ayrılarak dağa yerleşti. İki kızıyla birlikte bir mağarada yaşamaya başladı.31 Büyük kızı küçüğüne, “Babamız yaşlı” dedi, “Dünya geleneklerine uygun biçimde burada bizimle yatabilecek bir erkek yok. 32 Gel, babamıza şarap içirelim, soyumuzu yaşatmak için onunla yatalım.” 33 O gece babalarına şarap içirdiler. Büyük kız gidip babasıyla yattı. Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi. 34 Ertesi gün büyük kız küçüğüne, “Dün gece babamla yattım” dedi, “Bu gece de ona şarap içirelim. Soyumuzu yaşatmak için sen de onunla yat.” 35 O gece de babalarına şarap içirdiler ve küçük kız babasıyla yattı. Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi. 36 Böylece Lut'un iki kızı da öz babalarından hamile kaldı. 37 Büyük kız bir oğlan doğurdu ve ona Moav adını verdi. Moav bugünkü Moavlılar'ın atasıdır. 38 Küçük kızın da bir oğlu oldu ve adını Ben-Ammi koydu. O da bugünkü Ammonlular'ın atasıdır. Adam orgazm oluyor, sperm boşaltıyor, ama uyuyor yani, suçu yok. Bişey diyemeyeceğiz.Yorum yok. MUHAMMED Muhammed hakkında Kuran'da geçen "deli değilsin", "büyülenmiş değilsin", "cin çarpmadı seni" gibi savunma içeren sureleri tek tek yazmayayım, herkes biliyor. Bu arada İsayı atlamışsın gerçi merakta etmiyorum çünkü bir ikinci şoku kaldıramayabilirim. Babası belli olmadığı için, "benim babam Allah" diye ortalıkta gezinen bir adam. Kuranı kerimde kafirleri dost edinmeyin diye müslümanların neden bu kadar çok uyarıldığını şu yukarda ki iletiyi okuyunca anladım,iftira,hakaret,kanıtsız delisiz suçlamalar.Kendilerinden olmayan herkese korkunç yakıştırmalar Sevgili suheda, delilsiz, kanıtsız hiçbirşey yok bizde. Kuran'da müslümanlara "kafirlerle konuşmayın diye uyarmasının nedeni şu: Onlarla konuşursanız, sizi uyandırılar. İllüzyon dağılır. Acı gerçekler karşı karşıya kalırsınız. Soru sorduk arkadaşımızın verdiği cevaplara bak tüm peygamberleri yerden yere vurup "al işte senin inandığın ve tabi olduğun kişiler böyle"demiş şimdide kalkar zorunamı gitti derse şaşırmaMukkadesatın kutsiyetini idrak edemeyenlerle tartışırsan olacağı budur suheda bu sana mustehak.....] Mukaddesat diye sana yutturulan şeylerin içyüzünü görmek acı mı geldi? Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Sevgili katakuta, Semitik peygamberlerlerle ilgili olarak tevrat'a bakarken birşey daha dikkatimi çekti. Genesis/Tekvin/Yaratılış 47/26'yı oku. Seninm de dikkatini çekecektir. Yukarıdaki yazında ganimetlere değinmişsin de. Acaba hiç aklına geldi mi neden Peygamberin payı 5'te 1? Neden 10'da 1 değil, neden 4'de 1 değil, de neden 5'de 1? Cevabı Genesis 47/26'da. Tekvin/yaratılış 47/26 Yusuf ürünün beşte birinin Firavun'a verilmesini Mısır'da toprak yasası yaptı. Bu yasa bugün hâlâ yürürlüktedir. Yalnız kâhinlerin toprağı Firavun'a verilmedi. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Sevgili katakuta, Semitik peygamberlerlerle ilgili olarak tevrat'a bakarken birşey daha dikkatimi çekti. Genesis/Tekvin/Yaratılış 47/26'yı oku. Seninm de dikkatini çekecektir. Yukarıdaki yazında ganimetlere değinmişsin de. Acaba hiç aklına geldi mi neden Peygamberin payı 5'te 1? Neden 10'da 1 değil, neden 4'de 1 değil, de neden 5'de 1? Cevabı Genesis 47/26'da. Saygılar. Evet Sayın BrainSlapper buna bende dikkat ettim. Bir çok yerde mutabık olmuştuk sanırım: Kur'an temellerini Tevrattan alır. Tevrat ise öğretilerini Mısır Osiris inancından almıştır demiştik değil mi? Bu, bu şekilde diğer devletlere de sirayet etmiş. Mesela Osmanlı'ya Pencik (peç-ü yek) olarak geçmiş. Ama aklıma takılan şey şu: Kahinlerin toprağı verilmemiş. Burada kast edilen şey tam olarak ne sizce? Yani Hz. Muhammed dönemide bu kahinlerin yerine geçen yani toprağı alınmayan unsur var mı? Bu açıdan da bir gelenek sürdürülmüş mü? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Bir yerden alıntı olması neyi değiştirir?Ateist sitelerde kuran ayetleride var.Bu mantıkla ayetler içinde mi geç babam diyeceksiniz?.Alıntıda olsa, sizin kaynaklardan (ayet ve hadisler) derlenmiş bir yazı. islami sitelerdeki gibi delilsiz kaynaksız vaaz değil. Dişini kırmaya gerek yok becerebiliyorsan çürüt bu iddiları bak ben o zaman dişimi kıracam. bu kadar önyargı pes dogrusu pardon ne önyargısı çarpıtma İslam için müslümanlar delilsiz, kaynaksız konuşacak digerleri İslamdan yararlanacak, ne için yararlanacak İslamı inkar için pes dogrusu, mantıga bakarmısınız çürütülecek bir iddia yok yani ciddi anlamda senden gelen hep derim yerliler batılılar kadar ilmi tartışmalarda metodlara sadık kalsalar yapamıyorlar çünkü çok duygusallar yerlilerde dikkat çeken hiç bir tarihi belgelere dayanmamaları neye dayanıyorlar, sadece nefse sıkma yani anlayacagınız onun için ciddiye alınacak degiller çogu orjinal oryantalistlerden alınanların bir kısmı hariç yanee. Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Valla basina da, sonuna da, ortasina da bakilsa, tumu de ele alinsa olmuyor, olmuyor. Her sayfasi ayri bir celiski. Ve buna ragmen de kendi kendini oven ******* bir kitap. arkadaşım sen anlamak istemiyor ve anlatılanlarıda anlamadığın ortada . ayrıca inanmıyorsan okumak zorunda ve uymak zorunda değilsin ! senide zorlayan yok ! ancak senin üslüp ve yaklaşım tarzın , hakaret içeren yazılarını tazvip etmiyor ve senin seviyene düşmek istemiyorum. gerekirse,bende üslübumu değiştirebilirim.....! senin niyetin tartışmak değil saldırmak ,hakaret etmek sanırım . bu yüzden senin konuna cevap yazmayacağım . sen kimi veya neyi temsil ediyorsun , amacın apaçık ortada ........başka söze gerek yok sanırım ........! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Evet Sayın BrainSlapper buna bende dikkat ettim. Bir çok yerde mutabık olmuştuk sanırım: Kur'an temellerini Tevrattan alır. Tevrat ise öğretilerini Mısır Osiris inancından almıştır demiştik değil mi? Bu, bu şekilde diğer devletlere de sirayet etmiş. Mesela Osmanlı'ya Pencik (peç-ü yek) olarak geçmiş. Ama aklıma takılan şey şu: Kahinlerin toprağı verilmemiş. Burada kast edilen şey tam olarak ne sizce? Yani Hz. Muhammed dönemide bu kahinlerin yerine geçen yani toprağı alınmayan unsur var mı? Bu açıdan da bir gelenek sürdürülmüş mü? Sevgili boşig, İslam ülkelerindeki "gelirine/malvarlığına dokunulmayan vakıf" olgusu ile "topraklarına/gelirlerine dokunulmayan kahinler" arasında bir bağ görebiliyormusun? Üniversitede okuyorsun sanırım. Bölümün ney bilimiyorum, ama al sana tez konusu. Saygılar, Sevgiler. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 arkadaşım sen anlamak istemiyor ve anlatılanlarıda anlamadığın ortada . ayrıca inanmıyorsan okumak zorunda ve uymak zorunda değilsin ! senide zorlayan yok ! ancak senin üslüp ve yaklaşım tarzın , hakaret içeren yazılarını tazvip etmiyor ve senin seviyene düşmek istemiyorum. gerekirse,bende üslübumu değiştirebilirim.....! senin niyetin tartışmak değil saldırmak ,hakaret etmek sanırım . bu yüzden senin konuna cevap yazmayacağım . sen kimi veya neyi temsil ediyorsun , amacın apaçık ortada ........başka söze gerek yok sanırım ........! Kisisel olmayin lutfen. Ben sizin sahsiniza bir soz soylemis degilim. Burada tartistigimiz konu dini konular ve siz her bir yazilani sahsi hakaret ve saldiri olarak goruyorsaniz, o sizin probleminiz. Ayrica bana basta arkadasim deyip de, sonradan senin seviyene dusmek istemiyorum demek cokca abes kacmis. Ayrica siz benim seviyemi nereden biliyorsunuz ki, benim seviyeme dusmek istemiyorsunuz? Kendinize biraz cekiduzen verseniz iyi olur. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Kisisel olmayin lutfen. Ben sizin sahsiniza bir soz soylemis degilim. Burada tartistigimiz konu dini konular ve siz her bir yazilani sahsi hakaret ve saldiri olarak goruyorsaniz, o sizin probleminiz. Ayrica bana basta arkadasim deyip de, sonradan senin seviyene dusmek istemiyorum demek cokca abes kacmis. Ayrica siz benim seviyemi nereden biliyorsunuz ki, benim seviyeme dusmek istemiyorsunuz? Kendinize biraz cekiduzen verseniz iyi olur. degil sevgili muki sorun kişisellik falan degil sen bir konu açıyorsun sana cevap mahiyetinde yazılar yazılıyor hooop sen hiç alakasız şeylerden bahsetmeye başlıyorsun yani istenen biraz fikri takip Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Peygamberlere ilişkin ifadelerimin "iftira" olduğunu iddia eden var mı hala? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Peygamberlere ilişkin ifadelerimin "iftira" olduğunu iddia eden var mı hala? Var; Genesis tekvin den alıntılar yaparak bana yazdıklarının doğruluğunu savunuyorsun öylemi?Bir karşılaştıralım bakalım bildiklerimizi. İlkönce Hz.Nuh'a bakalım kuranı kerim ne demiş. Şüphesiz, Biz Nuh'u; "Kavmini, onlara acı bir azap gelmeden evvel uyar" diye kendi kavmine (Peygamber olarak) gönderdik. (Nuh Suresi, 1) Nuh kavmi de gönderilen (Peygamber)leri yalanladı. Hani onlara kardeşleri Nuh: "Sakınmaz mısınız?" demişti. "Gerçek şu ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. Artık Allah'tan korkup-sakının ve bana itaat edin." (Şuara Suresi, 105-108) "Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir." (Şuara Suresi, 109) Eğer yüz çevirecek olursanız, ben sizden bir karşılık istemedim. Benim ecrim, yalnızca Allah'a aittir. Ve ben, Müslümanlardan olmakla emrolundum. (Yunus Suresi, 72) Ve Hz.İbrahim Gerçek şu ki, İbrahim (tek başına) bir ümmetti; Allah'a gönülden yönelip itaat eden bir muvahhiddi ve o müşriklerden değildi. O'nun nimetlerine şükrediciydi. (Allah) Onu seçti ve doğru yola iletti. Ve biz ona dünyada bir güzellik verdik; şüphesiz o, ahirette de salih olanlardandır. (Nahl Suresi, 120-122) Dediler ki: "Eğer (bir şey) yapacaksanız, onu yakın ve ilahlarınıza yardımda bulunun." Biz de dedik ki: "Ey ateş, İbrahim'e karşı soğuk ve esenlik ol." Ona bir düzen (tuzak) kurmak istediler, fakat biz onları daha çok hüsrana uğrayanlar kıldık. Onu ve Lut'u kurtarıp içinde, alemler (insanlık) için bereketler kıldığımız yere (ülkeye) çıkardık. Ona İshak'ı armağan ettik, üstüne de Yakub'u; her birini salihler kıldık. Ve onları, kendi emrimizle hidayete yönelten önderler kıldık ve onlara hayrı kapsayan-fiilleri, namaz kılmayı ve zekat vermeyi vahyettik. Onlar bize ibadet edenlerdi. (Enbiya Suresi, 68-73) İbrahim de; hani kavmine demişti ki: "Allah'a kulluk edin ve O'ndan sakının, eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Siz yalnızca Allah'tan başka birtakım putlara tapıyor ve birtakım yalanlar uyduruyorsunuz. Gerçek şu ki, sizin Allah'tan başka taptıklarınız, size rızık vermeye güç yetiremezler; öyleyse rızkı Allah'ın katında arayın, O'na kulluk edin ve O'na şükredin. Siz O'na döndürüleceksiniz." (Ankebut Suresi, 16-17) Hani İbrahim, babası Azer'e (şöyle) demişti: "Sen putları ilahlar mı ediniyorsun? Doğrusu, ben seni ve kavmini apaçık bir sapıklık içinde görüyorum." (Enam Suresi, 74) Ibrahim aleyhisselam ordan sonra zevcesi Hz. Sâre ile birlikte Misir'a gitti. Rivayete göre o siralarda 38 yasinda idi. O zamanin Firavunu cok zâlim ve cebbâr, Sinan bin Ulvân isimli, Dahhâk'in kardesi olan pek kibirli birisiydi. Firavun güzel kadinlardan cok hoslanirdi ve güzel bir kadin gördü mü hemen onu ne pahasina olursa olsun Haremine alirdi. Kadinin kocasi varsa onu öldürürdü. Hz. Sâre cok güzel bir kadin oldugu icin, Firavun veya Melik Ibrahim aleyhisselama zevcesinin kim oldugu hakkinda sorunca Ibrahim aleyhisselam Firavun'un Hz. Sâre'ye musallat olmasini engellemek icin din bakimindan kardesi olduguna niyet ederek : « Kiz kardesimdir » dedi Neredeyse tüm kaynaklarda eşi sara ile çölde karşılaştıkları yazar ama bizim ki kardeş olduklarını idia etmiş. Geçelim Hz.Musa'ya Haydi ona gidin de deyin ki: "Biz senin Rabbinin elçileriyiz, İsrailoğullarını bizimle birlikte gönder ve onlara (artık) azap verme. Sana Rabbinden bir ayetle geldik. Selam, hidayete tabi olanların üzerine olsun. Gerçekten bize vahyolundu ki: Doğrusu azab, yalanlayan ve yüz çevirenlerin üstünedir." (Taha Suresi, 47-48) Firavun'a git; çünkü o, azdı. Ona de ki: "Temizlenmek ister misin? Seni Rabbine yönelteyim, böylece (O'ndan) korkmuş olursun." (Naziat Suresi, 17-19) Firavun dedi ki: "Alemlerin Rabbi nedir?" Dedi ki: "Göklerin, yerin ve bu ikisi arasında olan herşeyin Rabbidir. Eğer 'kesin bilgiyle inanıyorsanız' (böyledir)." Çevresindekilere dedi ki: "İşitiyor musunuz?" (Musa:) Dedi ki: "O sizin de Rabbiniz, geçmişteki atalarınızın da Rabbidir."(Şuara Suresi, 23-26) Firavun) dedi ki: "Andolsun, benim dışımda bir ilah edinecek olursan, seni mutlaka hapse atacağım." (Musa) Dedi ki: "Sana apaçık bir şey getirmiş olsam da mı?" (Şuara Suresi, 29-30) Elbette mevcut düzeninin bozulması, menfaatleriyle çatıştığı için Firavun'un hoşuna gitmemiştir. Kendi çıkarlarını kaybetmemek için Hz. Musa'yı öldürmek istemiş ve "... Bırakın beni, Musa'yı öldüreyim de o (gitsin) Rabbine yalvarıp-yakarsın. Çünkü ben, sizin dininizi değiştirmesinden ya da yeryüzünde fesat çıkarmasından korkuyorum." (Mümin Suresi, 26) demiştir. Sa'lebî, Kısas-ı Enbiya'sında imam Suddî'den; Firavun'un bir rüya gördüğünü, korkup kederlendiğini naklediyor. Rüyasında Kudüs tarafından gelen bir ateş gördü. Bu ateş, Mısır'a kadar uzanıp, Firavunun evlerini yaktı. Fakat sadece Kıpti'lere zarar verdi, israiloğulları ise kurtuldular. Uyanınca hemen kâhin ve müneccimlerden rüyayı tabir etmelerini istedi. Onlar dediler ki; "israiloğulları içinden bir çocuk dünyaya gelecek, Mısırlıların helâkına ve senin krallığının yok olmasına sebep olacak. Doğacağı zaman da iyice yaklaştı." Bu haber üzerine telâşlanan Firavun, israiloğulların'dan doğan bütün erkek çocukların öldürülmesini emretti. Kur'ân-ı Kerim'de bu olay söyle anlatılıyor: "Firavun, memleketin başına geçti ve halkı fırkalara ayırdı. içlerinden bir topluluğu güçsüz bularak onların oğullarını boğazlıyor, kadınları sağ bırakıyordu. Çünkü o bozguncunun biriydi" (el-Kasas 28/4). Yetişip delikanlılık çağına gelen Musa (a.s) bir gün şehre indi. Öğle üzeriydi. Dükkanlar kapalıydı ve halk evlerinde istirahat ediyordu. Kur'ân-ı Kerim'de, şehirde geçen hadise söyle anlatılıyor; "Musa, halkının haberi olmadığı bir zamanda şehre indi. Biri kendi adamlarından, diğeri de düşmanı olan iki adamı dövüşür buldu. Kendi tarafından olan kimse, düşmanına karşı ondan yardım istedi. Musa, onun düşmanına bir yumruk vurdu, ölümüne sebep oldu. "Bu şeytanın işidir; çünkü o apaçık saptıran bir düşmandır" dedi. Musa, "Rabbim! doğrusu kendime yazık ettim, beni bağışla" dedi. Allah da onu bağışladı. O, şüphesiz bağışlayandır, merhamet edendir. Musa; "Rabbim! Bana verdiğin nimete and olsun ki, suçlulara asla yardımcı olmayacağım " dedi. Geçtik Hz.Yusuf ... Çünkü o, muhlis kullarımızdandı. (Yusuf Suresi, 24) ... Ona sözlerin yorumundan (olan bir bilgiyi) öğrettik. Allah, emrinde galip olandır, ancak insanların çoğu bilmezler. Erginlik çağına erişince, kendisine hüküm ve ilim verdik. İşte biz, iyilik yapanları böyle ödüllendiririz. (Yusuf Suresi 21-22) Hani Yusuf babasına: "Babacığım, gerçekten ben (rüyamda) on bir yıldız, güneşi ve ayı gördüm; bana secde etmektelerken gördüm" demişti. (Babası) Demişti ki: "Oğlum, rüyanı kardeşlerine anlatma, yoksa sana bir tuzak kurarlar. Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır." "Böylece Rabbin seni seçkin kılacak, sözlerin yorumundan (kaynaklanan bir bilgiyi) sana öğretecek ve daha önce ataların İbrahim ve İshak'a (nimetini) tamamladığı gibi senin ve Yakup ailesinin üzerindeki nimetini tamamlayacaktır. Elbette Rabbin, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Yusuf Suresi, 4-6) Evinde kalmakta olduğu kadın, ondan murad almak istedi ve kapıları sımsıkı kapatarak: "İsteklerim senin içindir, gelsene" dedi. (Yusuf) Dedi ki: "Allah'a sığınırım. Çünkü O benim efendimdir, yerimi güzel tutmuştur. Gerçek şu ki, zalimler kurtuluşa ermez." (Yusuf Suresi, 23) (Yusuf) Dedi ki: "Rabbim, zindan, bunların beni kendisine çağırdıkları şeyden bana daha sevimlidir. Kurdukları düzeni benden uzaklaştırmazsan, onlara (korkarım) eğilim gösterir, (böylece) cahillerden olurum." (Yusuf Suresi, 33) "Ey zindan arkadaşlarım, birbirinden ayrı (bir sürü) Rabler mi daha hayırlıdır, yoksa kahhar (kahredici) olan bir tek Allah mı?" "Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler." (Yusuf Suresi, 39-40) Yûsuf (a.s)'un kardeşleri de zahire almak için iki kez Ken'an ilinden Mısır'a geldi. Sonunda Yûsuf (a.s) kardeşlerine kendini tanıttı ve onları affettiğini belirterek, "Bugün azarlanacak değilsiniz, Allah sizi bağışlar, o merhametlilerin merhametlisidir" (Yûsuf, 92) dedi. Yûsuf (a.s), babası, annesi ve kardeşlerinin tamamını Mısır'a davet etti Geçtik Hz.Lut'a Lut kavmi de uyarıları yalanladı. Biz de onların üzerine taş yağdıran bir kasırga gönderdik. Yalnız Lut ailesini (bu azabtan ayrı tuttuk;) onları seher vakti kurtardık; Tarafımızdan bir nimet olarak. İşte Biz, şükredenleri böyle ödüllendiririz. Oysa andolsun zorlu yakalamamıza karşı onları uyarmıştı. Fakat onlar bu uyarıları kuşkuyla karşılayıp-yalanlamakta direttiler. Kamer Suresi, 33-36 Lut (kavmi) de, gönderilen (elçi)leri yalanladı. Hani onlara kardeşleri Lut: "Sakınmaz mısınız?" demişti. "Gerçek şu ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. Allah'tan korkup-sakının ve bana itaat edin. Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir. Siz insanlardan (cinsel arzuyla) erkeklere mi gidiyorsunuz? Rabbinizin sizler için yaratmış bulunduğu eşlerinizi bırakıyorsunuz. Hayır, siz sınırı çiğneyen bir kavimsiniz." Dediler ki: "Ey Lut, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (burdan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın." Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım." (Şuara Suresi, 160-168) Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı. (Araf Suresi, 80-82) Dedi ki: "Rabbim, fesat çıkaran (bu) kavme karşı bana yardım et." (Ankebut Suresi, 30) Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar. (Şuara Suresi, 169) Lut peygamber, İbrahim peygamberle aynı dönemde yaşamıştır. Hz. Lut, Hz. İbrahim'e komşu kavimlerden birine elçi olarak gönderilmişti. Bu kavim, Kuran'da belirtildiğine göre, o güne kadar dünya üzerinde görülmemiş bir sapıklığı, eşcinselliği uyguluyordu. Hz. Lut, onlara bu sapıklıktan vazgeçmelerini söylediğinde ve onlara Allah'ın ilahi tebliğini getirdiğinde onu yalanladılar, peygamberliğini inkar ettiler ve sapıklıklarına devam ettiler. Bunun sonucunda da kavim, korkunç bir felaketle helak edildi. Hz. Lut'un yaşadığı bu şehrin, Eski Ahit'te geçen ismi Sodom'dur. Kızıldeniz'in kuzeyinde kurulmuş olan bu kavmin aynı Kuran'da yazılanlara uygun bir şekilde helak edildiği anlaşılmıştır. Yapılan arkeolojik çalışmalardan anlaşıldığına göre şehir, İsrail-Ürdün sınırı boyunca uzanan Tuz Gölü'nün (Ölü Deniz) yakınlarında bulunmaktadır. Bu helak olayının kalıntılarını incelemeden önce, Lut Kavmi'nin neden bu cezaya çarptırıldığına bakalım. Kuran'da, Hz. Lut'un kavmine yaptığı uyarı ve onların cevabı şöyle anlatılır: Slapper işte sana sağlam kaynaklardan bilgiler bana yahudi ******* yazıp al sana kanıt diyemezsin benim için geçerli tek bir kanıt var oda kuranı kerimdir. Sen okuyup inandığın yada inanmak istediğin kaynaklarını kendine sakla çünkü benim masallara karnım tok ben Allah kelamından başka bir şey tanımam tanımayacağımda.Kuranı rededip genesis tekvinin doğruluğunu savunma sebebin nedir?Hep diyorum ya aslında en büyük hatayı burda sana vakit haracayarak yapıyorum çünkü her geçen gün buna değmeyeceğini görüyorum.Çünkü programlanmış gibi sadece ne söylenirse söylensin kendi bildiğini savunuyorsun,kendi okuduklarını doğru benim okuyup benimsediklerimi yanlış görüyorsun. Slapper Hz.Lut ömrünü *****lıkla mücadele etmekle geçirdi ve sonuçta ne oldu kavmi helak oldu sen onun ***** olduğunu iddia ediyorsun. Keza diğer Peygamberler içinde aynı şeyler söz konusu kanıtın genesis buda aklıma senin vehabi olabileceğin düşücesini getirdi. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Var; Slapper işte sana sağlam kaynaklardan bilgiler bana yahudi ******* yazıp al sana kanıt diyemezsin benim için geçerli tek bir kanıt var oda kuranı kerimdir. Sen okuyup inandığın yada inanmak istediğin kaynaklarını kendine sakla çünkü benim masallara karnım tok ben Allah kelamından başka bir şey tanımam tanımayacağımda.Kuranı rededip genesis tekvinin doğruluğunu savunma sebebin nedir?Hep diyorum ya aslında en büyük hatayı burda sana vakit haracayarak yapıyorum çünkü her geçen gün buna değmeyeceğini görüyorum.Çünkü programlanmış gibi sadece ne söylenirse söylensin kendi bildiğini savunuyorsun,kendi okuduklarını doğru benim okuyup benimsediklerimi yanlış görüyorsun. Slapper Hz.Lut ömrünü *****lıkla mücadele etmekle geçirdi ve sonuçta ne oldu kavmi helak oldu sen onun ***** olduğunu iddia ediyorsun. Keza diğer Peygamberler içinde aynı şeyler söz konusu kanıtın genesis buda aklıma senin vehabi olabileceğin düşücesini getirdi. Peki senin tevratı inkar etme sebebin nedir.Kuran o kitapların masal olduğunu söylemiyorki,bilakis onlarında allah kelamı olduğunu söylüyor. Maide 43- İçinde Allah'ın hükmü bulunan Tevrat yanlarında dururken seni nasıl hakem yapıyorlar da ondan sonra da dönüveriyorlar? Onlar inanıcı değillerdir. 44- İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir. 45- Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir. 46- O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik. 47- İncil ehli de Allah'ın ona indirdikleriyle hükmetsinler. Kim, Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar fâsıkların ta kendileridir. 48- Sana da geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir. Sen o kitaplara masal demekle kuranı yalanlamış oluyorsun. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Sevgili suheda, Harikulade sandığın ve peygamber adını verdiğin insanlar hakkında gerçekleri duymak seni rahatsız ediyorsa, tabi ki durma burda, zaman kaybetme. Kurandaki yahudi karakterlerin hayat hikayeleri ya eksik yada yanlış Kuran'da, orjinaline uygun değil. 1. Kuran'daki hikaye'de İbrahim'in karısı Sara'nın kim olduğu yazmıyor. Tevrat'ta yazıyor. 2. İbrahim'in can korkusundan karısını Firavun'un haremine verdiğini kendin de yazmışsın. Ben farklı birşey demedim. 14 Avram Mısır'a girince, Mısırlılar karısının çok güzel olduğunu farkettiler.15 Kadını gören Firavun'un adamları, güzelliğini Firavun'a övdüler. Kadın saraya alındı. 16 Onun hatırı için Firavun Avram'a iyi davrandı. Avram davar, sığır, erkek ve dişi eşek, köle, cariye, deve sahibi oldu. .3. Kuran'da Lut hikayesi Sodom'un helakı ile son buluyor. Birsürü yerde tekrarlanıyor hikaye. örneğin HUd Suresini alalım: 81. (Melekler) dediler ki: Ey Lût! Biz Rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kısmında ailenle (yola çıkıp) yürü. Karından başka sizden hiçbiri geride kalmasın. Çünkü onlara gelecek olan (azap) şüphesiz ona da isabet edecektir. Onlara vâdolunan (helâk) zamanı, sabah vaktidir. Sabah yakın değil mi? 82. Emrimiz gelince, oranın altını üstüne getirdik ve üzerlerine (balçıktan) pişirilip istif edilmiş taşlar yağdırdık. Peki soonra ne olmuş düşündün mü? Merak ettin mi? Adamın karısı geride kalmış, ölmüş. Evlenme çağında olan, Sodomlulara, "misafirlere dokunmayın, kızlarımı alın" diye tabir ettiği kızları var. Tevrat'ta hikaye devam ediyor. O kızlarla birlikte dağa kaçıyor, mağaralara gizleniyor. Orada kızlarıyla ilişkiye giriyor. Zaten bu İbrahim sülalesinde bir ******* var. Lut İbrahim'in amcası'nın oğlu. Yani Lut, İbrahim'in yeğeni. Amcası kızkardeşiyle evlenince, yeğen de kendi kızlarıyla halvet olmuş. 4. Musa ilgili anlattığım hikayeyye itirazını göremedim. Zira Tevrat'ı reddeiyorsun da, Kuran'da yazıyor suçlu bir adama yardım edip, suçsuz bir adamı öldürdüğü. 5. Yunus hikayesi de eksik Kuran'da. Başta da yazdım zaten. Yusuf'un vezirlik dönemine ilişkin hiçbir kayıt yok kuranda. Hikaye güdük bırakılmış. Ben sana eksik kalan hikayeyei anlattım. Ben'im için Kutsal kitap yoktur. her kitap eğri veya doğru bilgiler içerir. Ben bu bilgileri kullanırım. İşime gelince diğer semavi dinleri kabul edip, işime gelmeyince reddetmem. Benim için hepsi bir. Allah'ın peygamberi dediğin insanlar kimmiş bil. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Sevgili suheda, Harikulade sandığın ve peygamber adını verdiğin insanlar hakkında gerçekleri duymak seni rahatsız ediyorsa, tabi ki durma burda, zaman kaybetme. Allah'ın peygamberi dediğin insanlar kimmiş bil. Saygılar. Slapper,ne komik değilmi?bir kitabı yalanlamak için başka bir kitaptan yararlanıyorsun,bir dini yalanlamak için başka bir dinden yararlanıyorsun?Birinin doğruluğunu savunup diğerini kabul etmiyorsun ve sen ateistsin öylemi Sonuçta yine benim dediğime geldik bu forumda yazıp ateist olduğunu söyleyenlerin çoğunluğu ateist değildir,başka bir misyona hizmet e-di-yor-lar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Slapper,ne komik değilmi?bir kitabı yalanlamak için başka bir kitaptan yararlanıyorsun,bir dini yalanlamak için başka bir dinden yararlanıyorsun?Birinin doğruluğunu savunup diğerini kabul etmiyorsun ve sen ateistsin öylemi Sonuçta yine benim dediğime geldik bu forumda yazıp ateist olduğunu söyleyenlerin çoğunluğu ateist değildir,başka bir misyona hizmet e-di-yor-lar Harika insanlar sandığın peygamberlerle ilgili olarak söyleyebileceğin birşey yok da, beni misyonerlikle mi suçluyorsun? Bir kitabı yalanlamak için başka bir kitaptan yararlanıyorum: Doğru. Ama müslüm da değilim, Hristiyan da değilim, Musevi de değilim. Bir kitabı (Kuran) yalanlamak için YİNE AYNI kitaptan yararlanıyorum: Bu da doğru. Ama müslüman değilim. Hiçbir yerde A kitabının doğruluğunu savunup, B kitabını reddediyorum demedim. Birinde EKSİK olan bilgiler, diğerinde var. Birinde EKSİK anlatılan hikayeler, diğerinde tam anlatılmış. O kitaplar benim için sadece bilgi sunralar. Başka birşey değil. Musevi olsam, Musa'ya "durup duruken, suçsuz bir adamı öldüren kişi" demem, Hristiyan olsam, İsa'ya, "Babası belli olmadığı olmadığı için, 'Babam Allah' diye ortalıkta gezinen bir adam" demem. Semavi/Göksel/gezegensel dinlerin birine mensup olsam, İbrahim'e "kızkardeşi ile evlenmiş, karısını pazarlamış" demem. Lut'e "kızları ile yatmış" demem. Yeterince açık mı sevgili suheda? Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Bak hala tevratta okuduklarının doğruluğunu savunuyorsun sırf onda öyle yazıyor diye bunlar doğrudur diyorsun,bende sana diyorum ki hayır doğru olan benim kitabımdır. Slapper yazdıkların zoruma gitmedi zerre etkilemedi bile beni. Bütün peygamberler neredeyse yahudi kavimlere gelmiştir nedenini kendine hiç sordunmu?Yada kaç peygamberi öldürdüklerini biliyormusun?Yada öldürmediklerine yaptıkları işkenceleri yada attıkları iftiraları......................................... Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 şühedacım... senle aynı duyguları paylaşıyoruss sanırım.... ama sana tavsiyem... dalaşmaya değmez.... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Slapper,ne komik değilmi?bir kitabı yalanlamak için başka bir kitaptan yararlanıyorsun,bir dini yalanlamak için başka bir dinden yararlanıyorsun?Birinin doğruluğunu savunup diğerini kabul etmiyorsun ve sen ateistsin öylemi Sonuçta yine benim dediğime geldik bu forumda yazıp ateist olduğunu söyleyenlerin çoğunluğu ateist değildir,başka bir misyona hizmet e-di-yor-lar Süheda, ne komik değilmi?Kuran o kitapları tasdiklediği halde sen yalanlıyorsun.Ve sen müslümansın öylemi ? Sonuçta her zaman dediğime geldin.Bu forumda yazıpta müslüman olduğunu iddia edeenlerin çoğu müslüman değildir.Çünkü onlar kurana değil,kendi hayallerinde ürettikleri sahte bir islama inanıyorlar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Süheda, ne komik değilmi?Kuran o kitapları tasdiklediği halde sen yalanlıyorsun.Ve sen müslümansın öylemi ? Sonuçta her zaman dediğime geldin.Bu forumda yazıpta müslüman olduğunu iddia edeenlerin çoğu müslüman değildir.Çünkü onlar kurana değil,kendi hayallerinde ürettikleri sahte bir islama inanıyorlar. “Tevrat” hakkında genel bilgiler. Tevrat, üç bölümden oluşan yahudi kutsal kitabı eski ahid’in (İbranice adı Tanakh) ilk bölümüdür. Esli ahid’in bu bölümleri ve ihtva ettiği kitaplar şunlardır; Tevrat (Torah); Tekvin (Bereşit), Çıkış (Şemot), Levililer (Vayikra), Sayılar (Bemidbar), Tesniye (Dıvarim). Peygamberler (Nevi’im) Yeşu (Yehuşua), Hakimler (Şoftim), 1 ve 2. Samuel (Şmuel), 1 ve 2. Krallar (Melahim), Yişaya (Yiş’ayahu), Yeremya (Yirmiyahu), Ezekiel (Yehezkel). On iki Peygamber. (Şnayim Asar); Hoşea, Yo’el, Amos, Ovadya, (obadya) Yunus (Yona), Mikha, Nahum, Habakkuk, Tsefanya, Haggay, Zekarya,Malaki. Kitaplar (Ketuvim); Mezmurlar (Tehilim), Süleyman’ın meselleri (Mişley), Eyub (İyov), Neşideler neşidesi (Şir ha-Şirim), Ruth, Yeremya’nın Mersiyeleri (Ekha), Vaiz (Kohelet), Ester, Daniel, Ezra- Nehemyah, 1ve 2. Tarihler (Divrey Ha-Yamim). Şimdi yukarıdaki “TEVRAT” hakkında kısa genel bilgiden sonra sorarımki “KUR’AN” ın tasdiklediği “Tevrat” hakkında kişiler ne biliyor eğer bildikleri bir şey varsa yazsınlar bizde istifade edelim yok eğer üstünkörü sallıyorlarsa yapmasınlar sebebide bu konular ciddi konulardır sallamakla olmaz saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.