Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KANALTÜRK'E SANSÜR GİRİŞİMİ


sardunyam

Önerilen İletiler

Kanaltürk, Ulusal Tv, kanal B, art, Türkiye'de Akp hükümetinin yanlışlarını, hilelerini ortaya çıkartan kanalların başında ve bu kanalların habercileri sürekli baskı altında tutulmaya çalışılıyor. Akp Kanaltürk'e sansür uygulamak için Maliye bakanlığını kullanıyor, ne gariptir ki bu mali denetim sadece Kanaltürk habercilerine yapılıyor ve diğer medya kuruluşları ve bir kısım yazar bu skandala sessiz kalıyor acaba o sessiz kalanların maliye bakanlığının denetiminden çekinceleri mi var.

 

Maliye Bakanlığı elbette vergi denetimi yapma yetkisine sahiptir ama bu denetimi yaparken adil olmak zorunda, diğer basın kuruluşlarına ve habercilerine yapılmayan denetim neden Kanaltürk'e yapılıyor?

 

Kanaltürk'ün maliyeye yanıtı

Tıkla

Kerimcan Kamal'ın yazısı

Tıkla

 

Değerli izleyiciler,

 

Yaklaşık 3 yıl önce "Türkiye'nin Televizyonu" sloganı ile yayın hayatına başlayan Kanaltürk'e neden saldırıldığını, AKP hükümetinin bütün olanaklarıyla neden bu televizyon kanalının üzerine geldiğini anlamak için, kuruluş ilkelerimizi ve hedeflerimizi kısaca hatırlatmak yetecektir.

 

Kanaltürk, dürüst ve ilkeli haberciliği, kaliteli programcılığı ve bağımsız kurumsal kimliği ile yaygın bir izleyici kesimine ulaştı. Eğemen medya ortamına yepyeni bir soluk getiren Kanaltürk; Türkiye'nin demokratik ve ulusal birikimini harekete geçirmek ve ortak aklı oluşturmak için dinamik bir zemin sundu.

 

Ekran kirliliğinin yaşandığı, gerçeklerin eğilip büküldüğü, hayatın magazin prizmasında kırıldığı, insan aklının ve vicdanının kuşatıldığı, adil yarış ortamının yok edildiği bir dönemde; işi sadece gazetecilik olanların kurduğu Kanaltürk, tekelci yayın ortamını aşmayı ve toplumun bütün kesimlerini kucaklamayı amaçladı, bu yolda büyük mesafe kaydetti.

 

Türkiye'nin zenginliklerini, değerlerini, onurunu, demokrasiyi ve insan haklarını savunmayı yayıncılık ilkelerinin eksenine koyan; kadın ve çocuk haklarına duyarlılığı kimliğinin ayrılmaz bir parçası sayan Kanaltürk, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak kurumlardan biri olmayı hedefledi. Ülkemizin 14 ulusal televizyonu arasında bulunan Kanaltürk, 21. Yüzyılın medya modelini oluşturmayı amaç edindi.

 

Bağımsız ve demokratik Türkiye hedefini, öncelikle kendi kurumsal yapılanmasında hayata geçiren; laik ve aydınlanmacı çizgisiyle ülkenin çıkarlarına ve toplumun modern değerlerine kendisini bağlı sayan Kanaltürk; inançlara saygılı, dürüst ve sorumlu gazetecilik anlayışının taşıyıcısı olmayı, hedefleri arasında ilk sıraya koydu.

 

İktidarlar ve tekeller dışı bir televizyon medya kuruluşu olan Kanaltürk; bütün siyasal ve ekonomik güç merkezlerine eşit uzaklıkta duruyor. Kanaltürk; "grup çıkarları" yerine, toplumsal ve ulusal çıkarları esas alıyor. İnsan emeğinin değerini, emekçilerin hak ve özgürlüklerini, yatırım yapanları, üretenleri ve istihdam yaratanları kendi kültürünün bir parçası sayıyor.

 

Türkiye'nin en ileri televizyon teknolojilerini kullanan; tamamladığı yatırımlarıyla gelişkin ve güçlü bir yayıncılık altyapısına sahip olan Kanaltürk; ulusal frekanstan (antenden), kablodan, uydudan ve dijital platformdan (Digiturk) Türkiye'nin her köşesine ulaşıyor. Ayrıca Kanaltürk'ün uydu yayınları, başta Avrupa olmak üzere, Rusya, Kafkaslar, Orta Asya, Kuzey Afrika, Ortadoğu'da da izleniyor.

 

Gazeteci Tuncay Özkan'ın fikir öncülüğünde, profesyonel gazetecilerin güçlerini birleştirmesiyle kurulan Kanaltürk; nitelikli haber bültenleri ve çok sesli programlarının yanı sıra, müziğin, eğlencenin, sinemanın, sporun ve kaliteli belgesellerin yer aldığı yayın kuşaklarıyla, kısa sürede Türkiye'nin alternatif televizyonu haline geldi.

 

Yayın hayatı boyunca, kamuoyuna gerçekleri açıklayan, toplumu bilgilendiren, hayatın bütün renklerini ekranlarına taşıyan, doğru ve karartılmamış haberi seyircisine ulaştıran, toplumu yoksullaştıran yolsuzlukların üzerine karalılıkla giden Kanaltürk, kısa sürede yaygın bir izleyici kesimine ulaştı.

 

Kanaltürk'e işte bu nedenle mali inceleme başlatıldı. İşte bu nedenle Kanaltürk'ün üzerine AKP hükümeti bütün olanaklarıyla gelmeye başladı.

 

Çünkü, diğer medya kuruluşlarını çeşitli ticari ve siyasi araçlarla kontrol eden, susturan ve kendisine bağımlı hale getiren hükümet, bağımsız yayıncılığa tahammül edemiyor. Çünkü bu ülkede, "kral çıplak" diyen bir televizyon kanalı bulunuyor ve bu durum tarifsiz bir rahatsızlık yaratıyor.

 

Ancak, bu baskılar Kanaltürk'ün bugüne kadar izlediği yayın politikasından en küçük bir sapma yaratamayacaktır. Kanaltürk, bütün baskı ve yıldırma girişimlerine karşın yoluna devam edecektir.

 

Biz de Kanaltürk internet sitesi olarak, aynı inanç ve kararlılığı paylaştığımızı izleyenlerimize, dostlarımıza ve kamuoyuna buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

 

Saygı ve sevgilerimizle.

 

KANALTURK.COM.TR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yıldırmak amacıyla yapılmıs bır hareket.neden emeklı orgeneral kemal yavuzun adı yok bu lıstede.askerden korktukları acıkca ortada.holdıng patronlarının kurmus oldukları tvlere neden aynısını yapmıyorlar.ve bu tvler bu olayı neden gundeme getırmedı.

sabah bır tv kanalını actıgımda gazetedekı haberlerı okuyorlardı.sıra cumhurıyet gazetesıne geldıgınde orda kocaman sansurle ılgılı bır haber vardı.merakla bekledım ordakı butun kucuk yazıları okudu ama sansur haberını okumadı.ulkemız medyasının ne oldugu acıkca ortada

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sansür + Maliye baskısı+antilaiklik+PKK yı yasallaştırma+yargıyla çatışma+üniversitelerle karşıtlık+dinci kadrolaşma+TSK ile söylem farkı+ABD bağımlılığı + halkın yoksulluğu+yolsuzluklar+ AB kapı bekçiliği+ Kıbrısı verme = A K P GİDİCİ....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

konuyu tam olarak bilmiyorum

lakin şöyle düşünmemide engellemez bu bilgisizlik ;

 

toplumu şiddete aleni olarak tahrik etmeyen görüşlerin kim olursa olsun engellenmesi dogru bir tavır degildir.

 

dikkate aldıgım bir kanal degil, izleme anlamında söylemiyorum

 

egerki niyetleri susturmak öncülünden hareketle bu tür sıkıştırmalara girişiliyorsa kabul etmek mümkün degildir.

 

eger mali bir niyet güdüyorlarsa buna da birşey söylemek olmaz zaten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Önce AB ve ABD 'nin kanallarına sansür getirsinler.....yapacağını yapıyorlar zaten ,istedikleri şekilde gerçek aydınları susturup toplumu yozlaştırıyorlar.....önce onları sustursun....

istedikleri gibi gündemi ellerinde tutuyorlar..

 

yanılmıyorsam kanaltürk tuncay özkanın'dı...

 

bari HULKİ CEVİZOĞLU'nun ceviz kabuğu proğramına dokunmasınlar....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Egemenler kamu gücünü muhaliflerine karşı bir baskı unsuru olarak kullanmamalı.

 

Mecliste çoğunluk hakkını bulunduranlar bunu pervasızlık ve sınır tanımazlık olarak değerlendirmemeli.

 

Bir hükümetin işleyebileceği en büyük günahlardan biri. Kamu ve devlet gücünü, kendi partisinin veya siyasi hareketinin muhaliflerine, kendi partisi veya siyasi hareketini eleştiren Basın organlarına karşı yaptırım aracı olarak kullanmak.

 

Devletin hiçbir organı, hiçbir kurumu vede hiçbir memuru iktidar partisinin muhaliflerini sindirmek için kullanılamaz.

 

Yoksulluk ve Yolsuzluk programını izledim. Gerçekten, program yapımcılarının, sunucularının, daha kanal kurulmadan önceki banka hesaplarını, virmanlarını, hesap hareketlerini usulsuz ve kanundışı bir şekilde inceletmek. açık arayarak kanal personelini baskı altına almak, şantaj ve tehdit unsuru olarak kullanma amacıyla yapılmış bir hareket bu.

 

Ve biraz tarihten ders çıkarmak lazım. AKP nin devamı olduğunu söylediği Menderes'İn Demokrat Partisinin son günlerindeki pervasızlığıyla birebir bu. Aynı uygulamalar aynı yöntemler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kanal türk kurgulanmış bir vakıa gibi duruyo, bunu söylerken baskı altına alınsın anlamı çıkmaz

lakin kullandıgı dil ve uslup hem düzeysiz hemde pervasız

tarihte bu tip kurgulanmış oluşum az degildir.

 

Tuncay Özkan'ın ilk yapacagı şey aslında sermayesini açık etmektir, kaynagını söylemesidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Suçluyorum!

Sayın Başbakan,

 

Müsterihim� Beni yanıltmadınız. Sizin uygulamalarınıza karşı takındığım tavrın ne kadar ahlaklı bir duruş olduğunu zaman bana kanıtladı. Çünkü bir gün sizin bu kadar "kötü" olabileceğinizi yakın geçmişte de anlamıştım. O zaman bana tersini söyleyenlere çokça anlattım ama inandıramadım. Fakat şimdi onlar da biliyorlar ki mazideki inançları, bugünkü gerçekler karşısında yok olup gitmiştir. Sizin geçmişinizle, bugününüz arasındaki paradoks, sizi siz olmaktan çıkarmıştır.

Siz olmadığı gibi görünmeye, göründüğü olmamaya çabalarken, aslında bir siyasi amorf oldunuz.

 

Sizin hakkınızda duyduğum kaygıyı kimselere belirtmeme gerek bile kalmadı. Türkiye sizin nasıl çoklu bir karakter sahibi olduğunuzu anladı. Şu ana dek size pek çok mutluluk sağlayan kısa dönemdeki yazgınızın en utanç verici ve en silinmez lekesini almak üzere olduğunuzu söylemek zorundayım.

 

Siz ve iktidarınız ancak faşist rejimlerde görülecek, Türkiye'de hiç görülmemiş, mali ve idari yöntemlerle özgürlüğü susturmaya, fikri çeşitliliği yok etmeye, medyayı ve entelektüel ortamı paralize etmeye, karalamaya, karartmaya çalışıyorsunuz. Satın alıyorsunuz. Alamadığınızı "hoplatmakla" ya da "Uzan' a benzetmekle!" tehdit ediyorsunuz. Gene de korkmayıp teslim olmayanı yalan ve iftiralar saçarak parçalamaya çalışanların saldırısına maruz bırakıp, saldırganları yoksul ülkemin alın teriyle aldığınız cicili bicili tayyarenizde ağırlayıp, başlarını okşuyorsunuz.

 

Korkutmakta başarılı olamazsanız, gözümde, dahası Türkiye'nin gözünde onca yolsuzluk ve haram dosyasıyla dikilen bir adamı, devletin mali gücünü kontrol eden makamda, umarsız ve pişkince oturmakta olan Unakıtan'ı, hasım gördüğünüzün üzerine salıyorsunuz.

Bunun için yeni bir medya yaratıldı. Bu kullanılıyor. Star gazetesi kimin Sayın Başbakan? Haber 24 televizyonu kimin? Türkiye'de eski bir başbakanı "kendi çıkarları için medya kurmak "suçlamasıyla Yüce Divan'da yargılattınız. Bu medya ne için kullanıyor? Ne için oluşturuldular? Nasıl oluşturuldular? Mücahit kod adlı Ali İhsan Aslan'ın sizinle ilgisi var mıdır? Bu medya ile bu Aslan'ın bir ilgisi bulunmakta mıdır?

 

Siz, en alçakça itiraflardan tertemiz, gönülleri fethetmiş bir insan olarak halkınızın ve seçmenlerinizin karşısına yeni bir anlayışın başbakanı olarak çıkmak yerine, "kaldıracağız" diye söz verdiğiniz milletvekilliği dokunulmazlığının arkasına saklanıp, hakkınızdaki irtikap, yolsuzluk ve kalpazanlık davalarından kaçmayı tercih ettiniz.

Sizi sözünüzü tutmamak, halka ve seçmenlerinize: Türkiye'ye yalan söylemekle suçluyorum.

 

Karanlığınızın suçüstü yakalandığını size bildiriyorum. Sizi artık hiçbir şey hukukun ve adaletin, millet vicdanının pençesinden kurtaramaz.

Kanaltürk ve çalışanları, kurucuları, yöneticileri ve gazetecileri hakkında iktidarınızın Maliye Bakanlığı"nın hukuksuz, gayrı meşru ve mide bulandırıcı yöntemlerle işlediği suç, artık sizin elinizle yüzünüze çaldığınız bir kara çamurdur! Aynalara bakamazsınız. Bakamayacaksınız. Bundan sonraki süreçte uyarıyorum; bu utancı siz, siyasi ortaklarınız ve ne yazık ki soyadınız, tarih boyunca bir yafta gibi boynunda taşıyacaktır.

Siz ve adamlarınız ne cüret ve cesaretle sadece muhalifiniz oldukları için, yasaların koruma altına aldığı bir özel alanı, kişilik haklarını çiğnemeye kalkışırsınız? Siz ne hakla bu kişilerin özel kurumlarda bulunan mali durumlarını ve mali hareketliliklerini soruşturmaya kalkarsınız? Bankalara böyle bir talimatı nasıl gönderip, Kanaltürk kurucularının ve yayıncılarının kestiği çeklerinin, mevduat defterlerinin, havalelerinin kopyasını istersiniz? Yasaları böylesine pervasız nasıl çiğnersiniz?

 

Gazeteci Emin Çölaşan'ın ortaya çıkardığı ve siz okuyun diye ekte vereceğim bu suç belgesinin doğmasına yol açanları, nasıl kamu kadrolarında tutarsınız?

 

Sizi bundan sonra hukuka ve Allaha havale ediyorum. Bir yurttaş ve bir aydın olarak, sizi hukuksuzluk ve keyfi davranmakla suçluyorum.

Bu belgeyi; her olay sonrasında aklamaya ve temize çıkarmaya çalıştığınız, tüm gerçeğe karşın adalete ağır bir tokat indirmeyi göze alarak koruduğunuz, sizin sorumluluğunuz altında bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Türkiye'nin alnına sürdüğü bir leke olarak görüyorum. Tarih böylesine bedbaht bir aymazlığın, kara lekenin sizin başbakanlığınız sırasında gerçekleştirildiğini yazacaktır.

 

Bunları yapanlar hiçbir şeyden çekinmediklerine göre, ben de her şeyi göze alıyorum. Gerçeği söyleyeceğim. Türkiye'nin sizin amorf siyasi düşünceniz doğrultusunda dönüşmesine direnen herkesi böylesine bir takip altına almadınız mı? Siz kamunun olanaklarının hiçbir resmi sıfatı bulunmayan ama "danışman" adı altında başbakanlık binasında oturttuğunuz adamlarınıza, örneğin AKP Diyarbakır Milletvekili olan İhsan Aslan'ın kod adı Mücahit olan, Ali İhsan Aslan adlı oğluna pervasızca kullandırtıldığından, bazı ihalelerin bu kişilerce el altından kendi adamlarına taşeron süsüyle dağıtıldığından, hatta TAV adı verilen yatırımlara bunların ortak olarak karıştırıldığı iddialarından haberdar değil misiniz? Siz bunları soruşturtmak yerine namus cellatlığı yapanları korumaya mı devam edeceksiniz yoksa?

 

Hani istiyordunuz ya yolsuzlukları bana getirin diye. Alın� Alın da görün... Bakalım bundan sonra ne çağrısı yapabileceksiniz?

Sizi uyarırım. Ben kula kulluk etmem. Sizi uyarırım ben haksızlık karşısında, zulüm karşısında, zalim karşısında eğilmem. Sizi uyarırım, hakkımı ararım. Hukukuma sahip çıkarım. Asla yılmam, yorulmam, kanmam, korkmam. Asla satın alınamam. Ve Allah şahidim, hesap sorarım.

 

Sizi görevinizi yapmaya bu konuda derhal soruşturma açmaya davet ediyorum. Çünkü açacağımız haysiyet ve onur davasını ele alan mahkeme, gerçeği tam anlamıyla ve eksiksiz olarak ortaya çıkarmazsa dahi, onu söylemeye, halkıma ve dünyanın bütün kurumlarına bunu duyurmaya söz veriyorum.

 

Konuşmak ödevimdir, suçu bildirmek de görevim. Susarak, asla bu suçu işleyen iktidar memurları gibi ortağınız olmak istemiyorum. Beni ve Kanaltürk ailesinden hedef aldığınız kimseleri, hatta Türk basınının duayeni, şeref kürsüsü kurucumuz Cüneyt Arcayürek' i ne siz ne de adamlarınız bildik yöntemlerinizle susturamazsınız. Geçmişte de susturamadılar. Ötesini de varın siz düşünün artık.

 

Kamuoyunu şaşırtmak, onu çileden çıkartmak, kafasını karıştırmak ağır bir suçtur. Sıradan ve gösterişsiz insanları zehirlemek, gericilik ve hoş görmezlik tutkularını tiksinç takiye bataklığına sığınarak yalan ve iftiralarla destekçilerinizi azdırmak yoluyla korkutmak, suçların en ağırıdır! Eğer bu hastalıktan kurtulmazsanız, insan haklarının banisi Anadolu'da, özgürlükçü Cumhuriyet felsefesinin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Türkiye'nin başbakan koltuğunda oturmanız mümkün değildir. Din duygularını, kin ve düşmanlık için sömürmek bir cinayettir. Sizi ve çevrenizi bundan sakınmak konusunda da uyarıyorum.

 

Siz bu konularda uyarılan ne ilk ne de son siyasisiniz. Tarih sizin gibilerin gelip geçtiğinin tanıklıklarıyla doludur.

Siz de geldiğiniz gibi gideceksiniz.

Buna tarihsel gerçeklik diyoruz. Gerçek karşısında çaresizliğimizin ve çaresizliğinizin altını çizmek isterim. Gerçek sizden büyüktür. Ve ne yaparsanız yapın onun şaşmaz zamanlamasında mutlak bir gün ortaya çıkar. Bunu durduramayacaksınız, bilin.

 

Bugün bütün saflar meydandadır. Bir yandan gerçeğin gün ışığına çıkmasını istemeyen bizler, öte yanda her şeyin aydınlanması için yaşamlarını vermeye hazır olan adalet adamları ve siz varsınız. Gözümüz üstünüzde. Ne yapacağınızı göreceğiz. Bunun bir Watergate olmasını önlemek ya da sonucuna katlanmak durumunda kalacaksınız. Neden mi? Siz gerçeklikten daha küçüksünüz çünkü.

 

Ben adalet istiyorum�

Ben hukuk arıyorum�

Beni, gerçekler ve doğrular için yüreğimden kopan bu protestom nedeniyle yargılatabilirsiniz de. Olsun, artık sizin yönettiğiniz Türkiye'de, her şeyin başımıza gelebileceğine inandım. Her şey olabilir. Bekliyorum. Sizi izliyorum. Sizi Türkiye izliyor. Dünya izliyor.

 

Biz sizin son "kullanım" tarihinizi danışmanlarınız kadar bilmiyoruz! Sizin "bir deliğe süpürülüp süpürülmeyeceğinizi" de bilmiyoruz. Biz sizden yapabilirseniz başbakan olarak bu skandalın gereğini yapmanızı istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na duyduğum derin saygı ile�

 

Tuncay Özkan

Gazeteci

 

aslan34 Tuncay Özkan'ın mal varlığı ve sermayesi ortada. Ve kanaltürk Türkiye'nin cesaretle yolsuzlukların, yalanların, karanlığın üzerine giden nadir kanalı. Size böyle ve bu sebeblerden ötürü saldırılsaydı ve susturulmak istenseydiniz, ne yapardınız.

kanaltürk'e yapılan bu saldırı Türkiye'nin gerçekleri öğrenmek isteyen vatandaşlarına yapılmıştır, susturmak istemeleri de bundandır. Eğer bu iş söylendiği gibi münferit bir şey olsaydı o zaman Aydın Doğan dahil hepsine aynı uygulamanın yapılması gerekirdi, habercilik iktidarın çıkarlarına göre yapılmaz, habercilik halk için halkın çıkarlarına göre yapılır, kanaltürk bunu yapmaktadır. iktidara gelenler basını ve medyayı susturmaz, hele hele gocunacak hiç bir şeyleri yoksa. Maliye bakanı Unakıtan önce kendisi açıklasın mal varlığını.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanlış anlaşılmak istemiyorum fakat neden servet beyannamesi düzgün olan kişi veya kişiler maliyenin bankadaki paralarını (transfer) izlemek istemesinden bu kadar şikayetçi olur vede olayı basını susturma (görsel) olayı olarak lanse eder teşekkür.

 

ÖZKAN, 17 MİLYON DOLARININ PEŞİNİ BIRAKMAYAN TAYYAR’I İZLETİYOR MU? HAFİYELİK YAPAN “YAKIN DOST” KİM?

Medya 2/7/2007 2

Tuncay Özkan’ın başını hayli ağrıtan “17 milyon doları nereden buldun” sorusunu soran ve cevapla tatmin olmayıp fikri takibini sürdüren Şamil Tayyar, Özkan tarafından izlendiğini yazdı. İşte o izlemenin detayları…

 

Hafiye Tuncay

 

Kısa süre önce büromuzda üç gazeteci konuğum vardı. Yeni büroya taşındığımız için ‘hayırlı olsun’ demeye gelmişler. Bu nezaket ziyareti, öğle saatlerine denk gelince yemekli sohbete dönüştü.

 

Vedalaşıp ayrıldıktan birkaç gün sonra bu gazeteci arkadaşlardan birinin telefonu çalıyor: ‘Duydum, Şamil’in yanına gitmişsin. Yanınızda (şu) gazetelerin temsilcileri de varmış. Senin ne işin var onların arasında?’

 

Arkadaşımız, düzgün bir üslupla nezaket ziyareti olduğunu anlatıyor. Ama karşıdaki ses, kendine gizemli bir hava veriyor, bu görüşmeden istihbarat örgütü sayesinde haberdar olduğu izlenimi yaratıyor.

 

Bu görüşmeyi duyunca şu yorumu yaptım: ‘Telefonlarımız dinleniyor olabilir ama bu zat kendine fazla misyon üstlenmiş. Gerçekten kendisine belli merkezlerden bilgi akışı olsaydı, ‘17 milyon dolar’ sorusunun nereden çıktığını da bilirdi. Bana bu bilgiyi aktaranlar, aynı yemek masasında oturdular.’

 

Gizli değil ama böyle bir görüşmeden nasıl haberdar olduğunu çok iyi biliyorum. Cep telefonuna, bu zatın numarasını ‘Kanaltürk’ olarak kaydeden bir yakın dost! Bu arada ismi başlıkta saklı bu hafiyenin, bir üniversitede ‘17 milyon doları nerden buldun’ sorusuna yanıt verirken, ‘sünnet’ ve ‘çıkın’dan sonra 25 yıllık meslek hayatındaki transferleri sıralaması dikkatimi çekti.

 

Zat, 1966 doğumlu. Üniversiteye girişi 1983. Bitirip bitirmediğini bilmiyorum, birkaç defa aftan döndüğünü duydum. Bunları bırakın bir kenara. Kendi hesabı doğru olsa bile 25 yıl geriye gittiğinizde yaşı 16 çıkar. Lisedeki okul gazetesinde başlamış biriktirmeye. Vallahi helal olsun!

 

 

 

Şamil Tayyar-Star

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gazeteci

 

aslan34 Tuncay Özkan'ın mal varlığı ve sermayesi ortada. Ve kanaltürk Türkiye'nin cesaretle yolsuzlukların, yalanların, karanlığın üzerine giden nadir kanalı. Size böyle ve bu sebeblerden ötürü saldırılsaydı ve susturulmak istenseydiniz, ne yapardınız.

 

 

ben zaten susturulması niyetiyle yapılıyorsa kınarım dedim

sıg ve düzeysiz bir uslupda kullansa fark etmez benim açımdan, olmayan bir degeri hak etmesinden korkarım

lakin 17 milyon dolar az para degil soruldugu zaman akla yatkın cevaplar da vermesi lazım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Maliye bakanı ve Akp öncelikle

Akp'nin kurulurken nasıl bu kadar çabuk kurumsallaştığını

Türkiye geneline nasıl bu kadar çabuk yaygınlaştığını

Ve iki yıl içerisinde hangi servetle en lüks binalarda Akp merkezleri kurduğunu

Hangi paralarla vatandaşa erzak dağıttığını

o paraları nereden ve nasıl bulduğunu

Meclise girmeden önceki servetlerini ve şimdiki servetlerini nasıl kazandıklarını

yeni kurulmuş bir partinin o yüksek rakamları nasıl toplayıp, nasıl organize olduğunu açıklasın

ve aynı maliye bakanı bütün şaibeli kazançları denetlesin

ve kendisi 4 kez yolsuzlukla suçlanıp nasıl aklandığını halka açıklasın

Tuncay Özkan'ın bütün mal varlığı açıklandı, onlar sadece açık arıyor, çamur at izi kalsın meselesi

bu iş muhalefeti susturma girişimidir demokratik ülkelerde kimsenin hesabı böyle fütursuz denetlenemez

önce yargı kararı çıkarmaları gerekir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Maliye bakanı ve Akp öncelikle

Akp'nin kurulurken nasıl bu kadar çabuk kurumsallaştığını

 

 

AKP zaten kendinden önceki bir partinin devamıdır, o kadrolar yeni kurulan bu partiye geçmiştir siyasi nedenlerden dolayı

kurumsallaşması temelde buna dayanıyor, zaten teşkilatcı bir damarı vardı bu anlamda

eleman açısından herhangi bir sıkıntı yaşamadı

 

tuncay özkan'ın mal varlıgı sorulmuyor kanal için 17 milyon doları nereden buldugu soruluyor.

 

hem emin olun hiçbirşey olmaz yani sansür falan yapmazlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yapamazlar o ayrı da

ben Akp nin kuruluşunda ki serveti nereden bulduğunu soruyorum

üyelerini değil

ve o kadar çabuk organize olan yani likiti o kadar çabuk bulan başka parti var mı?

2 yılda bu kadar çabuk Türkiye genelinde merkezler açtılar ki

şimdi sormak gerek parti kurmak ve bu kadar kısa zamanda o kadar nakite sahip olmak kolay mıdır?

Bir kaynağınızın olması gerekir ve bu kaynağı 2 yılda bulmanız mümkün değil normal şartlar altında

o kaynağı kim sağladı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKp nin Türkiye genelindeki merkezleri devraldıgı eski partideki elemanları sayesinde oluşturdu.parasal kaynakları ise üylerden, yandaş iş adamlarından vekil olcaklardan yani her partinin yaptıgı gibi edinmiştir bunda bir sorun olacagını sanmıyorum

 

merkezler, taban oldugu için bir iki bina kiralamak o kadar zor olmasa gerekir

taban da zaten nerden geldigi açıktır

en basit bizim buradaki eski partililer AKP ye geçince yer tutmaları ya da hazır üye bulmaları zor olmadı

aslında AKP ismi yenide olsa bir devam partisidir. belli bir çizginin devamıdır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hangi partinin devamıdır

saadet partisinin mi

o yerinde duruyor

hiç bir normal şart altında

kimse o kadar çabuk yaygınlaşıp merkezler açamaz

bir destekçisi olmadan

 

emin olun yakinen biliyorum bir çok refah-saadet partili insanın akp'ye geçtigini

yani bakın akp milletvekileri, belediye başkanı, il temsilciler vb. çogu eski partiden geçmiş insanlar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

her partide oldugu gibi kaynagıda onlar ya da milletvekili olacaklar yani işte üyelerinden falan, klasik usüller yani,

zaten demokrasi zengin sitaseti degil mi? bir nevi....

 

aksi bir durumu bilmiyorum, bir takım söylentiler olsada adı üstünde söylenti nihayetinde

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir yanlışlığıda düzeltmekte fayda var. KanalTürk'e yapılan sadece AKP döneminin eseri değildir. Türkiyede iktidarda olan bütün partiler kendilerine muhalif olan medyaya her zaman zor anlar yaşatan durumların içinde bulunmuşlardır... Yakın geçmişe bakarsanız bunun örneklerini görürsünüz.

 

Yani olayların tümüne bakara çözmek köklü çözüm getirir

Yoksa sen yaptın biz yapmadık polemiğine girersek bu iş böyle gelmiş böyle de gidere döner ve hiç bir şekilde sonuç alamayız.

 

haklısınız medyada yargı gibi bağımsız değil ülkemiz bağımsız değil ama böyle gelmiş böyle gitmeyecek inşallah

 

 

her partide oldugu gibi kaynagıda onlar ya da milletvekili olacaklar yani işte üyelerinden falan, klasik usüller yani,

zaten demokrasi zengin sitaseti degil mi? bir nevi....

 

aksi bir durumu bilmiyorum, bir takım söylentiler olsada adı üstünde söylenti nihayetinde

 

hayır demokrasi zengin siyaseti değil, demokrasi halk siyasetidir, ama partiler zengin adamları alırlar o başka

yalnız bu şekilde Akp nin kuruluşundaki kaynağı açıklayamazsınız, onlarda açıklayamaz çünkü para çok büyük ve o kadar kaynağı vekil ve üyelerden sağlayamazlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın aslan34,

10 iletinizi okudum ama hala arkadaşın sorusuna cevap vermiyor başka şeylerle ilgili açıklamalar yapıyorsunuz...

KeskinKalem size kimin AKP ye geçtiğini sormuyor... Bu büyüklükte bir partiyi oluşturmak için parayı nereden buldular diyor...

 

Diyorsunuz ki Saadet partisinden geldi.. Parti bitirilmediki parası bir yere gitsin sadece bazı destekleyicileri geçti....

PARA NEREDEN GELDİ Soru bu ?????

 

hayır refahın kasasındaki paraları aldılar anlamı çıkmaz

eski partiyi destekleyenler maddi-manevi akp destekler oldular anlamında

dediginiz gibi sıfırdan bir oluşum olsaydı o zaman dikkat çekerdi

 

ben en başından belirtim ; kim olursa olsun şiddet içermeden ve şiddete teşvik edici unsurlar barındırmadan herkes fikirlerini söyleme hakkına sahipdir,saygı duyulmasada serbes bırakılmalıdır.... kanaltürkün yayın politikasına karşıda olsam sansür gibi, sıkıştırma gibi eylemleri kabul etmek mümkün degil....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili aslan34,

Ben forumdaki bütün iletileri (havadan sudan hariç) okurum sizden ilk defa bu cümleyi duydum...

Demekki gerçekten soruya cevabınız yok (Çünkü genelde anlamsız bir cümlelik cevaplarla konuları geçiştirirsiniz).

 

KeskinKaleme bir cevap vemeniz gerekiyor.

Öyle geçiştirmeden.

 

NEREDEN BULDULAR BUNCA PARAYI???????? SORU BU????????????

 

 

eger benim konuları bir kaç cümleyle geçiştirdigimi sanıyorsanız demek benim iletileri okumamışsınız

evet bir kaç cümlelik iletilerde gerekli oldugu zaman yazılmalıdır, fazlası lükse kaçar

lüksü bu başlıkla alakalı söylemiyorum

 

eger siz parayı buldukları yeri biliyorsanız yazarsınız

lakin başka başlık açarsanız daha isabetli olur

bu başlık kanaltürkün sermayesini konu alıyor

 

inanın nerden buldukları gibi sorunlar beni fazlada ilgilendirmiyor

buldukları yer gayri meşru ise, onu aklamak bana düşmez, fazla bilgim yok açıkcası...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.