Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Pahalı Yiyeceklerinden 17'si: Bunlardan Herhangi Birini Yemek İçin Bu Kadar Para Öder miydiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın En Pahalı Yiyeceklerinden 17'si: Bunlardan Herhangi Birini Yemek İçin Bu Kadar Para Öder miydiniz?

Beyaz Alba Trüf

Beyaz Alba trüf, İtalya'da yetişen ve siyah trüf muadilinden bile daha lüks kabul edilen değerli bir yumrudur. Aslında, 3,3 kiloluk tek bir beyaz Alba trüf, 2007'de şaşırtıcı bir şekilde 330.000 ABD Doları'na satıldı. Kokulu ve patlayıcı lezzet, en iyi şekilde, bir kase risotto, makarna veya çırpılmış yumurta üzerine ince bir şekilde traşlanmış gibi basit bir şekilde işlenir.

fresh-italian-white-truffles_FreshItalia

 

Beluga Havyarı

Sibirya mersin balığından toplanan Beluga havyarı, tuzlu, dünyevi tadıyla bilinen dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biridir. İran Beluga havyarı, bir kilogramı yaklaşık 25.000 $ 'a mal olan en pahalı havyar unvanını elinde tutuyor. Purists, hepsini tek başına yemeyi söyleyecektir. Sedef kaşıklar en iyi araçtır; tatları bozabilecek metal kullanmayın.

markys-beluga-hybrid-caviar-malossol-far

Wagyu Sığır Eti

Japonya'da, yoğun mermer Miyazaki Wagyu bifteği en iyisi olarak kabul edilir ve dünya çapında popüler hale gelmiştir. Las Vegas'ta, tek bir ons (28 gram) 33 dolara kadar mal olabilir, bu da standart 8 onsluk bir bifteğin maliyetinin yaklaşık 250 dolardır.

A5_Whole_180_JW_Logo_700x.PNG?v=15768771

Yenilebilir Altın

Abartılı bir tada sahip olanlar için, yenilebilir altın hem gösteriş yapmak hem de servet tüketmek için mükemmel bir yoldur. Genellikle burada ve oradaki restoranlarda aşırı fiyatlı menü öğeleri için bir garnitür olarak kullanılsa da, yaklaşık 70 $ 'a birkaç gram satın alınabilir. Yenilebilir altın en az 23 ayar olmalıdır. Daha az herhangi bir şey, diğer yenmeyen metalleri içerebilir. Altın Yapraklı Yenilebilir Şampanya yemeğine bir göz atın.

gold-flakes-edible-gold-leaf-flakes-for-

Kopi luwak Kahve

Kopi luwak, kedi benzeri bir hayvan olan misk kedisinin sindirim sisteminden geçmiş çekirdeklerden yapılan ve bazen "misk kedisi kahvesi" olarak adlandırılan dünyanın en pahalı kahvesidir. Bu kahvenin sahte versiyonları çok yaygın, ancak gerçek Kopi luwak 100 gram çekirdek için yaklaşık 150 dolara mal olabilir. Lezzetin, uzmanlar için sevilen ağır bir gövde ve karamel ve dünyevi notalarla miskli, ancak pürüzsüz olduğu söyleniyor. Ayrıca “orman” tadı verdiği de söylenmiştir. Bunun ne anlama geldiğine karar vermeyi size bırakacağız.

81rRmTxXNkL._SX679_.jpg

Vanilya Fasulyesi

Vanilya çekirdekleri, çeşitli orkidelerden elde edilen güzel ve hoş kokulu bir kapsüldür. Çiçek açarken kısa bir süre boyunca elle tozlaşmayı gerektiren, yaratması yoğun emek gerektirir. Fiyat, vanilya çekirdeğinin türüne ve nerede yetiştirildiğine bağlı olarak değişecektir, ancak fiyatlar fasulye başına 10 dolara kadar çıkabilir. Narin, çiçeksi tatlarını vurgulamak için basit bir kurabiyede vanilya fasulyesini deneyin.

VanillaBeanProduct_590x_7279faa7-0c49-48

Kaz Ciğeri

Zengin ve yağlı bir incelik olan kaz ciğeri, tipik olarak zorla beslenmiş kaz ciğeri ile yapılır. Artık, İspanya'dan La Pateria de Sousa'nın kilogramı 700 dolara (2 poundun biraz üzerinde) mal olabilen "etik kaz ciğeri" gibi etik alternatifler ortaya çıkıyor. Sousa'nın çiftliği, kazlarına incirden meşe palamudu da dahil olmak üzere hepsi mülkte yetişen bol miktarda yiyecek sağlıyor. Sarı çalı acı bakla tohumları gibi otlar, kaz ciğerine, genellikle mısır kullanılarak zorla besleme işlemiyle üretilen kaz ciğerinin karakteristik sarı rengini verir.

iqf_1.jpg

Deveboynu midyeleri

İspanya, Galicia'dan gelen kazboynu kıskaçlarını (Percebes), balıkçılar sörfle parçalanmış kayalardan onları toplamak için hayatlarını riske atarken, hasat etmek inanılmaz derecede zordur. Sonuç olarak, iyi bir hasat kilogram başına 500 dolardan fazla getirebilir. Hazırlamak için, lezzetli bir stokta buharda pişirilebilirler. Yemek yemek için, dış deriyi "tırnak" yakınından delin, tırnaklarınızla yırtın ve ardından pembe sap benzeri eti ısırarak çıkarın. Kulağa tuhaf geliyor, biliyoruz ama meraklılar nefis olduklarını söylüyor.

dsc03306.jpg?w=560&h=420

Matsutake Mantarları

Japonya'nın siyah yer mantarına cevabı olan Matsutake mantarlarının kilogramı 2.000 dolara kadar satılabiliyor. Sonbaharda zirvededirler ve etli dokuları, güçlü, hatta baharatlı aromaları ve dünyevi, çamımsı tatlarıyla ödüllendirilirler. O kadar seviliyorlar ki hediye bile ediliyorlar. Maliyetleri birkaç nedenden kaynaklanmaktadır. İstilacı bir solucan, vahşi yaşamdakilere saldırdı ve yine de onları yetiştirmek de zor. Ayrıca yılda sadece bir ürün veriyorlar.

74572869_163994278133268_842386837332328

Safran

Safran, "safran çiğdemi" olarak da bilinen çiğdem sativus bitkisinin çiçeğinden elde edilen ince ve güzel kokulu aroma ve tada sahip değerli bir baharattır. Yunanistan menşeli olduğuna inanılsa da, şu anda esas olarak İran, Yunanistan, Fas ve Hindistan'da yetiştirilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde küçük ölçekli safran üretimi olsa da, ülkede bulunan safranın çoğu ithal edilmektedir. Premium Safran şu anda ons başına yaklaşık 113 ABD dolarıdır.

Safranın tadını ve rengini en iyi şekilde alabilmek için 2 çay kaşığı safran ipini havanda havanda dövün veya parmak uçlarınızla ezin. Ardından ¼ bardak (60 ml) ılık su ekleyin ve soğumaya bırakın. Bu canlı iksir, paella, tereyağlı safranlı pilav ve özel tatlılar hazırlamak için kullanılabilir.

crocus-saffron-1.jpg?v=1653665592

Kuş Yuvası Çorbası

Swiftlet'ler, yuvaları, sözde iyileştirici özellikleri nedeniyle övülen popüler bir Çin inceliği olan kuş yuvası çorbası yapmak için kullanılan bir kuş türüdür. Beyaz Swiftlet yuvaları, 10.000 $'a kadar getirebilen ödüllü kırmızı Swiftlet yuvalarına kıyasla kase başına 2000 $'lık göreceli bir pazarlıktır. Tadı tavuk tadında diyecektik ama Kuş Yuvası Çorbasının pek tadı yok anlaşılan; dokusu yumuşatılmış jelatin ve jöle benzer. Kulağa çekici geliyor mu?

Zw.jpg

Jamon Iberico de Bellota

3.600 $ gibi yüksek bir meblağ harcamak istiyorsanız, Batı İspanya'da yetiştirilen meşe palamudu ile beslenen Iberico domuzlarından yapılan bir jamon budu alabilirsiniz. Tereyağlı, umami bakımından zengin et, bir incelik olarak kabul edilir. Pürüzsüz bir dokuya ve yüksek yağ içeriğine sahiptir. Genellikle olduğu gibi ince dilimlenmiş olarak servis edilir.

5d01967f89f47ca7d6eeae8397837442_390x390

Aseto Balzamik Sirke

Tüm sirkeler eşit yaratılmamıştır ve İtalya'nın Modena bölgesinden gelen geleneksel balzamik sirke kesinlikle kendi ligindedir. D.O.P.'yi arayın. orijinalliği sağlamak için sertifika ve “Aceto Balsamico Tradizionale” etiketi. Eskimiş 100 ml'lik bir şişe, sizi yaklaşık 180 $ veya daha fazla geri getirebilir. Bu, yerel mağazadaki 4 dolarlık şişe değil. Aslında, daha ince versiyonlar, bir tabaktaki bir bileşenden ziyade, kısıtlama ile ve daha çok bir çeşni olarak kullanılır.

Aceto-Balsamic-IGP_590x.jpg?v=1630353077

Ayam Cemani Siyah Tavuk

Anavatanı Endonezya olan Ayam Cemani karatavuğu, kanı dışında her şeyiyle, tüylerinden etine, diline ve organlarına kadar kapkara olan ender bir cins. Bu tavuklardan bir çift 5.000 dolara mal olabilir.

ayam-cemani-cem-046.jpg

Yubari Kavunu

Kavunlar hakkında ne var? Yubari kavunu, Japonya'nın Hokkaido adasında yetişen dünyanın en pahalı kavunudur. 2022'de bir çift Yubari kavunu yaklaşık 28.000 dolara satıldı ve bu onu gerçek bir lüks ürün haline getirdi. Kavunu çok severiz ama belki o kadar değil.

50-SEEDS-Fresh-Rare-YUBARI-KING-MELON-SE

Pul peynir

Sırbistan'daki küçük bir çiftlikte eşek sütünden yapılan pule, pound başına 1700 dolara mal olan dünyanın en pahalı peyniridir. Eşek sütünün üretilmesinin çok zor olması, bir eşeğin günde yalnızca yaklaşık 0,85 bardak süt vermesi ve meme yaralanmasını önlemek için günde üç sağım gerektirmesi, fiyatını haklı çıkarıyor. Bir pound peynir üretmek için üç galondan fazla eşek sütü gereklidir. Bu cheesemaker'lar sabırlı!

623110d8-9652-11e9-b82d-cb52a89d5dff_ima

Abalone - Denizkulağı

Teknik olarak bir tür deniz salyangozu olan Avustralya deniz kulağı, Güney Avustralya'da hasat edilir ve yumuşakça başına 120 dolar alabilir. Lisanslı balıkçı, sezon başına 7,5 tona kadar abalon eti toplayabilir ve bu, yurt içinde 1 milyon dolara kadar çıkabilir. Denizkulağı hasadının tehlikeli ve zorlu süreci, Güney Hint Okyanusu'nun dalgalı sularında serbest dalışı içerir. Ve orada da köpekbalıkları var. Sadece söylüyorum.

77adca66260c099958d803b902617f0c_1024x10

Kaynak: FODMAP Everyday

abalone-5246386.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.