Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

inanmayan arkadaşlar siz anlatın

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
sarıgöl

kalp hep mecazi anlamda kullanılıyor, biliyorsunki kalp duyguları sembolize eder

ama gerçekte kalp, kan pompalamaktan başka bir görev taşımaz

Doğru söylüyorsun tarafsız beyin de somut olarak "madde" dirde içinde el,parmak,kol yokken kediyi okşadığını nasıl hissediyordu.

Kalp mecazi anlamda duyguları sembolize eder demeklede İnananların dini terimleri kullanırken kalp derken "mecazi" dir demelerine

de bir kulp bulan inanmayanlara ithaf olunur.

Gönderi tarihi:
Doğru söylüyorsun tarafsız beyin de somut olarak "madde" dirde içinde el,parmak,kol yokken kediyi okşadığını nasıl hissediyordu.
beyin duyu organlarından aldığı verileri depolar, gerektiğinde karşılaştırma yaparak tekrar kullanır (hafıza)

daha önce bir kediyi okşayarak, nasıl bir haz alacağımızı beynimize duyu organlarımız vasıtasıyla depolamıştık, bu nedenle kediyi okşamadanda, eski bilgileri hafızamızdan yararlanarak güncelleştirebiliyoruz.

hayatında hiç kedi okşamayan biri, o hazzı bilemez, duyu organlarıyla tecrübe etmek zorunda.

beyin bir merkezdir, tüm araçları kullanır yorumlar ve sonuç üretir

insan bir canlı organizmadır, dolayısıyla canlı bir maddedir, canlı maddelerle cansız maddeleri aynı özellikte düşünemeyiz.

Kalp mecazi anlamda duyguları sembolize eder demeklede İnananların dini terimleri kullanırken kalp derken "mecazi" dir demelerine

de bir kulp bulan inanmayanlara ithaf olunur.

Kur'an da kalp, bir çok yerde mecaz anlamda kullanıldığı gibi, bazı yerlerdede göreviyle birlikte kullanılmıştır (araf 179, hac 46) ama kalbin görevi yanlış tanımlanmıştır.

Gönderi tarihi:

:clover: Arkadaşlar konuşulan konular beynin yada herhangi bi duyunun ne iş yatığın dan önce

insanları yöneten ve yönlendiren beyinin bu işlemleri uygulama, eğitim , kültür gibi

aşamalardan sonra insanın kendisine cevresine faydalı yada zararlı oluyor hatta kendi çalış ma prensibini bilerekten beyin ameleyatı gercekleştirmekte insan beyni ilk insanda da aynıydı sadece egıtim kültür farklı idi bu kadar harika beynin ilk programı nasıl oldu

saygılar

Gönderi tarihi:
:clover: Arkadaşlar konuşulan konular beynin yada herhangi bi duyunun ne iş yatığın dan önce

insanları yöneten ve yönlendiren beyinin bu işlemleri uygulama, eğitim , kültür gibi

aşamalardan sonra insanın kendisine cevresine faydalı yada zararlı oluyor hatta kendi çalış ma prensibini bilerekten beyin ameleyatı gercekleştirmekte insan beyni ilk insanda da aynıydı sadece egıtim kültür farklı idi bu kadar harika beynin ilk programı nasıl oldu

Sayın ipek,

Sayın kralx'e de sordum.

Bana kamçılı bakteri, DNA, kulak, beyin nasıl oldu sorusunu soran herkese aynı soruyu soracağım.

Bunun cevabını alınca, kamçılı bakteri, kulak, göz, beyin nasıl olmuş onun cevabını vereceğim, sizin bana verdiğiniz cevap zaten o cevap olacak bir bakıma.

Yağmur nasıl yağıyor?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yağmur nasıl yağıyor?

Saygılar.

Yağmur nasıl yağıyor?

bu soruyu sormak zor olmadı umarım

yeryüzünün kaçta kaçı sudan oluşur malum 4/3'ü

ve bir devinimle su/buhar/bulut/yağmur ilişkisi ile dönen bir sistemdir

okullarda da öğretilir.

peki ilk yağmur nasıl yağmıştır ben sana sorayım birde?

Gönderi tarihi:
Yağmur nasıl yağıyor?

okullarda da öğretilir.

Arkadaşım Brain dünyada olan olayların teknik yada pratik kesin acklaması var ama bu oluşumların keskinkalem arkadaşımızın yazdığı gibi ilkleri nasıl oluştu

Gönderi tarihi:
Yağmur nasıl yağıyor?

okullarda da öğretilir.

biz bildiğimiz şeylerden bahsediyoruz, bilmediğimiz şeylerden bahsetmek varsayım ve hayalciliktir.

amaç gerçekleri bilmektir

gerçek ise yağmurun nasıl yağdığır, o olay çözümlenmiştir, hatta ilahi kudrete bile müdahele edilecek şekilde. (yapay yağmur)

yağmurun nasıl oluştuğu bing-bang (kainatın oluşumu) teorisiyle ilgilidir

bing-bang teorisi ise yağmuru ilk olarak Allah yaratmıştır demez

yani teoride bile yağmurun bir yaratıcıya bağlantısından söz edilmez

ama sizin inancınıza göre bundan söz edebiliriz

peki doğru mudur ?

tabi hayır

çünkü "doğru" kanıtlanmış şeyle eş değerdedir

kanıtlanmadığına göre doğru değildir

tasadüfen oluşmuş demekle, yaratıcı sayesinde olmuştur, yada başka bir nedenle olmuştur, demek arasında kanıtsızlıktan dolayı bir değer farkı yoktur.

Gönderi tarihi:
Yağmur nasıl yağıyor?

okullarda da öğretilir.

Haklısın o okullarda öğretilir. Bana, laik okulların öğrettiği bilgiyi satıyorsun. Bir de dalga geçtiğini sanıyorsun.

Halbuki senin dinine göre yağmuru Mikail yağdırır.

Zentrilyonlarca "bilinçsiz" H2O molekülü, "bilinçliymiş gibi" biraraya gelip, "bilinçliymiş gibi" bazı yerlerde yağmur, bazı yerlerde kar, bazı yerlerde dolu olarak yeryüzüne inmesinde nasıl Mikail'in takdiri ve yetkisi tyoksa, zentrilyonlarca çeşit çeşit molekül de biraraya gelip beyini oluşturmuştur. Bunun ilk kez nasıl olduğunu "şimdi" bilemememiz, ileride bilemeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Bilemediğimiz şeylerde topu taca, Tanrı'ya atmıyor bilim. Yağmur yağınca Mikail yağdırıyor, yağmur İlahı yağdırıyor demiyor. Nedenini, nasılını bulmaya çalışıyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
biz bildiğimiz şeylerden bahsediyoruz, bilmediğimiz şeylerden bahsetmek varsayım ve hayalciliktir.

amaç gerçekleri bilmektir

gerçek ise yağmurun nasıl yağdığır, o olay çözümlenmiştir, hatta ilahi kudrete bile müdahele edilecek şekilde. (yapay yağmur)

yağmurun nasıl oluştuğu bing-bang (kainatın oluşumu) teorisiyle ilgilidir

bing-bang teorisi ise yağmuru ilk olarak Allah yaratmıştır demez

yani teoride bile yağmurun bir yaratıcıya bağlantısından söz edilmez

ama sizin inancınıza göre bundan söz edebiliriz

peki doğru mudur ?

tabi hayır

çünkü "doğru" kanıtlanmış şeyle eş değerdedir

kanıtlanmadığına göre doğru değildir

tasadüfen oluşmuş demekle, yaratıcı sayesinde olmuştur, yada başka bir nedenle olmuştur, demek arasında kanıtsızlıktan dolayı bir değer farkı yoktur.

bilinmeyen de çık işin içinden ama inkar kolay yolu değil mi?

düşünsene dünya bir gaz kütlesi ateş topu ama soğuyor soğuyor zamanla kabuk bağlıyor

sonra milyon yıl boyunca yağmur yağıyor okullarda öğretilirdi hatırlarsın

peki o buhar kütlesi nasıl geldi de yağmur o kadar uzun sürdü

neden diğer gezegenlerde (güneş sisteminde) aynısı olmadı.

ya arkadaşım bir de kanıt istiyorsun işte kanıt bu ihtimal yüzde, milyonda, milyarda kaçtır?

Haklısın o okullarda öğretilir. Bana, laik okulların öğrettiği bilgiyi satıyorsun. Bir de dalga geçtiğini sanıyorsun.

Halbuki senin dinine göre yağmuru Mikail yağdırır.

Zentrilyonlarca "bilinçsiz" H2O molekülü, "bilinçliymiş gibi" biraraya gelip, "bilinçliymiş gibi" bazı yerlerde yağmur, bazı yerlerde kar, bazı yerlerde dolu olarak yeryüzüne inmesinde nasıl Mikail'in takdiri ve yetkisi tyoksa, zentrilyonlarca çeşit çeşit molekül de biraraya gelip beyini oluşturmuştur. Bunun ilk kez nasıl olduğunu "şimdi" bilemememiz, ileride bilemeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Bilemediğimiz şeylerde topu taca, Tanrı'ya atmıyor bilim. Yağmur yağınca Mikail yağdırıyor, yağmur İlahı yağdırıyor demiyor. Nedenini, nasılını bulmaya çalışıyor.

Saygılar.

dalga geçmiyorum arkadaşım neden itham ediyorsun

olayın artık bizler için ne kadar basit olduğunu vurguladım.

mikail nedir hikmeti nedir bilmiyorsun ki sana anlatayım, Allah'ın Kuran'da bildirdiği görevli melekler birer sistemin adıdır, başıdır, kontrol görevlileridir. Azrail gibi. Merkez yani, komuta merkezi.

mikail öyle algıladığın gibi fantastik bir varlık değil bizim için anlaşılması daha kolay günümüz teknolojisinin nasıl çalıştığını biliyoruz. eski çağ insanlarına nazaran yani.

söylediğim gibi sahipli evrenin sorumlu, görevli merkezi sistemlerinde ve Allah'ın emrindeki komutalarıdır.

Gönderi tarihi:

mikail nedir hikmeti nedir bilmiyorsun ki sana anlatayım,

Anlat da bileyim, bana yeni malzeme gerek.

Allah'ın Kuran'da bildirdiği görevli melekler birer sistemin adıdır, başıdır, kontrol görevlileridir. Azrail gibi. Merkez yani, komuta merkezi....söylediğim gibi sahipli evrenin sorumlu, görevli merkezi sistemlerinde ve Allah'ın emrindeki komutalarıdır.

İyi başlamışsın. İyi malzeme var burda bana.

Melekleri sistem yaptın. İyi bu da bir yaklaşım. Sistem kurarsın işler gider. İradesiz olur. Demek ki Senin melekler, Cebrail falan iradesiz. Buradan devamla Allah da bir sistem olduğunu ileri sürebiliriz. Kozmik sistem diyorlar bazı dinler. Kozmik sistem. Bu kozmik sistem de iradesiz.

Ama bazı srunlar ortaya çıkıyor. Mesela melekler (sistemler) Allah'a 50.000 yılda ulaşırlarmış. Bu sistemler hareketli, seyahat etmesi gerektiğini bilen sistemler demek ki. Esasen seyahatin kendisi de bir sistem olarak adlandırılabilir.

Allah'ın komutanları. Allah demekki herşeye yetişemiyor. Komutanlar var emirleri yerine getirecek. Acaba başkomutan Diablos'un yerine bir atama yaptı mı? Yoksa iş başa düştü deyip o işi kendi mi yapıyor?

Keskinkalem teşekkürler, ben uğraşsam dini bu kadar Japon çizgi filmi tadına getiremezdim yani. Voltran Voltran Voltran diyorlardı bizim çocukluğumuzda. Şimdi ne diyorlar bilemem.

Sağol.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

keskinkalem

bilinmeyen de çık işin içinden ama inkar kolay yolu değil mi?
hayır bu en zor olan yol

çünkü bilinmeye ihtiyacı olan büyük araştırmalar geliştirmeler gereken bir yol

ve bilimin amacı bilinmeyenleri bilmeye çalışmaktır

çok çalışmaktır

kesinlikle kolay bir yol değildir

düşünsene dünya bir gaz kütlesi ateş topu ama soğuyor soğuyor zamanla kabuk bağlıyor

sonra milyon yıl boyunca yağmur yağıyor okullarda öğretilirdi hatırlarsın

peki o buhar kütlesi nasıl geldi de yağmur o kadar uzun sürdü

neden diğer gezegenlerde (güneş sisteminde) aynısı olmadı.

bir zamanlar yağmurun bile nasıl yağdığı bilinmiyordu

o kadar çok araştırma ve deney yapılmış ki yağmurun nasıl yağdığı ortaya çıkarılmış

demekki bu kadar bilinmeyen bir soruyu sorduktan sonra, cevaplarını araştırmak deneylemek ve sonuca ulaşmak gerekiyor sistemi çözmeye çalışmak gerekiyor değil mi ?

peşinen üzerine bir inanç(hayal) koyup bu böyle olmuştur demek, sizi doğrulamaz

ya arkadaşım bir de kanıt istiyorsun işte kanıt bu ihtimal yüzde, milyonda, milyarda kaçtır

kanıt olmadan, uydurup uydurmadığını bilemeyiz. İş ihtimallere kalırsa, binlerce ihtimal çıkar ortaya, sadece Allah değil

Gönderi tarihi:
keskinkalem

hayır bu en zor olan yol

çünkü bilinmeye ihtiyacı olan büyük araştırmalar geliştirmeler gereken bir yol

ve bilimin amacı bilinmeyenleri bilmeye çalışmaktır

çok çalışmaktır

kesinlikle kolay bir yol değildir

bir zamanlar yağmurun bile nasıl yağdığı bilinmiyordu

o kadar çok araştırma ve deney yapılmış ki yağmurun nasıl yağdığı ortaya çıkarılmış

demekki bu kadar bilinmeyen bir soruyu sorduktan sonra, cevaplarını araştırmak deneylemek ve sonuca ulaşmak gerekiyor sistemi çözmeye çalışmak gerekiyor değil mi ?

kanıt olmadan, uydurup uydurmadığını bilemeyiz. İş ihtimallere kalırsa, binlerce ihtimal çıkar ortaya, sadece Allah değil

Arkadaşım yağmuru da deney araştıma ile ortaya cıktı diyorsun araştırma ve deney i yapan ALLAHIN yaratığı beyin bu insanlari ceşitli eğitim ve kültürle yetiştiren de aynı beyin yani eğitimciler saygılar

Gönderi tarihi:
Arkadaşım yağmuru da deney araştıma ile ortaya cıktı diyorsun araştırma ve deney i yapan ALLAHIN yaratığı beyin bu insanlari ceşitli eğitim ve kültürle yetiştiren de aynı beyin yani eğitimciler saygılar

ipek

son iletilerden tartışma konusuna bakarsan, alakasız bir cevap verdiğini sanırım anlayacaksın

ben bu cevaptan nereye varmak istediğini anlayamadım

saygılar

Gönderi tarihi:

:clover: bir zamanlar yağmurun bile nasıl yağdığı bilinmiyordu

tarafsız arkadaşım konuyla alaka bir zamanlar yağmurun nasıl yağdığı bilnmiyor du demişsin

yağmurun bilinmediği zaman da da aynı insanlar var dı şimdi insalara faydalı güzel işler yapan

aynı insanlar var yani aynı beyinler varmak istediğim sistem aynı saygılar

Gönderi tarihi:
..... yağmurun bilinmediği zaman da da aynı insanlar var dı şimdi insalara faydalı güzel işler yapan

aynı insanlar var yani aynı beyinler varmak istediğim sistem aynı saygılar

ama bilgiler aynı değil !!!!

Gönderi tarihi:

Arkadaşım tarafsız şunu anlatmaya çalışıyorum ilk insanın oluşunda allah beyini öyle yaratmış ki

o zamanki aynı beyinler şimdi çok güzel yada kötü işler yapabiliyor tabiki şimdiki bilgiler farklı sanıyorum buraya kadar tamam bu aynı beyin egitim görgü bunun gibi yetiştime aşamalardan

geçerken beyin de herhangi işlem yapılmadan aynı beyın yani aynı düşünce aynı hafıza aynı mantık

yani beynin bütün görevlerini ilk yaratılan beyın yapıyor

insanoğlu harikalar yaratan bilgisayarlar yapıyor ama proramı insanoğlunun hertürlü işini görecek

şekil de bu proğramı bilgi sayar sahibi işine yaratacak şekil de proğramlamazsa zarar eder

allahın yarattığı beyinde öyle allah insanın beynin de iyi proram da var kötü proramda var yalnız

allah bize hep iyi güzel yönde de kullanmamızı emrediyor

biraz uzun yazı oldu saygılar

Gönderi tarihi:
allahın yarattığı beyinde öyle allah insanın beynin de iyi proram da var kötü proramda var yalnız

allah bize hep iyi güzel yönde de kullanmamızı emrediyor

biraz uzun yazı oldu saygılar

Herşey Allah'tandır, size göre

öyle inanmak istiyorsanız, size karışamayız

biz sadece gerçekleri ararız ve sorgularız.

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.