Φ yumote Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 saygını ve sıcaklığını hissetmemek imkansız arkadaşım yanlış anlaşılmaktan ve kırmaktan korktuğunu gözledim yanılmıyorum değil mi??? sevgiler kardeşim, anı defterin hayırlı olsun bir rocker Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 saygını ve sıcaklığını hissetmemek imkansız arkadaşım yanlış anlaşılmaktan ve kırmaktan korktuğunu gözledim yanılmıyorum değil mi??? sevgiler kardeşim, anı defterin hayırlı olsun bir rocker Aaaa... Ya şu son gönderilen iletilere bi bakiim dedim... Bi baktım benim adım yazıyo... İnanamadım bi an... Benimde bir anı defterim olmuşşşş... Hemde bir Rocker arkadaşım tarafından açılmış... Çok onure oldum yav... Ve beni "Doğru" anlamışsınız Sayın Yumote... Gerçekten en çok korktuğum şey "Yanlış Anlaşılmak"... Ve ben kendime bir dünya kurdum, Orada kimseye zarar vermeden, Kimseye dokunmadan, Kimseye ilişmeden, Tak başıma, Yaşıyorum... Anı Defterim için çok sağolun Sayın Yumote Arkadaşım... :clover: Saygılarımla... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 saygı ve sevgi hakedene daima verilir dostum seni yeni yeni farkettim açıkçası yani anime olayı sonrası :) dikkat ettim hakikaten dostluğu hakeden birisin bunu görmek görebilene asla zor olmaz...... geç de olsa hoşgeldin diyim toprağım sayılırsın ne de olsa sevgiler.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 saygı ve sevgi hakedene daima verilir dostum seni yeni yeni farkettim açıkçası yani anime olayı sonrası :) dikkat ettim hakikaten dostluğu hakeden birisin bunu görmek görebilene asla zor olmaz...... geç de olsa hoşgeldin diyim toprağım sayılırsın ne de olsa sevgiler.. Evet yaa... Animelerinizi çok beğendimdi... Bende ilgileniyorum ama hala profesyonel değilim... Ama... İyonyalıyız son tahlilde Sevgilerimle... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Tengeriin Boşig...sana ne desem bilmiyorumki..insan bu kadar şeker bu kadar içten ve bu kadarda dost canlısı olmazki..iyiki tanımışım seni iyiki sırdaşın olmuşum. Öğretmenim diliyorumki sana bunu söyleyen bir sürü öğrencin olsun...geleceğe umutla bakan aydın öğrenciler yetiştiresin.. Veee aşk hep sana yakın olsun..korkulardan uzak gerçek bi sevgi yaşaman dileğiyle sevgili kardeşim.... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 ay bide meslektaş çıktık bu defter çok dolacak eminim iyi geceler herkese Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Tengeriin Boşig...sana ne desem bilmiyorumki..insan bu kadar şeker bu kadar içten ve bu kadarda dost canlısı olmazki..iyiki tanımışım seni iyiki sırdaşın olmuşum.Öğretmenim diliyorumki sana bunu söyleyen bir sürü öğrencin olsun...geleceğe umutla bakan aydın öğrenciler yetiştiresin.. Veee aşk hep sana yakın olsun..korkulardan uzak gerçek bi sevgi yaşaman dileğiyle sevgili kardeşim.... :blushing: Yaa HaYaT... Ben utanırım ama yav, bu kadar övme... Evet; iyi ki sende benim sırdaşım oldun... Umarım sende hakettiğin mutluluğa ulaşırsın... Bunu fazlasıyla hakediyosun bence, Fazlasıyla layıksın mutluluğa... Gerçek Sevgi'yi umarım tadarsın... Ve biliyo musun; bunu yaşayacağından hiç şüphem yok... Sen, değerini biliyosun... (bak ilk defa bir forumdaşıma sadece adıyla hitap ediyorum... ) İyi Dileklerin ve Düşüncelerin beni onurlandırdı... ay bide meslektaş çıktık bu defter çok dolacak eminim iyi geceler herkese Aaa... Öğretmensin sende hı? Çok sevindim Sevgili Meslektaşım... Kalbin çok temiz Sevgili Yumote... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 anı defteriniz hayırlı olsun ve güzel anılarla dolsun... değerli yazılarınızda ve hayatınızın geri kalanında başarılar diliyorum... saygıdeğer ve çok düzeyli bir tartışma kalitesine sahip birisiniz sevgi ve selamlarımı iletiyorum... anı defterinizin anısına bu laleyi kabul buyurursanız sevinirim... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Forumda ki çok güzel renklerden biridir tengeriin,tartışma uslubu yerinde söylemek istediklerini dürüstçe ifade etmekten çekinmeyen nazik ve seviyeli arkadaşımız. Hayata dair tercihlerinde hiç bir zaman yanılmaman dileği ile şansın ve yolun hep açık olsun. Sevgilerimle......... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 anı defteriniz hayırlı olsun ve güzel anılarla dolsun... değerli yazılarınızda ve hayatınızın geri kalanında başarılar diliyorum... saygıdeğer ve çok düzeyli bir tartışma kalitesine sahip birisiniz sevgi ve selamlarımı iletiyorum... anı defterinizin anısına bu laleyi kabul buyurursanız sevinirim... Çok sağolun Sayın Sardunyam... İlginiz için çok teşekkür ederim... Ve ilk defa bir Bayandan çiçek alıyorum... Sağolun... Forumda ki çok güzel renklerden biridir tengeriin,tartışma uslubu yerinde söylemek istediklerini dürüstçe ifade etmekten çekinmeyen nazik ve seviyeli arkadaşımız. Hayata dair tercihlerinde hiç bir zaman yanılmaman dileği ile şansın ve yolun hep açık olsun. Sevgilerimle......... Sizde forumda güzel bir yere sahipsiniz Sayın Şüheda... Umarım hep böyle de gider bu... Umarım sizde hayata dair tercihlerinizde yanılmazsınız... Sizde sağolun... Saygılarımla... Alıntı
Misafir NightWish Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Yeni yeni tanıdığım, resimde eğitim almadan kendi tarzını bulan, duygusal, sıcakkanlı rockçı iyi bir forumdaşım.. Sevgiyle kal... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Yeni yeni tanıdığım, resimde eğitim almadan kendi tarzını bulan, duygusal, sıcakkanlı rockçı iyi bir forumdaşım.. Sevgiyle kal... Sııcaklığın için çok teşekkür ederim Sevgili NightWish... Sende benim resim konusunda yorumcum ol... Psofesyonel değilim ne yazık ki Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 resimlerinizi görmedim henüz tahminimce güzeldirler sizi tanımıyorum ancak dünyaya bakış açılarımızın benzeştiğini düşünüyorum dini ve siyasi platformda birbirine paralel görüşlerimiz var felsefik ve üzerinde akıl yürütüldüğü belli olan yazılarınız için tebrik ederim selamlarımı iletiyorum Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 meslektaşım nasılsın seminerler aldı yürüdü yarışmalar da cabası kolay gelsin bi selam vereyim dedim sevgiler Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Sayın Boşig Seni seviyorum arkadaşım. Sağ duyulu olman yetiyor. Sağ duyu her doğruya gebedir. Seninle doğrularda buluşacağımıza doğrulara inandığım kadar eminim. Mutlu kal. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Sayın Boşig Seni seviyorum arkadaşım. Sağ duyulu olman yetiyor. Sağ duyu her doğruya gebedir. Seninle doğrularda buluşacağımıza doğrulara inandığım kadar eminim. Mutlu kal. Çok teşekkür ederim Sayın Bilimselci... Biliyorsunuz ki, şu an yanımda olan tek kişi oldunuz... Bu yüzden benim için değeriniz kat ve kat arttı... Size minnettarım... Size bir şey itiraf etmek isterdim; Ahlak Gelişiminde "Evrensel Ahlak" tanımı diye bir tanım vardır. Siz de hep "Evrensel Ahlak"tan bahsederdiniz hatırlarsanız... Gerçekten de oraya oturuyorsunuz... Unutmayın, oraya çok az insan yerleşir... Saygılarımla... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 resimlerinizi görmedim henüz tahminimce güzeldirlersizi tanımıyorum ancak dünyaya bakış açılarımızın benzeştiğini düşünüyorum dini ve siyasi platformda birbirine paralel görüşlerimiz var felsefik ve üzerinde akıl yürütüldüğü belli olan yazılarınız için tebrik ederim selamlarımı iletiyorum meslektaşım nasılsın seminerler aldı yürüdü yarışmalar da cabası kolay gelsin bi selam vereyim dedim sevgiler Çok Teşekkürler... Üzgünüm, Selamınızı yeni gördüm... Teşekkür ederim... Bunu görmemiştim başka yerlere bıraktım düşüncelerimi ama tekrarlamak güzel diyorum neden olmasın: Forumda en sevdiğim yazıları iki kişi yazıyordu bunlar CYRANO VE BİLİMSELCİ ama son zamanlarda bunlara yeni bir isim daha katıldı TANGERİİN BOŞİG (isminin anlamını kendi yazısında okumuştum bir yerlerde) Öylesine akıcı ve güzel yazıyorki (birazda uzun olmasa ama olsun, her güzelin bir kusuru varmış derler değilmi) İyiki varsın arkadaşım.... Saygılar Sayın Erdoğan, ilginiz için çok teşekkür ederim... Gözünüzde böyle bir değere sahip olmam beni mutlu etti gerçekten... Yazılarımın uzunluğunun farkındayım ve ne yazık ki engel olamıyorum... Bu deneyimle ilgili sanırım. Bu konuda çok özeleştiri yaptım ama kısa ifadeler yetmiyor bana... Sanırım burada öğreneceğim bunu yapmayı... Ama Akıcı ve Güzel bulduysanız, gerçekten memnun oldum, sağolun... Arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim... Saygılarımla... Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Ya Tengerin, olm gitme lan işte. Bak yazmış işte en sonunda Ya ben bu kadar inatçı adam görmedim yaa... Olm Tantalos'ta içcezde diyoz, daa ne diyim? neyse ben ikna ederim seni nasılsa. seni burdada köşeye sıkıştırmak vardı ama erken kaçıyon... neyse, geldiğinde yaparım artık blogunda editörlük verdiğin için de sağol. görüşürük... Sevmiyorum isde!!!uzun ayzilari sevmiyorum sayin(sevgili)Bosig... Lutfen sole daha kisa yazmaya calissaniz..Cunku dikkat ettigim,uzun yazmanin bir anlami yok anlatmak istediginizi cok rahat bir cumleye sigdirabilirsiz,sizde o isik var yani Bu arada Hosgeldiniz!! Tanisiyormuyduk "boşgittin" de bence çocukcaaza... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Bu arada Hosgeldiniz!!Tanisiyormuyduk Hoşbulduk...Sanırım tanışmıştık... Sevmiyorum isde!!! Sevmediğini biliyorum... Ya Tengerin, olm gitme lan işte. Bak yazmış işte en sonunda Ya ben bu kadar inatçı adam görmedim yaa... Olm Tantalos'ta içcezde diyoz, daa ne diyim? neyse ben ikna ederim seni nasılsa. seni burdada köşeye sıkıştırmak vardı ama erken kaçıyon... neyse, geldiğinde yaparım artık blogunda editörlük verdiğin için de sağol. görüşürük... Tamam ya, gitmiyorum.. Ama senin ısrarın için değil Tantaloscuğum... Sağolsun bir forumdaşım sağlam bir laf söyledi bana... O lafın altında kalmamak için gitmiyorum. Satırları okuyorsa, anlamıştır zaten... Bu arada, sorduğum o bilmeceler var ya? Çözeyim mi hepsini, ister misin? Nasıl çözülceklerini de söyleyeyim hı, olur mu? Gör bak bir de sana o cevaplayamadığın sorulardan soracağım. Göreceksin beni köşeye sıkıştırmak neymiş... Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Tamam ya, gitmiyorum.. Ama senin ısrarın için değil Tantaloscuğum... Sağolsun bir forumdaşım sağlam bir laf söyledi bana... O lafın altında kalmamak için gitmiyorum. Satırları okuyorsa, anlamıştır zaten... Bu arada, sorduğum o bilmeceler var ya? Çözeyim mi hepsini, ister misin? Nasıl çözülceklerini de söyleyeyim hı, olur mu? Gör bak bir de sana o cevaplayamadığın sorulardan soracağım. Göreceksin beni köşeye sıkıştırmak neymiş... "yiyorsa bizim arka bahçeye gel oglum" (gıllı ali diyatör) Aklıma bişii geldi, madem böyle hırslıyız, bi atışma konusu açalım mı ikimiz? normalde tartışmıyon, bari burda tartışalım, olur mu? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 "yiyorsa bizim arka bahçeye gel oglum" (gıllı ali diyatör) Aklıma bişii geldi, madem böyle hırslıyız, bi atışma konusu açalım mı ikimiz? normalde tartışmıyon, bari burda tartışalım, olur mu? Tamam yav... Hadi Felsefe bölümüne açıyorum konuyu. Kapışacağız orada tamam mı? Felsefe yapıcaz. El mi yaman, Bey mi yaman... Göreceğiz... Kaşındın sen... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 3 ay gibi kısa bir zamanda da olsa, kendilerinde birçok şey öğrendiğim tüm forum arkadaşlarıma Teşekkürler: —Çok sevdiğim Tarih Bilimi’ne daha geniş bir açıdan ve daha ilkeli bir şekilde bakmama katkıda bulunduğu için Sayın Cyrano’ya, —Daha önceden edindiğim birçok kavrama daha farklı ve belki biraz daha nesnel ve belki birazda yeni bir bakış açısıyla bakmam açısından katkıda bulunan ve bana tahammül etme inceliğini gösteren Sayın Bilimselci’ye, —Beni forumda sevdiği ilk üç kişi arasında görme alçak gönüllüğü göstererek beni onurlandıran Sayın Erdoğan’a, —Beni en iyi anlayan, son derece duygusal ve hanımefendi bir ruha sahip Karçiçeği’m/HaYaT’a, — “Olgunluk” açısından, ileride olmak istediğim olgunluk düzeyinde bana örnek teşkil ettikleri için Sayın Dipnot ve Sayın GeceKuşu’na, —Bilim ile Din’in birbirlerini nitelemediklerini hala düşünmeme rağmen, birbirlerini tamamladıklarını kararlılıkla savunan ve bu yüzden bu açıdan yeni sorgulamalarıma neden olan Sayın Xlark Tades’e, —Kendine özgü yorumları ve anlayışıyla paylaşımları için Sayın Markus’a, —Kısacık cümle ve kelimelerle, benim henüz farkında olmadığım eksikliklerimi bir çırpıda niteleyiverebilen ve bu yüzden kendimi de sorgulamama neden olan Sayın Tarafsız’a, —Kendimi bir dine mensup görmeme rağmen, benim o dinden çok farklı düşündüğümün her fırsatta ve kararlılıkla altını çizen ve bu yüzden kendimi yeniden sorgulamama neden olan Sayın BrainSlapper’e, —Mantığını kendime yakın bulduğum ancak savunularımızın farklı olmasına rağmen, ara sıra yazsa da iletilerini zevkle takip ettiğim Sayın Lucas’a, —Kararlılığından ödün vermeyen ve paylaşımlarının bana çok faydasının dokunduğunu düşündüğüm Sayın Yam_yam’a ve hem bu açıdan hem de ağabeyliği açısından Sayın Evrensel’e, —Her ne kadar sorduğu sorular ve tespit ettiği noktalar genelde arada kaynasa da dikkate alıp değerlendirmemle farklı anlamlar kazanmama neden olan Sayın la_bohéme’ye, —Paylaşımları ile gerçekten birçok şeyi irdelememe neden olan Sayın Gelincik’e, —Onun tanımı ile “Kafayı Kendisine Takmış Olmam”la kendisine mahcup olduğum ancak yine de paylaşımlarını takip etmekle ve irdelemekle bir çok bilgi edindiğim Sayın Haksöz/Katakuta’ya, Sayın Sardunyam'a Sayın Frozen'a Sayın Şüheda'ya Sayın Aslan34'e Sayın KeskinKalem'e Sayın Muki'ye Sayın By X Man’e, —Forumdaki eğlenceli konularda beni neşelendiren; Ezoterik arkadaşım Sayın _Angel_Cara'ya Meslektaşım Sayın Yumote'ye Ressam arkadaşım Sayın NightWish'e Rocker arkadaşım Sayın Hayelperest'e Aşk doktoru meslektaşım Sayın Eren’e Ve daha adlarını (özür dileyerek) hatırlayamadığım ancak paylaşımları ile bana yaptıkları katkıları ile kendilerine çok müteşekkir olduğum birçok arkadaşıma Saygılarımı ve Sevgilerimi sunarım… Ben hayatta tek değişmeyen şeyin “Değişimin Kendisi” olduğuna inanırım. Hiçbir zaman en doğru şeyi bildiğimi iddia etmedim. Değişmemekte kararlı olan insanların geçmişe mahkum olduklarını düşündüm ve değişimin “Kaçınılmaz” olması gerektiğine inandım. Bana göre Yaşam’ın ve Evren’in tek bir amacı var “Dengelenmek”… Ancak “Dengede Olmak” çok zararlıdır çoğu zaman… Çünkü o zaman insan (ve doğa) yeni öğrenmelere (yeni değişimlere) kapalı oluyor ve yeni bir şey öğrenemiyor (değişemiyor). Böyle insanlar zaman ilerledikçe geride kalmaya mahkumdurlar. Çünkü tek gerçek zamanın ilerlediği ve durağan/stabil-sabit şeylerin yok olmaya ve geride kalmaya mahkum olduğudur. Bildikleri ile her şeyi yeteri kadar bildiğini ve her bildiğinin tutarlı olduğunu ve bundan dolayı huzurlu olduğunu iddia eden insanlar “Denge” durumundadırlar. Artık yeni bir şey öğrenseler bile bu öğrenilmişlere, kalıplarının sahip olduğu öngörülerden başka bir anlam yükleyemezler. Çünkü onların bilinçaltında korktukları tek şey “Dengenin Bozulması”dır. Dengeyi bozmamak için yeni öğrendiklerini kendi potalarında eritmekten öteye geçemezler. Başka bir anlam yükleyemezler ve başka bir açıdan bakamazlar… Ve öncelikle bu insanlar tek bir gerçekliği kendilerinin savunduğunu iddia ederler. Ben bu foruma geldiğimde “Dengede”ydim. Yani bildiklerim kendi içimde tutarlıydılar. Ancak foruma girdikten sonra (aslında daha önce de, her zaman) yeni öğrenmelerimi kendi potamda eritmek yerine, karşımdaki insanların potasından tanımlamaya çalıştım… Yani “Anlamaya” çalıştım her bilgiyi ve herkesi… Ve bu süreçte o kadar şanslıydım ki “Dengem Bozuldu”… Dengemin bozulması çok çok iyi bir şey… Çünkü artık yeni öğrenmelere, yeni anlamlandırmalara, yeni örgütlemelere ve yeni bilgilere tüm gerçekliği ve açıklığı ile yani tüm tarafsızlığı ile sahip olabilirim. Tabii ki bu ihtiyaç beni güdeleyen en önemli faktördür. İşte foruma bir süre girmeyecek olmamın temel nedeni de bu ki bununla siz ne kadar ilgileniyorsunuz ya da bu sizin umurunuzda mı bilmiyorum ama ben sadece minnettarlığımı göstermek istedim… İtiraf etmeliyim ki ben “Değişim”den korkmam… İnsan zekasına her zaman güvendim ve açık gerçekleri her insanın önüne koyduğunuzda kabullenebilmeleri için herhangi bir engelin olmadığını gördüm, biliyorum. Demek istediğim, 3 aylık üyeliğim süresince, bu forumda sadece yazı yazıp, yazılanları da okumadım… Her bilgiyi sorgulamaya ve araştırmaya çalıştım… Kısacası küfemi doldurmaya çalıştım. Sanıyorum ki aşırı yükleme ve sorgulamadan dolayı dengem bozuldu ya da amiyane tabiriyle “Şirazem Kaydı” ya da “Kayışı Kopardık”… Dolayısıyla artık öğrendiklerimi yeniden örgütlememin zamanı geldi… Bu ne kadar zaman alır bilmiyorum ancak geri döneceğime şüphe yok gibi… Çünkü burası bağımlılık yaratıyor… Tekrar geldiğimde, umarım tartışmaktan zevk aldığım tüm arkadaşlarım hala burada olurlar… Yeniden yüklendiğimde görüşmek üzere… :) Emekleriniz için minnettarım… Tüm forumdaşlarıma Saygılarımla ve Sevgilerimle… Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 —Forumdaki eğlenceli konularda beni neşelendiren;Ezoterik arkadaşım Sayın _Angel_Cara'ya Meslektaşım Sayın Yumote'ye ................................ Ben hayatta tek değişmeyen şeyin “Değişimin Kendisi” olduğuna inanırım. Hiçbir zaman en doğru şeyi bildiğimi iddia etmedim. Değişmemekte kararlı olan insanların geçmişe mahkum olduklarını düşündüm ve değişimin “Kaçınılmaz” olması gerektiğine inandım. Bana göre Yaşam’ın ve Evren’in tek bir amacı var “Dengelenmek”… Ancak “Dengede Olmak” çok zararlıdır çoğu zaman… Çünkü o zaman insan (ve doğa) yeni öğrenmelere (yeni değişimlere) kapalı oluyor ve yeni bir şey öğrenemiyor (değişemiyor). Böyle insanlar zaman ilerledikçe geride kalmaya mahkumdurlar. Çünkü tek gerçek zamanın ilerlediği ve durağan/stabil-sabit şeylerin yok olmaya ve geride kalmaya mahkum olduğudur. Bildikleri ile her şeyi yeteri kadar bildiğini ve her bildiğinin tutarlı olduğunu ve bundan dolayı huzurlu olduğunu iddia eden insanlar “Denge” durumundadırlar. Artık yeni bir şey öğrenseler bile bu öğrenilmişlere, kalıplarının sahip olduğu öngörülerden başka bir anlam yükleyemezler. Çünkü onların bilinçaltında korktukları tek şey “Dengenin Bozulması”dır. Dengeyi bozmamak için yeni öğrendiklerini kendi potalarında eritmekten öteye geçemezler. Başka bir anlam yükleyemezler ve başka bir açıdan bakamazlar… Ve öncelikle bu insanlar tek bir gerçekliği kendilerinin savunduğunu iddia ederler. Ben bu foruma geldiğimde “Dengede”ydim. Yani bildiklerim kendi içimde tutarlıydılar. Ancak foruma girdikten sonra (aslında daha önce de, her zaman) yeni öğrenmelerimi kendi potamda eritmek yerine, karşımdaki insanların potasından tanımlamaya çalıştım… Yani “Anlamaya” çalıştım her bilgiyi ve herkesi… Ve bu süreçte o kadar şanslıydım ki “Dengem Bozuldu”… Dengemin bozulması çok çok iyi bir şey… Çünkü artık yeni öğrenmelere, yeni anlamlandırmalara, yeni örgütlemelere ve yeni bilgilere tüm gerçekliği ve açıklığı ile yani tüm tarafsızlığı ile sahip olabilirim. Tabii ki bu ihtiyaç beni güdeleyen en önemli faktördür. İşte foruma bir süre girmeyecek olmamın temel nedeni de bu ki bununla siz ne kadar ilgileniyorsunuz ya da bu sizin umurunuzda mı bilmiyorum ama ben sadece minnettarlığımı göstermek istedim… İtiraf etmeliyim ki ben “Değişim”den korkmam… İnsan zekasına her zaman güvendim ve açık gerçekleri her insanın önüne koyduğunuzda kabullenebilmeleri için herhangi bir engelin olmadığını gördüm, biliyorum. Demek istediğim, 3 aylık üyeliğim süresince, bu forumda sadece yazı yazıp, yazılanları da okumadım… Her bilgiyi sorgulamaya ve araştırmaya çalıştım… Kısacası küfemi doldurmaya çalıştım. Sanıyorum ki aşırı yükleme ve sorgulamadan dolayı dengem bozuldu ya da amiyane tabiriyle “Şirazem Kaydı” ya da “Kayışı Kopardık”… Dolayısıyla artık öğrendiklerimi yeniden örgütlememin zamanı geldi… Bu ne kadar zaman alır bilmiyorum ancak geri döneceğime şüphe yok gibi… Çünkü burası bağımlılık yaratıyor… Tekrar geldiğimde, umarım tartışmaktan zevk aldığım tüm arkadaşlarım hala burada olurlar… Yeniden yüklendiğimde görüşmek üzere… Emekleriniz için minnettarım… Tüm forumdaşlarıma Saygılarımla ve Sevgilerimle… emeklerin için asıl biz teşekkür ederiz güzel yazıların için de teşekkürler içten ve kendin gibisin değişimin içinde değişime ayak uydurmak zordur ancak bunu başabilecek kapasiteye sahip olanların arasında olduğunu düşündüğümsün sevgiler arkadaşım Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 3 ay gibi kısa bir zamanda da olsa, kendilerinde birçok şey öğrendiğim tüm forum arkadaşlarıma Teşekkürler: —Çok sevdiğim Tarih Bilimi’ne daha geniş bir açıdan ve daha ilkeli bir şekilde bakmama katkıda bulunduğu için Sayın Cyrano’ya, —Daha önceden edindiğim birçok kavrama daha farklı ve belki biraz daha nesnel ve belki birazda yeni bir bakış açısıyla bakmam açısından katkıda bulunan ve bana tahammül etme inceliğini gösteren Sayın Bilimselci’ye, —Beni forumda sevdiği ilk üç kişi arasında görme alçak gönüllüğü göstererek beni onurlandıran Sayın Erdoğan’a, —Beni en iyi anlayan, son derece duygusal ve hanımefendi bir ruha sahip Karçiçeği’m/HaYaT’a, — “Olgunluk” açısından, ileride olmak istediğim olgunluk düzeyinde bana örnek teşkil ettikleri için Sayın Dipnot ve Sayın GeceKuşu’na, —Bilim ile Din’in birbirlerini nitelemediklerini hala düşünmeme rağmen, birbirlerini tamamladıklarını kararlılıkla savunan ve bu yüzden bu açıdan yeni sorgulamalarıma neden olan Sayın Xlark Tades’e, —Kendine özgü yorumları ve anlayışıyla paylaşımları için Sayın Markus’a, —Kısacık cümle ve kelimelerle, benim henüz farkında olmadığım eksikliklerimi bir çırpıda niteleyiverebilen ve bu yüzden kendimi de sorgulamama neden olan Sayın Tarafsız’a, —Kendimi bir dine mensup görmeme rağmen, benim o dinden çok farklı düşündüğümün her fırsatta ve kararlılıkla altını çizen ve bu yüzden kendimi yeniden sorgulamama neden olan Sayın BrainSlapper’e, —Mantığını kendime yakın bulduğum ancak savunularımızın farklı olmasına rağmen, ara sıra yazsa da iletilerini zevkle takip ettiğim Sayın Lucas’a, —Kararlılığından ödün vermeyen ve paylaşımlarının bana çok faydasının dokunduğunu düşündüğüm Sayın Yam_yam’a ve hem bu açıdan hem de ağabeyliği açısından Sayın Evrensel’e, —Her ne kadar sorduğu sorular ve tespit ettiği noktalar genelde arada kaynasa da dikkate alıp değerlendirmemle farklı anlamlar kazanmama neden olan Sayın la_bohéme’ye, —Paylaşımları ile gerçekten birçok şeyi irdelememe neden olan Sayın Gelincik’e, —Onun tanımı ile “Kafayı Kendisine Takmış Olmam”la kendisine mahcup olduğum ancak yine de paylaşımlarını takip etmekle ve irdelemekle bir çok bilgi edindiğim Sayın Haksöz/Katakuta’ya, Sayın Sardunyam'a Sayın Frozen'a Sayın Şüheda'ya Sayın Aslan34'e Sayın KeskinKalem'e Sayın Muki'ye Sayın By X Man’e, —Forumdaki eğlenceli konularda beni neşelendiren; Ezoterik arkadaşım Sayın _Angel_Cara'ya Meslektaşım Sayın Yumote'ye Ressam arkadaşım Sayın NightWish'e Rocker arkadaşım Sayın Hayelperest'e Aşk doktoru meslektaşım Sayın Eren’e Ve daha adlarını (özür dileyerek) hatırlayamadığım ancak paylaşımları ile bana yaptıkları katkıları ile kendilerine çok müteşekkir olduğum birçok arkadaşıma Saygılarımı ve Sevgilerimi sunarım… Ben hayatta tek değişmeyen şeyin “Değişimin Kendisi” olduğuna inanırım. Hiçbir zaman en doğru şeyi bildiğimi iddia etmedim. Değişmemekte kararlı olan insanların geçmişe mahkum olduklarını düşündüm ve değişimin “Kaçınılmaz” olması gerektiğine inandım. Bana göre Yaşam’ın ve Evren’in tek bir amacı var “Dengelenmek”… Ancak “Dengede Olmak” çok zararlıdır çoğu zaman… Çünkü o zaman insan (ve doğa) yeni öğrenmelere (yeni değişimlere) kapalı oluyor ve yeni bir şey öğrenemiyor (değişemiyor). Böyle insanlar zaman ilerledikçe geride kalmaya mahkumdurlar. Çünkü tek gerçek zamanın ilerlediği ve durağan/stabil-sabit şeylerin yok olmaya ve geride kalmaya mahkum olduğudur. Bildikleri ile her şeyi yeteri kadar bildiğini ve her bildiğinin tutarlı olduğunu ve bundan dolayı huzurlu olduğunu iddia eden insanlar “Denge” durumundadırlar. Artık yeni bir şey öğrenseler bile bu öğrenilmişlere, kalıplarının sahip olduğu öngörülerden başka bir anlam yükleyemezler. Çünkü onların bilinçaltında korktukları tek şey “Dengenin Bozulması”dır. Dengeyi bozmamak için yeni öğrendiklerini kendi potalarında eritmekten öteye geçemezler. Başka bir anlam yükleyemezler ve başka bir açıdan bakamazlar… Ve öncelikle bu insanlar tek bir gerçekliği kendilerinin savunduğunu iddia ederler. Ben bu foruma geldiğimde “Dengede”ydim. Yani bildiklerim kendi içimde tutarlıydılar. Ancak foruma girdikten sonra (aslında daha önce de, her zaman) yeni öğrenmelerimi kendi potamda eritmek yerine, karşımdaki insanların potasından tanımlamaya çalıştım… Yani “Anlamaya” çalıştım her bilgiyi ve herkesi… Ve bu süreçte o kadar şanslıydım ki “Dengem Bozuldu”… Dengemin bozulması çok çok iyi bir şey… Çünkü artık yeni öğrenmelere, yeni anlamlandırmalara, yeni örgütlemelere ve yeni bilgilere tüm gerçekliği ve açıklığı ile yani tüm tarafsızlığı ile sahip olabilirim. Tabii ki bu ihtiyaç beni güdeleyen en önemli faktördür. İşte foruma bir süre girmeyecek olmamın temel nedeni de bu ki bununla siz ne kadar ilgileniyorsunuz ya da bu sizin umurunuzda mı bilmiyorum ama ben sadece minnettarlığımı göstermek istedim… İtiraf etmeliyim ki ben “Değişim”den korkmam… İnsan zekasına her zaman güvendim ve açık gerçekleri her insanın önüne koyduğunuzda kabullenebilmeleri için herhangi bir engelin olmadığını gördüm, biliyorum. Demek istediğim, 3 aylık üyeliğim süresince, bu forumda sadece yazı yazıp, yazılanları da okumadım… Her bilgiyi sorgulamaya ve araştırmaya çalıştım… Kısacası küfemi doldurmaya çalıştım. Sanıyorum ki aşırı yükleme ve sorgulamadan dolayı dengem bozuldu ya da amiyane tabiriyle “Şirazem Kaydı” ya da “Kayışı Kopardık”… Dolayısıyla artık öğrendiklerimi yeniden örgütlememin zamanı geldi… Bu ne kadar zaman alır bilmiyorum ancak geri döneceğime şüphe yok gibi… Çünkü burası bağımlılık yaratıyor… Tekrar geldiğimde, umarım tartışmaktan zevk aldığım tüm arkadaşlarım hala burada olurlar… Yeniden yüklendiğimde görüşmek üzere… :) Emekleriniz için minnettarım… Tüm forumdaşlarıma Saygılarımla ve Sevgilerimle… Foruma olan katkısı, tartışma uslubu, birikimi ve karşısındakilerin fikirlerine verdiği önemli gerçekten forumda görmek istediğim insanlar arasındasın sevgili Tengerin umarım en kısa zamanda tekrar aramızda olursun. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Daha önceden edindiğim birçok kavrama daha farklı ve belki biraz daha nesnel ve belki birazda yeni bir bakış açısıyla bakmam açısından katkıda bulunan ve bana tahammül etme inceliğini gösteren Sayın Bilimselci’ye, ............... Ben hayatta tek değişmeyen şeyin “Değişimin Kendisi” olduğuna inanırım. Hiçbir zaman en doğru şeyi bildiğimi iddia etmedim. Değişmemekte kararlı olan insanların geçmişe mahkum olduklarını düşündüm ve değişimin “Kaçınılmaz” olması gerektiğine inandım. Bana göre Yaşam’ın ve Evren’in tek bir amacı var “Dengelenmek”… Ancak “Dengede Olmak” çok zararlıdır çoğu zaman… Çünkü o zaman insan (ve doğa) yeni öğrenmelere (yeni değişimlere) kapalı oluyor ve yeni bir şey öğrenemiyor (değişemiyor). Böyle insanlar zaman ilerledikçe geride kalmaya mahkumdurlar. ............... Sevgili boşig, Duygulandım gerçekten. Teşhislerin doğru. Katılmadığım ise; "Yüklenmek için, o saydığın arkadaşlarında ayrı kalman. Bu 3 ay gibi kısa zamanda "şiraze" kayacak kadar etkilenip, buna rağmen sağduyudan ayrılmayıp... Bu çelişkileri görerek, samimice halledilmesi gerekliliğini savunan nadir insanlardansın. Bu güzel öz'ün, binde bir insanda ancak var olduğunu iddia ediyorum. Bu görüşlerimle ; "Yüklenebilme"yi sevdiğin insanlardan ayrı kalarak değilde, onlarla birlikte göğüslemen gerektiğine inanıyorum. Bunun daha da sağlıklı olabileceğine inanıyorum. Burda olacağın süre içerisinde, olumsuzluklardan etkilenecek bir kişilikte değilsin. Birlikte "yüklenelim" Seninle tartışmak çok güzel. En iyi dileklerimle. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.