Φ dream1907 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Rabbin zamanınıyla bizim zamanımızın bir olmaması kitapların sayfa sayfa veya vahiy vahiy yıllarca gönderilmesinin sebebi olarak açıklamanı anlayamadım yani rabbin zamanına göre saniyelik bir olay bizim bin yılımızamı tekabül ediyor ??? veya oran herne ise sonuç olarak söylemek istediğin Yaratıcının bunu istese dahi zaman farkından dolayı bir bütün halinde göndermesinin imkansız olduğumudur Dinler ve öğütler hiç farklı değilse neden ayrılık var neden ümmet kavramı var neden Bildiğimiz 4 Büyük kitap var neden kan dökülüyor neden bu ayrılık Yaratıcı insanları guruplara ayırmış guruplara göremi dinleri göndermiştir hiçbir dine inanmayan ama hayatını doğru düzgün bir şekilde inasanlık onuruna yakışan bir şekilde yaşayan merhametli iyilik sever yardımsever çevresine yararlı tüm doğru bildiğimiz özellikleri içinde barındıran insanların akıbeti ne olacaktır Yaratıcıya inanmak için Mutlak bir din e mensup olmak mı gerekir Neden Dinler veya Kitaplar sona Ermiştir son bulmasındaki sebep nedir Dünyanın Buna ihtiyacı yokmudur Son din mülümanlık Çok doğru bir şekilde algılanmış herkesçe çok güzel uygulandığı için Yaratıcı Birdaha uyarmamaya karar vermiş yeni Bir kitap Göndermeye Gerek duymamıştır .Dünya Mükemmeldir İnsanlar Tüm Emirleri harfiyen yerine getirmektedir veya tam tersidir Yaratıcı Kızmıştır ne haliniz varsa görün Ben son İbaresi koydum Birdaha karışmam mı demiştir .Veya İnsanoğlunun Birbirine düştüğünü gören ve bunun en büyük sebebide Aslında Ayrılığa düşmemiz için değil Ümmet ümmet olduğumuz için gönderdiği kitapları biz amacından saptırarak birer takım tutar gibi birbirimizi öldürmeye varan bu ayrılıklara dur dememiştir . Sonucun bu olacağını bilmektemidir Göktürk yazıtlarını bilirmisin Tarihin en eski yazıtlarından örnekler,, İnsanoğlunun Binlerce yıl önce eliyle Yaptığı ve halen duran insani eserler insanın yazdığı birşey günümüze kadar gelirken allah kelamı Değiştirilebilmektedir Eğer yaratıcı istese Dünyanın On yerine veya Yüz Yerine veya 1000 Yerine Eyfel kulesi gibi Yazıtlarını(Emirlerini Yaşama biçimimizi yapmamız gerekenleri yapmamız gerekenleri sonumuzu ) her dilden Diker Araya hiç bir aracı koymaz ve Dünyadaki hiçbir güç veya hiçbir kuvvet Atom bombası dahi o yazıtları yokedemez ve hiçkimse bu yaratıcı sözü değildir diye ayrıya düşmez bunu yapan insandır diyemez olabilirmiydi acaba Göktürk yazıtları hala duruyorken ???????? nekadar çok soru var Tüm kainatın sahibi Tüm Evrenin işlemesindeki o muazzam güç O anlaşılamaz Akıl erdirilemeyen Yüce Yaratıcı Bukadar basit Bir şekilde üstelik başarısızlıkla sonuçlanmış bir şekilde kendini anlatırmıydı İnanamıyorum herşeyi yaratmaya muktedir Yaratıcının insanın elinde oyuncak olmasına anlaşılamamasına ve sadece aracılar vasıtası ile anlatılabilir olduğuna sadece dinler yoluyla tanınabilir olduğuna başka bir şekilde olmasının çeşitli sebeblerle zaman farkı vs vs vs olmasının mümkün olmamasına çok soru var çok ????????? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Rabbin zamanınıyla bizim zamanımızın bir olmaması kitapların sayfa sayfa veya vahiy vahiy yıllarca gönderilmesinin sebebi olarak açıklamanı anlayamadım yani rabbin zamanına göre saniyelik bir olay bizim bin yılımızamı tekabül ediyor ??? veya oran herne ise sonuç olarak söylemek istediğin Yaratıcının bunu istese dahi zaman farkından dolayı bir bütün halinde göndermesinin imkansız olduğumudur Dinler ve öğütler hiç farklı değilse neden ayrılık var neden ümmet kavramı var neden Bildiğimiz 4 Büyük kitap var neden kan dökülüyor neden bu ayrılık Yaratıcı insanları guruplara ayırmış guruplara göremi dinleri göndermiştir hiçbir dine inanmayan ama hayatını doğru düzgün bir şekilde inasanlık onuruna yakışan bir şekilde yaşayan merhametli iyilik sever yardımsever çevresine yararlı tüm doğru bildiğimiz özellikleri içinde barındıran insanların akıbeti ne olacaktır Yaratıcıya inanmak için Mutlak bir din e mensup olmak mı gerekir Neden Dinler veya Kitaplar sona Ermiştir son bulmasındaki sebep nedir Dünyanın Buna ihtiyacı yokmudur Son din mülümanlık Çok doğru bir şekilde algılanmış herkesçe çok güzel uygulandığı için Yaratıcı Birdaha uyarmamaya karar vermiş yeni Bir kitap Göndermeye Gerek duymamıştır .Dünya Mükemmeldir İnsanlar Tüm Emirleri harfiyen yerine getirmektedir veya tam tersidir Yaratıcı Kızmıştır ne haliniz varsa görün Ben son İbaresi koydum Birdaha karışmam mı demiştir .Veya İnsanoğlunun Birbirine düştüğünü gören ve bunun en büyük sebebide Aslında Ayrılığa düşmemiz için değil Ümmet ümmet olduğumuz için gönderdiği kitapları biz amacından saptırarak birer takım tutar gibi birbirimizi öldürmeye varan bu ayrılıklara dur dememiştir . Sonucun bu olacağını bilmektemidir Göktürk yazıtlarını bilirmisin Tarihin en eski yazıtlarından örnekler,, İnsanoğlunun Binlerce yıl önce eliyle Yaptığı ve halen duran insani eserler insanın yazdığı birşey günümüze kadar gelirken allah kelamı Değiştirilebilmektedir Eğer yaratıcı istese Dünyanın On yerine veya Yüz Yerine veya 1000 Yerine Eyfel kulesi gibi Yazıtlarını(Emirlerini Yaşama biçimimizi yapmamız gerekenleri yapmamız gerekenleri sonumuzu ) her dilden Diker Araya hiç bir aracı koymaz ve Dünyadaki hiçbir güç veya hiçbir kuvvet Atom bombası dahi o yazıtları yokedemez ve hiçkimse bu yaratıcı sözü değildir diye ayrıya düşmez bunu yapan insandır diyemez olabilirmiydi acaba Göktürk yazıtları hala duruyorken ???????? nekadar çok soru var Tüm kainatın sahibi Tüm Evrenin işlemesindeki o muazzam güç O anlaşılamaz Akıl erdirilemeyen Yüce Yaratıcı Bukadar basit Bir şekilde üstelik başarısızlıkla sonuçlanmış bir şekilde kendini anlatırmıydı İnanamıyorum herşeyi yaratmaya muktedir Yaratıcının insanın elinde oyuncak olmasına anlaşılamamasına ve sadece aracılar vasıtası ile anlatılabilir olduğuna sadece dinler yoluyla tanınabilir olduğuna başka bir şekilde olmasının çeşitli sebeblerle zaman farkı vs vs vs olmasının mümkün olmamasına çok soru var çok ????????? elbette Rabbimiz isterse o kitabı bir defada hazır olarak indirirdi... ama onu onun katındaki kitaptan parça parça indirmiştir.. bunu da en çok kademe kademe yüklenelim öğrenelim diye yapmıştır belki şüphesiz doğrusunu ancak Allah bilir ama yine de ayete bakarsak En’âm Sûresinin 91 . Ayetinde Allah’ın kadrini gereği gibi bilemediler.16 Çünkü, “Allah hiç kimseye hiçbir şey indirmedi” dediler.17 De ki: “Mûsâ’nın insanlara bir nur ve hidayet olarak getirdiği, parça parça kağıtlar haline koyup ortaya çıkardığınız, pek çoğunu ise gizlediğiniz; (kendisiyle) ne sizin, ne babalarınızın bilmediği şeylerin size öğretildiği Kitab’ı kim indirdi?” (Ey Muhammed!) “Allah” (indirdi) de, sonra bırak onları, içine daldıkları batakta oynayadursunlar. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 3,4 . Ayetinde O, sana Kitab’ı hak ve kendisinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, daha önce Tevrat’ı ve İncil’i insanlar için birer hidayet olarak indirmişti.Furkan’ı3 da indirdi. Şüphesiz, Allah’ın âyetlerini inkar edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir. Nisâ(*) Sûresinin 136 . Ayetinde Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur. (bu diğer kitapları da okuyup inanmamızı gerektirir) Mâide(*) Sûresinin 44 . Ayetinde Şüphesiz Tevrat’ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. Mâide(*) Sûresinin 47 . Ayetinde İncil ehli Allah’ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir. Mâide(*) Sûresinin 48 . Ayetinde (Ey Muhammed!) Sana da o Kitab’ı (Kur’an’ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik En’âm Sûresinin 156,157 . Ayetinde Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa (yahudilere ve hıristiyanlara) indirildi. Biz onların okumalarından habersiz idik” demeyesiniz, yahut, “Eğer bize kitap indirilseydi biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk” demeyesiniz, diye bu Kur’an’ı indirdik. Nahl Sûresinin 44 . Ayetinde (O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur’an’ı indirdik. Nahl Sûresinin 64 . Ayetinde Sana kitabı, ancak ayrılığa düştükleri şeyleri onlara açıklaman için ve iman eden bir topluma doğru yolu gösterici ve rahmet olarak indirdik İsrâ Sûresinin 106 . Ayetinde Biz Kur’an’ı, insanlara dura dura okuyasın diye âyet âyet ayırdık ve onu peyderpey indirdik. uzar gider ayetler .... kısacası birden bire bütün halinde bir kitabın ortaya çıktığını düşün ... pat diye insanlara ver okusunlar... kaç kişi tamamına o esnada inanıp devam eder... yani savaş olacak desin savaş olsun kazanacaksınız desin kazanılsın ,,,ya da bir dedikodu yayılsın bunun üzerine dedikodu için ayet gelsin .. peygamberi tanıdığın bir arkadaşın gibi düşün ve bu tarz olaylara şahit ol üstüne de inanma hadi... elbet olaylar yaşatılır ya da yaşanmadan yaşanacaklar vurgulanırki önce kademe kademe inananlar çoğalsın...artsın... Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 kısacası birden bire bütün halinde bir kitabın ortaya çıktığını düşün ... pat diye insanlara ver okusunlar... kaç kişi tamamına o esnada inanıp devam eder... yani savaş olacak desin savaş olsun kazanacaksınız desin kazanılsın ,,,ya da bir dedikodu yayılsın bunun üzerine dedikodu için ayet gelsin .. peygamberi tanıdığın bir arkadaşın gibi düşün ve bu tarz olaylara şahit ol üstüne de inanma hadi... elbet olaylar yaşatılır ya da yaşanmadan yaşanacaklar vurgulanırki önce kademe kademe inananlar çoğalsın...artsın... Maalesef hiçbirisi sorduklarımın cevabı değil hatta sen açıklama yaptıkça daha çok sorular ortaya çıkıyor bir dedikodu yayılsın bunun üzerine ayet gelsin 1 Kuranı Kerim günlük olaylara göre gelen ogünkü gelişmelere göre vahiylerin gönderildiği bir bilgi kaynağımıdır Yoksa Allahın emirlerini anlatan yapmamız gerekenleri ile yapmamız gerekenleri anlatan hayatın amacını sonumuzu anlatan bize doğru yolu gösteren bir kitapmıdır (Kuranı kerimde Peygamberin Günlük yaşamıylada ilgili çok ayet vardır Hatta Peygamberle konuşmak için bile bir ayet vardır daha sonra kalkmıştır bu ayet yani yenisi gelmiştir hatta Sırf peygambere özel verilmiş haklar vardır diğer insanların ayrı tutulduğu Evlenme olayı mesela Teyze kızıylamıydı yanlış hatırlamıyorsam Zeynep Vakası ) 2-Bütün halinde gelse pat diye oku kim inanır ben o devirde yaşasaydım ben inanırdım Düşün fiziki bir kitap ama Bugünkü kitaplarda bile olmayan bir ihtişam görünümünde Hz Muhammet isterse onlara Parça Parça Söyler yani Kitap gelirde Paygamber bunu gelişmelere göre peyder peyder bildirir ölmeden öncede Alın İşte bana verilen peygamberliğin kitabı ben görevimi tamamladım buna sahip olun,,,, ya insanlığın son çaresi son umudu başka din yok başka peygamber yok Ama bu son din kitap haline gelmeden Tüm bu kitabın içeriğini oluşturan vahiylerin geldiği Peygamber ölüyor yapmayın arkadaşlar Yaratıcı bukadar aciz değil neolur yapmayın Çıkın bir dışarıya bakın Dünyaya bakın Yaşama bakın küçük bir karıncadan havada uçan kuşlara bakın bu muhteşem dünya düzenine bakın herşeyin nasıl birbirine bağlı olduğuna bakın bu muhteşem gücün bu muhteşem yaratma varetme gücünün nelere sahip olduğuna bakın hatta en iyisi gidin aynada kendinize bakın nekadar mükemmel bir organizma olduğunuza bakın ama ne olur bütün bunların sahibinin kendini anlatması emirleri ve buyrukalarını yaymasınını aracılar yoluyla yaptığını vahiyler göndererek yaptığını gönderdiği ve bu elçiler zamanında bir kitap haline getirilmesini başaramadığını yazılan kitapların ,,Yaratıcının kelamlarınında insanoğlu tarafından değiştirildiğini anlatmayın ne olur yaratıcıyı Küçümsemeyin O ne isterse olur deyip ,,,yaratıcı öyle istemiştir öyle olmuştur gibi açıklamalarla Birbirimizi kandırmayalım Ayrıca Yaratıcının bana inanmazlar diye bir kaygısımı var bütün halinde gönderirse kim inanır demişsin ya ayrıca Yaratıcının kendini anlatması tüm emirlerini bildirmesi Kutsal kitaplarda geçen herşeyi anlatması için tek yol aracılarmıdır tek yol vahiy yöntemidir başka yol olmazmıydı yine o öyle istemiştir öyle olmuştur diyeceksiniz Peki başarılımıdır Yani hak Dinlerin insanlık üzerinde başarılı olduğu söylenebilirmi söylenmez ise bu başarısızlığın sebebi yaratıcımıdır Yaratıcı Herşeyi mükemmel yapmışken burda yanılgıyamı düşmüştür Çok soru var ...son bir soru daha Bari son peygamber bir 500 yıl yaşasaydı o bizim gibi değil ki peygamber üstelik son ,,,ya bir 500 yıl yaşasa herkese hak dinini anlatsa bırak 500 yılı ya bir 150 yıl yaşa tamam ölümlü ama görevi var üstelik görev tamamlanmamış daha,,, ki kendisi Kutsal kitapda devamlı yer alır bukadar önemli bir görevi olan bukadar önemli bir şahsiyet neolur bir normal insandan biraz fazla yaşasaydı neolurdu cvb hazır Yaratıcı öyle istemiştir öyle olmuştur buna bu cvb verirseniz katılırım çünkü bende bu konuda aynen böyle düşünüyorum yaratıcı böyle olmasını istedi bu bile bana göre çok önemli bir işaret ??????????????????????? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Ama çok sevdiğim bir insan cehennemde cayır cayır yanarken, benim mutlu olmam söz konusu bile olamaz Sayın tarafsız.. Çok ince ve derin konulara temas ediyorsun şaşırtıcı ve çarpıcı meseleler bunlar.. Ahiretle ilgili sorular Allah'ın iradesi rahmeti ve gaabı ile ilgili meselelerde söz söylemek çok zor.. Allah affetsin bir yorum yapacağım.. Belkide cennet ehline cehennemde kimlerin yandığı bilgisi verilmeyecek üzülmesin diye.. Şimdi diyeceksinki hadi ben bir arkadaşımı görmeyi arzu ettim ve o arkadaşımda cehennemede ama cehenemede olduğunu bilmiyorum.. Allah, arkadaşının suretinde bir görüntü bir varlık yaratabilir.. Tefarruatlı bir konu ve cennettikler cehennemedekiler için keyiflerini bozacaksa cenette üzüntü var gibi bir olay açığa çıkıyor ama bildirilene göre cennette üzüntü yoktur.. Bakın ahireti konuşurken yine dünyalık duyguları baz alıyoruz nereden biliyoruz belkide orada cehennemdekilere acıma hissi olmayacak.. Ayrıyeten şefaat olayları günahı kadar ceza çekme olaylarıda var, tafsilatlı ve ince bir konu.. Bu konuda daha fazla söz söylemeye çekiniyorum belki hata yapabilirim Allah affetsin.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Tefarruatlı bir konu ve cennettikler cehennemedekiler için keyiflerini bozacaksa cenette üzüntü var gibi bir olay açığa çıkıyor ama bildirilene göre cennette üzüntü yoktur.. Bunun için hafızamı kaybetmem gerekiyor, hafızamı kaybettiğimde zaten başka bir insanım, hafızamı kaybetmediğimde ise sevdiğim insanı yanımda görürsem çok şaşırırım çünkü o cehennemlikti ! olay dahada karmaşık olur ozaman, çünkü cehennemlik olan sevgilimi cennette görürsem bunun sadece mutlu olmam için bir avuntu olduğunu düşünürüm ve yine mutsuz olurum. Bakın ahireti konuşurken yine dünyalık duyguları baz alıyoruz nereden biliyoruz belkide orada cehennemdekilere acıma hissi olmayacak.. Zaten dünyalık duyguları baz almalıyız, çünkü başka bir duygu bilmiyoruz. Bu konuda daha fazla söz söylemeye çekiniyorum belki hata yapabilirim Allah affetsin.. Merak edilen konulara cevap bulunamazsa, ne olacağımız belli değil demektir ve buda dine inancı baltalar bize göre. Ben senin beni sevebilme ihtimalini seviyorum gibi birşey olur. Yani avuntu bir durum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Bunun için hafızamı kaybetmem gerekiyor, hafızamı kaybettiğimde zaten başka bir insanım, hafızamı kaybetmediğimde ise sevdiğim insanı yanımda görürsem çok şaşırırım çünkü o cehennemlikti ! olay dahada karmaşık olur ozaman, çünkü cehennemlik olan sevgilimi cennette görürsem bunun sadece mutlu olmam için bir avuntu olduğunu düşünürüm ve yine mutsuz olurum. Kaybettirilir zor değil kaybolduğunda farkına bile varmassın senini çin herşey normal görünür ki zaten algı meselesi.. Avuntu olduğunu düşünemezsin çünkü hafızanda bazı şeyler çıkarılmış oluyor.. Gerçeklerde birer algı.. Dünyadada öyle senin görme merkezine bir çeşit teknikle kaza yapılan bir anı gönderilse sen kaza yapıyor hissine kapılacaksın.. Bunlar birer temsildir en doğrusunu Allah bilir yanlış bilgiden Allah'a sığınırım.. Dedimya ahiret bilemediğimiz bir yer fiziki kurallarının ne olduğunu bilmediğimiz bir yer neyin ne olacağı hakında çok fazla kesin yorumlardan kaçınıyorum.. Allah affetsin.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Sayın tarafsız..Çok ince ve derin konulara temas ediyorsun şaşırtıcı ve çarpıcı meseleler bunlar.. Ahiretle ilgili sorular Allah'ın iradesi rahmeti ve gaabı ile ilgili meselelerde söz söylemek çok zor.. Allah affetsin bir yorum yapacağım.. Belkide cennet ehline cehennemde kimlerin yandığı bilgisi verilmeyecek üzülmesin diye.. Şimdi diyeceksinki hadi ben bir arkadaşımı görmeyi arzu ettim ve o arkadaşımda cehennemede ama cehenemede olduğunu bilmiyorum.. Allah, arkadaşının suretinde bir görüntü bir varlık yaratabilir.. Tefarruatlı bir konu ve cennettikler cehennemedekiler için keyiflerini bozacaksa cenette üzüntü var gibi bir olay açığa çıkıyor ama bildirilene göre cennette üzüntü yoktur.. Bakın ahireti konuşurken yine dünyalık duyguları baz alıyoruz nereden biliyoruz belkide orada cehennemdekilere acıma hissi olmayacak.. Ayrıyeten şefaat olayları günahı kadar ceza çekme olaylarıda var, tafsilatlı ve ince bir konu.. Bu konuda daha fazla söz söylemeye çekiniyorum belki hata yapabilirim Allah affetsin.. Saygılar.. Semitik masallara göre, insan öyle bir ameliyata tabi tutulacak ki, insan olmaktan çıkacak. Halbuki ceza ve ödül kavramını, dolayısı iler, sınav kavramını anlamlı hale getiren şey hafızadır. İnsan neden cezalandırıldığını veya neden ödüllendirildiğini bilmediği takdirde, sınav işi anlamsız hale gelir. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Semitik masallara göre, insan öyle bir ameliyata tabi tutulacak ki, insan olmaktan çıkacak. Halbuki ceza ve ödül kavramını, dolayısı iler, sınav kavramını anlamlı hale getiren şey hafızadır. İnsan neden cezalandırıldığını veya neden ödüllendirildiğini bilmediği takdirde, sınav işi anlamsız hale gelir. Saygılar. Semitik masal diye bir kavram yoktur.. İnsan neden cezalandırıldığını ve neden ödüllendirildiğini bilir.. Tarafsızla konuştuğum mesel mutluluğuna engel olma ihtimali olan düşüncelerin sırf mutluluğu için çıkarılması ile ilgilidir.. Ve sadece kişisel yorumumdur gerçeğin ne olacağını net olarak bilmiyorum ve yanlış söz söylemekten Allah'a sığınırım dedim.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Semitik masal diye bir kavram yoktur.. Allah dünyayı 6-8 günde yaratmış, sonra da suların üstündeki tahtına kurulmuştur, hatta 7. günde dinlenmiş ve yüceliğinden dolayı insanlara da aynı günde dinlenme izni vermiştir. Bu masal değildir. Allah'ın tahtının suların üstünde olması iddiası ile de çelişmez. İnsan güzel güzel cennette yaşarken bir yılan gelmiş ve Adem'e elmayı, pardon ayvayı yedirmiştir. Bu nedenle insanlar cennetten kovulmuştur. Bunun neticesinde insanlar Terminatör filmindeki gibi dımdızlak dünyaya gönderilmişlerdir. Musa asasını bi vurdu, deniz yarıldı, hatta deniz tabanı asvalt gibi (veya kupkuru bir patika gibi) oldu, insanlar lay lay lom yürüdüler geçtiler. Bu masal değildir. Essahtır. İbnrahim Allah'ın talebi üzerine oğlunu kesecekti, bir melek geldi ona koç verdi. Bu masal değil. İbrahim'in cinnet geçirip çocuğunu kesmeye kalktığı da iddia edilemez. Yusuf'un kardeşleri, beğenmedikleri kardeşleri Yusuf'u kuyuya attılar, ama o Mısır'a sultan oldu, onu kuyuya atanlar ona muhtaç oldular. Padişah'ın amansız bir hastalığa yakalanan kızını tarhana çorbasıyla iyileştirip tahta konan Keloğlan masalına benziyor ama, bu da masal değil. İsa ölüyü bir dokunuşuyla ölüleri canlandırmış. Bu da masal değil, bu Allah'ın ona verdiği bir mucize. Muhammed refref yaratığına binmiş ve Allah'a misafirliğe gitmiştir. Bu masdal gibi görünebilir ama, katiyyen değil. Bu bir mucize. Muhammed ayı ortadan ikiye ayırmış, sonra da birleştirmiştir. Bu da masal gibi görünebilir, ama masal değildir, gerçektir. Eğer böyle bir olayın olduğuna ilişkin hiçbir kültüre herhangi bir kayıt, efsane vs yoksa, bu o olay sırasında onların uyuduklarını gösterir. Bu yarılma ve birşelme sırasında dünyada olağanüstü gelgitler vs olmamışsa, bu da Allah'ın mucizesidir. Kıyamet günü Allah2ın arşını 8 melek zor taşır. Tahtını kölelere taşıtan Hint Mühraceleriyle ilgili masallara benziyor ama, bu masal değil. Zaten mecaz anlamlı bu söz. Falan filan işte. Hiç masal yok.. İnsan neden cezalandırıldığını ve neden ödüllendirildiğini bilir..Tarafsızla konuştuğum mesel mutluluğuna engel olma ihtimali olan düşüncelerin sırf mutluluğu için çıkarılması ile ilgilidir.. Ve sadece kişisel yorumumdur gerçeğin ne olacağını net olarak bilmiyorum ve yanlış söz söylemekten Allah'a sığınırım dedim.. Endişe etme, Muhammed'in Allah'a atfettiği sözler de aynısını söylüyor. İlahi Ameliyatı anlatıyor Araf-43'de. Araf-43. (Cennette) onların altlarından ırmaklar akarken, kalplerinde kinden ne varsa hepsini çıkarıp atarız. Ve onlar derler ki: "Hidayetiyle bizi (bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun! Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik. Hakikaten Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler." Onlara: İşte size cennet; yapmış olduğunuz iyi amellere karşılık ona vâris kılındınız diye seslenilir. Saygılar. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Allah dünyayı 6-8 günde yaratmış, sonra da suların üstündeki tahtına kurulmuştur, hatta 7. günde dinlenmiş ve yüceliğinden dolayı insanlara da aynı günde dinlenme izni vermiştir. Bu masal değildir. Allah'ın tahtının suların üstünde olması iddiası ile de çelişmez. İnsan güzel güzel cennette yaşarken bir yılan gelmiş ve Adem'e elmayı, pardon ayvayı yedirmiştir. Bu nedenle insanlar cennetten kovulmuştur. Bunun neticesinde insanlar Terminatör filmindeki gibi dımdızlak dünyaya gönderilmişlerdir. Musa asasını bi vurdu, deniz yarıldı, hatta deniz tabanı asvalt gibi (veya kupkuru bir patika gibi) oldu, insanlar lay lay lom yürüdüler geçtiler. Bu masal değildir. Essahtır. İbnrahim Allah'ın talebi üzerine oğlunu kesecekti, bir melek geldi ona koç verdi. Bu masal değil. İbrahim'in cinnet geçirip çocuğunu kesmeye kalktığı da iddia edilemez. Yusuf'un kardeşleri, beğenmedikleri kardeşleri Yusuf'u kuyuya attılar, ama o Mısır'a sultan oldu, onu kuyuya atanlar ona muhtaç oldular. Padişah'ın amansız bir hastalığa yakalanan kızını tarhana çorbasıyla iyileştirip tahta konan Keloğlan masalına benziyor ama, bu da masal değil. İsa ölüyü bir dokunuşuyla ölüleri canlandırmış. Bu da masal değil, bu Allah'ın ona verdiği bir mucize. Muhammed refref yaratığına binmiş ve Allah'a misafirliğe gitmiştir. Bu masdal gibi görünebilir ama, katiyyen değil. Bu bir mucize. Muhammed ayı ortadan ikiye ayırmış, sonra da birleştirmiştir. Bu da masal gibi görünebilir, ama masal değildir, gerçektir. Eğer böyle bir olayın olduğuna ilişkin hiçbir kültüre herhangi bir kayıt, efsane vs yoksa, bu o olay sırasında onların uyuduklarını gösterir. Bu yarılma ve birşelme sırasında dünyada olağanüstü gelgitler vs olmamışsa, bu da Allah'ın mucizesidir. Kıyamet günü Allah2ın arşını 8 melek zor taşır. Tahtını kölelere taşıtan Hint Mühraceleriyle ilgili masallara benziyor ama, bu masal değil. Zaten mecaz anlamlı bu söz. Falan filan işte. Hiç masal yok.. Endişe etme, Muhammed'in Allah'a atfettiği sözler de aynısını söylüyor. İlahi Ameliyatı anlatıyor Araf-43'de. Araf-43. (Cennette) onların altlarından ırmaklar akarken, kalplerinde kinden ne varsa hepsini çıkarıp atarız. Ve onlar derler ki: "Hidayetiyle bizi (bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun! Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik. Hakikaten Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler." Onlara: İşte size cennet; yapmış olduğunuz iyi amellere karşılık ona vâris kılındınız diye seslenilir. Saygılar. anlattığın ve masal dediğin bütün bu kavramlar diğer dinlerde de sabittir ve adamların filmleri bile kuran la aynıdır .. izlerken hiç yadsımayız... bu arada Allah ın kürsüsünü 8 melek taşımayacak yeniden oku derim... etrafında gördüğün herşey zaten mucize... Allah bikaç mucize fazladan vermiş ne olmuş yani... bize göre olmayacak bişey yoktur.. sen mucize mi istiyorsun illa inanmak için... bilimselsin ya... bekle o halde...ha yine ayın ikiye yarılması olayı... Muhammet yaptı demişsin... Muhammet seçilmiş sıradan bir insandır yani beşerdir ve o dediğini yapamaz yapmışsa Allah yapmıştır diğer asa ve deniz olayı gibi... bütün mucize olayları Allahtandır.. peygamberler bişey yapmamışlardır.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Sayın tarafsız..Çok ince ve derin konulara temas ediyorsun şaşırtıcı ve çarpıcı meseleler bunlar.. Ahiretle ilgili sorular Allah'ın iradesi rahmeti ve gaabı ile ilgili meselelerde söz söylemek çok zor.. Allah affetsin bir yorum yapacağım.. Belkide cennet ehline cehennemde kimlerin yandığı bilgisi verilmeyecek üzülmesin diye..Şimdi diyeceksinki hadi ben bir arkadaşımı görmeyi arzu ettim ve o arkadaşımda cehennemede ama cehenemede olduğunu bilmiyorum.. Allah, arkadaşının suretinde bir görüntü bir varlık yaratabilir.. Tefarruatlı bir konu ve cennettikler cehennemedekiler için keyiflerini bozacaksa cenette üzüntü var gibi bir olay açığa çıkıyor ama bildirilene göre cennette üzüntü yoktur.. Bakın ahireti konuşurken yine dünyalık duyguları baz alıyoruz nereden biliyoruz belkide orada cehennemdekilere acıma hissi olmayacak.. Ayrıyeten şefaat olayları günahı kadar ceza çekme olaylarıda var, tafsilatlı ve ince bir konu.. Bu konuda daha fazla söz söylemeye çekiniyorum belki hata yapabilirim Allah affetsin.. Saygılar.. Sedat bey,ne zamana kadar dininizi biz öğreteceğiz size.İnsan böyle bir yorum yapmadan önce bu konuda kuran ne diyor diye bakar değilmi? Araf 50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler. Bilgi edinmek şöyle dursun, cennettekiler ile cehennemdekiler birbiri ile konuşuyorlar bile baksana. Ne üzülmesi,üzülmek merhamet duygusunun bir tezahürüdür.Onlarda merhametmi kaldıki üzülsünler? Allah cenneteki insanlarda vicdan, merhamet,acıma denen şeyden eser bırakmadığı için kendilerinden su isteyen insanları kovuyorlar bunlar size haram diye.Sıkıysa kovmasınlar çünkü allahın emrine isyan ettikleri için kendileride cehenneme girebilir. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Maalesef hiçbirisi sorduklarımın cevabı değil hatta sen açıklama yaptıkça daha çok sorular ortaya çıkıyor bir dedikodu yayılsın bunun üzerine ayet gelsin 1 Kuranı Kerim günlük olaylara göre gelen ogünkü gelişmelere göre vahiylerin gönderildiği bir bilgi kaynağımıdır Yoksa Allahın emirlerini anlatan yapmamız gerekenleri ile yapmamız gerekenleri anlatan hayatın amacını sonumuzu anlatan bize doğru yolu gösteren bir kitapmıdır (Kuranı kerimde Peygamberin Günlük yaşamıylada ilgili çok ayet vardır Hatta Peygamberle konuşmak için bile bir ayet vardır daha sonra kalkmıştır bu ayet yani yenisi gelmiştir hatta Sırf peygambere özel verilmiş haklar vardır diğer insanların ayrı tutulduğu Evlenme olayı mesela Teyze kızıylamıydı yanlış hatırlamıyorsam Zeynep Vakası ) 2-Bütün halinde gelse pat diye oku kim inanır ben o devirde yaşasaydım ben inanırdım Düşün fiziki bir kitap ama Bugünkü kitaplarda bile olmayan bir ihtişam görünümünde Hz Muhammet isterse onlara Parça Parça Söyler yani Kitap gelirde Paygamber bunu gelişmelere göre peyder peyder bildirir ölmeden öncede Alın İşte bana verilen peygamberliğin kitabı ben görevimi tamamladım buna sahip olun,,,, ya insanlığın son çaresi son umudu başka din yok başka peygamber yok Ama bu son din kitap haline gelmeden Tüm bu kitabın içeriğini oluşturan vahiylerin geldiği Peygamber ölüyor yapmayın arkadaşlar Yaratıcı bukadar aciz değil neolur yapmayın Çıkın bir dışarıya bakın Dünyaya bakın Yaşama bakın küçük bir karıncadan havada uçan kuşlara bakın bu muhteşem dünya düzenine bakın herşeyin nasıl birbirine bağlı olduğuna bakın bu muhteşem gücün bu muhteşem yaratma varetme gücünün nelere sahip olduğuna bakın hatta en iyisi gidin aynada kendinize bakın nekadar mükemmel bir organizma olduğunuza bakın ama ne olur bütün bunların sahibinin kendini anlatması emirleri ve buyrukalarını yaymasınını aracılar yoluyla yaptığını vahiyler göndererek yaptığını gönderdiği ve bu elçiler zamanında bir kitap haline getirilmesini başaramadığını yazılan kitapların ,,Yaratıcının kelamlarınında insanoğlu tarafından değiştirildiğini anlatmayın ne olur yaratıcıyı Küçümsemeyin O ne isterse olur deyip ,,,yaratıcı öyle istemiştir öyle olmuştur gibi açıklamalarla Birbirimizi kandırmayalım Ayrıca Yaratıcının bana inanmazlar diye bir kaygısımı var bütün halinde gönderirse kim inanır demişsin ya ayrıca Yaratıcının kendini anlatması tüm emirlerini bildirmesi Kutsal kitaplarda geçen herşeyi anlatması için tek yol aracılarmıdır tek yol vahiy yöntemidir başka yol olmazmıydı yine o öyle istemiştir öyle olmuştur diyeceksiniz Peki başarılımıdır Yani hak Dinlerin insanlık üzerinde başarılı olduğu söylenebilirmi söylenmez ise bu başarısızlığın sebebi yaratıcımıdır Yaratıcı Herşeyi mükemmel yapmışken burda yanılgıyamı düşmüştür Çok soru var ...son bir soru daha Bari son peygamber bir 500 yıl yaşasaydı o bizim gibi değil ki peygamber üstelik son ,,,ya bir 500 yıl yaşasa herkese hak dinini anlatsa bırak 500 yılı ya bir 150 yıl yaşa tamam ölümlü ama görevi var üstelik görev tamamlanmamış daha,,, ki kendisi Kutsal kitapda devamlı yer alır bukadar önemli bir görevi olan bukadar önemli bir şahsiyet neolur bir normal insandan biraz fazla yaşasaydı neolurdu cvb hazır Yaratıcı öyle istemiştir öyle olmuştur buna bu cvb verirseniz katılırım çünkü bende bu konuda aynen böyle düşünüyorum yaratıcı böyle olmasını istedi bu bile bana göre çok önemli bir işaret ??????????????????????? 1.kesinlikle bize doğru yolu gösteren bir kitaptır ve bu yolu gösterirken yaşanmış olaylara dikkat çekilerek anlatım sağlanmıştır...peygamberle konuşma demişsiniz.. evet o ayetlerde yüksek sesle konuşmanın yaratacağı huzursuzluk açık ve net dile getirilmiştir... peygambere yüksek sesle dua etmesi nedeniyle bile ayet gelmiştirki biz o ayetten içimizden de dua etsek şüphesiz Rabbimizin her şeyi bildiğini ve bunun daha iyi bir davranış olduğunu kavrarız... Zeynep vakası demişsiniz ben bu vakayı bilmem anlamam çünkü Kuranın arapça olan ayetlerine bakarsanız Meryem dışında bir bayanın adına rastlamazsınız... Ne aişe Ne belkıs... evet peygambere diğerlerinden fazla eş vardır ama bu onun o dönemlerde hele hele bayanlar yani eşleri arasında en ufak bir hak geçirmemesi ve onları himaye altına alması ile bütünleşir ve dikkat etmek gerekirki bu 9 eş hakkı (inşallah yanlış hatırlamıyorum) yalnızca peygamberde vardır... bunun dışında Aişe adını özellikle yazdım çünkü tefsirlerde meallerde hemen dedikodu olayında adı geçer ama ayetin kendinde zerre kadar ismi geçmez...hadislere dayanarak vay aişe şunu yapmış vay bu olmuş yerine yalnızca ayetle ilgilenilse şahit olmadığımız ,kendi gözümüzle görmediğimiz ve duymadığımız bir olayı yaymanın ne kadar büyük bir hata ne kadar ağır vebali olduğunu kavrardık ... ama başta bizim din adamlarının çoğu olmak üzere olaylar öyle bir hadislerle anlatılırki asıl öz asıl öğüt arada kaybolur gider... 2. ye gelince evet kitap söylediğin şekilde gelse inanılır mıydı gerçekten.. yani deniz yarılmış sapmışlar yani ölü canlandırılmış sapmışlar.. peki yaratan neden sapmalarına izin veriyor... cehennemi ona asi insanlarla ve cinlerle doldurmak... cehenneme sorulması"doldun mu?" dahaaaa... çok mu gaddarca geldi... üzgünüm ama hayır... bana öyle gelmiyor... sonuçta oraya gidecekte olsak hakettiğimiz için olacak... biz onu gerçekten haketmeden oraya gitmeyeceğiz.. peygamberin çok yaşaması ... diğerleri 950 sene yaşadı da ne oldu... ayrıca neden görevini tamamlamamış olsun... o görevini hakkıyla tamamlamıştır ve bugün kim toplatmış olursa olsun kim ne yapmış olursa olsun O mucize kitap bütün güzelliğiyle benim ellerimde... bana da bu yeter... ben elimdeki kitaba şaştım şaştım yaşantımı değiştirdim... ondan ötürü diğerlerini anlamaya başladım farklı incelikler eklendi... ben o kitaplarda insanlık adına zararlı tek bir öğüde rastlamadım.. günümüze uyarlayamayacağımız bir kavrama da rastlamadım... ""Yaratıcı Herşeyi mükemmel yapmışken burda yanılgıyamı düşmüştür "" yaratıcı asla yanılgıya düşmez... O,bundan 1400 sene önce insanlığın ne hallere düşeceğini zaten ayetlerinde çokta güzel anlatmıştır... herşey zaten baştan bellidir.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 anlattığın ve masal dediğin bütün bu kavramlar diğer dinlerde de sabittir ve adamların filmleri bile kuran la aynıdır .. izlerken hiç yadsımayız... bu arada Allah ın kürsüsünü 8 melek taşımayacak yeniden oku derim... etrafında gördüğün herşey zaten mucize... Allah bikaç mucize fazladan vermiş ne olmuş yani... bize göre olmayacak bişey yoktur.. sen mucize mi istiyorsun illa inanmak için... bilimselsin ya... bekle o halde...ha yine ayın ikiye yarılması olayı... Muhammet yaptı demişsin... Muhammet seçilmiş sıradan bir insandır yani beşerdir ve o dediğini yapamaz yapmışsa Allah yapmıştır diğer asa ve deniz olayı gibi... bütün mucize olayları Allahtandır.. peygamberler bişey yapmamışlardır.. "anlattığın ve masal dediğin bütün bu kavramlar diğer dinlerde de sabittir ve adamların filmleri bile kuran la aynıdır .." bunun sebebi çok basit ozamanki ***** halka (arayış içinde olan ve her duyduğuna inanan ***** halk) tamamen tersine bir din sunulsaydı kimse inanmayacaktı. aynı cep telefonu gibi bu iyi denildi ama açıkları var bu daha iyi denildi ama açıkları bitmedi ve en sonunda bu en iyisi denildi ve kuranı kerim gönderildi. Açıkları en az olan din kuranı kerimin anlattığı islam buna katılıyorum. fakat bununda sonuçta açıkları var. Gerçek bir yaratan böyle bir kitap yazmaz. Bir ayetini bir diğer ayeti yalanlıyor ve siz ***** halk haala kuranı kerimi allahın yazdığına inanıyorsunuz böyle ********** bir yaratıcıya nasıl yakıştırabiliyorsunuz anlamıyorum. Burada bahsettiğimiz bütün kainatı yaratan ya böyle biri varsa ve diğer dünyada hesap soracaksa kuranı kerimlede uzaktan yakından alakası yoksa o muhammet ve çetesini boyundan büyük işlere kalkışmakla cezalandırmayacakmı. kendi yarattığı bütün özelliklerini kendi verdiği bir kulunu sonsuza kadar yakmak psikopatlığın en büyüğüdür. siz bunu yaratıcıya nasıl yakıştırıyorsunuz? Yaratıcının hoşuna gidermi böyle birşey? böyle bir kitaba inanmanın bence cezası vardır yaratan için. En azından saf insanlar diye gruplandırılırlar eğer bir yaratan varsa mantıken bu böyledir koskoca bir yaratan insanı iyilikle ve kötülükle değerlendirmiyorda inanmak ve inanmamakla değerlendiriyor (oyunuzu bana verin misali) nekadar insan kokan bir düşünce Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 "anlattığın ve masal dediğin bütün bu kavramlar diğer dinlerde de sabittir ve adamların filmleri bile kuran la aynıdır .."bunun sebebi çok basit ozamanki ***** halka (arayış içinde olan ve her duyduğuna inanan ***** halk) tamamen tersine bir din sunulsaydı kimse inanmayacaktı. aynı cep telefonu gibi bu iyi denildi ama açıkları var bu daha iyi denildi ama açıkları bitmedi ve en sonunda bu en iyisi denildi ve kuranı kerim gönderildi. Açıkları en az olan din kuranı kerimin anlattığı islam buna katılıyorum. fakat bununda sonuçta açıkları var. Gerçek bir yaratan böyle bir kitap yazmaz. Bir ayetini bir diğer ayeti yalanlıyor ve siz ***** halk haala kuranı kerimi allahın yazdığına inanıyorsunuz böyle ********** bir yaratıcıya nasıl yakıştırabiliyorsunuz anlamıyorum. Burada bahsettiğimiz bütün kainatı yaratan ya böyle biri varsa ve diğer dünyada hesap soracaksa kuranı kerimlede uzaktan yakından alakası yoksa o muhammet ve çetesini boyundan büyük işlere kalkışmakla cezalandırmayacakmı. kendi yarattığı bütün özelliklerini kendi verdiği bir kulunu sonsuza kadar yakmak psikopatlığın en büyüğüdür. siz bunu yaratıcıya nasıl yakıştırıyorsunuz? Yaratıcının hoşuna gidermi böyle birşey? böyle bir kitaba inanmanın bence cezası vardır yaratan için. En azından saf insanlar diye gruplandırılırlar eğer bir yaratan varsa mantıken bu böyledir koskoca bir yaratan insanı iyilikle ve kötülükle değerlendirmiyorda inanmak ve inanmamakla değerlendiriyor (oyunuzu bana verin misali) nekadar insan kokan bir düşünce o açıklar bizim için yok .. öncelikle bunu vurgulamalıyım.. inanmak ve inanmamakla değil ,inanmanın ve inanmamanın devamında yapılan iyilik ya da kötülükle belki... kendi yarattığını yakmasına gelince... oldukça büyük bir güç olacak... istediğini istediği gibi yaratacak.. onu yaratırken de aciz kendine muhtaç yaratacak... mesela bizler yemek yemek tuvalete gitmek ve uyumak zorundayız.. bu şekilde yarattıktan sonra ihtiyaçlarımızı karşılayacak... derken onu bile bile ,, onu göre göre,, onu duya duya emrine karşı geleceksin haline bakmadan... sonrada o yaratan bütün bir soyun devamını bu hallere getirmiş ...(ilk insan Adem diyorum tabi).. bana ters gelmiyor... zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı ,, sorun dinlerde olsaydı dünya üzerinde bu kadar kötülüğe izin veren büyük gücü nasıl açıklardınız... istesekte istemesekte izin veriyor ve bu kötülükler devam ediyor ve hatta durmadan artıyor... şüphesiz bunun geçerli bir nedeni var ama bu nedende Kuranda ve kitaplarda gizli bana göre.. sonsuza kadar yanmak... ?? sonsuza kadar yanışımızı izlemeyecek herhalde... bizim onu unuttuğumuz gibi o da bizi unutacak.. o yaratmalarına devam ederken belki bir yerlerde yarattığğı bir tür ,zararlı bir tür yana dursun... o herşeyden ayrıdır.. herşeyden münezzehtir... bu onu haşa etkilemez... hayatta herşey zıtlıklarla kurulmuşken neden hep iyi gördüğümüz kavramlara göre beklentimiz çok oluyorda hep kötü gördüğümüz o kavramlara feryat figan saldırıp olamaz böyle diye atlıyoruzki... biri olmadan diğer kavram çıkmıyor halbuki... biri yoksa diğeri de olmuyor... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Dedimya ahiret bilemediğimiz bir yer fiziki kurallarının ne olduğunu bilmediğimiz bir yer neyin ne olacağı hakında çok fazla kesin yorumlardan kaçınıyorum.. xlark tades Bu dünya bir imtihan yeridir Dolayısıyla bize verilen problemlerde şunlar vardır İnsan, farklı inancından ötürü cayır cayır sonsuza kadar yakılacak işkence edilecek ! Bir insanın kendisi tam bir müslüman, eşi ise başka bir şeye inanıyor, dolayısıyla o insanın eşi cehennemde sonsuza kadar işkence görecekk, o insan ise cennette sefa sürecek ! İnsanların %20 si cennete gidecek (tecrübelerime dayanarak tahminime göre öyle) %80 i ise cehennemde cayır cayır yanıp, işkence görecek ! İnsanların hafızası cennete gidenler için yeniden düzenlenecek, aşklar sevgiler yok edilecek ! Evet bu gördüğümüz bütün sıkıntılar şu an tarafımızdan bilinmekte, yani hemen hemen bize bildirilmiştir. Bu kadar büyük olumsuzluklar içinde (olumlu şeyler var tabi ama bir olumlu bir olumsuzu götürüyor) ahiretin reklamı hiçte iyi yapılmamıştır. Yani böyle olumsuzları olan bir ahiret ve din hayatı içinde insanların islam dinini yada dinleri seçmemesi her zaman doğal olacatır. Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 2. ye gelince evet kitap söylediğin şekilde gelse inanılır mıydı gerçekten.. yani deniz yarılmış sapmışlar yani ölü canlandırılmış sapmışlar.. peki yaratan neden sapmalarına izin veriyor... cehennemi ona asi insanlarla ve cinlerle doldurmak... cehenneme sorulması"doldun mu?" dahaaaa... çok mu gaddarca geldi... üzgünüm ama hayır... bana öyle gelmiyor... sonuçta oraya gidecekte olsak hakettiğimiz için olacak... biz onu gerçekten haketmeden oraya gitmeyeceğiz.. peygamberin çok yaşaması ... diğerleri 950 sene yaşadı da ne oldu... ayrıca neden görevini tamamlamamış olsun... o görevini hakkıyla tamamlamıştır ve bugün kim toplatmış olursa olsun kim ne yapmış olursa olsun O mucize kitap bütün güzelliğiyle benim ellerimde... bana da bu yeter... ben elimdeki kitaba şaştım şaştım yaşantımı değiştirdim... ondan ötürü diğerlerini anlamaya başladım farklı incelikler eklendi... ben o kitaplarda insanlık adına zararlı tek bir öğüde rastlamadım.. günümüze uyarlayamayacağımız bir kavrama da rastlamadım... ""Yaratıcı Herşeyi mükemmel yapmışken burda yanılgıyamı düşmüştür "" yaratıcı asla yanılgıya düşmez... O,bundan 1400 sene önce insanlığın ne hallere düşeceğini zaten ayetlerinde çokta güzel anlatmıştır... herşey zaten baştan bellidir.. Yaratıcı Gönderdiği son dini Son paygamberi insanlığın son umudunu Bitiremeyecek kadar acizmidir üstelik bundan önceki kitapların insanların elinde oyuncak olmasına rağmen ( ki buna kesinlikle katılmam ki gönderdiğine zaten inanmıyorum gönderirsede onu kimse değiştiremez ) gönderdiği son dini gönderdiği kişinin ölmesinden sonra ki biliyorsunuz ki bu yazılı olarak gelmiyor vahiy yoluyla geliyor Tek bilen veya eniyi bilen peygamber ,, ölümünden sonra onu ezberleyenlerin artı iki şahitle ortaya çıkartılması biraraya getirilmesi Yaratıcının böyle istediğindenmidir ? Sen hiç Yaratıcının eksik bir işini gördünmü ? çık bir dünyaya bir bak neyi eksik yapmışta bunu eksik yapsın . Ayrıca hiçbir din kitabı çıkın dışarı insan öldürün ananızı babanızı dövün hırsızlık yapın gibi öğütler yazmaz bunda hemfikiriz heralde raslamamana şaşmadım tek sorum şu hiç beyninde soru işareti takıldımı okurken ya bu işte bir tuhaflık var diye kendi kendine sorduğun oldumu veya cevabını aradığında ve sana aradığın cevap verildiğinde %100 inandığın oldumu kendine bile sormaktan çekindiğin düşüncesinden bile kaçtığın sorular oldumu beyninin hatırlamak istemediği o bölümüne soruları sakladığın oldumu samimiyetle cevap vereceğini umuyorum hayır hiç soru soracak birşey bulmadım gerek yoktu gibi bir cevaba çok şaşırırım ,,,tabbi ki sordum ve aldığım cevaplar doyurucu oldu beni tatmin etti cevabına ise şaşırmam ama yinede içinde gizlediğin bir şey birden çok soru işareti olduğunu düşünüyorum sade senin için değil çoğu insan için bu benim düşüncem Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 gönderirsede onu kimse değiştiremez tek sorum şu hiç beyninde soru işareti takıldımı okurken ya bu işte bir tuhaflık var diye kendi kendine sorduğun oldumu veya cevabını aradığında ve sana aradığın cevap verildiğinde %100 inandığın oldumu kendine bile sormaktan çekindiğin düşüncesinden bile kaçtığın sorular oldumu beyninin hatırlamak istemediği o bölümüne soruları sakladığın oldumu samimiyetle cevap vereceğini umuyorum hayır hiç soru soracak birşey bulmadım gerek yoktu gibi bir cevaba çok şaşırırım ,,,tabbi ki sordum ve aldığım cevaplar doyurucu oldu beni tatmin etti cevabına ise şaşırmam ama yinede içinde gizlediğin bir şey birden çok soru işareti olduğunu düşünüyorum sade senin için değil çoğu insan için bu benim düşüncem gönderdikleri değişmedi bana göre kavramlar açıklamalar değişti olsa olsa çünkü ben bugün incil okurken Kuran okuyormuşum gibi aynı olan öğütleri algılayabiliyorum(şüphesiz bu algılayışı bana mucize dediğim Kuran sağlıyor) gelelim soru işareti olayına... daha önce başka bir başlıkta yazmıştım... yıllar önce, soru işaretleri ve inandığım mükemmel yaratıcı adına Kuran a inanmadım ve tıpkı burdaki birçok arkadaş gibi bu yaratandan olamaz deyip şu ayette bu ,bu ayette şu var diye yaşadım...ama bazı nedenlerle bundan vazgeçtim ve yıllarca elime yeniden bu kitabı almaya cesaret edemedim ,hatta mümkün derece dini konulardan uzak durdum... ve en sonunda bir cesaret yeniden okumaya başladığım bu kitap hayatımı tamamen değiştirdi(belki bu kez elmalılı hamdi okumadım)... ve şüphesiz bu yalnızca her ne olursa olsun yürekten inandığım ve hissettiğim yaratan sayesindedir... ben kitabı çok ama çok farklı algılamışım ,, onu belli bir kalıba sığdırmışım... onu sadece indiği zamana göre ya da hadislere ya da falanca insanların yorumlarına göre değerlendirmişim...ya da insanların yoksun kullandığı türkçeye saplanmışım.. halbuki ondaki öğütler kısa ve özdür... özden sapmadan okunduğunda evet sen ne kadar şaşsanda ben onda en ufak bir kusur bulmuyorum tersine her okuyuşumda yeni birşeyler öğrenip günlük öğüdümü alıp yoluma devam ediyorum... ha ben bu yolun şüphesiz çok başındayım.. ama bu baştan dolayı bile bütün minnetim Allah a... burada bulunan her kim ne söylerse söylesin, kitabın yaratandan olmadığına ikna edilemem ben..benki bu hayatı bana göre dolu dolu yaşadım... yaşananların sonuçları itibariyle kazandırdığı deneyimlerdir bizleri şekillendiren... ve o deneyimler bana aksi bir inancı imkansız kılıyor.. ben bir budist olarak doğmadım ya da hristiyan bir ailem yok ya da bir yahudi de olmadım.. çekik gözlü bir japon da değilim...her yerimde dövmeyle çok tanrısı olan da değilim... ırkçılığa maruz kalan bir zenci gibi de düşünemem.. ama siz ne derseniz deyin ben bu halimle inandığım kitapla ,,o mucize kitapta insan hayatını kötüye sürükleyebilecek,, zararı olabilecek en ufak bir ayet görmüyorum... her bir ayet insanların bir arada huzurlu ve anlamlı yaşaması için birbirinden eşşiz... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 YA VARSA? Konu başlığından devam edelim. Lütfen deist veya agnostik arkadaşlar üstüne alınmasın,ben sadece kendi düşüncelerimi ortaya koyuyorum.Onların inancını eleştirmiyorum,hatta saygı bile duyuyorum. Eğer tanrı varsa, kendi adına uydurulan dinler ve kutsal kitaplardaki akıl,bilim ve insanlık dışı öğretilere müdahele edip doğrusu budur demeliydi. Asırlardır onun adına yapılan savaşlardaki katliamları önlemesi gerekirdi.Neden bu sonuca varıyorum.Çünkü bu bir kişilik sorunudur. İnsanlar bile kendi adına söylenen ve yapılanlara eğer aslı yoksa tepki veriyorlarsa,tanrının kendi adına yapılan haksızlıklara tepkisiz kalması düşünülemez. Bu duruma göre akla gelen şıkları şöyle sıralamak mümkün. 1) tanrı var ama kendi adına uydurulanlara tepki vermiyor. 2) Tanrı yok, dolayısıyla tepkinin olmasıda söz konusu değil. Tanrı var ama kendi adına yapılanlara tepkisiz kalıyorsa böyle kişiliksiz bir tanrıya inanmanın bir anlamı kalmıyor benim için.Dolayısıyla tepkisiz bir tanrıya ''inanmak veya inanmamamak'', böyle bir tanrı için kendi açısından bir bir değeri olmayacaktır.O kendini savunmuyorsa,tepki vermiyorsa,o halde ben neden kutsal kitaplardaki akıl ve insanlık dışı tanrı tasvirlerine karşı '' tanrı böyle şeyler yapmaz veya emretmez'' diyerek onun avukatlığını yapmak zorunda kalayım ki? Tanrı yoksa zaten inanmanında bir gereği yok. Yani her durumda tanrı fikrinin reddi bana daha mantıklı geliyor. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 YA VARSA? Konu başlığından devam edelim. Lütfen deist veya agnostik arkadaşlar üstüne alınmasın,ben sadece kendi düşüncelerimi ortaya koyuyorum.Onların inancını eleştirmiyorum,hatta saygı bile duyuyorum. Eğer tanrı varsa, kendi adına uydurulan dinler ve kutsal kitaplardaki akıl,bilim ve insanlık dışı öğretilere müdahele edip doğrusu budur demeliydi. Asırlardır onun adına yapılan savaşlardaki katliamları önlemesi gerekirdi.Neden bu sonuca varıyorum.Çünkü bu bir kişilik sorunudur. İnsanlar bile kendi adına söylenen ve yapılanlara eğer aslı yoksa tepki veriyorlarsa,tanrının kendi adına yapılan haksızlıklara tepkisiz kalması düşünülemez. Bu duruma göre akla gelen şıkları şöyle sıralamak mümkün. 1) tanrı var ama kendi adına uydurulanlara tepki vermiyor. 2) Tanrı yok, dolayısıyla tepkinin olmasıda söz konusu değil. Tanrı var ama kendi adına yapılanlara tepkisiz kalıyorsa böyle kişiliksiz bir tanrıya inanmanın bir anlamı kalmıyor benim için.Dolayısıyla tepkisiz bir tanrıya ''inanmak veya inanmamamak'', böyle bir tanrı için kendi açısından bir bir değeri olmayacaktır.O kendini savunmuyorsa,tepki vermiyorsa,o halde ben neden kutsal kitaplardaki akıl ve insanlık dışı tanrı tasvirlerine karşı '' tanrı böyle şeyler yapmaz veya emretmez'' diyerek onun avukatlığını yapmak zorunda kalayım ki? Tanrı yoksa zaten inanmanında bir gereği yok. Yani her durumda tanrı fikrinin reddi bana daha mantıklı geliyor. Sevgili katakuta, bazen dusunuyorum da, Tanri ya da Yaratan var demek de, sanki ***** ******* gibi geliyor bana. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Sevgili katakuta, bazen dusunuyorum da, Tanri ya da Yaratan var demek de, sanki ***** ******** gibi geliyor bana Yaratıcıya inanıyorum diyordun şimdide böyle söylüyorsun..? Birde merak ediyorum senin yaratıcı inancın nasıl polemik olsun diye değil gerçekten merak ediyorum. Yaratıcıya inanıyorum ama Kur'anda bahsedilene yada peygamberin anlattığına değil demiştin.. Lütfen tarif eder misin senin aklındaki düşündüğün yada inandığın yaratıcı nasıl..? ****** ******* deyimi ile kendi yaratıcı inancınıda bir kıyaslarsan sevinirim.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Yaratıcıya inanıyorum diyordun şimdide böyle söylüyorsun..?Birde merak ediyorum senin yaratıcı inancın nasıl polemik olsun diye değil gerçekten merak ediyorum. Yaratıcıya inanıyorum ama Kur'anda bahsedilene yada peygamberin anlattığına değil demiştin.. Lütfen tarif eder misin senin aklındaki düşündüğün yada inandığın yaratıcı nasıl..? **** ****** deyimi ile kendi yaratıcı inancınıda bir kıyaslarsan sevinirim.. Saygılar.. Sayin xlark tades, aynen yukarida yazdigim gibi... Yani anlayana, anlamayanin kendi sorunu bu. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Sayin xlark tades, aynen yukarida yazdigim gibi... Yani anlayana, anlamayanin kendi sorunu bu Evet yukarıda şöyle yazmışsın.. "Sevgili katakuta, bazen dusunuyorum da, Tanri ya da Yaratan var demek de, sanki ***** ********* gibi geliyor bana. " Şimdi senin inancın bu söylediğin söz kapsamına giriyor mu.. Anlayanın anlamayanın sorunu diyorsunya, anlamasamda sen anlat lütfen bir anlayan olur elbet.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Sevgili katakuta, bazen dusunuyorum da, Tanri ya da Yaratan var demek de, sanki ***** ******ymis gibi geliyor bana. Sevgili Muki ***** ****** Pekte yabana atılacak bir düşünce değil.Sonuç itibarı ile sizin tesbitinizdeki gibi olsa bile bu şeklide mutlu olan bir çok insan var.Dinlerden bağımsız bir tanrı inancı son derece masum olduğu için ben yinede o insanlara bu şeklide bir eleştiri yapmam. Ne diye onların mutluluğuna gölge düşüreyimki, ne haddime. Ben sadece kendi adıma sesli düşündüm o kadar. Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Sevgili Muki ***** ****** Pekte yabana atılacak bir düşünce değil.Sonuç itibarı ile sizin tesbitinizdeki gibi olsa bile bu şeklide mutlu olan bir çok insan var.Dinlerden bağımsız bir tanrı inancı son derece masum olduğu için ben yinede o insanlara bu şeklide bir eleştiri yapmam. Ne diye onların mutluluğuna gölge düşüreyimki, ne haddime. Ben sadece kendi adıma sesli düşündüm o kadar. Saygılar. Zaten ben de sadece kendi adima sesli dusundum, sevgili katakuta. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Zaten ben de sadece kendi adima sesli dusundum, sevgili katakuta Her ne kadar cevap bana değilsede, cevabını bu cümlede vermişsin.. Yani cevab aldım teşekkürler.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.