Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bill Gates, Yapay Zekanın "İnsanların Bir Tehdit" Olduğuna Karar Verdiği Günden Korkuyor ve Makinelerin "Kontrolden Çıkabileceği" Konusunda Uyarıyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Bill Gates, Yapay Zekanın "İnsanların Bir Tehdit" Olduğuna Karar Verdiği Günden Korkuyor ve Makinelerin "Kontrolden Çıkabileceği" Konusunda Uyarıyor

Microsoft teknoloji gurusu Bill Gates, bilgisayar teknolojisini tam potansiyeline ulaştırmaya yatırım yaparak servetini kazandı, teknoloji milyarderi şimdi yapay zekadaki ilerlemelerin insan hayatı için ciddi bir tehdit oluşturabileceğinden endişe ediyor.

AA192IQU.img?w=768&h=402&m=6&x=331&y=90&

Gates, AI'nın gezegen genelinde eğitim, sağlık, iş ve yaşam tarzlarına sağlayabileceği potansiyel destekten heyecan duyduğunu söyledi - ancak son aylarda Microsoft'un eski CEO'su, yapay zekanın yanlış ellere geçmesi durumunda oluşturabileceği potansiyel tehlikeyi düşünüyordu. .

Gates, "Çoğu icat gibi, yapay zeka da iyi amaçlar için veya kötü amaçlar için kullanılabilir" dedi.

"Hükümetler, riskleri sınırlandırmanın yolları konusunda özel sektörle birlikte çalışmalı."

Gerçek hayattaki bir "Bond kötü adamının" onu dünya güçlerini manipüle etmek için kullanabileceğini, aynı zamanda yapay zekanın kendisinin "insanların bir tehdit" olduğuna ve kolayca halledilebilecek bir tehdit olduğuna karar vererek "kontrolden çıkabileceğini" iddia ediyor.

Gates, karşılaştırmalı olarak insan beyninin "salyangoz hızında çalışacağını" düşünecek kadar hızlı düşünen süper zeki yapay zekaların geliştirileceğini iddia ediyor.

"Bir insan beyninin yapabileceği her şeyi yapabilecek, ancak hafızasının boyutu veya çalışma hızı üzerinde herhangi bir pratik sınırlama olmaksızın."

Gates, "Bu, derin bir değişiklik olacak," diye devam etti. "Bilindikleri şekliyle bu 'güçlü' yapay zekalar muhtemelen kendi hedeflerini belirleyebilecekler."

67 yaşındaki, James Cameron'ın Terminator serisinden çok da farklı olmayan olası senaryoları açıklamaya devam ediyor.

Cameron ayrıca, biz farkında bile olmadan robotların bizi zaten kontrol ediyor olabileceğini iddia ederek yapay zekaya karşı konuştu.

Gates, çevrimiçi dünyanın evrimine ve "internet devrimine" dahil olduğu için kendini şanslı hissediyor, ancak aynı zamanda "yapay zekanın herhangi bir dezavantajının uzak olması için dünyanın yolun kurallarını oluşturması gerektiğini" iddia ediyor. faydalarından daha ağır basmaktadır.”

"Böylece, nerede yaşarsa yaşasın veya ne kadar parası olursa olsun herkes bu avantajlardan yararlanabilsin."

Kaynak: Knews

knowledge-3914811.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.