Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bu sefer farklı bir metotla ilerleyeceğim, önce sonuç ;

Dink’i, Abd’nin maşası sözde ulusalcılar öldürdü…nedenini uzun uzun anlatacağım…

bozan

• Cevaplar 128
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Dink’i, Abd’nin maşası sözde ulusalcılar öldürdü…nedenini uzun uzun anlatacağım…

bozan

Şimdi kim yapmış olamaz ile başlayalım…

1. Türklerin kadim düşmanı Çinliler yapmış olabilir mi? Bakalım; Çinliler geçmişin rövanşını almak için Türklere karşı bir komplo içerisinde olabilir mi ?

Çinliler şöyle diyorlarmış Türkler sonradan pis ve hain olduklarını anlayacakları Araplarla birleşip bizi dürtmeselerdi biz de yenik sayılmazdık !!! Ayrıca Çinlilerin kutsal kitabı NUTİNG’de şöyle der ‘’Ne mutlu Çinliyim diyene’’ Uzun süre bu söze içerlenen ve hayıflanan Çin’deki Uygur Türkleri yakınlarda şu yüce gerçeği kavradılar ‘’aslında ne mutlu Çinliyim diyene demek kendini Çinli hisseden herkes için geçerlidir!!!’’ Bunu öğrenen Uygur Türkleri hep bir ağızdan günde beş defa ne mutlu Çinliyim diyene deyip, her türlü dinciliğe karşı günde beş defa NUTİNG okuyorlarmış…

Acaba Çinliler kendi nüfuzlarını Türkiye’ye yaymak için Hırant’ı öldürmüş olabilirler mi? Soru budur fakat uluslar arası çevreler buna şöyle bir yanıt vermektedirler ''70 milyonluk köylü enkazı Çinlileri hiçbir şekilde ırgalamaz’’. Bu durumda listeden Çinlileri elemek durumundayız. ( devam edecek )

bozan

Gönderi tarihi:

bozan

Forum uleması takdir eder ya da etmez ve bir de bunu söylemekten de bıktım ''Ben Demiştim''...Evet ben demiştim, çünkü başvekil o fotoğraf nerede çekilmişl bulunmalıdır dediğinde ben dahil bir gurup kişi o fotoğrafın kimler tarafından nerede çekildiğini zaten biliyorduk...

Şimdi gerçeğe bir adım kaldı çünkü hakiki çocuklar iyi çocukları yine avladı...

haber kanalının yayınladığı son görüntüler yeni bir devrin başlangıcıdır, yani ''ve derin devlet tatile çıkar''

bozan

Gönderi tarihi:

bozan

Sevgili bozan,ABD nin maşası sözde ulusalcıların bir açılımını yapmanı rica ediyorum...

Zira cevabımı yada tatlı tartışmamızı bu minvalde sürdüreceğim....Unutmayın sözde

ulusalcılar dediniz.ve bu keyfiyetin icmalini çıkarmak için sizden sözde ulusalcıların

tanımınızı yapmanızı arz ediyorum....

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
Sevgili bozan,ABD nin maşası sözde ulusalcıların bir açılımını yapmanı rica ediyorum...

Zira cevabımı yada tatlı tartışmamızı bu minvalde sürdüreceğim....Unutmayın sözde

ulusalcılar dediniz.ve bu keyfiyetin icmalini çıkarmak için sizden sözde ulusalcıların

tanımınızı yapmanızı arz ediyorum....

Saygılarımla

Tabiki ben başlıyorum anlatmaya ;

Aslında kullanılan değerler hemen hemen aynı ; bunlar vatandır, bayraktır, millettir, bağımsızlıktır, yahut da resmi ideolojinin kutsadığı herhangi bir şeydir. Şu anda hem dünyada hem de Türkiye’de Abd yaklaşık 5 yıldır rota değiştirdi, yeni kullanım elemanı ulusçuluk, çünkü farklı kültürleri kucaklayan ve geniş bakış açılı küreli yaklaşım Abd’yi sürekli rahatsız ediyor, kendi sınırları içerisinde farklılıklara olağan bakan ve bakması gereken Abd sınırları dışındaki her yerde ayrılıkları körüklüyor. Buradaki açı çok önemli çünkü ABD’nin ayarına gelen ayrılıkçılar da sözde ulusalcılarda neticede ulusçu olduklarını söylüyorlar böylece ABD’ye yeniliyorlar…

80 öncesinin sağ ve sol uçları bugün ulusalcılık adı altında toplumu ciddi şekilde provoke ediyorlar sözde ulusalcılar bunlardır, kuruluş kaynağı belli olmayan Tv’leri var, gazeteleri, internet yayınları var, ve bir de arkalarında kocaman bir ABD var..

İşte Hırantı öldürten zihniyet budur öldüren tiplerden ise bizim gibi köylü toplumda zaten bolca bulunur. Mühim olan öldürten zihniyeti yakalamak, Yasin hayal kimdir ? neden hapiste değildir ? Mehmet Ali Ağca abdi ipekçiyi öldürdü ve yakalandı sonra askeri ceza evinden kaçırıldı onu kimler kaçırttı ? Yani ben Abdullah çatlıyı söylemiyorum yahut da ogün samastı söylemiyorum dediğim şudur bunları kimler yaptırdı ?

Bu manada sözde ulusalcılar maalesef karanlık güçlerin şu andaki tetikçileri hepsi bu…devam edelim mi marcus ?

Not ; Abd dediğim de açıkça küreli sermayedir, yani bunlar silah üreticileri, film endüstrisi, uyuşturucu baronları, para stokçuları yani kendileri için şu anda güvenli olan ABD’de ikamet eden güçlerdir..Yoksa buş ile samastın kullanım kılavuzlarında yazanlar aynıdır…

bozan

Gönderi tarihi:

değerli bozan türkiyeyi kendine göre çin e uyarlayarak anlatmışsın. atatürkün nutkunuda nuting yapmışsın,ilginç bir benzetme.yazdıklarıla ilgili seninle aynı şeyleri düşünmüyorum.hrant ı öldürenler belli.ırkçı anlamda aşırı milliyetçi,*****,eğitimsiz ***** ,kendilerine göre durumdan vazife çıkaran bir grup *****.bu tür olayların altyapısını,geçmişini,ve emniyetin bu olay olana kadar olan gevşekliğini bir tarafa bırakıyorum,ancak bu cinayetin sebebi (kendi ifadenle) abd maşası ulusalcılar nasıl oluyor.farklı kültürleri kucaklayan geniş bakış açılı küresel yaklaşım abd yi neden rahatsız ediyor? yorumunu biraz daha açar ve örneklersen sevinirim.ben tam tersini düşünüyorum.abd , ab, ve dünyadaki ekonomik ve siyasal karar odaklarından bağımsız hareket eden veya kısmen etmeye çalışan ülkelere baskı uyguluyor bence.örnek çin,iran,rusya,küba. türkiyede bu güçlerin istediklerini yapmalarının önündeki tek engel ulusalcı düşünceyi savunanlar.yorumun çok temelsiz geldi bana.

Gönderi tarihi:

Ben cevap vereceğim.Onu bir köylü öldürdü.

:clover::clover::clover:

Kim öldür dedi diye sorsaydın senin bu yazdıklarını copy yapardım.

Ne yazık ki o arkaları sorgulasakta değişen hiçbir şey olmayacak.Sanki böyle şeyler bir devlet olmanın onuru yada kutsallığımı bilemiyorum.Belki de bilemediğimiz birşeylerin cevabıdır.Yoksa bu kadar açık bir poker nerede oynanır?

Gönderi tarihi:
Tabiki ben başlıyorum anlatmaya ;

Aslında kullanılan değerler hemen hemen aynı ; bunlar vatandır, bayraktır, millettir, bağımsızlıktır, yahut da resmi ideolojinin kutsadığı herhangi bir şeydir. Şu anda hem dünyada hem de Türkiye’de Abd yaklaşık 5 yıldır rota değiştirdi, yeni kullanım elemanı ulusçuluk, çünkü farklı kültürleri kucaklayan ve geniş bakış açılı küreli yaklaşım Abd’yi sürekli rahatsız ediyor, kendi sınırları içerisinde farklılıklara olağan bakan ve bakması gereken Abd sınırları dışındaki her yerde ayrılıkları körüklüyor. Buradaki açı çok önemli çünkü ABD’nin ayarına gelen ayrılıkçılar da sözde ulusalcılarda neticede ulusçu olduklarını söylüyorlar böylece ABD’ye yeniliyorlar…

80 öncesinin sağ ve sol uçları bugün ulusalcılık adı altında toplumu ciddi şekilde provoke ediyorlar sözde ulusalcılar bunlardır, kuruluş kaynağı belli olmayan Tv’leri var, gazeteleri, internet yayınları var, ve bir de arkalarında kocaman bir ABD var..

İşte Hırantı öldürten zihniyet budur öldüren tiplerden ise bizim gibi köylü toplumda zaten bolca bulunur. Mühim olan öldürten zihniyeti yakalamak, Yasin hayal kimdir ? neden hapiste değildir ? Mehmet Ali Ağca abdi ipekçiyi öldürdü ve yakalandı sonra askeri ceza evinden kaçırıldı onu kimler kaçırttı ? Yani ben Abdullah çatlıyı söylemiyorum yahut da ogün samastı söylemiyorum dediğim şudur bunları kimler yaptırdı ?

Bu manada sözde ulusalcılar maalesef karanlık güçlerin şu andaki tetikçileri hepsi bu…devam edelim mi marcus ?

Not ; Abd dediğim de açıkça küreli sermayedir, yani bunlar silah üreticileri, film endüstrisi, uyuşturucu baronları, para stokçuları yani kendileri için şu anda güvenli olan ABD’de ikamet eden güçlerdir..Yoksa buş ile samastın kullanım kılavuzlarında yazanlar aynıdır…

bozan

Sayın bozan,yukarıdaki tanımlardan sonra geriye ne kaldı.1980 öncesi sağ ve sol uçlar ulusalcılığa soyundular demişsiniz.

Yanlış anlamayın kişisel bir eleştiri olarakta algılamayın,ancak siz bir anarşistdinizde bizmi yeni farkına vardık.Yani 80

öncesi bozan ne biçim bir kişilikti acaba.Merak ettim yoksa size karşı bir salvo değil benim hislenişim.Zira sapına kadar

ve köküne kadar bir ulusalcı olarak ve dahi bir kemalist olarak yazdıklarınızı esefle karşıladım.Kelime oyunlarıyla

zaptı rapt ettiğiniz forum ana konu detaylarında ulusalcıları öyle bir kıvama sokmuşsunuzki,sanki bu ülkenin bütün değerlerini

satan,yeşil kuşak oyununa gelen,darbeleri tezgahlayıp halkın üstüne bir umacı gibi dayatan jakobenistlerin ulasalcı bir kimliği

varmış gibi oldu. Bu son derece yanlış bir değer yargısı.Dilerseniz ulusalcı olamayanların kimlikleri üzerinde tartışalım.

Bu forumda dilimiz döndüğünce aklımız erdiğince anlatmaya çalıştık,bu ülkede ayrılık gayrılık olmaz olamaz.Bu M.Kemalin

üzerinde önemle durduğu ve bu gün bile ne kadar önemle durulması gerektiğini haklı çıkaran bir öngörüdür.Örneğin bozan

bize (asla bir görüşe mensup değil biliyoruz ama) hangi yaşam tarzını belirlediğini ve bu yorumları yapan kişinin imgesel

profilini görmek açısından bize faydası dokunabilirdi diye düşünüyorum. "DP iktidarıyla birlikte başlayan ve devamında

AP,ANAP,DYP iktidarıyla perçinlenen sözde milliyetçi sözde dindar sözde ilerici insanlar ülkesinin ellerinin altından kayıp

gittiğini hissediyorlar.Bunun için eskinin sağ sol kavramlarını bir kenera bırakmışlar.Sadece sizin resmi ideolijini dayattığı

kutsala hizmet etmiyorlar.Eğer tanışma imkanımız olsaydı iki bardak çay içer birbirimize aslımızı anlatırdık.Malesef

pc den anlatıyoruz.Ve ne derece kabul görüyor bilemiyorum.Yazınızda sonuna kadar katıldığım bölümlerde var ve bozan

bunları dile getirme yürekliliğini göstermiş diye sii takdirde ediyorum.Hrant Dink cinayeti asla öğrenemiyeceğimiz ancak

halkaları birleştirerek sonuca varacağımız bir cinayettir.Bir insan ölmüştür ama herşeyden önce bir ulusun değerleri kurşunlanmıştır.

Buna bu forumda 7 den 70 e herkez karşı duruyorsa,bu ulusalcıların gayretiyle oluyor.Anarşist tarafınız hoşuma gitti ama

zorlamalarla gelinen acemikler toplamı gibi..........

Not: Sevgili Bozan yazım biraz gecikti.İş güç ancak fırsat buldum.Güzel tartışmalarda ve paylaşımlarda görüşürüz.

Gönderi tarihi:

Sana değer vermesem inan ki bunları da yazmazdım...Sevgili marcus ben elbette ulusalcı falan değilim, böyle olsaydım okuduğum tüm kitapları, varlığımı ve beni var eden bütün değerlerimi inkar etmem gerekirdi. Çünkü benim hayattan anladığım mühim bir tecrübe var o da şudur asla isimlere değer verme ve yani her zaman insanların yapıp ettiklerine değer ver. Bu durumda ben iyi işler peşinde olanlarla aynı ulustanım. Bu şudur ; hırsızlık yapan, arsızlık yapan, ormana ev yapan, bankaları dolandıran bu insanlarla benim hiçbir bağım olamaz ne kan ne de gönül..Hatta şunu da ekleyeyim insan haklarına değer vermeyen, insanları terörize eden, insanlara korku salan bir toplum benden sonsuza kadar uzak olsun...

Sonra sevgili dostum çok basit bir denklem kurmak istiyorum ; Roma yıkıldı, ulus devletler ortaya çıktı, Osmanlı kuruldu ulus devletler birleşti ve her toplum kendi varlığını devam ettirdi, Osmanlı yıkıldı ulus devletler kuruldu, sırplar boşnakları katletti diğerlerini yazmayayım...Tam bu devletler belli menfaatlerde toplanmaya başlamışken ABD bu ülkelerde yine ulusçuluğu körükledi yine paramparça oldular Irak dört parça ; Filistin on parça balkanlar darmadağınık.. Unutmayalım tutsileri katleden hutulara o silahları fransızlar verdi, bu hep böyledir, Irak'a Türkiye de girse İran da girse Abd iran'a da girse netice hiç değişmez kazanan yine silah tüccarlarıdır...

Bakınız sevgili marcus milliyetçilik demiyorum o artık kullanılmıyor ben ABD ve ****larının kullandığı ulusçuluktan bahsediyorum..İstersen bir iddaaya girelim ölmez sağ kalırsak ABD'nin de ulusalcılık denen sonradan muhdes ideolojinin de bu topraklarda ömrü kısa bir süredir...

Sevgili marcus ideolojimi sormuşsunuz sizi tatmin eder mi bilmem amam ben insanları bilinçli yapıp ettikleri iyi yahut da kötü işlere göre değerlendiririm bu yüzden boynumda hiçbir bağ yoktur ve böylece kimseye minnet etmem ne şuculara ne de buculara buna özgür düşünce diyorlar ; bir müddet yazdıklarımı düşün hak vereceksindir çünkü benim savunduğum değerler çerçeve değerlerden ibarettir...

bozan

Gönderi tarihi:

Hrant Dink'i 17 yaşında bir aklı kıtın eline silah tutuşturarak Türkiye'de karışıklık ve güvensizlik ortamı oluşturmayı amaç edinenler öldürdü. Türk emniyet güçlerini, ulus bilincini benimseyenleri, emperyalist düzenin güdülen koyunu olmak istemeyenleri zan altında bırakıp, dikkatleri ve zihinleri dağıtıp küreselleşmede ilerlemeye devam etmek isteyenler öldürdü... halkın askerine ve polisine karşı duyduğu güveni yıpratmak isteyenler öldürdü.

tabi bu güvensizlikte ulusalcıları karalamak (!) gerekir zira bölünmenin önündeki en büyük engel onlardır. yoksa bu milleti 80 öncesi ve sonrasında kutuplara ayırıp hala ayrıştırmaya devam etmek isteyenler bunu başaramazlarsa işin sonunda umdukları galibiyeti elde edemeyecekler.

ulusalcıların sahtesi ve gerçeği nasıl ayırt edilir, ideolojik görüşü ne olursa olsun ulus bilincinde mevcut cumhuriyeti ve bağımsızlığı müdafa etmek için her türlü çıkarın önünde tutanlar gerçek ulusalcılardır. olmayanlarda aksini yapanlar. ve aslında Atatürk'ün Hitabesinde seslendiği gençlik ve o hitabeye sadık kalanlar bu mücadelede her türlü saldırıya maruz kalacaklar...

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza

ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en

kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek

isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve

Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde

bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve

şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve

Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir

galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın

kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları

dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün

bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde

iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde

bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini,

müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru

zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı!

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve

Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil

kanda mevcuttur.

Ankara, 20 Ekim 1927

Gönderi tarihi:

Bu yanıtım sardunyam'a...

Ben hep şu soruları soruyorum 80 öncesinde sağ guruplar bu vatanı kurtarmak için sol guruplara karşı mücadele ediyordu, sağ guruplar elbette samimiydi, ülkeyi komünizme karşı müdafaa ettikleri düşüncesindeydiler. Sol guruptakiler ise ülkeyi faşizme ve baskıcı rejime karşı savunuyorlardı elbette onlarda bu hususta samimi idiler fakat bütün bunlar dış siyasi meseleleri görmezden gelmemize engel olamaz, tıpkı bugün olduğu gibi, şöyle ki ;

Dün Rusya ikinci dünya savaşından sonra alenen Türkiye'den toprak talebinde bulunmuş Türkiye Natoya üye olmuş ve Amerika'dan türlü yardımlar almıştır, bu sırada dış istihbarat birimleri ülke içindeki türlü gurupları örgütlemiş ve kendi menfaatleri için kullanmıştır.

Bugün ABD ortadoğuda insan haklarına saygılı, paylaşımcı, ırk düşüncesinden daha geniş tabanlara hitap eden bir birey, bir topluluk ya da bir hükümet istemiyor...Bu manada ırak'ta olsun etrafındaki ülkelerde olsun her türlü ırk,din ve mezhep ayrımını körüklüyor, ben ulusalcı adı altında/ki bunlar milliyetçi değildir, çünkü serdar dontaç da sanatçı değildir/ bu oluşumu da aynı sebebe bağlıyorum. Kullanılan kavramlar aynı, ayrımcılık ve ötekini bir türlü kabullenememe. Bu forumda bile ulusalcılık adı altında her türlü özgür düşünceye kıyasıya bir mücadele var, böyle yaparak kimlerin ekmeğine yağ sürüyoruz. Adını zikredip uyarı almak istemem bu forumda öyle kişiler varki onlara göre namaz kılan terörist yahut da en ufak dini temayül irticadan ibaret. Ve bu arkadaşlar bunu bir de ulusalcılık adına yapıyorlar çünkü ulusalcıların 80 öncesindeki sol tabanından geliyorlar, işte tam burada ; İslam terörrizmdir yahut da müslüman teröristtir diyen kim ? ABD değil mi ? Bu söylemler ABD'ye yani büyük şeytana ait değil mi ?

Lütfen çok rica ediyorum, beni eleştirmeden önce bir okuyun sevgili sardunyam...

bozan

Gönderi tarihi:

Son zamanlarda gelişen olaylara bakar isek,sanki dikkatler bir yerlere çekilmeye çalışılıyor.Saçma sapan bir cinayetin boyutları inanılmaz bir şekilde örgüleniyor,Ermeni yasasının temsilciler meclisine sevkinden önceye tesadüf ettiriliyor.Bu arada Irak ateşi,kontrol dışına dogru hızla yayılıyor.Akdeniz birden barut fıçısına dönüyor,harb gemilerimiz rutin! görevlerini kıbrıs açıklarında yapıyor.ABD ve uzatılmış aşkı ingiltere devreye giriyor.haberlerde sapık ilişkiler,po*nografi,internet kahveleri,işleniyor.Tüm gazetelerin sayfalarını azgın ve çıplak mankenler süslüyor.Alo beni ara, ateşli hatlar vs için turksat bile kuşatılmış.Network ağından engellenemeyen yükle-red et uyanıklığı ile anlamsız kazançlar,bu arada insanı çileden çıkaracak cinayetler,onların arka yüzü ve "Hepimiz ermeniyiz" saçmasapanlıkları vs.vs. vs

Arkasından Atatürk'ün gençliğe hitabesi

Ve gençliğe hedef gösteren ajitatör bir nutuk.

Ben korktum Sardunyam.

Gönderi tarihi:

sevgili bozan'a

yazınızı okudum değerli arkadaşım benim cevabım size değildi... esasen sizin teşbih yapma tarzınızı ve aynanın arka tarafınada dikkat çekme tarzınızı öğrendim biraz. siz meseleye herkesin bakmadığı yönlerden bakıyorsunuz ve bir taraf olmak yerine ortaya konuşuyorsunuz, o yüzden zaman zaman asıl söylemek istediğinizi anlamakta zorlanıyordum şimdi anlamaya başladığımı düşünüyorum. umarım yanılmıyorum...

ulusalcılar meselesinde ben bir ulusalcı olduğumu belirtmeliyim ve imzamda kullandığım Kuvvayimilliye derneğinin üyesiyim, forumunun yöneticisiyim, ben bir tarafım yani... taraf olduğum yanda Türkiye'dir. bu ülkenin bekası ve çıkarları için sol görüşlü olsun, sağ görüşlü olsun, milliyetçi olsun, dindar olsun... v.s. yani kendisini nasıl tanımlıyorsa tanımlasın bu ulusun bir bütün olduğunu ve bu bütünün dağıtılması için mücadele edenlere karşı bir arada olmak gerektiğine inananlardanım.

bir önceki iletimde de söyledim gelişmekte olan olaylar en karmaşık filmlerde bile tahmin edilemeyecek olaylar ve sonuçlar doğurmakta, bu olayların farkına varanlar ulusalcı bilinçte bir araya geliyor bu durumda saldırıya uğramaları, karalanmaları, iftiralara maruz kalmaları çok olası.... sanıyorum çok daha fazla ve hızlı bir şekilde gelişecekte...

yani özetle cevabım size karşı değildi ancak sizinde ulusalcı bilince kuşku ile bakmanız mümkün ise size sormak istediğim bir şey olacaktır. siz bu durumda varsayılan olasılıklar gerçekleşirse kendinizi bir taraf addedecekmisiniz yoksa yine herkese ve herşeye kuşku ile bakarak tarafsız olmayı mı seçeceksiniz. ya da belki siz bir tarafsınızda bunu açıklamıyorsunuz; olabilir mi?

selamlar

Gönderi tarihi:
sevgili bozan'a

ulusalcılar meselesinde ben bir ulusalcı olduğumu belirtmeliyim ve imzamda kullandığım Kuvvayimilliye derneğinin üyesiyim, forumunun yöneticisiyim, ben bir tarafım yani... taraf olduğum yanda Türkiye'dir.?

selamlar

Bunu biraz daha açarmısınız..

Mesela sizin taraf olduğunuz Türkiye ise...

Sizinle aynı taraf olmayanların yerine hangi ülkeyi koymalıyız???

Diğerleri kimdir??

Gönderi tarihi:
Bunu biraz daha açarmısınız..

Mesela sizin taraf olduğunuz Türkiye ise...

Sizinle aynı taraf olmayanların yerine hangi ülkeyi koymalıyız???

Diğerleri kimdir??

Ek yapma ihtiyacı duydum..

Gönderi tarihi:
Ek yapma ihtiyacı duydum..

bizimle taraf olmayanlar demek Türkiye'ye karşı taraf olmak demektir, onlar bilirler ve seçerler kendi ülkelerini... -_-

sözlerimin altında ne mana aramak istediğinizi anlamadım ama karşı taraf olanları bildiğinizi sanıyorum... :excl:

Gönderi tarihi:
bizimle taraf olmayanlar demek Türkiye'ye karşı taraf olmak demektir, onlar bilirler ve seçerler kendi ülkelerini... -_-

Biz sa.lağız farzedin..yada ben..

Hangi ülkeler bunlar??

sözlerimin altında ne mana aramak istediğinizi anlamadım ama karşı taraf olanları bildiğinizi sanıyorum... :excl:

Bilmiyorum..

Açın..

Vede aydınlatın lütfen bizi..

Gönderi tarihi:
Biz sa.lağız farzedin..yada ben..

Hangi ülkeler bunlar??

Bilmiyorum..

Açın..

Vede aydınlatın lütfen bizi..

sayın adrenalin sizden ricam lütfen polemik yaratmayın, ne siz sa.ak sınız, nede ben...

annadınız siz onu :excl:

Gönderi tarihi:

Sevgili bozanınn ulusalcı olmadığını andladık ama ne oldığunu anlayamadık. :)

Sizi sevdk biz bozan.Yürekli oluşunuzu ve farlklılıkların güzelliğini anlattınız için

Bu güzelliği içinizde taşıdığınız içim size sonsuz saygı duyuyorum.

Gönderi tarihi:
Sevgili bozanınn ulusalcı olmadığını andladık ama ne oldığunu anlayamadık.

Sizi sevdk biz bozan.Yürekli oluşunuzu ve farlklılıkların güzelliğini anlattınız için

Bu güzelliği içinizde taşıdığınız içim size sonsuz saygı duyuyorum.

Tebrik ediyorum sayın Markus.Gerçekten tebrik ediyorum.

Sevgili Sardunyam'ın içtenlikle içini açması beni şaşkına çevirdi.İnanamıyorum ve hala şoktayım.

Hepimiz kuvai-milliyeciyiz sevgili sardunyam.Sizin inançlı bir sosyal demokrat olduğunuzu zaten biliyorum.Birbirimizi neden tanıyamıyoruz?

Sevgili Bozan'ın yazılarındaki muzipliğin farkına vardığımda çok şaşırmıştım.O ince mizah anlayışının arkasının çok dolu olduğunu biliyordum.

Çetin ALTAN'ın geçmişteki bir yazısında harika bir oturtma vardır.

Özgürlüğün olmadığı bir iktidarın olduğu ülkede yönetimi övmek,onu yüceltmek değil onunla resmen dalga geçmektir tarzında bir cümle idi.

Birbirimizi yavaş yavaş tanıyoruz değil mi sevgili Bozan farkında mısınız?

Ahenkli bir mozaik oluşacak yavaş yavaş.

Sanırım bundan sonraki sarmallık daha renkli olacaktır.

Bunca değişik yorumların tümünün tek ortak paydası ÜLKEMİZDİR.

Tek renklilik bize asla yakışmaz.

Biz renkleri seviyoruz.

En önemli çıkış o renkleri bukete döndürebilme sanatıdır.

Siz buna gökkuşağı da diyebilirsiniz.

Bu ülkeye bu yakışır zaten.

Gönderi tarihi:
Şimdi kim yapmış olamaz ile başlayalım…

1. Türklerin kadim düşmanı Çinliler yapmış olabilir mi? Bakalım; Çinliler geçmişin rövanşını almak için Türklere karşı bir komplo içerisinde olabilir mi ?

Çinliler şöyle diyorlarmış Türkler sonradan pis ve hain olduklarını anlayacakları Araplarla birleşip bizi dürtmeselerdi biz de yenik sayılmazdık !!! Ayrıca Çinlilerin kutsal kitabı NUTİNG’de şöyle der ‘’Ne mutlu Çinliyim diyene’’ Uzun süre bu söze içerlenen ve hayıflanan Çin’deki Uygur Türkleri yakınlarda şu yüce gerçeği kavradılar ‘’aslında ne mutlu Çinliyim diyene demek kendini Çinli hisseden herkes için geçerlidir!!!’’ Bunu öğrenen Uygur Türkleri hep bir ağızdan günde beş defa ne mutlu Çinliyim diyene deyip, her türlü dinciliğe karşı günde beş defa NUTİNG okuyorlarmış…

Acaba Çinliler kendi nüfuzlarını Türkiye’ye yaymak için Hırant’ı öldürmüş olabilirler mi? Soru budur fakat uluslar arası çevreler buna şöyle bir yanıt vermektedirler ''70 milyonluk köylü enkazı Çinlileri hiçbir şekilde ırgalamaz’’. Bu durumda listeden Çinlileri elemek durumundayız. ( devam edecek )

bozan

bir adamın öldürüleceğinden, polisin haberi var, valinin haberi var. emniyet genel müdürünün haberi var, içişleri bakanının haberi var. o adam öldürülüyor.

ve sen bundan aklınca iktidarı temize çıkarıyorsun öylemi :)

evet ulusalcılar öldürmüş, onlar öldürürkende, emniyet müdürü, vali, içişleri bakanı, başbakan hep beraber kağıt oynuyorlarmış haberleri olmamış. Öyle ya iktidarın suçu yoktur.

Başbakan çıkar yargıtay üyelerini hedef gösterir, başbakanın yandaşı sözüm ona "gazete" yargıtay üyelerinin resimlerini kişisel bilgilerini basar.

sonra yargıtay üyeleri vurulur. ne başbakan, ne o dinci basın sorumlu olmaz olup bitenden.

muhbirler, adamın vurulacağını emniyete bildirir, emniyet, emniyet genel müdürlüğüne bildirir. genel müdürlük içişleri bakanlığına bildirir. sonunda adam öldürülür. ve tabi yine iktidar sorumlu olmaz bu işten.

6-7 eylül olaylarında, Adnan Menderesin emriyle, bir mit ajanı Selanikte Ata'nın evine bomba attıktan sonra. Demokrat Parti'Nin gençlik örgütü Vatan Cephesi üyesi çapu lcular, istanbulda ve bazı illerde azınlıkların evlerini yağmalayıp, canlarını aldıktan sonra. Polis ne kadar solcu bilinen varsa toplamış başbakanın emriyle olayların tertipçisi diye.

Bu adamın ağızlarıda aynı işte. Birileri minareyi çalar, birileri oturur kendi çapında kılıf hazırlar.

şu ABD maşalığınada bir bakalım. kim olabilir mesela ABD maşaları. cemaat liderlerinin Amerikada'ki villasının kapısında cia ajanlarının nöbet tuttuğu Fettullahçı polisler olabilir mi. Yoksa kendi danışmanın ABD başkanına "noolur onu süpürmeyin deliğe, kullanın onu" diye yalvardığı pek muhterem başbakan olabilir mi ?

bu ülkede ABD maşalığından en son bahsedek olan, dinci parti tayfasıdır. Türkiyede her yedikleri haltlardan sonra foyaları ortaya çıkınca , soluğu Amerikada alıp. Dünya müslümanlarının temsilcisi geçinip, iktidara her geldiklerinde ilk iş Amerika ve İsraille askeri ortaklıklara imza atanlar. Taa demokrat partiden beri her iktidara geldiklerinde, Türkiye'yi ABD için bir "cennete" çevirenler. ABD maşalığında son bahsedecek olanlardır.

Bu ülkede dinci partiler, Demokrat partiden beri, ABD nin kucağında oturup, nazlanan bir bebek gibidirler. Bunların en populerleride Menderesten sonra Erbakan'dır. Kendisi ABD'den ABD li amcalarının tavsiyesi, ve Kenan Evren'in çağrısıyla türkiyeye dönüp parti kuran. meydanlarda ABD "aleytarlığı" yapıp, ABD de kaynağı belirsiz mülkler villalar edinin. Kurmayları yolsuzluk skandallarından sonra ABD ye kaçan. CIA'dan gelen cep telefonunu Cevher Dudayev'e verip ölümüne sebep olan.

Allah aşkına bu ülkede şeriatçı tayfa sakın ABD maşalığından falan bahsetmesin. en azından bahsetmek için önce ABD nin kucağından bir insinler. Tıpkı kurtuluş savaşı yıllarında, İngiliz Dostları Cemiyetinde, Lord Curzon'un kucağında oturup "İNGİLİZLERE KURŞUN SIKAN KAFİRDİR" diye vetfalar verip. İstiklal mahkemelerinde idam alınca mücahit kesilenler gibi.

ya efendinize itaat edin, yada efendinizle aranızdaki problemleri aranızda halledin.

Gönderi tarihi:

Herşeyi güzel anlatmışsın Cyrano.

Rahmetli ECEVİT,kırmızı koltukta konuşurken"Öyle yerler varki oralara girebilmek için başbakan olmanız bile yetmiyor" tarzında bir cümle etmişti.

Yetkili üst makamlardan daha yetkili bir makam mı var acaba yoksa gerçekten ifade ettiğiniz gibi tüm oluşumlardan başbakanlığın haberi var mı?

Hiyerarşik bir şekilde açıklamışsınız.Gerçekten olması gereken bu ama bu hiyerarşik düzenekteki kırık parçanın temsil ettiği güç ne?

"Suç benim ben söylemedim"derken bu ifade sizce masum bir unutkanlık yada sıradan bir zaaf mıdır?

Yıllarca reddedilen derin devlet kavramı yeniden ortaya çıktı.Şimdi bunu söyleyenler sıradan kişiler değil.Bir başbakan.

Acaba birşeylerden kaçmak için kullanılan son kale mı bu derin devlet?

Herkesin susmasını sağlayan.

Sadece cinayetlerin bu kadar kolay kurulacağına pek inanamıyorum.

Yada bu kararlar alınırken üst yöneticilerin herşeyi kolayca harcayabileceklerine inanmıyorum.

Neticede ciddi bir seçmen kitleleri var.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.