Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ortada Elon Musk'ın Google'ı Satın Aldığına Dair Söylentiler Dolaşıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ortada Elon Musk'ın Google'ı Satın Aldığına Dair Söylentiler Dolaşıyor

AA168Q3h.img?w=768&h=402&m=6&x=560&y=153

Yeni yıl, Elon Musk gibi milyarderler de dahil olmak üzere herkes için hedefler belirleme zamanıdır. Musk'ın 2022'de Twitter'ı satın alması, birçok kişinin 2023'te alışveriş sepetine hangi şirketi eklemeyi düşünebileceği konusunda spekülasyon yapmasına neden oldu.

Sosyal medyada dolaşan bir söylenti de Musk'ın gözünü Google'ı satın almaya diktiği yönünde. Söylentiler doğru mu? İşte bildiklerimiz.

AA168sFf.img?w=768&h=432&m=6

Elon Musk Google'ı mı satın alıyor?

Hayır, Musk Google'ı satın almıyor. İlk video, Elon Musk Now YouTube kanalı tarafından 19 Aralık 2022'de yayınlandı. 153.277 kez görüntülendi.

8 Ocak'ta Elon Musk Zone YouTube sayfasında yayınlanan ikinci bir video 444.000'den fazla görüntülendi. Video, Elon Musk Zone'un kanalın "Elon Musk ile HİÇBİR şekilde ilişkili olmadığını ve gerçeklere, söylentilere ve kurguya dayalı olarak tamamen eğlence amaçlı yapıldığını" kabul ettiğini belirtiyor.

Ancak bazı kişiler videoların "sahte haber" olduğunu fark etmedi ve söylentinin Twitter'da yayılmasına yardımcı oldu.

“Elon Musk, GOOGLE'ı yeni satın aldı benimle dalga mı geçiyorsun??? Vay canına!!” @corynkim tweet attı.

"@elonmusk'un #Google'ı satın aldığını duydum, bu doğru mu...??" @chris_arancibia tweetledi.

Diğerleri, Musk odaklı YouTube kanallarının Tesla milyarderi hakkında gerçek haberler almak için en iyi yer olmadığına dikkat çekti.

“Aynı kanal FaceBook'u satın aldığını söyledi. Aynı kanal, MrBeast'i CEO olarak işe aldığını iddia etti. Bir zamanlar bunun Musk haberleri için yasal bir kanal olduğunu düşünmüştüm. Şimdi, çok değil, ”twitter @OculusDiscrim.

Elon Musk hangi şirketlerin sahibi?

Musk'ın birkaç şirketi var, ancak Google onlardan biri değil. Musk, Ekim 2022'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. Musk'ın sahip olduğu diğer şirketler:

  1. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla,
  2. Bir uydu internet hizmeti olan Starlink,
  3. Bir uzay araştırma şirketi olan SpaceX,
  4. İmplante edilebilir beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren bir nöroteknoloji şirketi olan Neuralink,
  5. The Boring Company, ulaşım tünelleri inşa eden bir inşaat şirketidir.

Musk, henüz 12 yaşından beri seri girişimcidir. O ve kardeşi Kimbal, sonunda PayPal olan bir çevrimiçi finans şirketi kurdular. Musk'ın servetinin çoğu, 2002'de PayPal'ı eBay'e 1.3 milyar dolarlık hisse senedi karşılığında satmasından geldi. Satıştan elde ettiği parayı gelecekteki işlerini kurmak için kullandı.

Musk, 2013'te neredeyse Tesla'yı Google'a satıyordu.
Musk'ın Google'ı satın aldığı söylentisinin arkasında herhangi bir gerçeklik payı olmasa da ikilinin geçmişte iş anlaşmaları olmuştu. Aslında Musk, şirketin iflasın eşiğinde olduğu 2013 yılında Tesla'yı neredeyse Google'a sattı, Bloomberg 2015'te bildirdi. Potansiyel satışın ayrıntıları Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future kitabında açıklandı. Ashlee Vance tarafından.

Musk ve Google'ın kurucu ortağı Larry Page, Google'ın Tesla'yı 6 milyar dolar artı fabrika genişletmeleri için 5 milyar dolarlık sermaye karşılığında satın alması ve Musk'ın satın almanın ardından sekiz yıl boyunca şirketi yönetmeye devam etmesi için bir anlaşma üzerinde bile el sıkıştı. Ancak Insider'ın bildirdiğine göre, Tesla araba satmaya ve kar etmeye başladıktan sonra anlaşma başarısız oldu.

Kaynak: MarketRealist

money-2724238.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.