Φ dinazor Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Hu. Orhan PAMUK; Benim adım Kırmızı, Vaşington'da Beyaz Kale'de Cevdet Bey ve Oğulları'ndan ayrı yaşayıp, Gizli Yüz'ünü İstanbul'da Kar'lar altındaki Kara Kitaplara saklayan, Öteki Renkler'i, Sessiz Ev'imde bırakıp, Yeni Hayat'ımı krallar gibi taçlandırırım diyen Halk Kahramanı... Tezat yok! Yola devam... Ayrıca Nobel Baba da, Pamuk sever. Noel ağaçlarına kar havası vermeye bayılıyor. "Aydın" dediğin kendini yakandır. Başkalarını değil. Ben "Aydın" dan bunu anlıyorum. Bunun güzel örnekleri Anadolunun taşında toprağında halkın içinde, özünde, sözünde vardır. İnsanları birbirine kırdırma işi baltalıktır. Bu balta kimlerin elindeyse artık ona çalışır... Hrant da bir aydın olamamıştır. Güvercin olmuştur... Haber güvercini, taşıdığı haberden ürken, Haberi okumuş anlamış buna rağmen taşımış bir aracı... Ben öyle görüyorum ki; Hrant hasta bir güvercindir. Ben güvercinleri severim ve hasta güvercin tanırım. Bu sağlıklı güvercin işi değil. KORKMUŞ ADAM YAHU... NE HALT KARIŞTIRDIN BE ADAM... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 sorun miadını doldurmuş zihni durum, çapsız, ölçüsüz, önyargılı sadece 301. madde degil 216. madde konuşulabilir ama başlıca sorun devletin milletine güvensizligi hem bugünün sorunu da degil, baya bir süredir millet ve devlet iki ayrı unsur gibi algılatılmaya çalışılıyor, bunlar işin temeli, gerisi asal olmayan..... Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 301.maddenin kaldırılması mümkün değildir. aksine tamamen kapsamlı bir şekilde değiştirılmeli,daha katı ve caydırıcı cezaların olması gerekir. ayrıca; sür manşetten "Elif Şafak türklüğe hakaret " etti diye yazan gazeteler. beraat haberini 16, sayfadan üç satırla diplerde vermiştir. demşsiniz;Tam tersi ;orhan pamuk,elif şafak,Hrand dink aylardır gündmden düşmediki zaten... hakaretlerinden,beratından çok 301.maddeyle gündeme, hemde ilk sayfalarda yer aldılar... eski gazetelere göz atarsanız hatılarsınız...... aydınlarımıza nasıl haksızlık yapıldığını,türkiyede aydınların susturulduğunu,düşünce özgürlüğünün nasıl kısıtlandığını ,301.MADDEYİ ÇOK GÖRECEKSİNİZ. hemde 'SÜR MANŞETTEN' Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 301.maddenin kaldırılması mümkün değildir. aksine tamamen kapsamlı bir şekilde değiştirılmeli,daha katı ve caydırıcı cezaların olması gerekir. ayrıca; sür manşetten "Elif Şafak türklüğe hakaret " etti diye yazan gazeteler. beraat haberini 16, sayfadan üç satırla diplerde vermiştir. demşsiniz;Tam tersi ;orhan pamuk,elif şafak,Hrand dink aylardır gündmden düşmediki zaten... hakaretlerinden,beratından çok 301.maddeyle gündeme, hemde ilk sayfalarda yer aldılar... eski gazetelere göz atarsanız hatılarsınız...... aydınlarımıza nasıl haksızlık yapıldığını,türkiyede aydınların susturulduğunu,düşünce özgürlüğünün nasıl kısıtlandığını ,301.MADDEYİ ÇOK GÖRECEKSİNİZ. hemde 'SÜR MANŞETTEN' Pekala şimdi bana Elif Şafak'ın nasıl hakaret ettiğini söyle. Romanındaki hangi ifadeyle, hangi sözle türklüğe hakaret etmiştir söyle bana ? varmı bu konu hakkında bir bilgin. Hakaret içeren bir ifade kullanıp kullanmadığı hakkında bir bilgin varmı ? ama hakaret ettiğine eminsin. Çünkü hakkında 301 den dava açıldı dimi. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Saygıdeğer Elif ablamız ne demiş bir bakalım. Bütün akrabalarını 1915'te kasap Türklerin ellerinde kaybetmiş soykırımzede bir sülalenin torunuyum’ (Sayfa 63), ‘Sen kalk gel Ortaasya'dan, dal dosdoğru Anadolu'nun bağrına, sonra bir bakmışsın her yerdeler! Orada yerleşik olan milyonlarca Ermeniye ne oldu peki? Asimile edildiler! Eridiler! Yetim bırakıldılar! Sürüldüler. Mal mülklerinden oldular!’ (Sayfa 65), ‘Sıradan Türklerle ne konuşacaksın eğitim görmüşleri bile ya Milliyetçi ya cahil’ (Sayfa 130), ‘Ayaşta sağ kalan olmamış Çankırı'ya götürülenler de peyder pey öldürülmüşler... Sopalarla, balta saplarıyla dövülmüşler. Bazıları açlıktan ölmüş bazıları da öldürülmüş’ (Sayfa 170-171), ‘Türkler de 1915'te bunları Ermenilere yapanlar’ (Sayfa 172), ‘1909 Adana katliamlarından ya da 1915 tehcirinden... bunlar sana bir şey hatırlattı mı? Ermeni soykırımı diye bir şey duymadın mı hiç?’ (185-186), ‘Toprağımızdan kovulduk, eşyalarımızdan olduk, hayvan muamelesi gördük, koyun gibi kesildik. Doğru düzgün haysiyetli bir ölüm bile esirgendi bizden’ (Sayfa 192), ‘Erkek bırakmıyorlar ortada. Silah arama bahanesiyle Ermenilerin evlerine girip sonra da yağmalıyorlar’ (Sayfa 198). KİTAPTAN BİR BÖLÜM ‘Odadakilerin meraklı bakışları üzerinde ağırlaştı. Ne var ki Zeliha'nın yüzünde ne sıkıntıdan eser vardı ne mahcubiyetten. Bu toplumsal işkenceden keyif alıyor değildi elbette ama içinden bir ses başkalarının fikirlerini ve yargılarını umursamamayı öğütlemişti ona. Ne de olsa fark etmeyecekti sonuç olarak. Son zamanlarda bazı kelimeleri kişisel sözlüğünden çıkarmaya karar vermişti, "utanç" pekâlâ bunlardan biri olabilirdi. Bu kürtaja onay verecek bir koca yoktu ortada. Bu çocuğun bir babası yoktu. Neyse ki kocanın olmayışı formalitelerde bir avantaja dönüştü. Görünüşe göre kimsenin yazılı iznini almasına gerek yoktu. Bürokratik düzenlemeler, evli çiftlerin bebeklerini kurtarmak için gösterdikleri özeni evlilik dışı doğan bebekler için göstermiyordu anlaşılan. Babasız bir çocuk neticede bir ****ti ve İstanbul'da bir **** sallanan bir diş gibi her an düşmeye hazırdı...’ Ben Elif Şafak konusunda tarafım ve taraf olduğum için bu tartışamnın dışında kalmak istemedim. Yukarıdaki kelimelerden kendimize devasa bir aşağılanma duygusu çıkaramıyabiiliriz.Zaten romanda kullanılan dilden tutun diğer diyaloglara değin hiç birinden gocunmamız gerekmez.Sonuçta bir roman kahramanıdır. Yukarıdaki roman kahramanının Türk kelimelerini çıkartıp başka ulusların adlarını koyalım.Bakalım o ülkelerin bağımsız yargısı nasıl bir tavır takınacaktır. Roman kahramanı APO bu ülkenin en önemli evladıdır,türklerde s....z s....uz v......ş...dir. diyebilir.Ve biz buna ödül veren ülkeleri alkışlayabilirizde. Türkler k....ir çünkü bize etmedikleri kötülük kalmadı diyebilir. Bunu roman kahramanı Apo yapabilir.Ve bizde buna "Eyvallah kardeş" diyebiliriz. İşte kıyamet kopartılan 301.madde bundan ibaret..... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 evet bu bir roman, ve romın kahramanalrından birisi böyle konuşuyor. Evet romanın kahramınlarından birisi milliyetçi bir ermeni, bu adam böyle konuşacak tabi. Romandaki bu karakter, kendi karakterinin tezlerini savunuyor. Bir romanda bundan daha normal bir şey olabilir mi. İlya Ehrenburg'un Fırtına romanı vardır. İkinci dünya savaşında olup biteni, yaklaşık on karakter üzerinden, nazilerin, komunistlerin, yahudilerin, avrupalıların vs gözünden bakarak anlatır. Fırtına romanında, Nazi subayı Schiller'in diyaloglarını romandan cımbızlayıp ortaya koyarsanız. ve Ehrenburg kitabında böyle diyor derseniz. Ehrenburg'un acımasız bir nazi olduğunu ve tüm yahudilerin dünyadan temizlenmesi gerektiğini düşündüğü sonucuna varırsınız. Ama Kızıl Ordu subayı Sergey'in diyaloglarını romandan cımbızlayıp. altına Ehrenburg böyle yazmış derseniz. Bu sefer Ehrenburgun tam bir komunist olduğu sonucuna varırsınız. Yani bir roman üzerinden Ehrenburg'u hen nazi, hem komunist, hem anti semitist, hem siyonist, hem amerikancı. yapabilirsiniz. Onun karakterlerinin monologları üzerinden. mesela bakalımi anti faşist Ehrenburg'un romanından bir parça alalım "Hitler kartallarla beraber uçuyor, ve beşbin yıldır, insan ırkının asli düşmanı olan. 6 yıl öncesine kadar. pis kanlarıyla Ari germen ırkının içinde, damarlardaki veba mikrobu gibi dolaşan bu yahudi ırkını, bir kartalın avını arşın o mertebesinden bile gözleyip saldırması gibi parçalıyor, Ah sevgili Gerta bilmelisinki, rusyanın bu ormanındaki karargahımda sokak köpeklerinden ayıramayacağın yarı insanların arasındayım. Ve ruslar bunlara "halk" diyor." Binbaşı Schiller. Şimdi Ehrenburg'un bu dünya klasiğini Fırtına yı okuyan kişi Ehrenburg'un bir nazi olduğunu mu düşünür. bu ne kadar mantıklı olursa, Elif Şafak'In romanındaki durumda o kadar mantıklıdır. o romanda sadece bu karaktermi var, hayır. O karakterin tartışığı, söylediklerine karşı çıkan ve kendi tezlerini savunan karakterde var. O romanın özü bu. O romanda anlatılan 1915 te yaşananlara. İki karakter üzerinden Türklerin ve Ermenilerin nasıl baktığı. Bu gerçektir. Soykırım efsaneleriyle büyüyen. Yıllardır anlatılan propagandalarla yetişen Ortalama bir ermeni 1915 te yaşananlara, romandaki bu karakterin söyledikleri gibi bakmaktadır. Böyle düşünmektedir. Ha işte kalkıp bunu. Yazar türklere katil diyor. yazar türklere soykırımcı diyor şeklinde yorumlarsak. bunun mantıkla hiçbir alakası olamaz. Neticede yargıda bunu böyle yorumlamamıştır. Ancak olay bu değildir. Yargı ne karar verirse versin, o yazar bu kadar kolay kendisine 301 den dava açılıp "Türklüğe hakaret" gibi ağır bir ithamla kamuoyunun huzuruna çıkarıldığı için. Romanı hayatında okumamış yüzbinler için türklüğe hakaret eden biri olarak anılacaktır. Çarpıklıkta buradadır zaten. Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Daha nasıl hakaret olsun be kardeşim ya kusura bakmayına ama sizin hakaret anlayışınızda faklı geldi bana... illa direk olarak hakaret etmesine gerk yok. bu tür yollardan da hakaret edilebilir, iftiralar atılabilir... daha ne olsun... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Daha nasıl hakaret olsun be kardeşim ya kusura bakmayına ama sizin hakaret anlayışınızda faklı geldi bana...illa direk olarak hakaret etmesine gerk yok. bu tür yollardan da hakaret edilebilir, iftiralar atılabilir... daha ne olsun... işte benimde anlatmak istediğim buydu. böyle mantık sahibi insanlar kalkar, yazarları türk düşmanı ilan ediverir iki dakikada. bu gibi arkadaşlarımıza göre. mesela bir romanda, Ermeni milliyetçisi karakter, türklerle tartışırken . sürekli "türkler kahraman insanlardır. soykırım yalandır, biz türklere haksızlık" ediyoruz demelidir Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 susturulmaya çalışılan aydınların Türklükle ne alıp veremedikleri var... Ülkenin gerçek sorunlarına hiç değinmesinler, suya sabuna dokunmasınlar ama aydın olsunlar... bu aydınlık ne kolay bir şeymiş... 301. madde neden bu kadar tartışılıyor, Orhan Pamuk'ları, Elif Şafak'ları aklamak için mi? Neden onlara bu söyledikleriniz yanlış, üslubunuz yanlış, kendi milletinizin yüreğini yaralıyorsunuz, karşılığında payeler alıyorsunuz demiyorsunuz... Onlar daha fazla özgürlüğü hangi konulara değinmek için istiyorlar? Orhan Pamuk bu millet için ne yapmıştır? Hangi soruna parmak basmıştır, sorun yaratmak dışında? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 susturulmaya çalışılan aydınların Türklükle ne alıp veremedikleri var... Ülkenin gerçek sorunlarına hiç değinmesinler, suya sabuna dokunmasınlar ama aydın olsunlar... bu aydınlık ne kolay bir şeymiş... 301. madde neden bu kadar tartışılıyor, Orhan Pamuk'ları, Elif Şafak'ları aklamak için mi? Neden onlara bu söyledikleriniz yanlış, üslubunuz yanlış, kendi milletinizin yüreğini yaralıyorsunuz, karşılığında payeler alıyorsunuz demiyorsunuz... Onlar daha fazla özgürlüğü hangi konulara değinmek için istiyorlar? Orhan Pamuk bu millet için ne yapmıştır? Hangi soruna parmak basmıştır, sorun yaratmak dışında? 301. madde tartışılıyor çünkü yüz küsür kişi. bu maddeden yargılanıp ceza almadığı ve suçsuz bulunduğu halde. senin gibi arkadaşların sadece yargılanmalarına bakıp, bir çok insanı türk düşmanı ilan ettiği için. 301 tartışılıyor çünkü bu ülkenin tüm hukuk duayenleri tarafından, "çarpık, sınırları olmayan, güdük" bir madde olduğu söylendiği için. 301 tartışılıyor çünkü, bir polis memuruyla alacak meselesi yüzünden kavga eden bir kişisel mesele yüzünden polis memuruna küfür etti diye. Kendisine 301. maddeden Türklüğe hakaret davası açılabildiği için. 301 tartışılıyor çünkü, tüm hayatı bilgisayar klavyesi başında geçip. hayatında iki satır yazısına bile okumamış kimseler tarafından yazarlar kolayca tukaka ilan edilebildiği için. **************************** Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 301. kaldırıldığında, ya da değiştirildiğinde en çok kimlere yarayacak bir de onu açıklar mısınız Cyrano... benim ne yaptığımı ya da yapmadığımı sorgulamak sana mı kaldı, nedir bu sinir harbiniz, siz kimsiniz, insanları küçümseyerek, alay ederek, alaycıları baş tacı ederek siz mi daha çok vatansever oldunuz... ben o imzasını kullandığım Kuvvayi milliyenin üyesiyim... ama bunu kullanıp kullanmam seni alakadar etmez... senden daha çok vatansever olduğum konusu da gerçektir. sizin neyi savunduğunuz çok belli... ve siz gibilerin... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 bırak allah aşkına ya. oturmuşsunuz klavyenin başına akşama kadar o "vatan haini" o "türklük düşmanı" o "islam düşmanı" memlekette adam bırakmadınız be. Bir siz varsınız sabah akşam vatan için çalışanda. sizin haricinizdeki herkes bu vatanın düşmanı. bu ülkenin hakimleri, yargıtay üyeleri bir yazar için "yazdıklarının içinde türklüğe hakaret yok" der. ama bizim klavyegiller, hayatlarında iki satır yazısını okumadığı kişilerin, türklüğe hakaret ettiğinden emindir. zira onlar en yüksek hakimlerden daha iyi bilirler hukuğu. zira onların okumadıkları kitapların, okumadıkları yazarların. vatan hainliğine emin olmak gibi insanüstü yetileri vardır. bir yasa maddesi çarpıksa, sakatsa, düzeltilir. Bunun anlamıda, türk devleti, türklüğü korumakta savunmasız kalacak değildir. yasa, Türklüğe hakaret serbest olsun diyede değiştirilmez. iş o değilki. başkalarına ülkenin düşmanı ilan etmek alışkanlık olmuş. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 ben size bir şey soruyorum siz cevap veremeyince saldırıyorsunuz, size vatan haini diyen mi oldu nedir bu gerginliğiniz... siz klavye kullanmadan mı yazıyorsunuz, olabilir tabi çok yeteneklisiniz. ve sizden başka doğru bilen de yok... bırakın ya, savunduğunuz adamlara bakın ve savunmadıklarınızada ... sizin ki hayranlık duyduğunuz yazarları savunmaktan başka birşey değil... kaldı ki vatanseverlikten söz ediyorsunuz... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 301. maddenin değiştirilmes. Türkiye Cumhuriyeti anayasının genel ilke ve prensiplerine uygun hale getirilmesi. bu ülkenin hiçbir vatandaşının bir daha, bu kadar kolay "türklüğe hakaret" gibi bir ithamla mahkeme karşısına çıkarılmaması. bü ülkenin vatandaşı olan herkesin işine yarayacaktır. 301, maddenin bu ülkeye ne getirip ne götürdüğü ortadadır. Ben bu ülkenin vatandaşlarından kim haksızlığa uğrarsa onu savunurum. Bir kitabında türklüğe hakaret etmeyen, mahkemece ve yargıtayca, türklüğe herhangi bir hakaret kullanmadığı onaylanan bir yazarın. hayatın onu okumamış tiplerce, internet başında "türk düşmanı" ilan edilmesinede karşı çıkarım. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 bu ülkede Türkler ve müslümanlar haksızlığa uğruyor cyrano siz neredesiniz... boşverin siz bugüne kadar savunduğunuz insanları gördük, dindarı savunmazsınız, ülküsüne sahip çıkanı küçümsersiniz, alaysa en tepeye kadar, Türklüğüne, milliyetine, dinine, sahip çıkanları yerden yere vurun ama haksızlığa uğrayan insanları savunduğunuzu iddia edin... sizin kendinizi nasıl tanımladığınız değil, karşıdan nasıl göründüğünüzdür aslında sizi siz yapan... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 sen bu konu hakkında hiçbir şey tartışamıyorsun. senin tek yaptığın karşındakine saldırmak. ben dindarı savunurum. ben şeriatçıyı savunmam. ben milletine sahip çıkanı savunurum. ırkçıyı savunmam. sen kendini şimdi bana "milletini, ülküsünü, dinini savunan bir şovalye " yaptın ve bende seni eleştirdiğim için. bunlara saldıran insan oldum. senin yaptığın tek şey, Atatürkün adını kullanmak, millet, din , ülkü gibi kutsal kavramların arkasına saklanmak. bak çok basit bir soru soruyorum. bu ülkenin en yüksek mahkemelerinin "Türklüğe hakaret etmemiştir" dediği bir vatandaşı. sen nasıl onu okumadan türklük düşmanı ilan edebiliyorsun. bu mu vatanseverlik, bu milletine sahip çıkmak. bu sadece millet düşmanlığı, bu sadece iç karışıklık yaratma gayretleri. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 cyrano, seninle neden tartışamıyoruz biliyor musun? çünkü sen meseleleri önce kişiselleştiriyorsun sonra sana cevap verince "tartışamıyorsun saldırıyorsun" diyorsun... aslında bu benim için hiç önemli değil... sizin gibi düşünmeyenlere hep aynı takdiği uyguluyorsunuz... benim sizin hakkınızda elde ettiğim izlenim bana yeterli... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 kalkacaksın bu ülke mahkemelerince beraat etmiş bir insanı. inetrnet başında türk düşmanı vatan haini ilan edeceksiniz. ondan sonra birileri doğrusunu yazıncada yok meseleyi kişiselleştiriyorsunuz tarzı manevralar. bari kendi copy-paste yaptığın yazıları oku. bak senin copy paste yaptığın yazıdan alıntıdan. "Hiç bir din faşisti, hiç bir yobaz siyasetçi, hiç bir satılık adam Türkiye'yi, bizi bitiremez..." "Unutmayın ki kötüler hep Allah'ı kullanırlar" ( şimdi sana göre, Tuncay Özkan, dine ve dinini savunan insanlara saldırmaktadır dimi) bir türkü tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. birisi yobazları mı eleştirdi. hoop vurun din düşmanı etiketini. birisi ırkçılığı mı eleştirdi. hoop hemmen milletini savunanlara saldırmakla suçlayın. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Üç kişi gelecek... Bütün evi duman edecek... Kalemi eline alacak ve allah ne verdiyse yazacak. Yok böyle ucuz edebiyat. Elbette herşeyin bir bedeli var. Bu topraklarda yaşamış, yaşayan hiç mi aydın çıkmadı da, bu üçü çıkacak bizi aydınlatacak. Bazıları Aydınlık olsun diye oynadığı kibritle evi ateşe verecek. Eeee, sonra da korkudan altına sızdıracak. Hiç mi adam görmedik. Çelebinin sakalı var ancak keçi değil. Bu kişiler yerine, evi ateşe vermeden fikirlerini ifade edebilen, akıllı insanlara bakalım. Onlar ki halkın arasında onurlu bir duruşa sahiptirler. Başları dik, alınları açık kişilerdir. Geçmiş olayları akıl süzgecinden geçirmiş bu kişiler; Geçmişin acılarından kendilerine maaş bağlamamışlardır. Düşmanlık tohumlarını bizlere verip, mazlumu oynamamışlardır. Onlar barışın ve bilincin insanlarıdır. Onlar ne dini alet ettiler ne de parayı barışa tercih ettiler. Onları seviyorum. Alkışlıyorum. Yüceltiyorum. Kelimeleri kılıç yapacaksın sonra bu kelimeleri *****in eline vereceksin. O da gelip beni dağlayacak. Sen aydın olacaksın. Mahalle aydınlanacak. Ev kül olacak. "'Madrabazlar Sirki" sürekli gösterimde. Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 EE artık tuncay özkan'da öğenrdi kolaydan popiler omanın yolunu..... orhan pamuk açılış yaptı,elif şafak,biraz geç kalsada yaşar kemal.... ahmet hakan becermedi,tuncay özkan devam edşyor devamı yarın.... dünyada meşhur olmak kolay ....... taktik belli.... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 orhan pamuk 301 ın kalkması gerektıgını soyluyor.once cıksın bır kac cumleyle turk halkının gonlunu alsın.fıkır ve dusunce ozgurlugunden bahseden bır ınsan once fıkır ve dusunce sahıbı olması gerekır.camur at ızı kalsın polıtıkası.bır laf edıyosan cık o lafın arkasında dur sorulardan kacma kendını savun ortaya belgelerını getır konus acıkla.orhan pamugun yaptıgı tek sey bununla ılglılı bır soru soruldugu zaman bu ulkede fıkır ozgurlugu var deyıp bu benım fıkrım bu benım dusuncem deyıp ortadan cekılıyor.sımdı bende orhan pamuga cıkıp desemkı senın aılen soyle deyıp lafa baslasam her turlu hakaretı etsem orhan pamuk haklı olarak bana demezmı sen nıye boyle konusuyosun neye dayanarak boyle konusuyosun demezmı.bende cıksam orhan pamuk bu ulkede fıkır ozgurlugu var bu benım fıkrım bu benım dusuncem ben boyle dusunuyorum desem olurmu hıc.orhan pamugun turk halkına yaptıgı bu ıste.boyle fıkır ozgurlugumu olur.orhan pamugun fıkır ozgurlugunden anladıgı bu hırant dınk fıkırlerını savunan bır ınsandı.dogru veya yanlıs cıkıp savunuyodu fıkırlerını.hırant dınk sunu soyluyordu evet dıyordu bu vatanın topraklarında gozumuz var.gozumuz var ama dıyodu koparıp goturmek ıcın deıl en dıbıne gomulmek ıcın Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 kalkacaksın bu ülke mahkemelerince beraat etmiş bir insanı. inetrnet başında türk düşmanı vatan haini ilan edeceksiniz. ondan sonra birileri doğrusunu yazıncada yok meseleyi kişiselleştiriyorsunuz tarzı manevralar. bari kendi copy-paste yaptığın yazıları oku. bak senin copy paste yaptığın yazıdan alıntıdan. "Hiç bir din faşisti, hiç bir yobaz siyasetçi, hiç bir satılık adam Türkiye'yi, bizi bitiremez..." "Unutmayın ki kötüler hep Allah'ı kullanırlar" ( şimdi sana göre, Tuncay Özkan, dine ve dinini savunan insanlara saldırmaktadır dimi) bir türkü tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. birisi yobazları mı eleştirdi. hoop vurun din düşmanı etiketini. birisi ırkçılığı mı eleştirdi. hoop hemmen milletini savunanlara saldırmakla suçlayın. cyrano meselenin doğrusunu söylediğinizi siz iddia ediyorsunuz bende katılmıyorum, sonra siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz diyorsunuz "okuduğunu anlamamak için ne olmak gerekir" sözün gittiği yer belli a.tal olmak gerekir, bunu ima ediyorsunuz, ama şimdi desem ki bana a.tal mı diyorsun, diyeceksin ki nerede öyle bişey söyledim kanıtla... ucuz edebiyat bunlar, cyrano, sizde ne söylediğinizin farkındasınız, bende ne söylediğinizin farkındayım... Tuncay Özkan'ın söylediğini bende söylüyorum evet Allah adını kullanan ******** mevcut, hep bişeyleri kullananlar mevcut, birileride daha özgür saldırma adına 301'i kullanıyor, bu bir engel çünkü söyleyemediklerine... milliyetçiliği, dini, vatanseverliği tartışıyorsunuz, ya da siz öyle sanıyorsunuz, size sorular soruyorum ama cevap vermek yerine, Türk düşmanı ilan ediyorsun, şunu ediyorsun bunu ediyorsun diyorsun bende sana senin tarzınla cevap verince vayy saldırıyorsun... valla hiç inandırıcı değilsiniz... nerede ve ne zaman milliyetçi oldunuz, vatansever oldunuz, dindarları (samimileri savundunuz) görmedik... gördüğümüz şey sadece evrime inanmayanları aydın olmamakla suçlamak, milliyetçileri suçlamak, dindarların hemen hepsini dincilikle suçlamak... geçin bunları... orhan pamukları, elif şafakları, yaşar kemalleri savunun bu çok doğal aşağı yukarı aynı paralelde düşüncelere sahipsiniz zaten... selametle... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 milliyetçiliğin, dinin ardına saklanmak mı? işte kimin anlamadığı ortada... cyranonun ne dediği anlaşılıyor, sizin açıklama yapmanıza ne gerek vardı. size sormak lazım nedir milliyetçilerle, dinle, düşündüğünü söyleyenlerle alıp veremediğiniz... orhan pamuk mu aydın, elif şafak mı iki kitap yazıp aydın mı olunuyor... düşünce özgürlüğü safsatası yaparak, hoşunuza gitmeyenleri söyleyenlere saldıran siz siniz... kimseye de vatan haini demedim, milletini yaraladılar dedim. siz bunu böyle anlamak istiyorsunuz, alın o aydınları ne yaparsanız yapın... ama bırakın artık bu ağızları... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 ama burada siz o tepki gösterdiğiniz şeyi yapıyorsunuz, cyranonun fikrini söylemesi, sizin fikrinizi söylemeniz, bir başkasının fikrini söylemesi kadar bende fikrimi söylüyorum, ama hoşunuza gitmiyor o zaman söylemediğiniz kalmıyor... bu mu aydın düşünce, bu mu özgürlük... özgürlüğe tahammülü olmayanların, özgürlükten bahsetmesi de ne garip... mehmet okurun milli takıma gelmemesi ile orhan pamuk ve elif şafak konusu benzeşmez, ha aksini söyleyende olabilir o da beni bağlamaz... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Evini, Akrabayı, Akbabayı, Annesini, Babasını, Karısını, Kocasını, Dedesini, Ninesini, Teyzesini, Dayısını, Halasını, Amcasını, Kızını, Oğlunu, Yiğenini, Torununu, Konusunu, Komşusunu, Büyüğünü, Küçüğünü, İnsanı, Hakkı, Halkı, Emeği, Saygıyı, Sevgiyi, Sağını, Solunu, Ayı, Güneşi, Sazı, Sözü, Türkü, Türküyü, Bağı, Bahçeyi, Börtüyü, Böcüğü, Geceyi, Gündüzü, Denizi, Irmağı, Vatanı, Toprağı, Devleti, Sancağı, Askeri, Sivili, İşçiyi, Memuru, İşsizi, Güçsüzü, Dostu, Düşmanı, Hesabı, Kitabı, Derdi, Dermanı, Yalanı, Doğruyu, Özünü, Sözünü, Elini, Belini, Dilini, İmanını bilmeyen kendini ne bilir? İnsanı bunlardan ayırırsak geriye ne kalır? Ne konuştuğunu bilmeyen bir şey. Ki ona aydın mı deriz? Bütün renkler biziz. Hain denilen bilerek karartandır. Öğrenmenin'de yaşı yok. İyi bellememişlere sözüm. Ayrıca bir hata yaptıysam düzeltirim. Gerçekler hatalarımızı kapımıza getirir bırakır. Ya alırız bakarız. ya kabul etmeyiz ya komşunun kapısına itekleriz yada bönleşiriz. Aydın (Sahtelerini hedef alıyorum) pervasızlığına dikkat çekmek istiyorum. Şımartılmış soslu, hesapsızlık dehası, Örneklerini, isimlerini saymak, sıralamak amacım değil. Bir çoğunda Rönesans-Modern-Post Modern aşağılanmışlığı, kaçırılmış trenler sendromu ve halkı kötüleme rahatlığı. Değerlerimizi yok sayma, kakma-yerme hastalığı. Yersizlik, yurtsuzluk. Oraya gitse olmaz burada kalsa tutmaz. Hepimiz bunlardan rahatsız oluyoruz. Bu sahtekarların çoğu halkı tanımazlar. İki gün halkla yan yana duramazlar. Çoğunun Anadoludan korktuğu da gerçektir. Ev kuşudur çoğu. Evet evden erişebileceği kadarına sahiptir onlar. Devrimcilikleri halkçılığa kadar gelememiştir henüz. Halkı geçmeden de aydın olunmaz. Ölümü-Dirimi, Halkın ağız kokusu, Osuruğu farklı mı, Salyası akar mı? Ya gülüşü... Ya da iskelet yapısı. Evet İskeleti daha başka, Sağlam ve kemikli az. Halk nasıl bakıyor, gözü yok herşeyi görüyor... Belki görürler halkı birgün ve katıla katıla... Tamam. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.