Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2007 Varmı bize yan bakan Dinimize laf atan Götürürüz kelleyi Hemdie acımadan Elllaaaah Savaşlara çıkalım Ganimetlar alalım Tek hatunla yaşanmaz Haremleri kuralım elllaaah Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 İnançlının masalı Çocuktum,ufacıktım, Bilgilere açıktım . Buldu beni bir masal, Oldum sanki ben bir hal. Masal beni yoğurdu Ruhçu bir kul doğurdu. Anlamadım pek bir şey, Bildiğimden farklı şey. Oldum artık masalcı, Hemde iyi bir falcı. Öykü beni şaşırttı, Kaf Dağından aşırttı. Attı beni hayale. Hayal oldu risale. Çölde buldum izini, Çözemedim gizini. Gizem beni görünce, Düştü büyük sevince. Verdi bana bir hurma, Dedi,dinlenme,durma. Namazın kıl oruç tut, Ne bulursan hemen yut. Seni bekler ezeli, Orda huri güzeli. "Kalbin riyayla doldu" Bunu dedi, kayboldu. Aldım sırlı riyayı, Gördüm yalan dünyayı. Gecem oldu gündüzler; Ak sakallı cüceler. Korkunç devler hortladı, Cinler, cirit oynadı. Kesik başlar yürürdü, Saçlarını sürürdü. Bir de baktım, melekler, Başlarında çiçekler. Devlere el bağlıyor, Gizli gizli ağlıyor. Kılıcımı çıkardım, Perileri kurtardım. Kurtardığım periler, Adım adım geriler, Kanadını açardı, Selam verir, kaçardı. Az, uz gittim dolaştım, Hedefime ulaştım. Bir kapısı açıktı, Öteki kapanıktı. Kapalıyı açarak, Gördüğüme şaşarak At önünde et vardı, İt, önünde ot vardı. Eti ata yedirdim, Otu ite yedirdim. Açtım bir kapı daha. Peygamberim uykuda Gördüm ki şarap akar, Yetmiş kız ona bakar. Nerede Dünya Güzeli Dedi, Elinde eli! Baktım ona iştahla Melek der avcun yala. Senmisin sanki resul. Haddini bil ey saf kul. Güldü, dedi, çok safsın! Yanacaksın sen mafsın Kimse, beni bu zevkten Alamazdı ancak sen, İyiki geldin bana, Ateş ayırdım sana. Ah ne imiş anladım, Üzüntümden ağladım, Dedim, güzel Meleğim Kurtulmaktır dileğim "Yok" dedi önce bana; "Gireceksin zindana." Haydi, çabuk varalım, Karanlığı yaralım; Sönük ateş canlansın, Zebaniler şanlansın. İndik, iti okşadık, At sırtına atladık. Geçtik nice dağ, kaya, Geldik sıcak kapıya. Kapanması, çok yıldı, "Açıl!" dedi, açıldı. Alevler nar olmuştu, Altım koku dolmuştu. Attı beni ateşe, Nerden düştüm bu düşe. Korkuyla açtım gözüm, Okuyanadır sözüm. Bunlar masal inanma, Hurafelere kanma. (Uyarlama) Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Seher vakti yelisiniz Sır ve masal dilisiniz Mecnun gibi Leyla gibi Hayallerle bülbülsünüz Orta çağda bir gülsünüz Size gelen us’tan olur. İnsan iken cinci olur Önyargıya canan olur Hayallerle bülbülsünüz Ortaçağ da bir gülsünüz. Yaktınız boşa canı teni Atmadınız dilden zan’ı Hak sandığın döker kanı Hayallerle bülbülsünüz Ortaçağın gülüsünüz Varlığınız yoktur sizin Uydurmanız çoktur sizin Rehberiniz ruhtur sizin Hayallerde bülbülsünüz Ortaçağın gülüsünüz Şeriata yol dersiniz Cellatlara kul dersiniz Gerçeklere yok dersiniz Hayallerde bülbülsünüz Ortaçağın gülüsünüz Mollalardır önderiniz Falcılarla sohpetiniz Aydınlığadır kininiz Hayallerde bülbülsünüz Ortaçağın gülsünüz Şöhretiniz Araptandır Vahdetiniz çıkardandır Maksadınız korkudandır Hayallerde bülbülsünüz Ortaçağın gülüsünüz Dönersiniz yane yane Aşkla oldunuz divane Yaşamınız bir ruhane Hayallerde bülbülsünüz Ortaçağın gülüsünüz Bilimselci düşünecek Yanlışlara düşmeyecek Masallarla şaşmayacak Hayallerle Olamayız Ortaçağda kalamayız (Uyarlama) Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 uzun bir aradan sonra selamun aleyküm ve rahmetullah sevgili sedat abim allah rızası için seni çok severim ama sende biliyorsun ki hakaret içeren sözler hiç kimseyi İslama yaklaştırmaz tam tersine uzaklatırır ve Allah(c.c.) korusun bu vebalden kurtulamayız... ama eline sağlık güzel şiirlerinde var allah razı oslun:) Dövene elsiz gerek. Sövene dilsiz gerek. Derviş gönülsüz gerek. Sen derviş olamazsın. Unutmayalımki bu bizi anlatan şiirdir onun için önce biz uymalıyız Lütfen yanlış anlama sadece bir hatırlatmaydı Tüm yaratılmışları Allah(c.c.) için seviyoruz.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 uzun bir aradan sonra selamun aleyküm ve rahmetullah sevgili sedat abim allah rızası için seni çok severim ama sende biliyorsun ki hakaret içeren sözler hiç kimseyi İslama yaklaştırmaz tam tersine uzaklatırır ve Allah(c.c.) korusun bu vebalden kurtulamayız... ama eline sağlık güzel şiirlerinde var allah razı oslun:) Lütfen yanlış anlama sadece bir hatırlatmaydı Tüm yaratılmışları Allah(c.c.) için seviyoruz.... Aleyküm Selam hoş geldin ahirzaman.. İronik bir şiirdi onlar.. Şiirlerin hakaret amacı taşımadığını muhatap arkadaşlarımızda biliyorlar o konuda sıkıntı yok.. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 AZRAİL Azrail melekmiş, gelip canımı alacak Bu alemden götürüp ruh aleme salacak Bırak dedim bunları, bana anlatma masal Aklı selim insanım, değilim tanrına tapacak Çok kızdı, "Sen ne dersin bre kafir" Dedim kızma, benden çok, inan değilim nadir Azrail ile tanıştıracak, çekip aldı bıçağı Hemen uzadım oradan ki böyle olmasın takdir Canım tenden ayırcak Sügünümü bitirecek Resulüme götürecek Azraili SEVİYORUM O meleği SEVİYORUM Zalimlerin tek kabusu duyanın kaçar uykusu Müminin olmaz korkusu Azraili SEVİYORUM.... .... Çok korkuyorum ölümden Ölüm değil amelimden... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Çok dinledim kücük bir çocukken Bir varmış, bir yokmuş'ları Hep bunlarla doludur yaratılış destanları İnanmayın artık, bırakın hurafeleri Kurtulun aklınıza vurulan zincirlerden Kaldırın tabuları Düşün yolu açılsın Dayatılan masallar çöl sıcağında kavrulsun Sorgulanmadan inanılan tüm yalanlar yok olsun İnsanlık bir erdemdir Takke düşşün, kel görünsün Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Çok dinledim kücük bir çocukkenBir varmış, bir yokmuş'ları Hep bunlarla doludur yaratılış destanları İnanmayın artık, bırakın hurafeleri Kurtulun aklınıza vurulan zincirlerden Kaldırın tabuları Düşün yolu açılsın Dayatılan masallar çöl sıcağında kavrulsun Sorgulanmadan inanılan tüm yalanlar yok olsun İnsanlık bir erdemdir Takke düşşün, kel görünsün Teşekkürler sevgili Muki. Güzel şiirinle başlığa renk kattın. Devamını bekleriz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 MASAL MI DEDİN.. ?? Masalın tarifine bak sözlükte.. Göremedinse sorun gözlükte.. At, bu at gözlüklerini gözünden.. At ki, haberin olsun özünden... Yoksa elinde, ilimden ölçek.. Masal gelir sana her gerçek.. İlim dedim, nedir ilim sence.. İlim kendini bilmektir önce.. Madde düşünür dersen eğer.. Taştan ne farkımız kalır meğer.. İnsanı insan yapan aklıdır bil.. Bundan gayrısını aklından sil.. (Sedat) Not: Daha öncede belirttiğim gibi şiirlerimde hiç kimseyi hedef almıyorum.. Örneğin "at gözlüğü" deyimini at gözlüğü takanlardan başkası alınmasın, ben kimseyi hedef almadım bilginize.. Saygılar.. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Baktım tarife sözlükte Halkın uydurduğu Hayale dayanan Sözlü gelenekte yaşayan Uydurma eserdir dedi Bilim kendin bilmektir Bunun için akıl gerektir. Uydurma ise özün Doğrudur söylediğin sözün Atsan da ne işe At gözlüğün Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 "Masal" için baktım vikipediye, Cin, peri, ejderha, dev, demiş. Merak ettim kimler inanır diye, Aklı fikri havadakiler demiş. Şaştım kaldım böyle birşey olurmu, İnsan yoldaşını cinden bulurmu, Özde eğer gerçekçilik olmazsa, Hiç ilimden fenden eser kalırmı. At gözlüğü ne demekmiş bilirim , Kuşkuya söylemene bakar kalırım , Yavuz hırsız baskın çıkarmış meğer, İftirayla bende falcı olurum. At gözlüğü ortaçağda kalmaktır, Mutluluğu cincilikte bulmaktır, Bilim olmayıp ta yolda kalınca, Yaptığı iş saçın başın yolmaktır. Bilimciler bağnaz değil düşünür , Gerçek nerde ise ona taşınır, At gözlüğü buna demekse eğer, İftiracı acep neye kaşınır. Bilimselci. Not: Biz de kimseyi hedef almıyoruz. Yarası olan gocunur. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Okudukça okudum, okudukça afalladım Sonunda okuduğumu anladım Benim inandığım bu olamaz dedim Konuya daha da derinleştim Derinleştikçe soğudum Bir garip oldum Kendime gelmem zaman aldı Şimdi ben benim ve hürüm İnançlara deh yürüyün dedim Hurafelere bir son verdim Varolmanın verdigi sorumluluğu Tek başıma üstlendim Alıntı
Φ FAUST Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 İnaçlara yuruyun deh dıyosun Birgun o ata bınmeyeceğini ne bılıyorsun Ömrünün hepsını izledın mi bir yerden Çok kendinden emin konuşuyorsun saygılar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Cennette huriler varmış, kara gözlü; Şarap ta ordaymış en güzeli, en özlü. Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz: Bak, bir yanda şarap, bir yanda kömür gözlü... 1 Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 isteyene verır cenneti sevdiğim yokken neyleyım şarabı hurıyı ben sadece Onu isterım O nu sevdiğimde zaten ben cennetteyım (bır yanda şarap bir yanda hüri varsa yengenın haberı sokacak o cehenneme seni) Alıntı
Φ AynRand Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Tesadüf Değil Anlayamıyorum dediğinde başlıyorsun anlamaya Göremeyişini kabullendiğinde Görünüyor pek çok şey Ve ne kadar biliyorsan acizliğini O kadar güçleniyorsun inancınla Çünki inançsızlıktır Zayıf düşüren Nefrete Kine Öfkeye sürekleyen En kısa çıkış yolu bilinen bir labirentin Ne anlamı kalır ki Cevapları sorulardan önce verilirse İnandığımızda Göreceğiz İnandığımızda Duyacağız O vakit Yaşadığımızı fark edeceğiz Çünkü yaşamak Yalnız hayatta kalmak değil Emin olmalı Onu üzecek bir şey yapmadıysak O bizi üzmeyecek Üzüyor gibi görünse de Sonu beklemeli Kendimiz ya da başkası için Görmeli diyorum Göermeyi umuyor Görmeyi bekliyorum Bir melek olmak değil derdim asla Ben, Şeytan olmak istemiyorum! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 Sahtece dizilmiş dört dize vardı Yıktım Anlamı kalmadı ... Alıntı
Φ N.F.K Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Çok dinledim kücük bir çocukkenBir varmış, bir yokmuş'ları Hep bunlarla doludur yaratılış destanları İnanmayın artık, bırakın hurafeleri Kurtulun aklınıza vurulan zincirlerden Kaldırın tabuları Düşün yolu açılsın Dayatılan masallar çöl sıcağında kavrulsun Sorgulanmadan inanılan tüm yalanlar yok olsun İnsanlık bir erdemdir Takke düşşün, kel görünsün O ki, pınar başında çeker suya hasreti; Kadınında kadına, yurdunda yurda hasret. Yalan dünyada bütün görünüşler iğreti; Her şey, o şeye hazin benzeyişten ibaret. Var olan yoklukların ömrünü sürüyorum! Aşklar bomboş kuruntu, hürriyetler esaret! Yalnız, 'Rakip' ismiyle Allah'ı görüyorum! Bir yokluk ki, bu dünya, var olandan işaret... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Ozan dertli şöyle demiş: Telli sazdır bunun adı Ne âyet dinler ne kadı Bunu çalan anlar kendi Şeytân bunun neresinde Abdest alsan aldın demez Namaz kılsan kıldın demez Müfti gibi haram yemez Şeytan bunun neresinde Dut ağacından teknesi Kirişten bağlı perdesi Behey insanın teresi Şeytan bunun neresinde Dertli gibi çarıksızdır Ayağı da çarıksızdır Boynuzu yok kuyruksuzdur Şeytan bunun neresinde.. Dertli'yi böyle söyleten nedenleri açıklamak gerekirse eğer... Şeriat ezgiyi yasaklamıştır; suç saymıştır. Şeriat yanlılarına göre çalgı bir şeytan işidir, çalgı denen aracın içinde görünmeyen şeytan vardır. Bu olay bir söylenti olsa, köksüz sayılsa bile ülkemizde bazı tarikatlar da çok mu çok yaygındır. Nakşbendi tarikatına bağlı kimselerin düğünlerini, evlenme törenlerini gözlemlerseniz: oralarda çalgının, ezginin bulunmadığını görülecektir. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2008 "Evrende bir noktasın sen Daha neyi bildin ki neyi bileceksin" Dedi Faust Peki Görmediğini nasıl dinleyeceksin Doğmayana doğmamış Olana mı eğileceksin Bilime eğileceksin Sonunda sende güleceksin. MUHTAÇ Kanadımı kırdılar. Özgürlüğümü elimden aldılar. Gelin ey kanatlar, bizi bekliyor özgür bulutlar. Bulutların özgürlüğü, rüzgarla olan dostluğundan. kanatların özgürlüğü, uçuracağı bir bedene sahip olduğundan. ya değilse, bedensiz kanat, bir şeye yaramayacağı gibi. kanatsız bedende özgürlüğe uçamaz. Rüzgarsız bulutta bir yere uçamaz. Tüm yaratıklar, birbirine muhtaç. Her şeye muhtaç olan, Hiç bir şeye muhtaç olmayana muhtaç. Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2008 Ben de büyük depremden sonra kimilerinin daha da bir müslüman olduğunu,camilerden çıkmaz olduğunu görüp öylesine yazdığım bir kıtayı ekleyeyim bari: Yoktur elma yemesi gibi daldan, Kadrini bilmeyen anlamaz haldan, Sankim de bir nur gördüm zuhaldan, Ya Rabbi sen koru bizi zilzaldan... Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2008 Cehennem Sıcakları Cehennem közünde et koktu, Zebanilerde kekik, tuz yoktu, Isınmak bedava burda, Üfle beni bu sıcaklarda. Sırat köprüsünde trafik tıkalı, İkinci köprüden mi dolanmalı, Şeytan amca yolu aç, Bak oldu saat kaç. Cennete giden son tren, Bilet alamadım, kalkarken, Akbilini bassan Melek abla, Yeni kanatlar alırdım, ben sana. Kahrolayım çok kıskancım, Karımı öpen hurisine daldım, Atıldık işte, huri torpilli Allah'tan, Fıstıklar burada, korkan kim yanmaktan. Değil Öyle Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.