Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Güney Kore güçlü bir anti-feminizm dalgasıyla karşı karşıya ve feministlerin başı dertte


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Güney Kore güçlü bir anti-feminizm dalgasıyla karşı karşıya ve feministlerin başı dertte

Kore dizileri, çeşitli nedenlerle dünya çapında popülerdir. Onları popüler yapan tüm nedenler arasında feminizm listenin başında yer alıyor. Büyük ölçüde kadınlar tarafından yazılan K-Dramalar, güçlü kadın karakterlere sahiptir. Ancak Güney Kore'deki kadınların çoğu korkunç yaşam koşullarıyla karşı karşıya.

Güney Kore'de feminizme ve feministlere yönelik nefret artıyor.

Güney Kore'deki feministler buna karşı çıkmak için önümüzdeki hafta sonu cinsiyete dayalı şiddete karşı ülke çapında protestolar planlıyorlar; NPR, pandemiden bu yana birkaç büyük şehirde aynı anda meydana gelen ilk olay.
Anti-feminizm dalgası neden başladı? On yıldan fazla bir süredir, Güney Kore'deki erkekler zaten erkekler için sıkıyönetim uygulamalarından bıkmıştı ve sık sık feminizm karşıtı mitingler düzenliyorlardı. 'Kadın adaleti politikalarının genellikle erkeklere karşı kullanıldığını' iddia edeceklerdi.

Erkekler arasındaki bu duygu, Yoon Suk Yeol'un ülkenin başkanı olduğu Mayıs 2022'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

AA14WQg9.img?w=768&h=432&m=6&x=96&y=295&

Nasıl? Güney Kore'deki muhafazakar Halkın Gücü Partisi'nin bir üyesi olan Yoon Suk Yeol, erkek haklarını destekledi. Cumhurbaşkanlığı kampanyaları sırasında kışkırtıcı ifadeler kullandı ve kazanırsa kadın cinsiyet eşitliği bakanlığını kaldıracağına söz verdi. VE KAZANDI.

Kadın haklarından yana olan muhalefeti Lee Jae-Myung seçimleri kaybetti.

AA14WyOR.img?w=275&h=183&m=6&x=109&y=54&

Yoon Suk Yeol'e göre, cinsiyet ayrımcılığı bakanlığının görevleri Ekim 2022'de Güney Kore sağlık departmanına devredilecekti. Ancak, cinsiyet ayrımcılığı bakanlığının kaldırılması süreci, birkaç çevreden gelen muhalefetle birlikte hala devam ediyor. .

Ülkenin, kadınlara yönelik ayrımcılığı iyileştirmeye odaklanan bir kadın politikaları paradigmasından hem erkekler hem de kadınlar için toplumsal cinsiyet eşitliği paradigmasına geçmesinin zamanı geldi.
- İçişleri Bakanı Lee Sang-min hükümet duyurusunda söyledi
Güney Kore'nin durumu: 2022 Dünya Ekonomik Forumu küresel cinsiyet farkı raporu, kadınların işlerini, eğitimini, sağlığını ve siyasi temsilini inceleyen bir endekste Güney Kore'yi 146 ülke arasında 99. sırada gösteriyor.

'Feminizmden nefret ediliyor': Güney Kore, nasıl sunulursa sunulsun, hâlâ kadınların evde kalmasının veya saçma güzellik standartlarını karşılamasının beklendiği ataerkil bir toplum.

NPR'ye göre, Güney Kore'deki erkekler feminizmi sık sık kötülükle ilişkilendiriyor ve Güney Kore'deki kadınların karşılaştığı zorluklardan bahseden herkes için "Femi" terimini bir karalama olarak kullanıyor veya akıl hastalığıyla ilişkilendiriyorlar.

Bir Unicosearch raporuna göre, kadınlar Güney Kore'de milletvekillerinin %19'unu ve ülkenin en büyük 100 şirketindeki yöneticilerin %4,8'ini oluşturuyor. Yoon'un Kabinesi şu anda üç kadından oluşuyor.

Kaynak: DailyO

typewriter-5519043.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.