Φ kristaller Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Arkadaşlar kolay gelsin. benim merak ettigim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Kur'an da neden bir çok yerde akıl sahiplerine ve düşünecek olanlara hitap ediyor. İnsanın çok nankör olduğu ve verdigi sözde durmadığı anlatılıyor. Yoksa aklı olup sahip olamıyanlarmı var ? aklım var diyenler neden gösteremez ? Akılsız oldukları içinmi ? Ne dersiniz ? Şimdilik bu kadar. Kolay gelsin. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Arkadaşlar kolay gelsin.sağol, sanada benim merak ettigim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. buyur Kur'an da neden bir çok yerde akıl sahiplerine ve düşünecek olanlara hitap ediyor.İnsanın çok nankör olduğu ve verdigi sözde durmadığı anlatılıyor Dinden çıkmak için Yoksa aklı olup sahip olamıyanlarmı var ? Hayır aklım var diyenler neden gösteremez ? Akılsız oldukları içinmi ?evet Ne dersiniz ? iyi günler Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Arkadaşlar kolay gelsin.benim merak ettigim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Kur'an da neden bir çok yerde akıl sahiplerine ve düşünecek olanlara hitap ediyor. İnsanın çok nankör olduğu ve verdigi sözde durmadığı anlatılıyor. Yoksa aklı olup sahip olamıyanlarmı var ? aklım var diyenler neden gösteremez ? Akılsız oldukları içinmi ? Ne dersiniz ? Şimdilik bu kadar. Kolay gelsin. Gerçekten de müthiş bir araştırma.Biz niye şimdiye kadar bunu farkedememişiz ? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gerçekten de müthiş bir araştırma.Biz niye şimdiye kadar bunu farkedememişiz ? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Arkadaşımız güzel bir olaya temas etmiş.. Bilimselcininde şiirinde konu edindiği gibi, "Doğada aklı olan tek varlık insandır.." Akılla ve düşünmek kavramları farklı kavramlardır.. Her aklı olan düşünüyor değildir.. O yüzden Allah'ü Teala, "sizlere akıl verdim bununla düşünün" buyuruyor.. Ama yüzeysel değil, en ince detayına kadar.. Örneğin aklı olmayan doğa akıllı varlıkları nasıl vücuda getirebilir...? Düşünelim..! Bence aklı olmayan doğanın kendisindne daha üstün bir varlık meydana getirebilmesi imkansızdır.. Hele tesadüfler olaslık bakımındanda mantık bakımındanda sıfırdır ve kesinlikle dile alınmamsı gereken şeylerdir.. Bunu bile düşünmek ve çözmek yeterlidir ve büyük bir iştir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 O yüzden Allah'ü Teala, "sizlere akıl verdim bununla düşünün" buyuruyor..Ama yüzeysel değil, en ince detayına kadar.. ben düşüdüm ve Allah'ın yaratmadığına, karar verdim. demekki bende akıl yok. aklım olsaydı Allah yaratmış sonucuna varırdım. İslam dini öyle ima ediyor. Her aklı olan düşünüyor değildir.. aklı olan düşünür, akıldan önce düşünce gelir, aklı yaratan düşüncedir, düşünce oluşmadan akıl oluşmaz. Akıl zaten düşüncelerin mantıklı bir şekilde sonuç oluşturmasıdır. demekki aklı olan mutlaka düşünür. "Doğada aklı olan tek varlık insandır.." dünyada öyledir, dünya ise kainatta yok denecek kadar küçüktür. kainatı tamamen keşfetmek lazım. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.