Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Ruh Sağlığı Haberleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

MIT sinir bilimci, 'rutin' ve 'disiplinin hafızayı korumanın ve demansı önlemenin anahtarı olduğunu söylüyor

İnsanlar yaşlandıkça hafıza ve bilişsel işlevler azalma eğilimindedir.

Ancak araştırmalar sağlıklı alışkanlıkların hafızanızı daha güçlü tutabileceğini gösteriyor.

MIT sinir bilimci Li-Huei Tsai, bunun rutin ve disiplinden ibaret olduğunu söyledi.

Disipline geliyor.

Alzheimer gibi hastalıklara odaklanan ve Picower Öğrenme ve Hafıza Enstitüsü'nü yöneten sinir bilimci MIT Profesörü Li-Huei Tsai'ye göre bu böyle. Insider'a, yaşlandıkça sağlıklı beyin fonksiyonunu ve hafızayı korumanın anahtarlarının bir sır olmadığını söyledi.

Tsai, "İnsanların aslında sağlıklı kalmak ve hafızalarını korumak için ne yapmaları gerektiğini bildiklerini düşünüyorum" dedi.

Egzersiz yapmak, sosyal ve entelektüel olarak aktif olmak ve sağlıklı beslenmek gibi ortak uzman tavsiyelerinin hayatımıza uygulanmasının önemli olduğunu söyledi. İşin zor kısmı bu alışkanlıkları sürdürmektir.

Tsai, "Bence bir rutini sürdürürseniz bunu yaparsınız" dedi. "Demek istediğim, bunu yapmanın tek yolunun bu olduğunu düşünüyorum."

BMJ'de yayınlanan ve Çin'de yaklaşık 30.000 kişiyi 10 yıl boyunca takip eden yeni bir araştırma, daha fazla "sağlıklı yaşam tarzı faktörü" uygulayanların, takip etmeyenlere göre daha yavaş hafıza kaybına sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Çalışmadaki araştırmacılar, Tsai'nin belirttiği faktörlerin çoğuna baktılar: sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, düzenli sosyal temas, bilişsel aktiviteler ve hem sigara hem de alkolden uzak durma.

Tsai şu anda Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmayı amaçlayan tıbbi bir cihaz üzerinde çalışıyor. Kullanıcı için bir ışık ve ses gösterisi yaratır ve beynini uyarmak için tasarlanmıştır.

Tsai, koşullar uygun olmadığında bile rutinini sürdürmenin önemli olduğunu bildiğini söyledi.

"Sadece kendimi gerçekten disipline etmem gerekiyor" dedi. "Örneğin kışın egzersiz yapın; dışarıdaki sıcaklığın sıfırın altında olması ve yerde buz ve kar olması gerçekten acı verici. Sadece kendimi disipline etmeye çalışıyorum."

Kaynak: BI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Son ruh sağlığı haberlerini takip etmek önemlidir çünkü toplumun ruh sağlığı konusundaki farkındalığı artırır ve mevcut tedavi ve destek seçeneklerinden haberdar olmamızı sağlar. Son araştırmalar, tedaviler ve politika değişiklikleri hakkında bilgi sahibi olmak, kendi ve sevdiklerimizin ruh sağlığını desteklemek için adımlar atmamıza yardımcı olur. Güncel haberler, ruh sağlığı alanında yaşanan gelişmeleri anlamamıza ve toplumu daha sağlıklı ve destekleyici bir şekilde ele almamıza olanak tanır. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.