Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yukarıdaki kırmızı işaretli yer, -eğer varsa- Tanrı'ya hakarettir. Tanrı'ya megaloman demekle aynı şeydir.

Semitik inançlardaki çıkmazları ve çelişkileri göstermek için.

Saygılar.

Ben cinleri ve insanlan ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım.

Ben onlardan bir rızık istemiyorum. Bana yemek yedirmelerini de istemiyorum.

Şüphesiz Allah, rızık veren, sarsılmaz kuvvet sahibi O'dur.

Onun için muhakkak o zulmedenlere arkadaşlarının payı gibi, dolgun bir pay vardır, şimdi onu acele istemesinler!

Artık o tehdit edildikleri günlerin azabından vay o küfredenlere! ( Zariyat ; 56,57,58,59,60).

Allah insan ve cini çok açık biçimde ifade ediyor, ve ibadet edilmeye de sadece O layıktır. Kibirlenmek yalnız O'na mahsustur.

Kur'an söylediklerinde tutarlıdır, kendi içinde tutarlıdır bunu siz kabul etmesenizde bu böyle, çelişkili olan insanın kendisidir.

saygılar

• Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Yukarıdaki kırmızı işaretli yer, -eğer varsa- Tanrı'ya hakarettir. Tanrı'ya megaloman demekle aynı şeydir.

Semitik inançlardaki çıkmazları ve çelişkileri göstermek için.

Saygılar.

Kendinizi semavi dinlerin açmazına adamanız çok ilginç...

Peki sizin derin açmazlarınızı kim irdeliyecek....

Yalnızlığınızı

Toplumdan kopuşunuzu

ve daha bir sürü açmaz ne olacak peki...

Birde eğer varsa Tanrı kelimesi bile başlı başına bir *********....

EĞER VARSA ????????????

Eğer ben tanrı kavramını hiçe saysaydım imzama o gereksiz (sana göre) koymazdım..

Obsesif yanın burada başlıyor. Birde başka bir forum arkadaşı imzasına ayet eklemiş...

Hayırlı uğurlu olsun dalga geçmeninde bir düzeyi vardır,zira bu kişi nedenli itici olduğunun

farkına varmış değil galiba...Ayetler sizin imzanızın mezesi olamaz sayın arkadaşım.

Bu kişinin yazısını her gördüğümde altındaki imzayı kullanmaya hakkı olmadığını düşünüyorum...

Gönderi tarihi:
evet..

şimdi..

şu anda ne yapıyor acaba..

tokmudur karnı....

yada acıkmazmı..

yada ırak,filisin,çeçenistan,somali,sudanda akan kanlar bir nebze karnını doyurmuşmudur benim esirgeyen vede bağışlayan

tanrımın midesini...

sizce şu an ne yapıyordur tanrımız;elenseden gayri..

O her an yeni bir şe'ndedir." (Kur'ân-ı Kerim 55/29)

sen nefes alırken,ve dahi kalbinin her atışında ilmi ile,kalktığında yürüdüğünde birşeyler icat edip faaliyete geçirdiğinde kudreti ile sana bunları yapman için verdiği ve seninde herkes gibi terhisat-ı umumiyeden yararlanıp iradeni kullandığında sana bu terhisi verirken iradesi ile ve daha sayamadığım birçok şeyde çeşitli isimler ve sıfatlar ile o her zaman bir şe'ndedir ve ne yaparsa yapsın herşey güzel ve hayırdır...

sen birilerine iyilik yaptığında mutludur,yada birilerini aç bıraktığında açtır doyurduğunda,toktur,şuanda herkesle ilgilenen bir şubesi ismi rahman ve rahim devrededir,kişilere göre farklı bir isimle tecelli etmektedir...

sen işi aslında dönüp dolaştırıp kainatta senin nazarında çirkin olan olaylara getirmeye çalışıyor farklı yerden giriyorsun..

ırak,filistin,çeçenistan,somali,sudanda yaşanan olaylar sadece rab isminin gereğidir..

sen rab ismi nedir biliyormusun?rab terbiye edip,geliştiren demektir..

yani ayakkabın şuan deriden,yada giydiğin giysi,elindeki çantan.peki biliyormusun o deri o hale gelene kadar kaç merhaleden geçiyor.. en ağır ilaçlar dökülüyor üstüne.defalarca ve defalarca..ve sonunda sana terbiye edilmiş bir deri ve nihayet kullanıma hazır..

işte allah'ta insanları musibetlerle terbiye ediyor ve onları geliştiriyor.musibet etimolojik olarak kast ile atılan ve isabet olunan şey demektir..yani allah bizzat kast ediyor ve bela okunu sırf kulunu geliştirmek için atıyor..

onların da,yani saydığın ülkelerin gelişime ihtiyaçları var.onlar bu musibeti okuyup gelişirlerse ne ala..gelişmezde bu olayları bir zalimlik olarak görürlerse yine kendilerine yapmış olacaklar.biliyorsunki ve bizzat yaşadığın hadiseler neticesinde sen geliştin..yani hayatın boyunca yaşadığın olaylar seni geliştirdi ve sana hayat tecrübesi olarak kazandırıldı..sen hiç birşey yaşamayıp ot gibi olmak istermiydin..

arkadaşlar imtihan sözcüğünün etimolojik olarak manası zorluk ve eziyet çekmektir..

zaten kur'anda imtihan için gönderildiğimiz söyleniyor..eee uzatmaya ne hacet.demekki imtihan olup gelişip kainattan payımıza düşen varlığı alacağız vesselam..

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar

ben size neden basit sorular sorduğumda uzun uzun ve tuhaf yazıyorsunuz ?

herşey belli zaten, ben sadece belli bir olayın sonucuna cevap istiyorum, soru net ve kısa olduğu için kısa cümleyle cevap verilmeli, yanş şu iki cevaba benzer olmalı

Evet, yaptığın iyilikler,güzelliklerden dolayı !!! Allah'a inanmasanda !!! cennette karşılığını bulacaksın !

Hayır, ne kadar iyilik yaparsan yap, !!!! Allah'a inanmadığın için !!! cehennemde cayır cayır yanacaksın !

şimdi tekrar soruyorum

Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim !!! dinlerede inanmıyorum, çünkü mantığım almıyor !

Şimdi benim yaptığım iyilikler cennette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü.

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar

Şimdi benim yaptığım iyilikler cennette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü.

iyilik yap denize at demişler balık bilmesse Allah bilir.

yani senin işin Allah'a kalmış derim ben ...

birde dünyada yaptıgın iyiliklerin karşılıgını göremedigini söylüyorsun, yani iyiligi iyi oldugu için degil de belirli bir çıkar, karşılık için yapmışsın. lakin iyilik bizzati iyi oldugu için işlenmelidir, ve karşılık beklenmeden yapılan iyilikler gerçek iyilik olarak degerlendirilir.

Gönderi tarihi:

enes34

gördüğüm kadarıyla hep cevap vermekten kaçınıyorsun, konuyu başka yönlere çekmeye çalışıyorsun. Teistler zaten hemen hemen hiçbir soruma yanıt veremiyorlar, sende bunlara örnek teşkil ediyorsun. Daha senden bir mesaj önce nasıl cevap verilmesi gerektiğini yazmıştım, ama yine işinize gelmediği için kaçındınız, tıpkı diğer başlıklardaki gibi. Ben müminlerden net cevaplar istiyorum. Tuhaf tuhaf yorum yapmamalısınız, önce sorulara cevap verin ondan sonra istediğiniz kadar yorum yapın. Rica ederim, bu tüm müminler ve tüm başlıklar için geçerli.

Gönderi tarihi:
enes34

gördüğüm kadarıyla hep cevap vermekten kaçınıyorsun, konuyu başka yönlere çekmeye çalışıyorsun. Teistler zaten hemen hemen hiçbir soruma yanıt veremiyorlar, sende bunlara örnek teşkil ediyorsun. Daha senden bir mesaj önce nasıl cevap verilmesi gerektiğini yazmıştım, ama yine işinize gelmediği için kaçındınız, tıpkı diğer başlıklardaki gibi. Ben müminlerden net cevaplar istiyorum. Tuhaf tuhaf yorum yapmamalısınız, önce sorulara cevap verin ondan sonra istediğiniz kadar yorum yapın. Rica ederim, bu tüm müminler ve tüm başlıklar için geçerli.

evet hayır yarışması mı ? oynuyoruz anlamadım :)

yazıyoruz işte aynı şeyleri tekrar tekrar sormanın manası yok.

iyi bundan sonra siz sorun bizde evet ya da hayır diyelim .

Gönderi tarihi:
İslam inancına göre hiçbir karşılık bulmayacaktır. Çünkü Allah'ı inkar ediyorsun.

Allah'ı inkar ettiğinde ne iyilik yaparsan yap ahirette hiçbir karşılık göremeyecektir.

Oradaki mantık şu sanırım; İyilikler yalnız Allah adıyla yapılır ve ona ithaf edilir, yalnızca Allah için yapılır. Bu yüzden dünyada Allah'ı inkar edip iyilik yapsan da herhangi bir karşılığı olmaz. Tabi benim düşüncem bu.

Arkadaşlar

herşey belli zaten, ben sadece belli bir olayın sonucuna cevap istiyorum, soru net ve kısa olduğu için kısa cümleyle cevap verilmeli, yanş şu iki cevaba benzer olmalı

Evet, yaptığın iyilikler,güzelliklerden dolayı !!! Allah'a inanmasanda !!! cennette karşılığını bulacaksın !

Hayır, ne kadar iyilik yaparsan yap, !!!! Allah'a inanmadığın için !!! cehennemde cayır cayır yanacaksın !

şimdi tekrar soruyorum

Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim !!! dinlerede inanmıyorum, çünkü mantığım almıyor !

saygılar, :clover:

Gönderi tarihi:
Sayin Tarafsiz aslinda bu soruyu bende cok seferinde sordum ancak aldigim cevap sen zaten ateistsin niye bunu dert ediyon ki oldu ve sanirim diyen Sayin Bosigdi......
la boheme, eve t dediğin gibi, sonuçta bu sorulara kaçamak cevaplar veriliyor(her zaman olduğu gibi)

Cevabı vermemek için, sağ gösterip sol vurmaya çalışılıyor.

"Sen ateistsin neden inanmadığın şeye inanmışta gerçekmiş gibi davranıyorsun " konusuna gelince

Biz burada kendimizi herkesin yerine koyuyoruz, düşüncelere, fikirlere örnek olmak için, paylaşmak için. Tutarsızlıkları ve mantıksızlıkları ortaya koymak için.

Ve gelelim cevaba kurana gore evet siz azinizla kusda tutsaniz bir kere bataga battiniz....

Evet gözlemlediğim kadarıyla, durum dediğin gibi.

saygılar

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar;

Allah'ı inkar edip iyilik yapsan da herhangi bir karşılığı olmaz. Tabi benim düşüncem bu.

Sayın tarafsız;

İster yurtsever ol ister humanist,

İster barışsever ol ister reformist.

İstersen tüm yardımları yap insanlığa doğaya.

Çalış, çabala, terle, isanlığa destek ol,

Tüm gayretlerin hepsi boş, hepsi havaya.

Bunlar senin evrensel kültürün aldanıyorsun.

Yaptığına bak; insanlığı sen ne sanıyorsun ?

Doğruyu, yanlışı bu kadar mı tanıyorsun ?

Al Kuran'ı, eline bir bak bakalım.

"Ortaçağ arap kültürü"nü,

Yaban'a mı atıyorsun ?

Selamlar..

Gönderi tarihi:

şimdi tekrar soruyorum

Cennet ve cehenneme inanmayanlar için bu soru ve cevabı ne kadar önemli bilmiyorum ama.

Cennetin, daha doğrusu Allah rızasının ilk şartı imandır..

Cevap olarak bu yeter, bu cevap etrafında düşünce üretiniz..:)

Yaratanı inkar edip birde cennetini talep etmek ne kadar tutarlı..??

Ha..! bu, iman et ve kötülüğe devam et anlamı taşımaz..

İyi insan olma şartıda vardır..

Ama ilk şart imandır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Neden boyle bir soru sorulmasin ki? Sonucta Allah'ta bizden biri. Yani soyle: cezalandirici, korkutucu, urkutucu, bagislayici, koruyucu vs. vs. O zaman bu soru sorulabilir.

Ben sahsen Cennet ve Cehenneme inanmadigim icin bir sey diyemem. Lakin odun olarak kullanilmayacagin bir gercek :stuart:

Gönderi tarihi:
la boheme, eve t dediğin gibi, sonuçta bu sorulara kaçamak cevaplar veriliyor(her zaman olduğu gibi)

Cevabı vermemek için, sağ gösterip sol vurmaya çalışılıyor.

"Sen ateistsin neden inanmadığın şeye inanmışta gerçekmiş gibi davranıyorsun " konusuna gelince

Biz burada kendimizi herkesin yerine koyuyoruz, düşüncelere, fikirlere örnek olmak için, paylaşmak için. Tutarsızlıkları ve mantıksızlıkları ortaya koymak için.

Evet gözlemlediğim kadarıyla, durum dediğin gibi.

saygılar

sizin böyle bir soru sormanız için öncelikle insanın neden yaratıldıgını sormanız lazım gelir.

Kur'an'a göre konuşacaksak en temel soruyu sormadan başlangıc yapmak yanıltıcı.Bu bahsi diger diyelim....

İyi, birkaç noktada degerlendirme hatası yapabilir.

1. Kötüyü tanımlayamaz, derecelendiremez, temel bir kötü fikrini olgunlaştıramaz, türevle ugraşır.

2. Kötüyle ugraşamaz, haksızlıga ugrayışı karşısında hayır ile kuşanmış bir amel geliştiremez , böylece kendide kötülük sahibi olur.

3. Kötüyle mücedelesi lokal bir ugraştır. Kendi yaşama alanı dışına çıksın ister , kendi iyiligide lokal bir iyilik anlayışında kalır.

İlk önce kötülügü bütün çıplaklıgı ile tanımak, ikincil düzeydeki çirkinlik ve haksızlıklardan bunları ayırma melekelerini geliştirmek, sonra ise bizzat kötülügün kendisi ile çatışmayı temel alan bir mücahedeyi ortaya koymaktır.

Kur'an'a göre iyiligin muhatabı Allah'tır, kötülügün muhatabı toplum ve ''ben'' dir. Bencil birey ve oluşturdugu toplum bizzat kötülügün muhatabıdır.

Kötülügü engelleyemeyan iyilik, giderek kötülük tarafından yok edilmek teklikesine maruz kalır. Modern sistemlerin en affedilmez hatası bizzat kötülükle degil onun türevleriyle ugraşmak istemesi anlayışıdır. Bu sistemlerin iyileri, kötülerin gizli, dolaylı bir ortagı haline dömüşmektedir süreçler içerisinde. Hatta geleneksel insanın kötü gördügü bir çok 'şeyi' iyi olarak adlandırmaktadır. Modern sistemlerin temel bir kötülük 'en temel' bir kötülük anlayışarı da malesef yoktur, süreçler içerisinde degişken bir kötülük algılayışarı oluşmaktadır..

Gönderi tarihi:

Sayin Tarafsiz aslinda bu soruyu bende cok seferinde sordum ancak aldigim cevap sen zaten ateistsin niye bunu dert ediyon ki oldu ve sanirim diyen Sayin Bosigdi......

Sayın la_bohéme, bunu nerede söylediğimi hatırlayamadım... Zira bu konuda verdiğim tek cevap şu idi...

Ne yapsin oturmus laptopla ugrasiyordur.......................... :lol:
Hiç sanmıyorum Sevgili la-boheme... Sen, Ben... Yada diğer insanlar ne yapıyorsa, O'nun da ne yaptığı malumdur...

Saygılarımla...

Bunu da Honest arkadaş, ben bu iletiyi yazmadan önce bi fıkra ile teyid etmiş zaten...

Bir gün yolda yaya giden bir bektaşinin önüne bir atlı çıktı:

- "Baba" dedi, "bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?" Bektaşi yanıt verdi:

- Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum.

- Şunu öğrenmek istiyorum: Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen derviş, hiç belli etmemiş:

- Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, ben bineyim.

- Neden?

- Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam:

- "Hadi" demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapiyor?" Bektaşi:

- "Ne yapacak" demiş, "atı senin gibi bir bud*la'nın elinden alıp, benim gibi bir akıllıya veriyor". Ve çalakamçı uzaklaşmış.

Alıntı

Siz şu an ne yapıyorsunuz Sevgili la-boheme?

Merak etmeyin, Tanrı şu anda onu yapıyor...

Teşekkürler Honest...

Gönderi tarihi:

Ey Allah'ım ben sana inanmıyorum, ayetlerini anlamıyorum, peygamberini dinlemiyorum... Sana ve çağrına kulaklarım tıkalı ama ben iyi biriyim, kimseye kötülük yapmıyorum(!) insanların iyiliğini istiyorum(!) doğayı seviyorum, insanları seviyorum...v.s. yani senin yarattığın herşeyi seviyorum ama sana inanmıyorum... ve sen yaptığım bütün iyiliklere rağmen beni cehenneme attın çok gücendim... :)

yukarıdaki sözleri bir ateist söylüyor farzedelim. Ne kadar tutarsız değil mi?

iyi bir insan olduğuna kendisi karar veriyor bir...

iyilik hakkettiğini düşünüyor iki...

kötülük yapmıyor üç...(!) tabi bunlar göreceli olduğu gibi asıl atlanan inanmadığın varlığını inkar ettiğin Allah'a isyan etmiş oluyorsun bu bir çelişki... aynı zamanda yaşadığın sürece sana her türlü nimeti veren, aile veren, aşk veren, sevgi veren, dost veren, güzel bir dünyada bir hayat veren senden sadece iman istiyor sen bütün bunları vereni yok sayıyorsun ama hemde cezalandırılmak istemiyorsun... çok garip doğrusu...

inanmadığınız Allah ölüm sonrası size sorarsa hani sizin için bir ihtimal bizim için kesin olan sorgu anında... "sana kendimi bildirdim, kitaplar gönderdim, resuller gönderdim, akıl ve vicdan verdim ama sen beni inkar ettin" derse ne diyeceksiniz?

Rabbini tanımayacaksın ama cezaya isyan edeceksin... Allah adildir her iyiliğin bir karşılığı vardır mutlaka ama suç ağırsa, cezasıda ağırdır...

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar

şimdi tekrar soruyorum

Allaha, Kurana, peygamber efendimize inanmak ayrı konu iyilik yapmak ayrı konu

öyle insan oğlu hep iyilik yapıyor kimsenin hakkını yemiyor cennete gider yanlış

çünkü iyilik, hak, hukuk davası ayrı inanmak ayrı kul hakkı yerse yada kötülük yaparsa

onun cezası ayrı inanıp da insanların hakını yerse kötüllük yaparsa yine cezasını ceker

Gönderi tarihi:

sardunyam

inanmadığınız Allah ölüm sonrası size sorarsa hani sizin için bir ihtimal bizim için kesin olan sorgu anında... "sana kendimi bildirdim, kitaplar gönderdim, resuller gönderdim, akıl ve vicdan verdim ama sen beni inkar ettin" derse ne diyeceksiniz?

Beni yaratmadan önce böyle yapacağımı bilmiyor muydun ? Bile bile yarattığına göre, herşey senin kontrolün altında demektir, herşey belli zaten yak beni.

Zaten milyarlarca insan cayır cayır yanacakken bana rahat ve mutluluk yok, benide yak.

Gönderi tarihi:
Sevgili adrenalin,

Öyle güzel ifade etmişsin ki söyleyecek başka söz bulamadım...

Birileri bize dini konuşma yaptığında sanki nur akıyor ağızlarından...

Daha sonra çevreme baktığımda görüyorum ki: sen haklısın....

Anlattıkları yaratıcı umursamıyor...

Anlattıkları yaratıcı görmüyor...

Anlattıkları yaratıcı duymuyor...

Anlattıkları yaratıcı zevk alıyor...

Anlattıkları yaratıcı seyrediyor...

Anlatıkları yaratıcı ....

Küçük çocuğun Amerikan botlarının altında kafasının yere gömülmesine seyirci kalan bir yaratıcı ve diğer tarafta Irak'a yaratıcının buyruğu ile girdiğini söyleyen bir başkan...

Ne söylesem boş adrenalin ...

Sen en güzelini ifade etmişsin...

Bu sizin kafanızdaki Tanrı modeli... Öyle bir model yok ama gerçekte... Yani, biri bi kötülük yaptığında şimşekleri üzerine yağdıran bir anlayış yok... Programlar var ya televizyonda; kalp gözü falan filan gibi... Adam bi kötülük yapıyor ve sonunda İlahi bir şekilde cezasını çekiyor... İyi ki inanmıyorsunuz Sayın by_x_man... Çok ciddiyim... Çünkü inanıyor olsaydınız, Tanrı idolünüze bakılırsa, bu tür programların uydurmalarını gerçek sanan kimselerden olmanız için hiç bir engel yok... Çünkü Tanrı arayışınız bu şekilde... O programları gözlerini kırpmadan izleyen kimseler nasıl anlıyorsa Tanrı'yı, sizde aslında şu an öyle anlıyorsunuz... Tek fark inanmamanız... Oysa Tanrı o değil ki... Sen bir kötülüğe engel mi oldun? İşte O'da o an onu yapmıştır... Şah Damarınızdan yakın ya size... o bakımdan... Mevlana'nın eserinin adı; Fih-i Mafih = O'nda O Var... Yadan Ene'l Hakk = Ben O'yum/Gerçeğim/Hakikatim... Tanrı'yı anlayıp anlamamanız, O'na nereden baktığınıza bağlı...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Bir gün yolda yaya giden bir bektaşinin önüne bir atlı çıktı: - "Baba" dedi, "bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?" Bektaşi yanıt verdi: - Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum. - Şunu öğrenmek istiyorum: Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen derviş, hiç belli etmemiş: - Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, ben bineyim. - Neden? - Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam: - "Hadi" demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapiyor?" Bektaşi: - "Ne yapacak" demiş, "atı senin gibi bir bud***nın elinden alıp, benim gibi bir akıllıya veriyor". Ve çalakamçı uzaklaşmış.

Alıntı

Yukarıda yazdığım fıkra bile arkadaşa kafi gelmişki bi daha açtığı başlığa bile gelmemiş demekki ben şimdi burada ayetler ile örnek vererek açıklarım ama ne gereği var arkadaşımız öğrenme amacında olsaydı illaki konunun devamında birşeyler yazardı amaç farklıysa benim yapacağım çokta bişey yok.

Saygılar.

uzun zamandır giremiyordum vede yine uzun bir zaman yine giremeyeceğim...diğer arkadaşlarada cevap yazmak isterdim ama

sorum gayet ciddi olduğu halde buna cevap vermeyip bir bektaşi kurnazlığıyla geçiştirmeye çalışan,aynı zamanda alenen bana

hakaret etmeye çalışan honest adlı arkadaşa cevabım ilk;

ben yukarıdaki fıkrada evet bir budala(senin deyiminle) görüyorum inanmayan saf bir budala....

ama ne ilginçtirki bir at çalan vede çalakamçı uzaklaşan vede soruyu yine bir bektaşi kurnazlığıyla geçiştiren ama

inanan bir "HIRSIZ" görüyorum...

NE GARİPTİRKİ DÜNYAYA BAKINCADA AYNI ŞEYİ GÖRÜYORUM....

milyarlarca müslümanın paralarını hac diye umre diye ceplerinden çalan birkaç "suudi bektaşi"..

ondan dahada kurnazki bu milyarlarca doları kendi bankalarına yatırtıp sonrada bunları yine bu müslümanların üstüne bomba

olarak yağdıran "bektaşi buş"...

birisi budalamı dedi.. :D

Gönderi tarihi:
ben yukarıdaki fıkrada evet bir budala(senin deyiminle) görüyorum inanmayan saf bir budala....
Ben demiyorum fıkrada öyle yazıyor ayrıca yanlış anlama sana hakaret amacıyla kesinlikle yazmadım sadece konuyu gereksiz bir başlık olarak gördüğümü söylemek istedim

ama ne ilginçtirki bir at çalan vede çalakamçı uzaklaşan vede soruyu yine bir bektaşi kurnazlığıyla geçiştiren ama

Demekki cvp vermeye gerek duymamış :D

milyarlarca müslümanın paralarını hac diye umre diye ceplerinden çalan birkaç "suudi bektaşi"..

ondan dahada kurnazki bu milyarlarca doları kendi bankalarına yatırtıp sonrada bunları yine bu müslümanların üstüne bomba

Arkadaşım bu bahsettiğin konular tartışmaya ve sorup öğrenmeye açık konular eğer bu tarz konularda başlık açsaydın veya bilgi almak isteseydin seve seve yardımcı olurdum bildiğim kadarıyla ama sen hala iddia ediyorum bu başlığı saydığım bu amaçlar dışında açtın lütfen dini inançlarımız ile dalga geçmeyin kullandığınız cümleleri daha özenle seçin...

Saygılar,

Gönderi tarihi:

:D :D :D

Lakin o kıssa'nın anlatmak istediği "Hırsızlık" yada inanıp inanmamak değildi... Bektaşiliği küçümsemeniz gerçekten üzdü beni... Oradaki Budala yaftasının size yapıldığını açıkçası düşünmemiştim... Lakin fıkrayı beğenen biri olarak, bende sizden özür dilerim, eğer üstünüze alındıysanız... O fıkrada kastedilen şey, Tanrı'nın Ne Olduğu ve Ne Yaptığı idi... Bakış açısı önemli... Zaten baktığınız ve gördüğünüz şeyi söylemişsiniz... Yazan kişinin yazma niyeti ile sizin anlama niyetiniz farkllı farklı... Bu da olayı kördöğüşüne dönüştürüyor...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Böyle anlamsız bir yazıya anlamsız bir cevap postalamak gerekiyor:

Bu sizin kafanızdaki Tanrı modeli... Öyle bir model yok ama gerçekte... Yani, biri bi kötülük yaptığında yaratıcının hiç bir şey yapmadan izleyeceği ve test olsun diye insanları dünyaya gönderin dünyayı kan gölüne çevireceği hepsi uydurma bunların... Dini Programlar var ya televizyonda; kalp gözü falan filan gibi, tanrının test ettiğini bize anlatan... Adam Kuranı okuyur ve diyorki tamam beni tanrı yarattı, inanmayanları öldürün çünkü tanrı böyle istedi ve bu dünya için hiç bir şey yapmam... İyi ki inanıyorsunuz Tengeriin Boşig .. Çok ciddiyim... Çünkü inanmıyor olsaydınız, Tanrı idolünüze bakılırsa, o IRAKLI çocuğun kafasına basan Amerikan askeri cezalandırılacaktı. O yalancı başkan IRAK vahi ile girmeyecekti bu İnandığınız uydurmaları gerçek sanan kimselerden olmanız için hiç bir engel yok... Çünkü Tanrı arayışınız bu şekilde... O dini hiç düşünmeden okuyan ve uygulayanlar ve inanlar olarak nasıl anlıyorsa Tanrı'yı, sizde aslında şu an öyle anlıyorsunuz... Tek fark inanmanız... Oysa Tanrı o değil ki... Sen bir kötülüğe engel mi oldun? İşte O'da o an onu yapmıştır... Engel olmamıştır... Yani sizin bahsettiğiniz tanrı işte böyle bir şey...

Dünyadaki bütün kötülüklerin arkasında bu dünyayı düşünmeyen ve kendilerine öteki dünyada yer ayırmaya çalışan insanlar oloduğu aşikardır...

Gelelim şu sorunlara....

Iraklı çocukları kimin öldürdüğüne...

Amerika İsrail,

Destekçileri kim Sayın MÜSLÜMAN ülkeler hep birlikte ekonomik destek verip bütün ıraklı çocukların ölmesi için çabalıyorlar...

Sonrada bize Amerika karşıtlığı masalını okuyorlar....

Önde gelenelerinden biriside Fetullah Hocaları...

O kanlar bir gün onları avlayacak... hep birlikte anlayarak ve çalışarak bu adamların önünde duracağız...

Ne kadar boyarsanız boyayın KURAN ortadadır.. Onu boyamayla falan hümanist yapamazsınız...

Her boyanızın karşıtı KURANda bulunmaktadır...

:clover: :clover: :clover:

:D :D :D

Yazdığımı birazcık anlamış olsaydınız böyle bir ileti gönderemezdiniz...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Rasül, toplumsal husumetlerin tarafı olmadı, kavmi, siyasi, töresel vb. sebeplerle düşmanlık ve savaş çagrısı yükseltmemiştir. Gerek egemenlerin hileler düzerek çıkarttıgı problemlere, gerekse ahalinin reaksiyoner tavırlarla verdikleri cevaba binaen kurulmuş yeni problemli alanlara müdahale etmedi.

Rasül, iyi-kötü probleminin kaynagının politeizm oldugu hususundaki vurgularıyla ihtilafın yapısını suni merkezinden kopartıyordu. Amaç tek ilaha tapmanın getirdigi ahlak degerlerinin muvahhidlerce uygulanması sonucu şirkin ahlaksızlıkla mühürlenmesini birlikte zikredilmesini mümkün kılmaktı.

Zenginler, güçlüler, yüksek statü sahipleri eger varlıklarını zorbalıkla kazanmışlarsa Rasülün tebligi karşısında da zorbalıklarını şiddetle uygulamaya geçirmek durumunda kalıyorlardı. Tebliğ, gücün güçsüzler aleyhine kullanılmasını men ediyordu.

Lakin bu güç miras, konjöktür, emek vb. gibi arizi sebeple kazanılmışsa güç sahibi olan kişi yol ayrımına geliyor veya zorbaların ezdigi ezilenler kanadına geçiyor, hicret ediyor ya da işini bozarak gücünü yitiriyor yahutda zorbalara katılmayı seçerek durumunu güçlendirmenin yollarını arıyordu.

İyilik bizzat ayakları üzerinde durmaya başlayınca kötülük, kendini tanımlayan kirliligi dışa vuruyordu.

Gönderi tarihi:
Birileri bize dini konuşma yaptığında sanki nur akıyor ağızlarından...

Daha sonra çevreme baktığımda görüyorum ki: sen haklısın....

Anlattıkları yaratıcı umursamıyor...

Anlattıkları yaratıcı görmüyor...

Anlattıkları yaratıcı duymuyor...

Anlattıkları yaratıcı zevk alıyor...

Anlattıkları yaratıcı seyrediyor...

Anlatıkları yaratıcı ....

Küçük çocuğun Amerikan botlarının altında kafasının yere gömülmesine seyirci kalan bir yaratıcı ve diğer tarafta Irak'a yaratıcının buyruğu ile girdiğini söyleyen bir başkan...

Onlarca Peygamber,ve onların eşliğinde gönderilen kitaplar ve Peygamber sunnetleri doğru ve yanlışın öğretilmesi için yeterli değilmi?sevgili arkadaşım.

Kim bir zimmiye zulmeder veya gücünün üstünde bir iş yükler ya da zorla ondan bir şey alırsa kıyamet günü ben onun hasmıyım." (Ebu Davud, Harac, 31-33)Hadisi şerif

Kim bir zimmiye zulmetse veya gücünün üstünde bir mükellefiyet yüklese, ben onun hasmıyım. (Ebu Yusuf, Kitabu'l-Harac, Matbaatu's Selefiye, 1397 h. Kahire, s.135)Hadisi şerif

"Zımmiler diye İslam Devletine sadık kalacağını ve itaat edeceğini söyleyerek burada yaşama niyeti gösteren bütün güyrimüslimlere denir... İslam, bütün bu çeşit vatandaşlara, hayatlarının, bedenlerinin, mallarının, kültür, inanç ve namuslarının korunacağına dair bir garanti verir. Onlara da ssadece memleket kanunları uygulanır ve bütün medeni meselelerde Müslümanlarla eşit haklara sahip kılınır. (İslamda Devlet Nizamı, Ebu-l A'la-El Mevdudi, Hilal Yayınları, 1967, s. 58)

Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever. (Mümtehine Suresi, 8)

Bu alıntıladığım nasihatler sadece müslümanlara yapılanların iki-üç tanesi oysaki tüm dinler iyiliği emreder,peki bunca şeyden sonra neden insanlar hala birbirini öldürüp işkence yapmaktadır ve tüm bunlar yapılırken kalkıpta ALLAH neden bunlara seyirci kalıyor diye uhaf bir soru sorulmaktadır?Önce biz nerde yanlış yapıyoruz diye sorulmalıdır bize emrolunan nedir bizler ne yapıyoruz diye sorulmalıdır bunu sadece müslüman,hristiyan,yahudi değil tüm insanlık kendine sormalıdır ama özellikle hak dinlerden herhangi bir tanesine tabi olan sormalıdır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.