Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Ispata gerek yok.. İki yönden gerek yok.. 1- İnamayan ıspatını görsede inamıcaktır buna küfr-ü inadi denir.. 2- İnanan zaten inamıştır ıspat, görsede inanmıştır görmesede.. Yada.., Ispata iki yönden gerek var.. 1- İnamayanlardan belki bir açık kapı bırakan vardır, inamak için.. 2- İnananlar ise daha yakin bir imana sahip olurlar diye.. Yazmaya başlıyorum.. Peyderpey mucizevi kanıtlar yazacağım.. Konu tartışmaya açıktır.. ANA RAHMİNDE.. Gerçekten de insanı karışımlı bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bu yüzden onu işiten ve gören yaptık. (76 İnsan Suresi, 2 ) Düne kadar meninin karışımlı su olduğu bilinmiyordu.. Bakın meninin içerisinden neler varmış..; Sitrik asit, prostoglondinler, flavinler, askorbik asit, ergotionein, fruktoz, fosforilkolin, kolesterol, fosfolipidler, fibrinolizin, çinko, asit fosfataz, fosfaz, hiyolurinadaz.... Sonra o damlacığı asılıp tutunan bir şeye dönüştürdük. Sonra asılıp tutunan şeyi, bir çiğnemlik et parçası haline getirdik. Sonra bir çiğnemlik et parçasını, kemik olarak yarattık. Sonra kemiğe et giydirdik. (23 Müminun Suresi, 14) Ateist çevreler önceleri bu olaya karşı çıkarlardı.. Önce bir çiğnem et parçası diyor sonra kemik sonra et giydiriliyor oysa kemiğe et giydirilmesinden bahsediyor diyorlardı.. Bugün modern embiryoloji ayet'i kerimeyi doğrulamıştır.. Evet aynen ayette geçtiği gibi önce bir çiğnem et parçası oluşuyor, bu et parçası kıkırdaklaşarak kemiğe dönüşüyor ve sonra kaslar oluşuyor.. Bu sadece bir tanesi.., Devam edecek.. Saygılar.. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Ispata gerek yok..İki yönden gerek yok.. 1- İnamayan ıspatını görsede inamıcaktır buna küfr-ü inadi denir.. 2- İnanan zaten inamıştır ıspat, görsede inanmıştır görmesede.. Yada.., Ispata iki yönden gerek var.. 1- İnamayanlardan belki bir açık kapı bırakan vardır, inamak için.. 2- İnananlar ise daha yakin bir imana sahip olurlar diye.. ANA RAHMİNDE.. [/color] Gerçekten de öyle...Özellikle inanan birinin asla unutmaması gerek bir belirleme..Benim için de iyi bir anımsatma oldu teşekkürler.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 1- İnamayan ıspatını görsede inamıcaktır buna küfr-ü inadi denir.. Şimdi inanan insanlar böyle bir tanımlama yapmış. Peki o zaman ateistler de şöyle bir tanımlama yapabilir mi: "iman-ı inadi" (bak yanlış anlama ama nasıl küfr-ü inadi oluyorsa iman-ı inadi de olur) Bir de kemiklerin çok çok sonra şekillendiği bilinen bir gerçek. Yani ayet ile tamamen ters. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 bak yanlış anlama ama nasıl küfr-ü inadi oluyorsa iman-ı inadi de olur) Bir de kemiklerin çok çok sonra şekillendiği bilinen bir gerçek. Yani ayet ile tamamen ters Bir insanda iman ya vardır yada yoktur.. Yani inadi iman imkansızdır.. Senin deyiminle; şahıs aslında inanmıyordur ama bir şeyler uğruna inanmış gibi görünüyordur, buna dinimizde münafık denir.. Küfr-ü İnadide ise, insan aslında bir yaratıcının varlığını bildiği halde, o yaratıcının emir ve yasaklarına girmek istememe, çevresindeki kanumu gibi sebeplerden iman etmez.. Fakat ilginçtir ki, başına çok feci bir kaza yada felaket geldiğinde gayri iradi Allah lafsını söylüverir, yada Allah'a sığınır.. Çocuğun ana rahmindeki gelişimi için ise çok fazla yazmıcam lütfen embiryoloji, fetüs gelişimi gibi konulara bakınız.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Bir insanda iman ya vardır yada yoktur..Yani inadi iman imkansızdır.. Senin deyiminle; şahıs aslında inanmıyordur ama bir şeyler uğruna inanmış gibi görünüyordur, buna dinimizde münafık denir.. Küfr-ü İnadide ise, insan aslında bir yaratıcının varlığını bildiği halde, o yaratıcının emir ve yasaklarına girmek istememe, çevresindeki kanumu gibi sebeplerden iman etmez.. Fakat ilginçtir ki, başına çok feci bir kaza yada felaket geldiğinde gayri iradi Allah lafsını söylüverir, yada Allah'a sığınır.. Çocuğun ana rahmindeki gelişimi için ise çok fazla yazmıcam lütfen embiryoloji, fetüs gelişimi gibi konulara bakınız.. Saygılar.. Sayın sedat,aslında tüm müslümanlar kuranın bir masal kitabı olduğunu bildiği halde inadına iman ediyor. Kanıtı ise süper egoyu tatmin etmek.Sonsuz yaşama isteği.Aslında bunun yadsınacak bir tarafı yok.Ancak inanmayanlara sonsuz cehennem vaad eden bir kitaba kendileri inandığı için başkalarının cayır cayır yanmasını umursamayarak bile bile bu kitaba inanmak ben cennete gideyiimde,süper egom tatmin olsunda vasın inanmayan tüm insanlar yansın İşte buna inadına iman denir Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Düne kadar meninin karışımlı su olduğu bilinmiyordu.. Gerçekten mi? Afrikanın en ücra köşesinden, balta girmemiş ormanlarından bir adam getir. Meninin "momojen" olmadığını meniye bakınca bilir. Meni gerçeğine ilk vakıf olduğumda, "suya benzemiyor, süte benzemiyor, sümüğe benzemiyor, amam hepsinin karışımı gibi birşey, acaba ne var içinde" diye, daha bu bahsettiğin ayeti okumadan ve duymadan önce, ben bile merak etmiştim. Ben tutup bilimsel bir inceleme yapacak bir durumda değildim, ama bilimsiz ve dini bilgisiz, menin bir "karışım" olduğunu görebiliyordum. DEVAM ETSİN TABİ.. Yeni malzemelere bayılırım. Sayılır. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Bir insanda iman ya vardır yada yoktur..Yani inadi iman imkansızdır.. Neden imkansız olsun. Sevgili rastlantı güzel birşeye değinmiş. İnandığı şeylerin akla mugayir olduğu o kadar net görüyor, ama cehennem korkusu ve cennet mükaffatını kaybetme korkusundan dolayı beynini zorlayıp siyaha beyaz, beyaza siyah demeye devam ediyor. Buna da gayet tabi ki Iman-ı İnadi denebilir. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 İnandığı şeylerin akla mugayir olduğu o kadar net görüyor, ama cehennem korkusu ve cennet mükaffatını kaybetme korkusundan dolayı beynini zorlayıp siyaha beyaz, beyaza siyah demeye devam ediyor. Buna da gayet tabi ki Iman-ı İnadi denebilir. Saygılar. O na iman-ı İnadi demezler şüpecilik yada kararsızlık derler.. Önce inat kelimesini araştırmak lazım di mi..? Kavramlar çok önemli.. Azl ile icazet ilişkisi mesela.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Hersey icin ispata gerek vardir....Din adamlari baska adamalArin fikriyle din dersi verirken ispatladiklari daha dogrusu bunu yaptiklarini sandiklari pek de bir sey yok.....Verilen yetersiz bilgilerle hic bir sey kanitlanamaz...Siz ateistsiniz kanita ihtiyaciniz yok demekte bi nevi kacisdir cunku ate olan herkez dogustan dogmdi...Hepsi inancli olup bu noktaya geldi...Demekki kafalar bir yerden sonra hikaye kaldirmiyormus.... Acaba dünya üzerinde kaç ateist vardır çok merak ettim şimdi.. Hani ünlü bilim adamları özelikle ünlü diyorum onlar inanmışta.. Herneyse.. Yine kısır döngü.. En güszeli senin dinin sana benim dinim bana sözünü hatırlamak.. Kimseye birşey ıspatlama mecburiyetim yok.. Ispat, ıspata açık olana yapılır.. Elinde klavye "şu adam yazsada bir yolunu bulup yalan çıkarsam" diye beklemekle ıspat beklenmez.. Daha ne yazayım.. Öldüğümüzde hep birlikte görelim siz mi haklısınız biz mi.. Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 ateistlerden ziyade sanki yani böyle nasıl desem bir misyonerlik reaksiyonu var gibi burdaki ateist arkadaşlarda. yani yanılıyor olabilirim de ama dinle yani İslam la çok alakalılar, belkide kendilerini İslamın reddiyle oluşturuyor olabirler mi?.bilemiyorum yani bu benim gözlemin . birde İslam eleştirisi ve reddi yapıyorlar da kendileri bunun karşısına ne koyuyorlar bu tam anlaşılır degil. saygılar. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Hersey icin ispata gerek vardir....Din adamlari baska adamalArin fikriyle din dersi verirken ispatladiklari daha dogrusu bunu yaptiklarini sandiklari pek de bir sey yok.....Verilen yetersiz bilgilerle hic bir sey kanitlanamaz...Siz ateistsiniz kanita ihtiyaciniz yok demekte bi nevi kacisdir cunku ate olan herkez dogustan dogmdi...Hepsi inancli olup bu noktaya geldi...Demekki kafalar bir yerden sonra hikaye kaldirmiyormus.... önce birşeyler aranıyor onu biımek lağzım ben bunu hikaye biliyorum diye düşünürse aklına hikayeden başka birşey gelmezse ne anlatabilinir Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Azl ile icazet ilişkisi mesela.. Bu kelimelerden sonra niye güldün bişey mi kaçırdım Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 xlark tades 1- İnamayan ıspatını görsede inamıcaktır buna küfr-ü inadi denir..2- İnanan zaten inamıştır ıspat, görsede inanmıştır görmesede.. Kendi önkabullerinizi koyup, kendinize kural koyup, kendi kabul ve kurallarınızla yaşıyorsunuz. Varsayımlar, yanlış inançlar, hayali düşünceler hayatınızı esir almış. Sizin gibi inananlar çok az, ben kafası karışık olmayan müslüman görmedim hayatımda, sizin gibiler azınlıkta ve eminim dini ibadetlerinizi yerine tam olarak getiremiyorusunuz. Siz bile cennete mi ve cehenneme mi gideceğinizi bilmiyorsunuz. Büyük bir inat içinde olanlar sizlersiniz, bunu kendiniz değil, ancak biz görüyoruz. sana !!!kanıt!!! sunsakta bir işe yaramayacağını ispat ettin, elmaya armut armuta elma diyeceğini bize açıklamış oldun. Öldüğümüzde hep birlikte görelim siz mi haklısınız biz mi.. Bu işte büyük bir hile var. Biz haklıysak ve öldüğümüzde dirilme yoksa haklı olduğumuzu size nasıl göstereceğiz ? Siz haklıysanız, haklı olduğunuzu bize rahatlıkla gösterip üstümüze çıkabileceksiniz ! Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 ateistlerden ziyade sanki yani böyle nasıl desem bir misyonerlik reaksiyonu var gibi burdaki ateist arkadaşlarda.yani yanılıyor olabilirim de ama dinle yani İslam la çok alakalılar, belkide kendilerini İslamın reddiyle oluşturuyor olabirler mi?.bilemiyorum yani bu benim gözlemin . birde İslam eleştirisi ve reddi yapıyorlar da kendileri bunun karşısına ne koyuyorlar bu tam anlaşılır degil. saygılar. Aynı fikirdeyim arkadaşım,dikkat edin bakın hemen hepsi İslam dinine endekslenmiş yazılar yazıyor,hep diyorum ya sürekli şu ayet böyle demiş bu ayet şöyle demişlerle dolu yazılar oysaki ayetleri zaten inançlı kesim bilip kabullenmiş bunu nasıl göz ardı ediyorlar ben onu anlamıyorum,birde size göre mantıklı olan ne diye soruyorsun al sana bir ayet daha ve üzerine yapılan yorumlar yahu bırak ayeti Kuranı,peygamberi,sen nasılsa inanmıyorsun inandığın şeyleri söyle diyorsun tık yok. Ben burda ki ateist arkadaşların birçoğunun ateist olduğuna bile inanmıyorum açıkcası başka bir misyonun peşindeler diye düşünüyorum. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Aynı fikirdeyim arkadaşım,dikkat edin bakın hemen hepsi İslam dinine endekslenmiş yazılar yazıyor,hep diyorum ya sürekli şu ayet böyle demiş bu ayet şöyle demişlerle dolu yazılar oysaki ayetleri zaten inançlı kesim bilip kabullenmiş bunu nasıl göz ardı ediyorlar ben onu anlamıyorum,birde size göre mantıklı olan ne diye soruyorsun al sana bir ayet daha ve üzerine yapılan yorumlar yahu bırak ayeti Kuranı,peygamberi,sen nasılsa inanmıyorsun inandığın şeyleri söyle diyorsun tık yok.Ben burda ki ateist arkadaşların birçoğunun ateist olduğuna bile inanmıyorum açıkcası başka bir misyonun peşindeler diye düşünüyorum. Fazlaca komplo teorisi propagandası altında kalmışsınız. İslam'dan bahsediyoruz, çünkü Müslümanların çok olduğu ve islami inançların toplumsal kurallara etki ettiği, islami kavgaların gündemi belirlediği bir ülkede yaşıyoruz. Bir katolik ülkede yaşıyor olsaydık o zaman da Hristiyanlığı eleştirirdik. İslam'ı eleştirelim diye bize kimse para da vermiyor. Sadece hurafelerin belirlediği bir gündemde, bir otamda yaşamaktan sıkıldık, artık o hurafeler gündemi, siyaseti, ekonomiyi belirlemesin istiyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 brainslapper nereden katıldığınızı: Rusya diyerek belirtmişsiniz orası hristiyan bir ülke değil mi? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 brainslapper nereden katıldığınızı: Rusya diyerek belirtmişsiniz orası hristiyan bir ülke değil mi? İşim gereği gidip geliyorum. Ama aklım, seyrettiğim tv, okuduğum gazeteler, ailemin yaşadığı yer Türkiye. Ayrıca gittiğim ve gördüğüm ülkeler içinde en sevdiğim yabancı ülke de Rusya, çünkü burda Allah yok, insanların sohbetlerinde konuşulmayan şeylerden biri din. Rusya "adı" Hrisytiyan, kendisi "ateist" bir ülke. Beni de Türk olduğum için "Müslüman" sanmalırı gibi bişey yani. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Dusunceniz buysa actiginiz baslik niye???"Ama" sı var.. Siz bile cennete mi ve cehenneme mi gideceğinizi bilmiyorsunuz Kim biliyorda ben bilecem..? sana !!!kanıt!!! sunsakta bir işe yaramayacağını ispat ettin, elmaya armut armuta elma diyeceğini bize açıklamış oldun Bugüne kadar kanıt sundunda hayır mı dedik..! Buyur herşeye açığım kanıtla.. Saygılar.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 sayın xlark tades, şimdi yazdıklarınızı en baştan irdeleyelim 1- İnamayan ıspatını görsede inamıcaktır buna küfr-ü inadi denir..Burada demek isteniyor ki inanmayanın yani bir atesitin durumu size göre küfr-ü inadi oluyor. Sonra ardından deniyor ki: Küfr-ü İnadide ise, insan aslında bir yaratıcının varlığını bildiği halde, o yaratıcının emir ve yasaklarına girmek istememe, çevresindeki kanumu gibi sebeplerden iman etmez..Fakat ilginçtir ki, başına çok feci bir kaza yada felaket geldiğinde gayri iradi Allah lafsını söylüverir, yada Allah'a sığınır.. Ben bir yaratıcının varlığını bilmemi gerektirecek bir gerekçe göremiyorum, dolayısı ile varlığına inanmadığım bir şeyin emir ve yasaklarına karşı gelme durumum söz konusu değil. Ayrıca ispatı gördüm de mi inanmadım. Şİmdi benim durumum küfr-ü inadı oluyor mu olmuyor mu? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Ben bir yaratıcının varlığını bilmemi gerektirecek bir gerekçe göremiyorum, dolayısı ile varlığına inanmadığım bir şeyin emir ve yasaklarına karşı gelme durumum söz konusu değil. Ayrıca ispatı gördüm de mi inanmadım. Şİmdi benim durumum küfr-ü inadı oluyor mu olmuyor mu? Bazı insanlar kalben inanır.. Bunu kendi içinde gizemleştirir.. Fakat nefsince bu inanaçtan hep kaçmak ister.. Bilincinde yada bilinç altında bir yaratıcı vardır.. Kendi durmunu kendin daha iyi bilirsin.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Bugüne kadar kanıt sundunda hayır mı dedik..!Buyur herşeye açığım kanıtla.. xlark tades sen bize kanıt sundunda biz hayır dedik mi ? varsayımları hep bize örnek kanıt, ispat olarak getiriyorsun ! bilimin teorilerini bize ispat diye getiriyorsun ! bunları iletilerimde her zaman dile getiriyorum ama sen inancından taviz vermemek için görmezden geliyorsun ! Benim sabit bir fikrim yok, kanıtlara göre bütün fikirlerim değişebilir. Ama nerede böyle kanıtlar, varsayımlardan başka hiçbir şey yok ortalıkta. Masallardayız sanki. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Sayın tarafsız biz burada değil iki yıl üç yıl beş yıl, bin yıl yazışsan bir yere varamayacağız.. Çünkü "ben haklı çıkmalıyım" davasını güdüyoruz.. İllaki her yazılana bir cevap vermemiz gerektiğini düşünüyoruz.. "Yensende yenilsende senleyiz" mantığını güdüyoruz.. Bakın "madde düşünebilir mi" topicinde, Bilgisayarın düşündüğünü yazan arkadaşlar var.. Bu apaçık bir yanılgı değilmidir.. Ben doğrusunu yazdım.. Neden bir arkadaşımız çıkıpta "evet arkadaşım biz bu konuda yanlış düşünmüşüz" demedi.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Bakın "madde düşünebilir mi" topicinde, Bilgisayarın düşündüğünü yazan arkadaşlar var..Bu apaçık bir yanılgı değilmidir.. Ben doğrusunu yazdım.. Neden bir arkadaşımız çıkıpta "evet arkadaşım biz bu konuda yanlış düşünmüşüz" demedi.. Bilgisayar düşünemez tabiki, sadece verilen komutları uygular. Kendinden bir şey katmaz. Katsaydı düşünebiliyor diyebilirdik. Ama bu bütün maddeler için geçerli değildir. Örneğin dünya düşünebilir, başkasından bir komut almadan ne yapması gerektiğini bilir. Bunu hergün görüyoruz, bütün maddeler aynı değildir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Dünya düşünemez, kayalar, taşlar, dağlar, tepeler, sula bunlar neresiyle düşünüyormuş.. Lütfen biraz daha ciddi şeylerden bahsedelim olmaz mı..? Birde bu forumu binlerce kişi okuyor.. Şu saatten sonra gelmiç geçmiş hiç bir bilim insanının söylemediği bir varsayımı, hiç bir ehliyet (bilimsel) olmaksızın ve hiç bir dayanak olmaksıız söylemeyin.. Çünkü gerçekten hem yer işkal ediyoruz hemde zamanımıza yazık oluyor.. Dünya düşünüyormuş.. Pc lerin düşündüğünü söyleyen arkadaşların yazılarına bakmak isterseniz aşağıdaki link'e tıklayınız.. http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=80327 Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Pc lerin düşündüğünü söyleyen arkadaşların yazılarına bakmak isterseniz aşağıdaki link'e tıklayınız..http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=80327 O konuyu senin için açtım, buyur sen gel oraya. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.