Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tesla'nın insansı robotu Optimus, şirketin AI etkinliğinde sahnede el salladı ve dans etti. Elon Musk, botun daha fazlasını yapabileceğini, ancak 'yüzünün üstüne düşmesini istemediğini' söyledi.


Önerilen İletiler

  • Admin

Tesla'nın insansı robotu Optimus, şirketin AI etkinliğinde sahnede el salladı ve dans etti. Elon Musk, botun daha fazlasını yapabileceğini, ancak 'yüzünün üstüne düşmesini istemediğini' söyledi.

Tesla'nın uzun zamandır beklenen AI robotu, şirketin AI Günü'nde sahnede dans ederek ve el sallayarak resmi çıkışını yaptı.

Elon Musk, "Robot aslında size gösterdiğimizden çok daha fazlasını yapabilir. Sadece yüzüne düşmesini istemedik" dedi.

Geçen yılki AI Günü'nde Musk, robot kostümlü bir insanı sahnede dans ettirerek bot için planlarını duyurdu.

Tesla'nın uzun zamandır beklenen AI insansı robotu Optimus, Cuma gecesi şirketin AI Günü'nde halka açıldı.

Tesla'ya göre şu anda sadece "kaba bir prototip" olan bot, etkinlik sırasında sahnede kalabalığa el sallayarak yavaş yavaş dans etti.

Tesla CEO'su Elon Musk kalabalığa "Robot aslında size gösterdiğimizden çok daha fazlasını yapabilir. Sadece yüzüne düşmesini istemedik" dedi.

Daha sonra Optimus prototipinin bir kutuyu kaldırırken, bir bitkiyi sularken ve fabrika ayarında hafif bir kaldırma işlemi gerçekleştirirken gösteren bir video gösterildi.

AA12sCd8.img?w=768&h=576&m=6

Tesla'nın AI insansı botu konsepti ilk olarak 2021'de Tesla'nın AI etkinliğinde tanıtıldı, ancak ilk çıkışında "bot"un bir insan kostümü olduğu ortaya çıktı. Musk, o sırada robotun "sıkıcı, tekrarlayan ve tehlikeli" işler yapmak için tasarlanacağını söyledi.

Bu yılki AI gününde sunulan prototip Musk, "yarı kullanıma hazır" malzemelerle inşa edildi, ancak kalabalığa tamamen Tesla tarafından tasarlanmış bir versiyon olduğunu söyledi.

Musk, bu ikinci botun bir mühendis ekibi tarafından taşındığını, çünkü "yürümeye tam olarak hazır değildi, ancak birkaç hafta içinde yürüyecek" dedi.

Tesla'nın insansı robotu Optimus, şirketin AI etkinliğinde sahnede el salladı ve dans etti. Elon Musk, botun daha fazlasını yapabileceğini söyledi, ancak "yüzünün üstüne düşmesini istemedi", başlangıçta Autoblog'da 30 Eylül 2022 22:48:00 EDT'de göründü. Lütfen yayınların kullanımına ilişkin şartlarımıza bakın.

Kaynak: Autoblog

tesla-robot-optimus.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.