Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yani herşeyi bilen Zeus'tur demek istiyorsun galiba.

Saygılar.

Hayır...

• 2 hafta sonra...
  • Cevaplar 272
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Kuran dörde kadar müsade eder diye bir şey yok.İlgili ayetteki ikişer,üçer ve dörder ifadesi bir deyimdir,herhangi bir sınır getirmez.Türkçedeki Tomar tomar paralar gibi.

Nisa 3

DİYANET VAKFI

Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. (doğru)

DİYANET İŞLERİ

Eğer, velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur. (yanlış)

SUAT YILDIRIM

3 – Himayeniz altındaki yetim kızlarla evlenince haklarını gözetemeyeceğinizden, adaleti sağlayamayacağınızdan endişe ederseniz, onlarla değil, size helâl olup arzu ettiğiniz diğer kadınlarla iki, üç veya dört hanım olmak üzere evlenin.Eğer bu takdirde de aralarında adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya elinizin altında olan cariyelerle yetinin. Bu durum, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. (Yanlış)

ALİ BULAÇ

Eğer yetim (kız)lar konusunda adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, bu durumda, (onlarla değil) size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Şayet adaleti sağlayamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir (eş) ya da sağ ellerinizin malik olduğu (cariye) ile (yetinin). Bu sapmamanıza daha yakındır.(doğru)

Y. NURİ

3 Yetimler konusunda adaleti koruyamayacağınızdan korkarsanız, sizin için temiz kılınan kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer bu durumda adaleti gözetemeyeceğinizden korkarsanız, bir tek kadınla yahut yeminlerinizin/sağ ellerinizin sahip olduklarıyla yetinin. İşte bu, haksızlığa sapmamanız için en uygun yoldur. (doğru)

ELMALILI

Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

E.YÜKSEL

Yetimler hakkında adaletli davranamamaktan korkuyorsanız uygun gördüğünüz kadınlarla ikişer, üçer, dörder evlenebilirsiniz. Onlara eşit davranamamaktan korkuyorsanız bir taneyle veya yeminlerinizin/anlaşmalarınızın hak sahibi olduklari ile* yetinin. Sapmamanız için en uygunu budur. (doğru)

MUHAMMED ESED

Eğer yetimlere karşı adil davranamamaktan korkuyorsanız, o zaman, size helal olan [diğer] kadınlardan 3 biri ile evlenin –[hatta] ikisi, üçü veya dördü [ile]; ama onlara adil bir tarafsızlıkla muamele edemeyeceğinizden korkarsanız, o zaman [sadece] bir tane ile– yahut meşru şekilde sahip olduklarınız 4 ile (evlenin). Bu, doğru yoldan sapmamanız için daha uygundur (yanlış)

ÖMER NASUHİ

Eğer yetim kızlar hakkında adâlete riâyet edemiyeceğinizden korkarsanız sizin için helâl olan kadınlardan ikişer, üçer veya dörder nikah ediniz. Ve eğer adâlet yapamayacağınızdan korkarsanız artık bir zevce ile veya mâlik olduğunuz cariye ile (iktifaediniz). Çünkü bu sizin için adâletten sapmamanıza daha yakındır. (doğru)

.ATEŞ

Şayet öksüz(kızlarla evlendiğiniz takdirde on)lar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, size helal olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. O(kadı)nlar arasında da adalet yapamayacağınızdan korkarsanız bir tane alın; yahut ellerinizin altında bulunan(cariye)lerle yetinin. Cevr (ve haksızlık) etmemeniz için en uygun olan budur.(doğru)

ŞABAN PİRİŞ

.Eğer, yetim kızlara adil davranamamaktan korkarsanız, (onları değil) sizin için uygun olan başka kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenin. Adil olamayacağınızdan korkarsanız bir tane ile veya sahip olduğunuz cariye ile evlenin. Bu, haksızlık etmemeniz için daha elverişlidir. (yanlış)

G. ONAN

Eğer yetim (kız)lar konsunda adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, bu durumda, (onlarla değil) size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Şayet adaleti sağlayamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir (eş) ya da sağ ellerinizin malik olduğu (cariye) ile (yetinin). Bu sapmamanıza daha yakındır.

Muhammedin 4 ten fazla kadınla evli olduğu gerçeğinidemi inkar edeceksiniz? Ne kuranda nede sünnettte dörde kadar sınır yoktur.Siz belki,eşinizin rızasını almayı uygun görebilirsiniz sedat bey,ama islam adına bu böyledir diyemezsiziniz. Çünkü ne kuranda nede sünnette böyle bir hüküm yok.

hz.muhammedin evlilikleri tamamen kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir mevzudur... kiminle neden evlendiği ile ilgili yazılmış kitaplar mevcuddur...biraz geniş bakarak okumanızı tavsiye ederim... bir de her zaman ve her yerde söylemeye devam edeceğim bir konu KURANDA TARİHSELLİK var... benim burda anlatarak bitirebileceğim bir mevzu değil... her insanın bir ön bilgisi olması gerekiyor..hermeneötik çok popüler bu ara zira..

Gönderi tarihi:
hz.muhammedin evlilikleri tamamen kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir mevzudur... kiminle neden evlendiği ile ilgili yazılmış kitaplar mevcuddur...biraz geniş bakarak okumanızı tavsiye ederim... bir de her zaman ve her yerde söylemeye devam edeceğim bir konu KURANDA TARİHSELLİK var... benim burda anlatarak bitirebileceğim bir mevzu değil... her insanın bir ön bilgisi olması gerekiyor..hermeneötik çok popüler bu ara zira..

Bizim kalplerimiz mühürlü kardeşim onun için geniş (lastik gibi istediğin anlama çekmek) bakamıyoruz,ayet ve hadislerde ne ise onu anlıyoruz.

Muhammedin evlilikleri meselesine gelince kendi içinde değerlendirilsin yani tefsiri (aman sakın bu konuyu gündeme getirmeyin çünükü islamın zayıf karnı) diğer konulara gelince örnek alınacak yegane insan.

Çifte standart.

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar düşün Dünyanın bir köşesinde hiç müslümanlıktan haberi olmada doğan bir kızılderili çocuğu düşünün bu çocuk kendini iyiliğe adamış fakat müslüman değil müslümanlıktan haberi bile yok peki bu çocuk öldüğünde cehennememi gidecek?

aklı başında her insan okuma yazma bilmesede herşeyden bi haber olsada nasıl varolduğunu nasıl hayatta kalmayı öğrenmesi gerektiği gibi öğrenme içgüdüsüyle araştırır.bu araştırma sürecinde bi takım şeyleri ilah edinebilir .ama ne olursa olsun insanin içinde bi şekilde bişeye inanma içgüdüsü vardır .bu içgüdüyle her insan kendine bir ilah edinir .bu kızılderilide olsa moğolda olsa japonda vs.vs olsa vardır.ilk insanı düşünün neticede herşeyin bir ilkinin olduğunu burda inkar edicek kimseyi göremiyorum.nerden ve nasıl bilebildi yaratıldığını ??

Gönderi tarihi:
Bizim kalplerimiz mühürlü kardeşim onun için geniş (lastik gibi istediğin anlama çekmek) bakamıyoruz,ayet ve hadislerde ne ise onu anlıyoruz.

Muhammedin evlilikleri meselesine gelince kendi içinde değerlendirilsin yani tefsiri (aman sakın bu konuyu gündeme getirmeyin çünükü islamın zayıf karnı) diğer konulara gelince örnek alınacak yegane insan.

Çifte standart.

sizin geniş bakmaktan anladığınız bu mu! anlaşmamız çok zor olacak öyleyse..evet HZ. muhammedin örnek alınması emredilir... ama evliliğin istisna edildiği de söylenir.. bunun nedenlerinin iyi düşünülmesi gerekir diyorum bnde.. çok zıt bir şey söylemiyorum..sizde reddetmeden o dönemi bir okusanız.. kiminle siyaseten evlenmiş kiminle bir inancı kaldırmak için evlenmiş.. vs.. onaylayıp onaylamamanız beni çok ilgilendirmesi gerek... saygılar arkadaşım

Gönderi tarihi:
sizin geniş bakmaktan anladığınız bu mu! anlaşmamız çok zor olacak öyleyse..evet HZ. muhammedin örnek alınması emredilir... ama evliliğin istisna edildiği de söylenir.. bunun nedenlerinin iyi düşünülmesi gerekir diyorum bnde.. çok zıt bir şey söylemiyorum..sizde reddetmeden o dönemi bir okusanız.. kiminle siyaseten evlenmiş kiminle bir inancı kaldırmak için evlenmiş.. vs.. onaylayıp onaylamamanız beni çok ilgilendirmesi gerek... saygılar arkadaşım

Evet doğru istisna edlir

ahzab 50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

İyi ama muhammedin evlilik konusu istisna edilmesi sorunu çözmüyorki.Eğer bu kadar çok evllilik makul ve güzel bir şey idi ise neden diğer müslümanlara yasaklanıyor,yok kötü bir şey ise muhammede neden serbest ?

Gönderi tarihi:
Evet doğru istisna edlir

ahzab 50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

İyi ama muhammedin evlilik konusu istisna edilmesi sorunu çözmüyorki.Eğer bu kadar çok evllilik makul ve güzel bir şey idi ise neden diğer müslümanlara yasaklanıyor,yok kötü bir şey ise muhammede neden serbest ?

farketti isen sana bir darlık olmaması için denilmiş ayette.. sence neden olabilir..bunun peygamberin isteklerine bağlarsanız onun kendinden büyük ve iki çocuk annesi olan Hz. Hatice ile 25 yıl evli kalmasını açıklayamazsınız..peygamberin evliliklerinin bir amaca hizmet ettiğini söyleyebiliriz.. kimisi siyaseten kimisi savaşların bitirilmesi karşı tarafla akrabalık kurulması için.bu yüzden istisnadır evlilik konusu..

müslümanlara tek eşlilik tavsiye edilmiştir..birden fazla evlilik adaleti sağlamaya bağlanmış onu da yapamayacakları belirtilmiş..15 20 eşli ekstra da cariye kültürü olan bir topluma daha ne denilsin..tek eşlilik vacıp olandır hatta farz olandır. birden fazlası sadece gerkli durumlarda ruhsat olarak verilmiştir..

Gönderi tarihi:
farketti isen sana bir darlık olmaması için denilmiş ayette.. sence neden olabilir..bunun peygamberin isteklerine bağlarsanız onun kendinden büyük ve iki çocuk annesi olan Hz. Hatice ile 25 yıl evli kalmasını açıklayamazsınız..peygamberin evliliklerinin bir amaca hizmet ettiğini söyleyebiliriz.. kimisi siyaseten kimisi savaşların bitirilmesi karşı tarafla akrabalık kurulması için.bu yüzden istisnadır evlilik konusu..

müslümanlara tek eşlilik tavsiye edilmiştir..birden fazla evlilik adaleti sağlamaya bağlanmış onu da yapamayacakları belirtilmiş..15 20 eşli ekstra da cariye kültürü olan bir topluma daha ne denilsin..tek eşlilik vacıp olandır hatta farz olandır. birden fazlası sadece gerkli durumlarda ruhsat olarak verilmiştir..

Açıklarız efendim niye olmasın. Muhammed elbette kendinden büyük hatice ile evlenmek zorunda idi başka seçeneği yoktu.Çünkü hem yetim hem hiç bir kariyeri olmayan bir çobanı hangi genç kız koca diye alırki. ? Eli mahkumda yani.Ama ne zamanki peygamberlik ididiası ile ortaya çıkmış,yaptığı savaşlarla ortalığa dehşet ve korku salmış ve kanı ******* de istediği kadar kadın almasına hiç bir mani kalmamıştır.

Öyle sizin allayıp pullayıp müslümanlara anlattığınız gibi değildir muhammedin evlilikleri. Tamamı salt cinsel içeriklidir.Adam önüne geleni götürmüş harem kurmuş anlayacağınız

Gönderi tarihi:
bunun peygamberin isteklerine bağlarsanız onun kendinden büyük ve iki çocuk annesi olan Hz. Hatice ile 25 yıl evli kalmasını açıklayamazsınız..

Hatice muhammedi peygamber yapan kadındır. Eğer Muhammed yaptığı talanlarla zengin olduktan sonra haticeyi boşamaya kalksaydı onun sayesinde edindiği peygamberliği de elinden giderdi. Çünkü o zaman hatice hırsından bütün kirli çamaşırları ortaya dökerdi. Haticeyle ilk evlenme meselesine gelince; Hatice çok zengin bir kadındı ve muhammed onunla serveti için evlendi. Zaten kendisinin bir servet avcısı olduğu yaptığı yağmalardan da ispatlıdır. Haticenin kendisinden büyük olmasında şaşılacak birşey yok. Zaten çoğu zaman ümmeti de aynı yoldan gidiyor. Turistik beldelere gidip bakın. Oralarda ne Türk kızları Türk erkeklerinin yüzüne bakıyor nede Türk erkekleri Türk kızlarının yüzüne bakıyor. Hepsi bir gavur bulsamda kapağı avrupaya atıp zengin olsam hayalinde. Kimileri eli ayağı düzgüncesini buluyor kimileri ise kim olduğuna bakmıyor bile. Yani herkez kendi kapasitesine göre bulabiliyor. Tıpkı sevgili Katakuta'nın çoban örneğindeki gibi turistik yörelerdeki komiler, bulaşıkçılar ve inşaatlardaki ameleler bula bula ancak 50-60 yaş üstü kadınları bulabiliyorlar. Yeterki kadının biraz parası olsun. muhammed için kendiniz söylüyorsunuz okuma yazma bile bilmeyen bir ******* teki ve çobanın biriydi diye. O durumdayken herhalde gencecik prensesleri vermezlerdi ona. Fakir kızları ise o ne yapsın? Adam sadece şehvet düşkünü değilki aynı zamanda da servet avcısı.

Gönderi tarihi:

ya bu ********* yorum yapılamazda

hz hatice'nin peygamberimizle evlenmesinin sebebini nasıl ******** açıklıyacaksınız onu merak ediyorum

şole bişey olabilir mi? çok çapkındı tavlayı verdi yada çok yakışıklıydı yada hz haticenin servetini idare edebilecek biriydi

yoksa serveti hayvan sürülerinden mi ibaretti hani peygamberimiz çobandıya ondan iyi yapabilecek birini nerden bulacak değil mi?

aslında bunlar verebileceğiniz güzel cevaplardan da ben sizde daha iyilerini bekliyorum

ya nedir sizin derdiniz tamam islamı kabul etmiyorsunuz da nedir bu öfke

yoksa insanları bu karanlık, gerici, gereksiz dinden kurtarmak gibi yüce bir amaca mı hizmet ediyosunuz?

nedir yahu bu?

Gönderi tarihi:
yoksa insanları bu karanlık, gerici, gereksiz dinden kurtarmak gibi yüce bir amaca mı hizmet ediyosunuz?

Bizim amacımız, öncelikle bu dinin bize de yansıyan olumsuz etkilerinden kurtulmak.

Yoksa, isteyen sineğe de tapabilir, sineğe de, hrekes istediği şeye tapar.

Tek koşul inanç sahiplerinin başklarının yaşam tarzına, düşüncelerine karışmamaları, müdahale etmemeleri.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Her zaman görmeli insan, hiçbir şey göründüğü gibi değil. Binbir yargınız var kişilere dair. En yakın zamanda öyle atıp tutamayacağınız bilgilere sahip olsanız Ata Hakkında hala kusurluydu kusurlu diyor kimseler. Yahu kim mükemmel dört dörtlük. İnsanların yaptıklarını bir degerlendirirsiniz başka çıkar. Başka bakarsınız başka çıkar. İsayı çarmıha germişseler eğer İsa nın suçu neydi kem küm gibi söyleneceğine millet. Oradaki sevgiyi görsün. AHHHHHHHHHHH AHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hz. Muhammed neden bir peygamberdi ? Ve diğerleri ? Hepsinin diğer insanlara nazaran çok daha büyük zahmetler içinde olmalıydılar. Fakat ne kadar zorluk varsa okadar yol alırsın. İyi yürekli biriysen ki bu iyi yurek uzerine düşünmenizi isterim. Hayat sana kaderinin zorluğu kdr zorlu bir yol verir. Hayattan alman gereken her dersi verir. Ve Hz. Muhammed savaşa katılmıştı. Bakın, arkadaşlar siz birleştirin. Ne demek istedigimi anlayın. Ve bu verdiğiniz yargıların sadece bir hikaye aslın başka olduğunu görün. :P Hz. Muhammed hikayeleriniz de mükemmel degil fakat mükemmele yol alandı. Bu başlı başına bir mükemmellikti zaten. Din güzel ahlakı söyler sen hala kusur arayansan bir kendine bak denir dinde. Hala Hz. Muhammed e kulp takarak acizleşmeyin sevgili dostlarım. Dinin olumsuz etkileri var diyemeyiz. Dinde birdir. Fakat bakan gözler başka başkadır. Güzel ahlakı gör, gerisi hikaye. Bir de ben dedikoduyu kadınlar yapar diye biliyordum :lol:

Gönderi tarihi:
Her zaman görmeli insan, hiçbir şey göründüğü gibi değil. Binbir yargınız var kişilere dair. En yakın zamanda öyle atıp tutamayacağınız bilgilere sahip olsanız Ata Hakkında hala kusurluydu kusurlu diyor kimseler. Yahu kim mükemmel dört dörtlük. İnsanların yaptıklarını bir degerlendirirsiniz başka çıkar. Başka bakarsınız başka çıkar. İsayı çarmıha germişseler eğer İsa nın suçu neydi kem küm gibi söyleneceğine millet. Oradaki sevgiyi görsün. AHHHHHHHHHHH AHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hz. Muhammed neden bir peygamberdi ? Ve diğerleri ? Hepsinin diğer insanlara nazaran çok daha büyük zahmetler içinde olmalıydılar. Fakat ne kadar zorluk varsa okadar yol alırsın. İyi yürekli biriysen ki bu iyi yurek uzerine düşünmenizi isterim. Hayat sana kaderinin zorluğu kdr zorlu bir yol verir. Hayattan alman gereken her dersi verir. Ve Hz. Muhammed savaşa katılmıştı. Bakın, arkadaşlar siz birleştirin. Ne demek istedigimi anlayın. Ve bu verdiğiniz yargıların sadece bir hikaye aslın başka olduğunu görün. :P Hz. Muhammed hikayeleriniz de mükemmel degil fakat mükemmele yol alandı. Bu başlı başına bir mükemmellikti zaten. Din güzel ahlakı söyler sen hala kusur arayansan bir kendine bak denir dinde. Hala Hz. Muhammed e kulp takarak acizleşmeyin sevgili dostlarım. Dinin olumsuz etkileri var diyemeyiz. Dinde birdir. Fakat bakan gözler başka başkadır. Güzel ahlakı gör, gerisi hikaye. Bir de ben dedikoduyu kadınlar yapar diye biliyordum :lol:

biz kusur arıyorsak ve kusur buluyorsak bu kusur bizemi ait oluyor? sizin allah kusurluysa ne yapalım? onu siz yarattınız biz değil onun doğruluğunu siz savunuyorsunuz biz değil

siz daha neyi savunduğunuzu bilmiyorsunuz ama savunuyorsunuz maksat muhabbet olsun

doğruya bu dünya nasıl yaratıldı bizim çobanımız kim illaki bir çobanımız vardır yoksa biz nerelere gideriz değilmi :lol:

Gönderi tarihi:

Cennet yada Cehennemle alakalı olarak anlatılanların dünyamızla bir alakası var mı acaba? Bizim terimlerimizle biz anlayalım diye örneksenerek anlatılan konulardaki sembolleri gerçek sanmak ne kadar mantıklı?

Cennet/Cehennem ortamı ile dünyamızın zerre kadar alakası yok. Ama bir şekilde anlatılması da zorunlu. Bu yüzden dünyasal örneklerle, sembollerle mesele izah edilmeye çalışılır.Cehennem azabi insan fiiline ait sembollerden ibarettir.

Mesela anlatımlardan maddesel bir ortam olduğu anlamı çıkabilmektedir.Ne var ki, bugün bizim madde beden algılayıcılarımıza göre içinde bulunduğumuz ortam nasıl madde kabulümüzü oluşturuyorsa; aynı tarzda, o boyutta da içinde bulunduğumuz ortam -şu an bize GÖRE dalga boyut olmasına rağmen- bize madde ortam olarak gelecektir..

Kurân‘daki gerek Cennet gerekse Cehennem anlatımı, bizim anlayışımıza göre, bize bir şeyler vermesi için yapılmış olan târif ve tanımlamalardır.Bu bakımdan tartıştığınız cehennem ve cennet kavramlarını pek de tasvip etmedim.Çünkü tamamen bu dünya standartlarında onları anlama hevesimiz var.

Yani konu din felsefesinde en çetrefilli bir konu olarak tartışılmıştır.Buna rağmen hiökimsenin yorumunda onların bu kavramlar hakkında ne düşündükleri söylenmemiş birinci ağızdan meallerle olay geçiştirilmiştir.Bu şekil ilerleme olmaz.

Kişinin cennete iken cehenemde olan yakınını görüp üzülleceği konusuda herhangi bir haber yok..Çünkü ikinci dirilişte üreme ile artış olmayacak.Herkesin dirilmesi ,özünün bedeninde şekillenmesi ile olacak ve bireysel bir kişi olacaktır.Elbette eş olayı olacak ama o eşin ne anlama geldiği de ayrıca irdelemek gerekir.

Gönderi tarihi:
biz kusur arıyorsak ve kusur buluyorsak bu kusur bizemi ait oluyor? sizin allah kusurluysa ne yapalım? onu siz yarattınız biz değil onun doğruluğunu siz savunuyorsunuz biz değil

siz daha neyi savunduğunuzu bilmiyorsunuz ama savunuyorsunuz maksat muhabbet olsun

doğruya bu dünya nasıl yaratıldı bizim çobanımız kim illaki bir çobanımız vardır yoksa biz nerelere gideriz değilmi :lol:

ah dostum, biz neyi savunuyoruz ? Ordan nasıl gorunuyor ? Savunduğumuz birlik be kardesim. Dinde yatan öz savunduğumuz. O anlayıs, sevgi. Simdi bana Kuran-ı Kerim de ki cehennem cennet vs. gibi ozamanın koşullarına göre yazılan kitabın sorgusunu etme. Ne diyor orda ? Gidin kardeşlerinizi mi öldürün diyor ? Ya da birbirinizi sevmeyin mi diyor ? Ozamanın koşullarına bakarak söylenmis şeyleri şimdiye taşımayın. Taşıyacağınız şimdi de sizinle olan olsun. Geçmişte de bugünde bak bakalım dünya neyi söyler. Doğru olanı, guzel ahlakı. İnsan olmayı öğretir. Demezler mi şu dünya da insan olan zor bulunur ? Buna bakın iste. Ayrıca siz biz ikiliğine neden katıyorsun ? Ben açıkça söyleyim ki düne kdr Kuran-ı Kerim okumamış biriydim. Dua bilirdim bir kaç okdr. O da okulda öğrettiklerince fakat hayatta bir sey yasadığınız da ve sığınak ararsanız kitaba yonelmek oncelikli bir fikir oldu. Ve bitirmedim de daha yarısını bile okumus dilim. Demek istedigim benim savundugum sey insanlıktır. Bunu gör ve lutfen ona göre konus. Ve Kuran-ı Kerim karşıtı da degilim elbette ki okunmalı, bilmeyen öğrenmeli.

Gönderi tarihi:
Bizim amacımız, öncelikle bu dinin bize de yansıyan olumsuz etkilerinden kurtulmak.

Yoksa, isteyen sineğe de tapabilir, sineğe de, hrekes istediği şeye tapar.

Tek koşul inanç sahiplerinin başklarının yaşam tarzına, düşüncelerine karışmamaları, müdahale etmemeleri.

Saygılar.

size kim karışıyoki senin söylediğin "herkes istediğine tapar" islamda zaten var

açıkça belirtilmiş senin dinin sana benim dinim bana diye...

işte herşey açık insnlar istediğine tapar ya da hiç tapmaz

ama islama olan bu nefreti gerçekten anlıyamıyorum

Gönderi tarihi:
ah dostum, biz neyi savunuyoruz ? Ordan nasıl gorunuyor ? Savunduğumuz birlik be kardesim. Dinde yatan öz savunduğumuz. O anlayıs, sevgi. Simdi bana Kuran-ı Kerim de ki cehennem cennet vs. gibi ozamanın koşullarına göre yazılan kitabın sorgusunu etme. Ne diyor orda ? Gidin kardeşlerinizi mi öldürün diyor ? Ya da birbirinizi sevmeyin mi diyor ? Ozamanın koşullarına bakarak söylenmis şeyleri şimdiye taşımayın. Taşıyacağınız şimdi de sizinle olan olsun. Geçmişte de bugünde bak bakalım dünya neyi söyler. Doğru olanı, guzel ahlakı. İnsan olmayı öğretir. Demezler mi şu dünya da insan olan zor bulunur ? Buna bakın iste. Ayrıca siz biz ikiliğine neden katıyorsun ? Ben açıkça söyleyim ki düne kdr Kuran-ı Kerim okumamış biriydim. Dua bilirdim bir kaç okdr. O da okulda öğrettiklerince fakat hayatta bir sey yasadığınız da ve sığınak ararsanız kitaba yonelmek oncelikli bir fikir oldu. Ve bitirmedim de daha yarısını bile okumus dilim. Demek istedigim benim savundugum sey insanlıktır. Bunu gör ve lutfen ona göre konus. Ve Kuran-ı Kerim karşıtı da degilim elbette ki okunmalı, bilmeyen öğrenmeli.

kardeş biz kötülüğümü savunuyoruz yada ayrımcılığımı savunuyoruz? doğruyu güzeli seçebilecek beynimiz yokmu? siz seçemiyormuydunuzda kitaplar indirildi? bu söyledikleriniz karlı dağdan kar bağışlamak

çünkü bunun aksini isteyenler kötüler olarak zaten dışlanıyorlar bunun olması içinde din iman gerekmiyor ancak

din bu konuda biraz aşırıya kaçmış lüzumsuz yere insanları kötülüyor

neymiş efendim domuz eti yiyormuş

neymiş cunupmuş (günde 50 sefer yıkansanda kuranda yazdığı şekilde yıkanmadınmı cunupsun)

neymiş zalimmiş

neymiş pismiş

neymiş ahlaksızmış

neymiş .................... v.s. v.s.

ben bunları yaşadığım toplumda sık sık görüyorum hatta şöyle konuşanlarda var

neeeeüüüü allahamı inanmıyorrr!!!! benim yanımda öyle bişe desin vura vura öldürürüm onu!!

bu laf benim arkamdan söylenmiş bir laftı kuran kurslarında yetiştirilmiş bir zavallıydı

fakat gördümki canı allahtan kıymetliymiş!!!

duyduğum küfürleri hiç yazmıyorum bile

sen şimdi bana hangi birlik beraberlikten bahsediyorsun sayın Zmn ben birlik olacağım kişilerin önce insan olmasını isterim

önce insan olmak içinde önce din yeterli gelmemiş

nedenmi?

müslümanların tahminimce % 80-90 gibi büyük bir kısmı allaha inandıkları halde karşı geliyor

dinin sadece işine gelen yanlarını uyguluyor

allahın emirlerini yerine getirmiyor

bu ne demek? allahtan korkmayan sizmisiniz yoksa benmiyim ben olmadığına inandığım için korkmuyorum bilsemki vardır elbet korkarım ama bilmek için görmek lazım inanmak lazım hz muhammet tek değil tek din islam değil birsürü din var puta tapanı ota tapanı ineğe tapanı güneşe tapanı 3 tanrıya tapanı 5 tanrıya tapanı tek tanrıya tapanı bunların hepsi kul yapısı kul icadı sizin din gerçeği öylemi

sizin dininizin diğerlerinden farkı var gerçektende o ana kadar olanların en iyisi en gerçekçisi fakat gerçek olduğu malum gene kesinleşmemiş ortada bir muhammet birde kitap var gerisi herzamanki bilinmezlik

kısacası inanmamam için birsürü sebep var fakat inanmam için tek bir sebep bile yok

siz buna rağmen inanmayı başarmışsınızda soruyorum size neden kendinize bakmıyorsunuz? allahın bütün emirlerini harfiyen neden yerine getirmiyorsunuz

cenneti garantilemişiz nede olsa düşüncesimi

hayır allahtan korkmamak işte bunun takendisidir.

Gönderi tarihi:

Dini anlamak gerek. Bilinmezlik, neyi ne kdr nereye kdr bilebilecegini sanıyorsun ? Dünyanın en bileni acaba tek sunu mu der. Tıpkı Sokrates gibi hiçbir şey bilmiyorum. :) Bir sorgulayan yan var. Bir de inanç yanı var. Sorgulamak bitmez. Soracağın çok şey vardır. Fakat bu da bir seçim. Yani ben derim ki gerçeğim sudur. Ben aşka inanırım derim. Ve cenneti garantilemek gibi kimsenin bir seyi olamaz. İnsan olmak gerek. Sırf soy moy ya da buna benzer seylere bakmaz. Sugun öncekilerin bedeli neden bizden cıkıyor ? Demek ki biz gercekten bir butunuz. Ve bu butunluk nasıl olur da su cennete su cehenneme gitsin der soydan oturu. Sence de mantıksız dil mi ? Var mı yok mu ?????? Daima sorulan soru. Buna bir cevap vermisler önceden. İnanırsan var, inanmazsan yok. Peki yoksa, ozaman bir dönüşte yoktur. Bu mantıklı mı ? Korku bir kenara artık, var ya da yok korkmam ben. Kendimden baska kimseden. Ve ben varlıgını sectim. Cunku bana göre o var. Nasıl mı ? Açın karnını doyuran yurekte, hırs gözetmeyen insanda, korkuyla dil de sevgiyle hareket eden de. Fakat bu kabulumle diyemem ki dort dortlugum ya da dort dortlugu bırak dort 2 lik belkiyim. İman desen ?? Fakat su var. Sukrediyorum bu gerçekten buyuk bir nimet. Olanlar ne ise isyan etmem. Kabul gorur ben de. Cunku isyan etmenin olmusa caresi yok. Simdi butun bu dediklerimden sonra bana inanmıcak mısın ? Söyledigim bu yaradan acaba aradıgın sey mi ? :) Namaz kılmak oruc vs Bunlar niçin gönderilmis bir dusun ? Biz seçemiyoruz mu doğruyu vs derken demek yeterince dusunmemissin ustunde. Dedigin gibi bu kadar insan var, kacı gercekten imanlı. Peki dogruyu secebiliyorlardı da ondan mı insanlar bu olanlara olanak tanıyor ? Kimini goruyorum, dinine asık. Bosuna karsısın. Ve karsıtı oldugun sey de sana karsıdır her zaman. Bnce dinle barıs :D İstersen gereklerini yerine getirme fakat varlıgını da ne icin sorguluyorsun ki ? Cevap basit, dogru bir yol icin. Kendi inancın olusana kdr. Umarım anlatabildim boyle dusunuyorum.

Gönderi tarihi:
Açıklarız efendim niye olmasın. Muhammed elbette kendinden büyük hatice ile evlenmek zorunda idi başka seçeneği yoktu.Çünkü hem yetim hem hiç bir kariyeri olmayan bir çobanı hangi genç kız koca diye alırki. ? Eli mahkumda yani.Ama ne zamanki peygamberlik ididiası ile ortaya çıkmış,yaptığı savaşlarla ortalığa dehşet ve korku salmış ve kanı ******* de istediği kadar kadın almasına hiç bir mani kalmamıştır.

Öyle sizin allayıp pullayıp müslümanlara anlattığınız gibi değildir muhammedin evlilikleri. Tamamı salt cinsel içeriklidir.Adam önüne geleni götürmüş harem kurmuş anlayacağınız

hz. haticenin önemsenecek derecde maddi varlığı vardı.. dolayısıyla mekke de onunla evlenmek isteyen çok kişi vardı.. ayrıca HZ. Peygamberin kabilesi de mekkede ağırlığı olan bir kabile..yoksa neden o kadar tepkiye rağmen hemen öldürülmemiş sanıyorsunuz.. hangi genç kız alır falan hikaye... hemen yazıverdiniz olayı maşallah..hani bütün gyretlerini ve çektiği çileyi kadına bağladınız ya ben daha ne diyeyim... peki neden bizim anlattığımız gibi değil de cinsel içerkli.siz öyle diyorsunız diye mi .. bunu kanıtlayın bize..

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Arkadaşım o gün öyle bir gündürki Kuran'ı Kerimde de dendiği gibi analar çocuklarını bırakıp kaçacak yani merak etme o zaman hiç kimse şu andaki gibi düşünmeyecek zaten müslüman olan herkes cehennemde günahının acısını çektikten sonra cennete gireceği müjdesi verilmiş ama müslüman olmayanlar düşünsün bunu

Gönderi tarihi:
Arkadaşım o gün öyle bir gündürki Kuran'ı Kerimde de dendiği gibi analar çocuklarını bırakıp kaçacak yani merak etme o zaman hiç kimse şu andaki gibi düşünmeyecek zaten müslüman olan herkes cehennemde günahının acısını çektikten sonra cennete gireceği müjdesi verilmiş ama müslüman olmayanlar düşünsün bunu

Ellerini ovuşturup oh olsun diyenleri gözlerimin önüne getirebiliyorum. Başkalarının dinsiz imansız ve/veya ateist olup, Muhammed'in kitabı Kuran'a göre cehenneme gideceğinden dolayı sevinen insanlar da ancak İslam dininden çıkar herhalde. Bundan dolayı bir insan utanmalı mı yoksa naralar mı atmalı???

Gönderi tarihi:
kardeş biz kötülüğümü savunuyoruz yada ayrımcılığımı savunuyoruz? doğruyu güzeli seçebilecek beynimiz yokmu? siz seçemiyormuydunuzda kitaplar indirildi? bu söyledikleriniz karlı dağdan kar bağışlamak

çünkü bunun aksini isteyenler kötüler olarak zaten dışlanıyorlar bunun olması içinde din iman gerekmiyor ancak

din bu konuda biraz aşırıya kaçmış lüzumsuz yere insanları kötülüyor

neymiş efendim domuz eti yiyormuş

neymiş cunupmuş (günde 50 sefer yıkansanda kuranda yazdığı şekilde yıkanmadınmı cunupsun)

neymiş zalimmiş

neymiş pismiş

neymiş ahlaksızmış

neymiş .................... v.s. v.s.

ben bunları yaşadığım toplumda sık sık görüyorum hatta şöyle konuşanlarda var

neeeeüüüü allahamı inanmıyorrr!!!! benim yanımda öyle bişe desin vura vura öldürürüm onu!!

bu laf benim arkamdan söylenmiş bir laftı kuran kurslarında yetiştirilmiş bir zavallıydı

fakat gördümki canı allahtan kıymetliymiş!!!

duyduğum küfürleri hiç yazmıyorum bile

sen şimdi bana hangi birlik beraberlikten bahsediyorsun sayın Zmn ben birlik olacağım kişilerin önce insan olmasını isterim

önce insan olmak içinde önce din yeterli gelmemiş

nedenmi?

müslümanların tahminimce % 80-90 gibi büyük bir kısmı allaha inandıkları halde karşı geliyor

dinin sadece işine gelen yanlarını uyguluyor

allahın emirlerini yerine getirmiyor

bu ne demek? allahtan korkmayan sizmisiniz yoksa benmiyim ben olmadığına inandığım için korkmuyorum bilsemki vardır elbet korkarım ama bilmek için görmek lazım inanmak lazım hz muhammet tek değil tek din islam değil birsürü din var puta tapanı ota tapanı ineğe tapanı güneşe tapanı 3 tanrıya tapanı 5 tanrıya tapanı tek tanrıya tapanı bunların hepsi kul yapısı kul icadı sizin din gerçeği öylemi

sizin dininizin diğerlerinden farkı var gerçektende o ana kadar olanların en iyisi en gerçekçisi fakat gerçek olduğu malum gene kesinleşmemiş ortada bir muhammet birde kitap var gerisi herzamanki bilinmezlik

kısacası inanmamam için birsürü sebep var fakat inanmam için tek bir sebep bile yok

siz buna rağmen inanmayı başarmışsınızda soruyorum size neden kendinize bakmıyorsunuz? allahın bütün emirlerini harfiyen neden yerine getirmiyorsunuz

cenneti garantilemişiz nede olsa düşüncesimi

hayır allahtan korkmamak işte bunun takendisidir.

sevgili abraham inanmamak için bir sürü sebep var diyorsun ama yalnız görmediğinden den inanmadığını söylüyorsun şimdu sendeki çelişki ne olacak.

bir şeye görmeden inanlılmazmı? sıradan klasik tartışmaladan sen aklını göster bende sana allahı göstereyim.

yani abraham inanmak için en büyük delik kuran-i kerimdir o mubarek kitapta yüz yıl öncesinden bu güne ne olacaksa herşey yazılmıştır bundan büyük bugün nasıl bir mucize olabilir.

siz hiç ilahi adaletin yerini bulduğuna şahit olmadınızmı yada duymadınızmı?

ayrıca Allahtan yapacağın günahlardan ötürü korkmak lazım Allhtan kormak kadar allahı sevmek gerekir.

ALLAH``i sevmek .Insan sevdiginin dedigini yapar onu üzmemeye onu memnun etmeye calisir .

Her ne kadar günahlarimizla hatalarimizla RABBIM`izin gazabini hak ediyor isek.Merhamrtine sefkatine güvenip kurtulusa erecegimizide ummaliyiz.

ALLAH`tan kork derken , hasa korkunc olmasindan degil gazabindan kormamiz kastedilir ..

Yaradani sevmeliyiz cok kisi sevdigi ile beraberdir .

Biz seversek layik olmaya gayret gösterirsek, Kulum bana bir adim gelirse , ben kuluma on adim giderim sözüne muhatap oluruz.

Gönderi tarihi:

Ellerini ovuşturup oh olsun diyenleri gözlerimin önüne getirebiliyorum. Başkalarının dinsiz imansız ve/veya ateist olup, Muhammed'in kitabı Kuran'a göre cehenneme gideceğinden dolayı sevinen insanlar da ancak İslam dininden çıkar herhalde. Bundan dolayı bir insan utanmalı mı yoksa naralar mı atmalı???

şunuda unutmaki arkadasım hiçbir müslüman başka bir müslümanın kötülüğünü istemez zamanında büyüklerimiz anlatırdıki: o gün öyle bir gündür ki günahsız olanlar cennete girecek Allah'u teala onlarabenden bir istediğiniz varmı diyecek onlarda sevdiklerini cehennemden cıkarılması için af dileyecek tıpki Peygamber efendimizin bizlere sefaat edeceği gibi

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.