Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Hayır kardeşim hata filan yaptığım yok Kehf 103- De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi? Kehf 104- Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı. Kehf 105- İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız. Kehf 106- İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır. Dediğim gibi allah fikrinden vazgeçmiş.Değil zerre kadar, dünya dolusu iyilik bile yapsan,ayetlere inanmayanlar sorgusuz sualsiz yallah cehenneme Aslında bir öncekinde cevab verdim.Biraz daha açmaya çalışayım anladığımı.Birincisi çelişki aradığınız ve bu çelişkiyi de Kur'an ın kendi bütünlüğü içinde aradığınız için bu bakışla bakalım önce.Bu tarz bir yaklaşımda ilk önce iyiliği Kur'an a göre tanımlamak zorundasınız zira çelişkiyi onun içinde arıyorsunuz.Yani kendi kafanızdaki iyilik tanımı Kur'an ile çelişiyorsa bu Kur'an çelişiyor demek olmaz.Bunu bir kenara koyduk. Şimdi Kur'an a göre şirk en büyük günahtır.Şirk koşanın hiç bir ameli kabul edilmez.Ama dünyada rızıklanırlar(rızkı sadece yemek içmek olarak almayın)<--Bunu da anti parantez not edin!.Kur'an bundan sonra çıkıp deseki;falanca ameleni kabul edilir.Bu çelişki olur. Siz ise zerre kadar haksızlık edilmez o zaman benim yaptığım iyilikleri vermiyor bana haksızlık etmiştir bu çelişkidir diyorsunuz.Siz şirk koştuğunuz zaman sizin hakkınız, iyliğin hakkını burada almaktır.Burada onu da alırsınız zaten.Sizin ahiretten bir kazancınız olmaz. Ve yine Kur'an'a göre dünya ahiretin tarlası olduğu için siz aslında burada aldığınız o iyilikte boşa çıkmıştır.Zira ahiret için bir şey yapmış olmadınız.Geçici dünya hayatı için yaptınız.Dolayısı ile Ahiret bakışı ile o işiniz dünyada da boş aslında... Bir düzenin içersinde kendisi ile çelişen bir şey olduğunu idda etmek için çeliştiği idda edilen olayın,kavramın o düzen içindeki anlamını göz önüne almak zorundasınız!!! Ha ama siz farklı sistematikleri karşılaştırdığınızı düşünüyorsanız! o zaman o bütünlüğü gözetmeniz gerekmez.Mesela sosyalizme göre kapitalizmin çelişkisini sunarken kapitalizmin artı değer anlayışının kendi içinde nasıl anlamlandığı sizi ilgilendirmeye bilir!!Ama kendi içinde çelişki diyorsanız her kavramın o sistem içindeki anlamlandırılışı mutlaka gerekli..Tıpkı bizim konumuzda hak,adalet,iyilik vs de olduğu gibi... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Aslında bir öncekinde cevab verdim.Biraz daha açmaya çalışayım anladığımı.Birincisi çelişki aradığınız ve bu çelişkiyi de Kur'an ın kendi bütünlüğü içinde aradığınız için bu bakışla bakalım önce.Bu tarz bir yaklaşımda ilk önce iyiliği Kur'an a göre tanımlamak zorundasınız zira çelişkiyi onun içinde arıyorsunuz.Yani kendi kafanızdaki iyilik tanımı Kur'an ile çelişiyorsa bu Kur'an çelişiyor demek olmaz.Bunu bir kenara koyduk.Şimdi Kur'an a göre şirk en büyük günahtır.Şirk koşanın hiç bir ameli kabul edilmez.Ama dünyada rızıklanırlar(rızkı sadece yemek içmek olarak almayın)<--Bunu da anti parantez not edin!.Kur'an bundan sonra çıkıp deseki;falanca ameleni kabul edilir.Bu çelişki olur. Siz ise zerre kadar haksızlık edilmez o zaman benim yaptığım iyilikleri vermiyor bana haksızlık etmiştir bu çelişkidir diyorsunuz.Siz şirk koştuğunuz zaman sizin hakkınız, iyliğin hakkını burada almaktır.Burada onu da alırsınız zaten.Sizin ahiretten bir kazancınız olmaz. Ve yine Kur'an'a göre dünya ahiretin tarlası olduğu için siz aslında burada aldığınız o iyilikte boşa çıkmıştır.Zira ahiret için bir şey yapmış olmadınız.Geçici dünya hayatı için yaptınız.Dolayısı ile Ahiret bakışı ile o işiniz dünyada da boş aslında... Bir düzenin içersinde kendisi ile çelişen bir şey olduğunu idda etmek için çeliştiği idda edilen olayın,kavramın o düzen içindeki anlamını göz önüne almak zorundasınız!!! Ha ama siz farklı sistematikleri karşılaştırdığınızı düşünüyorsanız! o zaman o bütünlüğü gözetmeniz gerekmez.Mesela sosyalizme göre kapitalizmin çelişkisini sunarken kapitalizmin artı değer anlayışının kendi içinde nasıl anlamlandığı sizi ilgilendirmeye bilir!!Ama kendi içinde çelişki diyorsanız her kavramın o sistem içindeki anlamlandırılışı mutlaka gerekli..Tıpkı bizim konumuzda hak,adalet,iyilik vs de olduğu gibi... Hayır efendim,kendi kafama göre değil,kuranın kendi sistematiği içinde içinde çelşkili olduğunu iddia ediyorum.Şimdi önceki iletinizde verdiğiniz cevaba bakalım ne kadar kuran sistematiğine uyuyor.Aslında beni suçladığınız şeyi kendiniz yapıyorsnuz Yani sizi yaptığınız iyi bir amelden dolayı mı cezalandırıyor demek istiyorsunuz!Bakış açılarına dikkat edin.Birinde imanlı bir insanın gözünden diğerinde bir kafirin gözünden bakın.Bir kafir, mesela birinin hayatını kurtarır adam tutar ona servet bağışlar ya da başka bir şekilde alır .Bu dünyada onun karşılığını almıştır.Ama aynı kafir öldü diyelim ve onun inancını tersine ahiret yaşamı olduğunu gördü.Ve dünyada iken islamda geçerli olan mesela "Ameller Niyetine göredir" kuralına uymamıştır.O yaptığı amelenin karşılığı nerede?Ahiret yaşamına göre boşa çıkmadı mı?Elinde ne var ölen o kafirin şuanda İslama göre? Hiç bir şey...Bu bakış açısı ile dünyada da ameli boşa çıkmıştır.Zira ahirete göre bu dünya tarladır bir şey ekmemiştir ahiret için..Yine dünyada iken yaptığı iyliğe karşılık kafir iman haric ne almış olursa olsun ahirete göre boştur..Ha ama bu dünyada alır mı alır. İfadelerinize iyi dikkat edin.Yapılan iyiliklerin karşılığını dünyada alır diyorsunuz değilmi?Ancak bu yorumunuz söz konusu zil zal suresine tamamen ters 1- Yer o yaman sarsıntı ile sarsıldığı, 2- Yer, içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarı attığı, 3- Ve insan: "Ona ne oluyor?" dediği zaman. 4,5- O gün yer, Rabbinin ona vahyetmesiyle haberlerini anlatacaktır. 6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır. 7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. 8-Her kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir. Sure bütünlüğüne baktığımızda,konu tamamen ahiret hayatı ile ilgili olduğu net bir biçimde anlaşılıyor.İlkönce kıyamet sahneleri ve sonra hesap değilmi? Peki siz nasıl olurda kuran dışı uyduruk bir yorumla bu iyiliklerin karşılığı dünyada verilecek dersiniz ? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Hayır kardeşim hata filan yaptığım yok Kehf 103- De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi? Kehf 104- Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı. Kehf 105- İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız. Kehf 106- İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır. Dediğim gibi allah fikrinden vazgeçmiş.Değil zerre kadar, dünya dolusu iyilik bile yapsan,ayetlere inanmayanlar sorgusuz sualsiz yallah cehenneme Şimdi KEHF Suresinin yine belirli Ayetlerini alıp kafaya göre yorum yapılıyor. Şimdi bende KEHF Suresinden Ayet meal i verip üzerine yorum yapalım bakalım. KEHF. 102.İnkar edenler, Beni bırakıp kullarımı veliler edindiklerini mi sandılar? Gerçekten Biz cehennemi kafirler için bir durak olarak hazırlamışız. 103.De ki: "Davranış (ameller) bakımından en çok hüsrana uğrayacak olanları size haber vereyim mi?" 104."Onların, dünya hayatındaki bütün çabaları boşa gitmişken, kendilerini gerçekte güzel iş yapmakta sanıyorlar." 105.İşte onlar, Rablerinin ayetlerini ve O'na kavuşmayı inkar edenlerdir. Artık onların yapıp-ettikleri boşa çıkmıştır, kıyamet gününde onlar için bir tartı tutmayacağız. 106.İşte, inkar etmeleri, ayetlerimi ve elçilerimi alay konusu edinmelerinden dolayı onların cezası cehennemdir. 107.İman edip salih amellerde bulunanlar... Firdevs cennetleri onlar için bir 'konaklama yeridir.' 108.Onda ebedi olarak kalıcıdırlar, ondan ayrılmak istemezler. 109.De ki: "Rabbimin sözleri(ni yazmak) için deniz mürekkep olsa ve yardım için bir benzerini (bir o kadarını) dahi getirsek, Rabbimin sözleri tükenmeden önce, elbette deniz tükeniverirdi. 110.De ki: "Şüphesiz ben, ancak sizin benzeriniz olan bir beşerim; yalnızca bana sizin İlahınızın tek bir İlah olduğu vahyolunuyor. Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, artık salih bir amelde bulunsun ve Rabbine ibadette hiç kimseyi ortak tutmasın." ŞİMDİ BURADA YANLIŞ OLAN NE VAR İNSANA TAPANA, AYETLERİ İNKAR EDENE, PEYGAMBERLERİ ALAYA ALANLAR NEREYE GİDER CUMBURLOP CEHENNEME "ALLAH" VADİNDE DURUR YOKSA ADALETSİZLİK OLMAZ MI KİŞİ DÜNYADA İSTEDİĞİNİ YAPSIN SONRADA ÖYLE YAĞMA YOK AYNEN CUMBURLOP. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Arkadaşlar demek istiyorum ki kendi içimizde bizi vareden insani duygularımız ve vicdanımız; cennet yada cehennem gibi sonsuz zevk ve ya sonsuz eziyet görülen boyutların zaten varolamayacağını bize kanıtlar.Bununla birlikte din zaten kendine inananan insanlara bu cenneti müjdeler ağırlıkça.Yani adi insanlık suçlarına(gasp,hırsızlık, tecavüz vb.) ağırlık verilmemiştir,geçiştirilmiştir bu da dikkat çekicidir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gerçekten akıllı bir soru? Cennet te türban, tekrarı Huri örtünecekmi, madem kötü adam yok herkes çıplak gezsin. Ne kadar kolay soru aklına takılmış şimdi cevabını bir kaç hadis le vereceğim Sure,Ayet e şu an gerek yok bakalım ne olacak. Cennet ehlinin vücudu kılsız, yüzü sakalsız, gözleri sürmelidir, gençlikleri zail olmaz (tükenmez), elbiseleri eskimez. [(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 451/6] Cennet ehli cennete, otuz ya da otuz üç yaşında sakalsız, kılsız ve gözleri sürmeli olarak girecekler. [büyük Hadis Külliyatı-5, s. 411/10109] ... Ona giren nimete mazhar olur, eziyet görmez, ebediyet kazanır, ölümle karşılaşmaz. Elbisesi eskimez, gençliği kaybolmaz. [(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 451/6] Cennet ehlinin özellikleri nedir İslama göre? Allah'a ve peygambere inanan, iyilik yapan, anneye babaya saygı duyan, açları doyuran, yetim hakkı yemeyen, zalimlik yapmayan. Alalh'a ve peygambere inanmak dışındakı vasıflar ateistlerce de iyi tanımlanan vasıflar. Yani herkes bu vasıfları yüceltiyor. Yani cennet ehlinin vasıflarını. Demekki cennet ehlinin vasıfları örnek alınacak vasıflar. İtiraz eden var mı? Şimdi gelelim zurnaya. Madem cennet ehlinin davranışları, ahlakı örnek alınacak davranışlar, peki neden bu dünyada da tüysüz, sakalsız, bıyıksız, -kıl açısından- tertemiz ve makyajlı/sürmeli gezmez bu müslümanlar? Ayrıca hala huriler türban takacak mı cevap gelmedi. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 hayatın boyunca iyilik yap, müslüman hristiyan ayırmadan herkese yardım et, bütün insanlardan övgü dolu düşünceler al, ama sırf Allah'ı seçmediğin için bütün bunlar unutulsaun ve cehenneme git cayır cayır yan !!! Olmaz öyle şey, daha mantıksızlık buradan başlıyor, cehennem olayı fazla abartılmış, biraz daha yumuşak olunabilirdi, sırf böyle bir cehennem inancı var diye bir çok insan dinden çıkıyor veya dine girmiyor. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 İşte müslümanlık aleminin bu ve bunun gibi düşüncelerinden ve hayata fani gözle bakışından dolayı islamiyet arap yarımadasından dışarı bir adım bile çıkamamıştır,medeni hiçbir ulus tarafından kabul görmemiştir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 hayatın boyunca iyilik yap, müslüman hristiyan ayırmadan herkese yardım et, bütün insanlardan övgü dolu düşünceler al, ama sırf Allah'ı seçmediğin için bütün bunlar unutulsaun ve cehenneme git cayır cayır yan !!! Olmaz öyle şey, daha mantıksızlık buradan başlıyor, cehennem olayı fazla abartılmış, biraz daha yumuşak olunabilirdi, sırf böyle bir cehennem inancı var diye bir çok insan dinden çıkıyor veya dine girmiyor. Sevgili TARAFSIZ, Mantıksızlık sadece o olsa, kadı kızında da olur bu kadar kusur diyecez. Şimdi şu arkadaşın söylediğine bakalım: Şimdi Kur'an a göre şirk en büyük günahtır.Şirk koşanın hiç bir ameli kabul edilmez.Ama dünyada rızıklanırlar(rızkı sadece yemek içmek olarak almayın)<--Bunu da anti parantez not edin!.Kur'an bundan sonra çıkıp deseki;falanca ameleni kabul edilir.Bu çelişki olur. başka bir başlıkta yeri geldi sordum. Şimdi bu "En büyük günah şirktir" sözünden hareketler, Şeytan'ın "ilk" suçunu değerlendirin. Şeytan o "en büyük suçu" işlemişmidir? Cevabını başka bir müslüman arkadaşımız vermiş: hem unutmayın ki şeytan dahi Yaratıcısını kabul ediyor, o fikir yürütmede yanıldı, akibetini de biliyor sadece mühlet verilenlerden.aynı insanoglu gibi, bir vakte kadar. Sonuç: İnkar ediyorsun ama iyilik yapıyorsun, cehennemi boyluyorsun. İnkar etmiyorsun, İslama göre en büyük suçu işlemiyorsun yani, ama en büyük cezalı durumundasın, Cehhennemin en dibine gidiyorsun. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Hayır efendim,kendi kafama göre değil,kuranın kendi sistematiği içinde içinde çelşkili olduğunu iddia ediyorum.Şimdi önceki iletinizde verdiğiniz cevaba bakalım ne kadar kuran sistematiğine uyuyor.Aslında beni suçladığınız şeyi kendiniz yapıyorsnuzİfadelerinize iyi dikkat edin.Yapılan iyiliklerin karşılığını dünyada alır diyorsunuz değilmi?Ancak bu yorumunuz söz konusu zil zal suresine tamamen ters 1- Yer o yaman sarsıntı ile sarsıldığı, 2- Yer, içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarı attığı, 3- Ve insan: "Ona ne oluyor?" dediği zaman. 4,5- O gün yer, Rabbinin ona vahyetmesiyle haberlerini anlatacaktır. 6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır. 7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. 8-Her kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir. Sure bütünlüğüne baktığımızda,konu tamamen ahiret hayatı ile ilgili olduğu net bir biçimde anlaşılıyor.İlkönce kıyamet sahneleri ve sonra hesap değilmi? Peki siz nasıl olurda kuran dışı uyduruk bir yorumla bu iyiliklerin karşılığı dünyada verilecek dersiniz ? Kur'an dışı uyduruk bir yorum mu?Niçin bilip bilmeden ithamlar yakıştırıyorsun ey beşer! Kur-an'da yüzlerce ayet var bu konuda Bakara suresinde,Al-u İmranda,Yunus suresinde Hud suresinde....Bir kaçını yazayım. Hud (15) Her kim dünya hayatını ve onun süsünü arzu ederse, Biz onlara dünyada yaptıklarının karşılığını tamamen öderiz ve bu konuda kendilerine densizlik yapılmaz. Ali İmran (145) Allah'ın izni olmadıkça hiç kimse ölmeyecektir. O, vadesi yazılmış şaşmaz bir yazıdır. Bununla birlikte kim dünya nimetini isterse ona da ondan veririz. Şükredenleri ise kesinlikle mükafatlandıracağız. Bakara (200) Nihayet hac ibadetlerinizi bitirdiğinizde, bir zamanlar atalarınızı andığınız gibi hatta daha coşkulu bir anışla Allah'ı anın. Çünkü insanların bir takımı: "Rabbimiz, bize dünyada ver!" der. Ona ahirette bir kısmet yoktur. Bakara (212) İnkarcılara dünya hayatı bezendi de iman edenlerle eğleniyorlar. Oysa korunan o müminler, kıyamet günü onların üstündedirler. Allah, dilediğine hesapsız nimetler verir. Ali İmran (14) İnsanlara, kadınlar, oğullar, yüklerle altın ve gümüş yığınları, cins atlar, davarlar, ekinler gibi zevklerin sevgisi, çekici hale getirildi. Fakat bunlar, dünya hayatının geçici nimetleridir. Oysa Allah, akibet güzelliği, O'nun yanındadır. Yazdığım surelerde ve daha başkalarında onlarca ayet var beni uydurmakla suçlamadan önce iyi araştırın. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Adalete ne oldu peki?Benim babam falancayı öldürdü ya da başkasının ailesine tecavüz etti burada 5 yıl yattı çıktı.Şimdi o ailenin çocukları ben mutlu olayım diye babamı cehennemde yanarken görmiyeyim diye cennete alınsın derler mi?Vicdan mı bu?Başkası dinin gereği bazı zevklerini kısıtlasın,oruç tutsun açlığa dayansın zamanının bir kısmını ibadete harcasın diğeri yapmasın sonra yanınca ama o benim ailem mi diyecez?Hani hak adalet?Dünyada tercihlerini dünya adına yapacak airettede cennette olacak o zaman ben niye yapayım?O ailenin çocuğu benim babamı cennete gördüğünde ne olacak?Banane demi o onun sorunu... ben kendi vicdanımı rahatlatayımda başkalarınınkinden banane.. Sayın Ali İlmek Kuranda düşündüğünüz tarzda bir adalet mekanizması yoktur buyrun size cehennem ayetleri bir inceleyin isterseniz. cehennem KELİMESİNİN GEÇTİĞİ AYETLER Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Şüphesiz biz seni bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak, hak (Kur'an) ile gönderdik. Sen cehennemin halkından sorumlu tutulmayacaksın. (BAKARA SURESİ / 119) Ona: "Allah'tan kork" denildiğinde, büyüklük gururu onu günaha sürükler, kuşatır. Böylesine cehennem yeter; ne kötü bir yataktır o. (BAKARA SURESİ / 206) İnkâr edenlere de ki: "Yakında yenilgiye uğratılacaksınız ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz." Ne kötü yataktır o. (AL-İ İMRAN SURESİ / 12) Allah'ın rızasına uyan kişi, Allah'tan bir gazaba uğrayan ve barınma yeri cehennem olan kişi gibi midir? Ne kötü barınaktır o. (AL-İ İMRAN SURESİ / 162) (Bu) Az bir yarar(lanma)dır. Sonra bunların barınma yerleri cehennemdir. Ne kötü bir yataktır o! (AL-İ İMRAN SURESİ / 197) Böylece, onlardan kimi ona inandı, kimi ona sırt çevirdi. Çılgın ateş olarak cehennem yeter. (NİSA SURESİ / 55) Kim bir mü'mini kasıtlı olarak (taammüden) öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmış, onu lanetlemiş ve ona büyük bir azab hazırlamıştır. (NİSA SURESİ / 93) Melekler kendi nefislerine zulmedenlerin hayatına son verecekleri zaman derler ki: "Nerde idiniz?" Onlar: "Biz, yeryüzünde zayıf bırakılmışlar (müstaz'aflar) idik." derler. (Melekler de:) "Hicret etmeniz için Allah'ın arzı geniş değil miydi?" derler. İşte onların barınma yeri cehennemdir. Ne kötü yataktır o? (NİSA SURESİ / 97) Kim kendisine 'dosdoğru yol' apaçık belli olduktan sonra, elçiye muhalefet ederse ve mü'minlerin yolundan başka bir yola uyarsa, onu döndüğü şeyde bırakırız ve cehenneme sokarız. Ne kötü bir yataktır o!.. (NİSA SURESİ / 115) Onların barınma yerleri cehennemdir, ondan kaçacak bir yer bulamayacaklardır. (NİSA SURESİ / 121) O, size Kitapta: "Allah'ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze dalıp geçinceye kadar, onlarla oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz" diye indirdi. Doğrusu Allah, münafıkların ve kafirlerin tümünü cehennemde toplayacak olandır. (NİSA SURESİ / 140) Ancak, onda ebedi kalmaları için cehennem yoluna (iletecektir.) Bu da Allah'a pek kolaydır. (NİSA SURESİ / 169) (Allah) Dedi: "Kınanıp alçaltılmış ve kovulmuş olarak ordan çık. Andolsun, onlardan kim seni izlerse, cehennemi sizlerle dolduracağım." (A'RAF SURESİ / 18) Onlar için cehennemden yataklar ve üstlerine örtüler vardır. Biz zulme sapanları işte böyle cezalandırırız. (A'RAF SURESİ / 41) Gözleri cehennem halkından yana çevrilince: "Rabbimiz, bizi zalimler topluluğuyla birlikte kılma" derler. (A'RAF SURESİ / 47) Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar ****** olanlardır. (A'RAF SURESİ / 179) Kim onlara böyle bir günde -yine savaşmak için bir yana çekilen ya da bir başka bölüğe katılmak için yer tutanın dışında- arkasını çevirirse, gerçekten o, Allah'tan bir gazaba uğramıştır ve onun barınma yeri cehennemdir. Ne kötü bir yataktır o. (ENFAL SURESİ / 16) Gerçek şu ki, inkâr edenler, (insanları) Allah'ın yolundan engellemek için mallarını harcarlar; bundan böyle de harcayacaklar. Sonra bu, onlara yürek acısı olacaktır, sonra bozguna uğratılacaklardır. İnkâr edenler sonunda cehenneme sürülüp toplanacaklardır. (ENFAL SURESİ / 36) Bu, Allah'ın murdar olanı temizden ayırdetmesi; murdarı, bir kısmını bir kısmı üzerinde kılıp tümünü biriktirerek cehenneme atması içindir. İşte bunlar hüsrana uğrayanlardır. (ENFAL SURESİ / 37) Bunların üzerlerinin cehennem ateşinde kızdırılacağı gün, onların alınları, böğürleri ve sırtları bunlarla dağlanacak (ve:) "İşte bu, kendiniz için yığıp-sakladıklarınızdır; yığıp-sakladıklarınızı tadın" (denilecek). (TEVBE SURESİ / 35) Onlardan bir kısmı: "Bana izin ver ve beni fitneye katma" der. Haberin olsun, onlar fitnenin (ta) içine düşmüşlerdir. Hiç şüphesiz cehennem, o inkâr edenleri mutlaka çepeçevre kuşatıcıdır. (TEVBE SURESİ / 49) Bilmiyorlar mı, kim Allah'a ve elçisine karşı koymaya çalışırsa, gerçekten onun için, onda ebedi kalmak üzere cehennem ateşi vardır? İşte en büyük aşağılanma budur. (TEVBE SURESİ / 63) Allah, erkek münafıklara da, kadın münafıklara da ve (bütün) kâfirlere, içinde ebedi kalmak üzere cehennem ateşini vadetti. Bu, onlara yeter. Allah onları lanetlemiştir ve onlar için sürekli bir azab vardır. (TEVBE SURESİ / 68) Ey Peygamber, kâfirlerle ve münafıklarla cihad et ve onlara karşı sert ve caydırıcı davran. Onların barınma yerleri cehennemdir, ne kötü bir yataktır o!.. (TEVBE SURESİ / 73) Allah'ın elçisine muhalif olarak (savaştan) geri kalanlar oturup-kalmalarına sevindiler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad etmeyi çirkin görerek: "Bu sıcakta (savaşa) çıkmayın" dediler. De ki: "Cehennem ateşinin sıcaklığı daha şiddetlidir." Bir kavrayıp-anlasalardı. (TEVBE SURESİ / 81) Onlara geri döndüğünüzde kendilerinden vazgeçmeniz için Allah'a and içecekler. Artık siz onlara sırt çevirin. Onlar gerçekten pistirler. Kazanmakta olduklarının bir cezası olarak, barınma yerleri cehennemdir. (TEVBE SURESİ / 95) Binasının temelini, Allah korkusu ve hoşnutluğu üzerine kuran kimse mi hayırlıdır, yoksa binasının temelini göçecek bir yarın kenarına kurup onunla birlikte kendisi de cehennem ateşi içine yuvarlanan kimse mi? Allah, zulmeden bir topluluğa hidayet vermez. (TEVBE SURESİ / 109) Rabbinin rahmet ettikleri dışında. Onları bunun için yarattı. Böylece Rabbinin (şu) sözü tamamlanıp gerçekleşmiştir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan, (kafirlerin) tümüyle dolduracağım." (HUD SURESİ / 119) Rablerine icabet edenlere daha güzeli vardır. O'na icabet etmeyenler ise, yeryüzündekilerin tümü ve bununla birlikte bir katı daha onların olsa mutlaka (kurtulmak için) bunu fidye olarak verirlerdi. Sorgulamanın en kötüsü onlar içindir. Onların barınma yerleri cehennemdir, ne kötü bir yaratıktır o!.. (RA'D SURESİ / 18) (Böylesinin) Önünde cehennem vardır ve (orada) irinli sudan içirilecektir. (İBRAHİM SURESİ / 16) (Ki bu) Cehennemdir. Ona yaslanırlar. Ne kötü bir karar (yeridir) o!.. (İBRAHİM SURESİ / 29) "Ve hiç şüphe yok, onların tümünün buluşma yeri cehennemdir." (HİCR SURESİ / 43) Öyleyse içinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından girin. Büyüklük taslayanların konaklama yeri ne kötüdür. (NAHL SURESİ / 29) Onlar, Allah'a, hoşlarına gitmeyen şeyleri uygun görürler, dilleri de yalan olarak en güzel olanın 'kendilerinin olduğunu' düzmektedir. Hiç şüphesiz ateş onlar içindir ve hiç şüphesiz onlar, (cehennemde) öncülerdir. (NAHL SURESİ / 62) Umulur ki, Rabbiniz size merhamet eder, fakat siz (bozgunculuğa) dönerseniz biz de (sizi aşağılık kılmaya ve cezalandırmaya) döneriz. Biz, cehennemi kafirler için bir kuşatma yeri kıldık. (İSRA SURESİ / 8) Kim çarçabuk olanı (geçici dünya arzularını) isterse, orada istediğimiz kimseye dilediğimizi çabuklaştırırız, sonra ona cehennemi (yurt) kılarız; ona, kınanmış ve kovulmuş olarak gider. (İSRA SURESİ / 18) Bunlar, Rabbinin sana hikmet olarak vahyettiği şeylerdir. Rabbin ile beraber başka ilahlar kılma, yoksa yerilmiş, kovulmuş olarak cehenneme bırakılırsın. (İSRA SURESİ / 39) Demişti ki: "Git, onlardan kim sana uyarsa, şüphesiz sizin cezanız cehennemdir; eksiksiz bir ceza." (İSRA SURESİ / 63) Allah, kimi hidayete erdirirse, işte o, hidayet bulmuştur, kimi saptırırsa onlar için O'nun dışında asla veliler bulamazsın. Kıyamet günü, biz onları yüzükoyun körler, dilsizler ve sağırlar olarak haşrederiz. Onların barınma yerleri cehennemdir; ateşi sükun buldukça, çılgın alevini onlara arttırırız. (İSRA SURESİ / 97) Ve o gün, cehennemi, inkâr edenlere tam bir sunuşla sunmuşuz. (KEHF SURESİ / 100) İnkâr edenler, Beni bırakıp kullarımı veliler edindiklerini mi sandılar? Gerçekten Biz cehennemi kafirler için bir durak olarak hazırlamışız. (KEHF SURESİ / 102) İşte, inkâr etmeleri, ayetlerimi ve elçilerimi alay konusu edinmelerinden dolayı onların cezası cehennemdir. (KEHF SURESİ / 106) Andolsun Rabbine, biz onları da, şeytanları da mutlaka haşredeceğiz, sonra onları cehennemin çevresinde diz üstü çökmüş olarak hazır bulunduracağız. (MERYEM SURESİ / 68) Sonra biz ona (cehenneme) girmeye kimlerin en çok uygun olduğunu daha iyi biliriz. (MERYEM SURESİ / 70) Suçlu-günahkarları susamışlar olarak cehenneme süreceğiz. (MERYEM SURESİ / 86) "Gerçek şu ki, kim Rabbine suçlu-günahkar olarak gelirse, hiç şüphe yok, onun için cehennem vardır. Onun içinde ise, ne ölebilir, ne dirilebilir." (TAHA SURESİ / 74) Onlardan her kim: "Gerçekten ben, O'nun dışında bir ilahım" diyecek olsa, bu durumda biz onu cehennemle cezalandırırız. Zalimleri biz böyle cezalandırırız. (ENBİYA SURESİ / 29) Gerçekten siz de, Allah'ın dışında taptıklarınız da cehennemin odunusunuz, siz ona varacaksınız. (ENBİYA SURESİ / 98) Kimin tartısı hafif gelirse, işte onlar da kendi nefislerini hüsrana uğratanlar, cehennemde de ebedi olarak kalacak olanlardır. (MÜ'MİNUN SURESİ / 103) O yüzükoyun cehenneme doğru sürülüp-toplanacak olanlar; işte onlar, yer bakımından çok kötü, yol bakımından sapmış olanlardır. (FURKAN SURESİ / 34) Onlar: "Rabbimiz, cehennem azabını bizden geri çevir; gerçekten, onun azabı ödenmesi kaçınılmaz bir borç (veya sürekli bir acıdır) derler. (FURKAN SURESİ / 65) Cehennem de azgınlar için sergilenir. (ŞUARA SURESİ / 91) Azab konusunda senden acele (davranmanı) istiyorlar. Oysa cehennem, o inkâr edenleri gerçekten kuşatıp-durmaktadır. (ANKEBUT SURESİ / 54) Allah hakkında yalan uydurup iftira edenlerden veya kendisine hak geldiği zaman onu yalan sayandan daha zalim kimdir? İnkâr edenlere cehennem içinde bir konaklama yeri mi yok? (ANKEBUT SURESİ / 68) Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (SECDE SURESİ / 13) İnkar edenlere gelince, onlar için de cehennem ateşi vardır. Onlar için ne, karar verilir, ki böylece ölüversinler, ne de kendilerine onun azabından (bir şey) hafifletilir. İşte biz, her nankör olanı böyle cezalandırırız. (FATIR SURESİ / 36) İşte bu, size vadedilmiş cehennemdir. (YASİN SURESİ / 63) " Allah'tan başka (taptıklarını); artık onları cehennemin yoluna yöneltip götürün." (SAFFAT SURESİ / 23) Cehennem; onlar oraya girerler; ne kötü bir yataktır o. (SAD SURESİ / 56) Bu, cehennem halkının birbiriyle çekişmesi kesin bir gerçektir. (SAD SURESİ / 64) "Andolsun, senden ve içlerinde sana tabi olacak olanlardan tümüyle cehennemi dolduracağım." (SAD SURESİ / 85) Allah'a karşı yalan söyleyenden ve kendisine geldiğinde doğruyu (Kur'an'ı) yalanlayandan daha zalim kimdir? Kafirler için cehennemde bir konaklama yeri mi yok? (ZÜMER SURESİ / 32) Kıyamet günü, Allah'a karşı yalan söyleyenlerin yüzlerinin kapkara olduğunu görürsün. Büyüklenenler için cehennemde bir konaklama yeri mi yok? (ZÜMER SURESİ / 60) İnkâr edenler, cehenneme bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları açıldı ve onlara (cehennemin) bekçileri dedi ki: "Size Rabbinizin ayetlerini okuyan ve bugünle karşılaşacağınızı (söyleyip) sizi uyaran elçiler gelmedi mi?" Onlar: "Evet." dediler. Ancak azab kelimesi kâfirlerin üzerine hak oldu. (ZÜMER SURESİ / 71) Dediler ki: "İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından (içeri) girin. Büyüklüğe kapılanların konaklama yeri ne kötüdür." (ZÜMER SURESİ / 72) Arş'ı yüklenmekte olanlar ve çevresinde bulunanlar, Rablerini hamd ile tesbih etmekte, O'na iman etmekte ve iman edenlere mağfiret dilemektedirler: "Rabbimiz, rahmet ve ilim bakımından her şeyi kuşatıp-sardın, tevbe edenler ve senin yoluna tabi olanlara mağfiret et ve onları cehennem azabından koru." (MÜ'MİN SURESİ / 7) Ateşin içinde olanlar, cehennem bekçilerine dediler ki: "Rabbinize dua edin; azabtan bir günü (olsun) bize hafifletsin." (MÜ'MİN SURESİ / 49) Rabbiniz dedi ki: "Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenen (müstekbir)ler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir. (MÜ'MİN SURESİ / 60) İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından girin. Artık mütekebbirlerin konaklama yeri ne kötüdür. (MÜ'MİN SURESİ / 76) Şüphesiz suçlu-günahkarlar, cehennem azabı içinde süresiz kalacaklardır. (ZUHRUF SURESİ / 74) (Cehennem bekçisine:) "Ey Malik (bekçi), Rabbin bizim işimizi bitirsin" diye haykırdılar. O: "Gerçek şu ki siz, (burda) kalacak kimselersiniz" dedi. (ZUHRUF SURESİ / 77) "Onu tutun da cehennemin orta yerine sürükleyin." (DUHAN SURESİ / 47) Orda, ilk ölümün dışında başka ölüm tadmazlar. Ve (Allah da) onları cehennem azabından korumuştur. (DUHAN SURESİ / 56) Arkalarından cehennem (onları izlemektedir). Kazandıkları şeyler, onlara hiç bir yarar sağlamaz. Allah'tan başka edindikleri veliler de. Onlar için büyük bir azab vardır. (CASİYE SURESİ / 10) Bir de; kötü bir zan ile zanda bulunan münafık erkeklerle münafık kadınları ve müşrik erkeklerle müşrik kadınları azablandırması için. O kötülük çemberi, tepelerine insin. Allah, onlara karşı gazablanmış, onları lanetlemiş ve onlara cehennemi hazırlamıştır. Varacakları yer ne kötüdür. (FETİH SURESİ / 6) Siz ikiniz (ey melekler), her inatçı nankörü atın cehennemin içine, (KAF SURESİ / 24) O gün cehenneme diyeceğiz: "Doldun mu?" O da: "Daha fazlası var mı?" diyecek. (KAF SURESİ / 30) Cehennem ateşine, 'küçültücü bir sürüklenme ile ' sürüklenecekleri gün; (TUR SURESİ / 13) Rablerinin verdikleriyle 'sevinçli ve mutludurlar'. Rableri, kendilerini 'çılgınca yanan cehennemin' azabından korumuştur. (TUR SURESİ / 18) Ateşin içinde yüzükoyun sürüklenecekleri gün Cehennemin dokunuşunu tadın" (denecek) (KAMER SURESİ / 48) İşte bu, suçlu-günahkarların kendisini yalanladıkları cehennemdir. (RAHMAN SURESİ / 43) Allah'a ve O'nun Resûlü'ne iman edenler; işte onlar Rableri katında sıddîklar ve şehidler (veya şahid)lerdir. Onların ecirleri ve nurları vardır. İnkâr edip ayetlerimizi yalanlayanlar ise; işte onlar da cehennem halkıdır. (HADİD SURESİ / 19) 'Gizli toplantıların fısıldaşmalarından' (kulis) men' edilip sonra men' edildikleri şeye dönenleri; günah, düşmanlık ve Peygamber'e isyanı (aralarında) fısıldaşanları görmüyor musun? Onlar sana geldikleri zaman, seni Allah'ın selamladığı biçimde selamlıyorlar. Ve kendi kendilerine: "Söylediklerimiz dolayısıyla Allah bize azab etse ya." derler. Onlara cehennem yeter; oraya gireceklerdir. Artık o, ne kötü bir gidiş yeridir. (MÜCADELE SURESİ / 8) Ey Peygamber, kafirlere ve münafıklara karşı cihad et ve onlara karşı 'sert ve caydırıcı' davran. Onların barınma yeri cehennemdir. Ne kötü bir dönüş yeridir o. (TAHRİM SURESİ / 9) Rablerini inkâr edenler için cehennem azabı vardır. Ne kötü dönüş yeridir o. (MÜLK SURESİ / 6) Hayır; (hiç biri kabul edilmez). Doğrusu o (cehennem), cayır cayır yanmakta olan ateştir: (MEARIC SURESİ / 15) Zulmedenler ise, onlar da cehennem için odun olmuşlardır. (CİN SURESİ / 15) "(Benim görevim,) Yalnızca Allah'tan olanı ve O'nun gönderdiklerini tebliğ etmektir. Kim Allah'a ve O'nun elçisine isyan ederse, içinde ebedi kalıcılar olmak üzere onun için cehennem ateşi vardır." (CİN SURESİ / 23) Onu Ben, cehenneme sürükleyip-atacağım. (MÜDDESSİR SURESİ / 26) Cehennem (sakar) nedir, sen bilir misin? (MÜDDESSİR SURESİ / 27) "Sizi şu cehenneme sürükleyip-iten nedir?" (MÜDDESSİR SURESİ / 42) Gerçekten cehennem, bir gözetleme yeridir. (NEBE' SURESİ / 21) Görebilenler için cehennem de sergilenmiştir. (NAZİ'AT SURESİ / 36) Şüphesiz cehennem, (onun için) bir barınma yeridir. (NAZİ'AT SURESİ / 39) Cehennem ateşi çılgınca kızıştırıldığı zaman, (TEKVİR SURESİ / 12) Sonra onlar, kuşkusuz cehenneme yollanacaklardır. (MUTAFFİFİN SURESİ / 16) Gerçek şu ki, mü'min erkeklerle mü'min kadınlara işkence (fitne) uygulayanlar, sonra tevbe etmeyenler; işte onlar için, cehennem azabı vardır ve yakıcı azab onlaradır. (BÜRUC SURESİ / 10) O gün, cehennem de getirilmiştir. İnsan o gün düşünüp-hatırlar, ancak (bu) hatırlamadan ona ne fayda? (FECR SURESİ / 23) Şüphesiz, kitap ehlinden ve müşriklerden inkâr edenler, içinde sürekli kalıcılar olmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar, yaratılmışların en kötüleridir. (BEYYİNE SURESİ / 6) Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Sayın Ali İlmek Kuranda düşündüğünüz tarzda bir adalet mekanizması yoktur buyrun size cehennem ayetleri bir inceleyin isterseniz. cehennem KELİMESİNİN GEÇTİĞİ AYETLER Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla . . . Gerçek şu ki, mü'min erkeklerle mü'min kadınlara işkence (fitne) uygulayanlar, sonra tevbe etmeyenler; işte onlar için, cehennem azabı vardır ve yakıcı azab onlaradır. (BÜRUC SURESİ / 10) O gün, cehennem de getirilmiştir. İnsan o gün düşünüp-hatırlar, ancak (bu) hatırlamadan ona ne fayda? (FECR SURESİ / 23) Şüphesiz, kitap ehlinden ve müşriklerden inkâr edenler, içinde sürekli kalıcılar olmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar, yaratılmışların en kötüleridir. (BEYYİNE SURESİ / 6) İşte bende bunu vurgulamaya çalışıyordum,adi insanlık suçlarına ceza nerede neden bunlar hep ikinci planda??Eminim şu ayetlerin birtanesinde deseydi ki;''ister inanın ister inanmayın ama herzaman dürüst onurlu iyi niyetli bir yaşam sürün''ozaman işte insanlar islamiyete daha fazla gönül verirlerdi. Ama yok işte... Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Arkadaşlar biliyorum hepinizin kafasında binlerce soru var.Bir biri ile çeliştiğini düşündüğünüz onlarca ayet var.Bunları oluşturan ana nedeni anlamaya çalışın..Parçalardan bütüne varmaya çalışmayın.Bütünü görmeden parçayı doğru yere yerleştiremessiniz.Ele aldığınız ayetler bir bütünü anlatan hatta tek bir şeyi anlatan kelamlar.Katakuta'ya yazdığım yazıda da belirttim dünya hayatı için Kur'an ne der?Bunu bilmeden Kur'an daki dünya ayetlerini başka yerlere monte etmeye kalktığınızda alakasız bağlantılar kurulur.Çıkan sonuç saçma oluncada tutarsız dersiniz.Kur'an bunu belirtirken derki;Necis olanlar ellemesin yani pis olanlar ama maddi pislik değil!Kur'an iman etmemiş kişinin iyiliğini ahirettede versin yoksa çelişir demenin mantığı yok!Kur'an iman etmiş kişilerin rehperidir.Bunları Kur'an kendi içinde çelişir diyenler için yazdım lütfen dikkatli okusunlar.. Lucas bu ayet ne? Hud (15) Her kim dünya hayatını ve onun süsünü arzu ederse, Biz onlara dünyada yaptıklarının karşılığını tamamen öderiz ve bu konuda kendilerine densizlik yapılmaz. Adi suçlar için hiç baktın mı acaba islam neler diyor?Hırsızlık için adam öldürme için ?Ve bunu çıkıp söyleye biliyorsun?Kısas var diyorum hala yok diyorsunuz Nasıl bir yok bu ya .Bu iftira olur ya inandığınız ahlak ve dürüstlük adına bari yapmayın. Saklıgerçek Ayetler için sağol Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 hayatın boyunca iyilik yap, müslüman hristiyan ayırmadan herkese yardım et, bütün insanlardan övgü dolu sözler al, ama Allah'ı seçmemişsin, inanmıyorsun yada başka bir şeye inanıyorusun ! nereye gidilecek cenneti mi ? cehenneme mi ? yaptığımız bunca iyilik ver güzellik karşılık bulacak mı ? eğer karşılık bulacaksa : önce cehennemde cayır cayır yanıp, sonra cennette sefa süreceksek Allah'a inanmamaya devam edebiliriz. Çünkü sonunda ebediyen cennet var. önce cennete sonrada cehenneme gideceksek, yine Allah'a inanmamamaya devam edebiliriz. Çünkü sonunda ebediyen cehennem var. durum nedir ? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Arkadaşlar biliyorum hepinizin kafasında binlerce soru var.Bir biri ile çeliştiğini düşündüğünüz onlarca ayet var.Bunları oluşturan ana nedeni anlamaya çalışın..Parçalardan bütüne varmaya çalışmayın.Bütünü görmeden parçayı doğru yere yerleştiremessiniz.Ele aldığınız ayetler bir bütünü anlatan hatta tek bir şeyi anlatan kelamlar.Katakuta'ya yazdığım yazıda da belirttim dünya hayatı için Kur'an ne der?Bunu bilmeden Kur'an daki dünya ayetlerini başka yerlere monte etmeye kalktığınızda alakasız bağlantılar kurulur.Çıkan sonuç saçma oluncada tutarsız dersiniz.Kur'an bunu belirtirken derki;Necis olanlar ellemesin yani pis olanlar ama maddi pislik değil!Kur'an iman etmemiş kişinin iyiliğini ahirettede versin yoksa çelişir demenin mantığı yok!Kur'an iman etmiş kişilerin rehperidir.Bunları Kur'an kendi içinde çelişir diyenler için yazdım lütfen dikkatli okusunlar.. Lucas bu ayet ne? Hud (15) Her kim dünya hayatını ve onun süsünü arzu ederse, Biz onlara dünyada yaptıklarının karşılığını tamamen öderiz ve bu konuda kendilerine densizlik yapılmaz. Adi suçlar için hiç baktın mı acaba islam neler diyor?Hırsızlık için adam öldürme için ?Ve bunu çıkıp söyleye biliyorsun?Kısas var diyorum hala yok diyorsunuz Nasıl bir yok bu ya .Bu iftira olur ya inandığınız ahlak ve dürüstlük adına bari yapmayın. Saklıgerçek Ayetler için sağol Kuran bütünlüğü diye bir şey yok.Buda müslümanların kurandaki çelişkileri yok saymak için uydurduğu bir makyaj Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Sayın Tarafsız buna cevap vermiştim.İman etmeyen biri iyiliği bu dünyada alacak (İnşallah iman olarak alır)Yani bir insan hayatnını iyiliklere vakfetti ise bu iyiliklerin karşılığını dünyada aldı İslama göre.Ahirete gittiğinde ben iyilik yaptım derseniz onlar için dünyada şunu şunu aldın denir.Peki ahiret için ne yaptın?Bir şey yapmadı o adam çünkü oraya inanmıyor.O iyilikleri ahiret için yaptı iseniz zaten inanıyor olursunuz.!!!Bir inanan olarakta bana sadece dünyada ver demessiniz. İlk önce cehennemden geçeceğiz....Hepimiz ... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Sevgili TARAFSIZ, başka bir başlıkta yeri geldi sordum. Şimdi bu "En büyük günah şirktir" sözünden hareketler, Şeytan'ın "ilk" suçunu değerlendirin. Şeytan o "en büyük suçu" işlemişmidir? Cevabını başka bir müslüman arkadaşımız vermiş: Sonuç: İnkar ediyorsun ama iyilik yapıyorsun, cehennemi boyluyorsun. İnkar etmiyorsun, İslama göre en büyük suçu işlemiyorsun yani, ama en büyük cezalı durumundasın, Cehhennemin en dibine gidiyorsun. Her fırsatda İslam metodolojisindeki bilmezliginiz ortaya çıkıyor. Kur'an dilini ve muhataplarını ise pek tanımıyorsun. Bütün amellerin başı TEVHİD'dir. Bunun zıddı ise ŞİRK'tir. Şeytan kökten bir inkarda bulunmaz/bulunumaz, çünkü bizzat Allah tarafından yaratıldıgına iman eder. Şeytanın İlahi Rahmetten kovulmasının sebebi, Allah'ın hükmüne karşı gelmesidir, kendi zannınca bir çıkarımda bulunmasıdır.Yoksa Allah'ı inkar etmesi falan degildir.Anlamadıgınız şeyleri en azından usul açısından sorun ki gülünç duruma düşmeyin . Tekrar söylüyorum ; Kur'an kökten inkarı, Yaratıcıyı inkarı fazla muhatap almıyor, almıyor çünkü; insanların ezici evet baya ezici bir çogunlugu Yaratıcıyı inkar üzerinden yaşam sürmezler, sürmemişlerdir. Bir kaç ayetde geçer kökten inkar edenlerin durumu. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Kuran bütünlüğü diye bir şey yok.Buda müslümanların kurandaki çelişkileri yok saymak için uydurduğu bir makyaj Sen bilirsin nasıl istiyorsan öylece anla..Ben düşüncelerimi paylaştım.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 hayatın boyunca iyilik yap, müslüman hristiyan ayırmadan herkese yardım et, bütün insanlardan övgü dolu sözler al, ama Allah'ı seçmemişsin, inanmıyorsun yada başka bir şeye inanıyorusun ! Ben yine kendi anladığım kadarıyla söylemek istiyorum her zamanki gibi. Uzun uzadıya bunun açıklamasını yapmayacağım, çünkü zaten kimse anlamaya çalışmıyor ve anlamak zorunda da değil zaten... Kur'anda hep şöyle bahsetmiş: ALİ İMRAN SURESİ : 70 Ey Ehlikitap! Gerçeğe tanık olup durduğunuz halde, Allah'ın ayetlerini neden inkâr ediyorsunuz/Allah'ın ayetlerine neden nankörlük ediyorsunuz?! A'RAF SURESI: 76 Kibre sapanlar şöyle konuştu: "Biz sizin inandığınızı inkâr edenleriz." vs... Bu şekilde gidiyor... Bence "İnkar etmek" kelimesi "Yadsımak" manasına geliyor. Yani "Bir Gerçeğin Doğru Olduğunu Bildiği Halde, Gerçek Olduğunu Reddetmek"... Bir suçu işleyipte işlememiş gibi yapmak, inkar etmek... Mesela Yahudilerin, Hz. İsa'ya karşı tavırları için şöyle denir genelde; "Hz. İsa'yı Yadsıdılar." Hıristiyanlığa göre; Hz. İsa, annesinin kucağındayken ve annesi susma orucundayken dile gelmiş, peygamber olduğunu söylemiş. Yahudilerde iman etmişler, sonra üç tane İranlı adam gelmiş, hediyeler sunmuşlar falan... ancak daha sonra inkar etmişler yani yadsımışlardır, reddetmişlerdir. AHZAB SURESİ : 15 Yemin olsun ki, onlar daha önce, geri dönüp kaçmayacaklarına ilişkin Allah'a söz vermişlerdi. Ve Allah'a verilen söz sorumluluk gerektirirdi. ZÜHRUF SURESI : 44 Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız. Bence İslam'dan haberi olmayan herhangi bir insan yani İslam dinini tanımamış, bilmemiş yada İslam tebliğ edilmemiş, bildirilmemiş hiç kimse İslam'dan sorumlu tutulamaz. En basitinden, sınavda hocanın size anlatmadığı, işlemediği yerden soru soramaması gibi... Yani Kur'an-da Ehl-i Kitaptan iyi amellerde bulunupta cennete gireceği ima edilenler var. Ve bu geçen sene kimi alimlerce! tartışma konusu edilmiştir. Bunlarda İslam'dan haberi olmayıpta iyi olan insanlardır... Yani İslam olupta, sonradan reddedenleri anlıyorum ben "İnkar Edenler" tümcesinden. Müslüman olmayan herkes anlamı çıkmıyor... Kafirler yada Müşrikler tümcelerinden de bunu anlamak gerekir. Gidipte Afrikada totemine bağlı iyi bir insanı Cennet ve Cehennemle mesul gösteremezsiniz. Mantıksızlık bu... Yok böyle bir şey... Bundan başka, kişi kendi yaptığından sorumludur zaten. Cennet konusunda da Cehennem konusunda da yada savaş konusunda da bu böyledir. Kur'an bir inanç kitabı olduğu için, bu sorumluluk inançtan öteye gidemez. Yani bu "Allah için savaşmak" "bir millet için savaşmak" ile aynı kefeye konulamaz ve aynı anlama gelemez... Bunlar bir yana, benim sizlerin anladığı manada bir Cennet ve Cehennem anlayışına sahip olmadığımı zaten bilenler biliyordur... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Sen niye dert ediyon kii!!!Cehennemde berber oluruz artik Merak etme huri gibi kizim Cennettekiler de kiskanir... Valla seninle olacaksam, cehenneme de giderim Hurilerden güzel bir kızlayım, huriyi napayım? Cehennem bana cennet olur zaten Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Valla seninle olacaksam, cehenneme de giderim Hurilerden güzel bir kızlayım, huriyi napayım? Cehennem bana cennet olur zaten Saygılar. Fantazi mi bu..? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 St. Peter demiş ki: "Bill Gates, senin durumun hakikaten karmaşık. Seni cennete mi cehenneme mi yollamalı bilemiyorum. Her eve bilgisayar girmesine yardımcı olarak insanlığa katkıda bulundun ama bir yandan da Windows gibi bir rezaleti de yarattın. Ben de senin özel durumuna göre bir şey yapacağım, cenneti de cehennemi de ziyaret et, hangisine gideceğine karar ver." "Tamam" demiş Bill Gates,"Önce cehenneme bir bakayım."ve inmiş cehenneme. Bir de bakmış berrak sulu bir kumsalda bir sürü güzel kız top oynuyor eğleniyor, güneş parlıyor hava süper."Allaah" demiş Bill Gates,"Cehennem böyleyse cenneti hakikaten görmek isterim." Ve cennete çıkmış. Bir bakmış, bulutların üzerinde bir yer, etrafta melekler uçuşuyor, insanlar lir çalıyor, güzelce bir yer ama cehennem kadar değil. "Tamam" demiş Bill Gates,"Ben cehenneme gitmeye karar verdim." İki hafta sonra St. Peter cehennemi ziyaret edip Bill Gates'in nasıl olduğuna bakmaya karar vermiş. Gitmiş Bill'in yanına, Bill bir duvara zincirlenmiş, alevler içinde karanlık bir mağarada ve zebaniler işkence ediyor. - Nasılsın Bill? - Korkunç! Burası iki hafta önce geldiğim cehennem değil! Kızların oynaştığı o güneşli kumsala ne oldu? St. Peter cevap vermiş: - O ekran koruyucusuydu... saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Bence İslam'dan haberi olmayan herhangi bir insan yani İslam dinini tanımamış, bilmemiş yada İslam tebliğ edilmemiş, bildirilmemiş hiç kimse İslam'dan sorumlu tutulamaz. En basitinden, sınavda hocanın size anlatmadığı, işlemediği yerden soru soramaması gibi... tengeriin boşig ben şimdi Kur'anı merak edip anlayarak okuduğum zaman, inanmak zorunda mı kalacağım ? ben artık bu kitabı okuyup haberdar oldum, ya inanacağım yada cehennemi boylayacağım öyle mi ? ben şimdi gidip hiç Kur'an okumamış almanyada doğmuş ve hristiyanlığı seçmiş bir bir Türk'e Kur'an verceğim, al bunu oku diyeceğim ve hehhehhe okudun artık ya inanacaksın ya da inanmayacaksın cehennemi boylayacaksın, başka seçeneğin yok mu diyeceğim ? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Her fırsatda İslam metodolojisindeki bilmezliginiz ortaya çıkıyor.Kur'an dilini ve muhataplarını ise pek tanımıyorsun. Bütün amellerin başı TEVHİD'dir. Bunun zıddı ise ŞİRK'tir. Şeytan kökten bir inkarda bulunmaz/bulunumaz, çünkü bizzat Allah tarafından yaratıldıgına iman eder.Şeytanın İlahi Rahmetten kovulmasının sebebi, Allah'ın hükmüne karşı gelmesidir, kendi zannınca bir çıkarımda bulunmasıdır.Yoksa Allah'ı inkar etmesi falan degildir.Anlamadıgınız şeyleri en azından usul açısından sorun ki gülünç duruma düşmeyin . Tekrar söylüyorum ; Kur'an kökten inkarı, Yaratıcıyı inkarı fazla muhatap almıyor, almıyor çünkü; insanların ezici evet baya ezici bir çogunlugu Yaratıcıyı inkar üzerinden yaşam sürmezler, sürmemişlerdir. Bir kaç ayetde geçer kökten inkar edenlerin durumu. Sayın aslan34 okuduğunuzu anlıyormusunuz? Ben ne demişim yazımda ? İnkar etmiyorsun, İslama göre en büyük suçu işlemiyorsun yani, ama en büyük cezalı durumundasın, Cehhennemin en dibine gidiyorsun. Daha dikkatli okumanızıtavsiye ediyorum. Ekran kaçmıyor heralde. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Sevgili lucas kimse kimse için kendi canına kıyamaz bu bir sevgi söylemidir ama gerçeğe dönüşse gerçekten sonunda ölüm olduğunu düşünse bir insan buna cesaret edemez hani derle ya en tatlı şey candır.Sizler olaya cennetteymişsiniz gibi yorumluyorsunuz peki ya siz cehennemde olsaydınız ne düşünecektiniz?Birde olayın bı boyutu var "keşke bende verilen emirleri yerine getirip orda olsaydım"diyecektiniz değilmi? Birde şunu düşünelim ben Allahın sevdiği bir kul olma çabası içerisinde çırpınıp duracağım sevdiğim herhangi bir kişi benim yaptıklarımı ciddiye almayıp boşuna uğraştığımı düşünecek sonrasında cehennem gib bir olgu olduğunu bildiği halde aynı çizgide devam edecek,ondan sonrada bana vicdan azabı duymayacakmısın diye sorulacak ee şimdi sormazlarmı insana sen neredeydin? Anlamadığımı idia ettiğin şeyi ben çok iyi anlıyorum ve o yüzdendir ki elimden geldiğince bildiğim ve inandığım şeyleri tebliğ etmeye çalışıyorum herkese. Büyük mizan kurulup ameller incelendiği zaman kimin sevabları varsa cennete gidecektir cehennemlikleri zaten Allah (c.c)belirtmiş herkes hak ettiğini bulacağından ve Allahın yüce adaletinden şüphe etmediğim için korkularım ve endişelerim yok. Ben ne yazmışım bir bakalım, ''can tatlıdır kimse kimse için ölmez kimse kimseye de(en sevdiğin insan olsa bile)ahirette acımaz''mantığı ,bencillik,kendini kurtarmış olmanın mutluluğu bazı insanlar için vazgeçilmez sanırım.Suheda arkadaşım seninle artık aynı platformda fikir tartışması yapmayacağım savunman hiçbir vicdani kalıba sığmıyor sığdıramıyorum..saygılar Arkadaşımız ne anlamış ta beni bencillik ve vicdansızlıkla suçlamaya kalkmış,yazılan yazılar istediğin biçimde olmayınca karşınız daki insana vicdansız ve bencil yakıştırması yapmak ne kadar vicdanlı bir davranıştır acaba??? Ayrıca benimle artık aynı platformda tartışamayacağını söylemiş arkadaşımız bencede çok doğru bir karar almışsınız,memnun oldum. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Ben ne yazmışım bir bakalım,Arkadaşımız ne anlamış ta beni bencillik ve vicdansızlıkla suçlamaya kalkmış,yazılan yazılar istediğin biçimde olmayınca karşınız daki insana vicdansız ve bencil yakıştırması yapmak ne kadar vicdanlı bir davranıştır acaba??? Haklısınız. LUCAS ipin ucunu kaçırmış, ayıp etmiş kısacası. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.