Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 18 yıl nobody, biliyorsun gelenek göreneklerimiz çok farklı, hızla değişime uğrasakta.... acaba diyorum cinselliği çok rahat yaşamaları ve doymuşluk bu farkın nedenlerinden birisi olabilir mi?? yalnızca cinsellik boyutunu düşünmemek gerekli bence "uygar" bir insan olmak gerekiyor ülkemiz erkeklerinden cinselliği alabildiğince yaşayanlar bile bir batılı kadar olgun olamıyorlar. "yalnızca cinsellik boyutunu düşünmemek gerekli" demiştim, başka boyutlar da var duygusallık, insanlık, vicdan sahibi olmak gibi....
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl Erkekleri yetiştirenler annelerdir ama erkek çocuklar bazı şeyleri babalarından öğrenir. Ancak konuyu takip ettiğim kadarıyla Taksim'de ki istisnai bir olayı tartışırken olay başka yerlere gelmiş. Tv'de izlediğim kararıyla direğe tırmanmaya çalışan kadının davranışları pek normal değildi. bu demek değilki tacizi haketti ancak şu gerçeği gözardı ediyor bazı arkadaşlar bir sürü kendini bilmez alkollü erkeğin içine girmek cesaretten fazlasını ister. Bazı erkekler bir kadını taciz etmek için fırsat kolluyorlar bu sapkın bir davranış ve pek çok sebebi var eğitimsizlik en baş etken. Aileler belli bir yere kadar bu eğitimi verebilir bir yerden sonra insan ancak kendisini eğitebilir. Annelerin üzerine bu kadar yüklenilmemeli. Kadına saygısı olan babanın yetiştirdiği oğulda kadına saygı gösterecektir. Bu istisnai durumda kadında hatalı davranmıştır. İnsan bir eylemi yapmadan önce sonucunu kestirebilmeli. Selametle budur...
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Sevgili politika anlamadıgınız yada ihata edemediginiz metinleri cevaplamayın çünkü komik kaçıyor.Bunda aslında sizin suçunuzda yok. Yıllardır sloganik olarak düşünmeye ve yazmaya alışık oldugunuz ve kabugunuzuda kıramadıgınız için siz ve sizin gibilerin bir kaç belli şablonu vardır ve dışına çıkamazsınız.Masal deyip geçmekle neyi çözmeyi düşünüyorsunuz. Sizinde dediginiz bu ahlaksal/kötü ahlaksal olan hareketleri yapanları ben tuhaf bir güruh olarak tanımladım ve (genelde) bu tanımda uygun düşer.Siz yılbaşını kutlayanlara bu tür hareketler yapılmalıdır yargısını benim yazımdan hangi cümleden çıkardınız.Sagır duymaz uydurur gibi olmuş, yapmayın böyle yanlış ithamlar. Siz konuya başlarken Müslümanlıktan ve Türklükten bahsettiniz, dile dikkat etmek lazım söz agızdan çıktıktan sonra nereye gidecegini bilemezsiniz. Onun için yazarken sözleri iyice tartmak lazım. Benim yazdıklarım belli de, ya sizin anlama da bir sorununuz var yada içinizden geçenleri yazmak istemişsiniz.Evinde şurda burda yılbaşını kutlayan kutlar bu beni ilgilendirmez ve saygı duymamı da gerektirmez.( bakın bir daha yazıyorum; İnsana saygı başkadır, İnsanın ettiklerine saygı başkadır, sanırım anlaşılıyordur.) Herkes kendi yaptıklarının sorumluk ve sonucuna katlanır nihayetinde.( metafizik). Ben yılbaşını suçlamıyorum. Ben bunu kökten reddediyorum. Bakın benim demek istediklerim bu tür ahlaksal olmayan hareketleri yapanlar için sadece yılbaşı gibi durumlar da degil, bunlar bu tip durumların hepsinde aynı karakteristik özellikleri sergilerler. Yani anlatmak istedigim bu güruh yaratılmıştır ve hiç olmadıgı kadar hayata hükmetmeye başlamıştır. Bu ikinci yargım bunların kanaat önderleri içindir. Ben bu tip olaylar karşısında ülkedeki medyanın ( geneli) timsah gözyaşlarına da katılmıyorum, bunlar baştan aşagı sahte yakınmalardır. Neden mi? ; ''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' demiş Ziya Paşa.... İthamlarınızın yanlış anlamadan kaynaklandıgını söyledikten sonra nedir kışkrtma olan şey, yılbaşı ve anlam dünyasını kökten kabul etmemem mi ?...... saygılar. Yilbasini reddetmeniz sizin karar alaniniz icindedir.Saygi duymak bir erdemdir.Bu erdemi gösterebilmekte herkesin harci degildir.Türklük ve Müslümanlik sizi rahatsizmi etti yoksa banami yakistiramadiniz,ben o kelimelerin anlamini cok iyi bilmekteyim ve tekrarlayip diyorum ki,bu insan gururuna yakismayan davranislari yapanlarin kendilerini Türk ve müslüman olarak görmeye calismalari bile Türklüge ve müslümanliga hakarettir.Medya konusunda sizi tasvip etmekten öte fazla birseyde yapamam.Ne varki o medyayida besleyenler bizleriz. saygilarla
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl Arkadaşım bu olayın müslümanlıka bağdaştırılması bana göre yanlış ! çünkü bu müslümanlığa ve insanlığa sığmayan bir harekettir . bu olay sadece Türkiyede olmuyor senin AB dediğin ülkelerdede oluyor . tabi başka bir ülkede oluyor diye burada olacak diye birşey yok ! Ama oluyor bu kendini bilmez insanları görüntülerde içkili halleriyle sarkıntılık yapan grup ! bunun nedeni nedir acaba ! Bu karakter ve insanlıkla alakalı bir şey . Bizim duymadığımız ve bilmediğimiz birçok olay var. Umarım öncelikle kafa yapımızı değiştirmek gerekiyor sanırım . Saygılar....
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 18 yıl Yilbasini reddetmeniz sizin karar alaniniz icindedir.Saygi duymak bir erdemdir.Bu erdemi gösterebilmekte herkesin harci degildir.Türklük ve Müslümanlik sizi rahatsizmi etti yoksa banami yakistiramadiniz,ben o kelimelerin anlamini cok iyi bilmekteyim ve tekrarlayip diyorum ki,bu insan gururuna yakismayan davranislari yapanlarin kendilerini Türk ve müslüman olarak görmeye calismalari bile Türklüge ve müslümanliga hakarettir.Medya konusunda sizi tasvip etmekten öte fazla birseyde yapamam.Ne varki o medyayida besleyenler bizleriz.saygilarla Erdem olan saygı insanın özüne matufdur.İnsan yapıp-etmeleri bundan muaftır.Müslümanlık ve Türk'lükten rahasız olmayacagımı bilirsiniz.Hele size yakıştıramamak gibi bir düşünceden imtina ederim, ne münasebet. Dedigim gibi insan yozlaşmasına has özelleklikler, beşer de aranmalı. saygılar.
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Erdem olan saygı insanın özüne matufdur.İnsan yapıp-etmeleri bundan muaftır.Müslümanlık ve Türk'lükten rahasız olmayacagımı bilirsiniz.Hele size yakıştıramamak gibi bir düşünceden imtina ederim, ne münasebet.Dedigim gibi insan yozlaşmasına has özelleklikler, beşer de aranmalı. saygılar. Tesekkürler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.