Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bazan düşünüyorum da keşke tanrı olsa idi. Dünyadaki adaletsizlikler telafi edilirdi. Yok olup gitme olmazdı. Bir daha geri gelmemek üzere giden sevdiklerimiz ile tekrar beraber olabilirdik. Ama malesef yok.

Keşke olsaydı, ben memnun olurdum. Üzerime düşen ibadetimi yapardım rahat olurdum.

Ama acı gerçek şu ki malesef Tanrı diye birşey yok. Ne kadar mantığımı zorlarsam zorlayayım öyle birşeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum.

• Cevaplar 108
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bazan düşünüyorum da keşke tanrı olsa idi. Dünyadaki adaletsizlikler telafi edilirdi. Yok olup gitme olmazdı. Bir daha geri gelmemek üzere giden sevdiklerimiz ile tekrar beraber olabilirdik. Ama malesef yok.

Keşke olsaydı, ben memnun olurdum. Üzerime düşen ibadetimi yapardım rahat olurdum.

Ama acı gerçek şu ki malesef Tanrı diye birşey yok. Ne kadar mantığımı zorlarsam zorlayayım öyle birşeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum.

beyin kabul etse kalp buna isyan eder ya.

tüm bu adaletsizlikler yapanların yanına kalacak; işte kalp buna isyan eder bütün karşı duruşu ile.

Allah(cc)'ı biraz da kalp de aramak lazım.

yürek olan '' et '' parçasından bahsetmiyorum .

Gönderi tarihi:
beyin kabul etse kalp buna isyan eder ya.

tüm bu adaletsizlikler yapanların yanına kalacak; işte kalp buna isyan eder bütün karşı duruşu ile.

Allah(cc)'ı biraz da kalp de aramak lazım.

yürek olan '' et '' parçasından bahsetmiyorum .

Aslan bey;Elbetteki hiç bir insan yapılan haksızlıkların, yapanın yanına kar kalmasını istemez.Kötülük yapanların makul bir şeklide cezasını çekmesini ister.Bu düşüncene katılmamak elde değil.Ama maalesefki kurana göre kötülük yapanlar cezalandırılmayacak,aksine mükafat görecek.

Bakın ne bütük bir iddada bulunuyorum.Bunu kanıtlamayada hazırım

Belki siz bunu bilerek yapmıyorsunuz ama,genel olarak müslümanlar islamı özet olarak böyle anlatır.Dünyada kötüllkl yapanlar ahirette cezasını çekecek derler.Fakat bu doğru değil.

Gönderi tarihi:
Bakın ne bütük bir iddada bulunuyorum.Bunu kanıtlamayada hazırım

Belki siz bunu bilerek yapmıyorsunuz ama,genel olarak müslümanlar islamı özet olarak böyle anlatır.Dünyada kötüllkl yapanlar ahirette cezasını çekecek derler.Fakat bu doğru değil.

Bu dogru, yani ilkesel olarak Kur'an'ın bu konudaki görüşleri dogrudur.

İddianız olabilir ama , ispattan yoksun yada yorumlardan kaynaklanan yanlış anlamalar olabilir.

Müslüman(beşer)ların üstünden bu tip tartışmalar yapılamaz.Dinin kendi kaynaklarından ( Kur'an ve açıklayıcısı Sünnet) yapılabilir.Dinden anlamak başka, bunu anlatmak daha başka.

Gönderi tarihi:
KATATUKA İDDİANI KURAN AYETLERİNE DAYANARAK KANITLA O ZAMAN BEN DE Merak ettim...

Tamam öyleyse, tek tek gidelim.Evrensel ahlak anlayışına göre insan öldürmek en büyük bir suçtur.Bana kurandan inancına bakılmaksızın, kayıtsız şartsız insan öldürmenin cehennemle tehdit edildiğine dair bir ayet gösterebilrimisin? Soruma iyi dikkat et. Bak mesela müminleri öldürenle için var

Nisa 93 Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.

İlkönce bunu halledelim, sonra ırza tecavüz,yağma (büyük çapta hırsızlık) ve fuhşa zorlama suçlarına geliriz.

Gönderi tarihi:
Yok tek tek gitmicez.Sen bana kötülük yapanın nasıl bir mükafat alacağını anlat..

Cevap vermek zorunda değilsiniz ancak konunun güme gitmesine asla müsade etmem

Kötülük,yuvarlak bir kelime.İçini nelerle dolduracağına bağlı.Kurana göre ayetlere inanmayanlarda kötüler sınıfına dahil edilir.Kötülük derken neyi kast ediyoruz onda anlaşmamız lazım. Bunda anlaşmadan,inkarclıların cehennemle tehdit edildiği bir ayeti getirisiniz hiç bir sonuca varamayız.

Aşağıda saydığım şeyler sizce kötülükmüdür değilmidir?

İnsan öldürmek,ırza tecavüz,fuhşa zorlama,yağma,talan

Gönderi tarihi:
insanlar cok iyi olsada sirf inanclari olmadigi icin gunahkar konumuna girebiliyorlarsa bu yargilamda bir haksizlik vardir....

Inanipta Bunu kullananlar,oldurenler dini savunanlarsa cok mu gunahsiz!!

Bunu şöyle ele almak lazım sevgili La-Boheme; Sen şu an inanmayan bir insan olarak Hıristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik açısından "Günahkarsın". Bu senin için "Dünyada bir ceza almanı" gerektirmez ve bu yüzden sana dünyada bir ceza verilemez. Yani kimse seni "Niçin inanmıyorsun" diye yargılayamaz. Kısaca senin "Günahkarlığın" öteki dünya için verilmiş bir etikettir. Sende öteki dünyaya inanmadığın için senin açından haksızlık yada haklılık gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir kaygının olmaması lazım. Çünkü Dinlerin bu konudaki nitlelemeleri açık; "Bana inanmıyorsan, seni yarattığım cennete almam.". E sen böyle bir yargıya inanmadığın için, "Günahkar" olup olmamak senin umrunda olmamalı değil mi? :unsure: Ama Maddesel olan bu dünyada iyi bir insanın sırf inanmıyor diye cezalandırılması konusunda elbette haklısın...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bunu şöyle ele almak lazım sevgili La-Boheme; Sen şu an inanmayan bir insan olarak Hıristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik açısından "Günahkarsın". Bu senin için "Dünyada bir ceza almanı" gerektirmez ve bu yüzden sana dünyada bir ceza verilemez. Yani kimse seni "Niçin inanmıyorsun" diye yargılayamaz. Kısaca senin "Günahkarlığın" öteki dünya için verilmiş bir etikettir. Sende öteki dünyaya inanmadığın için senin açından haksızlık yada haklılık gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir kaygının olmaması lazım. Çünkü Dinlerin bu konudaki nitlelemeleri açık; "Bana inanmıyorsan, seni yarattığım cennete almam.". E sen böyle bir yargıya inanmadığın için, "Günahkar" olup olmamak senin umrunda olmamalı değil mi? :unsure: Ama Maddesel olan bu dünyada iyi bir insanın sırf inanmıyor diye cezalandırılması konusunda elbette haklısın...

Saygılarımla...

Konuyu saptırıyorsunuz.Konu bu değil.Kuranla ilgisi olmayan söylemlerle insanların aldatılarak,islama taraftar toplama çabaları.Dünyada zulme uğramış bir mazluma,dünyada hakkını alamasan bile,ahirette sana kötülük yapanlar cezasını cekecek dennilerek duygu sömürüsü yapılması.

Bende diyorum ki,bu doğru değil.Kurana göre müslümanlara kötülük yapanlar ceza görecektir.Aynı kötülüğü müslümanların başkalrına yapmaları bırakın kurana göre yasak olması,cennet vaad edilerek teşvik edilir.

Onun iiçin en büyük kötülük olan insan öldürmek ile başladım ve dedim ki

Tamam öyleyse, tek tek gidelim.Evrensel ahlak anlayışına göre insan öldürmek en büyük bir suçtur.Bana kurandan inancına bakılmaksızın, kayıtsız şartsız insan öldürmenin cehennemle tehdit edildiğine dair bir ayet gösterebilrimisin? Soruma iyi dikkat et. Bak mesela müminleri öldürenle için var

Nisa 93 Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.

Soruma bir cevap gelmedi,zaten gelmeside mümkün değil.Kuranda böyle bir ayet yok.

Tevbe 111- Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek karşılığa katliam yapma üzere satın almıştır. Öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alış-veriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur.

Katliam yapmaya yani toplu öldüremeye cennet vaad ediliyor değilmi.Şimdi müslümanlardan gelecek itirazları değerlendirelim.

Efendim bu ayet savaş ortamı ile ilgilidir,savaş ise sadece savunmak için yapılır.

Kesinlikle öyle değil ama öyle olduğunu varsayalım. Bunun ne kadar abuk bir savunma olduğu apaçık ortadadır.Günümüzdeki modern hukuka göre saldırıya uğrayan bir kişi nefsi müdaafa yaparak, eğer saldırganı öldürürse, Yasalar o kişiye madalyon takmaz,mükafaat ta vermez. Ya cezası hafifletilir,yada hiç ceza almaz.

Gelelim savaşla ilgili ayete, Müslümanların dediği gibi savunma amaçlı bile olsa sonuçta insan öldürüyorsunuz.İnsan öldürmenin ise methedilecek,mükafaat verilecek hiç bir tarafı olamaz.

Nisa 101- Yeryüzünde sefere çıktığınızda kâfirlerin size bir kötülük yapacağından korkarsanız namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Kuşkusuz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.

Niye,''kafirlerin size saldırmasından endişe ediyosanız, kendinizi savunmanızda bir günah yoktur'' şeklinde bir ayet yok.İnsan hayatının namaz kadardamı değeri yok.

Kaldı ki doğada her canlıda saldırı anında savunma iç güdüsü devreye girer.Hayvanlar bile bunu kutsal kitaplara gerek kalmadan yapabilriken,kuranda savaşla ilgili yüzlerce ayetin sadece savunma amaçlı olduğunu savunmak,Allahın yarattığı insanlara, hayvanlar kadar akıl vermediğini iddia etmekle eş değerdir.

Japonyada atılan atom bombasından dolayı öldürülen milyonlarca insanın hesabı kurana göre sorulmayacaktır.Çünkü onlar müslüman değildir.

Gönderi tarihi:

KATAKUTA konu güme gitmesin şimdi şu sözünü bana Kuran ayetine dayanarak kanıtla...

Aynen şöyle yazmıştın:"Ama maalesefki Kuran a göre kötülük yapanlar cezalandırılmayacak,aksine mükafat görecek."

Ben bunu merak ediyorum....

BİR AYET

MAİDE 32

"İşte bu yüzden biz, İsrailoğulları üzerine şunu yazdık: Kim bir kişiyi, bir kişiye karşılık yahut yeryüzünde bir fesat sebebiyle olmaksızın öldürürse, insanları toptan öldürmüş gibidir. Ve kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir. Andolsun, resullerimiz onlara açık-seçik kanıtlar getirmişlerdir. Ama onlardan birçoğu bunun ardından da yeryüzünde zulüm ve azgınlığa sapmaktadır."

Evet eğer bir kişi bir kişiyi o sayılan sebeplerin dışında kasden öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir.Örnek eğer ben bir kişiyi (kafir veya müşrik olması fark etmez) o söylenen sebeplerin dışında kasıtlı olarak öldürürsem bütün insanlığı öldürmüş gibi olurum..Şimdi sen bana şunu söyle ben böyle bir günahı işledikten sonra bana mükafat verileceğini söylüyorsun bunu neye dayandırıyorsun.?

Gönderi tarihi:
KATAKUTA konu güme gitmesin şimdi şu sözünü bana Kuran ayetine dayanarak kanıtla...

Aynen şöyle yazmıştın:"Ama maalesefki Kuran a göre kötülük yapanlar cezalandırılmayacak,aksine mükafat görecek."

Senin kalbin mühürlenmiş kardeşim. O kadar yazıdan bir şey anlamadığına göre

Gönderi tarihi:

Bırak şimdi bırak yazının sonunda yazdığım yerlere cevap ver...Sana açık ayet yazdım ama göremedin herhalde. MAİDE 32 AYETİNİ VE ALTINDA YAZDIĞIM PARAGRAFI OKU VE ŞU ÇOK MERAK ETTİĞİM UYDURMA CEVABINI YAZ BU KONUDA BİTSİ.

Gönderi tarihi:

BİR AYET

MAİDE 32

"İşte bu yüzden biz, İsrailoğulları üzerine şunu yazdık: Kim bir kişiyi, bir kişiye karşılık yahut yeryüzünde bir fesat sebebiyle olmaksızın öldürürse, insanları toptan öldürmüş gibidir. Ve kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir. Andolsun, resullerimiz onlara açık-seçik kanıtlar getirmişlerdir. Ama onlardan birçoğu bunun ardından da yeryüzünde zulüm ve azgınlığa sapmaktadır."

Evet eğer bir kişi bir kişiyi o sayılan sebeplerin dışında kasden öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir.Örnek eğer ben bir kafiri o söylenen sebeplerin dışında kasıtlı olarak öldürürsem bütün insanlığı öldürmüş gibi olurum..Şimdi sen bana şunu söyle ben böyle bir günahı işledikten sonra bana mükafat verileceğini söylüyorsun bunu neye dayandırıyorsun.?

Bu ayet müslümanları bağlamaz, çünkü tevrattaki bir hükümden bahsetmektedir.Ayne şu ayetlerin bağlamadığı gibi

Nahl 124 Cumartesi tatili, ancak onda ihtilaf edenlere (farz) kılınmıştı. Kıyamet günü Rabbin, muhakkak onların ihtilafa düştükleri şey hakkında aralarında hüküm verecektir.

Enam 146 Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında yahut bağırsaklarında taşıdıkları ya da kemiğe karışan yağlar hariç olmak üzere sığır ve koyunun iç yağlarını da onlara haram kıldık. Bu, zulümleri yüzünden onlara verdiğimiz cezadır. Biz elbette doğru söyleyeniz.

cumartesi tatil yasağı ve iç yağların haram oluşu nasıl yahudilere ait bir hükümse,maide 32 de onlara ait bir hükümdür.Kaldı ki tevratta böyle bir ayet yoktur.

Ama yinede bağlar olduğunu varsayalım, fakat benim soruma cevap değil

MAİDE 32

"İşte bu yüzden biz, İsrailoğulları üzerine şunu yazdık: Kim bir kişiyi, bir kişiye karşılık yahut yeryüzünde bir fesat sebebiyle olmaksızın öldürürse, insanları toptan öldürmüş gibidir. Ve kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir. Andolsun, resullerimiz onlara açık-seçik kanıtlar getirmişlerdir. Ama onlardan birçoğu bunun ardından da yeryüzünde zulüm ve azgınlığa sapmaktadır

Kırmızı renkli kısma dikkat edelim.

Maide 33- Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır.

Şeriatla yönetilen bir ülkede o ülkenin yasalarını eleştirmek fesat olarak kabul edilir. Sadece bununlada sınırlı değil.Kurana karşı yapılan her eleştiriyi fesat olarak değerlendirip ölüm fetvalarının çıkarıldığı bilinen bir şey.Dolayısıyla bu ayet

Kuranda inancına bakılmaksızın,kayıtsız şartsız insan öldümenin kuranda yasak olduğuna dair bir ayet getirin şeklindeki soruma

cevap olamaz

Gönderi tarihi:

Şimdi yazıcam ayeti iyi oku lütfen..

BAKARA 178

"Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır. Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi... Kim kardeşi tarafından herhangi bir şekilde affa uğrarsa, bu durumda örfü izlemek ve affedene en güzel biçimde bir ödeme yapmak gerekir. İşte bu, Rabbinizden size bir hafifletme ve bir rahmettir. Kim bundan sonra azgınlık ve düşmanlık ederse onun için korkunç bir azap vardır."

MAİDE 45

"O Kitap'ta onlar üzerine şöyle yazmıştık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş... Yaralamalar karşılığında da kısas. Kim kısası bağışlarsa, bu bağışlaması kendisi için günahlara bir perde olur. Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir."

İslam'Da kısas vardır.Yani sen benim gözümü çıkarmışsan ben de senin gözünü çıkarma hakkına sahibim.Lafı fazla uzatmadan şunu dicem.Eğer sen benim hakkımı yemişsen o hakkı bağışlama yetkisi sadece bana aittir.Allah hakkı yenmiş kişinin hakkını o hakkı tecavüz edene bağışlamaz.Allah zulmetmez.KUL HAKKI dediğimiz olay budur işte .ALLAH kul hakkını affetmez.Kul hakkını ancak o hakkın sahibi affedebilir...Bunun hesabını sormak ise Allah'a aittir .Onun da nasıl olucağını ben bilemem.

MAİDE 95

Ey iman sahipleri! İhramda olduğunuz zaman av öldürmeyin. Sizden kim kasten onu öldürürse cezası şudur: Öldürdüğü hayvana denk deve-sığır, davar cinsinden, Kâbe'ye varacak kurbanlık bir hediye ki, içinizden adalet sahibi iki kişi belirleyecektir. Yahut yoksullara yedirme şeklinde bir keffâret, yahut buna denk oruç. Taki yaptığının vebalini tatsın. Allah, geçmişi affetmiştir. Kim bir daha yaparsa, Allah ondan öc alacaktır. Allah çok güçlüdür, öc alıcıdır.

Bu ayete göre ihramda iken av öldürmenin cezası var.Sen nasıl dersin şimdi haksız yere insan öldürmenin cezası yok?HAtta mükafatı var..

Haksız yere bir insanı öldürmenin cezası eğer varisleri affetmezse ölümdür.Çünkü İslam'da kısas vardır.Müslüman veya değil her kim bir kişiyi haksız yere öldürmüşse bunun bu dünyadaki cezası eğer varisleri affetmezse ölümdür....

Gönderi tarihi:
Şimdi yazıcam ayeti iyi oku lütfen..

BAKARA 178

"Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır. Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi... Kim kardeşi tarafından herhangi bir şekilde affa uğrarsa, bu durumda örfü izlemek ve affedene en güzel biçimde bir ödeme yapmak gerekir. İşte bu, Rabbinizden size bir hafifletme ve bir rahmettir. Kim bundan sonra azgınlık ve düşmanlık ederse onun için korkunç bir azap vardır."

MAİDE 45

"O Kitap'ta onlar üzerine şöyle yazmıştık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş... Yaralamalar karşılığında da kısas. Kim kısası bağışlarsa, bu bağışlaması kendisi için günahlara bir perde olur. Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir."

İslam'Da kısas vardır.Yani sen benim gözümü çıkarmışsan ben de senin gözünü çıkarma hakkına sahibim.Lafı fazla uzatmadan şunu dicem.Eğer sen benim hakkımı yemişsen o hakkı bağışlama yetkisi sadece bana aittir.Allah hakkı yenmiş kişinin hakkını o hakkı tecavüz edene bağışlamaz.Allah zulmetmez.KUL HAKKI dediğimiz olay budur işte .ALLAH kul hakkını affetmez.Kul hakkını ancak o hakkın sahibi affedebilir...Bunun hesabını sormak ise Allah'a aittir .Onun da nasıl olucağını ben bilemem.

MAİDE 95

Ey iman sahipleri! İhramda olduğunuz zaman av öldürmeyin. Sizden kim kasten onu öldürürse cezası şudur: Öldürdüğü hayvana denk deve-sığır, davar cinsinden, Kâbe'ye varacak kurbanlık bir hediye ki, içinizden adalet sahibi iki kişi belirleyecektir. Yahut yoksullara yedirme şeklinde bir keffâret, yahut buna denk oruç. Taki yaptığının vebalini tatsın. Allah, geçmişi affetmiştir. Kim bir daha yaparsa, Allah ondan öc alacaktır. Allah çok güçlüdür, öc alıcıdır.

Bu ayete göre ihramda iken av öldürmenin cezası var.Sen nasıl dersin şimdi haksız yere insan öldürmenin cezası yok?HAtta mükafatı var..

Haksız yere bir insanı öldürmenin cezası eğer varisleri affetmezse ölümdür.Çünkü İslam'da kısas vardır.Müslüman veya değil her kim bir kişiyi haksız yere öldürmüşse bunun bu dünyadaki cezası eğer varisleri affetmezse ölümdür....

İddianıza delil olabilecek hiç bir ayet getirmemişsiniz.

.Sen nasıl dersin şimdi haksız yere insan öldürmenin cezası yok?HAtta mükafatı var

Ben demiyorum,kitabınız diyor

Nisa 74. Fel yükatil fı sebılillahillezıne yeşrunel hayated dünya bil ahırah ve men yükatil fı sebılillahi fe yuktel ev yağlib fe sevfe nü'tıhi ecran azıyma

Nisa 74 O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda öldürsün. Kim Allah yolunda öldrürür, öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz.

Gönderi tarihi:

Ben delilimi getirdim dedim ki İslam'da kısas vardır Sen anlıyamadın.

Dİğer yandan şu soruma bir cevap ver lütfen

MAİDE 95

HANİ KÖTÜLÜK YAPANLARA CEZA YOKTU?

Gönderi tarihi:

bence '' kötülük '' kavramından ne anlıyoruz, yada anlamamız gerekenler nedir?.

Sorun burda başlar ve biter.

Bir din var ve onun Sahibi tarafından gönderilmiş bir kitap.

Her şeyi açıkladıgını söyleyen bir kitap ki, bunda kötülük tanımlaması yapılmasın.

İnananlar bu kaynaktan sorunun temeline ulaşabilir.Peki inanmayanlar Kitabın tanımlamalarına inanmadıkları için kötülügü iyilik yada iyiligi kötülük olarak degerlendirirse ne yapılabilir ki??????.

soruyorum sadece.

Gönderi tarihi:
İddianıza delil olabilecek hiç bir ayet getirmemişsiniz.

.Sen nasıl dersin şimdi haksız yere insan öldürmenin cezası yok?HAtta mükafatı var

Ben demiyorum,kitabınız diyor

Nisa 74. Fel yükatil fı sebılillah illezıne yeşrunel hayated dünya bil ahırah ve men yükatil fı sebılillahi fe yuktel ev yağlib fe sevfe nü'tıhi ecran azıyma

Nisa 74 O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda öldürsün. Kim Allah yolunda öldrürür, öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz.

Hayır, Kitap demiyor, siz diyorsunuz arkadaşım...

Bu muydu? Sabırla takip edeyim dedim ama, sonuçta ortaya çıkan yargınız bu muydu? Sayın Haksöz/Katakuta madem ki Ayetlerin nasıl ele alınacağı hakkında yukarıdaki bir iletinizde olduğu kadar iddialısınız, niçin NİSA suresini böyle parçalayarak ve yek bir ayeti, sanki Kur'an "Katilleri Destekliyormuş" izlenimi yaratarak veriyorsunuz? Sizin ne yapmak istediğinizi ve nasıl bir yol izlediğinizi belirtmiştim. Göz ardı ettiğiniz bir çok husus var. Ama ben sadece Nisa suresinin ilgili ayetlerini vereceğim. Yalnız sizinle ilgili şöyle bir kanım var: belki Kur'an-ı okumuşsunuz, bilgi birikiminiz de var... Ancak gizil bir art niyetinizde var. Yani sizin yaptığınız "Gerçekleri ortaya çıkarma çabası" değil... Öyle olsaydı, ayetleri hep işinize geldiği gibi yorumlamazdınız. Haksöz olduğunuz dönemde de "Kur'an-da Çelişkiler" başlığı altında yaptığınız Kur'an-dan alıntılar hep bu şekilde ve mesnedsiz, zatende gerekli cevapları almışsınız o dönemde hep ve görmezden gelmişsiniz tüm cevapları, kaçak dövüşmüşsünüz... Neyse, asıl meseleye gelelim artık...

Nisa Suresi:

69 Allah'a ve resule itaat eden kişilere gelince, bunlar, Allah'ın kendilerine nimet verdikleriyle beraberdirler. Peygamberlerle, hak dostlarıyla, şehitlerle, hayır ve barışı sevenlerle. Ne güzel dosttur bunlar!

70 Böylesi bir beraberlik Allah'ın lütfudur. Herşeyi bilici olarak Allah yeter.

71 Ey inananlar! Savunma tedbirlerinizi alın. Gerektiğinde de bölükler halinde hareket geçin yahut toplu halde savaşa çıkın.

72 İçinizden öylesi de var ki, ne olursa olsun ağırdan alır. Size bir musibet gelip çatarsa şöyle diyecektir: "İyi ki onlarla birlikte şehit olmadım. Allah bana lütufta bulundu."

73 Eğer size Allah'tan bir lütuf erişirse o -sizinle kendisi arasında hiçbir sevgi yokmuş gibi- şöyle diyecektir: "Keşke ben de onlarla olsaydım da büyük bir başarı kazansaydım!"

74 O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda öldürsün. Kim Allah yolunda öldrürür, öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz.

75 Size ne oluyor da Allah yolunda ve "Ey Rabbimiz bizi, halkı zulme sapmış şu kentten çıkar; katından bize bir dost gönder, katından bize bir yardımcı gönder!" diye yakaran mazlum ve çaresiz erkekler, kadınlar, yavrular için savaşmıyorsunuz!

76 İman edenler Allah yolunda savaşırlar; küfre sapanlarsa tağut yolunda savaşırlar. O halde, şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç kuşkusuz, şeytanın tuzağı çok zayıftır.

....

Ayet açıktır ki savaş sırasındaki mücadelelerden bahsediyor. Bir insanın masum bir kişiyi öldürmesinden ve bunun mükafatlandırılacağından bahsetmiyor... Kötülüğün mükafatlandırılacağından bahsetmiyor. Bir saldırı karşısında savunma tedbirleri alınmasını, müdafaa yapılmasını ve mücadelenin Allah yolunda verilmesini, şehit olunacaksa veya öldürülecekse, kişisel nedenlerle değil, Allah için yapılmasını öğütlüyor. Aleni bir katilin öldürmesinin mükafatlandırılacağından bahsedilmiyor. Bu yorum sadece sizin art niyetinizden kaynalanmaktadır. Ve bunu zaten ortaya koymuştuk...

Sizde iddianıza koşut olarak bir ayet getirme çabasına girmişsiniz ama bunu yapılabilecek en uydurma ve etik dışı şekliyle yapmışsınız. Biraz dürüst olmanızı umuyorum... Ama hep umduğumla kalıyorum...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Hayır, Kitap demiyor, siz diyorsunuz arkadaşım...

Bu muydu? Sabırla takip edeyim dedim ama, sonuçta ortaya çıkan yargınız bu muydu? Sayın Haksöz/Katakuta madem ki Ayetlerin nasıl ele alınacağı hakkında yukarıdaki bir iletinizde olduğu kadar iddialısınız, niçin NİSA suresini böyle parçalayarak ve yek bir ayeti, sanki Kur'an "Katilleri Destekliyormuş" izlenimi yaratarak veriyorsunuz? Sizin ne yapmak istediğinizi ve nasıl bir yol izlediğinizi belirtmiştim. Göz ardı ettiğiniz bir çok husus var. Ama ben sadece Nisa suresinin ilgili ayetlerini vereceğim. Yalnız sizinle ilgili şöyle bir kanım var: belki Kur'an-ı okumuşsunuz, bilgi birikiminiz de var... Ancak gizil bir art niyetinizde var. Yani sizin yaptığınız "Gerçekleri ortaya çıkarma çabası" değil... Öyle olsaydı, ayetleri hep işinize geldiği gibi yorumlamazdınız. Haksöz olduğunuz dönemde de "Kur'an-da Çelişkiler" başlığı altında yaptığınız Kur'an-dan alıntılar hep bu şekilde ve mesnedsiz, zatende gerekli cevapları almışsınız o dönemde hep ve görmezden gelmişsiniz tüm cevapları, kaçak dövüşmüşsünüz... Neyse, asıl meseleye gelelim artık...

Nisa Suresi:

69 Allah'a ve resule itaat eden kişilere gelince, bunlar, Allah'ın kendilerine nimet verdikleriyle beraberdirler. Peygamberlerle, hak dostlarıyla, şehitlerle, hayır ve barışı sevenlerle. Ne güzel dosttur bunlar!

70 Böylesi bir beraberlik Allah'ın lütfudur. Herşeyi bilici olarak Allah yeter.

71 Ey inananlar! Savunma tedbirlerinizi alın. Gerektiğinde de bölükler halinde hareket geçin yahut toplu halde savaşa çıkın.

72 İçinizden öylesi de var ki, ne olursa olsun ağırdan alır. Size bir musibet gelip çatarsa şöyle diyecektir: "İyi ki onlarla birlikte şehit olmadım. Allah bana lütufta bulundu."

73 Eğer size Allah'tan bir lütuf erişirse o -sizinle kendisi arasında hiçbir sevgi yokmuş gibi- şöyle diyecektir: "Keşke ben de onlarla olsaydım da büyük bir başarı kazansaydım!"

74 O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda öldürsün. Kim Allah yolunda öldrürür, öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz.

75 Size ne oluyor da Allah yolunda ve "Ey Rabbimiz bizi, halkı zulme sapmış şu kentten çıkar; katından bize bir dost gönder, katından bize bir yardımcı gönder!" diye yakaran mazlum ve çaresiz erkekler, kadınlar, yavrular için savaşmıyorsunuz!

76 İman edenler Allah yolunda savaşırlar; küfre sapanlarsa tağut yolunda savaşırlar. O halde, şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç kuşkusuz, şeytanın tuzağı çok zayıftır.

....

Ayet açıktır ki savaş sırasındaki mücadelelerden bahsediyor. Bir insanın masum bir kişiyi öldürmesinden ve bunun mükafatlandırılacağından bahsetmiyor... Kötülüğün mükafatlandırılacağından bahsetmiyor. Bir saldırı karşısında savunma tedbirleri alınmasını, müdafaa yapılmasını ve mücadelenin Allah yolunda verilmesini, şehit olunacaksa veya öldürülecekse, kişisel nedenlerle değil, Allah için yapılmasını öğütlüyor. Aleni bir katilin öldürmesinin mükafatlandırılacağından bahsedilmiyor. Bu yorum sadece sizin art niyetinizden kaynalanmaktadır. Ve bunu zaten ortaya koymuştuk...

Sizde iddianıza koşut olarak bir ayet getirme çabasına girmişsiniz ama bunu yapılabilecek en uydurma ve etik dışı şekliyle yapmışsınız. Biraz dürüst olmanızı umuyorum... Ama hep umduğumla kalıyorum...

Saygılarımla...

Maalesef her zaman yapıldığı gibi sizde makjaylama metoduna gitmişsizin.Ben kuran inanç ayırımı yapar diyorum ve sözümünde arkasındayım. Eğer gerçekten samimi olsa idiniz ayetlerin devamını da verirdiniz

nisa 94- Ey İman edenler! Allah yolunda cihada çıktığınız zaman, mümini kâfirden ayırmak için iyice araştırın. Size selam veren kimseye, dünya hayatının menfaatini gözeterek, "Sen mümin değilsin" demeyin. Allah katında çok ganimetler var. İslâm'a ilk önce girdiğiniz zaman siz de öyle idiniz. Sonra Allah size lutufta bulundu. Onun için iyice araştırın. Şüphesiz ki Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.

Hani . Bir saldırı karşısında savunma tedbirleri alınmasını İstiyordu.savunma tedbirinde mümin kafir ayırımı mı olurmuş.Size saldıranların nüfus kağıdına mı bakacaksınız müslümanı kafirmi diye

Allah katında çok ganimetler var ne demek ? İşte savaşın aslı sebebi bu.Civar kabileleri basıp haybeden köşeyi dönmek.Yapılan savaşlar hep bunun içindir.

Ayrıca bana yaptığınız ithamı aynen size itham ediyorum.

en uydurma ve etik dışı şekliyle islamı şirin göstermeye çalşıyorsunuz

İslam günümüze kadar gülücükler saçarak,güller atarak değil,milyonlarca insanı katlederek kadınlarını kızlarını cariye edinerek geldi.

Gönderi tarihi:

Mademki yorumlarda anlaşamıyoruz öyleyse herkes sussun da islam peygamberi ne diyor bu konuda ona bakalım

Yüzbine yakın insanın şahid olduğu veda hutbesinden bir kesit

Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz:

Allah'a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz.

Allah'in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.

Zina etmeyeceksiniz.

Hirsizlik yapmayacaksiniiz..

"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri

zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.

İşte katliam ve talanın bizaat peygamberin kendi ağzdan tescili. islama girmeyenlerin öldrülebilinir ve mallarına el konulur.

Evet sayın boşig, ne dersiniz buyurun bana yaptığınız,en uyuduruk ve etik dışı yorum ithamını peygamber içinde yapın isterseniz.

Gönderi tarihi:

keşke tanrı olsaydıda kalpleri yerinden sökülüp kendine kurban edilen insanların haykırışlarını duyup olaya bi el atsaydı...

olsaydıda 12 yaşında ailesinin gözleri önünde tecavüz edilen ıraklı kıza kudretini gösterebilseydi..

olsaydıda "fat boy" japonya semalarına varmadan yüzbinlerce insan saniyeler içinde kavrulmadan bu kendisine ve kendi

yarattıklarına yapılan meydan okuyuşa bir dur deseydi..

kıl namazını,boğazla koyununu,aç kal bir ay....

geçiniz...

Gönderi tarihi:
Mademki yorumlarda anlaşamıyoruz öyleyse herkes sussun da islam peygamberi ne diyor bu konuda ona bakalım

Yüzbine yakın insanın şahid olduğu veda hutbesinden bir kesit

Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz:

Allah'a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz.

Allah'in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.

Zina etmeyeceksiniz.

Hirsizlik yapmayacaksiniiz..

"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri

zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.

İşte katliam ve talanın bizaat peygamberin kendi ağzdan tescili. islama girmeyenlerin öldrülebilinir ve mallarına el konulur.

Evet sayın boşig, ne dersiniz buyurun bana yaptığınız,en uyuduruk ve etik dışı yorum ithamını peygamber içinde yapın isterseniz.

Arkadaşım, ne olduğunuz ayan beyan ortadadır... Boşuna cebelleşmeyin isterseniz... :stuart:

Gönderi tarihi:
Enterasan bir konu açmışssınız sayın katkuta,

Nedir bu dinlerin insan öldürme tutkusu anlamak güç geliyor bana....

Nedir bu kendinden olmayanları anlamama güdüsü...

Nedir bu Nedir?

Sevgili adrenalin gene tam onikiden vurdun diyeceğim...

Bunun adına test diyorlar...

Bizi buraya teste tabii tutmak için göndermiş...

Ölümlerden zevk alan bir Tanrıdan bahsediyorlar...

Adı test ya... karışmayacak ne yapacağımızı görecek ve bize puan verecek...

Ah ah.. anlamak istesemde anlayamıyorum... Ölen filistinli çocukları düşündükçe hiç anlayamıyorum...

Sayın x man,Bunu anlamak hiçte zor değil.Asıl istenen insan öldürmekte değildir.Asıl mesele tanrı kavramını kullanarak, başka toplumları sömürmek,zenginliklerine el koymaktır.İnsanlarda kolay kolay sömürülmelerine izin vermeyeceklerine göre,zorla savaşla bunu elde etmeye çalışmaktır.

Bakın şu ayet bunu özetle anlatır

tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye (haraç) verecekleri hale gelinceye kadar öldürün.

Amerika ıraka insanları öldürmek için girmedi. Asıl gayesi bu değildi.Asıl gayesi ırakın petrollarına el koymak,sömürmektir. Zaten bunu yapıyor..O ülkenin halkıda buna direndikleri için amarikada öldürmek zorunda.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.