Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dikkat: Yeni Fikirler - Yeni Düşünceler - Yeni Arayışlar

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dostoyevski güzel bir söz etmiş bir tarihlerde. Ben sözü yarım yamalak hatırladığım için hatırladığım şekliyle yazıyorum. İnsan, çevresinde olup-biteni görüp-duymama lüksüne sahip değildir. Tabii bu çevre ile ilgili, tartışmayla ne alakası var bunun denilebilir. Bunu diyenler komple olmasa da kısmi bir haklılığa sahiptirler.

Bazen ben de kendime bunu söylüyorum. Adamın cevap vermemesini istiyorsun o halde sen onun yazdıklarına cevap verme. Bende de bir bozukluk yok değil hani.

Neyse; herhalde bundan sonra böyle yapacağım da açmış olduğum bir başlık altında böylesi yaklaşımları gördüğümde delleniyorum. 17-20 yaş arasındaki gençler bir şekilde sloganlaşmış cümlelerle, kafalarında oluşturdukları kodlarla insanlara motamot aynı cevapları veriyorlar. Bu da ister istemez insanları tartışma konusunda bıktırıyor.

• Admin
Gönderi tarihi:

Ama bekir'inde "ignore" özelliğini bilmesi lazım. Forumun ya da bilgisayarın "ignore" özelliğinden bahsetmiyorum.

Bu konu hakkında geniş bilgi için buraya göz atınız:

http://www.turkish-media.com/forum/tracker/issue-17-istemediginiz-birini-nasil-yasaklarsaniz-ignore/

Saygılar

Gönderi tarihi:

Sayın Admin,

Forumda dikkatimi çeken bir şey var üye olduğumdan beri, daha önce dile getirmek istiyordum ama düzelir diye bekledim, şöyle ki;

Nedense, Güncel Alt Forumundaki konular, ağırlıkla Laiklik ile ilgili güncel haberlerin , Politika Alt Forumu ise, ağırlıkla ''Kürt sorunu'' ya da ''Ermeni Sorunu'' gibi ana konular ile ilgili ''Güncel'' haberlerin tartışıldığı alanlara dönüşmüş durumda.

Benim gibi düşünenler var mı ya da siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bu durum beni rahatsız etmekte.

Eğer, siz de bunu bir sorun ve karmaşıklık olarak görüyorsanız, bunu önlemenin yolu var mı acaba veya bu konuda bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz ?

Saygılar

Gönderi tarihi:

Acaba tipki Rep listesi gibi, birde ceza listesi olsa mesela kimler cezali kimler yasakli boylelikle uyelerden daha kolay haberdar olunmazmi... ?!

Gönderi tarihi:

Acaba tipki Rep listesi gibi, birde ceza listesi olsa mesela kimler cezali kimler yasakli boylelikle uyelerden daha kolay haberdar olunmazmi... ?!

Evet; bu bir çok sitede duyuru için açılan başlıklarla yapılıyor ve hem tartışmaların devamlılığı için önemli hem de insanların arkadaşı veya tartışma tarafı olan kimselerin sitedeki varlığı hakkında bilgi edinmelerini sağlıyor. Yani içerik olarak faydalı bir öneri olarak görüyorum ama yöntem REP listesi gibi sürekli anasayfada ilan olmamalı, siteden haberlerin ve duyuruların yer aldığı bölümde açılacak bir sabit başlık iyidir.

• Admin
Gönderi tarihi:

Evet; bu bir çok sitede duyuru için açılan başlıklarla yapılıyor ve hem tartışmaların devamlılığı için önemli hem de insanların arkadaşı veya tartışma tarafı olan kimselerin sitedeki varlığı hakkında bilgi edinmelerini sağlıyor. Yani içerik olarak faydalı bir öneri olarak görüyorum ama yöntem REP listesi gibi sürekli anasayfada ilan olmamalı, siteden haberlerin ve duyuruların yer aldığı bölümde açılacak bir sabit başlık iyidir.

Sevgili üyeler,

Malesef uyarılar site ile üye arasındadır ve böyle devam etmesinden yanayız.

Yasaklanan üyelerin rumuzlarının altında 'Yasaklanmıştır' ibaresini görürsünüz.

Saygılar

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ben artık "Gazete haberleri paylaşımı" diye bir bölüm oluşturulmasını elzem görüyorum. Şimdi burasının adı "forum". Bir tartışma platformu (Güncel konular ve Politika Bilimi başlıklarını kastediyorum)

Tartışma nasıl olur ? Birden fazla kişi fikirlerini ortaya koyar ve diğerlerinin fikirlerini eleştirir(olumlu veya olumsuz eleştiri), değerlendirir. Forum, diğer tartışma türlerinden farklı bir tartışma biçimidir. Tartışacak kişilerin önceden belirlendiği programlı bir tartışma değildir. Bazı kişilerin soru sorduğu, bazı kişilerin cevap verdiği bir tartışma türüde değildir. Orada bulunan ve tartışmaya katılmak isteyen herkes tartışmacıdır, herkes soru sorar, herkes cevap verir, herkes eleştirir vs. Tartışmacı katılımcı, soru soran katılımcı, izleyici gibi ayrımlar yoktur. Oldukça güzel bir tartışma türüdür. Roma'da bu tartışmalar "Forum" adlı meydanda yapıldığı için, bu tartışma türüne "forum" denilmektedir internet ortamında.

Daha önce üniversitelerde yapılırdı forumlar. Öğrencilere x konusunda forum düzenleneceği duyurulur, boş bir anfide forum düzenlenir, anfinin kapısı tartışma boyunca açık kalır, isteyen gelir tartışmaya katılırdı.

Birde okul panoları vardır. Oralarada öğrenciler beğendikleri ve diğer öğrencilerin okumasını istedikleri gazete haberlerini kesip asarlardı.

Bu ikisini birbirine karıştıran çok arkadaş var bu forumda.

Biraz açık konuşayım, bu forumda toplam tartışma iletisi olarak, başlık açıp copy-paste yaptığı gazete haberlerinin herhangi birinin içerdiği karakter kadar gazete haberi kopyalamak dışında iletisi olmayan kullanıcılar görüyorum.

Tartışmada alıntı; eleştirmek, kaynak olarak kullanmak, iddianı desteklemek, pekiştirmek, örneklemek gibi amaçlarla kullanılır.

Herkes mutlaka en az bir kere tartışma programı izlemiştir televizyonda. Tartışma boyunca sadece yanında getirdiği gazete küpürlerini, yada kitap fotokopileri okuyan bir tartışmacı görülmüş müdür ?

copy-paste edilmiş gazete haberlerinden ibaret başlıklar. Copy-paste edilmiş gazete haberlerinden ve köşe yazılarından ibaret cevaplar. Mail kutularımızı dolduran fw maillerden ne farkı var?

Benim önerim; "gazete haberleri ve köşe yazıları paylaşımı" gibi bir bölüm açılsın, beğendikleri ve önemli gördükleri gazete haberlerini "yorumsuz" olarak bizimle paylaşmak isteyen arkadaşlarımızda orayı kullansınlar.

• Admin
Gönderi tarihi:

Ben artık "Gazete haberleri paylaşımı" diye bir bölüm oluşturulmasını elzem görüyorum. Şimdi burasının adı "forum". Bir tartışma platformu (Güncel konular ve Politika Bilimi başlıklarını kastediyorum)

.

.

.

Benim önerim; "gazete haberleri ve köşe yazıları paylaşımı" gibi bir bölüm açılsın, beğendikleri ve önemli gördükleri gazete haberlerini "yorumsuz" olarak bizimle paylaşmak isteyen arkadaşlarımızda orayı kullansınlar.

Bunun üzerinde düşünüyoruz.... Yaparsak nasıl bir format izlemeliyiz veya nerede olmalı smile.gif

Gönderi tarihi:

Bunun üzerinde düşünüyoruz.... Yaparsak nasıl bir format izlemeliyiz veya nerede olmalı smile.gif

Bölümlerin sıralaması şöyle, Güncel konular, havadan sudan konular, almanca haberler, ingilizce haberler, politika bilimi.

Bu bölüm oldukça aktif bir bölüm olacaktır. İngilizce haberler ve Almanca haberler bölümünün pek aktif olmadığını düşünürsek :) (gerçekten o iki başlığında neden bu kadar üstte olduğunu pek anlayamadım. Girdim baktım; görüntülenme sayısı 0-12 arasında topiclerin) bu ilk dört arasında olması partik olur bence. Böylece, "o çok altta ben en iyisi yine güncel konularda açayım" düşünceside olmaz.

Format, isteyen istediği gazete haberini paylaşır, diğer kullanıcılarda yorumlar yani formatı, "güncel konular" ve "politika bilimi" nin gazete haberlerinden ibaret başlıklarla aynı olur. Güncel konular, ya da politika bilimi içinde bir alt bölüm olursa işlevi olmaz. Ama başlık sıralamasında güncel konular ile politika bilimi arasında bir yere konulursa işleviyle o iki başlığı rahatlatır.

• Admin
Gönderi tarihi:
  • Admin
Gönderi tarihi:

Bölümlerin sıralaması şöyle, Güncel konular, havadan sudan konular, almanca haberler, ingilizce haberler, politika bilimi.

Bu bölüm oldukça aktif bir bölüm olacaktır. İngilizce haberler ve Almanca haberler bölümünün pek aktif olmadığını düşünürsek smile.gif (gerçekten o iki başlığında neden bu kadar üstte olduğunu pek anlayamadım. Girdim baktım; görüntülenme sayısı 0-12 arasında topiclerin) bu ilk dört arasında olması partik olur bence. Böylece, "o çok altta ben en iyisi yine güncel konularda açayım" düşünceside olmaz.

Format, isteyen istediği gazete haberini paylaşır, diğer kullanıcılarda yorumlar yani formatı, "güncel konular" ve "politika bilimi" nin gazete haberlerinden ibaret başlıklarla aynı olur. Güncel konular, ya da politika bilimi içinde bir alt bölüm olursa işlevi olmaz. Ama başlık sıralamasında güncel konular ile politika bilimi arasında bir yere konulursa işleviyle o iki başlığı rahatlatır.

Yeni forum açılmıştır... Öneri için teşekkürler... ayrıca Güncel bölümünün sırlaması değiştirilmiştir...

Saygılar :)

Gönderi tarihi:

Yeni forum açılmıştır... Öneri için teşekkürler... ayrıca Güncel bölümünün sırlaması değiştirilmiştir...

rica. çok teşekkür ederim :)

Gönderi tarihi:

Sayin Admin madem degistirildi.. acaba diyorum bunun adi Gazete Haberleri Paylaşım olmasaydi.. genel konularin hepsi adi altinda olsaydi daha iyi olmazmiydi?

Bizler güncel konular altinda, günceli yakaladigimiz basindan aldigimiz haberleri cok güzel tartismalar yasadik o bölümde..

Ama bunun adi bugün kirlilik oldu.. Neyse oda önemli degil o tartismalarin hatirina o dönemin..

bunu genel tartisma alanina cevirsek..

Yoksa gazate altinda iki kelime yorum yapanlar görüntüsü verecek :)

Saygilar

Gönderi tarihi:

Ya da onun yerine, okuduğumuz gazete haberini copy-paste yapmaktan ibaret bir başlık yerine, o haberde hangi noktayı beğendiğimizi, hangi noktayı eleştirdiğimizi ortaya koyan bir yazı yazarak başlık açsak ?

Bende o bölümde yıllardır yazıyorum, ama genel olarak gördüğüm şu. Gazete haberinden ibaret başlığı açan kimselerin, o başlık altında yapılan tartışmalarda toplam yazdıklarını biraraya getirsen söz konusu gazete haberi kadar yazı etmiyor :)

Ki 30 tane bu şekilde başlık açılmışsa birinde tartışma oluyor. Geriye kalanlar ise, elbette başlık kirliliğinden başka birşey olmuyor. Ve tabi saatlarce emek harcayarak yazı yazan insanların kendi fikirlerini, düşüncelerini ortaya koyan yazılarla açtıkları başlıkları görünmez hale getiriyor (bkz. Nail_amudi)

Bence doğru ve verimli yöntem benim "Uygur Katliamı Yalanı" adlı başlığımda ki gibidir. Ben, "Uygur Katliamı" ile ilgili gerçekleri içeren gazete haberlerini copy-paste etmekten ibaret bir başlık açmak yerine, o başlığı neden açtığımı, o ismi neden verdiğimi, ve söz konusu gazete haberlerini nasıl yorumladığımı gösteren bir yazı yazmışım ve başlığı öyle açmışım.

Gönderi tarihi:

Ya da onun yerine, okuduğumuz gazete haberini copy-paste yapmaktan ibaret bir başlık yerine, o haberde hangi noktayı beğendiğimizi, hangi noktayı eleştirdiğimizi ortaya koyan bir yazı yazarak başlık açsak ?

Bende o bölümde yıllardır yazıyorum, ama genel olarak gördüğüm şu. Gazete haberinden ibaret başlığı açan kimselerin, o başlık altında yapılan tartışmalarda toplam yazdıklarını biraraya getirsen söz konusu gazete haberi kadar yazı etmiyor :)

Ki 30 tane bu şekilde başlık açılmışsa birinde tartışma oluyor. Geriye kalanlar ise, elbette başlık kirliliğinden başka birşey olmuyor. Ve tabi saatlarce emek harcayarak yazı yazan insanların kendi fikirlerini, düşüncelerini ortaya koyan yazılarla açtıkları başlıkları görünmez hale getiriyor (bkz. Nail_amudi)

Bence doğru ve verimli yöntem benim "Uygur Katliamı Yalanı" adlı başlığımda ki gibidir. Ben, "Uygur Katliamı" ile ilgili gerçekleri içeren gazete haberlerini copy-paste etmekten ibaret bir başlık açmak yerine, o başlığı neden açtığımı, o ismi neden verdiğimi, ve söz konusu gazete haberlerini nasıl yorumladığımı gösteren bir yazı yazmışım ve başlığı öyle açmışım.

Sayin CYRANO gazete haberini copy-paste yapmakda bir ayricalik oda marifet istiyor.

Sonra kendimden örnek verecek olursam onlarca basligim var gazete dergi kitap vs vs disinda sadece kendi deger yargilarimla yazdigim..

Bunlardan birtanesini hatirlayabilecekmisiniz?

Ve tabi saatlarce emek harcayarak yazı yazan insanların kendi fikirlerini, düşüncelerini ortaya koyan yazılarla açtıkları başlıkları görünmez hale getiriyor (bkz. Nail_amudi)

Mesela bu örneginde cok ilginc olmus? bu arkadasin belki onlarca degilde on tane var diyelim.. ben kactanesine cevap yazmisim ve karsiliginda cevap verilmis mi? simdiye kadar kendi actigi basliga cevap verme lütüfunda bulunmus mu?

Bu örnekde cürümüs oluyor degil mi?

Sonra ben actigim basliklarda o baslik yalniz kaliyorsa vede cevap isteniyorsa baska degerli bilgiye sahip arkadaslar vakitleri olmadigi veya degerli katkilari olmadigi zaman souna kadar o basligin icinde kaliyorum bunuda arz edeyim.

Gönderi tarihi:

Sayin CYRANO gazete haberini copy-paste yapmakda bir ayricalik oda marifet istiyor.

Nasıl bir marifet istiyor ?

Sonra kendimden örnek verecek olursam onlarca basligim var gazete dergi kitap vs vs disinda sadece kendi deger yargilarimla yazdigim..

Bunlardan birtanesini hatirlayabilecekmisiniz?

Gerçekten hatırlayamadım. Ama bir bakayım dedim. Valla dostum güncel konuların 2009 yılını içine alan sayfalarına baktım baktım şuan 150 civarında başlığın var, ve hepsi "gazete haberinden ibaret başlık" dediğimiz şekilde. Yani diğer bir deyişle, bu sene içerisinde güncel konularda Gazete haberi copy-paste edilen ve bundan ibaret olan başlıklar dışında bir başlığın yok. Dolayısıyla benim hatırlayabilmem mümkün değil dimi dostum :)

Gönderi tarihi:

Gerçekten hatırlayamadım. Ama bir bakayım dedim. Valla dostum güncel konuların 2009 yılını içine alan sayfalarına baktım baktım şuan 150 civarında başlığın var, ve hepsi "gazete haberinden ibaret başlık" dediğimiz şekilde. Yani diğer bir deyişle, bu sene içerisinde güncel konularda Gazete haberi copy-paste edilen ve bundan ibaret olan başlıklar dışında bir başlığın yok. Dolayısıyla benim hatırlayabilmem mümkün değil dimi dostum :)

Sayin CYRANO dikkat edersen alintiyla; atilan basligin arasinda cok büyük fark var..

zaman tasarufu yapmis oluyorsun öyle diyebiliriz en aziindan!

ve baslik zaten sonradan istenilen sekilde dolmasa ben dolduruyorum..

madem göz attiniz :) ?

En son basliklar bunu gayet iyi izahat edebilirdi.

Örnek bir

http://www.turkish-media.com/forum/topic/175017-bir-aylik-bir-ramazan-kabusu-daha-geride-kaldi/

Örnek iki

http://www.turkish-media.com/forum/topic/174949-turkiye´nin-turk-acilimina-ihtiyaci-var/

vede bunlar en son basliklarim birini sadece ben yazdim ikincisini doldurdum.

Gönderi tarihi:

Anlamadım dostum ne oluyor başlıkla alıntının arasında fark olunca ? Yani gazete haberi copy-paste etmenin neresi marifet istiyor ?

Gazete Haberleri Paylaşımları bölümü açıldıktan sonra sende güncel konular'da kendi yazının olduğu bir başlık açmışsın işte. Demek ki yeni bölüm işlev görüyor. :) Bundan sonra bizimle gazete haberi paylaşmak istediğin zaman gazete haberlerinin paylaşıldığı bölümde açarsın başlığı. kendi görüşlerinle, yazınla başlık açacağın zamanda konunun içeriğine uygun bölümde açarsın işte ne güzel.

Gönderi tarihi:

Anlamadım dostum ne oluyor başlıkla alıntının arasında fark olunca ? Yani gazete haberi copy-paste etmenin neresi marifet istiyor ?

Gazete Haberleri Paylaşımları bölümü açıldıktan sonra sende güncel konular'da kendi yazının olduğu bir başlık açmışsın işte. Demek ki yeni bölüm işlev görüyor. :) Bundan sonra bizimle gazete haberi paylaşmak istediğin zaman gazete haberlerinin paylaşıldığı bölümde açarsın başlığı. kendi görüşlerinle, yazınla başlık açacağın zamanda konunun içeriğine uygun bölümde açarsın işte ne güzel.

Avrupali Türklerin zamani kisitli oldugu icin biraz zamandan tasaruf gerekiyor.. onun icin acmak istedigim bir konuyu cabuk toparlamak icin gaztelerden ona uygun bir yaziyi sürüyorum :) Neyse 500.tane baslik acarsan en büyük basliklarima hayat bulduran Dostum CYRANO'da isyan eder. Ya kolay geliyor belki size foruma katilis tarzim neyse genede öyle olsun... actigim yüzlerce baslikta en az onlarcasi bana ait..

hatirladiklarim mesala karisik olsun din bölümünde sabah kosusu vacipmidir.. istanbulla ilgili edebiyat gibi yazim var..

Bülen ecevitle desen siir gibi öykü.. daha daha onlarcasi simdi kalkip yüzlercesini buraya sergiletme.. bak yok dedin ne oldu son ikide bu isler böyle..

Gönderi tarihi:

Dostum, alıntıdan farklı olan başlıkta anlatmak istediğini biraz daha detaylandırarak başlığın içinde anlatırsın yine tartışırız.

Seni kastetmiyorum; gazete haberinden ibaret başlıklar açarak güncel konular bölümünü propaganda sahası olarak kullananlarda var ki görmemek imkansız. Baya karşıt fikirlerdeki arkadaşlar artık bölümün varlık amacı olan karşılıklı tartışmayı bırakıp, kendi görüşlerine yakın yayın organlarından alınan haberlerden ibaret başlıklar açmaya başladılar. Ve bölüm bunlarla dolmaya başladı. Yani karşılıklı tartışma yerini, karşılıklı başlıklar açmaya bıraktı.

Yeni bölümümüz bu açıdanda derleyici ve toparlayıcı olacaktır.

Gönderi tarihi:

Dostum, alıntıdan farklı olan başlıkta anlatmak istediğini biraz daha detaylandırarak başlığın içinde anlatırsın yine tartışırız.

Seni kastetmiyorum; gazete haberinden ibaret başlıklar açarak güncel konular bölümünü propaganda sahası olarak kullananlarda var ki görmemek imkansız. Baya karşıt fikirlerdeki arkadaşlar artık bölümün varlık amacı olan karşılıklı tartışmayı bırakıp, kendi görüşlerine yakın yayın organlarından alınan haberlerden ibaret başlıklar açmaya başladılar. Ve bölüm bunlarla dolmaya başladı. Yani karşılıklı tartışma yerini, karşılıklı başlıklar açmaya bıraktı.

Yeni bölümümüz bu açıdanda derleyici ve toparlayıcı olacaktır.

Haklisin Dostum :clover::clover::clover:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Şimdi şöyle bir sorun var benim gördüğüm:

Mod kontrolünden kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim bir durum var. Buna göre üyeler iletileri gönderiyor ve beklemede kalıyor bu ileti, sonra yetkili kişi onaylıyor ama bir bakıyorsunuz üyenin gönderdiği tarihle yayınlanıyor. Bu da "yeni içeriği görüntüle" dediğinizde siz "online"ken yazan üyenin iletisini göstermeme durumuna yol açıyor. Halbuki okumadınız o iletiyi daha yayınlanmamıştı

Hani sıkça girip-çıktığımız dönemlerde tolere edebiliyoruz ama aradan bir süre geçtiğinde yeni iletilerin yoğunluğundan bunlar farkedilemeyebiliyor.

Yanlış durum tespiti yapmışsam düzeltilsin ama böyle bir sorun gözledim.

Buna yönelik teknik bir çalışma olursa iyi olur bence. Yani forum içi aramada yayınlanma tarihine göre karşımıza çıkabilir, üyenin gönderme tarihi de bazı durumlarda önemli olacağından " ... tarihinde ... tarafından gönderilmiş ve ... tarihinde ... tarafından kontrol edilmiştir" gibi açıklamayla yayınlanması(öyle ya mod kontrolü bu forumun bir gerçeği) yerinde olur bence. Ama şimdi "yönetimle-üye arasında" diye bir gerekçe gelir o yüzden ben yine de fazla ayrıntılı bir çözüm önerisinde bulunmuyorum. Mümkünse çözülmesi iyi olur bu sorunun. Tartışmanın sürekliliğini çok çok çok olumsuz etkiliyor.

Tarih: Düzenleyen: ali0_1
  • Admin
Gönderi tarihi:

Şimdi şöyle bir sorun var benim gördüğüm:

Mod kontrolünden kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim bir durum var. Buna göre üyeler iletileri gönderiyor ve beklemede kalıyor bu ileti, sonra yetkili kişi onaylıyor ama bir bakıyorsunuz üyenin gönderdiği tarihle yayınlanıyor. Bu da "yeni içeriği görüntüle" dediğinizde siz "online"ken yazan üyenin iletisini göstermeme durumuna yol açıyor. Halbuki okumadınız o iletiyi daha yayınlanmamıştı

Hani sıkça girip-çıktığımız dönemlerde tolere edebiliyoruz ama aradan bir süre geçtiğinde yeni iletilerin yoğunluğundan bunlar farkedilemeyebiliyor.

Yanlış durum tespiti yapmışsam düzeltilsin ama böyle bir sorun gözledim.

Buna yönelik teknik bir çalışma olursa iyi olur bence. Yani forum içi aramada yayınlanma tarihine göre karşımıza çıkabilir, üyenin gönderme tarihi de bazı durumlarda önemli olacağından " ... tarihinde ... tarafından gönderilmiş ve ... tarihinde ... tarafından kontrol edilmiştir" gibi açıklamayla yayınlanması(öyle ya mod kontrolü bu forumun bir gerçeği) yerinde olur bence. Ama şimdi "yönetimle-üye arasında" diye bir gerekçe gelir o yüzden ben yine de fazla ayrıntılı bir çözüm önerisinde bulunmuyorum. Mümkünse çözülmesi iyi olur bu sorunun. Tartışmanın sürekliliğini çok çok çok olumsuz etkiliyor.

Malesef tarih sabit yani değiştirmek çok zor...

Bunu önlemek için yeni iletiler bölümünden girmeden normal dizin altında girerek son eklenen iletiler küçük ikona tıklarsanız onlarda dahil gelir...

Saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.