Misafir birce Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Bembeyaz yagan kar, ne yasanmissa yasansin örter gecmisin hatalarini... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir baslangic... Birbirimizsi daha iyi anlayabilme ve daha hosgörülü olma dileyi ile... Noel Bayrami`ni kutlayan tüm Arkadaslarin Noel`ini kutlarim... Iyi Noel`ler... Alıntı
Φ onur0226 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 noeli kutlamıyorum ama temennilerini paylaşıyorum... iyi noeller.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gerçi yarın kutlayacaktım ama madem açılmış.. Forumdaki tüm Hristiyan arkadaşlarımızın Noel Günü'nü kutlarım,iyi Noeller.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Biz Kurban Bayramı'nı bekliyoruz.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Noel Hz.Isa'nin dogumu,onun dogumunu kutlamak istiyorsak Allah'in Kur'anindan birkac ayet okuyarak kutlayabiliriz.Müslüman olarak Hz.Isanin hak peygamber olduguna inancimiz vardir,Hz.Isa'nin dogumunu ayetlerle anmak farkli bir konudur,ama onu Allah'in oglu olarak kabul edenlerin kutladigi tarzda kutlamak ayri bir olaydir.Bunlari birbirine karistirirsak bu üzümle sapi karistirmak gibi olur.Bugün gerek Avrupada yasayan bazi Türkler ve Türkiyede maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar.Kimsenin inanci bizi ilgilendirmiyor ama müslümanlara noel kutlamiyorlar diye bazi yakistirmalar yapilmasida bence cok büyüyk insafsizliktir.Birkac gün sonra Kurban bayramini idrak edecegiz.Ve Kurban bayrami müslümanlarin bayramidir. saygilarla Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Herkesin yeni yılını / noel'ini en içten dileklerimle kutlar... Yeni yılda acıların, savaşların, yıkımların, karanlıkların olmadığı aydınlık bir dünya özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunarım... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Noel Hz.Isa'nin dogumu,onun dogumunu kutlamak istiyorsak Allah'in Kur'anindan birkac ayet okuyarak kutlayabiliriz.Müslüman olarak Hz.Isanin hak peygamber olduguna inancimiz vardir,Hz.Isa'nin dogumunu ayetlerle anmak farkli bir konudur,ama onu Allah'in oglu olarak kabul edenlerin kutladigi tarzda kutlamak ayri bir olaydir.Bunlari birbirine karistirirsak bu üzümle sapi karistirmak gibi olur.Bugün gerek Avrupada yasayan bazi Türkler ve Türkiyede maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar.Kimsenin inanci bizi ilgilendirmiyor ama müslümanlara noel kutlamiyorlar diye bazi yakistirmalar yapilmasida bence cok büyüyk insafsizliktir.Birkac gün sonra Kurban bayramini idrak edecegiz.Ve Kurban bayrami müslümanlarin bayramidir.saygilarla Arkadaşım; Hristiyan arkadaşların diyoruz.Anlamak bukadar güç mü..?Bu kadar mı hoşgörüsüzüz?Bence gereksiz ve anlamsız bir yazı hazırlamışsın.Bizim kutladığımız yok,kutlayan La Boheme'nin de Allah'a inancı yok.E öyleyse sorun ne.Sadece,varsa forumdaki arkadaşlarımıza bir incelikte bulunmak istemiş Birce arkadaşım,ben ve Onur arkadaşım da eşlik ettik.Görüşünü bir daha gözden geçirmeni dilerim .. Saygılar.. NOT:Sevgili Dipnot;sanırım aynı zamanda yazdığımız için seni göremedim,kusura bakma.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Noel Hz.Isa'nin dogumu,onun dogumunu kutlamak istiyorsak Allah'in Kur'anindan birkac ayet okuyarak kutlayabiliriz.Müslüman olarak Hz.Isanin hak peygamber olduguna inancimiz vardir,Hz.Isa'nin dogumunu ayetlerle anmak farkli bir konudur,ama onu Allah'in oglu olarak kabul edenlerin kutladigi tarzda kutlamak ayri bir olaydir.Bunlari birbirine karistirirsak bu üzümle sapi karistirmak gibi olur.Bugün gerek Avrupada yasayan bazi Türkler ve Türkiyede maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar.Kimsenin inanci bizi ilgilendirmiyor ama müslümanlara noel kutlamiyorlar diye bazi yakistirmalar yapilmasida bence cok büyüyk insafsizliktir.Birkac gün sonra Kurban bayramini idrak edecegiz.Ve Kurban bayrami müslümanlarin bayramidir.saygilarla "maalesef" kelimesine ben bir anlam veremedim...neden..."maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar".....diye yazmissiniz politika. Tersini düsünelim "Birkac gün sonra Kurban bayrami" ...demissiniz. "maalesef Kurban bayramini Hiristiyanlar aynen Türkler tarzinda kutlamaktadirlar"...denilse hosunuzsa gidermi? Yokmudur kutlayanlar vardir elbet... Cümle olarak soruyorum ben su an...icerikliginde aslinda sorun görmüyorum...cünkü kutlamalarda bir kötülük göremiyorum. Avrupada yasayan bazi Türkleride ele almissiniz...olabilir kutlayabilirler...hata bazi Türkyede bile yasayanlarin kutladigini belirtmissiniz...olabilir. Ben kutlamiyorum Politika, fakat saygi duyuyorum...Bizim bayramlarimizda`da degişık inanci olan arkadaslarimiz var elbet, ve bizlerin bayramini kutladiklarinda sevinmiyormuyuz, bir insan olarak sayildigimizsin ifadesi degilmidir bu...peki bizler neden ayni saygiyi göstermiyelim. saygilar Alıntı
Φ ANUBİS Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Bende kutlayanların Noel'ini kutlarım Alıntı
Φ obelix Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Tüm Müslüman Aleminin Bayramını Kutlarım Hristiyanların Noelini kutlarım... daha napiiim eşit davraniiim dedim... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Ben biraz gecikmişim galiba ama neyse birini kaçırdıysak, digerini yakalarız Sevgili Hıristiyan arkadaşlarımın geçmiş noelini ve müslüman arkadaşlarımın kurban bayramını kutlar, yeni yılınızın da yepyeni umutlarla, güzel olaylarla, gerçekleşen dileklerle hayatınızın en güzel yıllarından birisi olmasını dilerim... 28 Aralık 2004 tarihli Milliyet gazetesinden, Donatelli Piatti'nin "Dünya Noeli Nasıl Kutluyor" yazısını izninizle buraya eklemek isterim. *** Dünya Noel'i nasıl kutluyor? Çeşitli ülkelerde Noel'de ne yenilir, ne içilir, Noel nasıl kutlanır diye bakmak için benimle bir dünya turu yapmaya var mısınız? Noel dünyanın birçok yerinde kutlanıyor. Ama her ülkede özellikle çocuklar ve yenilip içilenler bu kutlamalara farklı bir renk katıyor. İşte örnekleri... İsveç'te safranlı hamur tatlısı ikram edilir Aylarca karanlıkta kalan İsveç'te Noel, ışıklar ve şarkılar eşliğinde kutlanır... Ve bol bol "glogg" içilerek! Noel günü bütün aileyi uyandırmak en büyük kız kardeşin görevidir. Kırmızı kuşaklı beyaz bir tunik giyer ve başında bir taç taşır. Herkese mis kokulu tatlılar ve safranla hazırlanan bir hamur tatlısı olan "lusserkatter" ikram eder. Büyük Noel yemeği, tarçınlı bir çeşit muhallebiyle sona erer. Kaselerin birinin içine gizlenmiş bademi bulanın da yıl içinde evleneceği söylenir! Avustralya'da yakışıklı Noel Babalar sörf yarışı yapar Noel Avustralya'ya yazın ortasında, havalar sıcakken gelir. Noel ağacı genellikle tatlılar ve ışıklarla donatılır. Kahvaltı sofrasında hediyeler verildikten sonra çoğu kişi, her çeşit balıkla hazırlanan öğle yemeğini sahilde, yöre şarapları eşliğinde yer. Denizde beyaz, upuzun sakallar takmış ancak sadece sembolik olarak örtünmüş yakışıklı Noel Babalar arasında sörf yarışları düzenlenir! Norveç'te çocuklar kostüm giyer, ev ev dolaşıp para ister Norveçli çocuklar, Noel'de Nisse adlı küçük orman cinini anarlar. Bu cin çiftliklerindeki tüm hayvanları korur ve kendisine bir çanak özel bir tatlı olan "Sand kager" ikram etmeyi unutan çocuklara çeşitli şakalar yapar. İki fincan süte iki fincan şeker, dört fincan un ve bir fincan da ufanlanmış badem karıştırılarak hazırlanan tatlının hamuru tepsiye yayılır, fırında pişirilir ve küp küp kesilir. Çocuklar, Viking geleneklerine uyarak gösterişli kostümler giyer, ev ev dolaşarak tatlı ve para isterler... Bu sırada büyükler de bolca glogg içmektedir! İngiltere'de geyik Rudolph için havuç bırakılır İngiltere'de aralıktan itibaren evler ve ağaçlar, ışıklar ve kurdelelerle süslenmeye başlanır. Arife gecesi çocuklar, ağaca Noel Baba için bir çorap asarlar ve bırakacağı hediyelere şükranlarını göstermek için kendisine bir bardak sütle, badem ve sütle yapılmış, brendili marmelat dolgulu bir tart dilimi ayırırlar. Noel Baba'ya yolculuklarında eşlik eden geyik Rudolph için de bir havuç bırakmayı ihmal etmeden tabii... Noel günü ebeveynlerle beraber geçirilir ve frenküzümü doldurulmuş hindi ve yanında tatlı olarak Noel pudingi ya da keki yenir. Danimarka'da ağaca tatlı sepeti asılır Noel ağacına kağıttan kalp formunda şekillendirilmiş ve içi tatlılarla doldurulmuş bir sepet asmak Danimarka'da adettendir. Diğer süsler de yontulmuş tahtadan, hasırdan ve renkli kağıtlardan yapılır. Yanan mumlarla kaplı ağacın tepesine ışıklı kocaman bir yıldız yerleştirilir. Yetişkinler glogg, çocuklarsa çilek suyu gibi bol tatlı meyve suları içip çeşitli hayvan şekillerinde yapılmış "nisser" kurabiyeleri yerler. Özel tavasında ateşte kızartılıp üzerine pudra şekeri serpilmiş, tereyağlı ve limonlu küçük tatlılar herkes için. Allahım ne kadar lezzetliler! Finlandiya'da ev temizliğine çocuklar dahil herkes katılır Öncelikle, geleneksel olarak bütün evlerde, çocuklar da dahil tüm ev ahalisinin katıldığı büyük bir Noel temizliği yapılır Finlandiya'da. Kesilen çamlar kızaklara bağlanır, evlere götürülüp süslenir. Çoğunlukla, bağlanmış samanlardan bir yuva yapılıp, cevizler ve çeşitli tohumlarla birlikte kuşlara Noel hediyesi olarak bahçeye bırakılır. Söylenene göre, birçok kişi kendi Noel yemeğine oturmadan önce, kanatlı arkadaşlarının karınlarını doyurmasını beklermiş! Tüm bayram boyunca çocuklar tıkabasa hamurlu "hanna-tadim-piparkakut" tatlıları yerken büyükler de bolca glogg (Bkz. üstteki tarif...) ve yöre birasından içer; pirinç, patates, tereyağı ve yumurtalı hamurdan yapılma "karjalan piirakka" yerler! İrlanda'da kutlamalar 12 gün önceden başlar İrlanda'da Noel kutlamaları, Noel gecesinden 12 gün önce başlar. Noel günü, pencerenin pervazına bir mum konur ve kiliseye gitmeden önce kapının önüne Noel Baba için bir bardak viski bırakılır. Hediyeler Noel günü, tüm ailenin katıldığı, balık ya da sütte pişirilmiş istiridyeli çorbaların içildiği öğle yemeğinde açılır. Bol bol bira ve viski içerek ısındıktan sonra sokaklara dökülüp korolar halinde şarkılar söylenir. İzlanda'da ateş karşısında şarkılar söylenir Bütün Hıristiyan ülkelerinde olduğu gibi İzlanda'da da Noel, 6 Ocak'ta kutlanan Epifania bayramıyla sona eren bir çocuk bayramıdır. Bayram boyunca ateşin karşısında şarkılar söylenir, danslar edilir. İzlandaca Noel, "Jol"dür. "Jolaszeiner"ler Noel cinleridir. Aralık ayı başlarında çocuklar pencere pervazlarına birer ayakkabı koyar. Uslu çocuklar Noel Baba'dan çeşitli hediyeler, yaramaz olanlarsa sadece birer patates alırlar! Büyüklerse insanın aklını başından alan bir içki olan "brenninin" içerler! Polonya'da ilk yıldızın gökte belirmesi beklenir Noel arifesi, Polonyalı çocuklar heyecanla gökyüzünde ilk yıldızın belirmesini beklerler çünkü o an akşam yemeğinin ve dolayısıyla da bayramın başlama işaretidir. Noel masası hazırlanırken, İsa'nın bir ahırda doğduğunu hatırlatması için örtünün altına biraz saman konulur. Kutlamalara hazırlanmak için herkes gün boyunca oruç tutar. Beklenmeyen bir son dakika misafiri için masaya daima fazladan bir tabak konulur. Haşhaş tohumu, portakal ve tereyağıyla hazırlanan bir tatlı olan "makowiec" yenir; şarap, votka, bira içilir, ardından kızaklara atlanıp gezilir. Avusturya'da çanlar çalınca sokaklar hareketlenir Aziz Nicolas bayramı Avusturya'da Noel'in başlangıcıdır. Aziz, Şeytan eşliğinde, çocuklardan yaptıkları iyi ve kötü şeylerin bir listesini ister. Uslu çocuklar, Noel yemeği bitiminde Noel ağacının altında tatlılar, oyunlar ve cevizler, yaramaz olanlarsa kömür, demir ve tahta parçaları bulur! Noel ağacı süsleri balmumundan yapılır ve tatlı kalıplarının içine dökülüp kurutularak şekillendirilir. Geleneksel Noel tatlısı, böğürtlen marmelatı ve bademlerle hazırlanan yumuşak bir tatlı olan "linz" pastasıdır. Çocuklar, kilise çanlarının çalmasıyla ellerine fenerlerini alıp sokaklara fırlar, ev ev dolaşarak tatlı isterler. Hindistan'da misafirlere çeşitli çörekler sunulur Hindistan'da gece yarısı ayini iki-üç saat sürer ve Katolik kiliseleri son derece gösterişli bir şekilde süslenir. Hıristiyanlar birbirlerini ziyaret edip karşılıklı meyve, tatlı ve ineklerini süsleyecekleri çiçeklerle dolu sepetler ikram ederler. Onlarda misafirperverlik duygusu çok kuvvetlidir. Evlerde bir araya gelindiğinde, tamburlar ve tefler eşliğinde şarkılar söylenir. Ev sahibi, misafirlerine çeşitli çörekler ikram eder. Alaska'da gece kızaklarla dolaşılır Alaska'da Noel gecesi, misafirperverlik simgesi ananaslarla donatılmış evlerde yenen büyük Noel yemeği ertesinde çocuklar, köpeklerin çektiği kızaklarla sokaklarda dolaşıp "Jutdlime pindhurit" diye bağırırlar. Herkesin Noel'ini kutlayarak mecburen biraz uzakta oturan komşularına tatlılar, kızarmış çörekler, balıklı ya da füme somonlu tartlar götürürler. Fransa'da sofraların baştacı özel Noel pastasıdır Fransa'da Noel arifesi çocuklar "Pére Noel" içini hediyelerle doldursun diye şöminenin yanına ayakkabılar bırakırlar (Kurnaz Fransız çocukları, bulabildikleri en devasa ayakkabıları bırakırlar tabii ki). Ertesi sabah, dolan ayakkabıların yanı sıra ağaçlarında tatlılar, meyveler, cevizler ve oyuncaklar asılı bulurlar. Katedrallerin meydanlarında, İsa'nın doğumu, hem aktörlerce hem de çok ilgi çekici minyatür sahnelerde kuklalar tarafından sahnelenir. İncil'de yer alan karakterlere ek olarak, genellikle, günlük yaşamdan rahip, vali, polis, fırın, bakkal gibi karakterleri temsil etmeleri için "Santons" denilen, kilden yapılma karakterlere de yer verilir. Upuzun, zengin Noel yemeklerinin baştacı, çağlayan şampanya nehirleri eşliğinde servis edilen, ağaç gövdesi şeklinde hazırlanmış "bouche de Noel" pastasıdır. Japonya'da tatlı bir pirinç şarabı içilir Japonya'da Noel 20'nci yüzyılın başından beri kutlanıyor. Bu ülkedeki Noel kutlamalarının bir özelliği de şehirlerin her köşesini, tüm ağaçlarını süsleyen fenerlerdir. Japon çocuklar, içlerinde artık dünyada savaşların olmamasını dileyen çeşitli duaların yazılı olduğu renkli kağıtlar veriyorlar birbirlerine. Bu ülkeye özel bir başka gelenek de yardıma muhtaçlara hediyeler vermektir. Nitekim imkanı olan aileler, fakir insanlara ihtiyaçlarını karşılayacak hediyeler verirler, çocuklarsa hastanelere gider ve hastalara Noel şarkılara söylerler. Sofralarını ise, bu bayram için en tercih edilenlerden, tatlı bir pirinç şarabı olan "otoso" eşliğinde, Noel vesilesiyle özel olarak hazırlanmış suşilerle donattıklarına eminim. İsviçre'de ev yapımı devasa tatlılar paylaşılır Noel kapıdayken İsviçreli çocuklar tüm yüzünü örten tülüyle beyazlar içindeki melek Christkindli'nin görüldüğünü müjdeleyen küçük gümüş çanın çınlamasını beklerler. O eve girdiğinde, yardımcısı çocuklar tarafından ağzı açık tutulan çuvalından çıkardığı hediyelerini dağıtabilmesi için ağacın mumları yakılır. Komşu kasabalar çan çalarak gece yarısı ayinine insan toplamak için yarışır. Ayinin ardından, aileler, ev yapımı devasa tatlıları ve geleneksel Noel tatlısı "leckerli"leri paylaşmak için toplanır. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 işin dini boyutunu bi yana bırakalım..sonuçta yeni bir yıla giriyoruz,bu yeni yıl için birbirimize güzel dileklerde bulunmanın ne sakıncası olabilir... bı reklamda dinledım.. dilerim bu ocakta senin yılın başlasın..hoşuma gitti.. dilerim bu sene sizin seneniz olsun.. forumdaşlarıma Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 işin dini boyutunu bi yana bırakalım..sonuçta yeni bir yıla giriyoruz,bu yeni yıl için birbirimize güzel dileklerde bulunmanın ne sakıncası olabilir...bı reklamda dinledım.. dilerim bu ocakta senin yılın başlasın..hoşuma gitti.. dilerim bu sene sizin seneniz olsun.. forumdaşlarıma sağol sedelina, umarım herkes için iyi bir yıl olur... gerçi her yıl aynı dileklerde bulunuyoruz ama genellikle gelen gideni aratıyor.bu defa da farklı olsun artık Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Arkadaşım; Hristiyan arkadaşların diyoruz.Anlamak bukadar güç mü..?Bu kadar mı hoşgörüsüzüz?Bence gereksiz ve anlamsız bir yazı hazırlamışsın.Bizim kutladığımız yok,kutlayan La Boheme'nin de Allah'a inancı yok.E öyleyse sorun ne.Sadece,varsa forumdaki arkadaşlarımıza bir incelikte bulunmak istemiş Birce arkadaşım,ben ve Onur arkadaşım da eşlik ettik.Görüşünü bir daha gözden geçirmeni dilerim .. Saygılar.. NOT:Sevgili Dipnot;sanırım aynı zamanda yazdığımız için seni göremedim,kusura bakma.. Sayin Taurusmutis,ben iletimle sizi elestirmedim,sadece bir gercegi dile getirmeye calistim,yani iletim sizi hedef almis degildir,sanirim ben gerektigi sekilde anlatmak istedigimi anlatamadim ve yanlis anlasildim.Kusura bakmayin.Tabiiki Hiristiyan arkadaslarin noelini kutlamak bizlerin görevi olmalidir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 "maalesef" kelimesine ben bir anlam veremedim...neden..."maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar".....diye yazmissiniz politika. Tersini düsünelim "Birkac gün sonra Kurban bayrami" ...demissiniz. "maalesef Kurban bayramini Hiristiyanlar aynen Türkler tarzinda kutlamaktadirlar"...denilse hosunuzsa gidermi? Yokmudur kutlayanlar vardir elbet... Cümle olarak soruyorum ben su an...icerikliginde aslinda sorun görmüyorum...cünkü kutlamalarda bir kötülük göremiyorum. Avrupada yasayan bazi Türkleride ele almissiniz...olabilir kutlayabilirler...hata bazi Türkyede bile yasayanlarin kutladigini belirtmissiniz...olabilir. Ben kutlamiyorum Politika, fakat saygi duyuyorum...Bizim bayramlarimizda`da degişık inanci olan arkadaslarimiz var elbet, ve bizlerin bayramini kutladiklarinda sevinmiyormuyuz, bir insan olarak sayildigimizsin ifadesi degilmidir bu...peki bizler neden ayni saygiyi göstermiyelim. saygilar Sayin Birce,sanirim yanlis anlasildim,tabiiki hiristiyan olanlarin bayramlarini kutlamaliyiz,onlarda bizleri kutluyorlar,bunda bir yanlislik yok.Ben kutlamalardan bahsederken,müslüman olarak Hz.Isayi heralde Allahin oglu olarak kabul edemeyiz.bilmem burada bir yanlislik varmi.Ben bu noktayi dile getirmek istedim,ve dedimki,Hz.Isa'nin dogum gününü ayetlerle kutlamamizda bir sakinca yoktur bence.Sanirim,ne demek istedigimi anlatabilmisimdir. Yanlis anlasildigim icin kusura bakmayin,sevgilerle Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Yalnis anladigim icin siz kusura bakmayin lütfen... ayrica o yaziyi yazmaya gerek görmezdim eyerki Taurusmutis `in yazisini önceden görebilseydim benim yazmam cünkü sürüyor. Her ikinizsede saygilar Alıntı
Φ fatos Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Noel Hz.Isa'nin dogumu,onun dogumunu kutlamak istiyorsak Allah'in Kur'anindan birkac ayet okuyarak kutlayabiliriz.Müslüman olarak Hz.Isanin hak peygamber olduguna inancimiz vardir,Hz.Isa'nin dogumunu ayetlerle anmak farkli bir konudur,ama onu Allah'in oglu olarak kabul edenlerin kutladigi tarzda kutlamak ayri bir olaydir.Bunlari birbirine karistirirsak bu üzümle sapi karistirmak gibi olur.Bugün gerek Avrupada yasayan bazi Türkler ve Türkiyede maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar.Kimsenin inanci bizi ilgilendirmiyor ama müslümanlara noel kutlamiyorlar diye bazi yakistirmalar yapilmasida bence cok büyüyk insafsizliktir.Birkac gün sonra Kurban bayramini idrak edecegiz.Ve Kurban bayrami müslümanlarin bayramidir.saygilarla gercekten cok haklisin arkadasim, biz once kendi dini bayramlarimizi bir bitirelim sonra digerlerine bakalim. hatta hic bakmayalim dinimize aykiri olan seyleri neden sadece gosteris olsun diye kutluyalimki..... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Barış Dolu Nice Noeller Arkadaşlar.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Hristiyan forumdaşlarımızın noel'i kutlu olsun... ve bütün hristiyan aleminin... mutlu noeller Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Noel Hz.Isa'nin dogumu,onun dogumunu kutlamak istiyorsak Allah'in Kur'anindan birkac ayet okuyarak kutlayabiliriz.Müslüman olarak Hz.Isanin hak peygamber olduguna inancimiz vardir,Hz.Isa'nin dogumunu ayetlerle anmak farkli bir konudur,ama onu Allah'in oglu olarak kabul edenlerin kutladigi tarzda kutlamak ayri bir olaydir.Bunlari birbirine karistirirsak bu üzümle sapi karistirmak gibi olur.Bugün gerek Avrupada yasayan bazi Türkler ve Türkiyede maalesef bu noel olayini aynen hiristiyanlar tarzinda kutlamaktadirlar.Kimsenin inanci bizi ilgilendirmiyor ama müslümanlara noel kutlamiyorlar diye bazi yakistirmalar yapilmasida bence cok büyüyk insafsizliktir.Birkac gün sonra Kurban bayramini idrak edecegiz.Ve Kurban bayrami müslümanlarin bayramidir.saygilarla aynen katılıyorum şöyle ki; Hristiyanların kutladığı dini veya evrensel bir bayramdır. (Noel Günü veya Noel Bayramı), Hristiyanlar tarafından mesih olarak kabul edilen İsa'nın (Nasıra'lı İsa olarak da bilinir) doğum gününün geleneksel olarak kutlandığı yıllık tatil. Noel’de, İsa'nın doğum günü kutlamasıyla birlikte çeşitli âdetlerler de yerine getirilir. Antik çağlardan beri kutlanagelen Pagan ve Roma kış festivalleri olan Yule ve Saturnalia’daki uygulamalar Noel'in kökenini teşkil etmektedir.Yani Hristiyanların tarzında bir kutlamaya yanaşmamakla beraber iyi dilek ve temennilerimi sunmak isterim neşe ile kalın Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Herkes büyük bir incelik gösterip Hristiyan arkadaşlarımızın Noel'lerini kutlamış. Çok güzel birşey bu. Ben de kutlarım. Ancaaaaaaak, Herhangi bir Hristiyan arkadaşımız çıkıp da bize teşekkür etmemiş. İki nedeni olabilir. 1- Forumda Hristiyan kimse yok. 2- Mahalle baskısı yüzünden çekinik davranıyorlar. Nasıl etmeli ne yapmalı? Aksi halde, körler sağırlar birbirini ağırlar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Tüm hristiyan dünyasının noel bayramını kutlarım. Not: Sanırın yanlış anlaşılma var. Noel ve Yılbaşı aynı şey değildir. Noel 25 aralıkta yani İsa'nın doğum tarihi kabul edilen tarihte kutlanır hristiyanlar tarafından. Yılbaşı ise 31 Aralıkta miladi takvimi kullanan tüm ülkelerde yeni yılın başlangıcı olarak kutlanır. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Evet aynen katiliyorum,Noelle Yilbasini karistirmamak gerekir.Türkyede'ki ortodokslarin noelleri 6-7 Ocakta basliyor. Bende bu vesile ile tüm forum arkadaslarimin yeni yillarini kutlar onlara basarilar diler ve yeni yilin tüm dünya barisi ve yoksullari icin umut dolu olmasini temenni ederim. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Istanbul'da Yilbasinin yaklasmasi nedeniyle insanlarda yogun bir heyecan var,milli piyango heyecani,yeni yildan birseyler ummak heyecani nebilim belki yeni yilda evlenecek olanlarin o güne yaklasmis olmalarinin heyecani vs vs,bunlarin hepsini anlamaktayim, hepsi insanlara has özellikler ama yinede anlayamadigim sey,müslümanlarin dini bayramlarinda Kuran okumayanlarin Yilbasi nedeniyle *MERY CHRISTMAS*sarkilarini dinleyip herkesede dinlemeleri icin radyonun dügmesini iyice acmalaridir.Mademki Laik bir ülkede oldugumuzu iddia ediyoruz o zaman Kurban ve Seker bayramindada Kuran okunmasini hazmedebilmeliz.Kuran okumaya sira geldiginde Laik bir ülkeden bahsediyoruz ama *Mery Christmas'a gelince Laikligi unutuyoruz. Ben kimsenin inancina karsi degilim,hatta müslüman görünüp hristiyanlik inancini uygulayanlarada karsi degilim,ama yeni yili bir bahane bilip MERY CHRISTMASI MÜSLÜMANLARA DINLETME HAKKIMIZ VARMIDIR ACABA.veya Avrupada müslümanlarin kutsal günlerinde veya Yilbasinda herkes duysun diye alisveris merkezlerinde Kuran okutuluyormu?Bilmiyorum,okutuluyorsa lütfen söylesin birisi. Yeni yili karsilayacaksak neden kendi törelerimize kendi insanimiza uygun bir tarzda degilde *MERY CHRISTMAS*la karsilayip kutlayalim? SAYGILARLA Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2007 yeni yilin tum insanlara huzur baris dolu bir yil getirmesini temenni ederim ama sunuda soylemeden gecemiyecegim sayin birce yokmudur Kurban bayramini Hiristiyanlar aynen Türkler tarzinda kutlamalta olan vardir demis ama ben buna kesinlikle katilmiyorum cunku hic bir hristiyan bire bir muslumanlar gibi musluman bayramlarini kutlamaz tebrik ederlermi o ayri ama bizim gibi orucu tutup ardindan bayram yapmalari veya kurban kesmezler.. ama birebir noel bayramini kutlayan bircok musluman vardir buda ozentidir... bir ikinciside milliyet gazetesi hristiyan aleminin nasil noel kutladigina dair yazi yazmis ne guzel ama ben hic bir hristiyan gazetesinde gormedim bir islam aleminin nasil ramazan bayramini veyahut kurban bayramini anlattigini veyahut bir turk medyasinin islam ulkelerinin nasil bayramlarini kutladigini anlatan bir yazi... bu birazda halki ozendirmek gibi geliyor bana.. bir kac yil sonra bizlerde tipki hristiyan alemi gibi milliyetin yazmis oldugu yazidaki gibi noeli kutlamazsak hic ama hic sasmam dogrusu... saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.