Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Dalyan Dalyan deltası... Kafam biraz karışıktır oldum olası Denize doğru yüzlerce yol var Ama hangisi doğru, hangisi çıkmaz? Aman, sen bir yana Ben bir yana Ayrı düşmüşüz yan yana Karşımız deniz; Yardım et yoksa gidemeyiz Kıyıda bir saz gibi yalnızlık olmaz Dalyan deltası Yaşamın ta kendisi Düğümdür dokusu Öyle kolay çözülmez Aman, sen bir yana Ben bir yana Ayrı düşmüşüz yan yana Bülent Ortaçgil Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2007 Avuçlarıma Sığmıyor Yıldızlar Öyle dalmışım ki bu akşamüstü, Komşu arsadır gözümde gökyüzü. Ben dünyadan bihaber bir çocuğum, Kayıp zıpzıplarımı arıyorum. Koşun çocuklar, koşun komşu kızlar, Avuçlarıma sığmıyor yıldızlar. Cahit Sıtkı Tarancı İğde dalım, haftan güzel geçsin... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Akvaryum Çiçekleri koparmadan sevmeye başladım Canımsın Başım bulutlara değiyor şimdi Akşam başka bir akşam Omuzlarında şal olsam dediğim kızlardan biri Gözleri İri iri bakarken yakalandı Ağlarına açık denizlerdeki balıkçıların İllaki çırpınmak lazım şimdi Aldığım havanın yetmediği nefeslerdeyim Nefes nefeseyim Sen yaşamdan koparılmış gibi Ben yaşama sarılmış gibi Aşkın zamanı olmaz demelerine bakma sen Zamanımın kalmadığı zamanlarda Karşıma çıktığında Bir ben bilirim kelimelerin anlamını Doğrusunu yalanını Ve bir ömrün tortusundan kalanını Ayıklayan yoksul çocuklar gibi Akşamüstlerinde ortaya çıkarım El ayak çekilince O yüzden sevdiğimi bilmeyeceksin Ağda çırpınan benim aslında İfşa edersem adını Tükür suratıma Yeter ki koy beni akvaryumuna Oğuzkan Bölükbaşı Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Keskinkalem..Sardunyam ve sen çekirdek babam..çok ama çok güzel şiirler..teşekkür ederim hepinize.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 karışırken birbirimize hissettiklerin kalıcak sende... sonu hicranla bitmemiş hiçbir vuslat yok... o yüzden kaybederim korkusu taşımadan gönül konağımın anahtarını koşulsuz sunmuşum ellerine, ne zaman istersen gel gir... ne zaman istersen git... gittiğin andan itibaren içimde kalacaklar hissettirdiğin tüm duygular... kan, ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer hergece yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık herşeye anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan içindeki çocuğa sarıl, sana insanı anlatır... eller günahkar, diller günahkar bir çağ yangını bu bütün dünya günahkar masum değiliz, hiç birimiz... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Yaşam curcunası tımalarken yüzümü, Sığınırım, sezsizliğin acımasız kucağına. Yanlızlığıma acıkırım, koparırım ucundan. Hüzünleri katık ederim. Lokmalarıma. Yaşam fırtınası yokederken özgürlüğümü, Sığınırım, sezsizliğin acımasız ağına. Yanlızlığıma susarım, içerim avucumdan. Hüzünleri katık ederim. Yudumlarıma. Yaşam sıkıntısı, bitirirken ömrümü. Sığınırım, sezsizliğin acımasız tuzağına. Yanlızlığıma şükrederim, ağlarım içimden. Hüzünleri katık ederim. Duygularıma. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 sardunyam..evet..masum değiliz hiç birimiz... egzorsist ne güzel bir şiir.. kim yazmış acaba..? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 zaten masum olduğumuzu idda etmedik hiç birimiz... nasılsın bugün? bitane iğdem... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 bilmem ki..? ruhuma bir eğlence isterim olsun.. işte böyle şikerim.. ya sen nasılsın..? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 bende bildiğin gibi, kendimle eğlenirim... eğlencene ortak olabilirim... benim çakıl taşlarım var irili ufaklı kaybolduğumda yere yayıp yol yaptığım çakıl taşlarım var her yerden topladığım boşluğa düştüğümde oyunlar yaratıp oynadığım benim bir sözlüğüm var unutulmuş bir dil oysa ki içinde her şeyin anlamı gizli benim bir gözlüğüm var sol camı kırıldı taktığım zamanlarda içini gösteren adeta sen hiç 'hiç' oldun mu, birden duruldun mu? bulanıkmış berrakmış her suyu içtin mi? altında ağ olmadan yerden yükseldin mi? tam zevkine varmışken birden yere düştün mü sen? düştün mü sen? benim hiç boyanmamış dört duvarım var çatlaklarından sızıp içinden geçtiğim benim hiç yıkılmamış duvarlarım var dikkatle baktığımda ardını gördüğüm adeta sen hiç 'hiç' oldun mu birden duruldun mu? bulanıkmış berrakmış her suyu içtin mi? altında ağ olmadan yerden yükseldin mi? tam zevkine varmışken birden yere düştün mü sen? düştün mü sen? benim bir hikayem var sonunu yazmadığım benim bir sevgilim var henüz tanışmadığım benim umudum var benim umudum benim umudum var benim umudum Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 bende " hiç "oldum..bende duruldum birden..bende düştüm..düştüm.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 bu çok sevdiğim üstad'ın şiiride benden sana hedaye olsun o zaman sağ kolum ahum... Yürüyelim Seninle İstanbul'da Kırmızıyı sevdiğini bilseydim hayallerim kıpkırmızı olurdu İstanbul hala güneşin ardında ufuklarında birkaç kara leke birkaç kan pıhtısı dudaklarında İstanbul hala sevimli mi sevimli ve hala bir tomucuk tadında yürüyelim seninle İstanbul'da korkusuz bir rüyadır bekler bizi Beykoz'da, Üsküdar'da birkaç kuğu, birkaç mahzun kuştüyü yenilgisiz bir muamma gibidir arar bulusmayan ellerimizi deli rüzgar yine sarhoş, hovarda tam orada, Çamlıca yokuşunda birkaç bulut çekelim gökyüzünden damarlarımızdan geçirelim ve birden bırakalım suların üzerine sen bir defa konuş, sen bir defa gül kumlu ebrular yapalım seninle serpmeli ebrular, bülbülyuvası hercaimenekşe, gonca ve sümbül yüzün bir ay gibi parlarken gecenin ortasında yürüyelim seninle İstanbul'da boğaziçi magrur türkülerini gözlerine baka baka söyleyin martılar üşüyünce denizin sıcağında bulsunlar kalbimizi anlayabilir misin neden çıban gibi büyür bağrımda büyürde kelebek olur bu sızı kırmızıyı sevdiğini söyledin bu yüzden mi günlerdir İstanbul'da gül kokusu yayılan tepeler kırmızı, sular kırmızı İstanbul bilmeli ki, sahillerine mehtabı taşıyan senin bakışlarındır İstanbul bilmeliki, limanlardan gemiler önce senin yüreğine açılır uzaklarda bir yerde toprağı öpmek için eğilen bahçıvanın parmaklarında hüzün sana doğru akan nehrin ağlayan suretidir bir elimizde umut bir elimizde sevda yürüyelim seninle İstanbul'da musiki kesilsin, tükensin yazı çaresiz kalınca mızrap ve şiir ozan bir kenara bıraksın sazı ressam fırçasına neden mi kızgın tuvalde çizgiler, renkler kırmızı kırmızıyı sevdiğini bilince çekilir mi artık güllerin nazı Anadolukavağı'nda her akşam burcu burcu bir rüyadır hayalin karanlık, hüznünü düşürür dağa kuşlar kanat çırpar, yıldızlar ağlar endamın her sabah iner toprağa hasret, yanlızlığı çoğaltan deniz ayrılık acıyla süzülür kandan nefesin fermandır Topkapı Sarayı'nda dönüşünü bekliyor rıhtımda şehzadeler öylesine yorgun, mahzun ve candan İstanbul bir yanımda, sen bir yanımda uykusundan uyanınca fırtına dalgalar türkümüze aşina olur yüzümüze bakınca deniz fenerleri sahibini arayan gemilerin çığlığıyla vurulur tarih heyelandır hainlerin ardında İstanbul tarihin soylu anası biz bu yürüyüşü çiğdemlerden almışız sevdayı kız kulesi'nden yalıların burukluğu altında geçiyoruz sokaklardan delice anlayabilir misin beyoğlu'nda gezinen hayal kırıklığının benden türediğini anlayabilir misin kırmızı neden böyle doldurur aynalara inleyen yüreğimi sana giden yolların kavşağında bir adam direniyor izini bulmak için siliyor tanyerine akan alın terini ufkunda sapsarı umudun rengi mavi yitik, beyaz kızgın ve siyah arıyor sessizce kaybolan günlerini Gülhane'de simit satan çocuklar nasıl anlasınlar ellerimizin neden böyle çekingen olduğunu Ayasofya önünde tramvay bekleyenler gökyüzüne dokunurken bu acı kimdir diye sorsunlar içlerinden birlikte yürüyen iki yabancı biz gitsek de, İstanbul'da yine de yıllar yılı gezinmeli bu sızı benden bir yaralı şiir kalmalı senden bir tebessüm, bir de kırmızı... Nurullah GENÇ Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 bende " hiç "oldum..bende duruldum birden..bende düştüm..düştüm.. bende... mevlana demiş ki!!! ben "hiçbir" şey değilim... ben "hiç'im" HİÇ... Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Diloşum, dün gece Diloş'a bir şiir göndersem diye kitapları karıştırıp,sonra uygun birşey bulamadan uyuyakalmıştım,bir de baktım,sen bana göndermişsin,neden,kalp kalbe hipotenüs de ondan...Ben eski kadın olduğum için o yeni şairleri bilmiyorum,hala attila ilhan abimin üstüne şair koklamıyorum,anla beni...Benim için kadınlar hep Belma Sebil,erkekler varujan,ömer haybo,telsizci hamdi bazen...forum da yalnızlar rıhtımı... Sen sevdiğin için,seni anlamak için inceleyeceğim murathan mungan'ı... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Dur tahmin edeyim,çok mu yoruldun? Çok mu mutsuzsun,gidiyormusun? Bırak artık bahsetme kaderden filan Biliyorum herşeyi gördüm bu filmi Sessizliği paylaştığımız zamanlardan Ya da şimdi burada bu kör kuyuda Bırakmadı peşimi bırakmıyacakta Dert etme alışırım biraz zamanla Koşarım tek başıma yalın ayakla Yalnız bırakmaz yer yerinden oynasa Amaaaan Kör talih... Ahhh Kör talih... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 bu çok sevdiğim üstad'ın şiiride benden sana hedaye olsun o zaman sağ kolum ahum... Yürüyelim Seninle İstanbul'da Kırmızıyı sevdiğini bilseydim hayallerim kıpkırmızı olurdu ............. biz gitsek de, İstanbul'da yine de yıllar yılı gezinmeli bu sızı benden bir yaralı şiir kalmalı senden bir tebessüm, bir de kırmızı... Nurullah GENÇ anlayabilir misin beyoğlu'nda gezinen hayal kırıklığının benden türediğini anlayabilir misin kırmızı neden böyle doldurur aynalara inleyen yüreğimi.. çok..çok güzel bir şiir.. teşekkür ederim aristokrat babam.. bende... mevlana demiş ki!!! ben "hiçbir" şey değilim... ben "hiç'im" HİÇ... eski imzamdaki gibi.."ya herşeyim ya hiçim..sorma dünyam ne biçim..bir kördüğüm ki içim..çözdükçe dolaşıyor.." bu da İlhan İrem'indi sarmaşığım..bende sana.. şöyle bir düşün sevdiğim..düşün bir.. senin için ben neyim..? benim için HERŞEY'sin.. yine de sen bilirsin.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Diloşum, dün gece Diloş'a bir şiir göndersem diye kitapları karıştırıp,sonra uygun birşey bulamadan uyuyakalmıştım,bir de baktım,sen bana göndermişsin,neden,kalp kalbe hipotenüs de ondan...Ben eski kadın olduğum için o yeni şairleri bilmiyorum,hala attila ilhan abimin üstüne şair koklamıyorum,anla beni...Benim için kadınlar hep Belma Sebil,erkekler varujan,ömer haybo,telsizci hamdi bazen...forum da yalnızlar rıhtımı...Sen sevdiğin için,seni anlamak için inceleyeceğim murathan mungan'ı... yok yav..Mungan çok yeni sayılmaz 55 doğumludur kendileri..ayriyetten A.İlhan'ı bende çok beğenirim.. ama Mungan'da beni çeken birşeyler var sanki..adını koyamıyorum..belki koyamadığım için sıkılmadım kendisinden..hatta bi zamanlar platonik düzeyde bir hayranlık bile beslemiştim kendisine..amma velakin kendisiylen ilgili aldığım "flaş...flaş..flaş..haber" sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.. ancak o da geçti.. canım ayşegülüm..demek ben sevdiğim için inceleyeceksin ha onu.. ben sana kendimi anlatırdım birtanem..şu iş yükünün arasında birde M.Mungan'ın arşivine mi dadanacaksın.. şaka bi yana fırsatını bulursan onu oku derim..belki de bu egzantirik şair,kadın ruhu taşıdığından..kendinden çok şey bulacaksın.. Dur tahmin edeyim,çok mu yoruldun? Çok mu mutsuzsun,gidiyormusun? Bırak artık bahsetme kaderden filan Biliyorum herşeyi gördüm bu filmi Sessizliği paylaştığımız zamanlardan Ya da şimdi burada bu kör kuyuda Bırakmadı peşimi bırakmıyacakta Dert etme alışırım biraz zamanla Koşarım tek başıma yalın ayakla Yalnız bırakmaz yer yerinden oynasa Amaaaan Kör talih... Ahhh Kör talih... ooooo...aman ifindim..kimleri görmekteyim.. siz şizlongunuzla, büyülü mekanlar ve insanlara doğru pupa yelken bir yolculuğa çıkmamışmıydınız..? öte yandan "dur tahmin edeyim..çok mu yoruldun..?" diye sormuşsun..evet..!!! çok yoruldum..hem de tahmin edemeyeceğin kadar çok.. kör karanlık kuyularda merdivensiz kaldım.. anlıyormusun..?.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Canım İğdem, Mevlananın anlattığı HİÇ'lik, çok başka birşey ki bende henüz onun adını koyamadım ve üzerinde etraflıca düşünmekteyim, hiçbir şey değilim, hiç'im Hiç... belki bir zincirin halkası, belki evrende bir nokta, belki deryada bir su damlası, belki herşeyin hiç'i... düşünmekteyim... Mevlananın erdiği sırra ermenin hiç kolay olmadığını biliyorum... hiç'liğimizin sırrına erermiyiz, ermezmiyiz göreceğiz... bu arada seni sevdiğimi söylemeliyim nasılsın bugün? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 sanırsam rahatınızı kaçırdım...tahmin ettiğim gibi hala büyülü yolculuğuma devam etmekteyim..onunda büyüsü kaçana kadar... tavsiye ederim.. niye yoruldun anlamadım ki ...bi açıklasan diyorum... yoksa ben şahsen ve bizzat mı yordum sizi... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 kuruntu yaparsın gene, Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Canım İğdem, Mevlananın anlattığı HİÇ'lik, çok başka birşey ki bende henüz onun adını koyamadım ve üzerinde etraflıca düşünmekteyim, hiçbir şey değilim, hiç'im Hiç... belki bir zincirin halkası, belki evrende bir nokta, belki deryada bir su damlası, belki herşeyin hiç'i... düşünmekteyim... Mevlananın erdiği sırra ermenin hiç kolay olmadığını biliyorum... hiç'liğimizin sırrına erermiyiz, ermezmiyiz göreceğiz... bu arada seni sevdiğimi söylemeliyim nasılsın bugün? hiç'liğimizin sırrına ermemize ömrümüz yetmez sanırsam.. yine de yarım yamalak ta olsa biliyoruz bunu.. bu arada bende seni sevdiğimi söylesem iyi olacak kanımca.. ne biliim..dün nasılsam bugünde öyleyim.. sen nasılsın ispor faaliyetlerin divam etmekte mi..? sanırsam rahatınızı kaçırdım...tahmin ettiğim gibi hala büyülü yolculuğuma devam etmekteyim..onunda büyüsü kaçana kadar... tavsiye ederim.. niye yoruldun anlamadım ki ..bi açıklasan diyorum... yoksa ben şahsen ve bizzat mı yordum sizi... dimek büyülü yolculuğunuz divam etmekte..iyi seyirler dilerim.. yediğiniz içtiğiniz sizin olsun..neler gördünüz onu anlatın.. niye açıklıyormuşum yorgunluğumun nidenini..siz açıkladınız mı bazı şeyleri.. cevapsız kalan onca soruyla başbaşa bıraktınız hatırlatırım.. ve de..ve de.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 niye açıklıyormuşum yorgunluğumun nidenini..siz açıkladınız mı bazı şeyleri.. cevapsız kalan onca soruyla başbaşa bıraktınız hatırlatırım.. ve de..ve de.. sen hala o cevaplarımı beklemektesin bildiğin şeyler zaten ne demem gerekiyorki... madem ısrarla beklemektesin bilirsin sen aslında cevabı ama ne edeyim yazayım bari.. sende açıkla bakalım...bilelim..ne yapmışız gene Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 sen hala o cevaplarımı beklemektesin bildiğin şeyler zaten ne demem gerekiyorki... madem ısrarla beklemektesin bilirsin sen aslında cevabı ama ne edeyim yazayım bari.. sende açıkla bakalım...bilelim..ne yapmışız gene ne bilip ne bilmediğimi sen o cevapları verdikten sonra anlarım..bekliyorum.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 ne bilip ne bilmediğimi sen o cevapları verdikten sonra anlarım..bekliyorum.. ne tesadüf bende bekliyorum Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 öldürecekmisiniz beni canınız kavga etmek ister sanırsam abe gelirsem oraya alırım ayacımın altına ikinizi, şugar gacılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.