Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Ağustos Yeni Bir Gün - A New Day - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Ağustos Eyalet Sınırı - State Line - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 28 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 28 Ağustos Casus - Spy - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 29 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 29 Ağustos Kontrol - Control - Harris-Walz 2024 Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 30 Ağustos Kurban - Prey - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 30 Ağustos OKUYUN: Harris ve Walz'ın CNN ile özel ortak röportajı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve aday arkadaşı Minnesota Valisi Tim Walz, Demokrat Parti'nin zirvesine yükselmesinden bu yana ilk röportajı için Perşembe günü CNN ile özel olarak bir araya geldi. Demokrat Ulusal Kongresi'nde adaylığı kabul etmesinden sadece birkaç gün sonra Harris, CNN'den Dana Bash'in ekonomi ve sınır politikaları, eski Başkan Donald Trump'ın ırkına yönelik saldırıları ve Başkan Joe Biden'ın kendisine yarıştan çekildiğini söylemesi gibi geniş kapsamlı sorularını yanıtladı. BASH: Sayın Başkan Yardımcısı, Vali Walz, benimle oturup otobüsü getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Otobüs turu Georgia'da çoktan başladı. Modern Amerikan tarihindeki herhangi bir adaydan daha az zamanınız var. Seçmenlere davanızı anlatmak için. Seçmenler planlarınızın ne olduğunu duymak için gerçekten istekli. Seçilirseniz, Beyaz Saray'daki ilk gününüzde ne yapardınız? HARRIS: Evet, birkaç şey var. Size ilk ve en önemli önceliklerimden birinin orta sınıfı desteklemek ve güçlendirmek için elimizden geleni yapmak olduğunu söyleyeceğim. Amerikan halkının özlemlerine, hedeflerine, hırslarına baktığımda, insanların nesiller boyu Amerikalıların umut ve iyimserlikle beslendiği şekilde yeni bir yola hazır olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki son on yılda, eski başkanımızda gerçekten bir gündem ve Amerikalılar olarak kim olduğumuzun karakterini ve gücünü azaltan bir ortam zorlayan biri vardı - ulusumuzu gerçekten bölüyordu. Ve bence insanlar bu sayfayı çevirmeye hazır. BASH: Peki ilk gün ne yapardınız? HARRIS: İlk gün, fırsat ekonomisi dediğim şey için planımı uygulamakla ilgili olacak. Bu konuda, günlük malların maliyetini düşürmek için ne yapacağımızı, Amerika'nın küçük işletmelerine yatırım yapmak için ne yapacağımızı, ailelere yatırım yapmak için ne yapacağımızı içeren bir dizi öneriyi zaten ortaya koydum. Örneğin, çocuklarının hayatının ilk yılında ailelere araba koltuğu, bebek kıyafetleri ve beşik almaları için yardımcı olmak amacıyla çocuk vergi kredisini 6.000 dolara çıkarmak. Ülkemizde şu anda büyük bir sorun olan uygun fiyatlı konut konusunda Amerikan ailesine yatırım yapmakla ilgili yapacağımız bir iş var. Yani birinci gündemle ilgili bir dizi şey var. BASH: Peki ya siz? WALZ: Ben de bu gündemle ilgili heyecanlıyım. Dediğim gibi, Amerika'yı olabilecekler konusunda ilhamlandırma fikri. Ve bence başkan yardımcısının önerdiği bu şeylerin çoğu, paylaştığımız değerler. Ve çocuk vergi kredisinin, çocuk yoksulluğunu üçte bir oranında azalttığını biliyoruz. Bunu Minnesota'da yaptık. Bunun için federal bir ortağa sahip olmak -inanılmaz, bence, yaratabileceğimiz etki açısından BASH: Siz buna fırsat ekonomisi diyorsunuz. Şu anda birçok Amerikalının mücadele ettiğinin gayet farkındasınız. Uygun fiyatlılık krizi var. Kampanya temalarınızdan biri "Geri dönmeyeceğiz." Ancak, özellikle Donald Trump başkan olduğunda bakkallarının daha ucuz olması, konutlarının daha uygun fiyatlı olması nedeniyle ekonomiye geri dönmek isteyen seçmenlere ne söylediğinizi merak ediyorum. HARRIS: Peki, Joe Biden ve ben salgının zirvesindeyken göreve geldiğimizde, 10 milyondan fazla iş kaybı gördüğümüz gerçeğiyle başlayalım. İnsanlar - yani, kelimenin tam anlamıyla hepimiz sayıları takip ediyoruz. Her gün yüzlerce insan COVID nedeniyle ölüyordu. Ekonomi çökmüştü. Büyük ölçüde, bunların hepsi Donald Trump'ın o krizi kötü yönetmesi yüzündendi. Göreve geldiğimizde, en büyük önceliğimiz Amerika'yı kurtarmak için elimizden geleni yapmaktı. Ve bugün, enflasyonun %3'ün altında olduğunu biliyoruz. Politikalarımızın çoğu, Amerika'nın dünyadaki herhangi bir zengin ülkeden daha hızlı toparlandığı gerçeğine yol açtı. Ancak haklısınız. Özellikle bakkal fiyatları hala çok yüksek. Amerikan halkı bunu biliyor. Ben de biliyorum. Bu yüzden gündemimde bakkal fiyatlarını düşürmek için yapmamız gerekenler var. Örneğin, fahiş fiyat uygulaması gibi bir sorunla başa çıkmak. Genç ailelerin en gelişim yıllarında çocuklarına bakabilmelerine yardımcı olmak için çocuk vergi kredisini uzatmak için yapmamız gerekenler. Konut maliyetlerini düşürmek için yapmamız gerekenler. Teklifim, ilk kez ev sahibi olacaklar için 25.000 dolarlık bir vergi kredisi içeriyor, böylece sadece bir ev için peşinat ödeyebilecek kadar paraları olacak, bu da Amerikan rüyasının ve özlemlerinin bir parçası, ancak bunu gerçekten bu hedefe ve hayale ulaşma yoluna girmelerini sağlayacak şekilde yapmaları gerekiyor. BASH: Yani üç buçuk yıldır başkan yardımcısısınız. Şu anda bahsettiğiniz adımları neden daha önce yapmadınız? HARRIS: Öncelikle, bir ekonomi olarak toparlanmamız gerekiyordu ve bunu başardık. Enflasyonu %3'ün altına düşüren çalışmalarımızdan, yaşlılar için insülin maliyetini ayda 35 dolara sınırlamak için yaptığımız çalışmalardan çok gurur duyuyorum. Donald Trump, Medicare'in ilaç fiyatlarını müzakere etmesine izin vermek de dahil olmak üzere bir dizi şey yapacağını söyledi. Hiçbir zaman olmadı. Bunu yaptık. Şimdi, ben — Georgia eyaletinde ve ülkemizde seyahat ederken, faydalanan yaşlıların sayısı, tanıştığım — yakın zamanda Nevada'daydım. Bana makbuzlarını gösteren bir büyükanne. Ve yaşlılar için insülin maliyetini ayda 35 dolara sınırlamadan önce insülin için ayda yüzlerce dolar, hatta binlerce dolar ödüyordu. Artık bunu yapmıyor. BASH: Yani Bidenomics'in başarılı olduğunu savunuyorsunuz. HARRIS: Amerikan halkı için reçeteli ilaçları azaltma işini yaptığımızda, yaşlılar için reçeteli ilaçların yıllık maliyetini 2.000 dolarla sınırlandırdığımızda; iktidara geldiğimiz ilk yılda yaptığımızı yaparak çocuk vergi kredisini uzatarak Amerika'daki çocuk yoksulluğunu %50'den fazla azalttığımızda; Amerikan halkına yatırım yapmak ve üretimi Amerika Birleşik Devletleri'ne geri getirerek 800.000'den fazla yeni üretim işi yarattığımızda, işi Amerika'ya geri getirdiğimizde; tedarik zincirini iyileştirmek için yaptığımızı yaparak Amerikan ailelerinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için yabancı hükümetlere güvenmediğimizde, bunun iyi bir iş olduğunu söyleyeceğim. Yapılacak daha çok şey var, ancak bu iyi bir iş. BASH: Bazı temel politika konularında nerede durduğunuzu biraz netleştirmek istiyorum. Enerji önemli bir konu. Kongre'deyken Yeşil Yeni Düzen'i desteklediniz. Ve 2019'da, tırnak işaretiyle, "Hiç şüphesiz fracking'i yasaklamaktan yanayım." dediniz. Fracking, bildiğiniz gibi, özellikle de kazanmanız gereken eyaletiniz Pennsylvania'da oldukça büyük bir sorun. HARRIS: Elbette. BASH: Hala fracking'i yasaklamak istiyor musunuz? HARRIS: Hayır ve bunu 2020'deki tartışma sahnesinde açıkça belirttim, fracking'i yasaklamayacağım. Başkan yardımcısı olarak fracking'i yasaklamadım. Başkan olarak fracking'i yasaklamayacağım. BASH: 2019'da, bir belediye toplantısında, "Göreve başladığınız ilk gün fracking'e federal bir yasak getirmeyi taahhüt eder misiniz?" diye sorulduğunda, "Fracking'i yasaklamaktan yana olduğum konusunda hiçbir şüphe yok. Yani evet." dediğinizi düşünüyorum. Yani bu, o kampanyada değişti mi? HARRIS: 2020'de nerede durduğumu çok net bir şekilde belirttim. 2024'teyiz ve ben bu pozisyonumu değiştirmedim ve bundan sonra da değiştirmeyeceğim. Sözümü tuttum ve tutacağım. BASH: O zaman bu pozisyonu değiştirmenize ne sebep oldu? HARRIS: Açık konuşalım. Değerlerim değişmedi. İklim açısından açık bir kriz olan şeye karşı korunmak için yapmamız gerekenleri ciddiye almamızın çok önemli olduğuna inanıyorum. Bunu yapmak için şu ana kadar başardıklarımızı yapabiliriz. Enflasyon Azaltma Yasası, önümüzdeki on yıl içinde temiz enerji ekonomisine yatırım yapmak için yaptığım hesaplamaya göre muhtemelen bir trilyon dolar. 300.000'den fazla yeni temiz enerji işi yaratmak için yaptıklarımız. Bu, başkan yardımcısı olarak edindiğim deneyime dayanarak, bunu fracking'i yasaklamadan yapabileceğimizi söylüyor. Aslında, Dana — Dana, özür dilerim — fracking için kiralamaları gerçekten artıran eşitliği bozan oyu başkan yardımcısı olarak ben kullandım. Bu yüzden nerede durduğum konusunda çok net bir tavrım var. BASH: Ve gördüğünüz ve "Tamam, anladım" dediğiniz bir politika veya bilimsel veri var mıydı? HARRIS: Gördüğüm kadarıyla, fracking'i yasaklamadan da büyüyebilir ve gelişen bir temiz enerji ekonomisi yaratabiliriz. BASH: Tamam. Bir diğer önemli konu ise göç. Başkan yardımcısı olarak, güney ülkelerindeki göçün temel nedenlerini ele almakla görevlendirildiniz ve — HARRIS: Orta Amerika'nın kuzey kısmı. BASH: Orta Amerika'nın kuzey kısımları — HARRIS: Evet. BASH: Orta Amerika'nın — — ABD'nin güney sınırını etkileyen, onunla ilgilenen bir bölge. Biden-Harris yönetimi sırasında, rekor sayıda yasadışı sınır geçişi yaşandı. Biden-Harris yönetimi, kapsamlı sığınma kısıtlamalarını uygulamak için neden üç buçuk yıl bekledi? HARRIS: Öncelikle, başkan yardımcısı olarak yaptığım ve başkanın benden istediği temel nedenler çalışması, aslında o bölgedeki Amerikan işletmelerinin tarihi yatırımları da dahil olmak üzere bir dizi faydayla sonuçlandı. O bölgeden gelen göçmen sayısı, bu çalışmaya başladığımızdan beri aslında azaldı. Ancak şunu söyleyeceğim: Joe Biden, ben ve yönetimimiz, Amerikan halkı ve güvenliğimiz için çok önemli olan bir göç sorunu olan sınır konusunda Amerika Birleşik Devletleri Kongresi üyeleriyle birlikte çalıştık. Ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin en muhafazakar üyelerinden bazılarının da dahil olduğu iki partili çalışmayla, desteklediğimiz ve benim de desteklediğim bir yasa tasarısı hazırlandı. Ve Donald Trump, sınırlarımızı güvence altına almaya katkıda bulunacak olan bu yasa tasarısından haberdar oldu. Ve bunun kendisine siyasi olarak yardımcı olmayacağına inandığı için Kongre'deki arkadaşlarına "Bunu gündeme getirmeyin" dedi. Yasa tasarısını öldürdü: Sınırda 1.500 daha fazla ajan bulunduracak bir sınır güvenlik yasası. Ve size bir şey söyleyeyim. Sınır Devriyesi yasa tasarısını onayladı. Ve eminim ki — (GEÇMİŞ KONUŞMA) HARRIS: — ve eminim ki büyük ölçüde, gece gündüz çalıştıklarını ve 1.500 daha fazla ajanın kendilerine yardımcı olacağını bildikleri için. Bu yasa tasarısı, fentanil ele geçirmelerini artırmamıza izin verecekti. Amerika'da fentanil yüzünden harap olmuş herhangi bir topluluğa, bu yasa tasarısını geçirmenin endişelerini ve yaşadıkları acıyı gidermek için ne yapacağını sorun — BASH: Yani siz — yani bu yasa tasarısını tekrar mı zorlardınız? Sadece sormak istiyorum ab— HARRIS: Sadece zorlamakla kalmıyor. Masama gelmesini sağlayacağım ve imzalayacağım. BASH: 2019'da ilk kez aday olduğunuzda söylediğiniz bir şeyle ilgili bir sorum daha var. Bir tartışma vardı. Sınırın suç olmaktan çıkarılıp çıkarılmaması sorulduğunda elinizi kaldırdınız. Hala buna inanıyor musunuz? HARRIS: Bir sonucu olması gerektiğine inanıyorum. Sınırımızı yasadışı yollardan geçen insanlarla ilgili uyulması ve uygulanması gereken yasalarımız var. Ve bir sonucu olmalı. Ve açık olalım, bu yarışta silah, uyuşturucu ve insan ticareti yapan ulusötesi suç örgütlerini kovuşturan tek kişiyim. Bu yarışta yasalarımızı uygulamak için bir sınır eyaletinde başsavcı olarak görev yapan tek kişiyim. Ve bundan sonra başkan olarak yasalarımızı uygularım. Sorunun farkındayım. BASH: Genel olarak konuşursak, seçmenler politikanızda yaptığınız değişikliklerden bazılarını nasıl görmeli — bazılarını burada açıklamıştınız —? Bunun nedeni artık daha fazla deneyime sahip olmanız ve bilgiler hakkında daha fazla şey öğrenmeniz mi? Bunun sebebi Demokrat ön seçimlerinde başkanlık için aday olmanız mı? Ve şimdi söylediklerinizin ilerideki politikanız olacağından emin ve rahat hissetmeliler mi? HARRIS: Dana, bence politika perspektifimin ve kararlarımın en önemli ve en önemli yönü değerlerimin değişmemiş olması. Yeşil Yeni Düzen'den bahsettiniz. Her zaman inandım ve üzerinde çalıştım, iklim krizi gerçektir, zaman içinde son tarihlere uymamızı gerektiren ölçütleri uygulamamız gereken acil bir konudur. Bunu Enflasyon Azaltma Yasası ile yaptık. Örneğin, sera gazı emisyonlarının azaltılması için belirli standartları ne zaman karşılamamız gerektiği konusunda Amerika Birleşik Devletleri ve dolayısıyla dünya için hedefler belirledik. Bu değer değişmedi. Sınırımızı güvence altına almak için yapmamız gerekenler konusundaki değerim değişmedi. Kaliforniya başsavcılığında iki dönem geçirdim ve ulusötesi suç örgütlerini, sınırımızdan silah, uyuşturucu ve insanların geçişine ilişkin Amerikan yasalarının ihlallerini, yasadışı geçişlerini kovuşturdum. Değerlerim değişmedi. Yani gerçek bu ve dört yıl başkan yardımcısı olarak, size söyleyeyim, sizin noktanızın bir yönü de ülkeyi kapsamlı bir şekilde gezmek. Yani, ben Georgia'dayım, sanırım biri bana Georgia'da başkan yardımcısı olduğumdan beri 17 kez söyledi. Konsensüs oluşturmanın önemli olduğuna ve sorunları gerçekten çözebileceğimiz ortak bir anlayış noktası bulmanın önemli olduğuna inanıyorum. BASH: Bu bağlamda, kongrede çok sayıda Cumhuriyetçi konuşmacınız vardı. Kabinenize bir Cumhuriyetçi atayacak mısınız? HARRIS: Evet, atayacağım. BASH: Aklınızda olan biri var mı? HARRIS: Evet, atayacağım. Hayır, aklımda belirli biri yok. Bu seçime 68 günümüz var, bu yüzden arabayı atın önüne koymuyorum. Ama koyarım. Bence - bence bu gerçekten önemli. Ben - ben kariyerimi fikir çeşitliliğini davet ederek geçirdim. Bence en önemli kararların bazılarının alındığı sırada masada farklı görüşlere, farklı deneyimlere sahip insanların bulunması önemli. Ve Kabinemde Cumhuriyetçi bir üye olmasının Amerikan halkının yararına olacağını düşünüyorum. BASH: Cumhuriyetçilerden bahsetmişken, rakibiniz Donald Trump hakkında bir soru sormak istiyorum. Biraz şaşırdım, insanlar onunla hiç etkileşime girmediğinizi, yüz yüze görüşmediğinizi duyduklarında şaşırabilirler. Bu yakında değişecek, ancak size geçen ay söyledikleri hakkında sormak istediğim şey. Siyasi amaçlarla yakın zamanda siyaha döndüğünüzü, kimliğinizin temel bir kısmını sorguladığınızı söyledi. HARRIS: Evet. BASH: Herhangi bir— HARRIS: Aynı eski, yorgun oyun kitabı. Sıradaki soru lütfen. (GÜLÜŞ) BASH: Bu kadar mı? HARRIS: Bu kadar. BASH: Tamam. Başkomutan olursanız tabağınızda olacak bazı dış politika meselelerinden bahsedelim. Başkan Biden, İsrail ile Hamas arasındaki savaşı Gazze'de sonlandırmak için başarısız bir girişimde bulundu. Bunu aylardır sizinle birlikte yapıyor. Siz farklı bir şey yapar mıydınız? Örneğin, İsrail'e bazı ABD silah sevkiyatlarını durdurur muydunuz? İlerici soldaki birçok insanın sizden yapmanızı istediği şey bu. HARRIS: Çok açık konuşayım. İsrail'in savunması ve kendini savunma becerisine olan bağlılığım konusunda net ve sarsılmazım. Ve bu değişmeyecek. Ama bir adım geri gidelim. 7 Ekim'de 1.200 kişi katledildi, çoğu sadece bir müzik festivaline katılan gençlerdi. Kadınlar korkunç bir şekilde tecavüze uğradı. O zaman söylediğim gibi, bugün de söylüyorum, İsrail'in kendini savunma hakkı vardı. Biz de savunurduk. Ve bunu nasıl yaptığı önemli. Çok fazla masum Filistinli öldürüldü. Ve bir anlaşmaya varmalıyız. Biz — biz Doha'daydık. Bir anlaşmaya varmalıyız. Bu savaş sona ermeli— BASH: Ve bu arada— HARRIS: Ve rehineleri kurtarmakla ilgili bir anlaşmaya varmalıyız. Amerikalı rehinelerin aileleriyle görüştüm. Rehineleri kurtaralım. Ateşkesi sağlayalım. BASH: Ama silahlar ve benzeri konularda politikada bir değişiklik yok mu? HARRIS: Hayır. Ben — bir anlaşmaya varmalıyız. Dan — Dana, bir anlaşmaya varmalıyız. Bunun aileler, o bölgede yaşayan insanlar için önemine baktığınızda — bu — bir anlaşma sadece bu savaşı sona erdirmek için yapılacak doğru şey değil, aynı zamanda bundan sonra olması gereken şeylerin çoğunu açığa çıkaracak. 8 Ekim'den beri İsrail'in güvenli olduğu ve aynı ölçüde Filistinlilerin de güvenlik ve kendi kaderini tayin hakkına sahip olduğu ve onurlu olduğu iki devletli bir çözüme doğru çalışmak için yapmamız gerekenlere bağlı kalmaya devam ediyorum. BASH: Vali Walz, ülke sizi yeni tanımaya başlıyor. Ulusal Muhafız'daki hizmetinizi nasıl tanımladığınızla ilgili bir soru sormak istiyorum. WALZ: Evet. BASH: Savaşta silah taşıdığınızı söylediniz, ancak hiçbir zaman bir savaş bölgesinde görevlendirilmediniz. Bir kampanya görevlisi yanlış konuştuğunuzu söyledi. Öyle mi? WALZ: Öncelikle, inanılmaz derecede gururluyum. Bu ülkenin üniformasını giyerek 24 yıl geçirdim. Kongre veya vali olsun, bir kamu okulu sınıfındaki hizmetimden de aynı derecede gurur duyuyorum. Kaydım kendi adına konuşuyor, ancak insanların beni tanımaya geldiğini düşünüyorum. Ben - onlar gibi konuşuyorum. Açıkça konuşuyorum. Duygularımı açıkça söylüyorum ve özellikle tutkuyla çocuklarımızın okullarda ve silahların etrafında vurulması hakkında konuşuyorum. Bu yüzden insanların beni tanıdığını düşünüyorum. Kim olduğumu biliyorlar. Kalbimin nerede olduğunu biliyorlar ve tekrar ediyorum, sicilim 40 yıldan uzun süredir orada ve kendi adına konuşuyor. BASH: Ve savaşta olduğunuzu söylediğiniz fikir, kampanyanın söylediği gibi yanlış mı söylediniz? WALZ: Evet, dedim ki, bu durumda, bir okul saldırısından sonra, bu savaş silahlarını taşıma fikri hakkında konuşuyorduk. Ve İngilizce öğretmeni olan eşim bana gramerimin her zaman doğru olmadığını söyledi. Ama yine de, eğer bu değilse, bana sevgi gösterdikleri için çocuklarıma bir saldırıdır veya köpeğime bir saldırıdır. Bunu yapmayacağım ve asla yapmayacağım tek şey, başka bir üyenin hizmetini hiçbir şekilde küçümsemeyeceğim. Hiçbir zaman yapmadım ve asla yapmayacağım. BASH: Ve sadece bir soru daha, çünkü tekrar ediyorum, bunların hepsi yeni. Bu değildi - kaç gün önce olursa olsun, bu sizin bingo kartlarınızdan hiçbirinde yoktu, özellikle de sizinkinde. Siz ve eşinizin IVF kullandığını söylediğinizi açıklamak zorunda kaldınız, ancak çocuk sahibi olmak için farklı bir doğurganlık türü kullandığınız ortaya çıktı. Ve sonra 2006'da Kongre'ye aday olduğunuzda, kampanyanız 1995'te sarhoş ve dikkatsiz araç kullanmaktan tutuklanmanız hakkında tekrar tekrar yanlış ifadelerde bulundu. Sözünüze inanıp inanamayacaklarından emin olmayan seçmenlere ne diyorsunuz? WALZ: Şey, ben çok aleni oldum. Sanırım görebiliyorlar - öğrencilerim ortaya çıkıyor - birlikte görev yaptığım eski arkadaşlar ve onlar - ve yapıyorlar, bana kefil oluyorlar. Hatalarımı yaptığımda kesinlikle kabul ediyorum. Size söyleyeceğim tek şey, bu ülkede bunu yapmak zorunda kalmamamızı dilediğimdir. Kısırlık sorunlarımızdan bahsettim çünkü bu cehennem ve aileler bunu biliyor. Ve ben — bizim için mevcut olan tedavilerden bahsettim — o güzel çocukların orada olduğu. Bu, o hakları bizden almaya çalışan insanlarla oldukça büyük bir tezat oluşturuyor. Ve ben — sanırım insanlar beni tanıyor. Bu sicili biliyorlar. Binlerce öğrenciye ders verdiğimi gördüler. Orada bulundum. Ve ben — ister okullarda silahlar olsun ister üreme haklarının korunması olsun, tutkuyla konuştuğum için özür dilemeyeceğim. Karşı karşıya olduğumuz şeyle ilgili tezat daha açık olamazdı. Başkan yardımcısının bu konudaki pozisyonu açıktı. Ve bence çoğu Amerikalı bunu anlamıştır, eğer siz de bunu yaşadıysanız. Bence tüp bebek veya rahim içi doğum konusunda kıllarını kesmiyorlar. Bence kıllarını kestikleri şey kürtaj yasağı ve ailelere güzel bir çocuk sahibi olma şansını reddetme yeteneği. BASH: Başkan Yardımcısı Harris, tartışmadan hemen sonra Başkan Biden'ın dört yıl daha görev yapma kapasitesinin çok sadık bir savunucusuydunuz. Başkan Biden'ın olağanüstü güçlü olduğunu iddia ettiniz. Şu an bulunduğumuz yer göz önüne alındığında, Amerikan halkına söylediklerinizden dolayı herhangi bir pişmanlığınız var mı? HARRIS: Hayır, hiç de değil. Hayır, hiç de değil. Yaklaşık dört yıldır Başkan Biden ile birlikte görev yapıyorum. Ve size kariyerimin en büyük onurlarından biri olduğunu söyleyeyim, gerçekten. Amerikan halkını çok derinden önemsiyor. Çok zeki ve Amerikan halkına sadık. Ve Oval Ofis'te veya Durum Odası'nda olsun, onunla saatlerce vakit geçirdim. Amerikan halkının başkanında haklı olarak hak ettiğini düşündüğüm zekaya, bağlılığa, yargıya ve eğilime sahip. Buna karşılık, eski başkanda bunların hiçbiri yok. Ve bu yüzden - birincisi, ben - ben - Joe Biden'ın başkan yardımcısı olarak görev yapmaktan çok gurur duyuyorum. Ve ikincisi, Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı için Tim Walz ile birlikte yarışmaktan ve Amerikan halkının hak ettiğine inandığım şeyi Amerika'ya getirmekten, yani ileriye doğru yeni bir yol göstermekten ve ülkemizin ruhunun gerçekte yattığı yere aykırı olduğuna inandığım son on yılın sayfasını çevirmekten çok gurur duyuyorum. BASH: Son on yılda, elbette, son üç buçuk yıl sizin yönetiminizin bir parçasıydı. HARRIS: Yaklaşık on yıl önce başlayan, bir liderin gücünün ölçüsünün, çoğu Amerikalının inandığı gibi, sizi yere sermeye dayandığına dair bir imanın olduğu, çarpık olduğuna inandığım bir dönemden bahsediyorum. Bu, bir liderin gücünün gerçek ölçüsünün kimi yücelttiğinize dayandığına inanmak. Bu seçimde tartışabileceğimiz diğer ayrıntılar kadar tehlikede olan şey bu. BASH: Çünkü konuşma fırsatımız olmadı, sadece merak ediyorum, Başkan Biden'a gelince, sizi aradığında ve yarıştan çekildiğini söylediğinde, bu nasıldı? Ve sizi hemen desteklemeyi teklif etti mi yoksa siz mi istediniz? HARRIS: Pazar günüydü, bu yüzden, işte, size biraz fazla bilgi vereceğim. (GÜLÜŞMELER) BASH: Hadi yapın. Böyle bir şey yok, Sayın Başkan Yardımcısı. HARRIS: Ailem bizimle kalıyordu. Ve — bebek yeğenlerim de dahil. Ve az önce krep yemiştik ve, bilirsin, "Teyze, biraz daha pastırma alabilir miyim?" "Evet, sana biraz daha pastırma yaparım." Ve sonra oturup — oturmuştuk — bir bulmaca çözmek için. (GÜLÜYOR) Ve telefon çaldı. Ve arayan Joe Biden'dı. Ve — ve bana ne yapmaya karar verdiğini söyledi. Ve ona, "Emin misin?" diye sordum. Ve o, "Evet" dedi. Ve — ve ben de bunu böyle öğrendim. BASH: Peki ya destek? Bunu sen mi istedin? HARRIS: Beni destekleyeceğini çok net bir şekilde söyledi. BASH: Yani sana söylemek için aradığında, "Yarıştan çekiliyorum ve seni destekleyeceğim?" dedi. HARRIS: Dürüst olmak gerekirse, ilk düşüncem ben değildim. Dürüst olmak gerekirse, ilk düşüncem onun hakkındaydı. Bence tarih Joe Biden'ın başkanlığı hakkında birçok şey gösterecek. Bence tarih bunun birçok yönden dönüştürücü olduğunu gösterecek, Amerika'nın altyapısına yatırım yapmak, yeni ekonomilere, yeni endüstrilere yatırım yapmak, müttefiklerimizi tekrar bir araya getirmek, Amerika olarak kim olduğumuza güvenmek ve bu ittifakı büyütmek için yaptıklarımız, egemenlik ve toprak bütünlüğünün önemi olan en önemli uluslararası kurallar ve normlar da dahil olmak üzere ilkelerimize sadık kalmak için yaptıklarımız olsun. Ve bence tarih Joe Biden'ın sadece bu olağanüstü başarılara ulaşan bir yönetimi yönettiğini değil, aynı zamanda adamın karakterinin de başkan olarak da dahil olmak üzere hayatı ve kariyeri boyunca oldukça özverili olduğunu ve Amerikan halkını her şeyden önce tuttuğunu gösterecek. BASH: İkinize de sadece ikinizin de verdiği konuşmaların dışında, kongre sırasında belki de beklenmedik olan iki önemli an hakkında soru sormak istiyorum. Bunlardan birinden bahsettiniz, vali bey, sizin paylaştığınız, dünyanın oğlunuz Gus ile paylaştığı bir an. Konuşuyordunuz. Kamera onu sizinle inanılmaz derecede gurur duyarken, çok duygusal bir şekilde, "O benim babam." derken yakaladı. WALZ: Evet. Ben - ben bir baba olarak bunu hayal edebileceğimi hiç sanmıyorum. Ben - ben bu bilette olmam için birçok nedene minnettarım. Ama o an - gerçekten neyin önemli olduğunu anlamak, oğlumun benimle gurur duymasını sağlamak, doğru şeyi yapmaya çalıştığımı hissetmek. Ve bu, bilirsin, çocuklarını korumaya çalışırsın. Biliyorsun bu - şeylerde ün getirir. Ama o kadar içgüdüsel, duygusal bir andı ki - ben sadece - bunu deneyimlediğim için minnettarım. Ve ben - ben onunla çok gurur duyuyorum. Onunla gurur duyuyorum. Hope ile gurur duyuyorum. Gwen ile gurur duyuyorum. O harika bir anne. Ve bunlar harika çocuklar. Ve bence bir şey var, içinde bulunduğumuz çağdan bahsederken, politikamız daha iyi olabilir. Farklı olabilir. Bunlardan bazılarını gösterebiliriz. Ve aileleri buna dahil edebiliriz. Ve ben — umarım olmuştur — umarım insanlar bunu orada hissetmiştir. Ve umarım çocuklarına biraz daha sıkı sarılmışlardır, çünkü asla bilemezsiniz. Ve hayat biraz zor olabilir. BASH: Ve son soru, Sayın Başkan Yardımcısı, viral olan fotoğraf. Siz konuşuyordunuz. Az önce bahsettiğiniz büyük yeğenlerinizden biri sizin adaylığınızı kabul edişinizi izliyordu. Konuşmanızda cinsiyet veya ırktan açıkça bahsetmediniz. Ama bu birçok insan için çok şey ifade ediyor. Ve o viral fotoğraf gerçekten bunu söylüyor. Sizin için ne ifade ediyor? HARRIS: Biliyor musunuz, ben — dinleyin, aday oluyorum çünkü şu anda tüm Amerikalılar için, ırk ve cinsiyete bakılmaksızın bu işi yapabilecek en iyi kişi olduğuma inanıyorum. Ama o fotoğrafı gördüm. Ve bundan çok etkilendim. Ve haklısınız, o — başının arkası ve iki küçük örgüsü ve — ve sonra fotoğrafın önünde açıkça konuşuyorum. Çok alçakgönüllülük verici. Birçok açıdan çok alçakgönüllülük verici. BASH: Sonrasında sizinle bu konuda konuştu mu? HARRIS: Oh, konuşacak çok şeyi vardı (GÜLÜŞMELER). Çok şeyi vardı. Her şeyi dinledi. Ve her şeyi dinliyor. BASH: Size ateşli yorumlarını mı yaptı? HARRIS: Oh, evet, kesinlikle. Uh-huh. (GÜLÜŞMELER) BASH: Sayın Başkan Yardımcısı, Vali Walz, zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Minnettarım. HARRIS: Tamam, teşekkür ederim. WALZ: Bizi ağırladığınız için teşekkür ederim. HARRIS: Teşekkür ederim, Dana. Teşekkür ederim. Kaynak: CNN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 30 Ağustos Tatlı ikramlar - Sweet Treats - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 30 Ağustos VoteVets yeni yayınladığı reklamla Trump'ı Panikletti ve KAÇIRTTI! Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 31 Ağustos Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 31 Ağustos DNC (Demokratların Kongresi) işçi sınıfı adına konuşan John Rusell Bu konuya değinen diğer bir video Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Eylül Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Eylül Tim Walz, Kareem ile Metroda Yaşananları Anlatıyor Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Eylül Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 2 Eylül Siyah Trump Destekçisi GOP Tarafından 'Köle' Olarak Adlandırıldı, Tehlikeli Telefon Görüşmesi Ortaya Çıktı Siyah Amerikalıyı kapıları çalarak Trump için oy toplamak için tutuyorlar ve daha sonra onu KÖLE olarak çağırıp işten atıyorlar Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Eylül Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 2 Eylül Vurgu - Stress - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Eylül Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 3 Eylül Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Eylül Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 3 Eylül Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Çarşamba 12:07 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Çarşamba 12:07 Bizim zamanımız geldi - Time For Us - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Çarşamba 12:09 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Çarşamba 12:09 "Bize Umut Ver Kamala" - Marsh Family'nin Eddy Grant uyarlaması "Gimme Hope Jo'Anna" Trump'a karşı Harris için Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Çarşamba 12:51 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Çarşamba 12:51 Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Çarşamba 23:02 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Çarşamba 23:02 Trump'ın Vergi Kesintileri Neredeyse Tüm Federal Ajanslardan Daha Fazla Maliyete Mal Olacak (Bloomberg) -- Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve aday arkadaşı JD Vance, on yıl içinde toplamda 10,5 trilyon dolara mal olabilecek bir dizi vergi indirimi teklifi üzerinde kampanya yürütüyorlar; bu, her bir yerel federal kurumun toplam bütçesini aşacak kadar büyük bir meblağ. Kongre, savunma dışı takdirî harcamaların her bir dolarını ortadan kaldırsa bile (önümüzdeki 10 yıl içinde 9,8 trilyon dolar olması öngörülüyor), bu yine de Trump ve Vance'in son haftalarda ortaya attığı kapsamlı vergi indirimlerinin tahmini masrafını telafi etmeyecektir. Fiyat etiketi, vergi ve bütçe uzmanlarının kabaca ilk tahminlerine dayanıyor çünkü Trump kampanyası vergi vaatleri için ayrıntılı politika planları yayınlamadı. Trump kampanyası bir açıklamada eski başkanın vergi indirimlerini karşılamak ve ulusal borcu düşürmek için israfçı harcamaları keseceğini ve enerji üretimini artıracağını söyledi. Kampanya daha fazla ayrıntı sunmadı. Demokrat Kamala Harris de birkaç büyük vergi indirimi önermiş olsa da (bahşişleri vergiden muaf tutacak ve çocuk vergi kredisini genişletecekti) ülkenin maliyesi üzerindeki etkisi bununla karşılaştırıldığında sönük kalıyor. Bir düşünce kuruluşunun yaklaşık 2 trilyon dolar olarak tahmin ettiği kayıp gelirin, şirketler ve zengin bireyler üzerindeki vergi artışlarıyla telafi edilmesini istiyor. Harris, bu toplama eklenebilecek politika fikirlerini parça parça uygulamaya devam ediyor. Salı günü, yeni kurulan işletmeler için genişletilmiş bir indirim çağrısında bulundu ve kampanyası önümüzdeki haftalarda daha fazla politika planının yayınlanabileceğinin sinyalini verdi. Çarşamba günü, sermaye kazançları vergi oranının %20'den %28'e çıkarılmasını önerdi; bu da federal geliri artıracaktı. Trump kampanyasının vergi vaatlerinin muazzam büyüklüğü, bunların hepsinin Trump müttefikleri tarafından kontrol edilen bir Kongre'de bile geçmesini oldukça olası kılıyor. Cumhuriyetçi kanadın vergi teklifleri arasında Trump'ın 2017 vergi kesintilerinin uzatılması, çocuk vergi kredisinde büyük bir genişleme ve bahşiş ve Sosyal Güvenlik ödemeleri için muafiyetler yer alıyor. Sağ eğilimli Amerikan Girişim Enstitüsü'nde kıdemli üye olan Kyle Pomerleau, "Kongre 10 trilyon dolarlık açık finansmanlı bir vergi indirimi geçirmeyecek" dedi. Cumhuriyetçiler uzun zamandır vergi indirimlerinin büyümeyi artırdığını savunuyor. Ancak Trump'ın işletmeler yerine bireyler için vergileri büyük ölçüde azaltan önerilerinin yeni ekonomik faaliyetleri ne kadar teşvik edeceği belli değil. Trump planlarının toplam maliyeti o kadar büyük ki Kongre vergi indirimi önerilerini geçirmeye ve harcamaları sabit tutmaya çalışırsa, bu, orduyu, Sosyal Güvenlik gibi federal yardım programlarını finanse etmeye devam edebilecekleri, borcun faizini ödeyebilecekleri ve başka hiçbir şey yapamayacakları anlamına geliyor. Bu, kolluk kuvvetleri, sınır güvenliği, hava trafik kontrolü, vergi toplama ve uluslararası ilişkiler gibi görevleri yürüten büyük federal kurumların ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Trump'ın destekçileri onun doğaçlama, geniş kapsamlı politika açıklamalarına alışkınken, bazı önemli Demokrat seçmen grupları adaylarından ayrıntılı politika önerileri ve maliyeti telafi edecek kesin bir plan talep ediyor. Daha fazlası için: ABD seçim haberleri için Bloomberg Terminal'de {ELEC GO}'ya bakın Harris ve Başkan Joe Biden, şirketler ve zengin bireyler üzerindeki vergileri artırarak ve diğer önlemlerle federal açığı on yılda 3 trilyon dolar azaltmak için bu yıl ayrıntılı bir bütçe teklifi yayınladı. Bu planlar, Harris'in önerdiği ancak daha önce büyük iş lobilerinin güçlü muhalefetiyle karşılaşan telafi edici önlemlerden bazılarını yansıtıyor. Pennsylvania Üniversitesi Penn Wharton Bütçe Modeli'ne göre, bu telafi edici vergi artışları olmadan Harris önerileri önümüzdeki on yılda açığı 2 trilyon dolara kadar artırabilir. Vergi Gündemi Wend Edelberg, eski Federal Rezerv ve Kongre Bütçe Ofisi ekonomisti ve şu anda Brookings Enstitüsü'nün Hamilton Projesi direktörü olan Wendy Edelberg, her iki aday için de partilerinin kongre seçimlerinde ne kadar başarılı olacağına bağlı olacaklarını söyledi. Edelberg, görünümün "bir milyon farklı faktöre, özellikle de Kongre'deki güç dengesine bağlı olduğunu" söyledi. "Belki de hiçbir politika, her iki adayın da özel olarak önerdiği şekilde yürürlüğe girmeyecektir." Vergiler, Beyaz Saray'ı kimin kazanacağı veya Temsilciler Meclisi ve Senato'yu hangi partinin kontrol edeceğinden bağımsız olarak, gelecek yıl Kongre'nin en önemli gündem maddesi olacak. Trump'ın 2017 vergi kesintilerinin büyük bir kısmı -daha düşük bireysel oranlar ve küçük işletmeler için indirimler dahil- 2025'in sonunda sona eriyor ve bu da Kongre'yi gelecek yıl vergi kanununu ele almaya zorlayacak. Trump, imzasını taşıyan vergi yasasını uzatmayı gündeminin merkezine koydu. Kongre Bütçe Ofisi, bunun on yıl içinde 4,6 trilyon dolara mal olacağını söylüyor. Ayrıca, Sorumlu Federal Bütçe Komitesi'nin bütçe modeline göre, kurum oranını %21'den %15'e düşürmeyi ve toplama 874 milyar dolar daha eklemeyi önerdi. Seçim kampanyasında, Cumhuriyetçi Parti, yüksek fiyat etiketlerine sahip daha fazla vergi fikrini sözlü olarak ortaya attı: Sosyal Güvenlik ödemelerini vergilerden hariç tutmak (1,8 trilyon dolar), bahşişli ücretlerdeki vergileri muaf tutmak (250 milyar dolar) ve çocuk başına 2.000 dolarlık çocuk vergi kredisini 5.000 dolara (3 trilyon dolar) çıkarmak. Toplamda, bu 10,5 trilyon dolar. Kongre bu fikirleri ciddi şekilde ele alırsa, resmi federal puan tutucular vergi kesintilerinin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiği de dahil olmak üzere etkileri modelleyeceklerdi. Gelir Arttırıcılar Trump, daha fazla federal gelir elde etmek için çok az seçenek sundu. Medicare ve Sosyal Güvenlik yardımlarında herhangi bir kesintiyi engellemeye yemin etti ve askeri harcamalarda artış çağrısında bulundu. %10-20 arasında değişen evrensel tarifeler önerdi. Sol görüşlü Urban-Brookings Vergi Politikası Merkezi, %10'luk genel bir verginin on yıl içinde 2,8 trilyon dolar toplayabileceğini tahmin ediyor. Bu, vergi kesintilerinin maliyetinin bir kısmını karşılama potansiyeline sahip, ancak ekonomistlerin büyük olumsuz ekonomik büyüme etkileri veya çiftçilerin diğer ülkelerden gelen ticaret misillemesi için tazmin edilmesinin maliyeti konusunda uyardığı şeyleri hesaba katmıyor. Artan ulusal borç, yatırımcılar ve derecelendirme kuruluşları arasında şimdiden endişe yaratıyor. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, daha yüksek hükümet bütçe açıklarının sürdürülemez bir yolda olduğu konusunda uyardı. Kasım ayında, Moody's Yatırımcı Hizmetleri ABD'yi en yüksek yatırım notu olan Aaa'dan düşürebileceğinin sinyalini verdi. CBO, kamunun elindeki federal borcun önümüzdeki yıl GSYİH'nın %100'ünü aşacağını ve herhangi bir yeni vergi indirimi yapılmadan on yıl içinde %122'ye yükseleceğini öngörüyor. Bir zamanlar tarafsız CBO'ya başkanlık etmiş olan George Mason Üniversitesi'nden Keith Hall, "Her iki adayın da vergi indirimleri öneriyorsa mali açıdan yapması gereken en doğru şey, bunları nasıl ödeyeceklerini bize söylemeleridir" dedi. Kaynak: Bloomberg Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Perşembe 11:36 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Perşembe 11:36 İlk İş - Job One - The Lincoln Project Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Perşembe 11:43 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Perşembe 11:43 Goldman Sachs Kamala Harris'in Ekonomi Planlarının Daha İyi Olduğunu Açıkladı Yoldaş Kamala'nın ekonomi için daha iyi olduğunu söylüyor. Komünizmi bile doğru düzgün yapamıyor! Harika haber, vatansever dostlarım. Demokrat başkan adayı "Yoldaş Kamala Harris"in kötü olduğu bir şey daha buldum: Komünizm. Muhtemelen GOP başkan adayı Donald Trump ve sağdaki diğer akıllı liderlerden duyduğunuz gibi Harris bir komünist, bir sosyalist, bir Marksist ve muhtemelen sizi korkutmak için tasarlanmış bir sürü başka -ist. Çarşamba günü Trump sosyal medya hesabından kendisinin bir videosunu paylaşarak şunları söyledi: "Yoldaş Kamala Harris ülkemiz için korkunç, kesinlikle korkunç. O bir komünist, her zaman komünistti ve her zaman komünist olacak." Trump ve ekibi Kamala Harris'in bir komünist olduğunu açıkça belirtiyor... değil mi? Geçtiğimiz ay yeniden seçilme kampanyası etkinliğinde Trump Harris hakkında şunları söyledi: "Yapmamız gereken tek şey rakibimizi bir komünist, bir sosyalist veya ülkemizi mahvedecek biri olarak tanımlamak." Trump destekçisi Elon Musk yakın zamanda Harris'in kırmızı bir komünist üniforması giydiği yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir resmini yayınladı ve şunları yazdı: "Kamala ilk günden itibaren komünist bir diktatör olmaya yemin ediyor. O kıyafeti giydiğine inanabiliyor musunuz!?" Ve geçen hafta Washington, D.C.'de düzenlenen yıllık Özgürlük İçin Anneler konferansında, The Associated Press, katılımcıların geçmek zorunda olduğu bir güvenlik kontrol noktasının yakınında bulunan ve "Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kel bir kartal leşinin üzerinde diz çökmüş, ceketinde komünist bir sembol ve ağzından kan damlayan bir şekilde gösteren" bir tabloya dikkat çekti. Peki ekonomistler neden Yoldaş Kamala'nın ekonomik planının iyi olduğunu söylüyor? Bakın, eğer Trump, Musk VE Özgürlük İçin Anneler bana Amerika Birleşik Devletleri'nin görevdeki başkan yardımcısının komünist olduğunu iletiyorsa, onlara inanacağım çünkü bu insanların yalan söylediğini veya ikiyüzlü olduğunu hiç görmedim. Ve bu yüzden dehşete düştüm - ŞAŞKINLIK için söylüyorum - gerçek, koyu bir komünistin başkanlık için aday olması. Ancak daha da dehşete düşüren şey, yatırım devi Goldman Sachs'taki ekonomistlerin Kasım ayında Harris'in zaferinin ABD ekonomisini canlandıracağı, Trump'ın zaferinin ise "büyümeye darbe" vuracağı yönündeki son açıklamaları. Ekonomistler doğru söylüyor: "Demokratlar kazanırsa, yeni harcamalar ve genişletilmiş orta gelirli vergi kredileri, daha yüksek kurum vergisi oranları nedeniyle daha düşük yatırımı telafi edecek ve daha yüksek kurum vergisi oranları nedeniyle GSYİH yatırımında çok hafif bir artışa yol açacak ve bu da 2025-2026 yılları arasında ortalama GSYİH büyümesinde çok hafif bir artışa yol açacaktır." Goldman Sachs, Harris'in ekonomik planının büyümeye yol açtığını, Trump'ın planının ise yol açmadığını söylüyor Peki Trump komünist Yoldaş Kamala'yı yenerse? Goldman Sachs raporunda şöyle deniyordu: "Trump'ın zafer kazanması veya bölünmüş bir hükümetle kazanması durumunda, gümrük vergilerinden ve daha sıkı göç politikasından kaynaklanan büyüme darbesinin, devam eden çoğu kurumsal vergi indiriminin olumlu mali etkisinden daha ağır basacağını tahmin ediyoruz." VLADIMIR LENIN ADINA BURADA NELER OLUYOR?!? Goldman Sachs'taki gezegenin en büyük kapitalistlerinden bazıları neden bize bekleyen bir komünist diktatörün ekonomimiz için daha iyi olacağını söylüyor? Kamala Harris tarihin en kötü komünisti olduğunu kanıtlıyor Dürüst olacağım, "komünizm" ve "sosyalizm" kelimelerinin tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum çünkü bunu anlamak için okuma yapmak gerekir ve bilginin bir tür liberal telkin olduğuna inanıyorum. Ama %100 eminim Trump, Musk ve diğer Cumhuriyetçiler ile kitap yasaklamak isteyen aklı başında sağcı aktivistlerin Harris'e ve onun aday arkadaşı Minnesota Valisi Tim Walz'a atfettikleri kelimelerin tam tanımını bildiklerinden eminim. Yani eğer Harris ve Walz kesinlikle komünistlerse korkmam gereken tek şey, Goldman Sachs haberlerinden çıkarılacak tek mantıklı sonuç şudur: Harris ve Walz komünist olma konusunda kesinlikle berbatlar. Ve bu acınası. Amerika'nın komünist olma gibi en temel işlevlerinde bu kadar başarısız olan komünist liderleri seçmeyi göze alabileceğini sanmıyorum. Harris gibi bir komünist neden küçük işletmelere yardım sözü veriyor? Yoldaş Kamala'nın Çarşamba günü seçim kampanyasında, küçük işletmelere yardım etmeyi amaçlayan komünist ekonomi politikasını överken söylediklerini dinleyin: "Yeni kurulan şirketler için vergi indirimini 50.000 dolara çıkaracağız. Bu, esasen küçük bir işletme kurmak için bir vergi indirimi. "İkincisi, planım mevcut küçük işletmelerin büyümesine yardımcı olacak. Genişlemek isteyen küçük işletmelere düşük ve faizsiz krediler sağlayacağız ve bu çok önemli, küçük bir işletmeyi başlatmayı ve büyütmeyi olması gerekenden daha zor hale getirebilecek bürokratik engelleri ortadan kaldıracağız." Bu şekilde konuşan komünist ne tür bir insan? Harris, küçük işletme sahiplerinin oluşturduğu küçük burjuvaziyi, kapitalist bir sistemde başarısızlığa uğramaya mahkûm bir grup olarak görmeli; bu grup, sonunda üretim araçlarına sahip olan burjuvazi veya onlar için çalışan proletarya tarafından emilecektir. "Dünyanın işçileri, birleşin!" denmeli, "Dünyanın küçük işletme sahipleri, düşük faizli devlet kredileriyle başarılı olun!" denmemeli. Yoldaş Kamala, Trump'ın söylediği gibi, açıkça başarısız bir başkan yardımcısı değil. Aynı zamanda, sağlam, işçi dostu kapitalist politikalarla Amerika'nın ekonomisinin büyümesine yardımcı olacak başarısız bir komünist. Kaynak: USA TODAY Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Perşembe 12:11 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Perşembe 12:11 Trump'ın kampanyası zafere giden yolun daralmasıyla değişiyor Eski Başkan Trump, sadece altı hafta önce hedeflediği üç eyaletteki kampanyasını azaltıyor; bu, Kamala Harris'in anketlerdeki yükselişinin başkanlık yarışının dinamiklerini nasıl değiştirdiğinin bir işareti. Neden önemli: Trump'ın kampanyası New Hampshire, Minnesota ve Virginia'ya daha az vurgu yapıyor. Bunun yerine, her iki tarafın da zafer şansı için hayati önem taşıyan "Mavi Duvar" eyaletlerine - Pensilvanya, Michigan ve Wisconsin - kaynak aktarıyor. Trump ayrıca, Harris onları rekabetçi hale getirmeden önce önemli anket üstünlüklerine sahip olduğu diğer eyaletlere - Kuzey Karolina, Arizona ve Nevada - yeniden odaklanıyor. Bu, Trump'ın Beyaz Saray'ı geri kazanmak için kayma yolu gibi görünen bir şeyle Milwaukee'deki Cumhuriyetçi kongresinden çıktığı Temmuz sonundan çok farklı. Trump, kampanyası Minnesota ve Virginia'nın "açıkça oyunda" ve "tersine çevirmek için en iyi fırsatlar" hakkında notlar yazarken Minnesota, Virginia ve hatta koyu mavi New Jersey'de mitingler düzenledi. Sonra Başkan Biden yarıştan çekildi ve Harris'in Demokrat aday olarak ortaya çıkması Trump'ı savunmaya itti. Yakınlaştır: New Hampshire'da Trump'ın kampanyası operasyonlarını azaltıyor gibi görünüyor. Üst düzey bir gönüllü, kampanyanın "New Hampshire'ın artık bir savaş alanı eyaleti olmadığına" karar verdiğini ve personelin kampanya çabalarını Pensilvanya'ya yönlendirmesi gerektiğini söylemek için diğer gönüllülere e-posta gönderdi. Kampanya gönüllünün iddiasını reddediyor ve Manchester'daki New Hampshire genel merkezinin açık ve faaliyette olduğunu söylüyor. Trump'ın Truth Social gönderisinde Ohio Senatörü JD Vance'i aday arkadaşı olarak duyurduğunda bahsettiği Minnesota'da Demokratlar ve Cumhuriyetçiler gelgitlerin değiştiğini kabul ediyor. Cumhuriyetçi kongresinden kısa bir süre sonra Trump ve Vance, Minnesota'daki St. Cloud'da bir araya geldi. Aynı zamanda Trump'ın kampanyası, eyalette sekiz ofis açacağını ve personelini genişleteceğini kararlı bir şekilde söyledi. Ancak eyalette listelediği yaklaşık bir düzine ofisin çoğu Mayıs veya Haziran'da açıldı; Demokratların aday listesindeki değişiklikten önce, Minnesota Valisi Tim Walz Harris'in aday arkadaşı olarak yer alıyordu. Kampanya, Minnesota'da sadece iki tam zamanlı personel işe alındığını duyurdu: bir eyalet müdürü ve bir kıdemli danışman, ancak bir eyalet partisi sözcüsü Axios'a GOP'un Trump'ın seçimine adanmış en az 14 tam zamanlı personeli olduğunu söyledi. Minnesota Cumhuriyetçi Partisi başkanı David Hann, "[eyalet] partisi ve Trump kampanyasının bu [ofisleri] doldurmak için yerel örgütlerimizle birlikte çalıştığını" kabul etti, ancak kampanyanın eyalete yatırım yapmaya devam ettiğini ve seçmen temasları ve gönüllü kayıtları konusunda "güçlü" metriklerden memnun olduğunu söyledi. Virginia'da, Trump ve Vance, Harris'in ortaya çıkmasından önce bu yaz eyalette mitingler düzenlediler. Trump, Biden ile yaptığı münazaranın ertesi günü, 28 Haziran'da Chesapeake, Virginia'daydı. Biden'ın titrek performansı, onun kenara çekilmesi çağrılarını tetikledi. Vance, Trump'ın başkan yardımcısı adayı olarak ilk solo kampanya görünümünü, 22 Temmuz'da, GOP kongresinden hemen sonra Radford, Virginia'da yaptı. Trump'ın kampanyası, anketlerin Harris'in Trump'ın üstünlüğünü kendisi için küçük ama önemli bir avantaja dönüştürdüğünü gösterdiği Virginia'daki şanslarını konuşmaya devam ediyor. Trump'ın oğlu Eric yakın zamanda "Eyalette kazanacağımıza gerçekten inanıyorum" dedi. Ancak Trump son altı haftada Virginia'da bir miting düzenlemedi ve kampanyası, eyaletin el değiştirebilir olduğunu iddia ederken iç anketlere atıfta bulunan notlar yayınlamayı bırakmış gibi görünüyor. Satır aralarında: Trump'ın kampanyası artık Pennsylvania, Michigan, Wisconsin'de ve daha önce kazanmak için çok fazla kaynak kullanmayacağı düşünülen eyaletlerde reklama büyük harcamalar yapıyor. Örneğin Kuzey Carolina'da kampanya ve destekleyici bir süper PAC olan MAGA Inc. reklamlara 16 milyon dolardan fazla harcadılar; bu da Harris'in oradaki beklentilerini ciddiye aldıklarının bir işareti. Ne diyorlar: "Trump ekibi şimdiye kadarki en sağlam ve modern yer oyununu kurmaya devam ediyor," dedi Trump'ın savaş alanı eyaletleri direktörü Rachel Reisner Axios'a. "Ekibimiz daha fazla coşku, enerji ve Demokratların hafife aldığı eyaletlerden ve insanlardan gelen destekle her hafta yeni personel, ofis ve gönüllülerle genişliyor." Kaynak: Axios Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Perşembe 12:54 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Perşembe 12:54 "Lincoln Projesi Trump Covid Parodisi Seyircileri Heyecanlandırıyor ve Viral Oluyor" Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Perşembe 23:45 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Perşembe 23:45 Bu öğleden sonra Donald Trump, ülkenin maliyesi için büyük politika gündemini açıklayacağı iddia edilen New York Ekonomi Kulübü'nde bir konuşma yaptı. Elon Musk'tan bir sayfa alacak ve daha fazla petrol sondajı için bir hamle yapacaktı. Ancak sıkılmış ve yorgun göründüğü uzun, monoton, düşük enerjili bir konuşmaya geri döndü. Kamala Harris'in büyük bir vergi politikası önerisini ve 25 milyon yeni küçük işletmeyi destekleme sözünü açıklamasından bir gün sonra bomba gibi bir konuşmaydı. Bu öğleden sonra Donald Trump, ülkenin maliyesi için büyük politika gündemini açıklayacağı iddia edilen New York Ekonomi Kulübü'nde bir konuşma yaptı. Elon Musk'tan bir sayfa alacak ve daha fazla petrol sondajı için bir hamle yapacaktı. Ancak sıkılmış ve yorgun göründüğü uzun, monoton, düşük enerjili bir konuşmaya geri döndü. Kamala Harris'in büyük bir vergi politikası önerisini ve 25 milyon yeni küçük işletmeyi destekleme sözünü açıklamasından bir gün sonra bomba gibi bir konuşmaydı. Ekonomi hakkında politik bir konuşma her zaman zor satılır, ancak bu, buna ilgi duyacak bir kitle içindi. Bir hedge fon yöneticisi ve büyük bir Trump destekçisi olan John Paulson, katılan büyük finans ve hukuk yöneticileri arasındaydı. Ancak ECNY'de Trump zayıf görünüyordu ve sanki hareketleri yapıyormuş gibi konuştu. "Kamala ve Joe'nun ekonomik bir felakete dönüştürdüğü bir ekonomik mucize yarattık" tek notalı monotonluğundan çok da sapmayan esprileri arasındaydı. Dinamizm eksikliği ve konusunun monotonluğu, onun dokuma tarzı konuşma tarzını takip etmeyi özellikle zorlaştırdı. La Monte Young'ın en ateşli hayranlarını bile zorlayacaktır. Ancak dinlediyseniz, burada bazı haberler vardı. Trump ile çalışanları kovmakla övündüğü, podcast tarzında bir röportaj yapan Musk, görünüşe göre Trump'ın hükümet dolandırıcılığı ve suistimali olarak adlandırdığı şeyi ortadan kaldıracak bir komisyona başkanlık etmeyi kabul etti. Özellikle hileli harcamalar biçimindeki hükümet israfı, aslında bütçede büyük bir sorundur ve Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi bunun yılda 500 milyar doları aştığını tahmin ediyor. (Trump'ın planı, GAO'nun Biden dönemindeki kökünü kazıma yaklaşımına benziyor.) Musk liderliğindeki komisyon, eğer gerçekleşirse, belirtilmemiş bir süre içinde "trilyonlarca" dolar tasarruf edecekmiş gibi görünüyor. Trump ayrıca her geçen düzenleme için on düzenlemeyi kaldırma sözü verdi - 2016'daki bir sözden beş kat fazla. Ayrıca, Sosyal Güvenlik yardımları ve kurumsal araştırma ve geliştirme için vergileri düşürme, ABD'de petrol sondajını artırma ve belki de Harris'i hapse atma gibi geçmişte verdiği birkaç sözü de tekrarladı. Sonuncusu konusunda gerçekten ciddi olup olmadığını veya sadece izleyicilerini uyandırmaya mı çalıştığını söylemek zor. Kaynak: Intelligencer Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Perşembe 23:51 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Perşembe 23:51 Cumhuriyetçi Byron Donalds, federal yasayı ihlal ederek 1,6 milyon dolara kadar hisse senedi alım satımını uygun şekilde açıklamadı Temsilci Byron Donalds, kendisi ve eşinin iki yıllık hisse senedi alım satımlarını düzgün bir şekilde ifşa etmeyi başaramadı. Temsilciler Meclisi komitesinde denetlediği şirketlerdeki hisse senetleri de dahil olmak üzere bu miktar 1,6 milyon dolara kadar çıktı. Donalds daha önce milletvekillerinin hisse senedi alım satımını yasaklamaktan yana konuşmuştu. Eski Başkan Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı olmak için yarışan Florida kongre üyesi Cumhuriyetçi Temsilci Byron Donalds, hisse senedi alım satımları konusunda sıkıntıda. Donalds ve eşi, 2022 ve 2023 yılları arasında 108.000 ila 1,6 milyon dolar arasında değerlenen 100'den fazla işlem yaptı. Bu işlemleri Ağustos 2023 ve Ağustos 2024'te dosyalanan yıllık formlarda ifşa etmesine rağmen, bu iki yıl boyunca kanun koyucuların, kamuoyunun kanun koyucuların mali işlemlerinden gerçek zamanlı olarak haberdar olmasını sağlamak için herhangi bir hisse senedi alım satımından itibaren 45 gün içinde dosyalamaları gereken herhangi bir periyodik işlem raporu dosyalamadı. Bu raporları dosyalamamak, hisse senedi alım satımlarının düzenli olarak ifşa edilmesini gerektiren, içeriden bilgi alım satımını önlemek için tasarlanmış bir yasa olan Kongre Bilgisiyle İşlemi Durdurma (STOK) Yasası'nın açık bir ihlalini teşkil eder. Liberal eğilimli bir etik gözlemcisi olan Campaign Legal Center, Perşembe günü Donalds'ın alım satımları ifşa etmemesinin "potansiyel çıkar çatışmalarının kamuoyunun incelemesinden kaçınma girişimi" olup olmadığının araştırılması çağrısında bulunarak Kongre Etiği Ofisi'ne bir şikayette bulundu. Donalds'ın sözcüsü yorum talebine hemen yanıt vermedi. Kongre üyesinin açıklamalarına göre, hisse senetleri Donalds'ın eski işvereni olan Florida, Naples merkezli bir firma olan Moran Wealth Management ile ilişkili bir emeklilik hesabında tutuluyordu. Bazen diğer milletvekillerinin başına geldiği gibi, işlemlerin Donalds dışında biri tarafından yapılmış olması mümkün, ancak yine de bu işlemleri ifşa etmekten yasal olarak kendisi sorumludur. Donalds ayrıca milletvekillerinin hisse senedi ticareti yapmasının yasaklanmasını da destekliyor ve bu da yasayı ihlal etmesini daha da dikkat çekici hale getiriyor. Mart 2022'de, Business Insider'ın düzinelerce milletvekili ve çalışanının hisse senedi işlemlerini zamanında ifşa etmediği yönündeki haberi sorulduğunda Donalds, "İşte o zaman yaptırımlara ihtiyacınız olacak ve Meclis gerçekçi olmalı." dedi. Campaign Legal, Donalds'ın STOCK Act gerekliliklerinin farkında olduğu için (birçok milletvekilinin çoğu zaman farkında olmadığı gibi) işlemleri kasıtlı olarak ifşa etmediğine inanmak için sebepler olduğunu savundu. Grup, Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi üyesi Donalds'ın, Elevance Health ve JPMorgan Chase dahil olmak üzere komitenin denetlediği şirketlerde hisse senedi ticareti yaptığına dikkat çekti. 2022'de, Kongre Etik Ofisi üç milletvekilinin STOCK Yasası'nı ihlal ettiğine "inanmak için sebep" olduğunu tespit ettikten sonra, Temsilciler Meclisi Etik Komitesi, üçlünün yasanın gerekliliklerinden habersiz göründüğüne karar vererek onları serbest bıraktı. Kaynak: BI Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Cuma 01:48 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: Cuma 01:48 Trump, Harris ile tartışmada istediğini elde etti ama yine de ağlaşmaya ve sızlanmaya devam ediyor adam ağlayarak seçim kazanabilen tek insan Daha bir hafta önce, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Donald Trump'ın 10 Eylül'de bir tartışma sahnesini paylaşması oldukça olası görünüyordu. Kampanyaların çözmesi gereken tek bir sorun vardı: Adayların mikrofonları etkinlik boyunca mı açık kalacaktı yoksa sadece bir soruya yanıt verirken mi? Modern çağda, başkanlık tartışması katılımcılarının mikrofonları etkinlikler boyunca açıktı ve Harris'in kampanya ekibi bunun böyle kalmasını istiyordu. Ancak Trump ekibi aksi yönde ısrar etti ve bunun nedeni konusunda büyük bir gizem yoktu. Yakın zamanda NBC News'de yayınlanan bir haberde açıklandığı gibi, "Harris kampanyasının içinde, bariyerlerin olmaması ve izleyicilerin tam, dizginsiz bir Trump görmesi gerektiği düşünülüyor. Oradaki yetkililer, Trump'ın yöneticilerinin kendi adaylarına güvenmediğini ve Biden'ın bilişsel gerileme gösterdiğine dair tüm konuşmaların, argümanlarıyla yolda kalmakta zorlananın Trump olduğunu iddia ediyorlar. Onu serbest bırakmak yalnızca Harris'e fayda sağlıyor." Peki, zaman daralırken, Team Harris istediğini elde edebilecek mi? Görünüşe göre hayır. NBC News şunları bildirdi: Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump, kampanyalarının Çarşamba günü ev sahibi kanal ABC tarafından belirlenen temel kuralları kabul etmesinin ardından önümüzdeki hafta ilk kez birbirleriyle tartışmaya hazırlanıyor. 10 Eylül'de Philadelphia'da yapılacak etkinlik, Trump ve Başkan Joe Biden arasındaki Haziran tartışmasıyla aynı kuralları ve formatı kullanacak. Yeni kararlaştırılan kurallara göre, Trump ve Harris'in mikrofonları yalnızca konuşma sırası gelen aday için canlı olacak, bu da Demokratların umduğunun tam tersi. Harris kampanyası, ABC News'e yazdığı mektupta, başkan yardımcısının "bu formattan temelde dezavantajlı olacağını" açıkladı. Mektupta, "Endişelerimize rağmen, Donald Trump'ın daha önce tehdit ettiği gibi, tercih ettiği formata uymazsak tartışmayı tamamen atlamasının bir risk olduğunu anlıyoruz" diye eklendi. "Tartışmayı tehlikeye atmak istemiyoruz. Bu nedenle, sessiz mikrofonlar da dahil olmak üzere ABC tarafından önerilen tüm kuralları kabul ettik.” Yani, gelecek haftaki tartışmaya katılıp katılmayacağı konusunda defalarca gidip gelen eski başkan, istediğini elde ettiği için mutlu olmalı, değil mi? Yanlış. The New York Times'ın bildirdiğine göre, Cumhuriyetçi aday yine de sızlanmaya devam ediyor. Trump ve Harris kampanyalarının ilk başkanlık tartışmaları için kurallar üzerinde anlaşmalarından saatler sonra, eski Başkan Donald J. Trump tartışmanın adil olacağı konusunda şüphe uyandırmaya çalıştı, hazırlık ihtiyacını küçümsedi ve tartışmaya ev sahipliği yapacak kanaldan rakibinden daha fazla endişe duyduğunu ima etti. Fox News'den Sean Hannity ile son etkinliğinin bir parçası olarak, GOP adayı ABC News'in "dürüst olmadığını" bir kez daha iddia etti ve kanalın Harris'e "soruları önceden" vereceğinden korktuğunu ekledi. Elbette bunların hepsi oldukça çılgıncaydı, ancak beklenmedik değildi. Birkaç ay önce tartıştığımız gibi, Trump büyük ölçüde önleyici meşruiyetsizleştirme inancıyla tanımlanıyor. Olası seçim yenilgilerinden korkan Cumhuriyetçi, olası kayıpları açıklamak için süreci meşruiyetsizleştirmek için sürekli adımlar attı. Olası yasal aksaklıklardan korkan Trump, olası olumsuz sonuçları doğrulamak için adalet sistemini meşruiyetsizleştirmeye de defalarca çalıştı. Nedeni ne olursa olsun, Trump hemen hemen her meydan okumaya aynı düşünceyle yaklaşıyor: "Başarısız olursam, bu benim hatam olamaz." GOP adayı, tartışmalara aynı şekilde yaklaştı, hatta Başkan Joe Biden'dan önceki son tartışması öncesinde olası başarısızlık için önleyici bahaneler bile üretti. Bu yakın tarih göz önüne alındığında, Trump'ın önümüzdeki hafta Harris'le yapacağı tartışmayı önceden meşruiyetsizleştirmeye çalışmaması daha şaşırtıcı olurdu. Kaynak: MSNBC Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.