Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sevgili Leyla'cım;

Kutsal topraklarda olduğunu ilk öğrendiğimde sana Öm atmıştım.Amacım o topraklardan bir arkadaş edinmekti.ama o kadar temkinliydin ki benim sana başka şekilde yaklaştığımı düşünüp savunmaya geçmiştin.. :w00t::):D

Şöyle bir baktığımızda bu sanal ortamda kuşkunu haklı gösterebilecek çok örnek olduğunu görüyor ve davranışından dolayı sana hak veriyorum.Artık abi-kardeş olduğumuza göre bi problem kalmadı Allah'a şükür..:clover:

Sen herkese karşı olan iyimser ve sıcakkanlı tavrınla kendini kısa sürede sevdirdin.Aileme girdin,kardeşim oldun,canım oldun..Yok yok canımız oldun..

Hayat bu almış sizi oraya götürmüş,işiniz nedir bilmiyorum ama umarım nerede mutlu olacaksan orayı sana ve eşine Allah nasip etsin inşallah..

Hep mutlu olman dileğiyle..:clover:

Bu şarkıda eşinden sana olsun..(Kızmazsa eniştemize de mecnun diyeyim he..;):w00t: )

Leyla ela gözlü bir çöl ahusu

Saçları bahtından daha siyahtır

Bu akşam rüyamda Leyla’yı gördüm

Derdini ağlarken yanan bir muma

İpek saçları elime ördüm

Ve bir kemend gibi taktım boynuma

Bir damla inciydi kirpiklerinde

Aşkın ıstırapla dolu rüyası

Bir başka güzellik var kederinde

Bir başka güzellik ruhunun yası

Leyla, Leyla, Leyla.........

• Cevaplar 1,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

:blushing:

Sevgili Leyla'cım;

Kutsal topraklarda olduğunu ilk öğrendiğimde sana Öm atmıştım.Amacım o topraklardan bir arkadaş edinmekti.ama o kadar temkinliydin ki benim sana başka şekilde yaklaştığımı düşünüp savunmaya geçmiştin.. :w00t::):D

Şöyle bir baktığımızda bu sanal ortamda kuşkunu haklı gösterebilecek çok örnek olduğunu görüyor ve davranışından dolayı sana hak veriyorum.Artık abi-kardeş olduğumuza göre bi problem kalmadı Allah'a şükür..:clover:

Sen herkese karşı olan iyimser ve sıcakkanlı tavrınla kendini kısa sürede sevdirdin.Aileme girdin,kardeşim oldun,canım oldun..Yok yok canımız oldun..

Hayat bu almış sizi oraya götürmüş,işiniz nedir bilmiyorum ama umarım nerede mutlu olacaksan orayı sana ve eşine Allah nasip etsin inşallah..

Hep mutlu olman dileğiyle..:clover:

Bu şarkıda eşinden sana olsun..(Kızmazsa eniştemize de mecnun diyeyim he..;):w00t: )

Derdini ağlarken yanan bir muma

İpek saçları elime ördüm

Ve bir kemend gibi taktım boynuma

Bir damla inciydi kirpiklerinde

Aşkın ıstırapla dolu rüyası

Bir başka güzellik var kederinde

Bir başka güzellik ruhunun yası

Leyla, Leyla, Leyla.........

Abicigim;

Basligi gorunce bu ben miyim dedim,kutsal topraklardan bahsedince emin oldum.Inan ne diyecegimi,nasil yazacagimi bilemiyorum,okurken gozyaslarima hakim olamadim.Bana nasil bir mutluluk yasatmis oldugunu bilemezsin.Cok tesekkur ederim. :clover:

Evet su om olayi..hep icimdedir,o yuzden bana icerledigini dusunuyordum,hatta bir sure foruma giremedim bu yuzden. :blushing: Ama o kadar yapici ve mukemmel bir insansin ki,tekrar girdigimde,yakinlik,sicaklik gosterip,nihayetinde kardesim diyerek beni mutluluklara garkettin.Mutesekkirim,benim icin cok onemliydi.

Buraya sadece manevi sebeplerle geldik,cok istesem,sevsem de,sonucta gurbet..Ama bu forum,sizler,bana arkadas,kardes oldunuz,guluyor,moralimi duzeltiyor,yakinliginizi hissediyordum,simdi sizlerle aglar da oldum,gercek bir aile oldunuz bana,ailemin yoklugunu hissetmez oldum sayenizde..Cok tesekkur ediyorum.

Ayrica esime mecnun denmesine kizar mi bilemem,ama ona soran kim,diyelim bosver :stuart:

Sarki da cok sevdigim bir sarki,sozlerini iyi bilmiyordum,esimin soylememesini tarcih ederim ;):P ,yazmis sayalim,cok tesekkur ederim,cok mutlu oldum :clover:

Canim Taurus abicim,bana yazdigin guzel dileklerin,senin icin de gerceklessin,sevgili oglunla ve sevdiklerinle beraber mutlu,huzurlu,saglikli bir omur diliyorum Allah'tan..Gercekten yazdigimda hakliydim,insanlari mutlu etmek icin varsin adeta..Tekrar tekrar tesekkur ederim :clover:

Not:Basligin suslemesi de bir ayri guzel olmus,sanatci ruhundan olsa gerek,ince zevkini yansitmis,tesekkurler abicim :hug:

Gönderi tarihi:

Leyla'cım;

Topici açmak bizden onu derli toplu tutmak senden..;) Sevdiklerim arasında adın baki unutma..:clover:

Sevgiyle kal..

Gönderi tarihi:

Hayat bazen öyle insafsız ki

Küçük bir boşluğu yakalar

Hissettirmez en zayıf anında

Seni ta yüreğinden yaralar

Ellerin kolların bağlansa da

Başında kasırgalar kopsa da

Seniz acımasız sevdaya sarar

Sen de benim kadar gerçekleri biliyorsun

Beraber olamayız benim gibi biliyorsun

Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım

Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun

Haklısın biraz geç karşılaştık

Oysa hiç konuşmadan anlaştık

Bazı şeyler var ki söylenmiyor

Biz seninle sözleri susarak aştık

İnsan acılarla kıvransa da

Ve o aşkta bir daha doğsa da

Dünyasını yeniden kursa da

Düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar

sana sezenin şarkısıyla merhaba demek istedim, seni zaten sevmiştim, ortak bir sevgimizin olması daha da çok sevmeme neden olsu, forumun nazik gülü, iyiki varsın... iyiki bu forumdasın... diliyorum ki acıların kuş tüyü kadar hafif, mutlulukların demir külçe gibi ağır olsun... görüşmek üzere :clover:

Gönderi tarihi:

Ateş bir gün suyu görmüş yüce dağların ardında sevdalanmış onun deli dalgalarına.

Hırçın hırçın kayalara vuruşuna,

yüreğindeki duruluğa demiş ki suya:

Gel sevdalım ol,hayatıma anlam veren mucizem ol...

Su dayanamamış ateşin gözlerindeki sıcaklığa al demiş;

Yüreğim sana armağan...

Sarılmış ateşle su birbirlerine sıkıca, kopmamacasına...

Zamanla su, buhar olmaya,ateş, kül olmaya başlamış.Ya kendisi yok olacakmış, ya aşkı...Baştan alınlarına yazılmış olan kaderi de yüreğindeki kederi de

alıp gitmiş uzak diyarlara su...

Ateş kızmış, ateş yakmış ormanları...

Aramış suyu diyarlar boyu, günler boyu, geceler boyu Bir gün gelmiş, suya varmış yolu Bakmış o duru gözlerine suyun,

biraz kırgın, biraz hırçın. Ve o an anlamış;aşkın bazen gitmek olduğunu.

Ama gitmenin yitirmek olmadığını....

Ateş durmuş, susmuş, sönmüş aşkıyla.

İşte o zamandan beridir ki:Ateş sudan,

su ateşten kaçar olmuş..Ateşin yüreğini sadece su, Suyun yüreğini sadece ateş alır olmuş...

Hikayeyle beraber seni sevdiğimi ve hayatın boyunca mutlu olmanı dilediğimi de söylemek istiyorum...:wub::flowers:

Gönderi tarihi:
Hayat bazen öyle insafsız ki

Küçük bir boşluğu yakalar

Hissettirmez en zayıf anında

Seni ta yüreğinden yaralar

Ellerin kolların bağlansa da

Başında kasırgalar kopsa da

Seniz acımasız sevdaya sarar

Sen de benim kadar gerçekleri biliyorsun

Beraber olamayız benim gibi biliyorsun

Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım

Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun

Haklısın biraz geç karşılaştık

Oysa hiç konuşmadan anlaştık

Bazı şeyler var ki söylenmiyor

Biz seninle sözleri susarak aştık

İnsan acılarla kıvransa da

Ve o aşkta bir daha doğsa da

Dünyasını yeniden kursa da

Düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar

sana sezenin şarkısıyla merhaba demek istedim, seni zaten sevmiştim, ortak bir sevgimizin olması daha da çok sevmeme neden olsu, forumun nazik gülü, iyiki varsın... iyiki bu forumdasın... diliyorum ki acıların kuş tüyü kadar hafif, mutlulukların demir külçe gibi ağır olsun... görüşmek üzere :clover: [/color]

Ablalarin birtanesi..Kalp kalbe karsidir,ben de seni cok sevmistim elbet,Sezen de bizi yakinlastirdi dogrusu.Sen de iyi ki varsin,iyi ki seni tanidim.Bu sarki da benim icin cok anlamli,cok tesekkur ederim :clover:

Sana sevgili ailenle acisiz,mutluluklarla dolu upuzun bir omur diliyorum.Babacigina da Allah'tan acil sihhat,afiyet.Seni seviyorum ablacim :wub::):clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım Leyla bu satırları yazarken senden özür diliyorum ilk önce çünkü bu zamana kadar geç kalmamalıydık bu kadar bu başlığı açmak için ama açtığı için güzel insan taurustumis abimize teşekkürler :clover:

Kalbinin ve ruhunun ne kadar temiz olduğu apaçık yazdıklarına yansıyor arkadaşım.

Bu forumda düşüncelerine büyük önem verdiğim,saygı duyduğum,tanımış olmaktan çok mutlu olduğum,duruşundan hiçbirzaman ödün vermeyen kişilerin en başlarındasın arkadaşım.

Allah mutluluğunu hep daim kılsın,sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir ömür nasip eylesin arkadaşım. :):clover:

Gönderi tarihi:

(bncede geçç kalmış bi topictii hassasiyetinden dolayı taurus abimii kutluyorumm çook yerinde bi topic....)

sevgili leylacığımm :clover:

seninlee bazı başlıklarr altındaa çook da olmasa konuşmuşluğumuz warr vee sen gerçekten bu forumun en sevecen en sıcakkanlıı üyesisinn... :wub: foruma yeni üye oluğum dönemde bana enn sıcakk içtenn davranan kapılarını açann üyelerin başında geliosunn bunun içinn bnde ayrı bi yerin warr canımm... :wub::blush:

:clover: seninn kutsal topraklarımızda yaşadığını bilmiodumm..öğrenincee çook mutlu oldumm vee kendimi sanaa bi kat dahaa yakın hissettimm... :clover:

canımm benimm ALLAH sanaa bir ömür boyuu mutlulukk versinn herşeyy gönlüncee olsunn tatlımm benimm :hug:

Gönderi tarihi:

Canim Minecigim..Yazdigin guzel sozler icin cok tesekkur ederim :clover:

Sen de benim cok sevdigim uyelerden oldun gelir gelmez.Cok pozitif bir enerji yayiyorsun ve karsilikli yazismasak da yazilarini okudugumda gulumsuyorum.Sicakligini cok guzel yansitiyorsun. :)

Hersey gonlunce olsun,bahtin acik,yuregin sevgiyle dolu olsun,hep gul insallah.Seni seviyorum canimm :hug::clover:

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşım Leyla bu satırları yazarken senden özür diliyorum ilk önce çünkü bu zamana kadar geç kalmamalıydık bu kadar bu başlığı açmak için ama açtığı için güzel insan taurustumis abimize teşekkürler :clover:

Kalbinin ve ruhunun ne kadar temiz olduğu apaçık yazdıklarına yansıyor arkadaşım.

Bu forumda düşüncelerine büyük önem verdiğim,saygı duyduğum,tanımış olmaktan çok mutlu olduğum,duruşundan hiçbirzaman ödün vermeyen kişilerin en başlarındasın arkadaşım.

Allah mutluluğunu hep daim kılsın,sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir ömür nasip eylesin arkadaşım. :):clover:

Sevgili arkadasim;

Ben,henuz bir ani dafteri sahibi olacak kadar kaynasip,eskimedigimi dusunup,mahcup olurken,sen neler yazmissin. :)

Yazdigin seylere ne derece layik oldugumu bilemiyorum,beni mahcup etmissin. :blushing: Tesekkur ederim.

Ancak ayni seyleri ben de senin icin hissediyorum arkadasim.Grcekten tanimaktan mutlu oldugum,durust,ozu sozu bir,sicakkanli cok iyi bir arkadassin.

Sana da gonlunce bir hayatin olmasini,hayirli ve mutlu bir hayatin olmasini Allah'tan temenni ediyorum.

Buralardan kaybolma,seni gorelim,olur mu arkadasim..?

Gönderi tarihi:

Leylacım...tesadüfen gördüm anı defterini...çok şey paylaşmamış olabiliriz...ama seni farkedeli çok oluyor...duygularını,düşüncelerini ve birbirimize benzerliklerimizi farkedeli ...ikimizi özellikle aynı duyguda birleştiren Çalıkuşu'nu...demek uzak diyarlarda gerçek bir Çalıkuşu'ydun sen!...umarım şu an sana eşlik eden insan Kâmrân'ındır...bu dileğimin ne anlama geldiğini ancak sen anlarsın... :)

duygulu,hassas güzel bir yürek taşıyorsun...dilerim kırmaz onu hiç kimse...seni tanıdığıma için çok mutluyum... :):clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili Diloscugum..Ani defterim benim icin de cok yeni ve heyecan verici su siralar,ama yazdigini gormek beni cok mutlu etti.Dedigin gibi cok muhabbetimiz olmus degil,ama karsilikli hislerimiz ayni..farkettigim gunden beri senin de bende yerin ayri,Calikusu da cabasi..Artik butun iletilerimizde Calikusu geciyor hatta :)

Kamran'a gelince..Herhalde butun bayanlar az cok biraz Calikusu ama erkekler bana oyle geliyor ki,hayatinin bir doneminde Kamuran oluyor,istisnalar haric.Guzel sozlerine,dilegine cok tesekkur ederim.Sen de duygulu,hatta benimle ayni duygulari paylastigini hissettigim cok guzel arkadasimsin.Iyi ki tanidim,cok mutluyum gercekten :clover:

Kardesine yazdigini da okumustum,biliyor musun,sanki benim hislerimi anlatmistin.Allah kavustursun,saglikla insallah. :)

Hersey gonlunce olsun,kiymetini bilen insanlarla karsilastirsin Allah seni..

Eger eklenebilmisse bu cicegim bana bu topici acan Taurus abime ve yazan sevdigim herkese..

susen_cicegi.jpg

Gönderi tarihi:
Sevgili Diloscugum..Ani defterim benim icin de cok yeni ve heyecan verici su siralar,ama yazdigini gormek beni cok mutlu etti.Dedigin gibi cok muhabbetimiz olmus degil,ama karsilikli hislerimiz ayni..farkettigim gunden beri senin de bende yerin ayri,Calikusu da cabasi..Artik butun iletilerimizde Calikusu geciyor hatta :)

Kamran'a gelince..Herhalde butun bayanlar az cok biraz Calikusu ama erkekler bana oyle geliyor ki,hayatinin bir doneminde Kamuran oluyor,istisnalar haric.Guzel sozlerine,dilegine cok tesekkur ederim.Sen de duygulu,hatta benimle ayni duygulari paylastigini hissettigim cok guzel arkadasimsin.Iyi ki tanidim,cok mutluyum gercekten :clover:

Kardesine yazdigini da okumustum,biliyor musun,sanki benim hislerimi anlatmistin.Allah kavustursun,saglikla insallah. :)

Eger eklenebilmisse bu cicegim bana bu topici acan Taurus abime ve yazan sevdigim herkese..

susen_cicegi.jpg

duygulu arkadaşım...hislerimiz karşılıklı :) ...zaten hep öyle değil midir?

çok doğru demişsin az çok hepimiz Ferideyiz...beni asıl düşündüren Kamran'la ilgili yorumun oldu...hayatlarının bir döneminde sadece öyle mi? yok yani sürekli bir iyi hal durumu :lol: ...yok yok vazgeçtim söyleme... -_-

kardeşim hakkında yazdıklarım...söyleyemediklerimizi yazıyoruz ancak...hiç değilse bu kudrete sahibiz...

dileklerin için yürekten teşekkür ederim...seninde herşey gönlünce olsun...

çiçek bir harika :):clover:

Gönderi tarihi:

susen_cicegi.jpg

Çiçeğin çok güzel Leyla'cım teşekkür ederim..:clover:

Gönderi tarihi:

Öğrenmek için sabır gerekir,zaman gerekir.Tecrübelileri izlemek gerekir.Zaman kişiye göre kısalabilir ama,öğrenmenin esası değişmez..

İşte aşağıda yazacağım bu hikayede konu,öğrenmenin değişmeyen esasıdır..

Genç bir adam,değerli taşlara ilgi duyduğundan,bu işi yapmaya karar vermiş.

__Bu işi yapacaksam,değerli bir ustadan ders almalıyım..Diye düşünerek,o çevredeki en ünlü mücevher ustasını bulmuş ve yanına gitmiş.Usta bir süre sonra onu kabul etmiş..

__Anlat bakalım,seni dinliyorum..Demiş.Genç adam heyecanla;Bu işe gönül verdiğini,iyi bir mücevherci,taş ustası olmak istediğini anlatmış.Sükunet içersinde genç adamı dinleyen usta,hiçbir şey demeden gencin eline bir değerli taş koymuş ve;

__Bu taş YEŞİM taşıdır.Şimdi avucunu kapa ve 1 sene boyunca sakın ha açma.1 sene sonra yine gel..Demiş.

Genç adamın şaşkın bakışları altında yerinden kalkarak,odayı terketmiş.Evine dönen genç,merakla bekleyen anne babasına durumu anlatmış ve anlam veremediği bu duruma;

__Ya 1 sene nasıl böyle dururum,hem bana çok soğuk davrandı hem de böyle anlamsız,gereksiz birşey yaptırdı.Ustalık kaprisi buysa bari baştan yapmasaydı.. diye söylenmiş.Ama elini açmamış..

Her önüne gelene ustasını çekiştiriyor ama yinede avucunu açmıyormuş.Gece yarı uyanık şekilde yatıyormuşki taş avucundan düşmesin.Her işini tek elle yapmaya başlamış aynı nedenle.1 sene böyle büyük bir çabayla geçmiş ve gün gelmiş..

Ustasının yanına heyecanla gitmiş,birsüre sonra ustası onu kabul etmiş,genç adam heyecanla:

__Dediğini yerine getirdim usta,elimi hiç açmadım taş burada..Demiş.Elini uzatarak avucunu açmış,taşı göstermiş..Usta sakin bir sesle:

__Şimdi sana bir taş daha vereceğim ve bu taşıda 1 sene boyunca elinde taşıyacaksın..Demiş.Bunu duyan genç adamın sakinliği yerini öfkeye bırakmış ve bağırıp çağırmaya başlamış.Yaşlı ustayı bunaklıkla,hiçbirşey bilmemekle suçlamış.Kendinden yardım isteyen birine bukadar eziyet etmesinin delilik olduğunu söylemiş.Hastasın sen demiş..

O böyle bağırıp,hakaretler ederken,usta sessizce eline taşı sıkıştırıvermiş.Öfkeden yüzü kıpkırmızı olan genç taşı hissedince susmuş....Taşı biraz daha sıkmış ve:

__BU TAŞ YEŞİM TAŞI DEĞİL Kİ USTA..Demiş..

Evet hikayemiz burada bitiyor..:)

Anladık demi ne anlatılmak istenildiğini..;)

Taşın değerinden önemlidir,dokunduğumuzu hissedebiliyor olmak..

Ve hatırladık değil mi..

Herbirimizin ellerinde değerli taşlar var..

Aman!! Sakın açmayın ha süreler dolmadan

Benim de açmadığımı biliyorsunuz

Düşmeyesiniz diye avuçlarımdan.. :wub::hug::clover:

Gönderi tarihi:

canım leylacığım,

Seni çok seviyorum... Oyle sıcakkanlısın ki hemencecik sevdirdin kendini bana da herkese de... Tatlım benim, her zaman boyle tatlı kalacağını biliyorum, o yüzden hep boyle tatlı kal falan gibi klişe şeyler soylemeyeceğim... Sen kendine dikkat et, kendini sev yeter... Öpüyorum güzel kardeşim...Bye

Gönderi tarihi:

küçük prensten küçük bir bölüm..umarım sizde benim kadar çok seversiniz... :)

“Günaydın” dedi tilki.

“Günaydın” dedi küçük prens kibarca. Ama etrafına baktığında kimseyi göremedi.

“Buradayım! Elma ağacının altında.”

“Sen kimsin? Çok güzel görünüyorsun.”

“Ben bir tilkiyim.”

“Gel, birlikte oynayalım. Öyle mutsuzum ki” dedi küçük prens.

“Seninle oynayamam” dedi tilki, “ ben evcil bir hayvan değilim.”

“Buna çok üzüldüm” dedi küçük prens. Ama biraz düşündükten sonra: ”Evcil ne demek?” diye sordu.

“Anladığım kadarıyla burada yaşamıyorsun” dedi tilki, “kimi arıyorsun?”

“İnsanları arıyorum,” dedi küçük prens, “ peki ama ‘evcil’ ne demek?”

“İnsanlar,” dedi tilki, “tüfeklerle dolaşırlar ve avlanırlar. Tam bir baş belasıdırlar. Bir de tavuk yetiştirirler. Tüm işleri bundan ibarettir. Sen de mi tavuk arıyorsun?”

“Hayır, ben arkadaş arıyorum. Ama ‘evcil’ ne demek?”

“Bu pek sık unutulan bir şeydir. ‘Bağ kurmak’ anlamına gelir.”

“Bağ kurmak mı?”

“Evet. Örneğin, den benim için sadece küçük bir çocuksun. Diğer küçük çocuklardan hiçbir farkın yok benim için. Sana ihtiyacım da yok. Aynı şekilde, ben de senin için dünyadaki yüz binlerce tilkiden biriyim sadece. Bana ihtiyaç duymuyorsun. Ama beni evcilleştirirsen eğer, birbirimize ihtiyacımız olacak Sen benim için tek ve işsiz olacaksın, ben de senin için.”

“Anlamaya başlıyorum” dedi küçük prens. “Bir çiçek var. Sanırım o beni evcilleştirdi.”

“Olabilir. Dünyada her şey mümkündür.” dedi tilki.

“Ama bu çiçek dünyada değil.”

Tilki şaşırmıştı. “Başka bir gezegende mi?”

“Evet.”

“Peki orada avcılar da var mı?”

“Hayır, yok.”

“Bu çok ilginç. Peki ya tavuklar?”

“Hayır. Tavuklar da yok.”

“Eh, hiçbir yer mükemmel değildir” dedi tilki içini çekerek. Sonra kendini anlatmaya başladı:

“Yaşamım çok monotondur. Ben tavukları avlarım, avcılar da beni.

Bütün tavuklar birbirine benzer. Bütün insanlar da öyle. Bu yüzden biraz sıkılıyorum. Ama beni evcilleştirirsen eğer, yaşamıma bir güneş doğmuş olacak. Senin ayak seslerin benim için diğerlerinden farklı olacak. Ayak sesi duyduğum zaman hemen saklanırım. Ama seninkiler, bir müzik sesi gibi beni gizlendiğim yerden çıkaracaklar. Şu ekin tarlalarını görüyor musun? Ben ekmek yemem. Buğday benim hiçbir işime yaramaz. Bu yüzden de bu tarlalar bana hiçbir şey hatırlatmazlar. Buna üzülüyorum. Ama sen beni evcilleştirseydin, bu harika olurdu. Altın renkli saçların var senin. Ben de altın renkli başakları görünce seni hatırlardım. Ve rüzgarda çıkardıkları sesi severdim.

Sustu tilki ve uzun bir süre küçük prensi izledi.

“Senden rica ediyorum. Lütfen beni evcilleştir!” dedi.

“Elbette” dedi küçük prens. “Ama pek fazla vaktim yok. Yeni arkadaşlar edinmem ve birçok şeyi anlayabilmem gerekiyor.”

“Sadece evcilleştirdiğin kişiyi anlayabilirsin” dedi tilki. “İnsanlarınsa hiçbir şeyi anlayacak vakitleri yoktur. Her şeyi dükkandan hazır alırlar. Ve arkadaşlar dükkanlarda satılmadığı için de, hiç arkadaşları olmaz. Eğer bir arkadaşın olsun istiyorsan, evcilleştir beni!”

“Ne yapmam gerekiyor peki?” diye sordu küçük prens.

“Çok sabırlı olman gerekiyor. Önce çimenlerin üstüne, biraz uzağıma oturmalısın. Ben gözümün ucuyla seni izleyeceğim, sen hiçbir şey söylemeyeceksin. Sözcükler yanlış anlamalara neden olurlar. Ama her gün, biraz daha yakına gelebilirsin.”

Ertesi gün küçük prens yine geldi.

“Her gün aynı saatte gelmelisin” dedi tilki. “Örneğin öğleden sonra saat dörtte gelirsen, ben saat üçte kendimi mutlu hissetmeye başlarım. Zaman ilerledikçe de daha mutlu olurum. Saat dörtte endişelenmeye ve üzülmeye başlarım. Mutluluğun bedelini öğrenirim.

Ama günün herhangi bir vaktinde gelirsen, seni karşılamaya hazırlanacağım zamanı asla bilemem. İnsanın gelenekleri olmalıdır.

“Gelenek nedir?”

“Bu da çok sık unutulan bir şeydir” dedi tilki. “Bir günü diğer günlerden, bir saati diğer saatlerden ayıran şeydir. Örneğin, şu benim avcıların da gelenekleri vardır. Perşembeleri kızlarla dansa giderler. Bu yüzden de Perşembe benim için harika bir gündür. Üzüm bağlarına kadar yürüyebilirim. Ama avcılar dansa herhangi bir gün gitseydi, benim için hiçbir günün özelliği olmayacaktı ve asla tatil yapamayacaktım.”

Böylelikle küçük prens tilkiyi evcilleştirdi. Ve ayrılma vakti geldiğinde “Ah! Sanırım ağlayacağım” dedi tilki.

“Bu senin hatan” dedi küçük prens. “Ben sana zarar vermek istemedim. Seni evcilleştirmemi sen istedim.

“Doğru, haklısın” dedi tilki.

“Ama ağlayacağını söyledin!”

“Evet, öyle.”

“O halde bunun sana hiçbir yararı olmadı.”

“Hayır, oldu. Buğday tarlalarının rengini gördükçe seni hatırlayacağım. Şimdi git ve güllere bir kez daha bak. O zaman kendi gülünün evrende eşsiz ve tek olduğunu anlayacaksın. Sonra bana veda etmek için buraya geri döndüğünde, sana hediye olarak bir sır vereceğim.”

Küçük prens güllere bir kez daha bakmaya gitti.

“Hiçbiriniz benim gülüm gibi değilsiniz. Çünkü henüz hiçbiriniz evcilleşmediniz. Ve siz de hiç kimseyi evcilleştirmediniz” dedi onlara. “Siz tıpkı tilkinin benimle karşılaşmadan önceki hali gibisiniz. Dünyadaki binlerce tilkiden yalnızca biriydi o. Ama ben onunla dost oldum ve şimdi artık o özel bir tilki.”

Güller bu duyduklarına çok bozuldular.

“Evet, güzelsiniz. Ama boşsunuz. Sizin için kimse yaşamını feda etmez. Yoldan geçen herhangi biri, benim gülümün de size benzediğini söyleyebilir. Ama benim gülüm sizin her birinizden çok daha önemlidir. Çünkü ben onu suladım. Ve onu camdan bir korunakla korudum. Önüne bir perde gererek rüzgarın onu üşütmesini engelledim. Tırtılları onun için öldürdüm ( ama birkaç tanesini kelebek olmaları için bıraktım). Onun şikayetlerini ve övünmelerini dinledim. Ve bazen de suskunluklarına katlandım. Çünkü o benim gülüm.”

Bunları söyledikten sonra tilkinin yanına döndü.

“Elveda” dedi.

“Elveda” dedi tilki de. “Ve işte sırrım: Bu çok basit. İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.”

“Temel olan şeyi gözler göremez” diye tekrarladı küçük prens. Öğrendiğinden emin olmak istiyordu.

“Senin gülünün diğerlerinden daha önemli olmasını sağlayan şey, ona ayırdığın vakittir” dedi küçük prens.

“İnsanlar bu en önemli gerçeği unuttular. Ama sen unutmamalısın. Evcilleştirdiğin şeye karşı her zaman sorumlusun. Gülüne karşı sorumlusun.

“Gülüme karşı sorumluyum” diye tekrarladı küçük prens, öğrendiğinden emin olmak için. Sonra yoluna devam etti.

Gönderi tarihi:

iste geldim burdayim nihayet..

beni ben yokken de hatirlamaniz,defterime birseyler karalamaniz beni o kadar mutlu etti ki..

Taurus abicigim;hikaye cok cok guzel ve anlamliydi,cok tesekkur ederim. :clover:

Yumotecim;ozel cicegim bir harika canimm,tesekkur ederim. :clover:

Frozen;cocuklugumun kitaplarini defalarca okudum,bulsam yine okuyacagim.Kucuk prensi de cok severim,hatirlattigin icin cok tesekkur ediyorum,cok anlamli oldu benim icin. :clover:

The Boss..Ne diyecegimi bilemiyorum,sen de benim icin ozel bir yeri olan insanlarin baslarinda geliyorsun.Guzel dileklerin fazlasiyla senin icin de gerceklessin.Sana bir abim olarak,saygi,sevgi ve hurmet benden elbet.Allah herseyi gonlune gore sekillendirsin.Cok tesekkur ederim :clover:

Ve Sardunyam..vefali ablacigim.netimde bir kopukluk oldu,zaten de cok yogundum..kopuklugu da yogunluktan gideremedik.neyse ki bitti,cok ozlemistim,seni,forumu,herkesi.opuyorum canim ablacigim :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.