Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yemek Tarifleri Hakkında En Son Haberler (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Gerçek Kontrolü: Elon Musk'ın İma Ettiği Gibi Coca Cola'da Hiç Kokain Var mıydı?

th?id=ORMS.2c02f02f22e041ff5c365de7c3c25

Yaklaşan Twitter'ı devralması bu hafta teknoloji manşetlerine hakim olan ABD'li milyarder Elon Musk, düzenli olarak yanaklarında tweet'ler yapmasıyla biliniyor.

Çarşamba günü Musk, bir sonraki Coca-Cola markasını satın alabileceğini söyleyerek en popüler tweetlerinden birini yayınladı ve orijinal içerikleriyle ilgili popüler bir söylentiye atıfta bulundu.

İddia

27 Nisan'da Elon Musk, yaklaşmakta olan Twitter satın alımına atıfta bulunan bir dizi Tweet attı. Tweetlerinden birinde şöyle yazdı: "Sırada kokaini geri koymak için Coca-Cola satın alıyorum."

Tweet inanılmaz derecede popüler oldu, 12 saatten daha kısa bir sürede 2,6 milyon beğeni ve 500.000'den fazla retweet ve alıntı tweet aldı.

İddia bir şehir efsanesi gibi gelebilir, ancak popüler gazlı soda markası Coca-Cola'nın orijinal tarifinin en azından kokaine benzer bir şey içerdiği doğrudur.

ABD hükümetinin Ulusal Uyuşturucu Suistimali Enstitüsü (NIDA), orijinal Coca-Cola formülasyonunun "koka yaprağının özü şeklinde kokain içerdiğini" ve ürünün adının "Coca" bölümünün kokaya atıfta bulunduğunu belirtiyor. kokainin çıkarılabileceği yaprak.

İçecek, 1885'te arka bahçesinde formüle eden Atlanta eczacısı John Pemberton tarafından icat edildi. O zamanlar kokainin küçük miktarlarda kullanımının güvenli olduğuna ve tıpta yaygın bir bileşen olduğuna inanılıyordu.

O zamanlar ilaçlar bugün olduğu kadar sıkı bir şekilde düzenlenmiyordu. Birisi, tıbbi ürününün her türlü sağlık yararına sahip olduğunu iddia edebilir ve bunu kanıtlamak veya herhangi bir risk ifşa etmek zorunda kalmaz. NIDA, Pemberton'ın Coca-Cola'yı baş ağrılarını iyileştirebilecek ve yorgunlukla mücadele edebilecek bir "beyin toniği" olarak tanıttığını belirtiyor.

Yukarıdakilere rağmen, Coca-Cola Büyük Britanya kendi web sitesinde "kokainin hiçbir zaman Coca-Cola'ya eklenen bir bileşen olmadığını" belirtiyor. Newsweek, yorum için The Coca-Cola Company ve Coca-Cola Büyük Britanya ile temasa geçti.

NIDA, yayınlanmak üzere zamanında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu inkar, orijinal Coca-Cola tarifinde kullanılan 'kokain' içeriğinin, gerçek kontrol web sitesi Snopes'a göre aslında ekgonin olduğu gerçeğinden kaynaklanabilir veya olmayabilir; Avrupa Biyoinformatik Enstitüsü tarafından "kokain".

Orijinal Coca-Cola tarifinde şimdiye kadar ne kadar kokain veya ekgonin bulunduğu belli değil, ancak her halükarda NIDA'ya göre zamanla azaltıldı ve 1929'a kadar tamamen ortadan kaldırıldı.

Karar

AAMVkWE.img?w=250&h=142&m=6

Yarı Gerçek.

Aynı yapraktan elde edilen ve kokain olmayan ancak kimyasal olarak ona benzeyen ekgonin, orijinal Coca-Cola tarifinde eser miktarda mevcuttu, ancak 1929'da tamamen kaldırıldı.

Kaynak: News Week

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.