Φ LeylaM Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Ramazanin hayirli olsun bidenem torunum Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Cadım, canem Rapunzelim... Hayırlı Ramazanlar bereketli sofralar neşe dolu gönüller diliyorum... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 bende ayrık otum ve güzel yuvasına bol bereketli sağlık mutluluk dolu bir Ramazan diliyorum.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Cadım sendemi saklandın hayırdır saklanma döneminemi girdik ya şu güzel sonbaharın tadı saklanarak çıkmaz daha kaç kez soluk alacağız belli değilken gel bidenem bu Eylül'de başka güzel şeyler bulalım kendimize... Tükenmedi ya hepsi vardır elbet biryerlerde başka güzellikler... mesela benim için sen varsın başka bir güzellik... gerçi şimdi sen moda girdiysen ordan çıkman için bu sözler yetmez vinç çağırmam lazım ama neysee bakcez artık... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 ilhami birileri tarafından hep beraber satılıp,karşılığında da ilhami alındığı hissine kapıldım ilhami bunu da göz önünde bulundursun diyom hani belkim biz şair olacağız,güme gitmeyelim,toruncuğum odunu başında kırıvermiş diye kimin nenesi leylam sen meraklanma bu cadı ilhamiyi kaçırdı zavallıcığımın başına gelmeyen kalmadı zaten onun yüzünden ilhami banada gelmiyor tedavisi uzun sürcek anlaşılan iyileşsin tez elden şair olacağız hepbirlikte aman al senin olsun ilhami ben başka buldum zaten ..size göstermem bu şiiri severdin sen ayrık otum.. incecikti gül dalıydı dokunsam kırılacaktı dokunmadım kurudu gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç ağaçlar bükmesinler n'olursun boyunlarını neden akşam oluyorum tren kalkınca kırlangıçlar birdenbire çekip gidince mendiller sallanınca neden tıkanıyorum öyle çok acımasız ki öyle birdenbire ki az önceki çiçekler nasıl da diken diken gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç.. o sularda çimdik, bitti; köprüleri geçtik bitti o elmanın tadı orda, o kuş çoktan öttü, bitti artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz günler devlet alacağı, yıllar bir kadehcik buzlu rakı oyunlar oyuncaksı, oyuncaklar eski şarkı kavaklara oklu yürek çizip duran o çakı nerde şimdi nerde şimdi, nerde o kan sarhoşluğu gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç doğru biliyon diloşum çok severim teşekkürler bu arada ilhamiye söylediklerinde yane....kedi uzanamadığı ciğere ne dermiş canım Işıklı bir kelebek... Evranos Bey ile Nurhan Hanım'ın aşkları... Işıklı bir kelebek Söylesene iki gözüm, büyük aşklar nereye gömülür? Çok sevenler de, onlar bile mi ölür? Kıymetli efendim, büyük aşklara da kıyabildiğine göre Tanrı, kim bilir belki de o hiç âşık olmamış biridir. Ama toprak, değil mi aziz efendim, herhalde çok sevmiş gövdeleri en şefkatli elleriyle eritir. Nurhan Hanım, Evranos Bey'i yeni yitirdi. "Elim varmadı, arayamadım" dedim telefonda, "Rica ederim, bunlardan bahsetmeyelim" dedi. Yarım bir cümle. Tatlı, zarif sesi, hayatta olanlara hayattan bahsetme terbiyesi ile inceldi. Tanrı'dan daha ziyade iyi insanların duasına inanan bir eski hanımefendi olarak, "Sen nasılsın, iyi misin?" diye sorup durdu. Gittiğim yerlerden söz ettim biraz, öteden beriden. O uzak ülkede, otel odasına sabaha karşı giren kelebekten bahsetmeyi unuttum, sonra bir türlü gitmediğinden. O da bahsetmedi zaten, Evranos Bey'den veya duvarlara bakıp düşündüklerinden. Sadece "Kitapların arasında resmini buldum" dedi, "Ne kadar zayıflamış meğer. Nasıl görmedik biz..." gibi yarım bir cümle. Sormadım gerisini, söylemezdi de. Sonra parça parça uçuşan birkaç sözcükle bir gazeteden söz etti, birinden, yazdıklarından, genç biri miydi acaba, yoksa bir profesör mü, adı neydi, neyse canım işte, "Aşka inanmıyorum diyor adam, inanabiliyor musun?" İnanabiliyorum. Yine gökten parça parça dökülen gümüş parçaları gibi sözcüklerle anlatacağı şeyin etrafında uçuşuyor Nurhan Hanım: "Ona Evranos'a yazdığım şiiri göndereceğim. Elli sekiz yıl, dile kolay. Nasıl inanılmaz aşka?" Bir müzisyen dostu bestelemek için almış şiiri. Sonra o da ölüp gitmiş. Şarkı kaybolmuş yıllarca. Derken geçenlerde çıkmış ortaya, TRT radyosunun arşivlerinde, "Seninle gördüm, gözümün ışığısın..." diye başlıyormuş. Sonra... Sonra işte elli sekiz yıl devam ediyormuş. Nurhan Hanım notalarını çıkaramıyor şimdi. Belki sonra. Belki. Sonra. 58 yıl sevenler... Canım efendim, telkâri kalplerimizin bir teli kırıldığında burulduğu yerden, tam oradan mı kanar içimiz? Çok büyük, çok uzun aşklar bölündüğünde bir derin uykuyla, kimin rüyası hayra yorulur artık? Kopmuş bir gelin teli gibi rüzgârda, bir eski aynadan dökülen sır gibi değil midir hayat artık? Yerine koysan konulmaz, koymasan... Elli sekiz yıl bir adamı sevmiş kadınlar, bir o kadar yıl bir kadını sevmiş adamlar, söylesene benim güzel efendim, bu dünya tarihinin göğüs cebine bayramlık bir mendil gibi düzgün ve temiz iliştirilmeli, değil mi? Kolalı, jilet gibi ütülü, ilk günkü gibi...Nurhan Hanım öyle uzun uzun anlatmadı hiçbir şeyi. Gümüş varak yaprakları gibi tülümsü, dolaştı sözleri anlatacaklarının etrafında. Ağırlığını bilmeyen kelebekler gibi uçuştu. "Biliyorum yazarsın şimdi bunu" dedi. Büyük aşklar gömülmez alıntıdır... böyle aşklar var mı sadunum..kaldımı hoşgörü ve tahammülde sevdiklerine cimri olmayanlar .. "Seninle gördüm, gözümün ışığısın..." işte aşk.. sağol bidenem Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 nenem..sardunum..diloşum teşekkür ederim..sizede hayırlı ramazanlar dilerim... Cadım sendemi saklandın hayırdır saklanma döneminemi girdik ya şu güzel sonbaharın tadı saklanarak çıkmaz daha kaç kez soluk alacağız belli değilken gel bidenem bu Eylül'de başka güzel şeyler bulalım kendimize... Tükenmedi ya hepsi vardır elbet biryerlerde başka güzellikler... mesela benim için sen varsın başka bir güzellik... gerçi şimdi sen moda girdiysen ordan çıkman için bu sözler yetmez vinç çağırmam lazım ama neysee bakcez artık... vinç falan kar etmez sardunum ne sen sor ne ben anlatayım sustum geçene kadar.. mesela sen varsın ..kendini unutma Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 anlamıştım zaten kimbilir hangi engin denizlerden, okyanuslardan neler çıkartıyor benim cadım... canem kendimi unutmam güzel bakmaya çalışıyorum herne kadar kirlensede dünya... ve biz büyüdük diyemi kirlendi dersin? neyse ben seni oradan çıkarıcam derken kendi girdabıma kapılmayım iki dakka rahat durayım ya Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Frosenim Hayırlı Ramazanlar cnm Bu arada uğramışken şu geçenlerde benim resmimi yaptığın tabloyu alabilir miyim Ben çok gülüp dalga geçmiştim ama iyi para ediyormuş Bi zahmet getirirver bana cnm tabloyu Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 buda ben gibi kafasına göre değişiyo Frosenim Hayırlı Ramazanlar cnm Bu arada uğramışken şu geçenlerde benim resmimi yaptığın tabloyu alabilir miyim Ben çok gülüp dalga geçmiştim ama iyi para ediyormuş Bi zahmet getirirver bana cnm tabloyu sağol gecem seninde hayırlı olsun bidenem ahanda biliyodum senin buralara kadar gelipte..yüzüme fırlattığın tabloyu isteyeceğini ah cenem sen öyle gülüp dalga geçince bende para etmiyor diye çöpe etıvermişim bak görüyonmu şimdi bende üzüldüm.. ama genede belki diyom çöpler hala dökülmemiştir kimbilir kaç para ediyomuş canem Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 bu çiçeklerde sana annem canım ramazanın hayırlı olsun Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 ben geldim sen yoktun, sen geldin ben yoktum bu böyle devam eder gidermi yoksa birazdan gelirmisin gelmezsen bende ilhamiyi çağırıcam belki yazarım bişeyler dur bakayım zorlayınca oluyormu? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 zeynepcim çok teşekkür ederim..senin içinde hayırlı olsun bidenem gıcığım..dün feciydik yane bir türlü buluşamadık malesef uyumuşum..sen naptın ilhami faydalı olabildimi olduysa görmek isterim güzel yazılarını Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 sanırım oldu hemde fazlaca geldi ama hepsini yazmadım dün bir şiir yazdım mesela şiirlerimin topicine inanmayacaksın o şiiri dün izlediğim filmden esinlenip yazdım 300 spartalı... film savaş filmiydi ama sahneler çok sanatsaldı efektler çok iyiydi ve bütün filmlerde olduğu gibi içinde aşkta vardı... izlemediysen izle ben beğendim ve filmin müziğine hayran kaldım... ve bu bende yeni bir fikir uyandırdı izlediğim filmlerden etkilendiklerim için şiir yazacağım... nasıl fikir ama senin en sevdiğin film hangisiydi... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 söyledim ve bekliyom canem hade bakalım saçmalama ama fururum Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Senin adın deniz olsun yalnızlığını yakamozlara sessizliğini dalgalara hüzünlerini beyaz köpüklere taşı suskunluğun bana kalsın buğulu gözlerin konuşsun benimle martı kanatlarınla sar beni ölümüne mavinin lacivertin en derinlerinde... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 zeynebim bu ne güzel bir resim..bayıldım..burda olsalarda ısırsam o tombik bilekleri tamda benim küçük sevgilim şarkısını dinliyordum..şahane oldu teşekkürler bidenem Senin adındeniz olsun yalnızlığını yakamozlara sessizliğini dalgalara hüzünlerini beyaz köpüklere taşı suskunluğun bana kalsın buğulu gözlerin konuşsun benimle martı kanatlarınla sar beni ölümüne mavinin lacivertin en derinlerinde... ah be gıcığım gene tam onikiden seviyom ben seni Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 çok şekerler dimi bende bayıldım onlara yazıyıda ayrı beğendim hiç bu açıdan bakmamıştım tek kalbimizin olmasına tamda şarkıya uygun olmuş frosenim canım Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Frozencığıma; canımsın Buluşmak Üzere Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım Can Yücel Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 zeynebim bu ne güzel bir resim..bayıldım..burda olsalarda ısırsam o tombik bilekleri tamda benim küçük sevgilim şarkısını dinliyordum..şahane oldu teşekkürler bidenem ah be gıcığım gene tam onikiden seviyom ben seni ısırma çocukların kollarını genelde ıskalamam zaten onikiden... bende seni seviyorum dün yakınlarda bir köye gittim ağaçların arasından geçerken bir koku duydum içime çekerken başım döndü biraz zamanda yolculuğa çıktım sanki seninle ben küçük bir çocukken aynı anda ağaca çıkmışmıyızdır? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 bu bir şiirmi gıcığım yuksam bana sorumu soruyorsun şiirse teşekkür ederim ama manasız olmuş saçmalamışsın.. yuk soruydu diyosan civap veriyom. kesinliklen evet çıkmış olabiliriz aynı anda karacabeyde çok güzel .. bahçe içinde bir evde yaşadım iki yıl kadar..orda yaşadıklarım ayrı güzeldi sanki..minik bir kedi sayesinde hayvan sevgisini öğrendim..geceleri pencere önünde miyavlar annem içeri alır ama onların odasında katiyyen kalmaz gelir benim yorganımın üzerine kıvrılır yatardı..bende o gelince daha bir huzurlu uyurdum.. sınıf ve mahalle arkadaşım okulda trabzandan kayayım derken beş kat aşşağı düşünce ölümü tanıdım.. ... ilk aşkı yaşadım..hatırladıkça gülerim. ve bahçede bulunan üç erik ve bir dut ağacı sayesinde tarzanın bayan versiyonu olmama ramak kalmıştı.. kitabımı alır dut ağacının tepesine çıkar ve hem kitabımı okur hemde gökyüzüne bakarak hayal etmeye çalışırdım okuduklarımı..bu okuduğum kitap matematik kitabıda olurdu nadiren ve fakat o zamanlar okuduklarımı hayal etmeye çalışınca kedimi başka bir alemde bulurdum hep yani gıcığım bak neler getirdin aklıma.. çocukluğumu çok güzel yaşadım..topraklada oynadım.. ağaçlarada tırmandım.. olmadık muzurluklarda yaptım.. efet erkekleride dövdüm hayat bir başka güzeldi o zamanlar..dünya daha güzel bir yerdi.. yani diyeceğim o ki sardunum gıcığım çıktığımız gibi inmişizdirde Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Frozencığıma; canımsın Buluşmak Üzere Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Can Yücel gloria ne güzel bir şiirdir bu dimi teşekkür ederim.. bizde seni özledik..hoşgeldin bidenem.. Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Frozencımm ben geldimm nassın eyimin Veda etmeye geldim..çok çalışkan bi öğrenci olduğumdan okul zamanı pek uğrayamıcam buralara..özlemimden yanıp tutuşcaksın biliom ama napalım kader işte..görüşmek üzere.. Sevgiyle kal şekerim.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 uyus, gıcık, maynak ve de şekersin... evet sana bir soru soruyom ama şiir gibi soruyorm nabeeeeeeeeeer tabi sen bunu anlamayacak kadar kültürsüz bir mantarsın o başka çocukluğun çocukluğuma çok benziyor özellikle erkekleri dövdüğümüz tarafı okul ve de mahalle arkadaşım intihar etmişti daha 9 yaşında bir çocuğun ölümüne ilk kez öyle tanık olmuştum... ve demek aynı anda inmişizdir diyorsun kesin aynı anda yemekte yemişizdir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.