Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 2b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Cadım sendemi saklandın :unsure: hayırdır saklanma döneminemi girdik ya şu güzel sonbaharın tadı saklanarak çıkmaz daha kaç kez soluk alacağız belli değilken gel bidenem bu Eylül'de başka güzel şeyler bulalım kendimize... Tükenmedi ya hepsi vardır elbet biryerlerde başka güzellikler... :hug: mesela benim için sen varsın başka bir güzellik... :wub:

gerçi şimdi sen moda girdiysen ordan çıkman için bu sözler yetmez vinç çağırmam lazım ama neysee bakcez artık... :getlost::w00t:

Gönderi tarihi:
ilhami

birileri tarafından hep beraber satılıp,karşılığında da ilhami alındığı hissine kapıldım ilhami bunu da göz önünde bulundursun diyom hani belkim biz şair olacağız,güme gitmeyelim,toruncuğum odunu başında kırıvermiş diye

kimin nenesi :shifty::w00t:

leylam sen meraklanma bu cadı ilhamiyi kaçırdı zavallıcığımın başına gelmeyen kalmadı zaten

onun yüzünden ilhami banada gelmiyor tedavisi uzun sürcek anlaşılan

iyileşsin tez elden şair olacağız hepbirlikte

aman al senin olsun ilhami :getlost: ben başka buldum zaten -_- ..size göstermem :w00t:

autumnalforesttraileastsr9.jpg

bu şiiri severdin sen ayrık otum..

incecikti

gül dalıydı

dokunsam kırılacaktı

dokunmadım

kurudu

gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç

ağaçlar bükmesinler n'olursun boyunlarını

neden akşam oluyorum tren kalkınca

kırlangıçlar birdenbire çekip gidince

mendiller sallanınca neden tıkanıyorum

öyle çok acımasız ki öyle birdenbire ki

az önceki çiçekler nasıl da diken diken

gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç..

o sularda çimdik, bitti; köprüleri geçtik bitti

o elmanın tadı orda, o kuş çoktan öttü, bitti

artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz

günler devlet alacağı, yıllar bir kadehcik buzlu rakı

oyunlar oyuncaksı, oyuncaklar eski şarkı

kavaklara oklu yürek çizip duran o çakı

nerde şimdi nerde şimdi, nerde o kan sarhoşluğu

gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç

doğru biliyon diloşum çok severim teşekkürler :hug:

bu arada ilhamiye söylediklerinde yane....kedi uzanamadığı ciğere ne dermiş canım :w00t:

Işıklı bir kelebek...

Evranos Bey ile Nurhan Hanım'ın aşkları...

Işıklı bir kelebek

Söylesene iki gözüm, büyük aşklar nereye gömülür? Çok sevenler de, onlar bile mi ölür? Kıymetli efendim, büyük aşklara da kıyabildiğine göre Tanrı, kim bilir belki de o hiç âşık olmamış biridir. Ama toprak, değil mi aziz efendim, herhalde çok sevmiş gövdeleri en şefkatli elleriyle eritir.

Nurhan Hanım, Evranos Bey'i yeni yitirdi. "Elim varmadı, arayamadım" dedim telefonda, "Rica ederim, bunlardan bahsetmeyelim" dedi.

Yarım bir cümle. Tatlı, zarif sesi, hayatta olanlara hayattan bahsetme terbiyesi ile inceldi. Tanrı'dan daha ziyade iyi insanların duasına inanan bir eski hanımefendi olarak, "Sen nasılsın, iyi misin?" diye sorup durdu. Gittiğim yerlerden söz ettim biraz, öteden beriden. O uzak ülkede, otel odasına sabaha karşı giren kelebekten bahsetmeyi unuttum, sonra bir türlü gitmediğinden. O da bahsetmedi zaten, Evranos Bey'den veya duvarlara bakıp düşündüklerinden. Sadece "Kitapların arasında resmini buldum" dedi, "Ne kadar zayıflamış meğer. Nasıl görmedik biz..." gibi yarım bir cümle. Sormadım gerisini, söylemezdi de.

Sonra parça parça uçuşan birkaç sözcükle bir gazeteden söz etti, birinden, yazdıklarından, genç biri miydi acaba, yoksa bir profesör mü, adı neydi, neyse canım işte, "Aşka inanmıyorum diyor adam, inanabiliyor musun?"

İnanabiliyorum. Yine gökten parça parça dökülen gümüş parçaları gibi sözcüklerle anlatacağı şeyin etrafında uçuşuyor Nurhan Hanım:

"Ona Evranos'a yazdığım şiiri göndereceğim. Elli sekiz yıl, dile kolay. Nasıl inanılmaz aşka?"

Bir müzisyen dostu bestelemek için almış şiiri. Sonra o da ölüp gitmiş. Şarkı kaybolmuş yıllarca. Derken geçenlerde çıkmış ortaya, TRT radyosunun arşivlerinde, "Seninle gördüm, gözümün ışığısın..." diye başlıyormuş.

Sonra... Sonra işte elli sekiz yıl devam ediyormuş. Nurhan Hanım notalarını çıkaramıyor şimdi. Belki sonra. Belki. Sonra.

58 yıl sevenler...

Canım efendim, telkâri kalplerimizin bir teli kırıldığında burulduğu yerden, tam oradan mı kanar içimiz? Çok büyük, çok uzun aşklar bölündüğünde bir derin uykuyla, kimin rüyası hayra yorulur artık? Kopmuş bir gelin teli gibi rüzgârda, bir eski aynadan dökülen sır gibi değil midir hayat artık? Yerine koysan konulmaz, koymasan...

Elli sekiz yıl bir adamı sevmiş kadınlar, bir o kadar yıl bir kadını sevmiş adamlar, söylesene benim güzel efendim, bu dünya tarihinin göğüs cebine bayramlık bir mendil gibi düzgün ve temiz iliştirilmeli, değil mi? Kolalı, jilet gibi ütülü, ilk günkü gibi...Nurhan Hanım öyle uzun uzun anlatmadı hiçbir şeyi. Gümüş varak yaprakları gibi tülümsü, dolaştı sözleri anlatacaklarının etrafında. Ağırlığını bilmeyen kelebekler gibi uçuştu. "Biliyorum yazarsın şimdi bunu" dedi.

Büyük aşklar gömülmez

alıntıdır...

böyle aşklar var mı sadunum..kaldımı hoşgörü ve tahammülde sevdiklerine cimri olmayanlar -_- ..

"Seninle gördüm, gözümün ışığısın..." işte aşk.. ^_^

sağol bidenem :hug:

Gönderi tarihi:

nenem..sardunum..diloşum teşekkür ederim..sizede hayırlı ramazanlar dilerim... :hug:

Cadım sendemi saklandın :unsure: hayırdır saklanma döneminemi girdik ya şu güzel sonbaharın tadı saklanarak çıkmaz daha kaç kez soluk alacağız belli değilken gel bidenem bu Eylül'de başka güzel şeyler bulalım kendimize... Tükenmedi ya hepsi vardır elbet biryerlerde başka güzellikler... :hug: mesela benim için sen varsın başka bir güzellik...

gerçi şimdi sen moda girdiysen ordan çıkman için bu sözler yetmez vinç çağırmam lazım ama neysee bakcez artık...

vinç falan kar etmez sardunum -_-

ne sen sor ne ben anlatayım -_-

sustum geçene kadar.. :shaun:

mesela sen varsın :flowers: ..kendini unutma :hug:

Gönderi tarihi:

anlamıştım zaten :ermm: kimbilir hangi engin denizlerden, okyanuslardan neler çıkartıyor benim cadım... :closedeyes:

canem kendimi unutmam güzel bakmaya çalışıyorum herne kadar kirlensede dünya... :crying: ve biz büyüdük diyemi kirlendi dersin? :(

neyse ben seni oradan çıkarıcam derken kendi girdabıma kapılmayım iki dakka rahat durayım ya :grin:

Gönderi tarihi:

Frosenim Hayırlı Ramazanlar cnm :):clover:

Bu arada uğramışken şu geçenlerde benim resmimi yaptığın tabloyu alabilir miyim -_- Ben çok gülüp dalga geçmiştim ama iyi para ediyormuş :huh: Bi zahmet getirirver bana cnm tabloyu :w00t::lol::hug:

Gönderi tarihi:
resim9ap0iw6mq1im2.gif

LoveYouKiss2.gif

buda ben gibi kafasına göre değişiyo :w00t:

:hug:

Frosenim Hayırlı Ramazanlar cnm

Bu arada uğramışken şu geçenlerde benim resmimi yaptığın tabloyu alabilir miyim Ben çok gülüp dalga geçmiştim ama iyi para ediyormuş Bi zahmet getirirver bana cnm tabloyu

sağol gecem seninde hayırlı olsun bidenem :clover:

ahanda biliyodum senin buralara kadar gelipte..yüzüme fırlattığın tabloyu isteyeceğini <_< ah cenem sen öyle gülüp dalga geçince bende para etmiyor diye çöpe etıvermişim :shifty: bak görüyonmu şimdi bende üzüldüm.. :getlost:

ama genede belki diyom çöpler hala dökülmemiştir kimbilir :shifty: kaç para ediyomuş canem :whistling::w00t::hug:

Gönderi tarihi:

ben geldim sen yoktun, sen geldin ben yoktum bu böyle devam eder gidermi yoksa birazdan gelirmisin :online2long: gelmezsen bende ilhamiyi çağırıcam belki yazarım bişeyler dur bakayım zorlayınca oluyormu? :getlost::grin:

Gönderi tarihi:

zeynepcim çok teşekkür ederim..senin içinde hayırlı olsun bidenem :hug:

gıcığım..dün feciydik yane bir türlü buluşamadık :getlost: malesef uyumuşum..sen naptın ilhami faydalı olabildimi :laughing: olduysa görmek isterim güzel yazılarını :hug:

Gönderi tarihi:

sanırım oldu hemde fazlaca geldi ama hepsini yazmadım dün bir şiir yazdım mesela şiirlerimin topicine inanmayacaksın o şiiri dün izlediğim filmden esinlenip yazdım 300 spartalı... film savaş filmiydi ama sahneler çok sanatsaldı efektler çok iyiydi ve bütün filmlerde olduğu gibi içinde aşkta vardı... izlemediysen izle ben beğendim ve filmin müziğine hayran kaldım... :flowers: ve bu bende yeni bir fikir uyandırdı izlediğim filmlerden etkilendiklerim için şiir yazacağım... nasıl fikir ama senin en sevdiğin film hangisiydi... :lol::hug:

Gönderi tarihi:

Senin adın

deniz olsun

yalnızlığını yakamozlara

sessizliğini dalgalara

hüzünlerini beyaz köpüklere taşı

suskunluğun bana kalsın

buğulu gözlerin konuşsun benimle

martı kanatlarınla sar beni ölümüne

mavinin lacivertin en derinlerinde...

Gönderi tarihi:
yataganhanlarhanihalimelv9.jpg

zeynebim bu ne güzel bir resim..bayıldım..burda olsalarda ısırsam o tombik bilekleri :wub: tamda benim küçük sevgilim şarkısını dinliyordum..şahane oldu :lol: teşekkürler bidenem :wub:

Senin adın

deniz olsun

yalnızlığını yakamozlara

sessizliğini dalgalara

hüzünlerini beyaz köpüklere taşı

suskunluğun bana kalsın

buğulu gözlerin konuşsun benimle

martı kanatlarınla sar beni ölümüne

mavinin lacivertin en derinlerinde...

ah be gıcığım gene tam onikiden -_- seviyom ben seni :wub:

Gönderi tarihi:

Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir :)

Bu da Frozencığıma; canımsın :wub::hug:

Buluşmak Üzere

Diyelim yağmura tutuldun bir gün

Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek

Öbür yanda güneş kendi keyfinde

Ne de olsa yaz yağmuru

Pırıl pırıl düşüyor damlalar

Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın

Dar attın kendini karşı evin sundurmasına

İşte o evin kapısında bulacaksın beni

Diyelim için çekti bir sabah vakti

Erkenceden denize gireyim dedin

Kulaç attıkça sen

Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan

Ege denizi bu efendi deniz

Seslenmiyor

Derken bi de dibe dalayım diyorsun

İçine doğdu belki de

İşte çil çil koşuşan balıklar

Lapinalar gümüşler var ya

Eylim eylim salınan yosunlar

Onların arasında bulacaksın beni

Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya

Çakmak çakmak gözleri

Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı

Herkes orda sen de ordasın

Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından

Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim

Özgürlüğe mutluluğa doğru

Her işin başında sevgi diyor

Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili

Bi de başını çeviriyorsun ki

Yanında ben varım

Can Yücel

Gönderi tarihi:
zeynebim bu ne güzel bir resim..bayıldım..burda olsalarda ısırsam o tombik bilekleri :wub: tamda benim küçük sevgilim şarkısını dinliyordum..şahane oldu :lol: teşekkürler bidenem

ah be gıcığım gene tam onikiden seviyom ben seni

ısırma çocukların kollarını :angry::P

genelde ıskalamam zaten onikiden... :stuart: bende seni seviyorum :wub:

dün yakınlarda bir köye gittim

ağaçların arasından geçerken

bir koku duydum

içime çekerken başım döndü

biraz zamanda yolculuğa çıktım sanki

seninle ben küçük bir çocukken

aynı anda ağaca çıkmışmıyızdır?

Gönderi tarihi:

bu bir şiirmi gıcığım yuksam bana sorumu soruyorsun :blink:

şiirse teşekkür ederim ama manasız olmuş saçmalamışsın.. :whistling: yuk soruydu diyosan civap veriyom. kesinliklen evet çıkmış olabiliriz aynı anda :w00t:

karacabeyde çok güzel .. bahçe içinde bir evde yaşadım iki yıl kadar..orda yaşadıklarım ayrı güzeldi sanki..minik bir kedi sayesinde hayvan sevgisini öğrendim..geceleri pencere önünde miyavlar annem içeri alır ama onların odasında katiyyen kalmaz gelir benim yorganımın üzerine kıvrılır yatardı..bende o gelince daha bir huzurlu uyurdum.. sınıf ve mahalle arkadaşım okulda trabzandan kayayım derken beş kat aşşağı düşünce ölümü tanıdım.. :( ... ilk aşkı yaşadım..hatırladıkça gülerim. :D

ve bahçede bulunan üç erik ve bir dut ağacı sayesinde tarzanın bayan versiyonu olmama ramak kalmıştı.. :w00t: kitabımı alır dut ağacının tepesine çıkar ve hem kitabımı okur hemde gökyüzüne bakarak hayal etmeye çalışırdım okuduklarımı..bu okuduğum kitap matematik kitabıda olurdu nadiren ve fakat o zamanlar okuduklarımı hayal etmeye çalışınca kedimi başka bir alemde bulurdum hep :wacko::w00t:

yani gıcığım bak neler getirdin aklıma..

çocukluğumu çok güzel yaşadım..topraklada oynadım.. ağaçlarada tırmandım.. olmadık muzurluklarda yaptım.. efet erkekleride dövdüm :D

hayat bir başka güzeldi o zamanlar..dünya daha güzel bir yerdi..

yani diyeceğim o ki sardunum gıcığım çıktığımız gibi inmişizdirde :w00t:

Gönderi tarihi:
Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir :)

Bu da Frozencığıma; canımsın :wub::hug:

Buluşmak Üzere

Diyelim yağmura tutuldun bir gün

Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek

Öbür yanda güneş kendi keyfinde

Ne de olsa yaz yağmuru

Pırıl pırıl düşüyor damlalar

Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın

Dar attın kendini karşı evin sundurmasına

İşte o evin kapısında bulacaksın beni

Can Yücel

gloria ne güzel bir şiirdir bu dimi :) teşekkür ederim.. :clover:

bizde seni özledik..hoşgeldin bidenem.. :hug:

Gönderi tarihi:

Frozencımm :hug: ben geldimm :D nassın eyimin :w00t:

Veda etmeye geldim..çok çalışkan bi öğrenci olduğumdan :stuart: okul zamanı pek uğrayamıcam buralara..özlemimden yanıp tutuşcaksın biliom ama napalım kader işte..görüşmek üzere..

Sevgiyle kal şekerim..fae-pinkrose.gif

Gönderi tarihi:

uyus, gıcık, maynak ve de şekersin... :ermm::glare::hug:

evet sana bir soru soruyom ama şiir gibi soruyorm nabeeeeeeeeeer :grin:

tabi sen bunu anlamayacak kadar kültürsüz bir mantarsın o başka :getlost:

çocukluğun çocukluğuma çok benziyor özellikle erkekleri dövdüğümüz tarafı :whistling:

okul ve de mahalle arkadaşım intihar etmişti daha 9 yaşında bir çocuğun ölümüne ilk kez öyle tanık olmuştum... :crying:

ve demek aynı anda inmişizdir diyorsun kesin aynı anda yemekte yemişizdir :w00t:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.