Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Anthony Bourdain, bu gizli malzemenin ev yemeklerinizi profesyonel hale getirdiğini söyledi.

BB1gzCfh.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Stok gizli bileşendir

Anthony Bourdain, "Mutfak Sırları"nda ünlü bir şekilde stokun restoran yemekleriyle ev yemekleri arasındaki en büyük farklardan biri olduğunu söyledi. Herhangi bir yemeğe derinlik, yoğunluk ve yapı katan gizli içeriktir. Yine de onun sözünü almayın.

BB1d8I3o.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Neden stok yapmalıyım?

Stok, herhangi bir yemeğe sadece muazzam konsantre lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda aksi takdirde boşa gidecek artıkları lezzetli, çok yönlü ve uzun ömürlü süper bir malzemeye dönüştürmenin yoludur.

BB198zAs.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Ne eski olarak nitelendirilir?

Stok, aşırı aromatik sebzeleri veya kereviz çekirdekleri, hafifçe solmuş havuçlar veya oda arkadaşınızın buzdolabında sakladığı ve asla bitirmediği rastgele yarım soğan gibi son ayaklarında olan sebzeleri kullanmanın harika bir yoludur.

Stok ayrıca pırasa yeşillikleri, yeşil soğan kökleri ve rezene yaprakları gibi normalde pişirmediğiniz sebze kısımlarını kullanmanın harika bir yoludur. Stokta bulunan soğan kabuğu ve havuç kabuğu gibi şeyleri fazla lezzet vermediği için kullanmanızı tavsiye etmiyoruz ama son karar size kalmış!

BB1bCZdT.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Hangi sebzeler stok için harikadır?

Soğan, havuç, kereviz, sarımsak, pırasa, rezene, mantar, kekik, maydanoz.

Not: Acı bir stoka neden olabileceğinden, lahana veya brüksel lahanası gibi turpgillerden kaçının.

BBZoLkJ.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Başka hangi malzemeleri eklemek eğlencelidir?

Kekik ve maydanoz gibi taze otlar stokta çok güzeldir, ancak biberiye gibi yoğun/odunsu bitkilere baskın çıkabileceğinden dikkatli olun. Çift konsantre domates salçası, tatlılık, asitlik ve lezzetlilikten oluşan hoş bir kombinasyon ekler.

Stokta bulunan bir parmesan peyniri kabuğu (sıklıkla atılır!), harika bir tuzlu lezzet katar. Kalan bir miktar şarabınız varsa, stoğunuzu tamamlamanın da harika bir yolu olabilir.

BB1gzEqs.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Stoklarınızı daha lezzetli hale getirmek için bazı ipuçları

Lezzetlerini derinleştirmek için sebzelerinizi önceden kavurmayı veya sote etmeyi deneyin.

Et kullanıyorsanız, kızarmış tavuğunuzdaki kemikleri/et artıklarını saklayın veya daha ucuz oldukları için incik ve öküz kuyruğu gibi kesimleri seçin ve daha fazla gövdeli daha lezzetli bir stok yapın.

BB1gzCfy.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Depoladıklarınızı rutininize nasıl dahil edersiniz

Sebze ve et artıklarını dondurucuda saklayın ve yeterli miktarda stoğa sahip olduğunuzda, Pazar günü büyük bir parti yapın. Stokla ilgili en güzel şey, bir kez kaynattıktan sonra başka yiyecekler pişirmeye başlayabilir, yürüyüşe çıkabilir veya bitene kadar soğumaya başlayabilirsiniz. Stokunuzu süzüp soğuttuktan sonra etiketleyin, tarih atın ve dondurucuda saklayın!

BB1gzlLe.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Stok nasıl kullanılır

Restoratif bir çorba için mükemmel bir temel olmanın yanı sıra, stoğunuzu et veya sebzeler için bir kızartma sıvısı olarak, pirinç veya tahılları pişirmek için bir araç olarak ve bir sonraki sosunuz için nihai lezzetli yumruk olarak kullanabilirsiniz!

BB1bj8f4.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Kaynak: MediaFeed

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.