Gönderi tarihi: 8 Mart , 2022 3 yıl Admin Anthony Bourdain, bu gizli malzemenin ev yemeklerinizi profesyonel hale getirdiğini söyledi. Stok gizli bileşendir Anthony Bourdain, "Mutfak Sırları"nda ünlü bir şekilde stokun restoran yemekleriyle ev yemekleri arasındaki en büyük farklardan biri olduğunu söyledi. Herhangi bir yemeğe derinlik, yoğunluk ve yapı katan gizli içeriktir. Yine de onun sözünü almayın. Neden stok yapmalıyım? Stok, herhangi bir yemeğe sadece muazzam konsantre lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda aksi takdirde boşa gidecek artıkları lezzetli, çok yönlü ve uzun ömürlü süper bir malzemeye dönüştürmenin yoludur. Ne eski olarak nitelendirilir? Stok, aşırı aromatik sebzeleri veya kereviz çekirdekleri, hafifçe solmuş havuçlar veya oda arkadaşınızın buzdolabında sakladığı ve asla bitirmediği rastgele yarım soğan gibi son ayaklarında olan sebzeleri kullanmanın harika bir yoludur. Stok ayrıca pırasa yeşillikleri, yeşil soğan kökleri ve rezene yaprakları gibi normalde pişirmediğiniz sebze kısımlarını kullanmanın harika bir yoludur. Stokta bulunan soğan kabuğu ve havuç kabuğu gibi şeyleri fazla lezzet vermediği için kullanmanızı tavsiye etmiyoruz ama son karar size kalmış! Hangi sebzeler stok için harikadır? Soğan, havuç, kereviz, sarımsak, pırasa, rezene, mantar, kekik, maydanoz. Not: Acı bir stoka neden olabileceğinden, lahana veya brüksel lahanası gibi turpgillerden kaçının. Başka hangi malzemeleri eklemek eğlencelidir? Kekik ve maydanoz gibi taze otlar stokta çok güzeldir, ancak biberiye gibi yoğun/odunsu bitkilere baskın çıkabileceğinden dikkatli olun. Çift konsantre domates salçası, tatlılık, asitlik ve lezzetlilikten oluşan hoş bir kombinasyon ekler. Stokta bulunan bir parmesan peyniri kabuğu (sıklıkla atılır!), harika bir tuzlu lezzet katar. Kalan bir miktar şarabınız varsa, stoğunuzu tamamlamanın da harika bir yolu olabilir. Stoklarınızı daha lezzetli hale getirmek için bazı ipuçları Lezzetlerini derinleştirmek için sebzelerinizi önceden kavurmayı veya sote etmeyi deneyin. Et kullanıyorsanız, kızarmış tavuğunuzdaki kemikleri/et artıklarını saklayın veya daha ucuz oldukları için incik ve öküz kuyruğu gibi kesimleri seçin ve daha fazla gövdeli daha lezzetli bir stok yapın. Depoladıklarınızı rutininize nasıl dahil edersiniz Sebze ve et artıklarını dondurucuda saklayın ve yeterli miktarda stoğa sahip olduğunuzda, Pazar günü büyük bir parti yapın. Stokla ilgili en güzel şey, bir kez kaynattıktan sonra başka yiyecekler pişirmeye başlayabilir, yürüyüşe çıkabilir veya bitene kadar soğumaya başlayabilirsiniz. Stokunuzu süzüp soğuttuktan sonra etiketleyin, tarih atın ve dondurucuda saklayın! Stok nasıl kullanılır Restoratif bir çorba için mükemmel bir temel olmanın yanı sıra, stoğunuzu et veya sebzeler için bir kızartma sıvısı olarak, pirinç veya tahılları pişirmek için bir araç olarak ve bir sonraki sosunuz için nihai lezzetli yumruk olarak kullanabilirsiniz! Kaynak: MediaFeed
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.