Φ bindortyuzelliuc Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Türkiye'nin Kasım ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 43,3 artarak, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı. Türkiye'nin Kasım ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 43,3 artarak, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı olan 8 milyar 628 milyon 411 bin dolara yükseldi. Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı verilere göre, Kasım sonu itibariyle son bir yıllık ihracat, yüzde 15,81'lik artışla 84 milyar 403 milyon 241 bin dolar oldu. Sanayi ürünleri ihracatı Kasım ayında yüzde 45,66 artarak 7 milyar 321 milyon 295 bin dolara yükseldi. Sanayide en büyük ihracat artışı yüzde 86,41 ile makine ve aksamları sektöründe kaydedildi. Kasım ayında taşıt araçları ve yan sanayi sektöründeki yüzde 72,89 artış ve demir ve demir dışı metaller sektörünün kaydettiği yüzde 64,79'luk artış da dikkat çekti. Demir çelik ürünleri sektöründe yüzde 51,94, tekstil ve hammaddeleri sektöründe yüzde 41,53, kimyevi maddeler ve mamullerinde yüzde 37,28 artış kaydetti. Kasım ayında en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler 1 milyar 621 milyon 763 bin dolar ile taşıt araçları ve yan sanayi, 1 milyar 254 milyon 526 bin dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon, 862 milyon 615 bin dolar ile de elektrik elektronik oldu. Tarımda ve hayvancılık sektörlerinde en fazla artış yüzde 263 ile tütün ve mamulleri sektöründe kaydedildi. Bunu yüzde 77,58 ile canlı hayvan ve su ürünleri, yüzde 60,1 ile kesme çiçek takip etti. Kasım ayında zeytin ve zeytinyağı ihracatında yüzde 33,32, fındık ve mamulleri ihracatında yüzde 24,95 düşüş gözlendi. Referans gzt Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Aralık 2006-Eylül 2008 Allah'ın bir sevgili kulu çıkıp bana "ithalat" rakamları hakkında bilgi verebilir mi? Rica ediyorum. Cari açık filan dediğimde kafanız karışıyor, bu sefer sadece ithalat diyorum. Üstelik 2002 de demiyorum. İletinin yazıldığı günden bu yana olsa yeter. 2002'ye gidip dehşete düşürmeyelim sizi. Ufak ufak, Buyrun. Alıntı
Φ SimalyildiziNet Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Aralık 2006-Eylül 2008 Allah'ın bir sevgili kulu çıkıp bana "ithalat" rakamları hakkında bilgi verebilir mi? Rica ediyorum. Cari açık filan dediğimde kafanız karışıyor, bu sefer sadece ithalat diyorum. Üstelik 2002 de demiyorum. İletinin yazıldığı günden bu yana olsa yeter. 2002'ye gidip dehşete düşürmeyelim sizi. Ufak ufak, Buyrun. Alıntı
Φ Lucky Luke Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Aralık 2006-Eylül 2008 Allah'ın bir sevgili kulu çıkıp bana "ithalat" rakamları hakkında bilgi verebilir mi? Rica ediyorum. Cari açık filan dediğimde kafanız karışıyor, bu sefer sadece ithalat diyorum. Üstelik 2002 de demiyorum. İletinin yazıldığı günden bu yana olsa yeter. 2002'ye gidip dehşete düşürmeyelim sizi. Ufak ufak, Buyrun. slm, X ülkeye 1 tane mal satiyorsunuz ama o X ülke size 3 tane mal satiyor.******! Ithalat rekorundan bahsetmezler cünkü ? ihracat rekoru kirdik? diyerek beyin cökertiyorlar. beyaz esya,araba,teknoloji vs vs.. ihracat ettigin ürünün icine ne kadar ithal girdi? bahsetmezler hic. Alıntı
Φ SimalyildiziNet Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 slm,X ülkeye 1 tane mal satiyorsunuz ama o X ülke size 3 tane mal satiyor.******! Ithalat rekorundan bahsetmezler cünkü ? ihracat rekoru kirdik? diyerek beyin cökertiyorlar. beyaz esya,araba,teknoloji vs vs.. ihracat ettigin ürünün icine ne kadar ithal girdi? bahsetmezler hic. İşin asıl "trajikomik" yanı ne biliyormusunuz? Otomobilde ihracat şampiyonu olduğumuzu söyleyenler, öncelikle aracın kalbi olan motoru gibi şeylerin ithal edildiğini; otomotiv sektörünün hisselerinin %50 den fazlasının yabancıların olduğunu; sözde rekor kıran bu sektörün tüm kazancınında aslında yine yabancılara gittiğini dile getirmez! Örnekler çoğaltılır! Fındık kilogramı 3.5 YTL (di sanırım) den ihraç ediliyor, işlenmiş halini 30 YTL den alıyoruz! Düşünün artık... bir sezon boyunca besle, büyük, topla, emek harca, ayıkla, çuvalla sat ve sadece işlenmiş olarak yani tamamen makina teknolojisi ile 10 katı fiyata geri al.... Ben şunu bilir şunu söylerim arkadaşlar! Tekstil sektöründe pigmentler hariç (burası da komik ya neyse), herşey yurdumuzda üretiliyor. Tekstilde rekoru ne zaman kırdık hah o zaman harbiden ihracat rekoru kırmışızdır. Yoksa gavurun malıyla, gavurun parasıyla, gavurun rakamlarıyla anca kendimizi kandırırız... * * * Nereden aklıma geldiyse! "Kene ısırmaları" olayında Ankara Numune Hastahanesi doktorları (6 doktor) ince bir çalışma yapıp aşıyı geliştirmişler. Bir arkadaşım ısırıldığı halde, üstelik kene ezilmiş, bu tedavi sayesinde hafif bir şekilde hastlığı atlattı! Ama bu doktorlar hakkında hemen soruşturma açıldı (hala basın da bir iz yok), Ankara da belli başlı bazı STK ların başrölünde olan arkadaşım biraz ortalığı kurcalayınca geri adım attılar ve doktorlara iadei itibar yaptılar! Avrupa (yada başka bir yer) in hazırlamaya çalıştığı yeni bir serum (!) pazarıda böylece sona erdi!... Müjde, kene ısırlamalarında eğer Ankara Numune Hastanesine koşarsanız kurtulursunuz... Alıntı
Φ Lucky Luke Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Sayin. Simalyildizi, dünyada en kolay kaziklanan millet,türkiyede. halkimiz saf ama temizdir. ihracat rekoru kirdik diye propaganda yapanlar, halkimiza dogrulari anlatmayan rantci,partizan ve egriyi egri demeyen kötü insanlardir. araba konusunda ayni fikirdeyim. mesela almanlar %100 araba üretiyor ve satiyor ama hicbir tane fasist alman bile propaganda yapmiyor. bizde ise tayyip ne diyorsa partizanlarda aynisini diyor. üretmeyen ülke türkiye ama etraf lale kayniyor. ülke borc batagina girdi, umurlarinda bile degil. borc paralarla resmen lale devri yasiyor halkimiz. beyaz esya ve plazma/lcd bile üretemiyoruz, cin montaji! türkiye montajci bir ülkedir tabi itiraz edenler olacak bu yazdigima cünkü bu itirazi edecek olanlar teknolojiden bir lokma bilgisi yok. benim görüsüm budur. Iyi geceler. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2008 Aralık 2006-Eylül 2008 Allah'ın bir sevgili kulu çıkıp bana "ithalat" rakamları hakkında bilgi verebilir mi? Rica ediyorum. Cari açık filan dediğimde kafanız karışıyor, bu sefer sadece ithalat diyorum. Üstelik 2002 de demiyorum. İletinin yazıldığı günden bu yana olsa yeter. 2002'ye gidip dehşete düşürmeyelim sizi. Ufak ufak, Buyrun. Hala TIK yok. ***** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2008 Bu ülkede *TIK*lar olsaydi bugünkü yerimizde olmazdik.TIK larin azligi, bizim ükemiz gibi ülkelerde algilama sorunlarinin ne kadar ciddi boyutlarda oldugunu göstermektedir.Derler ya sirtindan ceketini alsan ruhu bile duymaz diye. saygilarla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2008 Bu ülkede *TIK*lar olsaydi bugünkü yerimizde olmazdik.TIK larin azligi, bizim ükemiz gibi ülkelerde algilama sorunlarinin ne kadar ciddi boyutlarda oldugunu göstermektedir.Derler ya sirtindan ceketini alsan ruhu bile duymaz diye. saygilarla Bu ülkede "TIK" var, olmaz mı hiç? Ama neye var? Başörtüsüne, Anayasa Mahkemesi kararlarına, Ergenekon Davasına var. İthalata tık yok, Enflasyona tık yok, Yolsuzluğa tık yok, Sülfatlı şehir şebeke sularına tık yok, Uyşturucuyla lekelenmiş, hayali ihracatla bezenmiş firmaların yöneticilerinin parti yönetiminden al-aşağı edilmelerine tık yok, Arsa rantlarına, orman talanlarına tık yok, Ülkemizi G-20 toplantılarında elaleme güldürenlere tık yok, Doğalgazlı evlere dağıtılan kömürlere tık yok, Kadrolaşmaya, apronda deve kesmelere tık yok, Ülkeden vatandaş kovalamalara, gazeteci sanatçı postalamalarına tık yok, Enflasyon tahminini %100 sapma ile öngören merkez bankasına tık yok, Deniz Feneri'ne ve adı soruşturmalarda geçen yandaşlara hiç tık yok, Yandaş medyaya, Ilıcak'a Barlas'a tık yok, Varsa yoksa türbana tık, Anayasa Mahkemesi'ne, Yargıtay'a, rektörlere, Ergenekon'a, TSK'ya tık var. ***** Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2008 Şimdi ben bir iki tıklatayım size. "Kasım ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22.3 azalarak 8 milyar 659 milyon dolara geriledi. On aylık dönemde ihracat yüzde 24.85 artışla 120 milyar 459 milyon, yıllık ihracat ise yüzde 23.49 artışla 129 milyar 940 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin 2008 yılı Kasım ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 22,03 düşüşle 8 milyar 658 milyon dolar oldu. 2007 yılı kasım ayında 11 milyar 106 milyon dolarlık ihracat yapılmıştı." (*) Eveeet; İthalat rakamlarına teğet geçmeyenler için konuşacak laf da kalmadı artık. Tıkandıklarının, tükendiklerinin resmidir bu okuduğunuz. Sahi o kadar sordum öncesinde, bu ülkenin dış borcu ne kadar? İhracat rakamı bilen adam, bunu da bilmeli. Nalıncı keseri gibi hep yandaşa yontmak dürüstlüğe sığar mı? 500 milyar dolar. Küsüratı da var, 800 milyon dolar kadar. O da benden olsun, promosyon hesabı. Peki bu paranın ne kadarı 6 yıllık AKP dönemine ait? 280 milyar doları. Yani güzel kardeşim, koskoca Cumhuriyet tarihini bilirsiniz, okursunuz, atar tutarsınız hakkında; O koskoca dönemde 220 milyar dolar dış borcumuz olmuş toplamda. 6 yılda 280 milyar daha. Nasıl bir iş bu? Bu nasıl hırsızlık, bu nasıl vatan hainliği böyle? Buna cevap verecek babayiğit var mı burada? Başlığı açanlar, destekleyenler, Kılıçdaroğlu'na başka başlıkta bindirenler, Baykal'a Bahçeli'ye Çiller'e Demirel'e Evren'e yatacak mezar bile vermeyenler, Kürt sevdasına her telden çalanlar, ******,******, cem-i cümle; Size diyorum... Cevap istiyorum! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2008 Ihracat mi patlamis,hadi canim sende heralde birisi saka yapmak istemistir. Yilbasindan bu yana ilk kez Ekim ayinda eksi rakamini gören otomotiv sektörünün ihracati,1-23 Kasim döneminde rekor bir düsüle yüzde 42 oraninda geriledi. saygilarla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 31 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2009 İhracat şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,9 azalarak 8 milyar 317 milyon dolar oldu. İthalat da şubatta yüzde 47,6 oranında azaldı ve 8 milyar 398 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı dış ticaret verilerine göre, şubatta dış ticaret açığı ise yüzde 98,4 oranında azalarak, 4 milyar 951 milyon dolardan 81 milyon dolara geriledi. 2008 şubat ayında yüzde 69,1 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2009 şubat ayında yüzde 99'a yükseldi. Şimdi bunu cari açık kapanıyor, ekonomi işte böyle yönetilir, Allah'ına kurban Ak Parti şeklinde yorumlayan tazeler de çıkacaktır. Onları hoşgöreceksiniz, bilmeyen insan kendisini derya sanır. Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 ya madem ihracat bu kadar arttı sanayimiz şöyle iyi böyle iyi bu insanlar dengesiz mi de kepenk kapatıp duruyorlar? mahalle bakkalından bahsetmiyorum küçük esnafı da demiyorum sanayicilerden konuşuyorum... ötv boşuna mı düşürüldü? babasının hayrına mı yaptılar bu kıyağı? yoksa fabrikaların elindeki stoğu eritebilmek için mi... üstelik o fabrikalar da montaj fabrikası... kazanılanın büyük bölümü yurtdışına akıyor... yani eğer yurtdışına otomobil pazarlıyosak ihracat yapıyosak adamlar bir cebinden alıp öbür ceplerine atıyolar... ve zarara uğrayınca hükümete de baskı geldi ötv'yi düşür diye... yoksa millet araba alsın diye yapmadılar bunu... beyler gerçekleri görelim artık... biz cari açığı milyarlarca dolar olan dışa bağımlı ve sadece montaj sanayii ve azıcık tarımı olan bir ülkeyiz... kapitalizmin ve emperyalizmin dişleri arasına kıstırılmışız... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 ya madem ihracat bu kadar arttı sanayimiz şöyle iyi böyle iyi bu insanlar dengesiz mi de kepenk kapatıp duruyorlar? Hiç kızma, durum şudur. Vatandaş olarak sen, işletmeni zarar ettirdiğin için BECERİKSİZSİN. Vatandaş olarak sen, kredi kartını ödeyemediğin için DÜRÜST DEĞİLSİN. Vatandaş olarak sen, cinnet geçirip karını kızını oğlunu kesip ülkeyi ve akılları karıştırıyorsun. Vatandaş olarak sen, biat etmeyip meydanlara soru işaretleri bırakıp kaçıyorsun. Vatandaş olarak sen, haberdar olmaya çalışıp öyle böyle yazan gazeteleri okuyup, tv'leri izliyorsun. Yoksa kriz mriz mi var? Ondan mı oluyor bütün bu yaşananlar? Vatandaş mısın sen? Öyle isen, SÖYLESENE! Bana bunları sen söyledin desene! Ama yapmıyorsun, Allah Kitap Ezan kafanı kuma gömüyorsun. İnsaf Akıl İz'an. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.