Φ orhancan Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Ebü’d–Derdâ radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinlediğini söylemiştir: “Bir müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder. Târık İbni Eşyem radıyallahu anh şöyle dedi: Bir kimse müslüman olduğu zaman Resûl–i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem ona namaz kılmayı öğretir, sonra da şöyle dua etmesini tavsiye ederdi: “Allâhümmağfirlî verhamnî vehdinî ve âfinî verzuknî: Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır, bana âfiyet ve hayırlı rızık ver. 1476. Ali radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana: “Allâhümmehdinî ve seddidnî: Allahım! Beni doğru yola ilet ve o yolda başarılı kıl! de” buyurdu Alıntı
Φ biryuduminsan Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! Şu anda binler, yüz binler Senin karşında divan durarak ellerimizi Sana açıyor ve külliyet kesbetmiş niyaz edalı soluklarımızla, kullarına her zaman açık bulunan, hiç olmazsa aralık duran rahmet desenli kapının tokmağına inleyerek dokunuyor ve "Biz geldik" diyoruz. Herkesi ve her şeyi görüp gözettiğine, her sese ve herkese merhamet ettiğine gönülden inanarak kaçkınlığımızı muvakkat dahi olsa görmüyor, günahlarımızı af çağlayanların içinde tasavvur ediyor, karıştırdığımız haltlara değil, Senin afv u safhına bakıyor ve ümitlerimizi ona bağlıyoruz; bağlıyor ve Sen varsan -ki aslında kendinden var olan sadece Sensin- bizim terk edilmemiz söz konusu olamaz. Enîsimiz Sen isen, çevrenin vahşetinden bize ne! Her yanda şeytan ve avenesi içten içe homurdanıp duruyorlarmış, Sen bizimle olduktan sonra ne ifade eder ki! Sen her şeyin biricik hâkimisin ve hükmünü engelleyecek bir güç de yoktur. Sen saltanat dairen içinde en küçük şeyleri görür, en cılız sesleri işitir, hiçbir şeyi ve hiçbir kimseyi cevapsız bırakmazsın. Şimdi biz de, bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla rahmetinin vüs'ati genişliğindeki kapına dayanıyor, son bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz. Hâlimiz Sana ayan, söyleyeceklerimiz bildiklerinin bir kısmını beyan. Beklediğimiz asırlardan beri bizi kıvrım kıvrım kıvrandıran dertlerimize derman.. icabet buyur ey Rahîm ü Rahmân! amin saygılar Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Bakara 285.Elçi, kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü'minler de. Tümü, Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inandı. "O'nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sanadır" dediler. 286.Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. (Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir. "Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et." Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Bakara 285.Elçi, kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü'minler de. Tümü, Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inandı. "O'nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sanadır" dediler. Ya Muhammed'in görünmez putu doğruyu söylemiyor, yada Muhammed'in kendisi. Muhammed'in görünmez putu şöyle diyor: "O'nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. Muhammed de şöyle diyor: Allah bana dedi ki: Sen olmasaydın alemleri yaratmazdık. İkisinden biri doğruyu söylemiyor, hangisi acaba? Bir müslüman kardeş cevaplasın da, cevaptan feyz alalım. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Ya Muhammed'in görünmez putu doğruyu söylemiyor, yada Muhammed'in kendisi. Muhammed'in görünmez putu şöyle diyor: "O'nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. Muhammed de şöyle diyor: Allah bana dedi ki: Sen olmasaydın alemleri yaratmazdık. İkisinden biri doğruyu söylemiyor, hangisi acaba? Bir müslüman kardeş cevaplasın da, cevaptan feyz alalım. Saygılar. Herşeyide başkalarından beklemeyin canım birazda kendi beyninizi tokatlayın,amma hazırcı oldunuz sizde. Hem sanane farz etki ikiside yalan söylüyor nasılsa sen inanmıyorsun öyle değilmi???? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Herşeyide başkalarından beklemeyin canım birazda kendi beyninizi tokatlayın,amma hazırcı oldunuz sizde. Hem sanane farz etki ikiside yalan söylüyor nasılsa sen inanmıyorsun öyle değilmi???? Benim için cevabı basit. Kuran Muhammed tarafından yazıldı, bu nedenle çelişkilerle dolu. Müslüman kardeşler Kuan'daki her çelişkiyi rasyonelleştiriyorlar ya, bunu nasıl rasyonelleştiriyorlar merak ettim sadece Saygılar. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Benim için cevabı basit. Kuran Muhammed tarafından yazıldı, bu nedenle çelişkilerle dolu. Müslüman kardeşler Kuan'daki her çelişkiyi rasyonelleştiriyorlar ya, bunu nasıl rasyonelleştiriyorlar merak ettim sadece Saygılar. Hiç düşündünmü okuma yazması olmayan bir insan nasıl böyle bir eser çıkartabilir?Yada hiç düşündünmü Kuranı Hz.Muhammed (s.a.s)yazmış olsaydı neden diğer peygamberleri ve dinleri yalanlayıp tek peygamber benim ve tek din benim dinim demedi?Hiç düşündünmü Allah teala neden en çok onu sevdi?Hiç düşündünmü neden kendi için birşey istemedide hep ummetim dedi?Hiç düşündünmü zamanın kafirlerinin bile Muhammedul emin dedikleri bir adam neden yalan söylesin?Hiç düşündünmü genç yaşta zengin bir kadınla evlenen bir adam neden bu yola baş koyup onca çileye göğüs gerdi?Hiç düşündünmü kendisini büyücülükle suçlayan muşriklere karşı neden pes edip davasından vazgeçmedi?Hiç düşündünmü bu nasıl bir davadıyki ölümü bile göze alıp bu uğurda ömrünü neden tüketti?Hiç düşündünmü bu insan neden bu kadar çok sevilip onun uğruna ölümler göze alındı?Hiç düşündünmü birbuçuk milyar insan neden ona tabi oldu? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Benim sorumu yine atlamışsın, ama cevap vereceğini umarak devam ediyorum. Hiç düşündünmü okuma yazması olmayan bir insan nasıl böyle bir eser çıkartabilir? Karısı Hz. Hatice var, Musevi olduğuna dair iddialar var. Papaz Bahira var, Şam ziyaretleri var. ve özellikle devrin en önemli şairlerinden Hassan bin Sabit var. Yeterince açık mı? Yada hiç düşündünmü Kuranı Hz.Muhammed (s.a.s)yazmış olsaydı neden diğer peygamberleri ve dinleri yalanlayıp tek peygamber benim ve tek din benim dinim demedi? Sami toplumları "peygamber" kavramına alışkın toplumlar. Bu nedenle, "önceden kendisine benzer insanların da olduğunu söylemesi, onun zararına değil, yararınadır. Bunu kullanmış. Hiç düşündünmü Allah teala neden en çok onu sevdi? Bu onun iddiası, Tanrı'nın değil. Hiç düşündünmü neden kendi için birşey istemedide hep ummetim dedi? Hiç istememiş tabi ki, sadece ganimetin beşte birini almış, cariye haline sokulan savaş esirlerinin en güzellerini almış, sıradan bir insan iken bir devlet başkanlığına yükselmiş. ne garip, bizim siyasiler de kendi için bişey istemez, hep halk için isterler. Hiç düşündünmü zamanın kafirlerinin bile Muhammedul emin dedikleri bir adam neden yalan söylesin? Araplar, bugün de işlerini vekaleten yapan adama emin derler. Çobanlarına da emin derler. Kayyum anlamındadır. Bu adlandırma bir "meslek" tanımıdır, kişinin "kişiliği" ile ilgili bilgi vermez. Muhammed'in peygamber olduğunu ileri sürmeden önce çobanlık yaptığı, yani emin olduğu vardır islam kaynaklarında. Adı ordan gelmedir. Hiç düşündünmü genç yaşta zengin bir kadınla evlenen bir adam neden bu yola baş koyup onca çileye göğüs gerdi??Hiç düşündünmü kendisini büyücülükle suçlayan muşriklere karşı neden pes edip davasından vazgeçmedi?Hiç düşündünmü bu nasıl bir davadıyki ölümü bile göze alıp bu uğurda ömrünü neden tüketti? Belki Şam'da öğrendiklerini, papaz Bahira'dan öğrendiklerini, karısından öğrendiklerini tebliğ etme konusunda belki samimiydi, belki kötü niyeti yoktu. Ama bu durum, onun, Allah'ın seçtiği birisi olduğunu göstermez. fethullah gülen de tebliğ yapıyor, Said Nursi de. Ama bunlar peygamberlik iddiasında bulunmadılar, çünkü çağ müsait değil. 600'lü yıllarda yaşasalardı, bunları da Allah'ın peygamberi diye adlandırmak zorunda kalırdınız. Hiç düşündünmü bu insan neden bu kadar çok sevilip onun uğruna ölümler göze alındı? Onu bugün seven insan sayısı maximum 1.5 milyar, nefret eden insan sayısı ise, sadece diğer semitik dinlerin mensuplarını ve dinsizleri alsak, 3.5 milyar. Hangisi çok? Hiç düşündünmü birbuçuk milyar insan neden ona tabi oldu? Büyüyüp kendilerine geldiklerinde "analarının-babalarının dinini benimiş olduklarını farkettikleri için", tercih yok yani. Kendilerinin kültürü olarak benimsedikleri ve o dine karşı yapılan eleştirileri kendi şahıslarına yapılmış gibi algıladıkları için. Saygılar. Alıntı
Φ wirschaft Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Ya Muhammed'in görünmez putu doğruyu söylemiyor, yada Muhammed'in kendisi. Muhammed'in görünmez putu şöyle diyor: "O'nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. Muhammed de şöyle diyor: Allah bana dedi ki: Sen olmasaydın alemleri yaratmazdık. İkisinden biri doğruyu söylemiyor, hangisi acaba? Bir müslüman kardeş cevaplasın da, cevaptan feyz alalım. Saygılar. El-Cevap, PEK ANLAMIYORSUNUZ AMA ... ARALARINDA ÇELİŞKİ YOK ,DİKKAT EDERSEN, BİRİNCİSİ AYET BAKARA256.. ! AYET İNANANLARIN NASIL DUA ETTİĞİNİ ACIKLAMAKTA ; İNANANLAR,RABBİMİZ PEYGAMBERLERINI AYIRT ETMEYİZ,HEPSİNE İNANIRIZ KABUL EDERİZ, BİZE GELDİ GELMEDİ DEMEYİZ,HEPSİNİ SEVERİZ,DEMEKTEDİRLER!!!! ORADAKİ SÖZÜ ALLAHIN KULLARI SOYLEMEKTE..."PEYGAMBERLERINI AYIRT ETMEYIZ" DİYE BİR SÖZ OKUYUP DUYUYORSANIZ BILINKI BU SÖYLEM INSANLAR ICIN GEÇERLİDİR.. ALLAH DEĞİL İNANLAR DUA ETMEKTELERVE ALLAH İNANANLARA İNANLARIN NASIL DUA ETTİKLERİNİ ÖĞRETMEK GÖSTERMEK İÇİN İNANLARIN DİLİNDEKİ DUAYI AKSETTİRMEKTE.. İSLAMIYETTEN ÖNCEDE PEYGAMBERLER GELMİŞ VE İNANANLAR OLMUSTUR BILDIGINIZ GIBI.. 2.KUTSİ HADİS,-ALLAHA AİT SÖZ OLUP İFADE USLUBU YADA İFADESİ RASULE AİT OLAN SÖZLERDİR-SEN OLMASAYDIN KAİNATI YARATMAZDIM,BUNDA DA KARISIK BISEY YOK ALLAH RASULENE ÖVGÜSÜNÜ YAPMAKTA.. YALAN -HAŞA- SÖZÜN NERESİNDE... AYRICA İNANMAYABİLİRSİN AMA TEVHİD İNANCIYLA İNANILAN BİR ALLAHA İNANANLARIN EN NEFRET ETTİĞİ PUT-GÖRNMEZ PUT - TABİRİNİ KULLANAMAZSINIZ. KENDİNİZ NE DUSUNUYOSANZ DÜŞÜNN,..EGER MUHAMMEDİN RABBİNDEN Kİ BENIM RABBİMDEN BAHSEDIYORSANIZ O PUT DEGIL BİR İLAHTIR..PUT YAPITTR VE BENİM YAPITLARA ASLA İMANIM OLMAMIŞTIR..SİZ NASIL GORUYORSANIZ KENDINIZE..TERİMİNİZE DİKKAT EDECEĞİNİZİ UMUYORUM.. SAYGILAR.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Allah ım sen bizleri bilmediğini bilemeyenlerden eyleme... Amin Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 tanrım,bana kaşlarımı alabilme gücü ver...amin... Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Evet en güzeli sizin duanız olmuş. Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Allah ım sen bizleri bilmediğini bilemeyenlerden eyleme... Amin insanlar dört kısımdır 1.bilir.Bildiğini de bilir,bu alimdir ona uyunuz 2.bilir.fakat bildiğini bilmez bildiğinden haberi yoktur.bu uykudadır,onu uyandırınız. 3.Bilmez.fakat bilmediğini bilir,bilmediğinin farkındadır.bu irşada muhtaçtır,onu irşad ediniz. 4.Bilmez.bilmediğinide bilmez(cehl-i mürekkep)kendisini alleme sanır.Bu cahildir onu terkediniz. Halil ibni Ahmed not:imam gazali(r.a)kitabından alıntıdır Ey Allahım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni sen yarattın. Ben Senin kulunum, gücüm yettiği müddetçe Senin ahdin ve va'din üzereyim. Yaptıklarımın kötülüğünden Sana sığınırım. Bana verdiğin nimetini anarken günahımı da arzederim ki,beni affet! Çünkü günahları ancak Sen affedersin. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Ey yaradan artık yeni bir kitap gönderde (peygamberse hiç gerek yok inan hepsi birbirinin devamı) şu dünya aleminde birşeyler nizama gelsin.. Yeter bu kadar insanı savaşlara sürüklemen.. Her toplum inandığı din adığna ve senin ismini vererek savaşa gidiyor.. Yeter artık dünya açlıktan kırılıyor.. yeter artık dünya yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.. Yeter artık bizlere bilebileceğimiz ve kabule edebileceğimiz şeyleri artı göster.. Yeter artık dünyayı sömüren devletlerin yaptıkları.. yeter artık bun dur demek istiyeyen zavallı müslümanların kanları.. yeter artık yeter.. Hakikaten yeter... Artık geç kalmadınmı.. ? Biz bekliyoruz ve gerçekten kabul edilebilir ve nesnel herşeye açıkız... Yoksa daha çooooooooooook söylenip duracağız senin adını zikrederek.. Ve bu haksızlık.. Sevgiler.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Ölümün kime ve ne zaman geleceğini Yaradan' dan başka bilen yok... İşte >bu yüzden hazır yaşıyorken ve nefes alıyorken yapabileceklerinizi yapın, >ertelemeyin... >Bilerek - bilmeyerek kırdığınız kalpleri tamir edin... >Sizi sevenlere ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırın... >Sevginizi ve verdiğiniz değeri haykırın onlara iş işten geçmeden... >Ve en önemlisi; >VERDİĞİ -VERMEDİĞİ, ALDIĞI - ALMADIĞI HERŞEY İÇİN, >TEKRAR TEKRARŞÜKREDİN YÜCELER YÜCESİ YARADAN'A... CAN DÜNDAR...... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2006 Tüm müslüman arkadaşlarıma; Rabbim sizlere, Gününüzü aydınlatacak arzu, Arzunuzu gerçekleştirecek kuvvet, Kuvvetinizi oluşturacak para, Parayı kazanacak fırsat, Fırsatı değerlendirecek akıl, Akılı koruyacak sağlık, Sağlığınızı sürdürecek mutluluk, Mutluluğu getirecek sevgi versin.....Amin Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.( Bakara;186 ) (Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.”( Furkan; 77) Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.”( Mü'min ;60) Rabbinize alçak gönüllüce ve için için dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez.( A'raf;55) Bunların oradaki duaları, “Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım!”, aralarındaki esenlik dilekleri, “selâm”; dualarının sonu ise, “Hamd âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur” sözleridir. (Yunus;10)..................... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.