Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• 3 hafta sonra...
  • Cevaplar 162
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

• 4 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Gerard Butler'ın Yeni Aksiyon Filmi 2 Yıllık Lionsgate Laneti'ni Kırıyor

Lionsgate, şirketin son aksiyon filmi 2 yıllık bir laneti bozarak gişede güçlü bir çıkış yapıyor. Gerard Butler'ın geri döndüğü yeni devam filmi Den of Thieves 2: Pantera, sinemalardaki prömiyeriyle güçlü bir çıkış yaptı.

den-of-thieves-2-panterra-poster.jpeg?q=

Deadline'a göre, Den of Thieves 2: Pantera, yurtiçi gişede açılış haftasonunda 15,5 milyon dolar kazanarak beklentileri aştı. Bu galibiyet, Den of Thieves devam filmini 1 numaralı film yaptı ve Lionsgate için bu başarı önemli. Görünüşe göre bir laneti bozan bu film, şirketin 2023'teki The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes'ten bu yana 1 numaradan giriş yapan ilk filmi oldu. Ayrıca Butler'ın 2019'daki 21,3 milyon dolarla giriş yapan Angel Has Fallen'dan bu yana ilk 1 numaralı açılış filmi oldu.

Gerard Butler, hayranların favorisi olan film yapımcısının tarihi destanı 300'de rol aldıktan 17 yıl sonra Zack Snyder ile yeniden bir araya geliyor.

Disney'in Mufasa'sı 13,2 milyon dolarla 2. sıraya yerleşti ve 11 milyon dolarla 3. sıradaki Paramount'un Sonic the Hedgehog 3'ünü geride bıraktı. Sırasıyla ilk beşi tamamlayan filmler Focus Features'ın 6,8 milyon dolarla Nosferatu'su ve Disney'in 6,5 milyon dolarla Moana 2'si.

Den of Thieves 2: Pantera, Lionsgate'e Yeni Bir Başarı Getirdi

Yurt içinde, filmin gişe performansı, 2018'de 15,3 milyon dolarla açılış yapan orijinal filmin pandemi öncesi gösterimiyle aynı seviyedeydi. Devam filminin uzun süre beklenmesinin hayranların ilgisini azaltmadığı anlaşılıyor. Yıllardır bir devam filmi yapma planları vardı, ancak film sürekli olarak birçok aksilikle karşılaştı. Seyirciler sonuçtan oldukça etkilendi, çünkü devam filminin Rotten Tomatoes'da izleyici puanı %78 iken eleştirmen puanı %58. Her iki puan da sırasıyla izleyici ve eleştirmen puanı %63 ve %41 olan orijinal filme kıyasla daha yüksek.

Gerard Butler, rolünün yeni bir versiyonunu oynamak için Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'e geri dönüyor.

Gerard Butler ve O'Shea Jackson Jr., Den of Thieves 2: Pantera için sırasıyla "Big Nick" O'Briien ve Donnie Wilson rollerini tekrar canlandırıyor. Filmde ayrıca Evin Ahmad, Salvatore Esposito, Meadow Williams, Swen Temmel, Michael Bisping, Rico Verhoeven, Ciryl Gane ve Orli Shuka yer alıyor. Devam filmini Christian Gudegast yazdı ve yönetti.

Gudegast daha önce CBR'ye kadro hakkında "Hepsi Avrupalı. Aslında hepsi hikayede olduklarını söylediğimiz yerden ve ayrıca harika oyuncular," demişti. "Ve biz onların ana dillerinde konuşuyoruz. Avrupa'da olduğumuzda yaptığımız şeyi yapmıyoruz, ama hepimiz İngilizce konuşuyoruz. Sırpça konuşuyoruz. İtalyanca konuşuyoruz. Flamanca konuşuyoruz. Bunu olabildiğince gerçekçi hale getirmeye çalışıyoruz."

Yeni film ve başka bir devam filmi için planlar hakkında şunları ekledi: "Amerikan ve Avrupa sinemasını harmanlamak, Donnie ve Nick'teki bu çok Amerikan karakterleri alıp onları tamamen farklı bir ortama getirmek gerçekten heyecan vericiydi... Ve sonra bunu Den 3'te tekrar yapacağız."

Den of Thieves 2: Pantera şu anda sinemalarda oynuyor.

Şerif "Big Nick" O'Brien, Donnie Wilson'ı cesur kaçışının ardından Avrupa'ya kadar takip eder. Donnie elmas hırsızları ve Panther mafyasıyla derinden ilişkiye girdikçe, dünyanın en büyük elmas borsasını soyma planıyla riskler artar. Film, uluslararası sınırlarda yoğun aksiyon ve gerilim vaat ediyor.

Yönetmen Christian Gudegast

Yayın Tarihi 10 Ocak 2025

Oyuncular Stéphane Coulon, Ignacio Herráez, Mark Grosy, John West Jr, Birol Tarkan Yıldız, Yuri D. Brown, Antonio Bustorff, Rico Verhoeven, Yasen Zates Atour, Nazmiye Oral, Salvatore Esposito, Dino Kelly, Evin Ahmad, Ciryl Gane, Velibor Topic, Orli Shuka, Cristian Solimeno, Bob Jennings, Jordan Bridges, Swen Temmel, Gerard Butler, Meadow Williams, Michael Bisping, O'Shea Jackson Jr.

Türler Gerilim, Aksiyon, Suç

Kaynak: CBR

• 2 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Zar Amir Ebrahimi, The Royal Shakespeare Company'nin İlk Video Oyunu Uyarlaması Olan 'Lili'de Başrol Oynayacak

İranlı oyuncu ve yönetmen Zar Amir Ebrahimi (Holy Spider, Tatami), Royal Shakespeare Company (RSC) ve New York bağımsız video oyunu stüdyosu iNK Stories işbirliğiyle üretilen yeni bir etkileşimli video oyunu olan Lili'de Lady Macbeth'i canlandıracak. Ebrahimi'nin Paris merkezli Alambic Production ortak yapımcılığını üstlenecek. Lili, RSC'nin video oyunu çıkışını temsil ediyor.

Shakespeare'in ikonik oyununun etkileşimli versiyonunda Ebrahimi, Lady Macbeth, namıdiğer Lili'yi canlandıracak. Oyun, herkesin gözetim altında olduğu ve otoriter devletin günlük hayata müdahale ettiği modern İran'ın stilize edilmiş, neo-noir versiyonunda geçiyor. Oyun, canlı aksiyon sinemasını etkileşimli bir formatla birleştirerek oyunculara Lili'nin kaderini değiştirecek seçimleri yapma şansı verecek. Macbeth'in cadıları, bilgisayar korsanları ve gözetleme kameraları olarak yeniden canlandırılıyor ve siber sızma araçları oyuncuların oyun dünyasına dalmalarını sağlayacak.

"Lili, Shakespeare'in karakter temelli politik hırs, kişisel uzlaşma ve tiranlık altındaki çarpık insan hayatlarını ele alıyor ve bu temaları çağdaş İran'a taşıyor," diyor oyunun metninin uyarlaması üzerinde çalışan önde gelen Shakespeare akademisyeni ve RSC Yönetim Kurulu üyesi Emma Smith, oyunu "hem tamamen Shakespeare'ci hem de kökten yabancılaştırılmış" olarak nitelendirerek. Shakespeare'in şu anda hayatta olsaydı Hollywood için yazacağı şeklindeki eski lafı unutun: Lili'nin kesinlikle açıkça belirttiği şey şu: oyun için yazıyor olurdu."

"Bir hikaye anlatma ortamı olarak oyun, tiyatronun her zaman olduğu şeydir; dünyaları keşfetme, hikayelerde yaşama ve hem kişisel hem de toplumsal bir şeyi deneyimleme şansı," diye ekliyor RSC ortak sanat yönetmenleri Daniel Evans ve Tamara Harvey. "Lili izleyiciler için benzer etkiler yaratıyor. Bu gerilimli gerilimin merkezinde kocası yerine Lady Macbeth olması radikal ve dönüştürücü. Oyunun cinsiyet, kimlik ve güçle ilgili sorularını ters yüz ediyor."

Ebrahimi, 2022'de Ali Abbasi'nin Holy Spider filmiyle Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı ve 2023'te İsrailli film yapımcısı Guy Nattiv ile birlikte yönetmenlik yaptığı spor gerilim filmi Tatami'de kamera arkasına geçti.

iNK Studios, ödüllü oyunu 1979 Revolution: Black Friday ile tanınır. Bu oyun, oyuncunun İran Devrimi sırasında İran'a geri dönen hevesli bir foto muhabirini kontrol ettiği etkileşimli bir maceradır. 2016'da piyasaya sürülen oyun, birçok ödül kazandı ve Sundance ve SXSW film festivallerinde gösterildi.

Kaynak: Hollywood Reporter

• 4 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Julianne Moore, Trump yönetiminin çocuk kitabını yasaklamasını eleştirdi: 'Gerçekten üzgünüm'

Julianne Moore, Başkan Donald Trump yönetiminin, Pentagon tarafından yönetilen dünya çapındaki okullarda kendini kabul etmeyle ilgili çocuk kitabını yasakladığını öğrendikten sonra konuştu.

Moore, Pazar günü Instagram gönderisine "İlk kitabım olan Freckleface Strawberry'nin Trump yönetimi tarafından Savunma Bakanlığı tarafından yönetilen okullarda yasaklandığını öğrenmek benim için büyük bir şok" diye başladı. "Freckleface Strawberry, çillerinden hoşlanmayan ancak sonunda 'tıpkı herkes gibi' farklı olduğunu fark ettiğinde onlarla yaşamayı öğrenen yedi yaşında bir kız çocuğunun yarı otobiyografik hikayesi."

Devam etti, "Çocuklarım ve diğer çocuklar için, hepimizin mücadele ettiğimizi ancak insanlığımız ve topluluğumuz tarafından birleştiğimizi hatırlatmak için yazdığım bir kitap."

Vietnam gazisinin kızı ve Savunma Bakanlığı tarafından işletilen Frankfurt Amerikan Lisesi mezunu olan Moore, özellikle "benim gibi, askerde bir ebeveynle büyüyen ve [DoDEA] okuluna giden çocukların, hayat deneyimleri kendilerine çok benzeyen birinin yazdığı bir kitaba erişemeyecekleri" için çok üzgün olduğunu ekledi.

Moore'un Freckleface Strawberry kitaplarının ilki 2007'de raflara çıktı ve 7 yaşındaki başkahramanının kendini, kızıl saçlarını, çillerini ve her şeyini kabul etmeyi öğrenmesini konu aldı. Resmi özetinde "Sizi farklı kılan şeyler sizi aynı zamanda SEN yapar," yazıyor. Okul öncesi seviyesindeki resimli kitap, Freckleface Strawberry: Loose Tooth ve Freckleface Strawberry and the Really Big Voice gibi birkaç devam kitabına da konu oldu.

Moore, gönderisinde "Bu resimli kitapta ABD Hükümeti tarafından yasaklanmasına neden olan şeyin ne olduğunu merak etmeden duramıyorum," diye devam etti. "Gerçekten üzgünüm ve ifade özgürlüğünün anayasal bir hak olduğu bir ülkede bunu göreceğimi hiç düşünmemiştim."

Oyuncu, ABD'de ve dünya çapında ifade özgürlüğünün korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan PEN America'ya "bunu dikkatime sunduğu" için teşekkür etti.

Geçtiğimiz hafta, kuruluş Trump yönetimini Moore'un kitapları gibi kitapları dünya çapında 67.000 çocuğa hizmet veren Savunma Bakanlığı okullarından temizlediği için kınadı. Diğer yasaklı kitaplar arasında Ruth Bader Ginsburg resimli kitabı No Truth Without Ruth ve transgender aktivist Nicole Maines'in anı kitabı Becoming Nicole yer alıyor.

"Bu başlıkların kaldırılması, yeni Yönetimin K-12 eğitimine yönelik küstah ve otokratik yaklaşımının bir başka göstergesidir," diye yazdı PEN America'dan Perşembe günü yayınlanan bir gönderide.

Kaynak: Entertainment Weekly

• Admin
Gönderi tarihi:

SAG Ödülleri 2025 Tam Kazananlar Listesi: İşte Bu Yıl Zirveye Çıkanlar

Bu yılki ödül sezonunun bitmesine sadece bir hafta kala, SAG Ödülleri Pazar akşamı gerçekleşti ve karışımda birkaç sürpriz vardı.

Screen Actors Guild Ödülleri hem TV hem de filmdeki performansları ödüllendiriyor ve epik tarihi drama Shōgun televizyon kategorilerinin çoğuna hakim olarak toplamda dört ödül aldı.

Bu arada, film ödüllerine gelince açık bir favori yoktu.

Favoriler Zoe Saldaña ve Kieran Culkin sırasıyla Emilia Pérez ve A Real Pain'deki yardımcı performanslarıyla ödül alırken, Timothée Chalamet En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü; bu ödülün ödül sezonunda başka bir yerde Adrien Brody'ye gitmesi göz önüne alındığında bu biraz şaşırtıcı olabilir.

Ve Oscar'lara sadece birkaç gün kala, Pazar günkü törende En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Demi Moore aldı. Demi'nin yaklaşan Oscar'larda yer alması henüz kesin değil, zira adaylar Mikey Madison ve Fernanda Torres son birkaç haftada ödül sezonunda başka yerlerde zafer kazandı.

İşte 2025 SAG Ödülleri'nin kazananlarının tam listesi...

2025 SAG Ödülleri'nde film ödüllerini kim kazandı?

En İyi Topluluk Performansı

Conclave

En İyi Kadın Oyuncu

Demi Moore (The Substance)

En İyi Erkek Oyuncu

Timothée Chalamet (A Complete Unknown)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Kieran Culkin (A Real Pain)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Zoe Saldaña (Emilia Pérez)

En İyi Dublör Topluluk Performansı

The Fall Guy

2025 SAG Ödülleri'nde TV ödüllerini kim kazandı?

En İyi Topluluk Performansı (Komedi)

Only Murders In The Building

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi)

Martin Short (Only Murders In The Building)

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi)

Jean Smart (Hacks)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama)

Anna Sawai (Shōgun)

En İyi Erkek Oyuncu (Drama)

Hiroyuki Sanada (Shōgun)

En İyi Erkek Oyuncu (TV Filmi veya Sınırlı Dizi)

Colin Farrell (The Penguin)

En İyi Kadın Oyuncu (TV Filmi veya Sınırlı Dizi)

Jessica Gunning (Baby Reindeer)

En İyi Topluluk Performansı (Drama)

Shōgun

En İyi Dublör Topluluk Performansı

Shōgun

Kaynak: HuffPost UK

• Admin
Gönderi tarihi:

Oscar 2025: Morgan Freeman, arkadaşı Gene Hackman için içten bir övgü konuşması yaptı

Morgan Freeman, 2025 Akademi Ödülleri'nde "sevgili dostu" Gene Hackman'a içten bir övgüde bulundu.

French Connection oyuncusu, 26 Şubat'ta New Mexico, Santa Fe'deki evlerinde eşi Betsy Arakawa ile birlikte ölü bulundu. Hackman 95, Arakawa ise 64 yaşındaydı.

Açık bir suç belirtisi olmamasına rağmen, polis memurları ölümlerin "kapsamlı bir arama ve soruşturma gerektirecek kadar şüpheli nitelikte" olduğuna karar verdi.

Ve geçtiğimiz yıl ölen sanatçılara saygı göstermek için düzenlenen In Memoriam bölümünün bir parçası olarak, Freeman Hollywood ikonunu onurlandırmak için Los Angeles'taki Dolby Theatre'da sahneye çıktı.

"Bu hafta, topluluğumuz bir devi kaybetti. Ve ben de çok sevdiğim bir dostumu, Gene Hackman'ı kaybettim. Gene ile iki filmde (Clint Eastwood'un 1992 filmi) Unforgiven ve (Stephen Hopkins'in 2000 filmi) Under Suspicion'da birlikte çalışmaktan büyük keyif aldım," diye hatırlıyor. "Onunla bir sahne paylaşan herkes gibi, onun cömert bir oyuncu ve yeteneklerinin herkesin işini yükselten bir adam olduğunu öğrendim."

Hackman kariyeri boyunca iki Oscar kazanırken, Freeman ayrıca "dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverlerin kalbini kazandığını" belirtti.

"Gene her zaman, 'Ben mirası düşünmüyorum. Sadece insanların beni iyi işler yapmaya çalışan biri olarak hatırlamalarını umuyorum,' derdi. Sanırım hepimiz adına konuşuyorum, 'Gene, bunun için ve çok daha fazlasıyla hatırlanacaksın.' Huzur içinde uyu, dostum," diye ekledi 87 yaşındaki oyuncu.

Mozart'ın Re minör Requiem'ine ayarlanan In Memoriam bölümünde onurlandırılacak diğer ünlüler arasında Bob Newhart, Kris Kristofferson, Donald Sutherland, Shelley Duvall, James Earl Jones, Teri Garr, Joan Plowright, Maggie Smith, Gena Rowlands, yazar-yönetmen Jeff Baena ve film yapımcısı David Lynch yer aldı.

Ancak bazı izleyiciler, geçen hafta 39 yaşında ölen Michelle Trachtenberg'den bahsedilmemesinden rahatsız oldu.

Gossip Girl ve Buffy the Vampire Slayer gibi TV şovlarına çıkmasıyla tanınan aktris, 1996 yapımı Harriet the Spy ve 2009 yapımı 17 Again gibi filmlerde de rol aldı.

Başka bir yerde, Whoopi Goldberg ve Oprah Winfrey, geçen Kasım ayında 91 yaşında hayatını kaybeden efsanevi müzik yapımcısı Quincy Jones'a bir saygı duruşunda bulundu.

Her ikisi de 1985 yapımı The Color Purple filminde rol alan Hollywood ikonları, saygı duruşunu sunarken, Queen Latifah da kalabalığa 1978 yapımı The Wiz'den Ease on Down the Road parçasını seslendirdi.

• 1 ay sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Dwayne "The Rock" Johnson, A24'ün vizyon tarihini belirlemesiyle yeni filmi 'The Smashing Machine' için tanınmaz halde görünüyor

Dwayne "The Rock" Johnson'ın bu sonbaharda çıkacak yeni bir filmi var ve neredeyse tanınmaz halde görünüyor.

Benny Safdi ("Uncut Gems") tarafından yönetilen ve bir A24 yapımı olan "The Smashing Machine", bu sonbaharda vizyona girecek ve başlangıç olarak Johnson tamamen farklı biri gibi görünüyor... muhtemelen 1990'ların sonu/2000'lerin başından beri görmediğimiz bir sürü saçı olduğu için. Johnson, filmde kariyerinin zirve döneminde hem kişisel hem de profesyonel zorluklar yaşadığı UFC dövüşçüsü Mark Kerr'i canlandırıyor.

Johnson'ın dönüşümü, eski MMA dövüşçüsü Bas Rutten'ı da şaşırttı ve rol için oyuncuyu eğitmesine yardımcı oldu. Rutten, "Geeking Out" ile yaptığı son röportajda şunları söyledi: "İyi bir iş çıkardı. DJ [Dwayne Johnson], korkutucuydu, Japon basınıyla konuştuğu bir an vardı ve ben sadece yanına yürüdüm ve ayaktaydım, gerçek bir sahneydi. Her şey gerçekten olmuş gibi filme alınmıştı. Sesi, Kerr gibi konuşmaya başladı. Belirli bir şekilde duruyordu. Ben de, 'Vay canına' dedim."

Johnson, Aralık 2024'te GQ'nun "Yılın Adamları" sayısının bir parçası olarak yaptığı kapak hikayesi sırasında film için geçirdiği yoğun makyaj sürecini kendisi de yansıttı. Johnson, "Göründüğüm gibi görünüyorum," dedi. "Ben olduğum kişiyim. 'Ah, Rock ortadan kaybolacak' diye bir şey yok. Ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Ancak, bunu 'Smashing Machine'de, en büyük makyaj sanatçılarıyla yapabilmek - bir bakıma, benim için gerçekten özgürleştiriciydi."

"Smashing Machine"de ayrıca Emily Blunt, Lyndsey Gavin, Oleksandr Usyk, Ryan Bader ve daha fazlası gibi diğer önemli isimlerle birlikte rol alıyor.

Kaynak: Sporting News

• 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.