Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Internet Haberleri - (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amazon Büyük Bir İnternet Sorununu Sessizce Çözdü

Sürpriz duyuru Microsoft için de gerçekten iyi bir haber olabilir.

İnternet her yerdeymiş gibi görünse de aslında öyle değil. Çoğu insan internet bağlantısının sınırlarının farkında değil çünkü hücresel ağ bağlantıları ve WiFi arasında kapsama alanındaki herhangi bir kesinti bir sapma gibi görünüyor.

Gerçekte, internetin kendisi pek çok yerde çalışmıyor. Bu, nesnelerin interneti (IoT) olarak adlandırılan ve "diğer cihaz ve sistemlere bağlanmak ve bunlarla veri alışverişi yapmak amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer teknolojilerle gömülü" cihazlara ve nesnelere verilen ad için büyük bir engeldir. internet," Oracle'ın tanımına göre.

Nesnelerin İnterneti, düşmeden önce bir servis randevusu almak için yaklaşan bakım ihtiyaçlarını kendi kendine teşhis edebilen tıbbi cihazlar gibi pek çok çarpıcı etkiye sahiptir. Ayrıca, yalnızca cihaz internet bağlantısı sunan bir yerdeyse işe yarayan, daha az görünür olan birçok kullanıma da sahiptir.

Trafik ışıkları, akıllı kilitler, hava durumu sensörleri, sel uyarı cihazları ve diğer sayısız IoT cihazı gibi şeyleri düşünün. Yararlı, hatta çok önemli hizmetler sağlayabilirler, ancak bu yalnızca bu cihazların oturum açabileceği bir internet bağlantısı varsa gerçekleşebilir.

AA19bGdP.img?w=620&h=349&m=6

Amazon'un Şaşırtıcı Bir IoT Çözümü Var

Comcast (CMCSA) - Ücretsiz Rapor Alın ve Charter İletişimi (CHTR) - Ücretsiz Rapor Alın gibi İnternet sağlayıcıları, IoT cihazlarının çalışması için gereken düşük bant genişliğine sahip internet bağlantılarını sunma konusunda çok az teşvike sahiptir. Kimse bu bağlantılar için para ödemiyor ve ne internet servis sağlayıcısı (ISS), müşterilerinin sırtında WiFi ağları sundukları için bu tür cihazları pek kullanmıyor.

Ancak Amazon, cihazlar yapar ve her türlü veriyi toplamaktan yararlanır. Şirket şu anda nasıl olduğundan tam olarak emin olmasa da IoT'den yararlanabilir. Bir basın açıklamasına göre, şirketin "bir sonraki milyar cihazı bağlamak için tasarlanmış güvenli, düşük bant genişliğine sahip, uzun menzilli bir ağ olan Amazon Sidewalk" u inşa etmesinin en azından kısmen nedeni budur.

Sidewalk, Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun %90'ına kapsama alanı sunuyor ve şirket, geliştiricilerin "Sidewalk cihazları oluştururken Sidewalk kapsamının genişliğini kendileri için doğrulamaları" için ücretsiz test kitleri sağladı.

"Birçok bağlı cihaz türü, Wi-Fi menzili ve çevresel sensörler, sızıntı detektörleri ve akıllı kilitler gibi cihazların bağlanmasını engelleyen hücresel teknolojinin maliyeti ile sınırlandırılmıştır. Sidewalk, tamamen yeni bir dizi cihazı icat etmek ve bağlamak için güvenli, düşük maliyetli bir yol sağlamak üzere tasarlandı ve geliştiricilerin ne yaptığını görmek için sabırsızlanıyoruz," dedi Amazon Devices Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp.

Şirket, Amazon Sidewalk'ın "bulut için güvenli, kalıcı ve düşük maliyetli bir bağlantı" sunduğunu da sözlerine ekledi.

Microsoft Burada Büyük Kazanan Olabilir

Microsoft (MSFT) - Ücretsiz Rapor Alın CEO Satya Nadella uzun süredir IoT'ye inanıyor. CEO, IoT için Windows 10'un nihayetinde milyarlarca bağlı cihaza güç sağlayacağına inandığından, bu aslında 2014'ten beri bahsettiği bir şey.

"Windows 10 bizim için çok önemli bir adım. Bu, Windows 8'den sonraki herhangi bir sürümün aksine, yeni nesil Windows'un ilk adımı. Genel amaçlı bilgi işlem, 200 milyardan fazla sensör üzerinde çalışacak. 2014 Gartner Sempozyumu ITxpo'da Nadella, "her şey üzerinde çalışabilir" dedi.

Temel olarak Microsoft, IoT için özel olarak tasarlanmış Windows işletim sisteminin basitleştirilmiş bir sürümünü sunar. Amazon Sidewalk, teorik olarak, bağlantının hiç olmadığı yerlerde bağlantı sunarak bu cihazlara olan talebi hızlandırır.

Nadella, "Nesnelerin İnterneti uç noktalarının yönetilebilir ve güvenli bir işletim sistemine ihtiyacı olacak. Windows'un uçta çalışmak için harika bir işletim sistemi olacağını düşünüyorum" diye ekledi.

Amazon, elbette, Sidewalk for Microsoft inşa etmiyor, bu bir Amazon Web Services (AWS) büyüme oyunu), ancak geliştiricilerin her iki şirketin çabalarına sırtını dönmemesi için hiçbir neden yok.

Amazon, AWS web sitesinde "AWS, Active Directory, .NET, Microsoft SQL Server, hizmet olarak Windows masaüstü ve Windows Server'ın tüm desteklenen sürümleri dahil olmak üzere Windows uygulamaları oluşturmak ve çalıştırmak için ihtiyacınız olan her şeyi destekler."

Kaynak: TheStreet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Microsoft Google İçin Geliyor - Büyük Yeni Güncellemeyle Geliyor

Yıllık amiral gemisi Microsoft Build etkinliği sırasında (MSFT) - Ücretsiz Rapor Alın, yapay zeka odaklı bir dizi yeni güncellemeyi kullanıma sundu. Güncellemelerin çoğu geliştiricileri hedef alsa da teknoloji devi, tüketici dünyasını da dikkate alacak iki yepyeni yazılım lansmanını da duyurdu.

Microsoft, eklentileri benimsemenin ötesinde, üretken AI modeline önemli miktarda güç ekleyen bir hareket olan Bing aramayı ChatGPT'ye entegre ediyor.

Yeni arama entegrasyonu, 23 Mayıs'tan itibaren ChatGPT plus abonelerinin kullanımına sunulmuştur; basit bir eklenti kullanılarak yakında ücretsiz kullanıcılara sunulacaktır.

Microsoft, "ChatGPT artık web'den erişimle daha zamanında ve daha güncel yanıtlar sağlamak için yerleşik birinci sınıf bir arama motoruna sahip olacak" dedi. "Artık, ChatGPT yanıtları arama ve web verilerine dayandırılabilir ve alıntılar içerebilir, böylece daha fazlasını doğrudan sohbet içinden öğrenebilirsiniz."

Bill Gates tarafından ortaklaşa kurulan teknoloji devi, "Yapay zekanın gücünü Windows 11'e" getirecek bir hareketle Windows Copilot'un lansmanını da duyurdu.

Bu entegrasyon, tüm Windows uygulamalarını kapsar ve bir tür sanal yapay zeka destekli asistan görevi görür.

Microsoft, "Tıpkı Bing Chat'te yaptığınız gibi, Windows Yardımcı Pilot'a basitten karmaşığa kadar çeşitli sorular sorabilirsiniz" dedi. "Örneğin, yalnızca kopyalayıp yapıştıramaz, aynı zamanda Windows Copilot'tan içeriğinizi yeniden yazmasını, özetlemesini veya açıklamasını isteyebilirsiniz."

Copilot, Microsoft Word'de yardım etmenin ötesinde, kullanıcıların bilgisayarlarının düzenini ve ayarlarını anında düzenlemesine ve optimize etmesine olanak tanır.

Kaynak: TheStreet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 4 ay sonra...
  • Admin

Amazon'un İnternet Uyduları Elon Musk'un Starlink'ine Karşı Yarışta Önemli Bir Kilometre Taşını Geçti

Perakendeci, gelecek yıl daha geniş bir lansman öncesinde bu ayın başlarında uzaya prototip uydular gönderdi

standard-terminal.jpg

Amazon'un yeni uzay tabanlı internet projesinin testi, yakın zamanda fırlatılan prototip uyduların Dünya ile iletişim bağlantıları kurabilmesiyle büyük ölçüde başarılı oldu.

Amazon, Kuiper Projesi için uyduları 10 gün önce uzaya gönderdi; bu, Elon Musk'un Starlink'i tarafından halihazırda sunulan yüksek hızlı, düşük gecikmeli internetle rekabet etme arayışında olan şirket için bir adım ileri gitti. Project Kuiper'in teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Rajeev Badyal, "Önümüzde yapılacak çok iş var, ancak görevin bu noktasında heyecanlıyım" dedi.

amazonkuipervulcanzoomed-inline.jpg

Amazon şimdi projenin bir sonraki aşamasına hazırlanıyor: İnternet verilerini Dünya'daki cihazlardan makinelere yönlendirmek ve onların Dünya'ya geri gönderip gönderemeyeceklerini ummak.

Starlink gibi Project Kupier de binlerce uyduyu yörüngeye yerleştirmeyi ve dünyanın her yerindeki tüketicilere geniş bant internet sağlamayı umuyor. Amazon, uyduların üretimine yıl sonunda başlayacağını ve uyduları 2024 ortasında uzaya fırlatmayı planladıklarını söyledi.

Kaynak: The Passenger

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • Admin

Çin, Netflix Havuzunun Tamamını 30 Dakika Gibi Kısa Bir Sürede Aktarabilen 1.2 Terabit İnternet Ağıyla Dünyayı Şaşırtı

Küresel teknoloji endüstrisini şaşırtan bir hamleyle Çin, saniyede 1,2 terabit veri iletim hızına sahip dünyanın en hızlı internet hizmetini tanıttı. Bu başarı, Çin'i yalnızca en yakın rakipleri olan ABD ve Güney Kore'nin önüne geçirmekle kalmıyor, aynı zamanda sektör tahminlerini de iki yıl aşıyor.

Ne Oldu: Çin'in yeni fiber internet hizmeti, 3.000 kilometreyi aşan bir ağ üzerinden saniyede 1,2 terabit gibi akıllara durgunluk veren bir hızla veri aktarabiliyor. Bu ağ Pekin, Wuhan ve Guangzhou'yu birbirine bağlıyor ve bir saniyeden kısa sürede 150 4K film gönderebiliyor. Başka bir perspektifle açıklamak gerekirse bu ağ, Netflix'in küresel içerik deposunun tamamını yarım saatten kısa bir sürede aktarabilir.

Ağ Temmuz ayında açıldı ve Pazartesi günü resmi olarak açıldı. Bu başarı, Tsinghua Üniversitesi, China Mobile, Huawei Technologies ve Cernet Corporation arasındaki ortak girişimin ürünüdür. Bu başarı, yaklaşık 2025 yılına kadar saniyede 1 terabitlik ultra yüksek hızlı ağların kullanıma sunulmasını öngören sektör tahminlerine meydan okudu.

Neden Önemlidir: Bu ilerleme, Çin'e en son İnternet teknolojisini sağlamaya yönelik ulusal bir çaba olan Geleceğin İnternet Teknolojisi Altyapısı (FITI) projesinin önemli bir bileşenidir. 2013 yılında başlayan FITI projesi hükümet tarafından destekleniyor ve 40 üniversitenin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Bu ağın tüm yazılım ve donanım sistemi yurt içinde geliştirildi ve böylece Çin'in internet teknolojisi bileşenleri konusunda ABD ve Japonya'ya bağımlılığı azaldı. Bu başarı, Çin'in hızlı teknolojik ilerlemesinin ve temel teknoloji altyapısında kendine güvenmeye yönelik stratejik hamlesinin altını çiziyor.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Elon Musk'un Starlink Uydu İnternet Hizmetinin Artık 2,3 Milyondan Fazla Müşterisi Var

SpaceX'in Starlink segmenti perşembe günü müşteri tabanını genişletmede yeni bir kilometre taşını başarıyla aştığını duyurdu.

Ne Oldu: Starlink'in şu anda dünya çapında 2,3 milyondan fazla müşterisi var. Eski adı Twitter olan X'teki bir gönderide, bu müşterilerin 70 ülkeye yayıldığı belirtildi.

Starlink, 2022'nin sonunda yaklaşık bir milyon aktif aboneye, bu yılın Eylül ayında ise iki milyondan fazla aktif aboneye ulaşarak kullanıcı tabanını hızla genişletti. SpaceX, 2018'de demo uyduları fırlattıktan sonra, 2019'da ilk operasyonel Starlink uydu grubunu da fırlattı. Bugüne kadar 5000'den fazla uydu fırlatıldı. Sonuçta alçak Dünya yörüngesindeki bu uydu ağını kullanarak dünya çapında yüksek hızlı internet sağlamayı hedefliyor.

Kasım ayı başlarında SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink'in başa baş nakit akışı elde ettiğini açıklayarak segment için potansiyel bir halka arz hakkında spekülasyonları ateşledi.

Neden Önemlidir: Size daha fazla bağlam sunmak gerekirse, AT&T'nin 2022 sonu itibarıyla yalnızca ABD'de 15 milyondan fazla geniş bant internet abonesi vardı. Bu arada Statista'nın verilerine göre Verizon'un 7 milyondan fazla abonesi vardı.

Geçen hafta Federal İletişim Komisyonu (FCC), temel program gereksinimlerini karşılayamadığı iddiasıyla Starlink'in 885,5 milyon dolarlık kırsal geniş bant sübvansiyonunu reddedeceğini yeniden doğruladı. Ajans, Starlink'in 2020'de vaat ettiği hizmeti sunabildiğini gösteremediğini söyledi. Starlink, 2025 yılı sonuna kadar 642.000 kırsal tesise yüksek hızlı internet sağlamayı kabul etmişti.

Cumhuriyetçi FCC Komiserleri Brendan Carr ve Nathan Simington, bunun Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine Musk'a ve işletmelerine yönelik "düzenleyici tacizin" bir parçası olduğunu iddia ederek karara karşı çıktılar.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Google, Mart ayından itibaren İşletme Profili web sitelerini kapatacak

Ne bilmek istiyorsun

Google, bu yılın Mart ayından itibaren Google İşletme Profillerine bağlı web sitelerini kapatmaya başlayacak.

Kullanıcılardan, işletmelerinde büyük aksaklıkları önlemek için alternatif web siteleri oluşturmaları isteniyor.

Reklam kampanyaları ve üçüncü taraf alan adları yürüten kullanıcılardan, kullanıcılarını alternatif bir web sitesine 'yönlendirmeleri' isteniyor.

Google işletme profillerine, web sitelerindeki perde kapanmadan önce üç aylık bir ek süre tanındı.

Şirket yakın zamanda Google İşletme Profilleri ile oluşturulan web sitelerini kapatacağını duyurdu. Bu yılın mart ayında "Google İşletme Profilleri ile oluşturulan web siteleri kapatılacak ve sitenizi ziyaret eden müşteriler bunun yerine İşletme Profilinize yönlendirilecek."

Mart'tan 10 Haziran'a kadar bu web sitelerine erişmeye çalışan ziyaretçiler otomatik olarak şirketin işletme profiline yönlendirilecek. Bundan sonra müşteriler "sayfa bulunamadı" hatası alacak ve bu profillerin web siteleri desteklemesi sona erecektir.
Etkilenen alanlar, business.site ve negocio.site ile biten alanlar olacaktır. Bu alanlar aynı zamanda Google işletme profillerinin her birine yansımayacaktır.

Google, bu değişikliklerin İşletme profillerinin diğer yönlerini etkilemeyeceğini ve kişilerin sorunsuz bir şekilde profilin kendisine yönlendirileceğini söylüyor.

Müşterilerinizin web sitenize erişmeye çalışırken hata almamalarını nasıl sağlayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Google, Google İşletme Profilinizi yeni bir web sitesine yönlendirecek şekilde güncellemenizi önerir.

İşletmeniz için bir web sitesine sahip olmaya devam etmek için WordPress, Squarespace, GoDaddy, Google Sites, Shopify vb. gibi farklı alan adlarına sahip web siteleri oluşturabilir ve mevcut profillerindeki bilgileri güncelleyebilirsiniz.

Google İşletme Profili ile hazırlanmış bir web siteniz yoksa bu değişiklikler işletmenizi etkilemeyecektir.

Google, Reklam kampanyaları yürütmek için oluşturulan profillerin 1 Mart'tan önce reklamlarla farklı bir bağlantıya güncellenmesi gerektiğini, aksi takdirde kullanıcıların kampanyalarını süresiz olarak duraklatmayı da seçebileceklerini söylüyor.

Trafiği Google İşletme Profili aracılığıyla web sitenize yönlendirmek için özel bir alan adı kurduğunuzu varsayalım. Bu durumda, bu yeniden yönlendirmenin yalnızca 10 Haziran'a kadar etkin kalacağını bilmeniz önemlidir.

İşletmelerin bu taşınmadan etkilenmemesini sağlamak için Google, barındırma şirketi hesabınızda oturum açmanızı ve "yönlendirme" seçeneğini belirlemenizi önerir. Bu adım, üçüncü taraf alan adınızın son tarihten önce alternatif bir web sitesine yönlendirilmesine olanak tanır.

Google'ın web sitelerini durdurma kararıyla ilgili spesifik ayrıntılar şu anda bilinmiyor.

Android Central, bir yorum almak için Google'a ulaştı ve bilgi mevcut olduğunda makaleyi güncelleyecek.

Kaynak: Android Center

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Google Chrome, Microsoft Edge ile Rekabet Edecek Yapay Zeka Özelliklerini Geliştiriyor

Google Chrome, başlangıçta ABD'deki kullanıcıları hedef alan bir dizi güncellemeyle üç üretken yapay zeka özelliği sunmaya hazırlanıyor ve önümüzdeki ay küresel bir kullanıma sunulması bekleniyor. Bu güncellemeler arasında akıllı sekme gruplaması, üretken temalar ve yapay zeka destekli taslak oluşturma yer alıyor; bunlar, Microsoft Edge'in kendisini "Yapay Zeka Tarayıcı" olarak tanıttığı tarayıcı pazarında rekabetçi kalabilmek için Google'ın yapay zekadan yararlanma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Üretken yapay zeka özellikleri Chrome kullanıcılarını güçlendiriyor

Yapay zekanın modern teknolojinin temel taşı haline gelmesiyle Google, Chrome tarayıcısına gelişmiş işlevsellik sunmak için üretken yapay zekayı benimsiyor. Bu yeni özellikler, Pixel 8'deki üretken AI duvar kağıtları ve Google Dokümanlar'daki "Yazmama yardım et" özelliği gibi Google ekosisteminde halihazırda mevcut olan üretken araçlardan ilham alıyor.

1. Sekme düzenleyici: Tarama deneyiminizi kolaylaştırın

M121 olarak bilinen mevcut güncellemede Chrome, Sekme Düzenleyiciyi tanıtıyor. Bu özellik, açık sekmeleri düzenleyip kategorilere ayırarak kullanıcıların gezinme deneyimini basitleştirmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar, açık herhangi bir sekmeye basit bir sağ tıklamayla "Benzer Sekmeleri Düzenle"yi seçebilir ve Chrome'un ilgili içeriği akıllı bir şekilde gruplandırmasına olanak tanır. Bu özellik, istenen içeriği bulmak için karmaşık bir sekme çubuğu arasında gezinmekten kaynaklanan yaygın sıkıntıyı giderir.

2. Üretken temalar: Tarayıcınızı kişiselleştirin

Üretken temalar, Sekme Düzenleyicinin yanı sıra Google Chrome'un cephaneliğine eklenen bir başka özelliktir. "Chrome'u Özelleştir" panelinde bulunan bu özellik, kullanıcıların bir konu, stil, ruh hali ve renk seçmesine olanak tanır. Chrome, seçildikten sonra tarayıcıları için benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir arka plan oluşturur. Bu özelleştirme, tarama deneyimine bir miktar bireysellik katıyor.

3. Üretken yapay zeka ile "Yazmama yardım et": Çevrimiçi sohbetleri geliştirin

Sonraki bir güncellemede Google, "Yazmama yardım et" özelliğini internette geniş çapta kullanıma sunmayı planlıyor. Google Workspace kullanıcılarının aşina olduğu bu üretken yapay zeka aracına, internette gezinirken karşılaşılan herhangi bir metin kutusu veya alan sağ tıklandığında erişilebilir hale gelir. Çevrimiçi tartışmalara katkıları başlatmak veya kullanıcılara iletişim için doğru kelimeleri ve tonu oluşturmada yardımcı olmak için değerli bir araç olarak hizmet eder.

Google'ın daha geniş yapay zeka girişimleri

Google'ın yapay zeka konusundaki kararlılığı Chrome'un ötesine geçiyor. Şirket yakın zamanda arama sonuçlarının anlık özetlerini sunan Arama Üretken Deneyimi ile arama motorunun yeteneklerini genişletti. Google ayrıca Duet AI'yi Google Workspace'e entegre ederek üretkenliği artırdı. Bununla birlikte, "Google Bard'daki dünyanın en kötü, en tutarsız sohbet robotu" ifadesinin kullanılmasıyla tüm yapay zeka girişimleri eşit derecede başarılı olmadı. Ayrıca Google'ın çok modlu yapay zekası Gemini, Samsung Galaxy S24 Ultra'daki yeni Galaxy yapay zeka özelliklerini güçlendiriyor.

Chrome'un yapay zeka odaklı bir tarayıcıya dönüşümü

Bu üretken yapay zeka özellikleriyle Google, Chrome'u kapsamlı bir yapay zeka odaklı tarayıcıya dönüştürme yolunda önemli adımlar atıyor. M121 güncellemesi bu geçişin ilk aşamasını işaret ediyor. Üretken yapay zeka özelliklerinin üçlüsü, organizasyonu, özelleştirmeyi ve ilhamı geliştirerek kullanıcılara keşfedilecek çok çeşitli araçlar sunar.

Kaynak: Cryptopolitan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Google, önbelleğe alınan arama sonuçlarını sonsuza kadar temizliyor

Sorumlu bölüm, İnternet Arşivi'nin bunun yerine geçmiş arama sonuçlarını yayınlamaya istekli olacağını umuyor

Google, arama sonuçlarının yanında web sayfalarının önbelleğe alınmış sürümlerine bağlantılar sunmayı durdurdu.

Danny Sullivan adındaki bir adam tarafından yönetilen Google Arama İrtibatı Twitter/X hesabından bir Friday Xeet, netizenlerin önbelleğe alınmış sonuçlara giden bağlantıların yokluğu hakkındaki sorularına yanıt verdi, bağlantıların gittiğini doğruladı ve bir açıklama sundu.

Hesap "Evet, kaldırıldı" dedi. "Biliyorum, bu üzücü. Ben de üzgünüm. Bu bizim en eski özelliklerimizden biri. Ancak bu, insanların sayfalara erişmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştı, eskiden sayfa yüklemeye güvenemezdiniz. Bugünlerde işler büyük ölçüde değişti. iyileştirildi. Bu nedenle kullanımdan kaldırılmasına karar verildi."

Haklı: önbelleğe alınmış bağlantılar çevirmeli bağlantı çağında değerli bir fark yarattı. Bugün de yararlı olmaya devam ediyorlar - Teknoloji şirketleri sıklıkla sayfaların üzerine yazdığından veya sildiğinden dolayı The Register sıklıkla onlara danışıyor. Bazen "cache:" dizesini özellikle bunu yapmak için Google aramaya gireriz, çünkü bu sözdizimi önbelleğe alınmış sonuçlar üretir. Ne yazık ki bu da ortadan kalkıyor.
Ne mutlu ki Sullivan istediğini yaparsa geçmiş sonuçlar Google aramalarında görünmeye devam edecek.

"Umarım belki daha önce önbellek bağlantısına sahip olduğumuz yerden, Bu Sonuç Hakkında bölümünden @internetarchive'a bağlantılar ekleyeceğiz. Bu harika bir kaynak. Sonuç Hakkında'nın bilgi okuryazarlığı hedefi için bunun aynı zamanda bir hedef olacağını düşünüyorum. güzel uyum – insanların bir sayfanın zaman içinde nasıl değiştiğini kolayca görmesine olanak tanıyor" diye yazdı.

Ne yazık ki bu düzenleme şimdilik sadece bir hayal.

Sullivan, "Söz vermiyoruz. Onlarla konuşmalıyız, her şeyin nasıl ilerleyeceğini görmeliyiz - benim dışımdaki insanları da içeriyor. Ama her yerde güzel olacağını düşünüyorum" diye yazdı Sullivan, daha fazla uyarı eklemeden önce "Açık olmak gerekirse , kişisel olarak bunu yapmanın güzel bir şey olacağını düşünüyorum ama onların da bir şekilde değerli bulduğu bir anlaşmamız olmasaydı yapacağımız bir şey değil."

Ne olursa olsun, İnternet Arşivi cömert bağışçılar arasında Google veya Google.org'u listelemiyor. Ancak yakın zamanda Google'ın önbelleğe alınmış bağlantıların kullanılabilirliğini sona erdirme kararını eleştiren ve Big G'nin içeriği önbelleğe almayı durdurmadığını, yalnızca önbelleği kullanılabilir hale getirmeyi bıraktığını belirten bir makaleye bağlantı verdi.

Sullivan, Search Console hesabı olan herkesin, bu sayfayı ziyaret ederek Google tarayıcısının kendi sayfasına bakarken ne gördüğünü görmek için URL Denetleyicisi'ni kullanabileceğini belirtti. Web içeriğiniz için kısa bir kurtarma noktası hedefiniz olmadığı sürece bu pek kullanışlı değildir. 

Kaynak: The Register

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Google ChromeOS gerçekten ilgilendiğim yapay zeka araçlarını sunuyor

Yapay zeka destekli bilgisayarlar, Intel, AMD ve Apple gibi teknoloji devlerinin desteklerini sinirsel işlem birimi (NPU) donanımlı bilgisayarların arkasına koymasıyla gelecek gibi görünüyor. Ancak beni en çok ilgilendiren şeyin Google'ın ChromeOS AI araçları ve özellikleri olduğunu fark ettim.

Teknoloji kodamanları, en iyi bilgisayarların ve en iyi dizüstü bilgisayarların çoğunun yakında yapay zeka destekli olacağından emin olsalar da ve Gartner, 2024'te tüm kişisel bilgisayarların %22'sinin yapay zeka destekli olacağını tahmin ediyor. AI PC'lerin standardı olmalıdır.

Bu teknolojiye girişin fiyatı binlerce olabilir, bu da alıcıların henüz tanımlanmış bir şekle veya gelecekteki gelişim için bir yol haritasına sahip olmayan bir ürün için yapması gereken büyük bir yatırım haline gelebilir.

Bu arada, Google'ın ChromeOS'u, başlatıcı arama çubuğu, donanım hızlandırma, canlı altyazı, kalem kullanırken avuç içi reddi ve pil ömrünü uzatan, AI için optimize edilmiş piller dahil olmak üzere uzun bir süredir arka planda AI araçlarını kullanıyor.

Google'ın ChromeOS Ürün, Kullanıcı Deneyimi ve Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı John Maletis'e göre, "Özellikle üretken yapay zeka ile yararlı özellikler geliştirmek için yeni fırsatlar var." Google'ın sırf eklemek adına yeni özellikler sunmak istemediğini ekliyor; bunun yerine şirket, kullanıcıya somut faydalar sağlayan yapay zeka özellikleri üzerinde çalışıyor.

Google Chromebook Plus, dizüstü bilgisayar serisine bu yararlı özelliklerden ve araçlardan bazılarının zaten eklendiğini gördü; Maletis'in söylediğine göre "ön izlemesini yaptığımız yazma ve okuma asistanları, Magic Eraser ve daha fazlası" bunların birçoğu Google Gemini'nin (eski adıyla) araçlarıydı. Google Bard olarak bilinir) Google Workspace'e ve diğer programlara entegre edilmiştir

Kısa süre önce Google Gemini, Google ürünlerine tamamen entegre olan ve sağ tıklamayla erişilebilen, görsel oluşturmaya yönelik üretken yapay zeka ekleyen bir güncelleme aldı. Artık Google Workspace'te yerleşik, sağ tıklamayla kullanıcıların metin oluşturmak için bir komut istemi yazmasına olanak tanıyan bazı kullanışlı yazma araçları da mevcut. Ayrıca, metin boyunca dağılmış ilgili emojiyi ekleyen söz konusu metni "emoji-fy"leyebilirsiniz.

Maletis, Google'ın "Yapay zeka da dahil olmak üzere yeni teknolojiye erişimi demokratikleştirmeye" inandığını söylüyor. [Ve bu] ChromeOS'un bulutla sağladığı doğal avantajlar, teknolojinin bu erken aşamasında bunların çoğunun mümkün olmasına yardımcı oluyor." Ve bu geride bırakabileceğim bir şey.

Üretken yapay zeka ne kadar sorunlu olsa da birçok yapay zeka özelliği, aracı ve hatta programı insanlara büyük fayda sağlayabilir. Ve bu araçlar, ortalama bir insanın karşılayamayacağı pahalı teknolojilerin arkasında kilitli kalmamalı. İyi yapay zekanın en azından herkes tarafından erişilebilir kalması zorunludur.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Google'da Krizin İçinde

Yapay zekanın Sundar Pichai'yi hazırlıksız yakalaması gibi bir durum söz konusu değil. Google CEO'sunun, bunun elektrik ve ateş kadar derin olduğunu söylediği Ocak 2018'de seyirciler arasında oturduğumu hatırlıyorum. Bildirisi o gün San Francisco seyircisini şaşkına çevirdi, o kadar yükselişe benziyor ki hala biraz saçma görünüyor ve yapay zeka stratejisinin artık dengesiz görünmesinin ne kadar tuhaf olduğunun altını çiziyor.

google-485611.jpg

Google'daki Gemini görseli ve metin oluşturma aracının, Nazileri siyahi insanlar olarak tasvir etmek de dahil olmak üzere çılgınca tepkiler ürettiği en son yapay zeka krizi, şimdi Pichai'nin görev süresinin en kötü anına doğru ilerliyor. Google'ın morali düşüyor ve bir çalışan bana bunun şimdiye kadar gördüğü en kötü durum olduğunu söylüyor. Ve her zamankinden daha fazla insan Pichai'nin devrilmesini istiyor. Göreceli olarak ölçülü olan Stratechery'den Ben Thompson bile Pazartesi günü onun görevden alınmasını talep etti.

Ancak Google'ın Gemini olayıyla ilgili çok fazla - çok fazla - haber, olaya kültür savaşı merceğinden bakıyor. Çoğu kişi için Google ya uyanıklığa boyun eğdi ya da yapay zeka önyargısını ele almamayı tercih edenlere gözdağı verdi. Bu yorumlar, krizin neden bu noktaya geldiğine dair eksik ve açıkçası eksik açıklamalar. Kültür savaşı anlatısı, iyi organize edilmiş, politika odaklı bir makine olduğu için Google'a çok fazla itibar ediyor. Ve sorunun büyüklüğü Gemini'nin çarpık tepkilerinden bile daha derin.

Google'ın kullanıcılarının Gemini istemlerini, çıktıları çeşitli tepkilere doğru iten sözcükler ekleyerek (Nazilerde olduğu gibi çeşitlilik istememesi gerektiğini unutarak) yönlendirdiğine artık çok az şüphe var, ancak asıl hikaye, eklenen bu sözcüklerin oraya ulaşma şeklidir. . Google'ın Güven ve Güvenlik ekibindeki çalışanlar bile bu sözlerin tam olarak nereden geldiği konusunda şaşkına döndü; bu, Google'ın kritik yeteneklere sahip olmadığı bir Gemini birimi kurma çabasının bir ürünü. Ve Google'ın bazı bölümlerindeki sorumluluk eksikliğinin bir yansıması.

Google'ın Güven ve Güvenlik ekibinden bir üye bana "Kurumsal olarak bu yerde gezinmek ve odalarda kimin olduğunu, eşyaların sahibinin kim olduğunu anlamak imkansız" dedi. "Belki de bu, kimsenin başarısızlık nedeniyle başını belaya sokmaması için tasarlanmıştır."

Google'da organizasyonel aksaklıklar hâlâ yaygın; bu, Google'ın yakın zamandaki işten çıkarmalar yoluyla düzeltmeye çalıştığı bir durum ve Gemini ekibinin oluşumunda da kendini gösterdi. OpenAI ve Microsoft'un peşinde hızla ilerleyen Google, Gemini'nin eğitimi ve piyasaya sürülmesi için Ürün, Güven ve Güvenlik ve Sorumlu Yapay Zeka ekiplerine katkı sağladı. Ve koordinasyonları açıkça yeterince iyi değildi. Bu hafta Gemini fiyaskosunu ele alan Google çalışanlarına yazdığı mektupta Pichai, başarısızlığın kabul edildiğini kabul ederek, tekrarlanmayı önlemek için çare olarak "yapısal değişiklikler"i seçti.

Bu yapısal değişiklikler, organizasyonun işleyiş şekline ilişkin önemli bir yeniden çalışmaya dönüşebilir. Google Trust and Safety çalışanı, "Sorun, tek bir liderin değiştirilmesi veya yalnızca iki ekibin birleştirilmesinin muhtemelen sorunu çözmeyeceği kadar büyük" dedi.

Zaten Google, karmaşaya katkıda bulunan bazı eksiklikleri gidermek için acele ediyor. Google için bir 'sıfırlama' günü olan Cuma günü ve Google çalışanlarının neredeyse hiç çalışmadığı hafta sonu boyunca şirketin Güven ve Güvenlik yönetimi, daha fazla hata yapılmasını önlemek için gönüllüleri Gemini'nin çıktılarını test etmeye çağırdı. Bir yönetici dahili bir e-postada şöyle yazdı: "Yüksek öncelikli konularda hızlı rekabet testlerini etkinleştirebilmemiz için her zaman bloğunda hazırda birden fazla gönüllüye ihtiyacımız var."

Kriz içeride geliştikçe, Google'ın temel ürünleri için işe yarayan daha iyi şeyler yapma konusunda aynı tür şeffaf olmayan kamuya açıklamaları ve taahhütleri paylaşmasıyla dışarıda da tırmandı. Bu, halkın üretken yapay zekayla ilişkisinin diğer teknolojilerden ne kadar farklı olduğunu küçümsedi ve durumu daha da kötüleştirdi.

Sizi web'e yönlendiren aramanın aksine, üretken yapay zeka, başka bir yere giden bir yol değil, temel deneyimdir. Gemini gibi üretken bir araç kullanmak bir ödündür. Görünüşte büyülü bir ürünün avantajlarından yararlanırsınız. Ama kontrolü bırakıyorsun. Cevaplara hızlı bir şekilde veya harika görünen bir grafiğe sahip olsanız da, kaynak materyalle bağlantınızı kaybedersiniz. Bunu kullanmak, Google gibi dev şirketlere daha fazla güvenmek anlamına geliyor ve bu güveni sürdürmek için Google'ın son derece şeffaf olması gerekiyor. Ancak modellerinin nasıl çalıştığı hakkında gerçekten ne biliyoruz? İşler normalmiş gibi devam eden Google, krizin büyüklüğüne katkıda bulundu.

Şimdi Google'a yakın bazı kişiler Pichai'nin stratejik planına dönerek doğru yerlere odaklanılıp odaklanılmadığını sormaya başlıyor. Örneğin Google'ın, Gmail, Dokümanlar ve Google Home akıllı hoparlörleri de dahil olmak üzere mevcut teknolojisini yapay zekayla donatmak varken, ayda 20 dolarlık bir sohbet robotu oluşturması gerçekten gerekli miydi?

Pek çok değerli soru var ve Pichai'nin işi hakkındaki açık merak adil, ancak mevcut Üretken Yapay Zeka dalgası hâlâ o kadar erken ki Google'ın uyum sağlamak için zamanı var. Örneğin Cuma günü Elon Musk, OpenAI'ye, şirketin ana rakibi için potansiyel bir aksilik olan kuruluş anlaşmasına ihanet ettiği için dava açtı.

Güçlü bir Gemini 1.5 modelini kısa süre önce piyasaya süren Google, gerçek bir panik anı gelene kadar en az birkaç çekim daha yapacak. Ancak şirket içindeki herkes, Pichai'den 2017'ye kadar önceki hafta yaşanan olayların daha fazlasını kaldıramayacağını biliyor. işçiler bu hafta sonu vardiyalarını çekiyorlar.

Kaynak: TheWrap

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Amerika da FCC minimum geniş bant İnternet hızını dört katına çıkardı

İnternet bağlantınızı almanın tonlarca farklı yolu vardır; bu nedenle "geniş bant", "hızlı hizmet" anlamına gelen genel bir terimdir. Peki hızlı olan ne? Amerika Birleşik Devletleri Federal İletişim Komisyonu'na göre ABD'de ev bağlantılarının pek çoğu mevcut değil.

Federal hükümetin yeni geniş bant tanımı, uzun zamandır beklenen ve bugün yürürlüğe giren karar sayesinde minimum eşiği 100 megabit aşağı, 20 megabit yukarıya çıkarıyor. Bu, kablolu geniş bant hizmetinin reklamını yapmak için belirlenen önceki minimum değerlere göre yüzde 400/yüzde 600'lük bir artıştır (25 Mbps aşağı/3 Mbps yukarı).

Kısa bir örnek vermek gerekirse, yerel ISP'm Blue Ridge tarafından tanıtılan en ucuz "geniş bant" paketi, indirmeler (300Mbps) için bu standardı karşılıyor ancak yüklemeler (7Mbps) için karşılamıyor. Gerçek geniş bant olarak sayılması için, bu hizmet bölgesindeki kullanıcıların reklamı yapılan en yüksek paket olan 2Gbps/40Mbps'ye, promosyon fiyatıyla ayda yaklaşık 100$'a yükseltmeleri gerekiyor.


FCC, geniş bant standardını en son 2015 yılında yükseltti ve bir sonraki artış gelecekte 1 Gbps/500 Mbps'ye çıkacak. Komisyonun kısa açıklamasına (PDF bağlantısı) göre 24 milyon Amerikalı (%7) yeni hızda sabit internete erişimden yoksun. Bu rakam kırsal bölgelerdeki ve Kızılderili kabile topraklarındaki insanlarda sırasıyla %24 ve %28'e yükseliyor.

Mobil ağlar bu açığı kapatmaya yardımcı oluyor; özellikle T-Mobile ve Verizon gibi şirketler, kablolu internetin yerine evlere 5G hizmeti sunuyor. Ancak mobil geniş bant, ülkenin %9'unda temel 35Mbps indirme/3Mbps yukarı standardında hala mevcut değil.

Kaynak: PC World

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.