Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hardware ve Donanım Hakkında En Son Haberler


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 91
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

ABD, Bileşik İthalatını Yasaklarsa Intel, Çip Eksikliğini Kötüleştireceği konusunda Uyardı

AAREz1Z.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

(Bloomberg) -- Intel Corp., önemli bir yonga yapım bileşeni için önerilen bir ithalat yasağına karşı çıkıyor ve hareketin zaten tehlikeli bir yarı iletken eksikliğini daha da kötüleştireceğini söylüyor.

Şirket, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonunu Optiplane adı altında satılan sözde kimyasal mekanik planarizasyon bulamaçlarının ithalatını durdurmaktan caydırmaya çalışıyor. DuPont'un Rohm & Haas birimi, ürünleri Tayvan ve Japonya'da üretiyor ve Illinois merkezli CMC Materials Inc'in sahip olduğu teknolojiyi ihlal ettikleri yönünde iddialarda bulundular. ITC'nin nihai kararını Perşembe günü daha sonra açıklaması planlandı, ancak bunu 16 Aralık'a erteledi. Bir haftalık gecikme için hiçbir sebep göstermedi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, komisyona “ABD merkezli yarı iletken çip üretim hatlarından Optiplane çamurlarının 24 aylık bir geçiş süresi olmaksızın yasaklanmasının ulusal güvenlik ve ekonomik çıkarlarla çelişebileceğini” söyledi.

Yasak onaylanırsa, karanlık bir hukuk mücadelesini gündeme getirebilir. CMC'den Cabot Microelectronics, Optiplane'in yarı iletken katmanları cilalamak için bir bulamaçta silika partikülleri için Cabot'un "son teknoloji" teknolojisini kullandığını söyleyerek hareketi aradı. Cabot, bileşimi iDiel bulamaç ailesi için kullanır.

Temmuz ayında bir ticaret hakimi, denizaşırı ülkelerde üretilen bir bileşenin Cabot'un patentini ihlal ettiğini söyledi ve DuPont'un patentin geçersiz olduğu yönündeki iddiasını reddetti.

Açma/kapama düğmelerine sahip çoğu cihazın beynini ve depolanmasını sağlayan yarı iletkenler, silikon diskler üzerine iletken ve yalıtkan malzeme katmanları yerleştirmeyi içeren karmaşık bir süreçte yapılır. Devre desenleri daha sonra üzerlerine yakılır.

Tamamlanması aylar süren bu süreç, yalnızca bir atom kalınlığında olan ve milyarlarca transistörün posta pulu büyüklüğündeki silikon parçalarına tıkıştırılmasıyla sonuçlanan bazı katmanları içeriyor.

Bulamaçlar, üretim sürecinde farklı adımlarda kullanılıyor ve "aralarındaki ince farklılıklar, bir üretim ortamında çok büyük etkilere sahip" dedi.

Şirket, ekonominin geniş bir alanını etkileyen küresel yarı iletken kıtlığıyla ilgili endişeleri gidermeye çalışıyor. Tek başına otomotiv endüstrisi, talebi karşılayacak kadar araç üretemedikleri için 200 milyar dolardan fazla satış kaybetme yolunda ilerliyor.

ITC yasağı Intel'e bazı rakiplerinden daha fazla zarar verebilir çünkü Santa Clara, California merkezli şirket ABD tesislerine daha fazla güveniyor. Asya fabrikalarına sahip üreticiler bu değişiklikten etkilenmeyecek.

Ancak bu davalarda kamu yararı adına üçüncü taraf olarak hareket eden ITC personeli avukatları, Intel'in herhangi bir ithalat yasağında 24 aylık gecikme çağrısını destekledi.

Ajansın soruşturma avukatı Thomas Chen geçen ay komisyona verdiği demeçte, bu gecikme "Intel'in, özellikle komisyon yarı iletken çip sıkıntısı olduğunu tespit ederse, kabul edilebilir hak ihlalinde bulunmayan alternatiflere geçişi için yeterli bir süre sağlayacaktır" dedi.

Cabot, Intel ve DuPont'un ithalat yasağından kaçınmak için çip eksikliğini bahane olarak kullandığını söyledi.

Cabot, "Bildirilen 'yarı iletken kıtlığı', karmaşık bir dizi ekonomik faktörün bir sonucudur ve bu soruşturmada söz konusu olan belirli hak ihlalinde bulunan ürünlerin tedariki şöyle dursun, CMP bulamaçlarının tedariki ile hiçbir ilgisi yoktur," dedi. ajans ile kendi dosyalama.

Vaka, In the Matter of belirli Mekanik Planarizasyon Bulamaçları, 337-1204, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (Washington)

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin featured,unfeatured ve pinned this başlık
  • Admin

Micron'un yeni düşük fiyatlı SSD'si, nihai HDD katili olabilir

AASHESq.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Micron, 176 katmanlı QLC NAND flash'ı hacim olarak sevk eden ilk şirket oldu ve daha düşük fiyat noktalarında daha yüksek kapasiteli SSD'lerin yolunu açtı.

Micron'a göre, 176 katmanlı QLC NAND, önceki 96 katmanlı QLC'sine göre %33 daha yüksek I/O hızları ve %24 daha düşük okuma gecikmesi sağlar. Şirket, bu performans iyileştirmelerinin 2023 yılına kadar tüketici pazarlarında QLC'nin benimsenmesini üç katına çıkarmaya yardımcı olmasını bekliyor.

"Çığır açan" NAND teknolojisi, ağırlıklı olarak bütçe dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda yer alacak ve potansiyel olarak tüketici alanındaki dahili sabit disk sürücüleri için kalan son kullanım durumlarından birini ortadan kaldıracak şekilde ayarlanmıştır.

Mikron 2400 SSD
Micron'un 176 katmanlı QLC NAND'ı, ilk olarak üç farklı şekilde sunulan yeni Micron 2400 PCIe 4.0 NVMe SSD'de sergilenecek: 512 GB, 1 TB ve 2 TB.

Şirket, en yüksek kapasiteli modelin sırasıyla 4,5 GB/sn sıralı okuma hızlarına ve 4 GB/sn yazma hızlarına ve sırasıyla 650K ve 700K IOPS rastgele okuma/yazma hızlarına ulaştığını söylüyor.

Bu performans seviyesi, piyasadaki en performanslı SSD'lerin yanına yaklaşmasa da, Micron 2400, sözde rekabetçi bir fiyat noktasında, en hızlı HDD'leri bile önemli bir farkla geride bırakıyor.

En iyi SKU aynı zamanda, ultrabook'lar ve diğer ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için uygun hale getiren minik 22x30mm M.2 form faktörüyle gelen dünyanın tek 2 TB SSD'sidir. Daha yaygın olan 22x42mm ve 22x80mm versiyonları da mevcuttur.

Micron Kurumsal Başkan Yardımcısı Jeremy Werner, "Micron'un 2400 SSD'si, müşteri pazarı için QLC tabanlı depolamaya geçişi sağlamak için 176 katmanlı NAND sektör liderliğimizi temel alıyor" dedi.

"Pazar liderliğimizi daha da ileriye taşıyarak, yeni 2400 PCIe Gen4 SSD'nin, daha geniş tasarım seçenekleri ve daha uygun fiyatlı kapasite sağladığı için istemci cihazlarda QLC'nin benimsenmesini önemli ölçüde hızlandırmasını bekliyoruz."

Micron 2400 yalnızca cihaz üreticilerine sunulacak olsa da şirket, gelecekte 176 katmanlı NAND teknolojisinin de belirli Micron Crucial tüketici SSD'lerine dahil edileceğini söylüyor.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Intel, çip sıkıntısının ortasında Amerika Ohio eyaletinde 20 milyar dolarlık yarı iletken fabrikası kuracağını duyurdu

WASHINGTON - Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi Intel, Cuma günü Columbus, Ohio dışında 20 milyar dolarlık yeni bir fabrika inşa etme planlarını duyurmaya hazırlanıyor, Başkan Joe Biden, yönetiminin ABD üretimini artırmaya yönelik çalışmalarının önemli bir işareti olarak selamlayacak bir hamle kritik mikroçipler.

Biden'ın New Albany, Ohio için planlanan projeyi Cuma sabahı Beyaz Saray'da tedarik zinciri darboğazlarında iyileştirmeler yapılmasına ilişkin açıklamaların odak noktası yapması bekleniyor.

Başkan ayrıca Kongre'yi, gelecekteki yarı iletken yatırımlarını teşvik etmek için 52 milyar dolar sağlayacak olan CHIPS for America Yasasını geçirmeye teşvik edecek.

COVID-19 salgını, arabalar, cep telefonları, ev aletleri, oyun konsolları ve tıbbi cihazlar gibi binlerce ürüne güç sağlayan yarı iletken mikroçip sıkıntısına yol açtı. Kıtlık araç envanterini tüketti, küresel tedarik zinciri sorunları yarattı ve otomobil ve diğer mallarda tüketici fiyatlarını artırdı.

ABD giderek artan bir şekilde bilgisayar çiplerinin yabancı ithalatına bel bağladı. Endüstri yetkililerine göre, 1990'larda %37 olan dünya çiplerinin şu anda %12'si ABD'de üretiliyor. Yaklaşık %80'i Asya'da üretilmektedir.

40 yıl sonra Intel'in ilk yeni üretim tesisi olacak olan Ohio projesi, iki yarı iletken üretim tesisini veya şirketin fab dediği şeyi içeriyor. Sonunda, Intel, tedarikçileri ve ortakları da dahil olmak üzere önümüzdeki on yılda sekiz fabrika ve 100 milyar dolarlık yatırım içerebilir.

İnşaatın bu yıl başlaması ve ilk yongaların 2025 yılına kadar üretilmesi bekleniyor.

Intel CEO'su Pat Gelsinger ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Keyvan Esfarjani, Ohio Valisi Mike DeWine ve Lt. Gov. Jon Husted'e geçen ay bir mektupta “Nihayetinde, gezegendeki en büyük yarı iletken üretim tesisini kurmayı umuyoruz” dedi.

Beyaz Saray'a göre, 2021'in başından bu yana yarı iletken endüstrisi ABD'deki yeni projelerde 80 milyar dolar açıkladı. Ohio projesinin 3.000 inşaat işi ve 7.000 inşaat işi daha yaratması bekleniyor.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

SSD'ler artık HDD'ler kadar güvenilir mi?

AAUE3rH.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Katı hal sürücüleri (SSD'ler) son birkaç yılda çok yol kat etti, ancak şimdi Backblaze'in en son Sürücü İstatistikleri raporundan elde edilen yeni veriler, sabit disk sürücüleri (HDD'ler) kadar güvenilir hale geldiklerini gösteriyor.

Bulut depolama ve bulut yedekleme sağlayıcısı, iki eksabaytlık veri depolama alanını oluşturan sürücülerin performansı hakkında yıllık ve üç aylık Drive Stat raporları yayınlar. Geçen yıla kadar, bu raporlar yalnızca HDD'lerinin performansına odaklanıyordu.

2021 Drive Stats raporunun yayınlanmasıyla Backblaze, depolama sunucularında önyükleme sürücüsü olarak kullandığı SSD'lerin performansı hakkında daha fazla bilgi sağladı. Şirket, SSD'leri ilk olarak 2018'in sonunda bu şekilde kullanmaya başladı, ancak bunları, Backblaze, Andy Klein'daki ana bulut depolama hikaye anlatıcısına göre sunucuları tarafından oluşturulan günlük dosyalarını ve geçici dosyaları depolamak için de kullanıyor.

2018'de depolama sunucularında SSD'leri tanıtmasından bu yana şirket, bazıları sunucularında diğerlerinden daha uzun süre çalışan toplam 2.200 SSD'yi bir araya getirdi.

SSD arıza oranları

Yeni bir blog gönderisinde Klein, Backblaze'in 2021 Drive Stats raporunun verilerini üreticiye, modele ve kullanım günlerine göre ayırarak hem bulut depolama hem de bulut yedekleme hizmetleri için şu anda kullandığı SSD'lerin her birinin arıza oranlarını belirledi.

Örneğin, 500GB Crucial CT250MX500SSD1 ve 2TB Seagate ZA2000CM10002 SSD'nin her ikisi de, bu iki sürücü aykırı değerler olmasına rağmen, sırasıyla yüzde 43,22 ve yüzde 28,81'lik yüksek yıllık arıza oranlarına (AFR) sahipti. Bu arada 240GB Micron MTFDDAV240TCB SSD yüzde 7,63 AFR'ye sahipken, Backblaze'in cephanesindeki Seagate SSD'lerin geri kalanı yüzde birin altında bir AFR'ye sahipti. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, Backblaze'in 24 farklı HDD modeli için ortalama AFR, aynı dönemde yüzde 1.01 idi.

Şaşırtıcı bir şekilde, şirketin 500 GB Dell DELLBOSS VD SSD'lerinin hiçbiri 12.560 gün çalışmasına rağmen arızalanmadı ve aynısı, 6.346 gün çalışma ile yaklaşık yarı süre boyunca kullanılan 500 GB Seagate ZA500CM10002 için de geçerliydi.

Klein'a göre, Backblaze genellikle SSD'lerinin her biri için yıllık yüzde bir ila iki başarısızlık oranı görmeyi umuyor, ancak "daha az bir şey harika ve daha fazlasını izlemeye değer". Şirketin hem HDD'lerinin hem de şimdi SSD'lerinin performansını izleme yollarından biri, üç aylık sonuçları izlemektir.

Backblaze, 2021 disk verilerini herkesin kendi başına indirip analiz etmesi için kullanılabilir hale getirdi ve firma bu yılın ilerleyen zamanlarında SSD'leri kapsayan bir sonraki Drive Stats raporunu yayınladığında muhtemelen SSD'lerin güvenilirliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Seagate IronWolf Pro 20TB (Hard disk)

AAV4zqq.img?w=768&h=334&m=6

Bugünkü yorumcunuz, yetişkin yaşamlarında tanık oldukları teknolojik ilerlemenin büyüklüğü karşısında sıkışıp kaldığınız o anlardan birini yaşadı.

Çünkü 1987'de 32MB kapasiteli ilk sabit diskini satın aldığını hatırlıyor ve bu incelemedeki sabit diskte potansiyel olarak 20TB alan var.

Bu, onu 666.666 kat daha büyük yapar, kulağa belirsiz bir şekilde şeytani gelmesine ek olarak, inancı sarsan bir genişleme faktörüdür.

Dönen metal disklerde manyetik kaydın pratik sınırlarına ulaşıyor olabiliriz, ancak bu teknolojinin potansiyelini tam olarak keşfetmediğinden şikayet edemeyiz.

Ancak fazladan 2 TB alan dışında, 20 TB IronWolf Pro, kendisinden önceki 18 TB'lık selefinden önemli ölçüde farklı mı?

Fiyat

Seagate IronWolf Pro 20TB'nin Birleşik Krallık MSRP'si 559,90 £ ve ABD'de 682,99 $'dır.

Ancak bu birim kanala daha yeni giriyor olsa bile, Birleşik Krallık'ta 489,96 £ karşılığında çevrimiçi bulduk ve bu, 18 TB modelinin tipik olarak sattığından yalnızca 65 £ daha fazla.

Tersine, ABD'de 761,99 $'lık Amazon fiyatı, talebin, en azından başlangıçta, stokun karşılayabileceğinden daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Newegg.com aynı sürücüye 599,99 ABD Doları, 18 TB seçeneğinden yalnızca 80 ABD Doları daha fazla.

Tasarım

Seagate IronWolf Pro 20TB'nin dışından bahsetmek esasen konu dışıdır. Harici olarak, 3,5 inç form faktöründeki diğer tüm Seagate IronWolf diskleriyle aynı görünüyor.

Kısacası, hepsi fabrikada mühürlenmiş bir helyum atmosferi içinde hareket eden on adet 2 TB plakalı ve 20 kafalı bir CMR (Geleneksel Manyetik Kayıt) 7200 RPM sabit diski barındıran 670 g'lık bir metal bloktur.

Bu tasarım yalnızca SATA 6 GB/sn bağlantılı bir sürücüdür ve bu özellikteki SATA sürücülerini kabul eden herhangi bir PC veya NAS'ta kullanılabilir.

256MB önbellek, beş yıllık garanti ve üç yıllık Rescue Data Recovery Services ile birlikte gelir. MTBF (Arıza Arasındaki Ortalama Süre) 1,2 milyon saattir ve yıllık iş yükü 300 TB'dir.

Bu incelemeyi okuyorsanız ve rakamlardan zaten sıkıldıysanız şimdiden özür dileriz. Çünkü bu sürücü tamamen sayılarla ilgili, iyi, kötü ve çirkin.

Bu tasarımın ilginç bir özelliği, termal değişikliklere dayalı ayarlamayı hesaplamak için kullanılabilen özel hızlandırıcılar olan RV sensörlerinin dahil edilmesidir. Bu kadar yüksek veri yoğunluğu seviyelerine sahip olduğunuzda, parça ölçeğindeki küçük değişimlerin bile bir etkisi olabilir ve bu tasarım bunu kapsıyor.

Verim

Önceki 18 TB IronWolf Pro, yaklaşık 260 MB/sn'de sırayla okuyup yazabiliyordu ve 20 TB, çoğu testte 285 MB/sn'nin üzerine çıktı. Bu, neredeyse %10'luk bir iyileşme, kapasite artışıyla neredeyse aynı marj.

Ayrıca, selefine göre okuma ve yazma hızlarında IOP'lerde iyileşme kaydettik.

Ancak açıkçası, etkileyici IOP'ler istiyorsanız, sabit disklere değil SSD'lere yatırım yapmanız gerekir.

Sürprizlerden biri, performans iyileştirmelerini göz önünde bulundurarak, 20 TB diskin daha fazla güç çekmesini ve daha fazla ısı üretmesini beklememizdi.

Garip bir şekilde, 20TB boştayken 18TB'den biraz daha fazla güç çeker, 5,2W'dan 5.5W, ancak kritik olarak çalışırken, daha az güç kullanır. 18 TB'de 8W'dan 20TB'de 7,7W'a düştüğünde, bekleme güç seviyesi de daha düşüktür.

Bunu dönüştürmek için bu sürücülerden kaç tanesini kullanmanız gerekebileceğinden tam olarak emin değiliz, önemli bir finansal kazanç değil, ancak güç açısından daha verimli olmaları iyi bir şey ve bu, bir sürücü için gereken soğutmaya yansıtılmalıdır. bunları kullanan dizi.

Dayanıklılık

IronWolf Pro 20TB'nin bizi ilgilendiren bir yönü var ve o da yıllık 300TB iş yükü tanımı.

Bu rakamları ilk gördüğümüzde makul geldi çünkü iş yükü değeri SSD'deki bir TBW numarası gibi değil, çünkü 300 TB beş yıla kadar her çalışma yılı için geçerli.

Ancak matematiği biraz çalışmak, 300 TB almak ve bunu beş yıllık garantiyle çarpmak, 1500 TB'lık bir operasyonel garantili sınır verir. Bunu kapasiteye bölün ve aktarılan toplam bayt, TB kapasite başına yalnızca 75 TB olur.

Bu, mevcut en ucuz markasız SSD'den daha kötü bir iş yüküdür. Ancak Seagate'in iş yükünü "Yıllık İş Yükü Oranı = (Ömür Boyu Yazma + Ömür Boyu Okuma) * (8760 / Ömür Boyu Açılış Saati)" olarak tanımladığını fark ettiğinizde daha da az etkileyicidir.

Bu nedenle, bir SSD'nin TBW'sinde yalnızca yazma işlemlerini dikkate aldığı durumlarda, bu iş yükü rahatsız edici bir şekilde hızın bir parçası olarak yazmalara ek olarak okumaları da içerir.

Burada gördüğümüz, hareketli parçalara sahip teknolojinin gerçekliğidir; diskin gerçekleştirdiği her işlem, tıpkı bir plak çalma gibi, nihai arızasına katkıda bulunur.

Haftalık veri bütünlüğü kontrolü yapan herhangi bir sistemde bu sürücüyü kullananlar için, herhangi bir işletim kullanımından bağımsız olarak dört ay içinde iş yükü limitini aşacaklar.

Disk, bu iş yükü sınırlarını aştıktan sonra arızalanırsa, Seagate buna göre garanti değişimini reddedebilir.

Bu iş yükü tanımının Seagate'e özgü olmadığını, Western Digital diskler için aynı olduğunu ve Red Pro 20TB için iş yükü miktarlarının farklı olmadığını belirtmeliyiz.

Bu, UltraStar DC HC560, WD Gold ve Seagate EXOS 20TB'nin 550TB/yıl iş yükünden daha azdır.

Ucuz bir SSD ile karşılaştırıldığında bile, tüm bu sürücülerin iş yükü ömrü hayal kırıklığı yaratıyor ve içlerindeki teknolojinin fiziksel doğası nedeniyle, kapasiteler daha da arttıkça bu durumun iyileşmesi olası değil.

rakipler

Seagate, 20 TB ürünlerini Western Digital ile birlikte pazara sunarak, bu disk ölçeğindeki özel övünme haklarını ortadan kaldırdı.

Western Digital, Tüketici, Kurumsal NAS ve veri merkezi teklifleri olarak WD Red Pro, WD Gold ve UltraStar DC HC560'a sahiptir. Bunların MSRP'leri sırasıyla 565,99 £ (499,99 $), 549,99 £ (559,99 $) ve 456,99 £ (699,99 $) değerindedir.

İngiltere'de neden HC560'ın WD Gold'dan daha ucuz olduğu merak ediliyor ve Red Pro, İngiltere'deki tüm sürücüler arasında en pahalısı.

Ancak Seagate IronWolf Pro 20TB ile doğrudan rekabet halinde olan WD Red Pro 20TB, en azından MSRP düzeyinde çok daha ucuz.

Seagate, IronWolf Pro'nun yanı sıra, Kurumsal pazarın UltraStar DC HC560'ın oluşturulduğu aynı dilimini hedefleyen 20 TB'lık bir EXOS tasarımı da yapıyor.

Ancak şimdilik, diğer rekabet, 18 TB ve 16 TB mekanizmalarının maliyetini düşürmesi ve bunların, bunları kullanarak yeterli kapasiteyi alabilenler için nasıl daha ucuz bir seçenek haline gelebileceğidir.

Nihai karar

IronWolf Pro 20TB, her seride sadece daha büyük olmanın ötesine geçen 18TB versiyonu ve daha küçük kapasiteler yerine onu seçmek için bazı iyi teşvikler sunuyor.

Ancak, yalnızca nispeten düşük 300 TB/yıl iş yüküne dayalı olarak, özellikle ticari ve kurumsal NAS sektörleri için olmayan diğer seçenekleri değerlendirirdik.

Daha iyi başlık hızı her zaman memnuniyetle karşılansa da, RAID dizinizin kendisini yememesi çok daha büyük bir sorundur. Ve mevcut pazarda, veri merkezi mekanizmaları çok benzer bir fiyata daha fazla yıllık iş yükleri ve neredeyse aynı performansı sunabilir.

Bu temelde, IronWolf Pro 20TB yerine Seagate EXOS 20TB'yi ve 550TB/yıl iş yükü derecesini ve 2.5M-saat MTBF'yi alırdık.

Kısacası, Iron Wolf Pro'nun daha ucuz olması gerekiyordu, ancak Seagate, yeni amiral gemisi modeline uyum sağlamak için 18 TB'lik ve daha küçük disklerin maliyetini düşürmek istemeyerek sıkıştı.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Admin

AMD'nin yeni Ryzen Pro 6000 CPU'ları görünüşe göre çok önemli bir yarışmada Intel'i eziyor

AAWpgCD.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

AMD, piyasadaki en hızlı ve enerji açısından en verimli mobil iş istasyonlarını desteklemek için tasarlanmış yeni bir işlemci serisini piyasaya sürdü.

CES 2022'de duyurulan Ryzen Pro 6000 serisi, sırasıyla sekiz çekirdekli Ryzen 9 Pro 69050H ve altı çekirdekli Ryzen 5 Pro 6650U tarafından desteklenen sekiz ayrı SKU'dan oluşuyor.

Yeni serinin lansmanı, AMD'nin Zen 3+ mimarisinin iş dizüstü bilgisayarları için bir CPU'da ilk kez bulunmasını ve beraberinde en yeni DDR5 bellek ve Wi-Fi 6E ağ teknolojilerini desteklemesini sağlıyor.

Pil kraldır
TechRadar Pro'nun katıldığı bir sunumda AMD, yeni Ryzen Pro 6000 CPU'larının elde ettiği performans kazanımlarını ortaya koydu. Her zaman olduğu gibi, belirli karşılaştırmalar dikkatlice seçildi, ancak yine de ne bekleyebileceğimize dair bazı göstergeler sundu.

Intel'in 12. Nesil Core-i7 yongalarına kıyasla, yeni Ryzen işlemcilerin ortak işbirliği ve video konferans iş yüklerinde %17'ye varan performans artışı ve ofis yazılımı için %15'e kadar daha yüksek performans sunduğu söyleniyor.

AMD'nin en çok bağırmaya çalıştığı özellik, hibrit çalışan bir modele geçişten bu yana daha da önemli hale gelen pil ömrüdür.

“BT karar vericileri ve profesyonellerinin iş dizüstü bilgisayarlarından iki yıl öncesine göre farklı beklentileri var. Bugün, çalışanlar en iyi deneyimi, tüm gün süren pil ömrünü ve en yeni bağlantıyı istiyor," dedi AMD'nin ticari müşteri bölümünün başındaki Matt Unangst.

"AMD, dizüstü bilgisayar OEM'lerinin profesyonelleri beklentilerinin olduğu yerde karşılamalarına yardımcı olmak için benzersiz bir konuma sahip ve biz de liderlik çözümleri sunmaya odaklanmış durumdayız."

Şirket, Zen 3+ mimarisinin Intel Core i7-1260P ile karşılaştırıldığında Microsoft Teams üzerinden video konferans için %45'e kadar daha uzun pil ömrü ile rakipsiz bir güç-verimlilik oranı sunduğunu söylüyor. Ve genel olarak AMD, müşterilerin yeni seriden 24 saatten fazla pil ömrü bekleyebileceğini iddia ediyor.

Lenovo'dan yeni ThinkPad Z ve HP Elitebook G9 dahil olmak üzere Ryzen Pro 6000 serisinden güç alan dizüstü bilgisayarların bu çeyreğin sonlarında piyasaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • Admin

Sızan Nvidia GeForce RTX 4090 Ti fotoğrafları bir canavar GPU'yu öneriyor

AAV8Zy0.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Görünen o ki, yakında çıkacak olan Nvidia GeForce RTX 4090 Ti'nin bir parçasını gösteren yeni fotoğraflar ortaya çıktı ve görünüşe göre daha küçük PC'leri olan kişilerin yüklemekte zorlanabileceği bir canavar GPU olacak.

Görüntüler Chiphell forumlarında yayınlandı ve Wccftech tarafından fark edildi ve görünüşe göre Founders Edition'ın soğutucusunu ve soğutucusunu gösteriyor, eğer gerçekse Nvidia'nın grafik kartının kendi versiyonu olacak.

Fotoğraflar, grafik kartına şık bir görünüm kazandıracak şekilde içine oyulmuş GPU adı – RTX 4090 Ti – ile soğutucunun çevresini saracak metal bir çevreyi gösteriyor.

AAXpLWG.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Daha büyük soğutucu

Ayrıca büyük olan soğutucuya da iyi bir bakış atıyoruz. RTX 4090 Ti, varsa, muhtemelen son derece güçlü ve güce aç bir grafik kartı olacaktır ve bu, aşırı ısınmaması için yoğun bir soğutma çözümüne ihtiyaç duyacağı anlamına gelir.

AAXq59R.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Wccftech'in belirttiği gibi, bu soğutucu, bellek kalıpları için termal pedler kullanmak yerine GPU'yu ve bellek kalıplarını kaplayan taban plakasıyla, RTX 3090 ve RTX 3090 Ti'de bulunan zaten devasa olanlardan daha büyük görünüyor.

RTX 3090 Ti'ye benzer bir konfigürasyonda en az 12 GDDR6X bellek yongasını soğutmak için yer olacak gibi görünüyor. RTX 3090 Ti ile aynı miktarda bellek görsek de, Nvidia'nın yine ağır soğutma gerektiren daha yüksek özellikli yongalar kullanması bekleniyor.

Fotoğraflardan birinde büyük bir alüminyum ısı yayıcı da görülüyor ve kartal gözlü GPU meraklıları, RTX 30 serisi GPU'lardaki 23 kanatla karşılaştırıldığında, soğutucuların 24 kanatçıklı olduğunu fark edecekler.

 Uygun mu?
 
Fotoğraflara bakılırsa, RTX 4090 Ti devasa bir grafik kartı gibi görünüyor ve RTX 3090 ve RTX 3090 Ti gibi üç yuvalı, hatta dört yuvalı bir tasarım olacak. Bu, kompakt veya daha küçük PC kasaları olan herkesin onu kuramayacağı anlamına gelir ve bu da birçok oyuncu için bir darbe olacaktır.

Bununla birlikte, daha büyük bir kasa daha iyi hava akışı anlamına gelir ve bu canavar GPU'yu serin tutmak için buna ihtiyacınız olacak gibi görünüyor.

Analiz: Bu görüntüler gerçek mi?
RTX 4090 Ti'nin sığıp sığmayacağını görmek için bilgisayarınızın kasasını boyutlandırmadan önce, bu görüntülerin gerçek olma olasılığını düşünmeliyiz.

İnternetteki forumlarda ortaya çıkan ve doğrulanması zor olan fotoğraflara karşı her zaman dikkatli olmalıyız ve görünüşe göre Chiphell forumundaki orijinal gönderi silinmiş ve bu da işleri daha da zorlaştırıyor.

Birçoğumuz RTX 4090'ın ilk olarak piyasaya sürülmesini beklediğimizde, bu söylentilerin RTX 4090 Ti ile ilgili olduğu da bir gerçek.

RTX 3090 Ti, RTX 3090'dan yarım yıl sonra piyasaya sürüldü, çoğumuz 4000 serisinde benzer bir boşluk olacağını varsaydık.

Yine de bu, RTX 4090 Ti için çok erken bir prototip soğutucu olabilir ve hatta RTX 4090 için yeniden kullanılabilir.

Chiphell geçmişte doğru sızıntıların kaynağıydı ve fotoğraflar inandırıcı görünüyor - böyle bir şeyi taklit etmek çok çaba gerektirir.

RTX 4090 ve diğer 'Lovelace' 4000 serisi ekran kartlarının Temmuz ayında çıkacağına dair söylentilerle birlikte, bu görüntülerin gerçekten gerçek olup olmadığını görmek için fazla beklememiz gerekmeyebilir.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

HPE, dünyanın en büyük CPU'su tarafından desteklenen hızlı bir yapay zeka süper bilgisayarı inşa ettiğini açıkladı

AAQ1ABl.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Hewlett Packard Enterprise (HPE), dünyanın en büyük çipinin üreticisi Cerebras Systems ile işbirliği içinde yeni ve güçlü bir yapay zeka süper bilgisayarı inşa ettiğini duyurdu.

Yeni sistem, devasa Wafer-Scale Engine 2 (WSE-2) işlemcisi tarafından desteklenen HPE Superdome Flex sunucuları ve Cerebras CS-2 hızlandırıcılarının bir kombinasyonundan oluşacak.

İsimsiz süper bilgisayarın, bu yaz Bavyera'daki Leibniz Süper Bilgi İşlem Merkezi'nde (LRZ) hayata geçmesi ve araştırmacılara tıbbi görüntülemeden havacılık mühendisliğine kadar çeşitli konularda araştırma projelerini hızlandırmaya yardımcı olacak yeni bir kaynak sağlaması bekleniyor.

Yeni yapay zeka süper bilgisayarı

Geçen yıl Nisan ayında Cerebras tarafından tanıtılan WS2-E, özellikle AI eğitimini ve çıkarım iş yüklerini hızlandırmak için tasarlanmıştır. Çip, 46.225 mm(2) silikona yayılmış 2,6 trilyon transistör ve 850.000 AI çekirdeği barındırıyor ve sözde yüzlerce GPU'nun AI performansını sağlıyor.

Gofret boyutundaki çip ayrıca 40 GB çip üstü belleğe ve 20 PB/s bellek bant genişliğine sahiptir, bu da büyük ölçekli AI modellerinin tüm parametrelerinin aynı anda çip üzerinde tutulmasına izin vererek hesaplamayı hızlandırır.

Almanya'da yeni sistemin lansmanı, WSE-2 çipinin bir Avrupa süper bilgisayarına ilk kez yerleştirildiği zaman olacak.

Cerebras Systems CEO'su ve Kurucu Ortağı Andrew Feldman, "Cerebras'ı bilgi işlemde devrim yaratmak için kurduk" dedi. "Bavyera'nın araştırmacılarına, yeni hipotezler denemelerine, büyük dil modelleri eğitmelerine ve nihayetinde bilimsel keşifleri ilerletmelerine olanak tanıyarak, son derece hızlı yapay zekaya erişim sağlamak için LRZ ve HPE ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz."

Yeni sistemin gelişi, makinenin önemli AI ve genel amaçlı HPC iş yüklerini yürütme hızını önemli ölçüde artıracağını söyleyen LRZ'deki araştırmacılar tarafından da kutlandı.

LRZ Direktörü Prof. Dr. Dieter Kranzlmüller, "Şu anda, kullanıcılarımızla birlikte AI hesaplama talebinin her üç ila dört ayda bir ikiye katlandığını gözlemliyoruz" dedi.

Cerebras, işlemcilerin, belleğin ve yerleşik ağların tek bir çip üzerinde yüksek düzeyde entegrasyonu ile yüksek performans ve hız sağlıyor. Bu, veri işlemede önemli ölçüde daha fazla verimlilik ve dolayısıyla bilimsel bulguların daha hızlı atılımını vaat ediyor.”

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

30 TB'tan daha büyük sabit diskler beklenenden çok daha erken geliyor

AAX5K72.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Sabit disk sürücülerinin içinde tüm verilerinizi tutan plakalar bulunur; bunların hepsi Japonya'da Showa Denko adlı bir şirket tarafından üretiliyor ve 2023'ün sonuna kadar "30 TB'tan fazla depolama kapasitesine sahip yakın hat HDD'yi gerçekleştirmeyi" beklediğini açıkladı.

Bu ifadeyi deşifre edersek, 2023'te bir ara 3 TB'dan fazla depolama kapasitesine sahip plakalar sağlayacağını ve daha sonra hiper ölçekleyicileri ve veri merkezlerini hedef alarak sabit disk sürücülerini üretecek olan Toshiba, Seagate ve Western Digital gibi ortaklara sağlayacağını varsayıyoruz. operatörler.

Bazılarının NAS ve 3,5 inçlik harici sabit disklerde son bulmasını beklerdik, ancak performansın yakın kullanım için optimize edilmesi muhtemel olduğundan, ana hedef pazarlar bu olmayacak.

  30 TB'a kadar yarışın

Showa Denko, birkaç gün önce Western Digital tarafından duyurulan yeni 26TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR sabit disk sürücülerine girecek plakaların sevkiyatına başladı.

Enerji destekli manyetik kayıt ve shingled manyetik kayıt kullanan 2,6 TB'lık bir plaka da sembolik 1 TB/in^2 yoğunluğuna ulaştığı için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

Toshiba'nın yakın zamanda 30 TB sürücülerin (daha yüksek kapasiteler yerine) 2024'e kadar gelmemesini önerdiği için Showa Denko'nun duyurusu sürpriz oldu. 30 TB'lık bir model, her biri 2,73 TB kapasiteli 11 plakadan oluşacaktı; bu, açık olan 2,6 TB kapasitede küçük bir gelişmeydi. yol.

2022'nin ilk yarısında 26 TB HDD'lerin duyurulacağı gerçeği göz önüne alındığında, piyasa koşullarına bağlı olarak yıl sonundan önce veya (denildiği gibi) 30 TB'lık diskleri görme şansımız çok düşük.

20 TB diskler, ilk olarak 2017'den itibaren bu kapasiteye sahip sabit disk disklerini piyasaya sürmeyi planlayan depolama endüstrisinin önceki "büyük hedefi"ydi. O zamanlar Seagate, 2019'a kadar bir disk çıkarmak istediğini söyledi; ancak seri üretimin 2021'de tüm hızıyla girmesiyle bir sürüm için bir sonraki yıla kadar beklemek zorunda kaldık.

Seagate, Eylül 2021'den bu yana 30 TB planı hakkında sessiz kaldı, ancak yazılan veri miktarını artırmak için ısı kullandığından, EAMR'den farklı olan HAMR teknolojisine dayanacağını biliyoruz.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • Admin

GPU fiyatları hala düşüyor – ancak AMD'nin Nvidia'ya göre açık bir avantajı var

AAZ4hkq.img?w=768&h=432&m=6

AMD, MSRP'nin altına girme savaşında Nvidia'dan çok daha iyi durumda olmasına rağmen, grafik kartı fiyatları geçen ay düşmeye devam etti.

Bu, Tom's Hardware tarafından ABD için hem perakende hem de ikinci el pazarında GPU'ların fiyatlandırılmasıyla ilgili düzenli rakamlarla devam eden durumdur.

Manşetteki rakam, mevcut nesil GPU perakende fiyat etiketlerinin Temmuz ayı boyunca ortalama %7 düştüğü, ancak bir kez daha Nvidia'nın grafik kartlarının hala MSRP'lerinin (üreticinin tavsiye ettiği fiyatlandırma) üzerinde inatla kalmasına rağmen.

Bu açıdan, MSRP'leri altında yalnızca RTX 3090 Ti, RTX 3090 ve RTX 3080 Ti ile önceki ay ile aynı hikaye, ancak sırasıyla %30, %20 ve %21 ile önerilen seviyenin oldukça altında.

Nvidia'nın RTX 3070'i bir sonraki en iyi performans sergiliyor ve MSRP'nin üzerindeyken, şu anda uygulanan %10'luk bir prim ile en azından yakın (ish). RTX 3070 Ti ve RTX 3080, MSRP'nin sırasıyla %12 ve %14 üzerinde olduğu için bundan çok da uzak değil.

Alt uç Nvidia grafik kartları, fiyatların önerilen seviyenin oldukça üzerinde olduğu yerlerdir; RTX 3060 ve 3060 Ti varyantları, her ikisi de %18'lik bir artışa tabidir ve RTX 3050, Ağustos ayının başından itibaren %20'lik bir primden muzdariptir.

AMD'nin RX 6000 modellerine gelince, daha iyi haber şu ki, bir istisna dışında hepsi MSRP'de veya altındalar – önerilen fiyatının sadece %3 üzerinde olan RX 6800 XT, bu nedenle yutulması gereken acı bir fiyat hapını pek temsil etmiyor haddi zatında.

RX 6800 şu anda MSRP'sinde başarılı ve diğer RDNA 2 grafik kartlarının tümü MSRP'nin altında ve RX 6900 XT %25'in altında lider durumda. RX 6700 XT'nin altındaki tüm RX 6000 grafik kartları artık MSRP'nin %13 ila %18 altında, yani bu önerilen seviyelerin altında iyi bir düşüş.

Belirtildiği gibi, tüm bunlar Ağustos ayının başında ortalama %7'lik bir fiyat düşüşüne yol açıyor ve eBay fiyatlandırması, ortalama olarak %6'lık ayara çok benzer bir düşüş gördü.

Analiz: Nvidia için daha büyük indirimler kesinlikle yolda
Yalnızca en iyi üç Nvidia RTX 3000 GPU'nun hala MSRP'nin altında olduğunu görmek hayal kırıklığı yaratsa da - bir ay önce olduğu gibi - en azından şu anda önerilen fiyata kıyasla oldukça düşük. Aslında, RTX 3090 Ti, 3090 ve 3080 Ti geçen ay sırasıyla %13, %17 ve %11 daha düştü ve bu oldukça büyük bir düşüş.

Ampere aralığında başka yerlerde görülen MSRP'nin altına düşmeyi inatla reddetmek biraz sinir bozucu olsa da, RTX 3070 MSRP'nin %10'unu (geçen aya göre %16'dan sonra) %10'a vuruyor. Ve RTX 3050, MSRP'sinin hala %20 üzerinde olsa ve bu açıdan genel olarak en kötü performans sergiliyor olsa da, bir ay önce %31'in üzerinde olduğunu hatırlayın.

Yani, bu en azından bir şey olsa da, son zamanlarda söylenti değirmeninde duyduğumuz tüm RTX 3000 stokunun daha önce kaydırılması gereken ciddi fazlalık seviyeleri hakkında duyduğumuz her şey göz önüne alındığında, fiyat indirimleri açısından bundan biraz daha fazlasını bekliyorduk. yeni nesil RTX 4000 lansmanı – ve bunu yapmak için gereken zaman dilimi hızla ilerliyor. Ayrıca Çin pazarı, son zamanlarda perakende fiyatlarında bazı büyük düşüşler gösterdi, Nvidia'nın tüm grafik kartları o bölgede MSRP'nin altına düştü, bu da hakim fiyat rüzgarlarının oldukça açık bir işareti.

Bunun anlamı, kısaca, Team Green'in GPU'ları için en üst seviye modellerden uzakta daha büyük fiyat düşüşleri bekliyoruz, bu yüzden bunların yakın gelecekte, en azından şu anda gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için beklemeye değer. kitaplarımız.

AMD grafik kartlarına gelince, bazı GPU'ların çok düşmesiyle daha istikrarlı bir aşağı yönlü hareket oranı sergilediler - bir ay önce %15'e kıyasla şu anda MSRP altında %25 olan RX 6900 XT ve RX 6400 ( şimdi geçen ayki MSRP ile aynı değere kıyasla %13 altında) artı RX 6600 XT (şu anda %5'e kıyasla %18 altında).

Kesinlikle bazı makul fiyatlar ve hatta üst seviye grafik kartları için bazı nispi pazarlıklar var – ancak bu beklenen bir şey, çünkü insanların yeni nesil (şüphesiz) bir GPU için büyük bir harcama yapma olasılığı daha düşük. çok daha güçlü kartlar) çok uzakta değil.

Kullanılmış pazar, geçmişteki ağır iş yükleri nedeniyle son derece dikkatli bir şekilde ele alınması gereken eski madencilik GPU'larını kıran açık artırmalar sayesinde hala bir mayın tarlası ve her halükarda, fiyat düşüşleri bu cephede sakinleşiyor. eBay fiyatlarında bu ay gözlenen %6'lık düşüş, bir ay önce kaydedilen ortalama %14'lük düşüşle neredeyse aynı değil, ancak şimdilik, bol bol tartıştığımız nedenlerden dolayı ikinci el pazarından uzaklaşıyor olacağız. son makalelerde derinlik.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Bir Asansör Süper Bilgisayar Çiplerine Çarptığında Intel Ne Öğrendi?

Intel'in işlemci üretiminde birçok zorluğu vardır. Ancak Ponte Vecchio'nun geliştirilmesi sırasında yeni bir tane - tehlikeli asansör kapıları - keşfetti, işlemci beyinleri Aurora süper bilgisayarını oluşturmak için kullanılıyor.

AA12karf.img?w=768&h=432&m=6

Intel'in Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafik Grubu lideri Raja Koduri, Salı günü Intel'in İnovasyon konferansında yaptığı açıklamada, kapanan bir asansör kapısı devrildiğinde Intel personelinin bir arabadaki işlemcileri hareket ettirdiğini söyledi.

Kaç tanesinin mahvolduğunu söylemedi, ancak kayıp, performansı test etmek ve sorun aramak için kullanılan ilk örnekler olduğu için can aldı. Koduri bir röportajda, "Bu aşamada her biri pahalı" dedi. Yüzlerce üretim adımıyla tek bir gelişmiş çipin üretilmesi aylar alır.

Asansör kapısı sadece bir kerelik serseri değildi. Aslında Intel'in işlemci üretiminde liderliğini geri kazanma çabasının önünde duran bir sorunu ortaya çıkardı: insan hatası.

Ponte Vecchio, 100 milyardan fazla transistöre sahip devasa bir işlemcidir, neredeyse iş dünyasındaki herhangi birinin işlemcisi kadar. Bu kadar büyük bir şey yapmak için Intel, 47 ayrı silikon dilimini bir araya getirmek için gelişmiş paketleme yöntemlerini kullandı.

Ancak bu paketleme, Intel'in genellikle çip oluşturmak için kullandığı süreçlerden çok daha fazla yanıltıcı olan insanlara, arabalara ve asansörlere dayanıyordu.

Meteor Gölü Yapımı: Daha fazla otomasyon, daha az asansör
Buna karşılık Intel, kod adı Meteor Lake olan 2023 PC işlemcisinin altında yatan gelişmiş paketleme için çok daha fazla otomasyon kullanıyor. Koduri, Meteor Lake'in chiplet adı verilen öğelerinin, Intel'in Oregon, Portland yakınlarındaki yeni gelişmiş paketleme üretim tesisinde veya fab'da tek bir işlemcide birleştirileceğini söyledi.

Ponte Vecchio işlemci, bilimsel hesaplamalar, grafikler ve yapay zeka gibi görevleri hızlandırmak için tasarlanmıştır. Artık resmi olarak Intel'in Veri Merkezi GPU'su olarak adlandırılıyor. Koduri, işlemcileri şu anda yalnızca Aurora Supercomputer'ın aldığını ancak Intel'in 2023'ten itibaren bunları daha geniş bir şekilde satmayı planladığını söyledi. Esas olarak Nvidia'nın yeni Hopper H100 grafik işleme birimlerine karşı rekabet ediyorlar.

Süper bilgisayarlar önemlidir, ancak Meteor Gölü Intel'in kaderi için daha önemlidir. PC işlemcileri şirketin en büyük ürün gruplarından biridir ve rakipleri AMD ve Apple daha rekabetçi hale geldi.

Meteor Gölü ile Intel, kendi yeni Intel 4 üretim süreciyle bazı yongaları inşa ediyor; bu, şirketin Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) ve Samsung'a kaptırdığı liderliği geri kazanma çabasında önemli bir adım.

Ancak Foveros adlı gelişmiş bir paketleme teknolojisiyle Intel, bu yongaları TSMC'den diğerleriyle de bağlar. Gelişmiş paketleme yöntemleri, Intel'in bazı işlemci öğelerini daha hızlı geliştirmesini sağlarken diğerlerinde maliyetleri düşürür.

Ponte Vecchio, Foveros'u ve EMIB adlı başka bir Intel paketleme teknolojisini kullanır. Foveros'un yongaları krep gibi üst üste yığdığı yerde, EMIB kenarlarını yüksek hızlı bağlantılarla birbirine bağlar. EMIB, başka bir Intel işlemcisinin anahtarıdır - Sapphire Rapids yongası 2023'te sunuculara gelecek.

AA12k3OF.img?w=768&h=432&m=6

Intel, Ponte Vecchio'yu tasarlarken paketlemeyle ilgili sorunlar bekliyordu. Ancak şirket ne kadar sorunsuz çalıştığına şaşırdı.

Koduri bir basın toplantısında, "En çok endişelendiğimiz şey gelişmiş paketlemeydi", ancak 47 yonga sorunsuz bir şekilde bir araya geldi. Sorunlar, PCI Express iletişim sistemindeki bir hata gibi sıradan sorunlardan kaynaklandı.

Bu sonuç, Intel'i Meteor Lake gibi kritik bir işlemci için gelişmiş paketleme kullanabileceğine ikna etti.

Koduri, "Daha yüksek hacimli ürünlerin gelişmiş paketleme yapması bize çok güven verdi" dedi.

Kaynak: CNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika kendi çipini üretmeye başlıyor

Micron, New York'ta inşa edeceği 500 milyon dolarlık çip fabrikasını duyurdu

4 Ekim (UPI) -- ABD merkezli teknoloji şirketi Micron Salı günü yaptığı açıklamada, şirketleri Amerika Birleşik Devletleri'nde bilgisayar çipleri üretmeye teşvik eden yakın zamanda kabul edilen yasanın avantajlarından yararlanarak New York'ta 500 milyon dolarlık bir yarı iletken üretim tesisi kuracağını söyledi.

AA12AHNc.img?w=768&h=513&m=6&x=490&y=192

Merkezi Boise, Idaho'da bulunan Micron Technology, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük yarı iletken üretim tesisini inşa edeceğini söyledi.

Şirket, "megafab"ının, yerel öncü bellek arzını ve yaklaşık 9,000 yüksek ücretli Mikron işi de dahil olmak üzere yaklaşık 50.000 New York işini artıracağını söyledi.

Ağustos ayında Başkan Joe Biden, şirketlere ülkede bilgisayar çipi fabrikaları kurmaları ve genişletmeleri için 52 milyar dolarlık hibe ve sübvansiyon sağlayan CHIPS ve Bilim Yasasını imzaladı.

Micron Başkanı ve CEO'su Sanjay Mehrotra, "New York'un merkezindeki bu tarihi öncü bellek megafab, ABD teknoloji liderliğinin yanı sıra ekonomik ve ulusal güvenliği güçlendirerek, Amerikan inovasyonunu ve rekabet gücünü on yıllar boyunca güçlendirerek yarı iletken endüstrisinin ötesinde faydalar sağlayacak" dedi. Bir açıklamada.

Micron, tesisin Syracuse Üniversitesi'nin bulunduğu Onondaga County'de kurulacak olan New York eyalet tarihindeki en büyük özel yatırımı temsil edeceğini söyledi. Yetkililer, planın şirketin Boise'de daha önce duyurulan yüksek hacimli üretim tesisini tamamlayacağını söyledi.

Şirket, tesisi sürdürülebilirlik hedeflerine uygun olarak tasarlayacağını, inşa edeceğini ve işleteceğini söyledi. Site sonunda, yaklaşık 40 futbol sahası büyüklüğünde toplam 2,4 milyon fit kare temiz oda alanı için 600.000 metrekarelik dört temiz oda içerebilir.

Başkan Joe Biden yaptığı açıklamada, "Amerika'nın geleceğin endüstrilerine hakim olabileceğinden şüphe duyanlara şunu söylüyorum - asla Amerikan halkına karşı bahse girmemelisiniz." Dedi. "Bugün Amerika için başka bir zafer ve ekonomik planım tarafından teşvik edilen Amerika'da bir başka büyük yeni yatırım."

Biden, Micron'un bu on yılda 20 milyar dolar ve 20 yılda New York'taki CHIPS üretimine 100 milyar dolara kadar yatırım yapacağını söyledi.

Başkan, "Birlikte, aşağıdan yukarıya ve ortadan dışarıya, ailelerimiz için maliyetleri düşürdüğümüz ve bunu Amerika'da yaptığımız bir ekonomi inşa ediyoruz" dedi.

Kaynak: UPI News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Dikkat çekici yeni çip, tüm internet trafiğini saniyede bir gönderecek kadar hızlı

AA13w68r.img?w=768&h=501&m=6

Danimarka Teknik Üniversitesi ve Chalmers Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, internetin tamamını bir saniyede iletebilen süper hızlı bir optik çip oluşturdular. Nature Photonics dergisinde yayınlanan yeni bir makalede ayrıntıları verilen çip, fiber optik iletişimi bir sonraki seviyeye taşımak için yapılan yeni deneylerin bir parçası.

Mühendisler, verileri saniyede 1,84 petabit (Pbit) gibi korkunç bir hızla ileten süper hızlı bir optik çip oluşturmayı başardılar. Referans olarak, internetin tamamının saniyede 1 Pbit'ten biraz daha düşük olduğuna inanılıyor, bu da hepsinin bu yeni çip kullanılarak iletilebileceği anlamına geliyor.

Ek olarak, saniyede 1,84 Pbit, bilimsel ağların yeni yükseltme yaptığı ESnet6'dan 20 kat daha hızlıdır. Daha da fazla bağlam için, şu anda halka açık olan en hızlı internet 10 gigabittir, ancak çoğu yer çoğu yerde sürekli olarak bir gigabit hız sunamaz. Ancak bir petabit bir milyon gigabittir, bu nedenle optik çipin sunduğu ilerlemeler açıktır.

BB1fyl70.img?w=768&h=432&m=6

Daha da etkileyici olan şey ise, bu süper hızlı optik çipin bu inanılmaz hızları tek bir ışık kaynağının yanı sıra tek bir optik çip kullanarak sunmasıdır. Araştırmacılar çipi, frekans tarağı olarak bilinen şeye ışın veren bir kızılötesi lazer kullanarak oluşturdular. Bu daha sonra yüzlerce farklı ışık frekansına ve rengine bölünür.

Daha sonra, bunları tek bir ışın halinde yeniden birleştirmeden ve optik fiber aracılığıyla iletmeden önce bu çeşitli ışık akışları üzerindeki verileri kodlayabilir. Süper hızlı optik çipin olduğu kadar güçlü ve hızlı olmasını sağlayan bu tasarımdır.

Bazı şirketler Ay'a wi-fi yerleştirmeye çalışırken ve internet şirketleri daha yüksek hızlar sunmaya çalışırken, bunun gibi süper hızlı bir optik çip kullanan teknolojiye sahip olmak, internete nasıl eriştiğimizi ve dünya çapında veri ilettiğimizi tam anlamıyla değiştirebilir. .

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.