Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Güneş Gözlüğü Polarize Olursa Ne Anlama Gelir?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Güneş Gözlüğü Polarize Olursa Ne Anlama Gelir?

Popüler gözlüklere ışık tutuyor

Güneş gözlükleri, görüşünüzü korumak da dahil olmak üzere sizi havalı göstermekten çok daha fazlasını yapar. Konuyla ilgili örnek: polarize güneş gözlükleri. Bu tür gözlükler parlamanın etkisini azaltır ve göz yorgunluğunu azaltır. Artılarına ve eksilerine bir göz atalım, böylece sizin için doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Polarize ışık nedir?

Ağaç veya kaya gibi pürüzlü bir yüzeye çarpan güneş ışığı her yöne geri yansır. Ancak aynı ışık durgun su, kar veya yol gibi düz yüzeylerden yansıdığında farklı bir şey olur. Işık, her yere dağılmak yerine daha düzgün hareket etme eğilimindedir ve size yatay veya dikey olarak gelir. Amerikan Oftalmoloji Akademisi'ne göre bu, parlama olarak deneyimlediğimiz polarize ışıktır.

En iyi ihtimalle sinir bozucu ve rahatsız edici ve en kötü ihtimalle kör edici olabilir. Bir arabanın direksiyonunda olduğunuzda, bu tehlikeli olabilir. Polarize güneş gözlüklerinin kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Great Neck, New York'taki Northwell Health Oftalmology'den optometrist Michelle Battaglia-Campogna, "Polarize lensler, belirli bir ortamda çok fazla ışık olduğunda size daha fazla rahatlık ve daha az göz yorgunluğu verir" diyor.

(Lütfen gözlerinizi mahvedebilecek bu 10 güneş gözlüğü efsanesinden hiçbirine kanmayın.)

AAP7NnU.img?h=654&w=980&m=6&q=60&o=f&l=f

Polarize güneş gözlüğü ne işe yarar?

Lenslerinize kimyasal bir kaplama uygulamak, parlamadan sorumlu polarize ışığın çoğunu engelleyen bir filtre oluşturur. Dr. Battaglia-Campogna açıklamak için bir örnek sunuyor:

"Güneş ışığı yüzeyinden yukarı doğru sıçrarken suya bakıyorsanız," diyor, "dikey yönde geçen ışığın parlaması, yatay bir şekilde hareket eden herhangi bir şey engellenirken merceğinize girmesine izin verilir. "

Ve dahası da var: New York'taki Lenox Hill Hastanesi'nde göz doktoru olan Mark Fromer, "Parlamayı azaltmanın yanı sıra, polarize lensler çoğu insan için kontrastı artırır" diyor.

Kontrast duyarlılığı, nesneleri birbirinden ve arka plandan ayırt etme yeteneğinizdir. Polarize lensler parlamayı azaltarak ayrıntıları daha kolay seçmenizi sağlayabilir. Sonuç, gözleriniz için daha kolay olan daha net, daha karanlık bir görüntüdür.

Polarize güneş gözlükleri en çok ne zaman fayda sağlar?

Dr. Battaglia-Campogna, parlama birçok durumda rahatsız edici olabilir, ancak bunu yaşayacağınız en yaygın durumlar arasında gündüz sürüşü, kayak, tekne gezintisi ve balık avı sayılabilir.

"Günlük olarak bu tür lenslerin yardımcı olabileceği pek çok durum var" diyor.

Örneğin, su üzerindeyken parlama, şeyleri görmeyi zorlaştırır. Yine de bir çift polarize gözlük takın ve sizin için başka bir dünya açılır.

Dr. Battaglia-Campogna, "Eğlenceli gerçek: Polarize lensler suyun içini görmenizi sağlar, böylece balıkları gerçekten görebilirsiniz, bu da yardımcı olabilir veya sadece eğlenceli olabilir" diyor. "Ayrıca su üzerindeyken ve parıldamayla çevriliyken göz yorgunluğunu önlemeye yardımcı olurlar."

Dr. Battaglia-Campogna, glokom, diyabetik göz hastalığı veya retinitis pigmentosa nedeniyle görme bozukluğunuz varsa polarize güneş gözlüklerinin de yardımcı olabileceğini söylüyor.

"Parlamayı azaltmak ve kontrastı en üst düzeye çıkarmak, düşük görüşe sahip insanlar için önemlidir" diyor.

Dr. Battaglia-Campogna, açıktan karanlığa uyum sağlamada sorun yaşıyorsanız, diyelim ki sinemaya girerken polarize gözlükler bu geçişi kolaylaştırabilir, diyor. "Bu, özellikle ışıktaki değişikliklere uyum sağlamayı zorlaştıran görme bozukluğunuz varsa geçerlidir."

Polarize güneş gözlüğü ne zaman kullanılmamalıdır?

Olabildiğince yararlı olan polarize güneş gözlükleri her durum için tasarlanmamıştır. Örneğin, Dr. Fromer onları gece giymemenizi tavsiye ediyor. Karşıdan gelen farların parlamasını azaltabilirken, aynı zamanda karanlık bir sahneyi daha da karanlık hale getirirler. Bu, parlamayı görmekten daha zor hale getirebilir.

Kışın polarize güneş gözlüklerinizi takmadan önce yol koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Niye ya? Çünkü yolda buz görmek daha zor olabilir.

Battaglia-Campogna, "Buzdan çıkan yansıtıcı parıltıyı görmeyeceksiniz," dedi. "Sürüş sırasında giymek kesinlikle faydalıdır, ancak buzlu olduğunda aklınızda bulundurun çünkü buz olabileceğini fark etmeyebilirsiniz."

Polarize güneş gözlüğü takarken, bilgisayar monitörleri, cep telefonları, ATM'ler ve daha fazlası için yaygın olarak kullanılan LCD (sıvı kristal ekran) ekranlarda sorun yaşayabilirsiniz.

Polarize güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmelisiniz?

AAP7No2.img?h=654&w=980&m=6&q=60&o=f&l=f

Polarize güneş gözlükleri birden fazla renkte gelir. Dr. Battaglia-Campogna, örneğin, grinin parlak, güneşli ve puslu koşullar için daha iyi olduğunu, kehribar lenslerin ise bulutlu, bulutlu günlerde iyi çalıştığını söylüyor. Göz doktorunuz veya gözlükçünüz, sizin için en iyisinin ne olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir. Bir çift seçmek için yardıma mı ihtiyacınız var? Buraya Tıkla.

Satın aldığınız polarize güneş gözlüklerinin, güneşin hem UV-A hem de UV-B ışığı gibi ultraviyole ışınlarına karşı da koruma sağladığından emin olun. İşte en iyi UV engelleyici güneş gözlüklerinden bazıları.

Dr. Battaglia-Campogna, "Sahip olduklarınızın etiketine bakmak her zaman önemlidir" diyor. "UV ışığını engellediğini söyleyen bir etiket olduğundan emin olun."

Kaynak: TheHealthy

wood-sunglasses-2500250.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.