Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EPA: Elektrikli Araba Üreticisi Lucid Air'in Otomobilini Menzil İçin Test Etti: 520 Mil - 850 Km


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

EPA: Elektrikli Araba Üreticisi Lucid Air'in Otomobilini Menzil İçin Test Etti: 520 Mil - 850 Km

Elektrikli araç dünyasının resmi olarak yeni bir menzil kralı var, çünkü Lucid Air, en verimli Dream Edition Serisi görünümünde, şarjlar arasında 520 mil sürüş için EPA derecesine sahip. Bu, aslında üreticinin kendi iddiasını üç mil geride bırakarak, onu devlet kurumunun şimdiye kadar test ettiği en uzun menzilli EV yapıyor. Lucid'in dediği gibi, bu ona Air'in "en yakın rakibi" üzerinde 100 mil artı bir avantaj sağlıyor.

AAOvS7N.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Şu anda, Tesla Model S Uzun Menzilli 405 mil için derecelendirilmiştir. Geçen yıl Tesla, Plaid'in 520 mil hıza ulaşan EV olacağını iddia etti; bunun yerine, EPA performans sedanına 396 mil puan verdi. Lucid Air'in diğer rakibi Porsche Taycan, aynı oyun sahasında bile oynamıyor, Taycan 4S fişe yolculuklar arasında sadece 227 mil sunuyor (bu rakamlar yoğun bir şekilde tartışılsa da). Mercedes-Benz EQS henüz EPA tarafından derecelendirilmedi, ancak üreticinin iddia ettiği 478 mil menzile sahip.

AAOvJe3.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Air, menzil hakimiyetinin çoğunu yolcu bölmesinin altında bulunan 113 kilovat saatlik pil paketine borçlu olsa da, Lucid CEO'su ve CTO'su Peter Rawlinson, "Bu dönüm noktası Lucid'in dünya lideri şirket içi EV teknolojisi tarafından elde edildi, değil sadece büyük boy bir pil takımı takarak Yarışlarda kendini kanıtlamış 900 voltluk pil ve BMS teknolojimiz, minyatürleştirilmiş sürücü ünitelerimiz, Wunderbox teknolojimizle birleştiğinde Lucid air'e ultra yüksek verimlilik sağlayarak daha az pil enerjisiyle daha fazla yol kat etmesini sağlar. "

520 millik altın rakamı, en verimli Air varyantı olan 19 inç jantlara sahip 933 beygir gücündeki (!) versiyonla elde edilirken, diğer modeller çok geride değil. Örneğin 1.111 beygirlik, 21 inç çerçeveli Performance, 451 mil için hala iyi. İşte tam döküm:

AAOvJe8.img?h=589&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: THEDRIVE

loading-column-4077303.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.