Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yahu arkadaşım güldürme beni..

Bazı gazetecilerin yaptığı gibi cümlenin ortasını alıpta farklı yöne çekme..

Bu düzeyde bir platformda gerçekten çok basit mantıklara kaçıyorsunuz, sonrada beni adminle karşı karşıya getiriyorsunuz..

Çünkü dayanamıyorum abi, saçmalıklara..

Hem sana sormadımki, arkadaşlara sordum..

O kanunda ruhani liderlerden (imamdan, papazdan, keşişten ..vs..vs.) bahsediyor..

Bir üniversiteli bayanın okula girip giremeyeceğinde değil..

Bana okumayı tavsiye etme sakın , işim gücüm o zaten..

Saygılar...

alla alla nasıl mahkemeler, cüppe ve sarık takana ceza verdi bu kanuna göre. ruhani kisveleri yasaklıyor. kanunları sen yorumlamazsın zatne gazetecielrde dğeil. kanunları kanun uygulayıcıları içtihat eder ve uygular. okuma işi gücü olan adam, bunları bilir. cezaknununda, birin itakip edip kafasına dmeirle vurup öldürmek suçtur diye bir tanım var mı. yok, ama onun suç olduğu belirtilir.

• Cevaplar 658
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Provakatör gene iş başında ne zaman başımı kaldırsam bu adam iş başında görüyorum... Nedendir bilinmez neyi savunduğunu bilmiyor...

Bir gün başkasını PKK lı yapıyor bir gün kendisi Şeriatçı oluyor....

Bir gün TC yasalarını savunuyor bir gün TC yasalarını yok sayıyor....

Nesin sen kimsin önce sen kendin açıkla.... Başklarınıa laf yetiştireceğine....

Ben hep bu şahıstan korkmuşumdur... ve bu forumun en eski üyelerinden birisi olarak nedense bu şahsın bu foruma hiç yararı olmadığını düşünüyorum çünkü girdiği her forum mutlaka kavgayla bitiyor çünkü başka bir yol bilmiyor bu arkadaş dilerim demek istediklerimi anlatabilmişimdir...

Şimdi başka bir konuda küfür konusuna değin miş orayada bir yazı yazacağım....

Sevgiler...

Vay Erdogan abi, konu basligini hatirlatim istedim, uzun zamandir ugramiosun belli ki istedigin gibi takiliosun... aslinda her zaman yaptigin sey... insanlari akli sira gözlemleyip, elestiriosun...

konu Insan haklari mahkemesinin aldigi karar... ne Arman, ne kralx, ne de herhangi bir baskasi... bu tartismaya katkin ancak bundan ibaret mi..?

Insan haklarindan bahsederken birbirinze girmeyi ne de güzel basariosunuz...

burda tartisirken yok kirarim, yok keserim dien insan kimin neyin hakkini savunuyo ben bunu meraK ettim...

,

Gönderi tarihi:

Daha Seviyeli Olması temennisi ile ;

Öncelikle Mahkeme Başvuruyu reddetmiştir. İnsan hakları mahkemesi başörtülü Okula alınmamayı bir insan hakkı ihlali olarak görmemiştir. Kararın temyizi yoktur, zira bu temyizin kararıdır. Ben öncelikle açıkça bir fikrimi beyan etmak istiyorum. Keşke burada tablo denize düşen yılana sarılır şeklinde cereyan etmeseydi, zira böyle oldu. Bir avrupa mahkemesinin mevzu insan hakkı bile olsa adil karar vereceği sanısı bence baştan yanlıştı. Mahkeme tam aksi bir karar verseydi, fikrim değişmeyecekti. Zira Türkiye aleyhine yüzlerce karar verilmiştir, ve verilecektir de. Burada bence başörtüsü sorunu yaşayan arkadaşın ( kimisine göre sorun olmayabilir de ) Avrupa kapılarında sorununa çare araması bence bir utançtır. Zira biz nasıl bir ülkeyiz ki sorunlarımız çözemeyip başka mehkemelerde medet arıyoruz ve de daha vahimi medet aratıyoruz.

Belki hepinize tuhaf gelebilir lakin ben bunun suni ( yapay ) bir gündem olduğunu düşünüyorum. elbette ilginç kişilikte insanlar arasıra çıkar lakin kimsenin malına, canına, ırzına, milletine zararı dokunmayan baş örtülü bir kızın okula gitmesinden bence toplum rahatsız olmaz, lakin oldurulabilir. bana olduruluyor gibi geliyor.

1965'ten sonra demirel iktidarında Türkiye cumhuriyeti kalkınmada, sanayide, borçlarını ödemede iyi bir hız yakalamıştı. O hız kesilmeseydi bugün bunların hiçbirini konuşmayacaktık. O hızı kestiler olmayan bir komünizm tehlikesi 3. dünya ülkelerinin tümünde ( türkiye dahil ) darbeler yaptırdı, insanları birbirine karşı kışkırttı, ve binlerce insan canını kaybetti. Sonrası malum, 2 ileri 1 geri Türkiye.

Şimdi Komünizm tehlikesi ardından El kaide tehlikesi, yeşil tehlike vesaire tırmandırılıyor. Arkadaşlar ger toplumda çıkacak miktarda az sayıda kişi hariç bu ülkede hiçkimse böyle saçmalıklara itibar etmez. Ama biz bunu anlayıncaya kadar atı alan üsküdarı geçiyor.

Bugün bir milli eğitim müfettişi ile konuştum ( ben müdürüm ) şöyle dedi ' o zaman 70!ler , gençtik, olayları çözemiyorduk, şimdi herşey okadar açık ki !! bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynamışlar.'

Tabi buradan ne demek istediğimne geliyorum, arkadaşlar fark ettiniz mi ? denen oyunlar hep aynı

Alevi-sünni

Kürt Türk

Dinli-laik

İnançlı-ateist

vesaire. bence bunlara pirim vermeyelim, çoğu zaman vermedik de. ben sevgi anlayışımızla bütün sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.

BİT

Bozan

İhtiyar

Teşkilatı

Gönderi tarihi:

Evet asteriks güzel yazmışsın..

Ben her iki yönde de savunuyorum..

!- Nice zorluklara katlanarak çalışıp kazandığı üniversiteye giremeyen bayanın ruh halini, tıpkı kendim yaşarmış gibi biliyorum ve onun hakkını savunuyorum..

2- Tc yasalarında türban yasağı olmamasına rağmen yönetmeliklerle yasak getiriliyor..

Oysa bunda millet iradesi hiçe sayılıyor..

Çünkü yönetmelikleri TBMM çıkarmaz, yasa koyucu da çıkarmaz..

Birkaç kişinin özel isteiğidir..

Din açısından; Şimdi forumdaki arkadaşlarımızın çoğu diyorki, bunlar kendi iradeleriyle değil, ailelerinin baskısıyla başlarını kapatıyorlar..

Bende diyorumki; Eğer kendi iradeleriyle değilse neden bunca güçlüğe katlanıp kazandıkları okulu terketmeyi göze alacak kadar direniyorlar..

Size şunu söyleyeyim, bunu ancak imanla yapabilirler..

Arman arkadaşımın da dediği gibi, buradaki bayanların çoğu başörtülü olmadığı için, oradaki acı çeken bayanların, ruh halini ve imanını kavrayamazlar..

Ayrıca sıra diğer ibadetlere geliyr gibi bir kuşkunuz olmasın..

Çünkü namaz kılmak serbet, oruç serbest, eğer yasaklanırsa sıra onlara da gelir..

Biz burada dinin bir hükmünün yasaklanmasından bahsediyoruz..

Kısacası ben, Allahın hükmünü savunuyorum..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

yine aynı şeyi yapıyorsun lafı döndürüp dolaştırıp bu foruam katılanların kişiliğine getiriyorsun. arkadaşım forum kültüründe. insanlar değil fikirleri tartışılır. bırak forum katılanalrın nasıl olduğunu. sen fikrini söyle ya da onalrın fikirlerini eleştir.

kişilikleri hakkında analizm yapmayı bırak. forumdasın.

Gönderi tarihi:

CYRANO beni o kadar kıskıştıyporsunki gene de sana kötü bir kelime söylemiyeceğim..

Ben şimdi, yukarda kişilerimi eleştirdim, fikrimiiim yazdım..

Ama seni görüyorumki..

Dipnotçuluk yapıyorsun..

Lütfen fikrini yaz arkadaşım..

Bana kişiliklerle uğraşma derken kendin kişiliklerle uğraşıyorsun, yani benle..

Yoksa fikirlerimin karşısındaki acziyetini böylemi geçiştiriyorsun..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

buradakilerin çoğunun başı açık olduğu için böyle davranıyorlar, cehalet fışkırıyor forumda, okumuyorsunuz, müslümanmısınız kafirmi?,

bunlar mı fikir dediklerin. bunlar fikir değil fikir karşısında düşülen acizden kurtulmak için karşındakinin kişiliğien saldırmak.

Gönderi tarihi:

Daha Seviyeli Olması temennisi ile ;

Öncelikle Mahkeme Başvuruyu reddetmiştir. İnsan hakları mahkemesi başörtülü Okula alınmamayı bir insan hakkı ihlali olarak görmemiştir. Kararın temyizi yoktur, zira bu temyizin kararıdır. Ben öncelikle açıkça bir fikrimi beyan etmak istiyorum. Keşke burada tablo denize düşen yılana sarılır şeklinde cereyan etmeseydi, zira böyle oldu. Bir avrupa mahkemesinin mevzu insan hakkı bile olsa adil karar vereceği sanısı bence baştan yanlıştı. Mahkeme tam aksi bir karar verseydi, fikrim değişmeyecekti. Zira Türkiye aleyhine yüzlerce karar verilmiştir, ve verilecektir de. Burada bence başörtüsü sorunu yaşayan arkadaşın ( kimisine göre sorun olmayabilir de ) Avrupa kapılarında sorununa çare araması bence bir utançtır. Zira biz nasıl bir ülkeyiz ki sorunlarımız çözemeyip başka mehkemelerde medet arıyoruz ve de daha vahimi medet aratıyoruz.

Belki hepinize tuhaf gelebilir lakin ben bunun suni ( yapay ) bir gündem olduğunu düşünüyorum. elbette ilginç kişilikte insanlar arasıra çıkar lakin kimsenin malına, canına, ırzına, milletine zararı dokunmayan baş örtülü bir kızın okula gitmesinden bence toplum rahatsız olmaz, lakin oldurulabilir. bana olduruluyor gibi geliyor.

1965'ten sonra demirel iktidarında Türkiye cumhuriyeti kalkınmada, sanayide, borçlarını ödemede iyi bir hız yakalamıştı. O hız kesilmeseydi bugün bunların hiçbirini konuşmayacaktık. O hızı kestiler olmayan bir komünizm tehlikesi 3. dünya ülkelerinin tümünde ( türkiye dahil ) darbeler yaptırdı, insanları birbirine karşı kışkırttı, ve binlerce insan canını kaybetti. Sonrası malum, 2 ileri 1 geri Türkiye.

Şimdi Komünizm tehlikesi ardından El kaide tehlikesi, yeşil tehlike vesaire tırmandırılıyor. Arkadaşlar ger toplumda çıkacak miktarda az sayıda kişi hariç bu ülkede hiçkimse böyle saçmalıklara itibar etmez. Ama biz bunu anlayıncaya kadar atı alan üsküdarı geçiyor.

Bugün bir milli eğitim müfettişi ile konuştum ( ben müdürüm ) şöyle dedi ' o zaman 70!ler , gençtik, olayları çözemiyorduk, şimdi herşey okadar açık ki !! bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynamışlar.'

Tabi buradan ne demek istediğimne geliyorum, arkadaşlar fark ettiniz mi ? denen oyunlar hep aynı

Alevi-sünni

Kürt Türk

Dinli-laik

İnançlı-ateist

vesaire. bence bunlara pirim vermeyelim, çoğu zaman vermedik de. ben sevgi anlayışımızla bütün sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.

BİT

Bozan

İhtiyar

Teşkilatı

sevgili bozan

çok güzel ifade etmişsin teşekkürler.kelimeleri yazıya dökmede kabiliyetim yoktur.emin ol benim çeşitli yayınlardan olsun kitaplardan olsun öğrendiğim bilgileri çok güzel ifade etmişsin tekrar yazıyorum ama teşekkürler.:clover:

yalnız bunları bizim anlamamız ve farkına varmamız çok zor gibi görünmekte.forumda da görüldüğü gibi gerçek yaşamda da hiç farkı yok.birbirimizle tartışma,munakaşa yaşatarak ülke de o çok çok yukarılarda oturan siyasetçiler,devlet büyükleri hatta daha yukarda ve dışardaki ülkelerde yaşayan insancıklar kim bilir daha bizim önümüze hangi yün yumağını atıp da bizlerle oyun oynayacaklar.ve kendilerinin yaptıgı pislikleri bu şekilde örtbas edeceklerdir.

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Cyrano dinle..

Benim o bahsettiğin sözleri sarfetmem, o şahıslar için bir rahmettir..

ama anlamıyorlar..

Gene inkarlarında ve inatlarında sabit kalıyorlar..

Öyle ithamlar kişiliklerle uğraşma değil, sadece müslümanım diyen arkadaşların, müslümanlığı daha iyi kavramaları açısından aralara serpiştirilmiş enstantenelerden ibarettir...

Bakın şimdi..

Bir yetkili çıksa ve namazı yasaklasa ve burada bu yasağı tartışır olsak..

Bu arkadaşlar da yasaklamaya destek olsalar, bir müslüman olarak doğru yapmış olurlarmı..

Baş örtüsü de tıpkı namaz gibi Allahın bir emridir..

Emrini tutmayan günahkar olur, emrini reddeden ve bunu açık açık dile getiren kafir olur..

Bu; bildiğinizi sandığınız islamın apaçık bir hükmüdür..

Foruma bunu anlatamadım gitti..

Ben yazdıkça köpürenler oldu..

Günahkarlıkla, kafirlik aynı şey değildir..

Günahkar; Eğer affedilmez yada şefaat edilmezse, günahı bitinceye kadar ceza görür ve cennete girter..

Kafir; Ebedi cehennemde kalacaktır, onun için af ve bağışlanma yoktur...

Bunlar Ayetlerle sabittir..

Saygılar..

Tarih: Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi:

ya kardeşim sen fikrini yaz davanı savun. millet neye inanır, neye inanmaz müslüman mıdır değil midir, onu geç. o onlar dediklerinin sorunudur. sana gelip sen niye müslümansın diyorlar mı?

sen konu hakkındaki fikrini yaz başkalarının inancını falan boş ver. daha öncede yazdığım gibi " her nefis kefaletini öder""

Gönderi tarihi:

Bana ikide bir fikrini yaz diyeceğine sen fikrini yaz...

Benim yazdıklarım benim fikrimdir..

Alla, Allaaaaaaa..

İşin dini boyutundaki fikridir..

Sana şimdi fikir nedir onumu tarif edeyim..

Ne kadar lüzümsuz şeyler yazıyorsun ya..

Bırak şu dipnotçuluğu..

Benim ne yazdığımı değerlendirme arkadaş..

Bir fikrin varsa yaz, yoksa kumda oyna..

Başka yapacak işin yokmu senin..

Bu yaptığına parazitlik derler..

Gönderi tarihi:

sen kalkıp bize . müslümanmısınız kafirmisiniz diye sorarsan değerlendiririm tabi yazdıklarını. müftü mü sanıyorsun sen kendini.

bundan sonra kendi fikirlerini yaz.

bizim inancımız nasıldır, nedir bunalr hkakıdna kafana göre tespitler yapma. kendini insanları imana yönlendirecek mehdi triplerine girme.

senin kermaetin kimden menkul de insanlara nasihat veriyorsun. yazdıkları bizler için rahmetmiş.:) bize nasıl müslüman olunacağını öğretecekmiş.

bundan sonra ricam konuyal ilgil yorumlarını y az. bizler hakkında kafana göre yaptığın tespitleri değil.

Gönderi tarihi:

Bende senden banim yazılarıma karışmmnı rica ediyorum..

Bir müslümanın bir müslümana nasihat etmesi rahmetir..

Ben şeyh değilim, kerametimde yoktur..

Ben kendilerini zorla cehenneme sürükleyenlere, nacizane, gelin kardeşim yapmayın diyen bir acizim..

Birde dinini bildiğini sananlara, bilmediğini hatırlatan bir kulum..

Ama kendi bildiğimce..

Sıkılıyorsan okuma..ok..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

burası forum ortamı . yazdığın herşey eleştiriye açıktır. yok ben yazdıkalrımın eleştirilmesinden rahatszı oluyorum dersen msn i kullanabilirsin.

onun dışında kendini başkalarından daha iyi müslüman triplerine girme.

Gönderi tarihi:

Ben herkezden iyi müslümanım demedim..

Sadece açık açık bilinmeyen konularda uyarıyorum..

MSN ye gitmek istersem giderim..

Benim yazılarımı eleştirebilirsin fakat, yazılarımda hiçbir tasarruf hakkın yoktur..

Bana neyi yazıp neyi yazmayacağımı da öğütleyemezsin..

Anladın...???

Gönderi tarihi:

yoo yine söyleyebilirim. kendi fikrini yaz. başkalarının inançları hakkında da yorum ya da yargı yapma. kendi işine bak yani.

Gönderi tarihi:

Sanane ya..

Sen benim başıma musallatmısın, git başkasının iletisini eleştir..

Adminmisin sen..

Sanane benim yazımdan..Sen fikrini yazmış..

Şu forumda kaç fikir yazdın da bana fikrini yaz diyorsun..

Boyunu bil öyle konuş..

Delirecem abi ben bugün ya..

Benle muhatap olma atrkadaş.. ok..

Gönderi tarihi:

:)

senle zaten muhatap değilim ki kişisel olarak.

yazdıklarınla muhatabım. o klavye kabadayısı ağızlarınıda bir kenara bırak.

Gönderi tarihi:

Zaten benle muhatap olamazsın..

Klasmanımda değilsin...))

Ne babası...))

Klavyemi..)))

Sen öylemi yapıyon yoksa..

Benim içimde dışımda, sanalımda, reelimde budur...

Şimdi sen, "benim babam senin bananı döverde dersin"...))

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Lena kırk kere söyledim sana semavi dinlerin başlangıcı ilk insandır..

O da HZ Adem (a.S) dir..

Sümerler ne ya..

Daha dünkü uygarlık onlar...

Ayrıca burada söz konusu olan Sümerler de değil, Hittiler de değil vs..vs de değil..

Dinimize göre tesettür farzdır..

Kaynak...(NUR-31)

Başka din yada kaynak beni bağlamaz..

Konu AİHM ve başörtüsü meselesi..

AİHM in kararı traflıdır ve islamın bir hükmünü katletmektir..

Ayrıca AİHM e giden bayan da son derce haksızdır neden..?

Çünkü gittiği mahkeme müslüman değil ki senin dinine göre hüküm versin..

Gitiği mahkeme senin ülkeni sevmez ki, seni sevsin..

Saygılar..

Tarih: Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi:

anlamadım şimdi. mahkeme türkiyeyi mahkum etse daha mı iyi olurdu. AİHM tarafından türkiyeye inançları ihlal eden ülke etiketi yapıştırılsa daha mı iyi olurdu.

Gönderi tarihi:

İşte asıl çelişki burada..

Aşağı tükürse sakal, yukarı türkürse bıyık..

Diyorumya, asıl hata oraya gitmekte..

Bir Tüğrkiye bir başörtüsünü çözemezse yazık halimize..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Abdulalh Gül kalkıp bu karar yanlıştır demişti. Türkiyenin dış işleri bakanı " bu karar yanlış bize ceza vermeliydiniz" diyor. orada dava edilen bir kurum değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

baız şeyler ülkede halledilir. o mahkemeye başvurarak sen kafadan o mahkemenin objektif olduğunu kabul ediyorsun. yan idava dilekçende bunu belirtiyorsun.

o kız düşünmemiş mi aksi kararda türban yasağını tescil etirmiş olacağını.

Gönderi tarihi:

Şikayet konusunda haklısın ne günlere kaldık biz almanın memleketinde olduğumuz halde şakaylada olsa türkiye ve dinimize laf söyletmez yaka paça girişirdik gençliğimizde, şimdi ise tersine kendimizi şikayet ediyoruz yabancılara ne günlere kaldık.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.