Φ zaman Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 kral açıklamam mükemmel olmuş. çok teşekkür ederim. arkidişler. aihm nin verdiği karar iyi değil içler acısı aslında. taraflı olduğu besbellii bu yanlı kararlar bu gün sizi sevindirirse yarın bizi sevindirir. bu şekilde biz oyalanır gideriz. arkadaş neden hakkını arayan adam başka yerde arıyor. demekki haksızlık var bir yerlerde. bu insanlık hakkı arkadaş insana hakkını vereceksin. böyle ayıp başka bir yerde görülmemiş. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Hıristiyan bir ülkede bir rahibenin bir kanmu kurumunda işi olsa ve o ülkede de kamu kurumlarına başı kapalı girmek yasak olsa ve bu rahibe AİHM e baş vursa, o rahibeye anında hakkını teslim ederler ve o ülkeyi haksız bulurlar.. AİHM neden bir müslümanı haklı bulsun dimi.. Zaten haklı bulsa şaşardım.. Bizimkilerin AİHM e gitmeleri baştan hata zaten.. Sen kimden ne hakkı istiyorsun..)) Belki daha da haksız duruma düşüyorsun.. Saygılar... Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 kral açıklamam mükemmel olmuş. çok teşekkür ederim. arkidişler. aihm nin verdiği karar iyi değil içler acısı aslında. taraflı olduğu besbellii bu yanlı kararlar bu gün sizi sevindirirse yarın bizi sevindirir. bu şekilde biz oyalanır gideriz. arkadaş neden hakkını arayan adam başka yerde arıyor. demekki haksızlık var bir yerlerde. bu insanlık hakkı arkadaş insana hakkını vereceksin. böyle ayıp başka bir yerde görülmemiş. basa bu hükümeti siz geçirdiniz. simdi de hakkinizi avrupadami ariyorsunuz? avrupanin verecegi karar zaten belli, gereksiz bir olay tasima iste. insanlik hakkinizi istiyorsunuz ama ya kaybolup giden insanlarin haklari? eger hakkini istiyorsan zamaninda hak isteyene de verecektin. aihm'i kararindan dolayi tebrik ederim. Kral X: basma kalip cevaplar vermiyorum. burda sürekli olarak ne kadar müslüman oldugundan, ayetlerden, surelerden bahsediyorsun. kafirlikle günhaklarlik arasindaki farki ben de biliyorum ama günah isledikten sonra kafirden ne farkin kaliyor savundugum bu. bile bile günah isleyip arkasina % 100 müslümanlik ögretileri yapmak bana sadece gösteri gibi geliyor. seni reelde tanimiyorum, ne kadar günahkar ne kadar dinine baglisin onu da bilemem. bu kadar din savunup, bize elestri yapiyorsun o zamanda kendinle çelisiyosun. bu hükümeti avrupa basa geçirmedi. o yüzden karsi çikilan seyleri avrupa mahkemesine götürmek te yanlis. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Ben günahkarım ama işkediğim günahlara pişman oluyorum.. Günahkar olmakla, kafir olmak arasındaki farkı öğren, ondan sonra yaz..ok.. Anladın...??? Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Ben günahkarım ama işkediğim günahlara pişman oluyorum.. Günahkar olmakla, kafir olmak arasındaki farkı öğren, ondan sonra yaz..ok.. Anladın...??? kusura bakma ama kral, su söyleminle senin müslümanligin tamamen havada kaldi. iyi günah isle ondan sonra tövbe ettim de bidaha yap sonra. din bu degildir, dine baglilik ta bu degildir. allahin varligini, dini reddeden kafir, allahin emirlerini bildigi halde uygulamayan günahkardir. bile bile günah isleyenin benim gözümde degeri yoktur. seninle bu tartismayi yapmayacagim çünkü konu tamamen dagildi. kimsenin dini görüslerini yargilamak bana düsmez. ben Aihm'nin verdigi karara katiliyorum ve bu olayi mahkemeye tasiyan arkadasi hatali buluyorum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Heralde beni devamlı günah işleyen ve devamlı tövbe eden biri olarak tanıdın..)) İşlememeye gayret ediyorum ama nefsime uyup işlediğim zaman pişman oluyoyum.. Ben her halükarda, okumayı tavsiye ederim.. Din hakkında bilginiz yok.. Başörtüsünün yasaklanmasını doğru bulan ve davacı kızı haksız bulan bir zihniyeti, haklı bulmak, nasıl bir müslümanlıktır...?? Nur suresinin mealini oku sonra ister yaz ister yazma.. Sevgiler. Tarih: 14 Kasım , 2005 Düzenleyen: kralx Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 AİHm kararına saygım devam edecektir........... sevgiler..... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Bu işler inat götürmez.. Gemisini kurtaran kaptan.. Naparsan yap turkey.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! - NÛR SÛRESİ 31 ayet AİHM SELAMLAR Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) AİHM den önce bizimkilere anlat dostum..)) Zira sonucun bu olacağını dört gözle bekleyip, çocuklar gibi sevinenler var.. Lafı ağzına alınca da, müslümanlığı kimseye bırakmayanlar var..)) Oysa bir yerde müslümanım derler, bir yerde Allahın ayetini reddederler.. Hey gidi insanlık hey... Ya dinini bilmezsin Yada kendini.. Tarih: 14 Kasım , 2005 Düzenleyen: kralx Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 sana sonuna kadar katılıyorum kralx zaten ülkemizde harry potter yüzüklerin efendisi gibi kitapların okunduğu kadar kitabımız olan kuran-ı kerim 'i okusalar böle olmazdı sanki aihm'in derdi türban onların derdi islam'la türban sadece bir simge ama anlayana. bu konu hakkında fazla yazmak istemiyorum çünkü ben ne dersem diyim herkes kendi bildiğini yapıyor kurban olduğum ALLAH'ım doğru yolu bulmayı nasip etsin herkese... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 bir zamanlar hz kaldırılsınmı başlığı altında söylemiştim saygıyı tek taraflı beklemeyelim diye bakıyorum hala aynı yerdeyiz. önemli olan bakmaktır ve de baktığında gördüklerindir mesela herkez sahilde oturup denize bakar ama çok farklı şeyler görülüyor olabilir. kimse sizin gözünüzle bakmıyor dünya ya bunu bir kere kafanızın bir kenarına yazın... gelelim türban meselesine türban bu ülkede siyasal islamcıların simgesidir. ahim verdiği karara gerek yok bu ülkenin kendi yasaları bunu yasaklıyor kimin işine gelirse. birgün ankara ulus meydanında amcam la yürüyoruz türbanlı bir hatun elinde anket yanaştı bize o zamanlar ben daha 15-16 yaşlarındayım amcama sordu türbanlıların okula alınmaması konusunda ne düşünüyorsunuz diye amcam da soruya soruyla karşılık verdi eğer sen tıp fakültesine gittin doktor oldun beni muayene edecekmisin? dedi bizim türbanlı yok dedi amcam da o zaman alınmanızı istemiyorum dedi daha dün gibi hatırlıyorum.. anllattığım olay gerçektir yorumsuz.. Alıntı
Φ vimana Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 şimdi leyla şahin olsun ya da başkaları, aihm in kararını objektif bulmadıkalrını söylüyorlar ve avrupanın demokrasisi bu kadar diyorlar. iyide siz zaten o mahkemeye güvenmiyorsanız nyie davayı o mahkemeye götürdünüz. niye ülkenize karşı aihm de dava açtınız. başka bir bakışla, mahkeme türkiyeyi tazminata mahkum etse. demokrat etmeyince anti demorkat mı oluyor. mademki aihm'in vereceği karara saygı göstermeyeceksiniz, o zaman niye orada dava açtınız. niye iç hukuk yolları tükenmeden hemen dosyayı aihm e gönderdiniz. eğer aihm e davayı götürüyorsan baştan onun vereceği kararı onaylıyacağını kabul etmişsin demektir. ondan sonra yok aihm objektif değil yok bunalr demorkat değil. o zaman götürme davayı ülkene karşı dava açma. açtıysan açtığın makamın vereceği karara saygı duy. zira aihm türban yasağını kaldırın diye bir karar vermeyecekti ki. bunu veremezde sadece türkiyenin leyla şahine tazminat ödemesini isteyecekti. ve bu dava neticesidne başka bir rezalet olmuştur . Abdulalh Gül'ün açıklaması. AİHM " bu yasak ab anayasına aykırı değildir, türk hükümeti ve devletinin kararına bırakılmıştır" diye hüküm veriyor.Türkyie Cumhuriyeti Dışişleri bakanı " böyle kararmı olur bu yasak ab ruhuna aykırıdır" diyor. yahu kardşeim sen bu memleketin dışişleri bakanısın, o memleketin en büyük avukatısın. avukatlar müvekkilinin suçlu olduğuna emin bile olsa, onun suçlu olmadığını idda eder her meclsite. sen nasıl senin temsil ettiğin bir devlete karşı açılmış davadan devlet lehine çıkan sonuca itiraz ediyorsun. nasıl bir mantıkla türban sorununun AİHM de çözülmesini istiyorsun. senin gönderdiğin avukat Türkiye bu kararında haklıdır bunun çözüm yeri türkiye iç hukukudur diye savunam yapıyor, senin bilgin ve emrin dahilinde. ama sen kalkıp karara itiraz ediyorsun. böyle hariciyecilik olurmu. Diyelim ki Kardak krizinde kişisel oalrak dışişleri bakanı Türkiyenin haksız olduğunu düşünüyor ne yapar gidip türkiye haksızdır buyrun kardağı mı der. hayır. hariciyecilik böyle olmaz. bu yasağın yanlış olduğunu düşünüyorsan çıkarrsın mecliste bir kanun çözersin. sen nasıl bir dış işleri bakanısınki bu sorunun çözüm yeri oalrak AİHM i görüyorsun böyle saçma sapan şey olurmu. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 AİHM İZİN VERMEMİŞ AMA BİZ HALA DİRETİYORUZ...NE GEÇECEK ELİMİZE ACABA BİRBİRİMİZLE *********** YARIŞTIRMAKLA..... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 AİHM İZİN VERMEMİŞ AMA BİZ HALA DİRETİYORUZ...NE GEÇECEK ELİMİZE ACABA BİRBİRİMİZLE *********** YARIŞTIRMAKLA..... aihm in izin vermesine gerek yok ki can bizim yasalarımız izin vermiyor.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Siyasal islam da ne ya.. Kardeşim size ayetten bahsediyorum.. Hiç kimse içindeki dinsizliğe bir kılıf takıp, kendini haklı göstermeye çalışmasın.. Uydurmuşlar bir siyasi islam, o cümlenin altından ideolojilerini yürütüyorlar.. Türban değilde, başka bir şekilde örtünsün, sorun çözülecekmi.. Yada nasıl milet vekilerine, doktorlara, hukukçulara yemin ettiriliyorsa, öğrencilere de hiç bir siyasi yönüm yok, siyasi amacım yok diye yemin ettirilsin.. çözüldümü sorun.. Ama yoo.. Amaç o değilki.. Nasıl bir iğne deliği buluruz da şu islamı minimize ederiz.. Zaten ateis bildiğim forum üyeleride pek sevindiler... Bizim müslüman ahali de ekmeğinize yağ sürüyor sağolsunlar.. Fundamantalist, moda islamcılar..)) Saygılar... Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 türban siyasi malzeme haline getirilmese idi bu sonuçlar dogmayacakti. hala bazi arkadaslarimiz benim inançsiz, herkesi elestiren birisi oldugumu zannediyor. kimsenin düsüncesini umursamiyorum. hala islam dininden, yapilmasi gerekenlerden bahsediyorsunuz. bu ülke 1923 senesinden beri laik bir ülkedir. laikligin anlami ile çelisen her türlü söylemin karsisinda olurum. zor durumlarda kalinca dini gerekliliklere uyulmamasi gibi bir durumda günah yazilmayacagi konusuluyordu daha düne kadar.. gerçekten inanan insan evinde ibadetini yapar ve disariya belli etmez. politik oyunlara alet etmez dinini. simdi benim de sormak hakkim degil mi? çok müslümanlardi..... saygilari vardi.... çok inançlilardi..... neden kimse sesini çikarmadi sönüp yok olanlar için? elleri kollari bagli izleyince günaha girmediler mi? ben buna kiziyorum. herkese söyledim, her konu için ayni yorumu yaptim. 5 parmagin 5i asla 1 degildir. her kapali olan, tarikatçi degildir, saygim vardir diye. ama gelin görün konu nerelere geldi. kapali olup ta okulda açilan, ve giderken sessizce kapanip, evine gidip ibadetini yapanlari da biliyorum. onlar neden kendilerini yollara atmadilar? onlar neden verilen karara saygi duyuyorlar? inanç içeridedir. geçin bunlari ya. esitlik diye bir kavram var. sözde kapali olan insanlar yüzünden bu tartismalar buraya geldi herkes te bunu biliyor. o yüzden buluttan nem kapmayin artik. gerçek inanan bu kadar malzeme olmaz!!! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Seni AİHM mi yönetiyor... Sen Allahın ayetlerinemi AİHM deki birkaç yargıcın hükmünemi değer ver,iyorsun Ayrıca Karçiçeğim bir bayana o si.... kelimesi hiç yakışmamış.. Mara gerek yok.. Sizide biliriz, onları da, kendimizide.. Laf dansı yapmayın... Tarih: 14 Kasım , 2005 Düzenleyen: kralx Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Seni AİHM mi yönetiyor... Sen Allahın ayetlerinemi AİHM deki birkaç yargıcın hükmünemi değer ver,iyorsun Ayrıca Bir bayana o si.... kelimesi hiç yakışmamış.. Mara gerek yok.. Sizide biliriz, onları da, kendimizide.. Laf dansı yapmayın... siz kim? biz kim? onlar kim? ayrica laf dansi yapan kim? daha açik konusursan sevinirim kral x. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Siyasal islam da ne ya.. Kardeşim size ayetten bahsediyorum.. Hiç kimse içindeki dinsizliğe bir kılıf takıp, kendini haklı göstermeye çalışmasın.. Uydurmuşlar bir siyasi islam, o cümlenin altından ideolojilerini yürütüyorlar.. Türban değilde, başka bir şekilde örtünsün, sorun çözülecekmi.. Yada nasıl milet vekilerine, doktorlara, hukukçulara yemin ettiriliyorsa, öğrencilere de hiç bir siyasi yönüm yok, siyasi amacım yok diye yemin ettirilsin.. çözüldümü sorun.. Ama yoo.. Amaç o değilki.. Nasıl bir iğne deliği buluruz da şu islamı minimize ederiz.. Zaten ateis bildiğim forum üyeleride pek sevindiler... Bizim müslüman ahali de ekmeğinize yağ sürüyor sağolsunlar.. Fundamantalist, moda islamcılar..)) Saygılar... siyasal islamdan kastımız imam hatipleri kendi arka bahceleri gibi görenler siyasal islamdan kastımız türbanı seçim probagandalarında kullanan takkiyeciler. siyasal islamdan kastımız sümeyye gibi teşekkür edeceğine ATA ya sövüp sayanlardır. siyasal islamdan kastımız insanları diri diri toprağa gömen hizbullahcılardır. siyasal islamdan kastımız insanları kurbanlık koyun gibi kesenlerdir. daha dün on kasımda tsk arşivinden görüntüler gösterildi tv lerde izledinmi orada başı ötülü bir ana vardı siperde kurşun sıkan askerlere su dağıtan. o analar öyle yaparken menemen olaylarıda yaşandı bu memlekette. vatanı için savaşanları vurun kahpeye deyip halka linc ettirenlerde vardıbu memlekette kimse gelip bana siyasal islam nedir diye sormasın. takkiyeden öte geçmez bu dedikleri. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Deli Emin bunları yazarken çokmu ciddiydin... Yani o madde medde yazdıkların, bugün başı kapalı diye okula alınmayanların başındaki örtünün günahımı.. Yani başörtüsü bütün bu suçluların simgesi öylemi... Sadece gülüyorum arkadaşım.. Saygılar... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Deli Emin bunları yazarken çokmu ciddiydin... Yani o madde medde yazdıkların, bugün başı kapalı diye okula alınmayanların başındaki örtünün günahımı.. Yani başörtüsü bütün bu suçluların simgesi öylemi... Sadece gülüyorum arkadaşım.. Saygılar... bende sana gülerim Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Seninki de işmi yani deli emin.. Şimdi bu bayanlarımız teröristmi.. Bu kadar açık yazdım, gülmene gerek yok.. Cevap ver.. Mara anlayan anladı onu geçtik.. Tarih: 14 Kasım , 2005 Düzenleyen: kralx Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Seninki de işmi yani deli emin.. Şimdi bu bayanlarımız teröristmi.. Bu kadar açık yazdım, gülmene gerek yok.. Cevap ver.. bence hepsi birer piyon terorist demiyelimde Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Seninki de işmi yani deli emin.. Şimdi bu bayanlarımız teröristmi.. Bu kadar açık yazdım, gülmene gerek yok.. Cevap ver.. Mara anlayan anladı onu geçtik.. kral tutumun ne kadar da sasirtici ya. savundugun kisiler kim???? bizim savunduklarimizi biliyormusun? isine gelmeyince hemen bilmiyorsunuz ögrenin diye laf edip çekiliyorsun. sen de çok iyi biliyorsun ki kastedilen türbanlilar siyasi anlamda dini öne sürenler. neden genelleme yapilmis gibi üzerine aliniyorsun ki? gerçek inanan böyle mi olur ya? sureler yazip duruyorsun, o sureleri yazmayi biz de biliyoruz. burda tartisilan, yaptirim yapmaya çalisanlarin ülkede istediklerini gerçeklestiremeyince avrupaya yönelmesidir. sanki biz dinine gerçekten bagli insanlara laf ediyormusuz gibi alinganlikar ve suçlamalar. ayip oluyor ama sureleri buraya yaziyorsun diye bizden daha bilgili sayilmiyorsun. bi kere ayrimi anla. burda neden aihm'in kararina saygi gösterdigimizi herkes anladi. türbani siyasi malzeme haline getirip ortaliga düsenleredir lafimiz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.