Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ne güzel iş be. hem forumdaki tartışmaların yüzde doksanını bir kimsenin yazılarından copy paste yaparak kullanın sonra o adamdan örnek verince. ne alakası var deyin. :)

+1

• Cevaplar 658
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ben HY yi savunmadım..

Onun açlışmalarını savundum..

Kişiliği beni o kadar ilgilendirmez..

Adamlar grup çalışması yapmışlar ve bilimsel verileri derlemişler...

Bu çalışmlarını kutluyorum..

Gayet güzel bilimsel ve mantıklı da..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

vay be her mesajında insanların kişiliğini tartışan arkadaşımız şimdi onun kişiliği beni ilgilendirmez diyor :)

mesela bize açın televoleyi bakın kimin aklı fikri kadında diyor bizde, hatırla adnan hocanın villa fantazilerini diyoruz bu sefer onun kişiliği beni ilgilendirmez diyor.

gerçekten harika sen avukat falan olmalıymışsın.

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Çıkıyordum ama şunu da cevaplıyayım..

Bak arkladaş..

Evrim meselesinde malzeme nedir, hücre, genetik, fosil, canlılar vs..vs..

Yani H.Y değil..

H.Y nin ne olduğunu kızlarla düşüp kalktığını televolelerde tartışalım istersen..

Benim meselem bilimdir ve bilimsel gördüğüm ve mantığıma yatan her kaynaktan mantığıma yatan verileri alırım..

Gevura kızıp oruç yemek ahmakların işidir..

Örneğin bir sanatçı var adını bilirsiniz..

Kendisi aşikar komünistir ama ben onun şarkılarını seviyorum....

Yani o adamın kişisel özelliği yüzünden eserlerini dinlemeyimmii..

Bu ne ********* dimi yani...

Saygılar ve tekrar iyi geceler...

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi:

demek ki bir daha forumda insanların kişilikleriyle uğraşmayacaksın fikirlerine bakacaksın. bir söylediğinle hareketlerin çelişmeyecek.

Gönderi tarihi:

CYRANO o zaman sende İnsanları senin düşüncenle çatişiyorlar diye LAİKLİK düşmanı ŞEriATÇiler olmakla suçLamaktan waz geç...

AYRıca o FOTOĞRAfta yemekte yan masada oturan bayan sabah kahwaltısını o heyetle beraber yapmiştir buda ispatli geç kaldığı için o masaya oturmamiş...BAhane değiL...

Unutmamak gerekir Ki İkinci Plana atılan bayan dediğin bir öğretmen we nice insanlar yetiştirmiş bilğili kültürlü bir insan ..

KAdın Kimliğini Bırak diyelim hade..Öğretmen KimLiğiyle ikinci plana atılması mümkün değiL...

BAna bir harf öğretenin 40 yıl kölesi Olurum (hz.ALi)

Kendi düşünceleriniz için magzeme etmeyin...

Gönderi tarihi:

Beni kişiliklerle uğraşıyor diye suçlayanlar benden on kat daha kişiliklerle uğraşıyorlar..

Alıda CYRANO haklısın..

Ben H.Y nin kişiliğiyle değil, eserleriyle ilgileniyorum..

Sizinde kişiliğinizle ilgilenmiyim ama yeterki bir eser üretin...))

Bir fikriniz, veriminiz, kaliteniz olsun...))

Gönderi tarihi:

pardon ne esr üretmiştir o kimse, hadi bırak ateistleri bilmem kimleri müslüman, hocalardan bilim adamlarından açıp okluyna bile var mıdır. hangisi ciddiye almıştır onun zırvalarını.

yahu yapmayın ya, Adnan Hoca dan bilim adamı yaratacaksınzı he :)

Gönderi tarihi:

sorma ya, nasılda susturdu :)

günlük hayatı takvim ve güneş gazeteleri okumakla geçen tipelr için onun yazdıkları " vay beaa adam ne yazmış" gibi gelebilri tabi bedava dağıtılınca meydanlarda alıp göz atan olur. hayatında başka hiç bir kitap okumamış tipler için tabi.

Gönderi tarihi:

Sen gibi yerel gazete okumaktan daha iyi..

Hatta hiç okumamaktan daha iyi..

Zira hiç okumadığınız ayan beyan ortada..

Bir de gazetelere çamur atma...

Gönderi tarihi:

İslam dini senin aktardığın gibi değildir by..x...

Kavgaya mahal vermemk için bilmiyorsun demiyorum...

Ama genede anla....

İslamda kadına dayak yoktur..

Erkeğin eşini boşaması ağır şartlarla zorlaştırılmıştır..

İslam dünyası dışında dayak, işkence ve boşanma olayları daha fazladır..

Şu açıktır ki; İslamın kadına verdiği değeri, hiçbir din yada toplum vermemiştir..

Belki kağıt üzerinde birkaç hak vermiştir..

Ama diğer tarafta aynı hükümler kadının pazarlanmasına resmi yolla izin vermiştir(genelev)..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

***Ama diğer tarafta aynı hükümler kadının pazarlanmasına resmi yolla izin vermiştir(genelev)..****

bakaLım Bu na ne kılıf buLacaksınız...

BAgırıp duruyordunuz ya KAdınLAr özğürlüğünüzü kimseye wermeyin diye...CYRANo

BraVo KRALX çok güzeL yakaLamişsin...

Gönderi tarihi:

kadına şiddet olayı bir toplumun yada dinin üzerine yıkılamaz..

kesin bilmiyorum ama;

üç kere boş ol deyince boşandığın söyleniyor bumu zorluktan kastınız..

2 kadın 1 erkek şahite denk geliyor diye biliyordum ben

Gönderi tarihi:

Evet o söylediklerin doğrudur..

Fakat üçkez boş ol meselesi daha geniş ve tefarruatlıdır..

Mesheplere ve adetlere göre değişir...

Yalnız boşanırsa büyük bir sorumluluğu üstlenmiş olur..

Kadının ve çocukların bakımı, nafakası vs..vs..

Allahın en sevmediği özgürlük boşanmaktır..

Ama şartlar bazen gerçekten boşanmayı gerktirebileceği için boşanma serbest bırakılmıştır..

Şahitlik meselesine gelince..

Belki kadınların daha çok duygularıyla hareket edeceklerindendir..

Daha geniş izahatı için araştırılabilir...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

peki tekrar birlikte olabilmeleri için kadının bir başkasıyla nikahlanması gerektiğide doğrumu?

Gönderi tarihi:

Evet doğrudur..

Ağır şart dediğim budur..

Birde o erkeğe cezadır..

Erkek eski eşiyle tekrar birlikte olmak için eski eşinin başkasıyla evlenip boşanması gerekir..

Tabiki yeni nikahlandığı kocası izin verirse boşanır..

Yani zırt bırt boşanma mesewlesi böyle ağır bir şartla, basitlikten kurtarılmıştır..

Yapboz değilki bu dimi...??

Saygılar...

Gönderi tarihi:

ama şöyle bir durum var insanların hayattaki beklentileri üzüntüleri mutlulukları zamana göre o kadar değişirkenki mesela bugünkü bir kadınla bundan 30 sene öncesi yaşamış bir kadının beklentisi mutluğunu baladığı şeyler aynı değilken bundan 1400 sene öncesinden katı kuralların yürürlükte kalmasını sağlamak nasıl bir umardır. zamana vede çağa ayak uydurmak bunu daha yaşanır ve sevilir kılmaz mı?

yani yukarıda söylediğin şeyler benim için kabul edilemez şeyler. insan ilişkileri anlamak o kadar zorken insanların günü gününü tutmuyorken anlaşamamzlıkta olacaktır yeri gelinecek insnalar ayrılacaktır. tekrar birleşmek için bir başkasıyla birlikte olması benim için kabullenilemez bir durum.

aslında buda gösteriyorki herşey zamanına vede çağına ayak uydurmak zorunda ayak uydurmazsa yok olup kaybolmaya yüz tutar.

Gönderi tarihi:

Ilginc bir mantik, peki hayat ve dünya bu kadar degiskenken, hangi kural sabit kalabilir ki?

Bugün gecerli olan her yasa, her kural, her düzen yarin gecersiz mi yani ? :huh:

Bu dini dogmalar icin gecerli ise, hukuk yasalari icinde mi gecerli aceba?

Yanilmiosam anayasasinda Cumhuriyetin kurulusundan beri degismemis yasalar var, nie 80 küsür sene evvel yazilmis yasalar bugün uygulanmak zorunda, uygulanabilirmi ki?

Maksatim ne muhalefet ne polemik, sadece bir düsüncenin her boyutunu düsünmeye calisiorum...

NoT: Imza süper olmus hocam

Gönderi tarihi:

Zamanımızın daha acımasız olduğunu biliyorsun..

Şuan yeryüzünde kaç tane terkedilmiş kadın ve çocuk var biliyormusun...

Bunların bir çoğuda cinsel dürtüler ve başkasına ait namuslara göz dikmekten kaynaklanıyor..

Yani gene harama meyledildiğinden kaynaklanıyor...

Bak arkadaşım belki siyasi, belki dini sana ters geliyor bunlar ama..

Toplumsal huzur ve saadet için bunlar şart..

Televole evlilikleri gibi bir ortammı istiyorsun..

S.C, H.a yı düşün şimdi onlarında çocukları var..

Yani bir gün onunla bir gün bununlamı olmamız lazım..

Lütfen iyi düşün..

Ben ailenin öneminden bahsediyorum..

iİslam dini de aileye önem verdiği için boşanmayı zorlaştırmıştır..

Hem boşandığın kadınla neden tekrar birlikte olmayı düşünüyorsun..

Bu çocuk oyuncağımı...

Zamanında neden düşünmediniz...

Bırakın arkdaşım ya..

Sana ters gelsede gelmesede hakikat budur, islam budur..

Dolayısıyla senin dinin sana benim dinim banadır..

Şükürler olsunki müslümanım..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

allah herkese akıl fikir vermiş diyoruz değilmi kralx ve herkez bu aklı kullanıp istediğini seçmek te hür değilmi?

o zaman bırak aldığı bir kararın sonuçlarına da katlanılsın. kaldıki günümüz modern kadınlarının yada erkeklerinin böyle bir sıkıntısı yok ve bu sck dediğin kurumdaki insanların dramlarının nereden kaynaklandığıda çok önemli. aile baskısıyla evlenmiş olunabilir. ekonomik olarak kadınlar ne kadar bağımsız ki. sen kızı okutma nasılsa biriyle evlendir de toplum içerisine çıkarma. sonra ondan sağlıklı bir evlilik ilişkisi bekle. bu tarz ilişkilerden bu şekil sonuçlar doğabilir. yoksa ekonomik bağımsızlığını kazanmış ayakları yere basan bir bayan neden ayrıldıktan sonra zorlluklar çeksin ki ? bu zorlukları vicdanında çeker yanlış bir evlilik yaptığı için. yani o senin anlattığın hikayelerin çıkış sebebide biraz insanların yobazlığından değilmidir? kızlarını okutmamakla insan içerisine çıkartmamakla yine o kızlara en büyük kötülük yine kendini zamana uydurmamışlardan gelmekte değilmidir ?

Ilginc bir mantik, peki hayat ve dünya bu kadar degiskenken, hangi kural sabit kalabilir ki?

Bugün gecerli olan her yasa, her kural, her düzen yarin gecersiz mi yani ? :huh:

Bu dini dogmalar icin gecerli ise, hukuk yasalari icinde mi gecerli aceba?

Yanilmiosam anayasasinda Cumhuriyetin kurulusundan beri degismemis yasalar var, nie 80 küsür sene evvel yazilmis yasalar bugün uygulanmak zorunda, uygulanabilirmi ki?

Maksatim ne muhalefet ne polemik, sadece bir düsüncenin her boyutunu düsünmeye calisiorum...

NoT: Imza süper olmus hocam

alat abla o değiştirilemeyen maddeler bakmam lazım ama sanırım türkiye cumhuriyetinin bayrağı yönetim şekli ve laik oluşu ve bir iki tane daha var yanlış hatırlamıyorsam sence bunlar yürürlüğünü yitirdimi kaldıki mecliste belli bir oy potansiyelini yakalarsan değiştiremiyeceğin madde de yok sanırım.

Gönderi tarihi:

yakalarsan değiştiremiyeceğin madde de yok sanırım.

Ama insanlar, hayat sartlari ve beklentileri degisio dedin hocam, yasalar nasil olurda ayni kalir...

hukuk yasalari da hayat sartalarina göre belirlenir, caktin köfteyi...

Aslinda kendimce cevap ariorum, bende bazi bazi seriat yasalarinin ne kadar uyarlanabilcegi konusunda tereddüte düsüyorum(ve simdi kimse kalkip dinden cikmissin deme gafletinde bulunmasin), fakat dedigim gibi fikir yürütürken her aciyi düsünmeye calisiorum....

neyse size kolay gelsin, benimki zaten monolog idi.....

Gönderi tarihi:

Hep nevsi müdafa rum ve yunanda boşananın kızınla kimse evlenmez italalya boşanmak yasak bir ara serbest yaptılar 15 günde 400 bin kişi müracat edince gene iptal etdiler. Hep masal seviyoruz nedense.

Gönderi tarihi:

Ama insanlar, hayat sartlari ve beklentileri degisio dedin hocam, yasalar nasil olurda ayni kalir...

hukuk yasalari da hayat sartalarina göre belirlenir, caktin köfteyi...

Aslinda kendimce cevap ariorum, bende bazi bazi seriat yasalarinin ne kadar uyarlanabilcegi konusunda tereddüte düsüyorum(ve simdi kimse kalkip dinden cikmissin deme gafletinde bulunmasin), fakat dedigim gibi fikir yürütürken her aciyi düsünmeye calisiorum....

neyse size kolay gelsin, benimki zaten monolog idi.....

hukuk yasaları hergecen gün kendini güncelliyor diye biliyorum ama takip etmiyorum kesin konuşmak istemem bu konuda . bizim ülkemiz için de ne kadar geçerli bir durum bunuda bir hukukçuya sormak lazım..

benim anlatmak istediğim sadece güncellenebilir olmaz isen yok olmaya yüz tutarsın. hayatın her alanı için gereklilik arzediyor bu.

bence ama sadece bence...

Hep nevsi müdafa rum ve yunanda boşananın kızınla kimse evlenmez italalya boşanmak yasak bir ara serbest yaptılar 15 günde 400 bin kişi müracat edince gene iptal etdiler. Hep masal seviyoruz nedense.

iyide lena ne kadar yasaklarsan yasakla, zorlaştırırsan zorlaştır insanlar kendine faklı bir çıkış noktası yakalıyor. mesela artık insnalar hiç evlenmeden birlikte yaşamaya başladılar sizce buda doğru değildir ama neden beni bağlayıcı sebebler olsun ki diyorlar. evliği sorgulamaya başlıyorlar; bir imzamıdır diyorlar

sen istediğin kadar katı kurallar koy insanlar kendisine farklı bir yol bulabiliyor.

umarım anlatabildim.

Gönderi tarihi:

Güncellenme konusunda bende takildim zaten...

NoT: herkes kendince yazio zaten, yoksa burda baskalarinin adina konusanda mi var :huh:

Lena: Cok pardon hocam, kizma da .. ben senin yazdiklarini anlamakta güclük cekiorum, senin türkcen benimkinden de beter, neden?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.