Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Şimdi diyorsun ki birileri siyasi magzeme yaptı... EVET BİZİMKİLERDE BALIKLAMA ATLADI BU İŞİN İÇİNE ÇÜNKÜ İNSANLARI KULLANMAK İÇİN EN GÜZEL YÖNTEMLERDEN BİRİ DİNİ DUYGULARINI SUİSTİMAL ETMEKTİR BUNU DA ÇOK GÜZEL BAŞARDILAR TÜRKİYEDE YÜKSELMEKTE OLAN GENÇLİK HAREKETLERİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN ÖNCE KÖY ENT. KALDIRILDI SONRA İH. LİSELERİ AÇILDI VS. BUNLAR KASITLI OLARAK SOL UN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN YAPILDI . YANİ İÇERİSİN DE YİNE EMPERYALİST ÜLKELERİN PARMAKLARI VAR.PEKi bu yasakları koyanlar bu siyasi magzemeye çanak tutmadılar mı? T.CUMHURİYETİN'DE ÖRTÜNMEK YASAK DEĞİLDİR. HERKES BİREYSEL YAŞAMI İÇERİSİNDE İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNMEKTE HÜRDÜR (CÜBBE VE ÇARŞAF HARİÇ KILIK KIYAFET YASASI GEREĞİ YASAKTIR) Sonuçta bazı insanların siyasi ,rantları sayesinde insanlar çeşitli uygulamalara maruz kaldı... BUNda her iki kısım siyasi kuruluşlarında hataları war... heR iki siyasi görüşte bu kONUDAN kendi çıkarları doğrultusunda rant sağlarken ne kadar insanların öz<ğürlüğünü düşündüler ne kadar temel hak we hürriyeti düşündüler... SAdece OY kaygısı İçinde Bu tür eylemlerde bulundular...BİRİLERİ BU ÜLKENİN KANUNLARINI HİÇE SAYACAK DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPACAK İNSNALARIN DİNİNİ SÖMÜRECEK TAM MANASIYLA. BİR DİĞERİ DE BUNA KAYITSIZ KALACAK ELBETTEKİ HALKI BİR ŞEKİLDE UYARMAK GEREKECEKTİR BUNUN ADI LAİKLİK ÜZERİNDEN PRİM YAPMAK DEĞİLDİR BUNUN ADI AÇIN ARTIK GÖZÜNÜZÜ DÜR. Dün arada kaynamış iletime cevabın anca gördüm Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Bir başkasının özgürlüğüne kayıtsız kalanlar hiç bir kimseden özgürlük beklemesinler.. BenİM karakurtun katıldığım sözü "bu ülke bizimdir bizim kalacaktır" dır.. Varmı buna İTİRAZI OLAN..!! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 siz kimsiniz ? siz biz ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Kastedilen; Biz: Vatanını toprağını, milletini, kültürünü, töre, adet ve geleneklerini seven, manda ve himayeye müsade etmeyen, bilmem kimlere özenip, kendi öz kimliğini ve milletini küçük görmeyen, inançlara ve özgürlüklere saygılı kimselerdir.. Siz: Bunun tersidir... İsteyen "biz" tanımına, isteyen "siz" tanımına dahil olur.. Herkes kendini bilir.. Saygılar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 sen bunu forumda birilerine karşı tarzda söyledin. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Al işte buyur burdan yak..)) Peki öyle olsun..)) Size doğrunun en doğrusu söylesek bile böyle kafadan reddedeceksiniz yada karalayacaksınız.. Böyle bir ortamda tartışma yapılmaz... Saygılar.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 nasıl en doğrusu hani o tanımda laiklik, Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 evet arkadaş bende krala katılıyorum. bu ülkeyi istemeyen çıksın gitsin memleketi bölüp parçalamak niye kardeşim. isteyen biz istemeyen siz çok güzel bir yaklaşım. bu ülkeyi istemeyenler bizden değildir. bravo kral. herkes kendini ona göre ayarlasın. kral bu platformda bunu birilerine yazdıysa demekki yazıya alınacak birileri var kardeşim. bütünlüğümüzü tehdit edenler var. yarası olan gocunur. bize ne... o kadar. ha... arkadaşın birisi leyla zana hakkında yazı yazmış ne hainliğini görmüşmüşüz. sanki bilmiyoz pkk toplantılarına katıldığını kamp çadırındaki fotolarını görmedik. hala toplantılar düzenleyip kürtce dil özgürlüğü yakında kürtçe başka şeyler. toprak bayrak. bölge sonunda başka bir ülke biz farkında değiliz hemi... leyla zana vatan hainidir arkadaş bana göre... burası TÜRKİYE Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 evet arkadaş bende krala katılıyorum. bu ülkeyi istemeyen çıksın gitsin memleketi bölüp parçalamak niye kardeşim. isteyen biz istemeyen siz çok güzel bir yaklaşım. bu ülkeyi istemeyenler bizden değildir. bravo kral. herkes kendini ona göre ayarlasın. kral bu platformda bunu birilerine yazdıysa demekki yazıya alınacak birileri var kardeşim. bütünlüğümüzü tehdit edenler var. yarası olan gocunur. bize ne... o kadar. ha... arkadaşın birisi leyla zana hakkında yazı yazmış ne hainliğini görmüşmüşüz. sanki bilmiyoz pkk toplantılarına katıldığını kamp çadırındaki fotolarını görmedik. hala toplantılar düzenleyip kürtce dil özgürlüğü yakında kürtçe başka şeyler. toprak bayrak. bölge sonunda başka bir ülke biz farkında değiliz hemi... leyla zana vatan hainidir arkadaş bana göre... burası TÜRKİYE burası LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ o zaman Laikliği tehdit edenleri de şöyle bir güle güle diyelim.. varmı ya böyle mantık Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Deli emin nufuzumuz çol azalmazmı. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Deli emin nufuzumuz çol azalmazmı. abi farkındaysan varmı böyle mantık demişim.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Ben ne demek istediğini anladım, mesajının da nereye gittiyinide anladım bir espiri yapmak istedim. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Ben ne demek istediğini anladım, mesajının da nereye gittiyinide anladım bir espiri yapmak istedim. leyim ozaman abi Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 evet arkadaş bende krala katılıyorum. bu ülkeyi istemeyen çıksın gitsin memleketi bölüp parçalamak niye kardeşim. isteyen biz istemeyen siz çok güzel bir yaklaşım. bu ülkeyi istemeyenler bizden değildir. bravo kral. herkes kendini ona göre ayarlasın. kral bu platformda bunu birilerine yazdıysa demekki yazıya alınacak birileri var kardeşim. bütünlüğümüzü tehdit edenler var. yarası olan gocunur. bize ne... o kadar. ha... arkadaşın birisi leyla zana hakkında yazı yazmış ne hainliğini görmüşmüşüz. sanki bilmiyoz pkk toplantılarına katıldığını kamp çadırındaki fotolarını görmedik. hala toplantılar düzenleyip kürtce dil özgürlüğü yakında kürtçe başka şeyler. toprak bayrak. bölge sonunda başka bir ülke biz farkında değiliz hemi... leyla zana vatan hainidir arkadaş bana göre... burası TÜRKİYE Süper çocuk... Sen kimsin ki birilerini kovma hakkını kendinde görüyorsun? Hadi diğeri KRAL imiş,o kovar,sahibi adam ne yapsa yeridir...(!) Yok yarası olan gocunur,alınan var ki demiş,ne biçim laflar bunlar... Bir DEVLET'in bile kendisine karşı geleni kovma hakkı yoktur,yapacağı en son şey İDAM etmektir.Bunun için bile sahiplenmesi gerekir. LEYLA ZANA konusu ise senin için zor bir konu olmuş. F.ALTAYLI da kamplarda fotoğraf çekti... MAZLUM-DER Başkanı da çektirdi... Peki onlar vatan haini mi sence? Ki oralara birçok medyatik kişi gitti,gazetecisinden milletvekiline kadar,hepsi mi vatan haini? Herkes vatan haini galiba memlekette...bir senin sevdiklerin vatansever,gerisi HAİN... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Görüyorsunuz ne durumlara geliyoruz, oturup düşünüm veya araştırın bunları tetikliyen kimler bunları araştırın ki tetikliyenler yılsın. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Sizlerden daha laikim.. Laiklik din ve devlet ilişkileriyle ilgilidir.. Üniversitelerle değil.. Laiklik dinin garantisidir.. Başörtüsü de dinin bir vecibesidir.. F-A-R-Z-D-I-R.....!!!!!!! Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Baş örtü ama sembol türban deyil, baş örtüsüne kimse laf söylemedi şimdiye kadar türban çıkınca olay başladı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 O zaman başörtüsüyle girmelerine izin verilsin.. Türmanla değil..!! Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Zaten en yüksek kuruma kadar girilmiyormuydu fotaraflar ispağtı Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Lena çok afaki konuşuyorsun.. Konuyu dağıtıyorsun. Ben şuanki meseleden bahsediyorum.. Ve üniversitelerden bahsediyorum.. Geçmişten değil.. Geçmişte serbest olması, gelecekte yasak olmasınımı gerektirir.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Bilmiyorum nasıl anlaşıcağımızı.Benim babamın fesi var anneminde başörtüsü eşimle şöyle dolaşmaya çıksak cumhuriyetin kanunlarına göre ben suçluyum, eşim de kara çarşaf türbanla çıkarsa giyim yasalarına göre o da suçlu. Yasalar din yasası deyil lağik cumhuriyet yasası, kadın berberlerinidemi kaldıralım güzel insan görmemizimi engelliyelim nedir bu düşünceler. Güzel giyimli bir erkek güzel giyimli, bir bayan görmekten mahrummu olalım bu moreli yükseltmezmi, kadını sexsüğel insanmı görmeye devammı edelim hangi çağdayız cinsiyetimizdenmi korkalım hani ilim ve bilim ne oluyor şimdi eyitim ne olucak şimdi. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Dün arada kaynamış iletime cevabın anca gördüm Sonuçta bu KonuLarın temeli Emperyalist uşaklığı yapan siyasilere dayanıyor...Bu Konuda hem fikiriz... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Bilmiyorum nasıl anlaşıcağımızı.Benim babamın fesi var anneminde başörtüsü eşimle şöyle dolaşmaya çıksak cumhuriyetin kanunlarına göre ben suçluyum, eşim de kara çarşaf türbanla çıkarsa giyim yasalarına göre o da suçlu. Yasalar din yasası deyil lağik cumhuriyet yasası, kadın berberlerinidemi kaldıralım güzel insan görmemizimi engelliyelim nedir bu düşünceler. Güzel giyimli bir erkek güzel giyimli, bir bayan görmekten mahrummu olalım bu moreli yükseltmezmi, kadını sexsüğel insanmı görmeye devammı edelim hangi çağdayız cinsiyetimizdenmi korkalım hani ilim ve bilim ne oluyor şimdi eyitim ne olucak şimdi. sevgili lena kediyle ilgili bir hikaye anlatmıştım fareye bir kere yol vermesi için işin tuhaf tarafı nedir biliyormusun benim hiç umrumda bile değil aslında insanların ne giydikleri sadece merdiven olmayalım bugün türbanı serbest bırakırsın yarın bunlar okullarda erkeklerle aynı sınıfta ders görmek istemiyoruz bu inancımıza ters diyecekler korkularla yaşamakmı bunun adı hayır ilerisini görebilmek eğer türbana izin verirlerse bu bir zafer olacaktır arkasından dediğim gibi farklı sınıflarda ders görmek istiyoruz belediye otobüslerinde erkeklerle bayanların yeri ayrı olsun demeye başlarlar. zıplayan dana eğer gerçektende ilericiyim diyorsan takkiyeyi görüpte sesini çıkarmıyorsan işte burada takkiye var demektir. saygılar Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 zıplayan dana eğer gerçektende ilericiyim diyorsan takkiyeyi görüpte sesini çıkarmıyorsan işte burada takkiye var demektir. saygılar Takkiyesi olmayanın imanı olmaz. ŞAH HATAYİ Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Takkiyesi olmayanın imanı olmaz. ŞAH HATAYİ ne yani takiye imandan mı geliyor yani? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.