Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 658
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

jhony güzel kardeşim benim bak ne güzel demişsin

"kimsenin inancı beni bağlamaz her kişi kendinden sorumludur."

herkes sorumlu olduğu şeyin farkında ve kendi iradesiyle kendisine bir yaşam tarzı belirlemişken kendilerine misyon yüklemiş kişiler tarafından yaşamı algılayış biçimine karşı saygısızlık görürse aslında istemeden de olsa kırıcı olabiliyor. o nedenle kimsenin inancı sizi bağlamasın. hiçbirimiz birbirimizin baktığı pencereden dünya ya bakmıyor. bırakında sizden biraz olsun farkımız olsun bu size göre eksikliktir bize göre güzelliktir. bunu bize çok görmeyin. :clover:

PAşam bak sende ne güzel demişsin...

'''hiçbirimiz birbirimizin baktığı pencereden dünya ya bakmıyor. bırakında sizden biraz olsun farkımız olsun bu size göre eksikliktir bize göre güzelliktir. bunu bize çok görmeyin. ''' :clover:

AsLa hayır eksikLik değil senin KişiseL fikrin düşüncendir neden eksiklik olsun Ki...

sadece eleştirel bazda konulara yorum yapıyoruz senin inancını yaşantını yargılamak değiL amaç kendi pAYIma ..Anlaşıldımı Tamam mı...

sadece Eleştiri ,tatli tatli tartışmak düşünsel anlamda...hakaret değiL amaç...

BAzı bazı kırıcı olsada tartışmalar kelimelerin içinde tatlı su kurnazlığıyla hakaret içeren cümleler saklambaç oynasada canları sağ olsun diyelim ne diyelim...

Kim ne ekerse onu biçer derler hakaret eden hakaret ile karşılık görür...

sana yaşamında başarılar ben Kimim ki sana çOk görim haddimi bilirim..EywalLlah...

Gönderi tarihi:

Aslında önyargılı olmak benim kitabımda yazmaz ama..

Sanırım bundan sonra ateistrlere karşı önyargılı olacağım..

Bu forumda saygı duyacak birtek ateis bile göremedim...

Onlarda beni sevmezler ve ben bununla gurur duyuyorum..

Rabbini bilmeyen yada inkar edenden ne saygı, nede sevgi beklerim..

Benim misyonum, dünya görüşüm budur...

İsteyen istediğini söylesin, bu budur..

Gönderi tarihi:

"Mara tek kelimeyle, kal'e alınacak bir bayan değilsin...

Hayat çizgin bile belli değil...

Sadece mantığınla hareket etmeye çalışıyorsun, bilgi birikimin yok..

Neyse seni geçtik..."

hayat çizgimi anlayan anladi, bunu sana anlatmayacagim bile :)

insanlar zaten genelde mantigiyla hareket eder, baska bir yolu da mi vardi?

evet ezberden kurani kerimi okumuyorum senin gibi ama ayetleri ya da hadisleri bilmememin aihm'in verdigi kararla ilgisi nedir onu çözemedim. ayrica sana ne zaman (senin gibi) çok iyi biliyorum tavri yarattim? geçelim bunlariiiiiii

ben de bazi sahislar sayesinde türbanlilardan iyice sogudum.. hele bugün sinavda gördüklerim yetti de artti. arkadasin biri bas örtüsünü sinavda çikarip içine kopya kagidi koymus :) zekice. örtüsünün içinden çikarip bakiyor..

AIHM'IN VERDIGI KARARA SAYGI DUYUYORUM. :clover:

KENDI ULKESINDEKI KARARLARI HIÇE SAYANLARI KINIYORUM :clover:

DIN KISVESI ALTINDA ONA BUNA SATASIP, KENDINI USTUN GÖSTERENLERE GÜLÜYORUM :lol:

neyse..... beni geçtik :)

Gönderi tarihi:

Tabiki sıkıcı olur gerçekler inadla kabul edilmezse saptırılırsa uzar gider bıktırır, 1980 e kadar her insan sakin sakin inancında yaşayıp gidiyordu bir kaç tarikat haricinde ne türban vardı nede böyle konular öyle deyilmi. Yok efendim gene şu bu vardı denilirse, gerçeyi inkar etmiş oluruz gayet basit.

Gönderi tarihi:

türbanla ilgili cumhuriyet gazetesinin arşivinden bir makale buldum arkadaşlarla sizinle paylaşmak istedim..

Hayinligin Boylesi...

Prof. Dr. CAHIT TANYOL (Cumhuriyet, 15.05.1999)

Yakin tarihimizde iki onemli gericilik (irtica) olayina rastliyoruz: 31 Mart Ayaklanmasi ve Menemen Olayi. Fakat sucun derinligi ve gelecege uzanan yikiciligi bakimindan, 2 Mayis 1999 Pazar gunu Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde tanik oldugumuz Merve Kavakci olayinin yaninda, gerek Dervis Vahdeti ve gerekse Kubilay 'i sehit eden birkac Naksibendi softasinin eylemi hic mi hic kalir. Hayinligin boylesini de gorduk.. Ister 31 Mart olsun, ister Menemen olayi, her ikisi de sokak eylemi niteligindedir. Oysa Fazilet Partisi'nin onderliginde Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde patlak veren ''irtica'' , devletin beynini hedef almis bulunuyor. Kapatilan Refah Partisi'nin tipkibasimi, ama ondan daha saldirgan, sinsi ve tehlikeli. Bu, Fazilet adli Refah partisinin kendisini bu adla yeniledigi tarihten beri izlemis oldugu politika, Cumhuriyetin laik temellerini yikmak amacini guduyordu. Son olarak, tehlikeli ve korkunc dis kaynakli bir gericiligin tasiyiciligini yapan bir kadini Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nin icine salanlarin beslemis olduklari gizli ve kirli niyet, anlam bakimindan, Apo 'nun cinayetlerinden daha agir bir suctur. Apo'nunki gecicidir, sadece devleti yorar. Fazilet Partisi'nin TBMM'de gerceklestirmek istedigi bu eylem devleti curutur. Buna kimsenin gucu yetmez. Cunku bu Meclis oyle sanli bir tarihe sahiptir ki Kurtulus Savasi Ordularinin Baskumandani Mustafa Kemal, gogsune takilmak icin yildizlarin yaris ettigi bir donemde, rutbelerini, uniformalarini disarida soyunarak sivil kiyafetle Turkiye Buyuk Millet Meclisi kursusune cikmistir. Baskumandan Mustafa Kemal, Turkiye Buyuk Millet Meclisi Baskani Mustafa Kemal'in hicbir zaman onune gecmemistir. Onun kurdugu ve saygi gosterdigi boyle bir Meclis'e bir kadin, irticanin simgesi olan bir kiyafetle, meydan okuma kustahligini gosteriyor...

Irtica ile saibeli degil, irticanin kendisini temsil eden mukerrer bir parti bu kustahligi ayakta alkisliyor. DSP'nin protestosu ve irticanin alkislariyla, ulkece sicili belli, bir hanimin yedeginde, Meclis'i hafife alan bir eda ile bu Merve Kavakci denilen kadin gelip Fazilet (!) partisinin on siralarina oturuyor. Hani su milliyetciligi, yurtseverligi kimseye birakmayan, devletin onculugunu ve onceligini savunan cicegi burnunda MHP var ya, Cakici 'nin bile isyan edecegi boyle bir durumda sessiz... Yuregi devlet bilinci ve tarihsel sorumlulukla yuklu bir ses Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nin o dilsiz ve sagir catisi altinda ayaklaniyor: ''Hanimlarin giyim kusamina, basortusune ozel yasamlarinda hic kimse karismiyor. Burasi kimsenin ozel yasam mekani degildir. Burasi devletin en yuce kurumudur. Burada gorev yapanlar, devletin kurallarina, geleneklerine uymak zorundadirlar. Burasi, devlete meydan okunacak yer degildir, lutfen bu hanima haddini bildirin.'' Mustafa Kemal adina ayaklanan Bulent Ecevit 'in sesinin golgesinde ANAP ve MHP eriyip dagildi. Meclis'e sahip cikmayan partiler devlete nasil sahip cikar.

Turbanci ve takiyyeci Refah Partisi'nin butun bu olaylari duzenlemesindeki amaci ne? Neden Meclis'e turbani sokmak istedi? Cunku en buyuk evde (TBMM) gedik acilirsa, universitelerdeki turban yasagi dayanagini yitirir. Arkasindan carsaf gelir, arkasindan 8 yillik egitimin kaldirilmasi, arkasindan Arap elifbesi, arkasindan butun resmi dairelerde turban, carsaf, sarik, kavuk gibi giysilerin serbest olmasi gelir. Bununla da kalinmaz, Kubilay'i oldurenlerin aklanmasi, din ugruna sehit sayilmasi, evladu ayellerine sehit maasi baglanmasi gundeme gelir.. Refah Partisi'nin o isiracakmis gibi konusan azgin sakallilari Menemen'de din ugruna asilan bu sehitler icin Baskanliga bir dakika saygi onergesi verecek olurlarsa sasmamak gerek. Bunlar hayal urunu degil..

Iste turbanci Merve ile bunun ilk provasi yapildi. ANAP, MHP, bir isyanci haric DYP... cogunluk tamam.. Mustafa Kemal, kendi kurdugu Meclis'te yenik.. Dahasi var, Fazilet Partisi'nin baskani Kutan ve gerici bir gazeteden gerici diye kovulan bir zat halkin ve tarihin duygusunu dile getiren Sayin Ecevit'in tepkisini yozlasmis ve yozlastirilmis bir ''milli irade'' adina sucluyor. Sosyolojik acidan giyim kusamla ilgili uc yaptirim vardir: a) Moda kurallari. Bu tamamiyla bireyseldir. Buna modanin yaptirim gucu disinda hic kimse karisamaz. B) Orf ve adet ve gelenek ki bu, gunumuzde, yavas yavas yerini modaya birakmaktadir. c) Devletin bulundugu her yerde bir kilik ve kiyafet yonetmeligi vardir. Yaptirim gucu tamamiyla devlete aittir. Burada ne insan haklarindan ve ne de bireysel ozgurluk ve bireysel inanctan soz edilir. Ustelik devletin otoritesiyle, dinin otoritesi, ''Ululemre itaat vaciptir'' ifadesinde birlesir. Bir siyasi parti, bizim olmayan bir Muslumanligi, bizim olmayan bir seriati Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde egemen kilmak icin birtakim zorlamalara basvuruyor. Disaridan ithal edilmis bir canli bomba ile bunu gerceklestirmek istiyor. Bu, odun verilmemesi gereken bir devlet sucudur.

Gönderi tarihi:

sevgili lena senin anlatmak istediklerinde sanırım bunlar şimdi aklıma kediyle farenin hikayesi geldi.

kedi kapnın önünde yatmaktadır o sıra biri gelir kediyi uyandırır ve derki sana şu kadar sucuk vereyim şu fare bir kere geçsin şurdan der kedi yüzüne bile bakmaz sucuğun adam biraz dolaşır tekrar gelir elinde bu sefer sucukla beraber sosiste vardır. hadi izin verde şu fare bir kerecik olsun geçsin der kedi yine istifini bozmaz adam gider bir kaç dakika sonra tekrar gelir bu sefer ilk önce getirdiklerinin yanında başka hediyelerde getirmiştir ve yine sorar izin ver bir kere geçsin şu fare şurdan ne olur der kedi yine oralı olmaz adam artık ya ne var bunda neden izin vermiyorsun geçmesine der

kedi döner adama bakar YOL OLUR YOL der

türban a izin verilmesi de biliyoruzki gerisinden geleceklere yol açacaktır bu yüzden hiçbir şekilde izin verilmemelidir.

Gönderi tarihi:

sevgili jhony burda saygı görmek birazda insanın kendi elinde

bak paşam ne güzel demişsin madem Ki kendi elinde o zmana benden saygı bekleyenler biraz kendi ellerine dikkat etsinler...

BAna karşi ithamda bulunanlara benimde cvabım olacaktır elbet...Bu saygısızlık değildir...

Bilirsin Ki etki tepki yaratır...

Gönderi tarihi:

sanırım gerginliğin içerisinde sende nasibini aldın jhony :)

yoksa bu forumda paylaşamıyacağımız ne varki?

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Türbanla şeriatin eş tutlmasını aklım almıyor...))

Yani müslüman bir bayan Türbanla okula girecek, peşinden şeriat geliverecek..

Bu kadar basitlik olamaz ya...

Tarih: Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi:

MAra BUlge de diyor ki BAşörtüsünü çıkarıp içine kopya kağidi yerleştirmiş MAra buna gülerler ya yapma ben seni daha zeki bir insansın sanırdım...

Werdiğin örneğe karşilik olarak bende MİNi eteğinin altında bajaklarına kopya yazanlar war buna ne diyeceksin...

Şimdi bizde senin yaptığın gibi Modern giyinen bütün bayanlardan soğumamız mı lazım tiksinmemiz mi lazım yane çok saçma...

Bunun o insanın kılık kıyafetiyle bir alakası yok herhangi bir insanda sonuçta kopya çekmek için bu yola başwurabilir...Kötü bir örnek...

Senin yaptığın neye benzer biliyormusun MARA baklawa çalıp 12 yıl ceza alan bir kişi ile ÜLkeyi Hortumlayan we Tutuksuz yargılanan kişileri aynı terazide değerlendirmeye alman gibi bir Ş...

Şimdi baklawa çalandanmı tiksinecez yoksa ÜLKeyi hortumlayan kişiden mi he))

Gönderi tarihi:

Tabi ki verilmiyecek izin ve güzel bir açıklama yapmışınız, yeni gelicek olan genel kurmay başkanına dikkat edin. Fakat doğru söylemek gerekirse din i her parti kullandı ve bu güne zemin hazırladılar.

Gönderi tarihi:

DELi Emin nasbini almaktan kasıt olmadığım bir kimlikle itham edilmekse ewet...NAsibimi aldım ŞERİATçi oldum LAİKLİK düşmanı oldum CUmhuriyet düşmanı oldum Çok iyi aldım nasibimi hakLısın...

Şimdi LENA dini alet edenler diyorsun da Hiçmi LAİKLİĞİ CUMHURİYETİ kendi çıkarlarına alet edenler yok bide olayı bu yönden ele alırmısın Lütfen...

Gönderi tarihi:

ben bu ülkede yaşayan herkesin bu ülkenin politikası hakkında da bir iki kelam etmeye hakkı vardır..

Gönderi tarihi:

MAra BUlge de diyor ki BAşörtüsünü çıkarıp içine kopya kağidi yerleştirmiş MAra buna gülerler ya yapma ben seni daha zeki bir insansın sanırdım...

Werdiğin örneğe karşilik olarak bende MİNi eteğinin altında bajaklarına kopya yazanlar war buna ne diyeceksin...

Şimdi bizde senin yaptığın gibi Modern giyinen bütün bayanlardan soğumamız mı lazım tiksinmemiz mi lazım yane çok saçma...

Bunun o insanın kılık kıyafetiyle bir alakası yok herhangi bir insanda sonuçta kopya çekmek için bu yola başwurabilir...Kötü bir örnek...

Senin yaptığın neye benzer biliyormusun MARA baklawa çalıp 12 yıl ceza alan bir kişi ile ÜLkeyi Hortumlayan we Tutuksuz yargılanan kişileri aynı terazide değerlendirmeye alman gibi bir Ş...

Şimdi baklawa çalandanmı tiksinecez yoksa ÜLKeyi hortumlayan kişiden mi he))

Tebrikler jhonywalker..

Misafir Zıplayan Dana
Gönderi tarihi:

Bu kadar basitlik olamaz ya...

Doğru bir akıl yürütmeden yanlış sonuca ulaşmışsın.

Türban ile şeriatın eş tutulması saçma...

Ama geriye kalan akıl yürütmeler sadece temenni olarak kalmış...

Ben de hala neden kendilerine "demokrat" ve "solcu" ya da "ilerici" diyen kişilerin,"Bunlara türbanı serbest bırakırsak şeriatın yolu açılacak" demelerini anlamıyorum...

Ve senin yaptığın akıl yürütme ile bunların arasında fark yok...

Kişisel bazı özgürlükler olmalıdır ve kişi eğer inanıyorsa ister kafasını türban ile kapatsın isterse kafasını kuma gömsün...Kendini bu şekilde mutlu hissediyor ve diğerlerinin de özgürlüklerini kısıtlamıyorsa bu gayetde güzel bir şey...

Gerisi sadece çığırtkanlık...

Gönderi tarihi:

BİR ATEİSTE GÖRE:

1- Türban yasaklanmalıdır, çünkü peşinden şeriat gelebilir..))

2- Camiler kapanmalıdır..

3- Kur'an eğitimi hiç bir şekilde verilmemelidir.

4- Kurban bayramları kaldırılmalıdır.

5- Oruç tutmak anlamsızdır ve tutulmaması gerektiği anlatılmalıdır..

Bir ateist bunları açık açık ifade edemesede beyninde bu tür gerçekleri gizler..

Bu kadar basitlik olamaz ya..

Rejimle falan uğraşan yok, belki o bayan bir ateistten daha saygılı rejime..

Neden bu kıstasları sadece türbana yaptınız

Kürtçe konuşulunca vatan elden gidiyormuydu peki ?

Eşitlik düzen isteyince peşinden vatan elden gidiyormuydu peki ?

Her zaman böyledir değilmi insanlar sadece kendilerine ister birşeyleri karşıdaki ezilmiş dertler çekmiş çocuğunu sırf doktor olmadığı için şehir merkezine 1 saat te götürmüş ama hastaneye vardığında o çocuk çoktan ölmüş, aman bunların ne önemi var onlar zaten insanmı ki değilmi nede olsa kürtler yani.Zorla toprağından koparılmış batıya göçe zorlanmış ee buda yetmemiş batıda itilip kakılmış

sonrasında kürtler batıyıda işgal etti denmiş offfffffffffff daha neler neler

Şimdi Kralx bunlarda insan hakları ihlali değilmi hadi bakalım seni görelim bunlarıda savun bak sana söz veriyorum sen bunları savun bende senin art niyetli olmadığına inanayım ve bu adam haklı insanlık için özgürlük istiyor şeriatla bir ilgisi yok bu adamın diyeyim

Eleee yok özgürlük sedde bana demeyecen kardeşim :)

Özgürlükse her insana iste !

Huzur içinde yaşamaksa her insana iste !

Dilini DİNİNİ yaşamaksa her insana iste !

yani

SADECE KENDİNE MÜSLÜMAN OLMAYACAKSIN GÜZEL KARDEŞİM ANLIYORSUN BENİ DEEĞİLMİ GERÇİ SANMIYORUM AMA ŞANSIMI DENİYEYİM DEDİM :)

Gönderi tarihi:

walker tamamda rejim korkusu yoktu, şimdi her insanın ağzında türbanlı görünce iranmı olucaz korkusu var. Sonra sizin cevap veremediğiniz konu şu 30 sene evvel türban yokken inançsızmıydık.

Gönderi tarihi:

Sewvgili İLLa'ki..

Biz doğrunun hakkın ve adaletin tarafındayız..

Senin sözlerine aynen katılıyorum..

Ama şunu bilki ben bir doğruyu söyleyeceksem pazarlık usülüyle söylemem, doğru olduğu için söylerim..

Sen beni ister destekle ister destekleme ama senin serzenişlerine hak veriyorum..

Kürt meseleleriyle ilgili topiclerde benim iletielerimi incelersen bu konularda ne düşündüğümü anlarsın..

Irkçılığa ve faşizme şiddetle karşıyım..

Özgürlüğün Türkü, Kürdü olmaz..

Taki bölücülük yapılmasın..

Bazılarının mantığına göre...

Türban takmakla şeriat geliyorsa, kürtçe konuşmakla da Kürdistan kurulabilir..))

Okumuş aklı başında insanlardan böyle saçmalıklar duymak gerçekten çok acı..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kişisel bazı özgürlükler olmalıdır ve kişi eğer inanıyorsa ister kafasını türban ile kapatsın isterse kafasını kuma gömsün...Kendini bu şekilde mutlu hissediyor ve diğerlerinin de özgürlüklerini kısıtlamıyorsa bu gayetde güzel bir şey...

Gerisi sadece çığırtkanlık...

bak çok güzel yakalıyorsun jhony ;)

son 30 yıldır yaşanan gelişmeler insanlarların kafalarında büyük korkular oluşturdu bunu anladığını zannediyorum.. :clover:

Gönderi tarihi:

walker tamamda rejim korkusu yoktu, şimdi her insanın ağzında türbanlı görünce iranmı olucaz korkusu var. Sonra sizin cevap veremediğiniz konu şu 30 sene evvel türban yokken inançsızmıydık.

iran mı olacaz diye korkanlart sokaklara bi baksınlar çoğu türbanlı o zaman iran sokaklarında mı geziyoruz.....

30 sene önce inançsız değildik elbette o zamanda insanlar örtünüyordu misalde werdims ana Zübeyde hanım LAtife hanım tesettürlü idiler hatta İSmet İnönü Dış gezilere eşini çarşaf giydiği halde götürürdü..iyi araştırmak lazım...

O zaman neden irtica demiyorlar dı bunuda size sormak gerekmez mi dewlet büyklerinin eşi akrabaları örtülü iken irtica kopmuyorduda bu gün insanlar örtününce mi irticaii tehlike oluyor....

Gönderi tarihi:

illaki ben bababdan dinlediklerimi anlatayım, batuma kadar rusları kovalayıp geri dönerken gelen emirde kürt ler ayaklandı güneye dön ikinci emir başka tabur yolladık ankaraya dön arkadan eskişehirde tatarlar ayaklandı derken lazlar ayaklandı yani pastadan pay almak niyetleri. Her olayın başı vardır sürüldümü vay efendim şöyle böyle, bu memleketde her insan birinci sınıf türk.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.