Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 allah muabbetinizi bozmasın.. bu arada kralx son öm den sonra nasıl olmuşsa kapatmışsın öm gelmesini. senin yapıcan bu işte söyle arkasından cevap beklemeden öm yi kapat senin insanlığında bu bilginde bu şimdi benle muhattab olmayabilirsin. bu noktalar senin için kralx .... Alıntı
Φ GoLGi_AyGiTi Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 allah muabbetinizi bozmasın.. bu arada kralx son öm den sonra nasıl olmuşsa kapatmışsın öm gelmesini. senin yapıcan bu işte söyle arkasından cevap beklemeden öm yi kapat senin insanlığında bu bilginde bu şimdi benle muhattab olmayabilirsin. bu noktalar senin için kralx .... teşekkürler senlede muhabbet ederim sorun yok yane... Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Arkadaşlar aynı şeyleri tekrar etmenize gerk yok.. Hepinizin fikrini anladım.. . . . Ben bunu yapıyorum.. Lütfen islamı iyi öğrenin.. Her ne kadar ben biliyorum desenizde bilmediğiniz ap açık ortada.. Ama size bilmiyorsunuz dediğimde, nefisleriniz aklınızdan öne çıkıp, sanki küfretmişim gibi neler neler söylüyorsunuz.. İnsanoğlu ne kaybettiyse nefsinden kaybetmiştir.. Saygılar.. Sevgili kralx sen ayırdın demedim ben ve sözlerim kralx adır diye bir not düşmedim. Ama ellerini vicdanlarına koysun bazı arkadaşlar.Diğer topiclerde üzerimize üzerimize gelen bizi olmadığımız bir gruba sokup sonrasında hadi değilim deyin diye baskı yapan yetmiyormuş gibi bu ülkenin yasalarına karşı geldiğimizi ve hatta ve hatta daha da ileri gidip terörizme destek vermekle suçlayan arkadaşlaraydı sözüm ama görüyorumki ortada yoklar her ne hikmetse bu konuda sus pus oldular buda beni ve suçladıkları diğer arkadaşlarımı haklı çıkarır.Bu ülkede herşey güllük gülüstanlık değil diyoruz bu suç oluyor yalanmı yani güzel şeyler olduğu kadar ters olan şeyler de var.Ama bizler sorgulamıyoruz soran bir toplum değiliz çünkü. Bizler batınca ekonomist,Depremden sonra jeofizik uzmanı oluyoruz.Aslında sorun bizlerde birbirimize katlanamıyoruz.Bir kız arkadaşımın baş örtüsü takması benim canımı sıkmıyor artı neden sıksın inançlarına sıkı sıkıya bağlıdır ve yaşam biçimi olarak seçmiştir.Beni bağlamaz tabiki ama anlamamakta ısrar ediyor arkadaşlarımız ,ordu evine baş örtüsü ile giriş yasak ne yani koskoca ordu hatamı yapıyor devlet hatamı yapıyor demek istiyor bu arkadaşlar Ya sevin ya gidin mantığının ne kadar yanlış olduğunu anlamışlardır umarım bazı dili uzun arkadaşlarım.Bizler sorguladığımız zaman bazı şeyleri , forumda deprem oldu resmen devlete karşı geliyor asın bunları demedikleri kalmıştı arkadaşların ama bazı kararların ucu kendilerine dokununca ortalık karıştı. Ah güzel yurdumun güzel insanları neden özgürlükleri herkes için isteyemiyor. Kolay Gelsin Tarih: 18 Kasım , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Φ ramell Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Yasakçılar, insan hak ve özgürlüklerine karşı olanlar,isteyen kişilerin kimseye zarar vermeden kendi inanç ve anlayışlarına göre dindarca yaşamalarından rahatsız olanlar sevindiler ve neşeyle ellerini çırptılar."Bu iş bitmiştir, kimse aksine hareket edemez, herkes hizaya gelsin..." nutukları attılar. Hayır bu iş bitmemiştir.Ülkede "inancım başımı örtmemi gerekli kılıyor" diyen bir insan kalsa bu iş bitmemiş olacaktır. Bu yasak sürdükçe, demokrasi, hürriyet, kadın hakları, hukuk gibi temel mefhumlar başta olmak üzere, birçok şey anlamını kaybetmektedir.Bu yasak, bir yandan yasakçıların insani, vicdani ve medeni seviyelerini ele veriyor diğer yandan yasaklananların uğradığı dayanılmaz horlanmayı. Başörtüsü yasağı hukuka, insan haklarına aykırıdır .Türkiye'nin de altına imza attığı Din özgürlüğü "inancına göre yaşamayı, bu arada giyinmeyi" de içermektedir. Bu karar saçmalıktan başka birşey değildir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Ramel ve emiliye teşekkür ediyorum.. Biraz olsun nefes aldım sayenizde.. yoksa kafayı yemek üzereydim.. Diyordumki kendi kendime bu kadarmı zıt düşünülür, bu kadar bariz insan hakkı hiçe sayılan konuda... Saygılar... Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Yasakçılar, insan hak ve özgürlüklerine karşı olanlar,isteyen kişilerin kimseye zarar vermeden kendi inanç ve anlayışlarına göre dindarca yaşamalarından rahatsız olanlar sevindiler ve neşeyle ellerini çırptılar."Bu iş bitmiştir, kimse aksine hareket edemez, herkes hizaya gelsin..." nutukları attılar. Hayır bu iş bitmemiştir.Ülkede "inancım başımı örtmemi gerekli kılıyor" diyen bir insan kalsa bu iş bitmemiş olacaktır. Bu yasak sürdükçe, demokrasi, hürriyet, kadın hakları, hukuk gibi temel mefhumlar başta olmak üzere, birçok şey anlamını kaybetmektedir.Bu yasak, bir yandan yasakçıların insani, vicdani ve medeni seviyelerini ele veriyor diğer yandan yasaklananların uğradığı dayanılmaz horlanmayı. Başörtüsü yasağı hukuka, insan haklarına aykırıdır .Türkiye'nin de altına imza attığı Din özgürlüğü "inancına göre yaşamayı, bu arada giyinmeyi" de içermektedir. Bu karar saçmalıktan başka birşey değildir. Hayır, ben neşeyle elimi çırpmadım, ideolojim sizinkinden farklı da olsa insanların üzüntü ve sıkıntılarını alkışlamamak öğretildi bize Mesele bu da değil aslında, pek çok kişinin vurgulamaya çalıştığı gibi, demokrasi, insan hakları gibi kavramların aslında inancı, ideolojisi, dünya görüşü, milliyeti ne olursa olsun her insan için gerekliliği ve insanı çepeçevre saran bu kadar farklılığın ancak demokratik bir ortamda birbirini kırmadan dökmeden üzmeden barınabileceği gerçeği. Şimdi denize düşerken sarıldığınız bu demokrasi insan hakları gibi değerlere aslında sizin ne derece samimiyetle bağlı olduğunuzla ilgili daha çok bu konu, İnandığımız din, doğası gereği dünyevi hayatın kurallarını da belirler ve laiklik dediğimiz şey dini kişinin kendi vicdanı ve inanç dünyası içinde tutmak olsa gerek. yani bizim inandığımız ve savunduğumuz ve sizin medet umduğunuz demokrasi anlayışı ile dinimizin bize sunduğu yaşam görüşü gerçekten ne derece bağdaşır? Keşke din, dünya hayatına hükmetmek konusunda bu derece iddialı olmasaydı ya da inananlar, inançlarını kendi dünyaları ile sınırlı tutabilmeyi başarabilselerdi. Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Hayır, . . . Keşke din, dünya hayatına hükmetmek konusunda bu derece iddialı olmasaydı ya da inananlar, inançlarını kendi dünyaları ile sınırlı tutabilmeyi başarabilselerdi. Ben de aynen katılıyorum bu yazıya Tarih: 18 Kasım , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Dinin bir emridirki, din kendi içinde tutulamaz.. Din hem sosyal, hem siyasaldır,hem de bireyseldir.. Eğer din sadece insanın kendi içiyle ilgili olsaydı.. Peygamber efendimiz onca sıkıntıya katlanıp tebliğ görevini yapmazdı.. Ashabı da aynı derecede sıkıntılara katlandılar ve islamiyeti yaydılar.. Dinde iyiyi emredim kötülükten arındırmak, her müslümana farzdır.. Sizin söylediğiniz şey..... son zaman müslümanlarının moda deyiminden başka birşey değildir.. Her müslüman başka bir müslümandan sorumludur... Buna islam kardeşliği denir, her birey bunun hesabını verecektir.. Bunlar ayetlerle sabittir... Saygılar.. Tarih: 17 Kasım , 2005 Düzenleyen: kralx Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Kıralx Alınma ama biz senden fazla bir şey öyrenmedik ama sen bizde çol şeyler öyrendin takdir edermisin senin deyişmez görüşün ve karekteris bir yapın var. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Boşver lena ben kimseye birşey öğretmiyorum, sadece Allah rızası için, dinimi savunuyorum.. Öğretmekte hadim değil.. Öğrenmek isteyen istediği yerde öğrenir, koskoca int dünyası burası... Ama şunu merak ettim bana ne öğrettiniz sevgili lena.. Marduk gezegeniyle, Sümerleri falanmı..))) Aelmsin lenaa.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Dinler konusunda açtığım başlığı görmedinzmi kıralx sende evrimi savunanlarda saatlerce sessiz kalıyorsunuz neden görmedinizmi, yavaş yavaş benim görüşlerime geliceksiniz. Manyatik akımların bilgisine daha % 1 ne erişemedik çünkü. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Hayır, ben neşeyle elimi çırpmadım, ideolojim sizinkinden farklı da olsa insanların üzüntü ve sıkıntılarını alkışlamamak öğretildi bize Mesele bu da değil aslında, pek çok kişinin vurgulamaya çalıştığı gibi, demokrasi, insan hakları gibi kavramların aslında inancı, ideolojisi, dünya görüşü, milliyeti ne olursa olsun her insan için gerekliliği ve insanı çepeçevre saran bu kadar farklılığın ancak demokratik bir ortamda birbirini kırmadan dökmeden üzmeden barınabileceği gerçeği. Şimdi denize düşerken sarıldığınız bu demokrasi insan hakları gibi değerlere aslında sizin ne derece samimiyetle bağlı olduğunuzla ilgili daha çok bu konu, İnandığımız din, doğası gereği dünyevi hayatın kurallarını da belirler ve laiklik dediğimiz şey dini kişinin kendi vicdanı ve inanç dünyası içinde tutmak olsa gerek. yani bizim inandığımız ve savunduğumuz ve sizin medet umduğunuz demokrasi anlayışı ile dinimizin bize sunduğu yaşam görüşü gerçekten ne derece bağdaşır? Keşke din, dünya hayatına hükmetmek konusunda bu derece iddialı olmasaydı ya da inananlar, inançlarını kendi dünyaları ile sınırlı tutabilmeyi başarabilselerdi. seni neden kendime bir abi bildim neden sana abi dedim gözüme sokmasan olmaz yani budur sen bunu yazmışın ama insanlar bunu anlayabiliyorlarmı bütün mesele burada yada anlamak istiyorlarmı. verebileceğim en büyük şeyimi veriyorum sana SAYGIMI Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Ben İnanıyorum Ki burda AİHM 'e başwuran kızı türban başörütüsü eşarp yazma neyse artık işte... uygulanan Sistemden ötürü bu mahkemeye başwuran we olumsuz sonuç alan insanın nezdinde bu karara saygı duyuyorsunuz ya... YArın sizlerede bir yasak uygulanır we bu ülkede çözüm üretemezsenin we AİHM' başwurur we olumsuz sonuç aldığınız zaman.... Bizdende bu karara saygı duymamızı bekleyecekmisiniz... ÖNcelikle bizi şeriatçi olarak lanse etmeyi bırakın...Cumhuriyet düşmanı LAKİKLik düşmanı olarak görmeye son werin... BİZ İnsanların Kişisel özzğürlüklerini sawunuyoruz... Bu sen o biz siz onlarda olsa fark etmez.... BAna dokunmayan YIlan Bin yıL yaşasın demekten waz geçin.. Gün gelir belKi siiznde bir gün ÖZğürlükleriniz kısıtlanınca.... BU konuda magdur olan insanları belki biraz anlamaya çalişirsiniz... SAyGILar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Konu nerden nerelere geldi, şu ayete bakmak lazım kadın neden neden başını örtücek saçları içinmi yoksa ziyniyetlerini örtmek içinmi. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 "akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar normal insanlar sonuçları tartışırlar küçük insanlarsa başkalarını tartışırlar" hepinizi sewiyorum..... Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 "akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar normal insanlar sonuçları tartışırlar küçük insanlarsa başkalarını tartışırlar" hepinizi sewiyorum..... made benim bildiğimde şööle küçük beyinler insanlarla uğraşır orta beyinler olaylarla büyük beyinler sistemle uğraşır Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 made benim bildiğimde şööle küçük beyinler insanlarla uğraşır orta beyinler olaylarla büyük beyinler sistemle uğraşır çıkması gereken sonuç aynı değil mi..... Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 çıkması gereken sonuç aynı değil mi..... yani Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 TÜRBAN TAKMAM DEDİ KAZANDI:.. AWRUPADA yaşayan müslüman kadınlar okullarda yada kamu alanlarında türban takabilmek için yılllardır kampanyalar düzenliyor dawalar açıyor... Ancak HOLLANDADA bu kez tam tam tersi bir durum yaşandı...32 yaşında ki SAMİRE HADDAD arapça öğretmenliği yapmak için AMSTERDAM da İSLAM KOLEJİ'ne İş başwurusu yaptı..Okul yönetimi bu isteği reddedince işe alınmadı.. Bunun üzerine HOLLANDA doğumlu HADDAD okul yönetimine dawa açtı.. Eşitlik komisyonu geçtiğimiz gün okul yönetiminin HADDAD 'a karşı ayrımcılık yapıldığına karar werdi... Ancak komisyonun öğretmenin işe alınmasınısağlamak gibi bir yaptırım uygulama hakkı yok.... WATAN gazatesinden alıntıdır.... Şİmdi ayrımcılığı gördünüzmü.... Bu örnekte olduğu üzere nasılki eşitlik komisyonun Bir yaptırım uygulama hakkı yoksa.... AİHM'ninde ÜLKEMİZDE bir yaptırım hakkı yoktur... WE werilen karar saygı duyulmayacak bir karardır.... NAsıl Ki bu dawada ayrımcılık yapıldığı söyleniyorsa HADDAD için... AİHM'dede LEYLA adlı kıza ayrımcılık yapılmıştır... Yine diyorum Ki saygı duyulmayacak bir karar... Alıntı
Φ GoLGi_AyGiTi Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) TÜRBAN TAKMAM DEDİ KAZANDI:.. . . . Yine diyorum Ki saygı duyulmayacak bir karar... Burası Türkiye... Orası Hollanda ... Ayrıca güncel olay haberlini bilmem ama spor sayfaları sırf palavra dolu vatanın... Tarih: 18 Kasım , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Dinler konusunda açtığım başlığı görmedinzmi kıralx sende evrimi savunanlarda saatlerce sessiz kalıyorsunuz neden görmedinizmi, yavaş yavaş benim görüşlerime geliceksiniz. Manyatik akımların bilgisine daha % 1 ne erişemedik çünkü. Sevgili lena iki gündür bu topicdeyiz meşkulüz gelemedik..)) Yeni topicini ziyarete geleceğim dert etme...)) Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 din ve inanç bireyle Allah arasında olan birşeydir. buna hiçkimse karışamaz. ne, şunu yap diyebilir nede şunu yapma. bizler ancak anlatırız, açıklarız ve gösteririz ama seçimi ona bırakırız. ama yorum yapamayız. insanın inancının seviyesini belirlemek bize düşmez, bunu ancak Allah bilebilir. insanların inançları hakkında seviye tesbiti yapmak Allah a şirk koşmaktır. inanç meselesi çok hassas bir konudur. bu konuda bilinçsizce yapılan bir yaklaşım kolaylıkla ters tepkiye yol açabilir. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 insanlar kendi elleri ile bu sonucu hazirladilar. türbani siyasete malzeme yapanlar biz degiliz. bir kere kendi ülkesindeki kanunlari hiçe sayarak baska bir ülkenin kararina birakti davasini. bence bu kesinlikle kabul edilemez. herkes tutturmus bir din vicdan özgürlügü. biz de biliyoruz herkesin özgür yaratildigini. simdi bir grup türbanli insan türbanli olduklari için öldürülse ne olur? oruç tuttuklari için dayak yeseler ne olur? yer yerinden oynar. ama zamanina kim kilini kipirdatti? simdi neden bu çaba yani? hep söylüyorum, ne zaman ki türbanli bayanlar açik olan bayanlara gözlerini dikmekten vazgeçer, o zaman saygiyi kazanir. kimse inançlarini reklam yapmasin. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Mara biz burada kutuplaşmadan bahsetmiyoruz.. Biz onu yapanlara da bunu yapanlara da karşıyız.. Geçmişte yapılan hataların faturalarının da şu an üniversite kapılarında bekleyen bayanlarımıza kesilmemesini istiyoruz.. Böyle devam ederse bunun adına kin, düşmanlık, gruplaşma denir.. Kısır bir döngü devam eder gider.. 37 kişiyi yakanları kınıyorum, oruç tutmadığı için dövenleri kınıyorum, daha hatrlatta kınayayım.. Ben diyorumki bir hata, bir diğer hatayı caiz kılmaz.. Kan davası gibi birşey olur bu.. Diyorsunuzki o zamanlar neredeydiniz.. O zamanlar benim ne yaptığımı nereden biliyorsun.. Yarın sisin başınıza birşey gelse bende bugün burda konuştuklarınızı mı hatırlatayım.. Bu ne ya.. bana diyorsunuz ama kendiniz dava güdüyorsunuz.. Saygılar.. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 kral ben türbanli bayanlarla sorun yasayan birçok bayandan biriyim. inançlarini kaç tanesi içinde yasiyor lütfen ya? okula gelip, basini açip, dersine girip çikan bir sürü bayan var onlar neden seslerini çikarmiyor? gönülden inanan insan, bu kadar reklam etmez, malzeme etmez kendisini. bir kere çogu saygi bile göstermiyor. hem ben hala türban ve bas örtüsü arasinda fark oldugunu savunuyorum. türban diye bir sey yoktu eskiden. simdi simdi tarzlar çikiyor. tesettür giyimi defileleri, özel markalarla esarp anlasmalari, kapalilara verilen arabalar. yani biz bunlari göremeyecek kadar körmüyüz? ben daha gerçekten inançli olarak davasini savunan görmedim. bana göre reklam. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.