Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Rezaletten başka birşey değil bu..

Hem zaten AİHM 'in ülkeleri bağlayıcı bir kararı olamazki..

Kız haklı çıksa ne olacaktı..

Sadece tazminat ödenecekti, yasak gene yasak kalacaktı..

Ama şunu bilin bir rahibe aynı şekilde AİHM e başvursa haklı çıkar..

Gene verimsiz döngüye girdik gibi..

Çok ilginç ya..

Kız din ve vicdan özgürlüğü açısından haklı..

Ama AİHM 'e başvurması açısından haksız..???

• Cevaplar 658
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Rezaletten başka birşey değil bu..

Hem zaten AİHM 'in ülkeleri bağlayıcı bir kararı olamazki..

Kız haklı çıksa ne olacaktı..

Sadece tazminat ödenecekti, yasak gene yasak kalacaktı..

Ama şunu bilin bir rahibe aynı şekilde AİHM e başvursa haklı çıkar..

Gene verimsiz döngüye girdik gibi..

Çok ilginç ya..

Kız din ve vicdan özgürlüğü açısından haklı..

Ama AİHM 'e başvurması açısından haksız..???

yapma kral yaa.....rahibe baş vursa haklı olurmuşş...yaf boşversene........ -_-

Gönderi tarihi:

yapma kral yaa.....rahibe baş vursa haklı olurmuşş...yaf boşversene........ -_-

made bana bosver demistin. ben de bosverdim. sen de bosver.. kanunlar demek ki 2 tarafta da ayni. çaba vermek gereksiz. ülkelerde duygular degil kanunlar konusur. konusan da kanunlar oldu gene ;)

:clover:

Gönderi tarihi:

AIHM'e giden arkadasimiz, ülkesinde kararlari hiçse sayarak basvuruda bulundu ve reddedildi. En büyük yanlis bu. Bu basimizdakileri sallamiyorum, onlarin kararlari yanlis, sizin yapamadiginizi avrupa yapacak demek, bu basa getirdigi insanlardan pisman oldugu demek bence.

Evet, kendini savundu diyelim. Din ve vicdan özgürlügü var ve özgürlügünü yasamak istiyor, inançlarindan vazgeçmemek için savasiyor diyelim. Bu hak sadece onda mi var ya bana birisi bunu açiklasin? Türbanli hanimdan bahsedilirken çalisiyor, didiniyor üniversite kazaniyor, yazik degil mi, inanci için okul birakiyor diyorsunuz. Peki ya türbanli olmadigi için okuldan atilan gençler???? Onlara yazik degil mi? Kaç kisi çikti da ya arkadas bu da onun görüsü, allahla kendi arasinda, bize ne, karismayin günahi kendinedir dedi? Onlar neden okuldan atildi, neden dövüldü, neden öldürüldü? Bu kadar da bencil olunmaz ya.

Eger bu ülkede herkes esitse herkese esit davranilacak. Kapali olmadigi için okuldan atilanlarin yerini simdi türbanli olanlar aldi. Bundan haz aldigimi düsünenler var, onlar diledigini düsünebilir. Cuvaldizi kendinize, igneyi baskasina batirin. Körü körüne sirf islam dininin gerekliligi oldugu için gelecegi ile oynanan gençleri savunurken, hayatini kaybetmis, gelecegi ile oynanmis olanlari da düsünün.

Benim kimsenin dini bilgisine ihtiyacim yok. Allah herkesi özgür hür irade ile yaratmistir. Kim neye inanirsa inansin benim için farketmez. Hiç bir zaman allahla kul arasina girmedim, benim de allahla arama kimse girmesin. Burda tartisilan kimin ne kadar müslüman oldugu degil, türbanli ögrencilerin durumudur.

Düne kadar susanlar, bana dokunmayan yilan bin yasasin diyenler simdi de konusmasin. Ben türbanli olanlara kötü bakmadim, onlar da bana kötü bakmasin.

Bu ülkenin kanunlari var kardesim. Bunlar degistirilemez. Lehine karar alinca, diger insanlari yukardan izleyip gülenler, aleyhinde karar verilince aglamasinlar. Bu ülkede çok fazla gencin cani yakildi din yüzünden. Özgür bir ülkede bu durum kabul edilemez. Zamaninda türbanlilar: yapmayin arkadaslar, oruç tutmuyor diye dövmeyin, vurmayin deseydi, pasifize olmus bir biçimde gülerek izlemek yerine aktif bir biçimde yardim etselerdi su anda beklenen saygiyi da görürlerdi.

Benim çevremde çok insanin cani yakildi. Ben Erzurumda yasadim ve bizzat sahit oldum. O zaman susanlar, simdi de sussunlar lütfen...

Gönderi tarihi:

fransa türbanlı öğrencileri yasaklamadı sadece. aynı zamanda haç yada yahudi yıldızı taşıyan kolyeler, elbiseler, takılarla da liselere girişi yasakladı. Türkiyede normal liselere türbanla giriş ben bildim bileli yasaktı zaten.

benim bu karardan sorna anlıyamadığım temel notka dediğim gibi Abdullah Gül'ün tavrıdır. bir hariciyeci ülkesinin hatalı olduğunu bilse bile dışarıda ülkesini her şartta savunur. diplomasi de dostluk yoktur çıkarlar vardır. bir başbakan yardımcısı bir dış işleri bakanı, ülkenin bir sorununun çözüm yeri oalrak AİHM i ve avrupayı göremez. bu kendini inkardır. ya da devletinin aleyhine olan devletini tazminata mahkum edecek bir kararın çıkması gerektiğini söyelyemez. böyle hariciyecilik olmaz. milletler umum hukukunda ülkeyi savunmakla yükümlü olan en yüksek makam dışişleri bakanıdır.

Gönderi tarihi:

Zaten durum hep aynı okuyan gençlerimizde bıranjlarının dışına çıkamıyorlar sabit fikirde kalıyorlar örnekmi.

Allah katında herkesin eşit olduğu” türünden söylemlerle yanılsama sürdürülür. Ama ertesi gün, zengin Hıristiyan ya da Müslüman patron, tıpkı eskiden olduğu gibi, kendi inanan işçi dostlarını sömürmeye, soymaya, aşağılamaya ve aldatmaya devam eder. Dinin teorisi ve pratiği arasındaki bu göze batan çelişkiye dikkat çekildiğinde ise, üzgünce başlarını sallayacaklar ve bu günahkâr dünyada insanoğlunun mükemmel olmadığı gevelemelerini mırıldanacaklardır. Bu gevelemeler işçiler için çok küçük bir tesellidir. Sonra gene boyundurluk altında fantaziler kanun gene kanun, yapılan eylemler havagazı rumba, devletlerin kanunlarını beyenmiyen gitsin kardeşim.

ŞU SONRADAN MÜSLÜMAN OLANLAR KOYU MÜSLÜMAN OLUYORLAR NEDEN

Çok örnekleri var.

Gönderi tarihi:

Kararı ulema verir

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Politiken Gazetesi’nde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasının büyük bölümünde AİHM’nin aldığı türban yasağına değinen Erdoğan, şunları söyledi: ‘Karara ben yargı kararı olarak uyarım, ama haklar, özgürlükler noktasında doğru bakmam. Niye? Çünkü nasıl olur da bir insan başını örtüyor diye eğitim, din ve vicdan özgürlüğü ortadan kalkar? ‘İnanç hiçbir zaman yasanın önüne geçemez’ diyor. Benim bu kızımın böyle bir iddiası yok ki... İnancı böyle olduğu için başını örtüyor, o halde saygı duymak lazım. Mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır. Açarsın o dinin mensubuna, Musevi ise o dinin mensubuna, Hıristiyansa o dinin mensubuna sorarsın, bunun dinde gerçekten emredici bir hükmü var mı? Varsa saygı duymak zorundasınız. Yoksa ayrı bir konudur, o zaman siyasi, ideolojik olur. Dinde bunun yeri varsa saygı duymak zorundasınız. Ben diyorum ki dinde bunun yeri var.’

(hürriyet)

Gönderi tarihi:

Gülüyorum ya AİHM hak weriyorum demiyorlar mı...

Acaba kendi çıkarlarına ters düşen bir karar werseydi bhu şimdilik hakwerdikleri AİHM o zmaan ne yaparlardı..

TABi cnm SAygı duyarız diyeceklerdi..Eminim Buna..

SİZler Anca yüzyllardır ATALARINIZLA sawaş eden TOPLUMLARIN kurduğu mahkemeye saygı duyar we O TOPLUMLARA boyun eğersiniz...

KOnu TÜRBAn ya altı üstü taksa ne olacak takmasaa korkmayın bu kadar...

SAdece Üniwersitelerde serbest olsun diyoruz..

CUMHURİYET yıkılıyor diye weryansın edenler...NE kadar CUMHURİYETÇi bunuda tartışırım...

CUMHURİYETÇİLİK maskesi altında islam DÜŞMAnlığı YApanlara yazıkLAr olsun .. diyorum sadece....

Gönderi tarihi:

daha öncesinde farklı bir topicte kürt sorunu üzerine fikirlerimizi söylerken bazı arkadaslar

tüm iyiniyetli cabalarımıza ragmen ısrarla her yorumun ardından bizden pkkyı terörü kınamamızı istediler

yazılarımızın özünde bu anlamda hicbir ilgi olmadıgı halde sürekli bu cagrı yinelendi

bizde kırmadık bu arkadasları ve bir kezde onlar icin teröre karsı oldugumuzu söyledik

ama tarih tekerrürden ibaretmis cok da severim bu sözü

simdi kralx ve arman ve bozan simdi ben sizden rica ediyorum

dermisiniz biz seriata karsıyız !

seriat yanlısı örgütlere karsıyız !

cumhuriyetle ilgili hicbir sorunumuz yok dermisiniz????????????

Gönderi tarihi:

Benim çevremde çok insanin cani yakildi. Ben Erzurumda yasadim ve bizzat sahit oldum. O zaman susanlar, simdi de sussunlar lütfen...

erzurumda yaşamak nasıl bişey bende çok iyi biliyorum.ramazanda aç kalmak sınavlara aç açına girmek...ve şenliklerde sırf zılgıt attı diye bi insanın hayatı nasıl karardı onuda çok iyi biliyorum..kaç arkadaşım gözümün önünde hastanelik oldu...yaptığımız tekşey halay çekmekti........ya aman bak şimdi sinirlendim...ewet boş verdik..bakın..verdim bile...hobaa ben havadan sudana yöneliyorum..... :D

Gönderi tarihi:

Valla bu konuya disardan bakan biri olarak gözlemlediklerimi dile getirmek istiorum...

Gözlemlediklerim derken, burda yazilanlardan cikardigim sonuclar...

Bir taraf diorki, karar cok isabetli laik bir ülkede dini simgelere yer olmamali.. herkes inancini kendi dört duvar arasinda yasabilmeli ve yasamali da... bu cok dogru bence

Ve inancindan dolayi su zamanda dislanan insanlar zamaninda baskalarini disladilar ve hatta toplumsal baski uyguladilar... en bariz örnek ramazanda ögrencileri arasi cikan kavgalar... bu da dogru bence...

Saygi göstermiosan, saygi da hak etmiosun...

Diger taraftan bazi arkadaslar insanin özgürce inancini yasabilmesi gerektigini savunuyo... bu da demokratik bi yaklasim, ama demokrasi denildigi zaman herkes kendine göre yontuyo .... kötü olan da bu....

Sosyolojide bilinirki öfke, nefret ve düsmanlik olan yerde korku da vardir, yani insanlar kafalarinda yarattiklari korkuladan dolayi böle tavir alirlar....

örnegin yabanci düsmanliginin olusmasinin sebeblerinden biri insanlarin kendi yasamalanalarina girilmesinden endiselendikleri icin....

Simdi düsünüyorumda Türban dan nie korkar insan, ne tür bi tehlike sezer...

Peki Türban seriatcilik demek, bu kizlar sora caddelere cikip insanlarin beynini yikayip, herkese seriarci mi yapacak...? bu salakca bi soru biliorum, kimse bunu beklemio tabiki, ama nedir sorun anlayamiorum? Cumhuriyete zarar vermek isteyenler, sakallli, cübbeli insanlarda olabilir, benim gibi basi acik insanlarda olabilir, Basbakan gibi gayet modern giyinen bi adam da olabilir...

Yasa yasadir, karar da karardir, buna itirazim yok...

Bazi arkadaslarin sikayet ettigi gibi, bende kapali kizlar tarafindan hor görülmüsümdür, ve hatta dinden cikmisim dir bile basim kapali olmadigi icin, ama bu konuda duygusal davranmamak lazim...

Onlar beni hor gördü, simdi oh olsun onlara demek ne kadar yakisir okumus, mürekkep yalamis insanlara?

Demokrasi diorsak hep bebareber bunun nasil saglanacagini düsünelim....

senin kasin kara benimki senden kara demekle olmaz bu is...

Bu karari dogru bulanlarda hakli, yanlis bulanlarda... ama tuhaf olan yasa türbanla ilgili ama herkes kendine bi pay cikarmaya calismis... yani ülkenin yararina konusan pek az kisi gördüm, herkes yine ben demekle mesgul...

Ama özellikle siyasi, dini konularda kendi hislerimizden biraz uzaklasip, objektif olarak ve özellikle ülke cikarlarini göz önünde bulundurarak tartissak daha iyi olur...

Yoksa bizim gibi deli kanli bir toplum cok zor toparlanir... :)

Kolay gelsin...

Gönderi tarihi:

erzurumda yaşamak nasıl bişey bende çok iyi biliyorum.ramazanda aç kalmak sınavlara aç açına girmek...ve şenliklerde sırf zılgıt attı diye bi insanın hayatı nasıl karardı onuda çok iyi biliyorum..kaç arkadaşım gözümün önünde hastanelik oldu...yaptığımız tekşey halay çekmekti........ya aman bak şimdi sinirlendim...ewet boş verdik..bakın..verdim bile...hobaa ben havadan sudana yöneliyorum..... :D

bunlar yanlızca erzurumda değil türkiyenin her yerinde oldu. malatya da boluda sırf oruç tutmuyor diye üniversite öğrencileri öldürüldü. peki bu insanların hepsi aynımı işte sorunda burada başlıyor sivasta insanlar yakılırken maraşta satırlarla doğranırken sesini çıkarmaz isen banane dersen bu yanlıştır demez isen sende onlar kadar suçlu olursun.

senin kasin kara benimki senden kara demekle olmaz bu is...

çok güzel bir konuya değinmişsin ama bunu tek taraflı beklemek yada istemek zor. adamın biri ne demiş pretorian dı sanırım nicki bu ülkede demokrasi barış diyen insanların hepsi amerikan uşağıdır. bir başka topicte ağzından barıştan başka bir kelime çıkmayan demeokrasiyi savununan insanlara köksüz denilmiş vatan haini denmiş. onlarda vatan hainliğine devam ediyorlar tıpki nazım gibi.

Gönderi tarihi:

sevgili bozan

çok güzel ifade etmişsin teşekkürler.kelimeleri yazıya dökmede kabiliyetim yoktur.emin ol benim çeşitli yayınlardan olsun kitaplardan olsun öğrendiğim bilgileri çok güzel ifade etmişsin tekrar yazıyorum ama teşekkürler.:clover:

yalnız bunları bizim anlamamız ve farkına varmamız çok zor gibi görünmekte.forumda da görüldüğü gibi gerçek yaşamda da hiç farkı yok.birbirimizle tartışma,munakaşa yaşatarak ülke de o çok çok yukarılarda oturan siyasetçiler,devlet büyükleri hatta daha yukarda ve dışardaki ülkelerde yaşayan insancıklar kim bilir daha bizim önümüze hangi yün yumağını atıp da bizlerle oyun oynayacaklar.ve kendilerinin yaptıgı pislikleri bu şekilde örtbas edeceklerdir.

teşekkür ederim. Ben nihayetinde sağduyunun galip geleceğine inanıyorum.

BİT.

Gönderi tarihi:

çok güzel bir konuya değinmişsin ama bunu tek taraflı beklemek yada istemek zor. adamın biri ne demiş pretorian dı sanırım nicki bu ülkede demokrasi barış diyen insanların hepsi amerikan uşağıdır. bir başka topicte ağzından barıştan başka bir kelime çıkmayan demeokrasiyi savununan insanlara köksüz denilmiş vatan haini denmiş. onlarda vatan hainliğine devam ediyorlar tıpki nazım gibi.

Deli Emin benim demek istedigimde buydu zaten, herkes hislerine beklentilerine göre demokrasi yapmasin...

Demokrasi, laiklik kavramlari bari esnek olmasin bu ülkede yaw

diorum ya konu ne olursa olsun herkes kendisi icin bir pay cikarmaya calisio..

kac kisi TR icin su sebepten iidir bu karar su sebepten dolayi kötüdür demis su up uzun tartisma esnasinda...

disardan bakiorum derken, kendimi soyutlamiorum... elestirlerime kendimde dahilim tabi...

sadece biraz daha objektif olabliorum sanirim...

saygilar

Gönderi tarihi:

sevgili alaTurka

hiç bir zaman türbanli birinin engellenmesine karsi çikmamistim. söylemlerimde de hep dile getirdim. herkes istedigini yapmakta özgürdür bu ülkede. ama geçmisi unutup ta bugün özgürlük için ayaklananlar maalesef benim gözüme gerçekten de inançlarini savunuyormus gibi gelmiyor. saygi görmedim, saygi da beklemesin benden kimse.

Gönderi tarihi:

sevgili alaTurka

hiç bir zaman türbanli birinin engellenmesine karsi çikmamistim. söylemlerimde de hep dile getirdim. herkes istedigini yapmakta özgürdür bu ülkede. ama geçmisi unutup ta bugün özgürlük için ayaklananlar maalesef benim gözüme gerçekten de inançlarini savunuyormus gibi gelmiyor. saygi görmedim, saygi da beklemesin benden kimse.

Canim benim yine duygusal ve kisisel boyutta devam edioruz...

yazdiklarim herkese idi, buna kendimde dahilim...

Kimse kimseye karsi olmadan bazi seyler tartisilmaz mi?yasalar duygusalliktan dogmuyo, ve bunlarin sebepleri, gerekceleri var... bunlar konusulmali bence...

tekrar söylüyorum hic kimseye yönelik yazmadim, lütfen isteyen istedigi yöne cekmesin yine...

Gönderi tarihi:

ve şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir asterix in dediği gibi belli bir zaman öncesine kadar bu insanlar rahatlıkla türbanla istedikleri yere girip çıkabiliyordu. bu millet kendi içerisinde bunu kaldırabiliyordu ne kadar yasak olsada. çünkü bir tehtid oluşturmuyordu bu insanların başörtüleri taki birileri bunu birer sembol olarak kullanana kadar. sorunlarda bundan sonra başlar zaten. ben bazen serbest bırakılsın bakalım ne olacak diye düşünüyorum ama bu isteğim bu irticacı kesimin bir zaferi olacak vede bundan ötesini istemeye başlayacaklar diye istemiyorum.

benim gibi düşünen hiçbir insanın normal bir şekilde başını örten bir insana saygısızlık yapıcağını da düşünmüyorum.

Gönderi tarihi:

Canim benim yine duygusal ve kisisel boyutta devam edioruz...

yazdiklarim herkese idi, buna kendimde dahilim...

Kimse kimseye karsi olmadan bazi seyler tartisilmaz mi?yasalar duygusalliktan dogmuyo, ve bunlarin sebepleri, gerekceleri var... bunlar konusulmali bence...

tekrar söylüyorum hic kimseye yönelik yazmadim, lütfen isteyen istedigi yöne cekmesin yine...

ben zaten sadece açiklamak için yazdim. yani bana genelde din düsmani, cahil ve yanli elestirileri geliyor :) bunun böyle olmadigini bir nebze belki anlayan çikar diye seyettirdiydim.. seninle alakasi yok :clover:

Gönderi tarihi:

ERZURUMDA nasıl yaşamak nasıl bişi bilirim diyen arkadaşlar..az zahmet edipte BU İlimiizn we diğer illerimizin Kurtuluş sawaşinda gösterdiği kahramanliği okusunlar...

ATATÜRK bişi bilmeseydi ERZURUMDA kongre yapmazdı...

nasıl ki bunlardan siz sitem ediyorsanız....

İnanın Ki kendi ülkelerinde eğitim hakları alan insanlarında sizin kadar sitem etmeye hakkı war...

Biraz Hoş görülü olun Lütfen.....

SONRADA derler ki ülkede beyin göçü oluyor...

Şİmdi diyorsunuz Ki genel olarak dewlet kurumlarında TÜRBAN ile girmesinler...

PEKi neden Üniwersiteye alınmıyorlar Hiç düşündünüzmü...

dewlet kurumu olduğu için mi yoksa Üniwersitelerimiz belli düşüncelerin aşilandiği yermi yoksa yarın bu insanlar okurlarda bizim yerlerimizi işğal eder diye korktukları için mi ..Yoksa sadece islama olan düşmanlıklarından mı...YAda düşüncelerinin yıkılacagından mı korkarlarda bu kadar Türbana karşi çıkarlar...

o zaman sormazlarmı adama HAç takan onca TÜRK insanı war we bu insanlar dilediği yere giriyor hatta üniwersiteye..Dewlet kurumlarına bile...

Diyorlar Kİ...Türban uluslararası araneda biiz kötü temsil ediyor BÜLENT ARIÇ a hanımını bir daha bu tür gezilere getirmemesi söleniyor...

WE yine TANSU ÇİLLEr cilinton ile bir odada kalırken sessiz kalanlar hiç demedilermi bu cilintonla ne yaptı içerde...ÜLke meselelerini konuştular tabi Kİ allah bilirde.MEdyada geniş yankı uyandırmişti...o zamanlar...

WE yine mecliste HAHAMLAR PAPAZLAR RAHİPLER WS ws dinlere bagli İnsanlar ağirlanıyor...

CUMHURreisin huzuruna çıkıyor...AĞİrlanıyor...

HAne nerde LAİKLİK ülke meselelerine müdahale eden HAHAMLAR PAPAZLAR AB hakkında görüş bildirir we ÜLkelerine bilği aktarır..

AMA biz İMAMIN düşünemem yabancı bir ÜLKENİN MECLİSİNE GİRDİĞİNİ giremezde zaten...

ONLAR biizm gibi awrupaya hayran olduğumuz kadar TÜRKLERE we Müslümanlara HAYRAn değiller çünkü...

Onlar kendi dinlerinmin gereklerini yaptıkları için utanmazda yasaklama gereği hiç duymazken...

Biz neden kendi dinimizin gereklerini yaptığımız için utanır we yasaklar getiririz kİ DÜŞÜNÜNCE anlam weremiyorum...

Nedir Bu Bütün DÜNYADA uygulanan MÜSLÜMANLARA karşi zulmün nedeni hade onlar haklı diyelim kendi dinlerine mensup insanlar değiller....

YA bize ne oluyor he....

Nemi oluyor İNSANLARIN beyinlerine saygı duymayı unuttuk herkezi kılık kıyafetiyle yargılar olduk...

TESETTÜRLÜ olanlara yobaz örümcek beyinli sıfatları ile tanımlarken...

Açik seçik giyinip teşircilik yapanlara çagdaş modern insan sıfatları ile tanımlar olduk..

HAlbuki onlarda Ki aklı serçeye nakil etsek uçmaaz serçe bir daha...

Bir bir yozlaştık Kültürümüzü unuttuk...

KEndi İnsanımıza düşman olduk...

KEndi ewlatlarımızı okumaktan alı koyduk...

Kısaca özetlersem ben İnsanların dini görüşlerinden ötürü baskı altında yaşamasına OKuma hakkkının elinden alınmasına sinir oluyorummmm...

Bu hangi dinden olursa olsun geçerli....

SAYgıLAr...

Gönderi tarihi:

jony erzurumlu insanlarla kimsenin sorununun olacağını zannetmiyorum bizim sorunumuz YOBAZLARLA oruç tutmuyor diye insan öldürenlerle kendi gibi düşünmüyor diye insan yakanlarla.

ürban konusunda ki fikirlerimi yukarıdan okuyailirsin...

Gönderi tarihi:

Deli Emin ve Maram sizin kesinlikle düsmanlikla yaklasmadiginiz en azindan ben biliorum... hele cahil hic diilsiniz anlayan anlar zaten...

ama konu ne olursa olsun cözüm aramak, nedenlerini iredelemek yerine kisilik catismalari olusuyo...

bu konuyla ilgili yorum yapmamamin sebebi, benim hala kararsiz olmam.. kendimce eksilerini artilarini, nedenlerini, gelirini giderini hesaplayamadim....

ve takip ettim sadece... ve bu esnada baktim gördüm ki bu paylasimlarda kafamdaki karmasaya cözüm getirmeyecek cünküm konunun disina cikilmis en basindan....

Nolur beni aydinlatin :)

Yeni gelen Papa nin, TR nin AB ye girmesini istemdigini acikca dile getirdigini biliomusunuz???

Yani AB nin , yani örnek aldigimiz, yani insanin haklarini belirleyen toplulugun laikligide bu kadar..

Bence kendi meselelerimiz cözmeye calisirken, ülke sinirlarina cikmamaliyiz...

Demokrasiyi yunanlar icaat etti ama AB bile belli sinirlara kadar demokratik ve laik... :)

Gönderi tarihi:

jony erzurumlu insanlarla kimsenin sorununun olacağını zannetmiyorum bizim sorunumuz YOBAZLARLA oruç tutmuyor diye insan öldürenlerle kendi gibi düşünmüyor diye insan yakanlarla.

ürban konusunda ki fikirlerimi yukarıdan okuyailirsin...

Ben seni kastedrek yazmaaadım zaten arkadaşim...okudum fikirlerini..

seni üzecek bişi yazdıysam özür ayrıca...

Yok Erzurumlu olduğum için ağrima gitti biraz....üzüldüm sanırım..

Deli Emin ve Maram sizin kesinlikle düsmanlikla yaklasmadiginiz en azindan ben biliorum... hele cahil hic diilsiniz anlayan anlar zaten...

ama konu ne olursa olsun cözüm aramak, nedenlerini iredelemek yerine kisilik catismalari olusuyo...

bu konuyla ilgili yorum yapmamamin sebebi, benim hala kararsiz olmam.. kendimce eksilerini artilarini, nedenlerini, gelirini giderini hesaplayamadim....

ve takip ettim sadece... ve bu esnada baktim gördüm ki bu paylasimlarda kafamdaki karmasaya cözüm getirmeyecek cünküm konunun disina cikilmis en basindan....

Nolur beni aydinlatin :)

Yeni gelen Papa nin, TR nin AB ye girmesini istemdigini acikca dile getirdigini biliomusunuz???

Yani AB nin , yani örnek aldigimiz, yani insanin haklarini belirleyen toplulugun laikligide bu kadar..

Bence kendi meselelerimiz cözmeye calisirken, ülke sinirlarina cikmamaliyiz...

Demokrasiyi yunanlar icaat etti ama AB bile belli sinirlara kadar demokratik ve laik... :)

Tşkler alaturka ne güzel izah eetmişsin walla cümlelerime tercüman olmuşssun...

SAygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.